|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10
Cześć Dziewczyny!!!!
Magdalenka, dziewczyno, jesteś niesamowita!!! Ja nadrabiam w miarę na bieżąco, a jak chcę odpisać to połowy nie pamiętam co komu chciałam napisać Twoja historia pokazuje, że każdemu w końcu zaświeci w życiu słońce, mam nadzieję, że synek wynagrodzi Wam wszystko, co złego przeszliście do tej pory!!! ![]() Domii, mój tata też dzisiaj pojechał po kurczaki, miał wziąć więcej, bo mój mąż jest wielkim fanem rosołu, u niego bez rosołu nie ma niedzieli ![]() Z nowości: dzisiaj wyjechało z pokoju małej biurko i łóżko, zrobiło się miejsce na łóżeczko i inne rzeczy Pierze się właśnie druga pralka, uprałam materacyk i pościel z koszyka mojżeszowego, a teraz piorą się bawełniane poszewki Zamówiłam wczoraj "wyposażenie" do wózka i spacerówki u PalmDeco, ma być chyba w przyszłym tygodniu, w niedzielę zamówiłam rożek i zawieszkę z imieniem u Pani IGŁY i jestem w szoku bo termin realizacji to drugi tydzień maja.... Ciekawe, czy do tego czasu jeszcze będę w dwupaku Z rzeczy do kupienia został nam nawilżacz, niania elektroniczna, kosmetyki do kąpieli dla małej, pieluszki, oczyszczacz (chociaż mąż jest bardzo sceptyczny) i łóżeczko. Z tym ostatnim jest ciekawie - mężowi w pracy dość mocno zasugerowali w piątek, żebyśmy się wstrzymali z łóżeczkiem, chyba chcą nam je sprezentować Mniej mnie tu ostatnio było, bo nie dość, że ciągnie się za mną jeszcze kilka zawodowych tematów (chciałabym już odpocząć), to jeszcze dzisiaj moja babcia miała operację, usunęli jej pierś, baliśmy się, czy będzie ok, ale wybudziła się i to jest już połowa sukcesu.
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
MIRABILKA- świetne wyniki! brawo
![]() SUNSET MAGDALENKA= taki ból na górze brzucha też mam czasem- ni to piecze, boli, ciągnie- w 1szej ciąży też miałam pod koniec- to gin mi mówił, że to może być od rosnącego brzucha- ciąży coraz bardziej, mięśnie się rozciągają itd. Ale żeby obserwować i zgłaszać jakby się dłużej utrzymywało, bolało. |
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku taki maluszek powinien mieć jedna warstwę jakby więcej niz my - bo jednak jest duża różnica temperatur między wnętrzem naszego brzucha a światem zewnętrznym ... potem to już wiadomo ze się nie przegrzewa dziecka choć dzieci są różne - dają znać czy im przypadkiem za gorąco nie jest ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za wyjaśnienie
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he ja tez omnibusem nie jestem he he tak mi kazały dać w szpitalu dla młodego i tak już działałam i teraz tez tak biorę a jak się np zmieniły wytyczne to tez będę zaczynać od zera Mało tego - one mi oddały dziecko w Body, pajacyku i w grubym rożku i chyba jakiś kocyk tez tam był I co przychodziła jakaś Polozna to kazała owijać młodego tak żeby mu było ciepło aaa najważniejsze jest to ze pora roku była taka jak teraz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W portalu zusowskim ma to rozbite dokładnie. Nie ogarniam i nie zamierzam chyba
|
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja mam taki problem . Na l4 jestem od 1 lutego - pierwsze 33 dni płaci pracodawca - czyli od któregoś tam marca powinien zapłacić ZUS . I teraz pojawia się problem - bo oni maja na to 30 dni - czyli od tego któregoś marca ma minąć 30 dni i dopiero dostanę jakaś tam cześć ? Czy jak ? Wiecie może ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie położne na SR (pracujące u nas w szpitalu) nie kazały brać pajacy, tylko kaftaniki, półśpioszki czy spodenki. Ewentualnie body, ale klapa będzie odpięta i podwinięta. Pępek ma być odkryty i cały czas wietrzony, także sobie pajace odpuszczam i będę korzystać z nich w domu. Ot takie wytyczne od szpitala ![]() Cytat:
Ja nie wycinam. Wydają mi się delikatne. |
||
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwsze ubranka Syna tak potraktowałam - potem olałam temat - i teraz tez już nie obcinam ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Blaira aż musiałam zobaczyć co to za kwiat petunia ❤️- pięknie tam będziesz miała jak mi mąż sprawi bezpieczne auto albo zostawi swoje to w lecie z Młoda się wbijamy do Ciebie na ogród ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka super wynik!
u mnie niestety hemoglobina w dół chociaż dalej biorę tardyferon.Łóżeczko u mnie stoi we wnęce, nie zaraz koło okna, ale niedaleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy następnych wygląda podobnie, że każde zwolnienie mi "rozpatrują" jako osobny zasiłek i wydają decyzję. Tak mniej więcej po miesiącu od początku zwolnienia, jest decyzja, i potem tydzień - dwa wypłacają część z danego miesiąca. Kolejna transza w następnym miesiącu, cobym nie zaszalała za mocno z kasą ![]() czyli patrząc na moje zusowe wypłaty- to za max 1,5 miesiąca będziesz miała kasę ![]() p.s. nie masz konta na portalu zusu? tak to jest podgląd na wszystko, na macierzynski też wtedy można zobaczyć czy puścili przelew Edytowane przez nalesnikona Czas edycji: 2018-04-10 o 15:57 |
|
|
|
|
#1664 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pier.dziele ... to ostro. Czyli oni po tych 33 dniach maja 30 dni na rozpatrzenie i dopiero po jakimś czasie wypłacają ... zarabiscie ... to takim sposobem licząc - ok 7-8 kwietnia podejmują decyzje i za ok 10-15 dni - bosko Właśnie nie mam tego konta nawet nie wiem jak się go zakłada . Dziękuje za pomoc ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm dziewczyny z tym żelazem to nie wiem o co chodzi - diety nie zmieniłam poza tym ze jem więcej lodów, witamin wcale, mięsa mało co.... już sama nie wiem o co chodzi ale grunt ze poszło w dobra stronę !
Także i Wam życzę przy kolejnych badaniach poziomu dobrego ! Muszę kupić dziś ten trymer mały bo to co dziś zrobiłam to głowa mała - jadę z plastrem na Bożenie ![]() ![]() muszę odkleić przed wizyta oby tylko nic tam już nie leciało ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stosowalam wietrzenia pępka. W pajacu to mozna jeszcze srodkowe napy odpiac i dostęp jest. Gorzej w body.
Ja pod pajaca nie zakladalam nic, ale w szpitalu mogą mieć swoją wizję. Przy H z tego co widzę na zdjeciach była jedna warstwa plus rożek, czesto był tez bez różka, ale w sali było mega ciepło. W domku też tylko jedna warstwa ciuchów plus rożek, ewentualnie kocyk czy otulacz. Body pod pajaca mam przygotowane na to pierwsze ubranie bo tak jak mówię mogą mieć różne wizje w szpitalu.
Hubert 23.11.2014 Laura 05.05.2018 Edytowane przez edzka1104 Czas edycji: 2018-04-10 o 16:04 |
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co szpital to swoje jakieś wytyczne ... nie nadążysz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Ba, co położna czy pielęgniarka to inna wizja. Nie ogarniesz.
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale białe![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
To ja bym nie wpadła, że można pod pajaca nic nie zakładać
dla mnie to tak jakby założyć bluzę na gołą skórę ![]() Mirabilka też się dziś uszkodziłam przy ogarnianiu Bożeny. Wyglądam jak ofiara przemocy domowej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem ile mają czasu na wypłątę/ rozpatrzenie itd.w innym oddziale zusu wypłacają raz na miesiąc, u mnie rozbijali na kilka. Nie wiem. ad. konta- jak wejdziesz na stronę zusu, to tam zobacz sobię portal ichni. Ja się rejestrowałam z 5 lat temu, więc nie wiem, jak teraz dokłądnie to wygląda. Wtedy trzeba było potwierdzić profil w US/ ZUS, czy banku- była lista miejsc gdzie to można zrobić. Wszystko było napisane co i jak, Mi się ten profil przydaje, dla spokoju ducha
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dowód osobisty też wnioskowałam przez profil zaufany już, więc o jedno załątwianie papierologii mniej. U nas, co się da to internetowo załątwiamy... |
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakłada się profil zaufany: https://pz.gov.pl/pz/register jeżeli masz jeden z wymienionych tutaj banków to nie musisz z domu wychodzić: https://pz.gov.pl/dt/login/login?sso...zfdm4b08zfxmus jeżeli masz inny bank to zakładasz profil zaufany z pierwszego linku, w ciągu 14 dni idziesz do jednego z punktów z dowodem osobistym (zus, us, itp. lista punktów Ci się później wyświetli i zobaczysz gdzie Ci najwygodniej). Dzięki temu logujesz się np. na platformę e-puap, ja sobie tam składałam wniosek o odpis aktu urodzenia i mi przysłali pocztą, albo inne sprawy załatwiasz, jak Edzka pisała, ja się rejestrowałam bez wychodzenia z domu do pup, a z czasem można ich będzie załatwiać coraz więcej, nawet teraz chyba można tamtędy składać o becikowe, 500+. Jak już będziesz mieć ten swój profil zaufany to za jego pomocą logujesz się do PUE ZUS, czyli platformy usług elektronicznych ZUS https://www.zus.pl/portal/logowanie.npi no i ten profil zaufany to jest tak jakby Twój podpis elektroniczny - jest uwierzytelnienie SMS i jak trzeba jakiś dokument podpisać to trzeba wpisać kod co przyjdzie na tel
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-04-10 o 16:27 |
|
|
|
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde w ciągu 7 dni mówisz ... Hm ... to chyba nie dam rady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Boszsz tez Bożenka ucierpiała Bidulinki ... to samo pomyślałam o pajacach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Ooo widzisZ czyli można on line to ogarnąć ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
O masakra ... znowu coś co mnie przerasta ![]() jestem sto lat za murzynami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

Twoja historia pokazuje, że każdemu w końcu zaświeci w życiu słońce, mam nadzieję, że synek wynagrodzi Wam wszystko, co złego przeszliście do tej pory!!! 
Pierze się właśnie druga pralka, uprałam materacyk i pościel z koszyka mojżeszowego, a teraz piorą się bawełniane poszewki 

i teraz tez tak biorę a jak się np zmieniły wytyczne to tez będę zaczynać od zera

wróci mąż to się poskarżę, a co!

jak mi mąż sprawi bezpieczne auto albo zostawi swoje to w lecie z Młoda się wbijamy do Ciebie na ogród 
chociaż dalej biorę tardyferon.
nawet nie wiem jak się go zakłada . Dziękuje za pomoc ❤️

Bidulinki ... to samo pomyślałam o pajacach
jestem sto lat za murzynami