|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10
Cytat:
![]() Mnie nikt w ciazy z bolem nie chcial przyjac widocznie mam nieprzyjazny wyraz twarzy czy cos ![]() Jako przyszla mama masz prawo nie wiedziec wielu rzeczy no bo niby skad Cytat:
Bardzo mozliwe ze to po witaminach Mi sie nigdy nic po nospie nie dzialo a w ciazy po nospie wymiotowalam dalej niz widzialam mam jedne jedyne cienkie leginsy i piore je na okraglo i zakladam na tylek. Musze sobie jakies jeszcze kupic chociaz ze 2 pary na zmiane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba było poprosić, to bym Ci instruktaż na żywo zrobiła
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo balkon sobie wczoraj ogarnelam he he i zostały mi tylko poduchy do poprania Jakie my wszystkie aktywne No No brawo my ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Kurdeeee wiedziałam ze o czymś zapomniałam ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też się poce w nocy, i to bardzo. Kilka razy mi się zdarzyło obudzić cała mokra. Dziękuję za kciuki idę dopiero na 19 więc bardzo późno. Zdążę jeszcze Bożene ogarnąć ![]() Skorpio moje cukry hmmm. Rano miałam 82 więc spoko, ale potem jest gorzej. Jak będę paliła glukometr po porodzie to dorzucę tam chleb z biedronki i ser biały. Nie mogę już patrzeć na to cukrzycowe jedzenie. Mirabilka kciuki dla Ciebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Też powinnam balkon ogarnąć
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana.
Kciuki za dzisiejsze wizyty, samych dobrych wieści. U mnie pogoda dzisiaj znowu piękna najchętniej wyniosłabym kuchnię na taras, żeby zrobić obiad. |
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wyplacie mam zamiar pojsc i dokupic jeszcze kilka bo widzialam mnostwo zwyklych ale dlugich tylko fundusze mnie wtedy ograniczaly Jak bylo chlodniej to zamiast leginsow zakladalam spodnie, problem w tym ze mnie gniotl guzik i zamek wiec chodzilam taka "otwarta" i wkladanie bluzek w spodnie to bylby nie najlepszy pomysl zakladalam wtedy na zmiane moje 3 dluzsze bluzki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Po pytaniu malinki o masaz krocza wpadlam w panike, po chwili uswiadomilam sobie ze przeciez bede miec cc Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w miarę, zgaga męczyla mnie gdzies do 4, ale zasnęłam z pudełkiem mleka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1509 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak trzymaj!
Podziwiam bo pewnie dziennie wchodzisz na to swoje 4 pietro niezliczona ilosc razy. Moi rodzice mieszkaja na 4 pietrze i wejscie do nich teraz to jak zdobycie Mount EverestCytat:
Z wyplata tzta niefajnie :/ Cytat:
moze i ja bym zakupila te bluzki bo uwielbiam takie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień będzie ciąża donoszona. Jestem ciekawa jak to się potoczy. Tak bardzo chciałabym uniknąć wywolywania. Nie mam z tego dobrych wspomnień. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#1514 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pedze! Cytat:
Halo halooo! Jak sie majowki rozszalaly, prosze zwolnic Laski bo Wam dzieci za wczesnie powyskakuja! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2018-04-10 o 09:46 |
||||
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę ze pogoda na wszystkie nas zadziałała
![]() ![]() ![]() U mnie rusza pierwsze i tez w sumie ostatnie pranie pieluszek etc które mi się jeszcze nazbierały. Teraz idę na taras zjeść śniadanie bo szkoda tej pogody ☀️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam za tydzień moge rodzic
|
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
Domii to jest jakś myśl
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę ze pogoda na wszystkie nas zadziałała
![]() ![]() ![]() U mnie rusza pierwsze i tez w sumie ostatnie pranie pieluszek etc które mi się jeszcze nazbierały. Teraz idę na taras zjeść śniadanie bo szkoda tej pogody ☀️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogl chlopina zginac i nawet o tym nie wie Mojemu tacie sie raz snilo ze gonil zlodzieja, zlapal go, usiadl na nim okrakiem i zaczal go dusic... Wszystko spoko tylko obudzil go przerazony krzyk mojej mamy "W co Ty robisz, zlaz ze mnie, przeciez mnie udusisz" Cytat:
Ej ej kolejka jest! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1521 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Na wstępie przepraszam jeśli nie odniosłam się do czyjejś wypowiedzi albo pominęłam, ale jak pocytowałam te wszystkie posty to się okazało, że zostały mi tylko te z końca, bo za dużo cytowania i super⌠więc jadę z pamięci.
NalesniczkuPo Twojej wizycie wieści dobre, dzidziuś w normie, rozwarcie wewnętrzne idzie do przodu ale powolutku, szyjka ma jeszcze zapas a i przymus leżenia zaraz zniesiony. Jak to nie korci Cię podejrzeć co to za płeć?! Szalona Wynik tsh super, ja miałam zawirowania z tsh na początku. Wynik bardzo poniżej normy, ale od 10 tygodnia elegancko i wynik w graniach 1-1,5.RybciaNie przejmuj się, nie wszyscy też odnoszą się do moich postów czy odpowiadają na moje pytania. Nie będę się rozwijać na ten temat. Nie należę do osób pamiętliwych, nie odpisuję na zasadzie Ty mi to ja Tobie. Zdaję sobie sprawę, że nie jestem tu od początku a dziewczyny są zgraną ekipą, znają się z innych wątków. Jeżeli chodzi o mnie to nie zawsze mam możliwość się odnieść, czasem coś przegapię. Czekamy na jakieś focie z sesji! No i podziwiam Cię z tym pisaniem pracy, obroną, ale młoda jesteś dasz radę! Grosia, Domima, Blaira zazdroszczę spotkania w takim gronie. Fajnie, że można Was było podejrzeć na fotce - kwitnące mamuśki! Szkoda, że rumians zmienił plany Grosia a Ciebie podziwiam za podróż, dla mnie nawet 10 minut drogi to koszmar, ale też ta lokomocyjna nie daje mi żyć, więc trochę inaczej.Niud Tak się cieszę, że badanie w zakaźnym mogło Cię wreszcie uspokoić, bo wynik negatywny. Tak to z tymi badaniami jest, u mnie wprawdzie mniej znaczące, bo te moczu mnie utruły z tą glukozą, ale też się okazało, że pomyłka. Fryga brawo za spakowaną walizkę. Ja wciąż się ociągam i jednak planuję małą walizkę dla mnie i torbę dla synka. Ja też niby już nic nie kupuję, wchodzę do lumpka i znowu coś mi wpadnie w ręce. Skorpio super, że już wypoczywasz od kilku dni w domu! Dbajcie o siebie Kupiłas ostatecznie ten śpiworek?Stokrotka Ty widzę też masz takie szczęście jak ja. Jak nie meble to znowu literki nie tak jak trzeba. U nas z kokonem walczyłam i niestety materacyku nie dosłali, interwencja allegro też nie pomogła, więc mam kokon bez materaca, ale ciocia mi doszyła, ale już z innego wzoru. Wczoraj zawieszka z imieniem została wysłana. Impreza urodzinowa i już po, trochę się naszykowałaś, ale ważne, że było miło. No i tort, wyglądał pysznie! Kinia Ja do szpitala biorę otulacz z ali do szpitala 5 minut drogi autem, jakby był potrzebny rożek tż podrzuci, oby tylko zakaz odwiedzin znieśli od maja, bo nawet tż nie wejdzie. Jak zniosą to i tak wchodzi jedna osoba upoważniona na piśmie i tylko jedna przez cały pobyt, a więc najczęściej ojciec dziecka. Ale Cię wymęczyło, że aż tyle schudłaś. No i dodatkowa wizyta pomyślna, synuś już nietoperkuje i ma ładną wagę! Reniferek To fajnie, że koleżanka tam pracuje, zawsze można o coś podpytać. Z kolei koleżanki mama jest położną i pracuje na noworodkowym, cudowna kobieta, mam nadzieję, że się spotkamy w szpitalu. Edzka córcia już ma piękną wagę, no i najważniejsze, że wszystko dobrze i gbs ujemny. Może faktycznie będzie wysoka i nóżki długie. Będziemy razem wizytować 20.04. Jak pięknie poukładaś! Polasia Ty odkopałaś koszule, a ja wreszcie zamówiłam, te o których myboy pisała. Monia miałaś rację, wielkie max te M-ki, no trudno a ja wzięłam dwie! Jedna na porodówkę będzie, druga do karmienia i trzecią jakąś mam rozpinaną, co miałam we wrześniu w szpitalu kupioną. Ja też po każdej wizycie wszystko czytam po 100 razy haha. Domii ale tata kochany z tym doładowaniem. Mega miłe. No i deklaracja tż o wstrzemięźliwości od napojów wyskokowych jak najbardziej na plus. Pisałaś, że córcia bywa mało aktywna. Mój synuś poza kopaniem w żebra w późniejszych porach jest bardzo nieaktywny w dzień. Bywa, że nie ruszy się od świtu do 16.00 a ja co chwilę potrząsam a to brzuchem a to próbuję oddychać przeponą, raz się ruszy i dalej cisza. Stresuje mnie to. Tż bardzo zdecydowany z Imieniem widzę ![]() Mirabilka przeczytałam o tym Twoim "czopie" i natychmiast wertowałam strony do końca czy jeszcze jesteś w dwupaku. Już się uspokoiłam. Ja widzę, że tu coraz bliżej porodu a tu jakieś erotyki Ci się marzą wg sennika Sunset u mnie też na bogato jeśli chodzi o próbki od położnej. Moja położna akurat ma szkołę rodzenia i tam się obłowiłam. Też miałam taką wagową przesyłkę z Gemini. Widzę, że wokół baby boom, u nas malutki też jest, bo dzieciątka pojawią się wśród rodziny, kuzynostwa i znajomych- nasz synuś maj, potem czerwiec, 2x lipiec i 1x sierpień. U mnie to nie jest kolka, ale właśnie pod żebrami ból przeszywający, aż piekący, ale gin mi mówił, że mały girkami tam może uderzać uciskać. Jak dotykam palcem to miejsce aż znieczulone tak boli. Malinka bardzo się cieszę, że wyszłaś do domu i możesz wypoczywać już u siebie. Przy okazji znasz obecną wagę synusia, prawie 2,8 kg Rumianku o Tobie też pamiętam, ale ostatnio jesteś zajęta Domima dobrze, że brzuch się uspokoił i czujesz się lepiej. Jak pomyślę, że Ty lada moment już się rozpakujesz to dopada mnie stres. Na pewno sesja będzie cudną pamiątką. Czekamy na efekty! A ile Ty energii jeszcze masz na końcówce, by śmigać po lasach i pagórkach. Gratuluję wyniku Gbs, u mnie też na szczęście ujemny. Brunetka ja też w góry z 4-5 godzin i nad morze to samo. Do tego lokomocyjna i zwroty w trakcie jazdy, fotoalergia, więc nad morzem tylko cienia szukam, żyć nie umierać haha. Czytam dwa razy i patrzę "bycze jaja", co ona zajada, ale już wiem, dotarłam do późniejszych postów. Współczuję Ci tej zgagi, nigdy nie miałam, ale z tego co piszecie to okropieństwo. Lady czytałam, że wielbicielka małosolnych, my z tż nie ruszymy, a takie mocno ukiszone uwielbiam. Olejek z Rossa? A mnie olali i nie dostała, ale za to tż dostał, więc odebrałam. No i pieluszki na siebie i tż. Uwielbiam trampolinę, jak jesteśmy na wakacjach i dzieciaki w pensjonacie idą spać to idę sobie poskakać. Sweet ja też jeszcze niespakowana, przecież tp dopiero na 12.05 Amarela mnie na razie zgaga też omija, ale boję się, że jeszcze może nadejść. Co do świądu to współczuję, ale też rozumiem, bo od dawien dawna jako alergik z wrażliwą skórą, AZS czasami jestem bezradna. Blaira widzę, że u Ciebie jak u mnie. Na ostatniej wizycie gin mówił, że wszystko pozamykane. Od września 6 miesięcy w stresie, plamienia, krwawienia, lutki, dupki, krótka szyjka a teraz cisza i spokój i pewnie dlatego tak się ociągam z tym pakowaniem. Synuś rośnie zdrowo, widzę, że też dzikusek jak nasz, niechętny do pokazywania. Ważne, że wszystko dobrze. Anka_1984 Ja też ciągle niezadowolona, tu nie taka mina, a tu źle wyszłam, ale to zawsze pamiątka, więc też się zdecydowałam na sesję. Wprawdzie nie jakaś mega profesjonalna, ale mam nadzieję, że na jakimś zdjęciu się sobie spodobam ![]() Nat pokoik synka jest to najważniejsze, ciekawa jestem efektu. U nas częściowo też już jest, ale nie po mojej myśli, nieposprzątane wszystko, brakuje naklejek, firanek i innych drobiazgów. Edzik miły weekend za Wami. Jeszcze egzaminy jakieś? Matko, podziwiam, nie dałabym chyba rady. Powodzenia! Nadrobiłam od piątku do wczoraj włącznie
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-04-10 o 10:17 |
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka
szacun za to jak nadrobilas watek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Moja tesciowa mi wlasnie oznajmila ze dzis zamierza palic w piecu, chyba ja pogielo .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1524 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Domi - specjalnie dla Ciebie ❤️ bo trochę mi odjęłas dni
IMG_2360.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
oprócz tych skoków po sterydach ![]() Cytat:
![]() Nie wiem dlaczego wcześniej nie zajarzyłam, że dlatego właśnie mam wizytę przed samym weekendem tfu tfu nie chcę przyspieszać! 30kwietnia bym miała donoszone i majówka byłaby super! Nawet nie moja gin mi musi robić cc, tylko ważne dla mnie, żeby decyzja padła w odpowiednim momencie.A właśnie jak to z tymi urzędami - bo ja byłam przekonana do tej pory, że akt urodzenia odbieram owszem, w usc właściwym dla urodzenia dziecka i z tym aktem jadę sobie do mojego urzędu i tutaj rejestruje dziecko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie masuję, boję się infekcji. Cytat:
Brawo za pranie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Palić w taką pogodę ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
W swetrze i w berecie chodzi zeby jej nie zawialo
ja mam gole nogi, bluzke na ramiaczkach i krotkie dresy i jakos dziwnie na mnie spoglada Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka -
za nadrobienie jak tam u Ciebie samopoczucie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

chyba niezaleznie od plci trzeba sie wszystkiego nauczyc jak dbac o takiego maluszka 
matko, my zaraz wszystkie zaczniemy rodzic 

widocznie mam nieprzyjazny wyraz twarzy czy cos 

mam jedne jedyne cienkie leginsy i piore je na okraglo i zakladam na tylek. Musze sobie jakies jeszcze kupic chociaz ze 2 pary na zmiane

z niecierpliwością czekam na relacje

w miarę, zgaga męczyla mnie gdzies do 4, ale zasnęłam z pudełkiem mleka 

️
także chyba nie będę się tym przejmować za zbytnio ... 

Grosia a Ciebie podziwiam za podróż, dla mnie nawet 10 minut drogi to koszmar, ale też ta lokomocyjna nie daje mi żyć, więc trochę inaczej.

jak tam u Ciebie samopoczucie?