Starania o dziecko od 2018r. część 3! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-10, 20:28   #4651
ewka_mewka
Zadomowienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018r. część 3!

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość

Tak się ucieszyłam z ciąży mamyginekolog. Pamiętam ze w zeszłym roku byłyśmy razem w ciąży. Ja swoją straciłam i bardzo kibicowalam jej żeby Maly się urodził. Niestety też zmarł... Teraz znowu jesteśmy razem w ciąży, oczywiście na innym etapie, ale mam nadzieję że teraz obie urodzimy zdrowo i szczęśliwie ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mama ginekolog jest w ciąży??? :O

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:28   #4652
Fruczak
Raczkowanie

Wrzosova przykro mi, że tak się rozczarowałaś . Spróbuj odwócić sobie myśli i wyluzować się jakoś, wiem że jest ciężko i myślę że ten sen może być właśnie wynikiem tego, jak często o tym myślisz . Podobno psychika czasami też potrafi przyblokować, więc może zorganizuj sobie chociaż jakiś wieczór dla siebie? Dla poprawy humoru? Nałóż sobie jakąś maskę na twarz, zrób herbatę, włącz fajny film... i odpocznij trochę ?
Fruczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:28   #4653
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest 10 dni, tyle co nic

Bardzo ładnie wygląda ☺

Szkoda ze nie mierzylas te 2 razy po domniemanej owu. Wygląda ładnie ale tych dwóch pomiarów mi brakuje ☺

Wrzosova tak to jest. Starania są okropne i wykanczajace psychicznie. Ja wierzę w to że każda z nas lada chwila będzie w ciąży i ze każda szczęśliwie donosi. Nie zalamuj się

Tak się ucieszyłam z ciąży mamyginekolog. Pamiętam ze w zeszłym roku byłyśmy razem w ciąży. Ja swoją straciłam i bardzo kibicowalam jej żeby Maly się urodził. Niestety też zmarł... Teraz znowu jesteśmy razem w ciąży, oczywiście na innym etapie, ale mam nadzieję że teraz obie urodzimy zdrowo i szczęśliwie ☺

Bo tak jest. To jest dla spokoju psychicznego kobiety. Żadnych względów medycznych. Logicznie rzecz biorąc pierwsza miesiączka = złuszczanie wszystkiego co w macicy było = czysta macica i można działać. Te 3 miesiące są jedynie ze względów psychicznych. Ba! Niektórzy lekarze zalecają od razu starania bo organizm "pamieta" ciążę i łatwiej mu zajsc.
Ale wszystko zależy od tego czy kobieta czuje się gotowa na kolejną ciążę.

No moja gin właśnie powiedziała że to jedynie dlatego że 3 miesiące trwa odbudowa tego materiału genetycznego. Więc może coś w tym jest? Nie wiem już sama. Chce zajść w ciążę, czuję się gotowa ale czym dłużej się nad tym zastanawiam tym więcej mam wątpliwości co do tego co robić.

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:28   #4654
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Nem ja mierzylam tylko zaznaczylam ta tamp jako zaburzona bo mialam jakas infekcje i gorączkę

Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:33   #4655
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość

Tak

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
No moja gin właśnie powiedziała że to jedynie dlatego że 3 miesiące trwa odbudowa tego materiału genetycznego. Więc może coś w tym jest? Nie wiem już sama. Chce zajść w ciążę, czuję się gotowa ale czym dłużej się nad tym zastanawiam tym więcej mam wątpliwości co do tego co robić.

Nic takiego nigdy w życiu nie słyszałam. Z tego co ja wiem rodzimy się z tymi jajeczkami wiec nie wiem co by tam się miało zmienić no ale
Musisz pogadać z Tz. Co on sądzi? Mówi coś?

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Nem ja mierzylam tylko zaznaczylam ta tamp jako zaburzona bo mialam jakas infekcje i gorączkę

Aaaa ja myślałam że tam nic nie ma myślę że jesteś na dobrej drodze ☺

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:36   #4656
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy budowę jesienią 2016. Wtedy fundamenty tylko. W 2017 ruszyliśmy z resztą. Gdyby nie okoliczności to na święta BN byśmy mieszkali. Aktualnie plan jest na połowę maja. Sporo robimy sami. Dużo robi teść. Dom jest z zamieszkałym poddaszem. Powierzchni użytkowej 150 m. Garaż dwustanowiskowy mamy w bryle budynku.

A Wasz dom?

Bry
Nie mam kiedy nadrobić
Napisze tylko, że dzisiaj 19dc, a owulacji brak. To będzie długi cykl.
TŻ był u lekarza z wynikami i nie jest źle. WZW nie ma. Na razie walka z kwasem moczowym za wysokim, a potem watroba. W piątek idzie jeszcze na usg.

To z domem można powiedzieć, że już ostatnia prosta
Dobrze, że tż nie ma WZW. Rozumiem, że dalej nie wiadomo od czego ma takie wyniki słabe?

Cytat:

Donosicie, urodzicie zdrowo i szczęśliwie tak ma być i koniec - limity nieszczęścia wyczerpane, nawet nie myśl o innych opcjach
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:37   #4657
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Nic takiego nigdy w życiu nie słyszałam. Z tego co ja wiem rodzimy się z tymi jajeczkami wiec nie wiem co by tam się miało zmienić no ale
Musisz pogadać z Tz. Co on sądzi? Mówi coś?

Aaaa ja myślałam że tam nic nie ma myślę że jesteś na dobrej drodze ☺

Ja też właśnie pierwsze slysze o tym. Ale mogłam coś pokręcić, może inaczej jakoś to powiedziała i może miała co innego na myśli. W każdym razie coś tam trwa 3 miesiące, odbudowa czegoś tam. Ale to nie jest tak że material biologiczny jest w plemniku a jajeczko to po prostu jajeczko? No nie wiem, nie chce palnąć głupoty jakiejś
Ogólnie też mi się tak wydaje że jak przychodzi miesiączka to jest to znak że macica jest już oczyszczona i zregenerowana. No ciężko stwierdzić. Męża jeszcze nie ma w domu, jeszcze z nim nie gadałam ale on pewnie powie że ruszymy wtedy jak będę gotowa.

Stary 2018-04-10, 20:42   #4658
Franiczka88
Zakorzenienie

Ciasteczko ja bym nie czekala ze staraniami skoro tak naprawde nie ma konkretnego powodu, dla ktorego mialabys czekac. Psychicznie jestes gotowa

Franiczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:43   #4659
Fruczak
Raczkowanie

Cytat:
Co to jest 10 dni, tyle co nic
No też mi się tak wydawało... Zwłaszcza, że to hormony, chyba nie można ich sobie brać przez 10 dni, potem tydzień-dwa przerwy i heja znowu, rozwalmy całą gospodarkę hormonalną bo czemu nie .

Ciekawe czy rodzinny wypisze mi receptę na dupka .
Stary 2018-04-10, 20:45   #4660
AnnLady
Zakorzenienie

Ciasteczko ja bym poczekała do tego mają i potem śmiało działała. Skoro każdy mówi co innego to znaczy że nie ma reguły. Jeśli jesteś gotowa psychicznie to śmiało

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:45   #4661
zabuzabu
Raczkowanie

Wrzosova wiem co czujesz, miałam tak samo 2 kreski we śnie, do tego wszystkie ciążowe objawy, na czele ze spóźniającym się @, mdłościami i zawrotami w głowie i podwyższoną temperaturą, a na teście jedna wielka biel. Po prostu przechodziłam jakąś infekcje, córa przynosi mi z przedszkola wszystkie możliwe wirusy... Psychika potrafi płatać figle kiedy bardzo pragniemy dzidziusia. Wyluzuj trochę, spraw sobie jakąś przyjemność, niedługo zacznie się nowy cykl i przypływ nowej energii. A może jednak okaże się , że masz długi cykl i test jeszcze ciąży nie wykrył
zabuzabu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:46   #4662
AnnLady
Zakorzenienie

A materiał genetyczny jest i w tym i w tym, dziecko po połowie dostaje od obojga rodziców

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:48   #4663
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość

Jest w ciąży? Oby jej się udało. Pamiętam jak czytałam i tym jak sama u siebie wykryła, że ciąża obumarła...

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:50   #4664
Honcia
Zakorzenienie

Hej tak tylko wtracę, bo nie mam czasu nadrabiac i czytam tylko ostatnia stronę
3 mce trwa odbudowa równowagi hormonalnej czy to po poronieniu, odstawieniu tabsów czy ciaży ( od pierwszej @). Tak mówil mi mój gin. I to nie chodzi o to, że nie można się starać tylko żeby się nie łamać jesli nie wyjdzie ( cytujac go 'nie przychodź do mnie z rykiem za 3 mce' ) bo oczywiscie może zaskoczyć od razu ale nie musi.

Ciastku jeśli uspokoi Cię pierwsza czy druga @ to poczekaj. Nic na silę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 20:54   #4665
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też właśnie pierwsze slysze o tym. Ale mogłam coś pokręcić, może inaczej jakoś to powiedziała i może miała co innego na myśli. W każdym razie coś tam trwa 3 miesiące, odbudowa czegoś tam. Ale to nie jest tak że material biologiczny jest w plemniku a jajeczko to po prostu jajeczko? No nie wiem, nie chce palnąć głupoty jakiejś
Ogólnie też mi się tak wydaje że jak przychodzi miesiączka to jest to znak że macica jest już oczyszczona i zregenerowana. No ciężko stwierdzić. Męża jeszcze nie ma w domu, jeszcze z nim nie gadałam ale on pewnie powie że ruszymy wtedy jak będę gotowa.

Może ona miała na myśli jakieś hormony albo coś? Nie wiem ☺ materiał dziecko ma i od mamus i od tatusiow
Co by nie postanowisz będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Fruczak Pokaż wiadomość
No też mi się tak wydawało... Zwłaszcza, że to hormony, chyba nie można ich sobie brać przez 10 dni, potem tydzień-dwa przerwy i heja znowu, rozwalmy całą gospodarkę hormonalną bo czemu nie .

Ciekawe czy rodzinny wypisze mi receptę na dupka .
Ja w ogóle nie rozumiem czemu progesteron jest na receptę. Mój tż tez.
Będziesz powtarzała betę to rób i progesteron. Jak masz wysoki to nie będziesz musiała brać ☺

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2018-04-10, 21:01   #4666
Fruczak
Raczkowanie

Cytat:

Ja w ogóle nie rozumiem czemu progesteron jest na receptę. Mój tż tez.
Będziesz powtarzała betę to rób i progesteron. Jak masz wysoki to nie będziesz musiała brać ☺

No właśnie lekarka mówiła, że nie ma sensu robić progesteronu, skoro biorę duphaston, bo to zaburzy wynik... Chyba że jutro zrobię betę i progesteron, po jednym dniu przyjmowania wynik powinien być wiarygodny.
Stary 2018-04-10, 21:04   #4667
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Hej tak tylko wtracę, bo nie mam czasu nadrabiac i czytam tylko ostatnia stronę
3 mce trwa odbudowa równowagi hormonalnej czy to po poronieniu, odstawieniu tabsów czy ciaży ( od pierwszej @). Tak mówil mi mój gin. I to nie chodzi o to, że nie można się starać tylko żeby się nie łamać jesli nie wyjdzie ( cytujac go 'nie przychodź do mnie z rykiem za 3 mce' ) bo oczywiscie może zaskoczyć od razu ale nie musi.

Ciastku jeśli uspokoi Cię pierwsza czy druga @ to poczekaj. Nic na silę
Dałabym sobie palca uciąć że w czasie jak wypowiadała to zdanie to umieściła tam słowa "jajniki" bądź "jajeczka" bądź "jajowody" i "genetyczny" ale możliwe że byłabym teraz bez palca, no, taka moja umiejętność słuchania i zapamiętywania Ale o hormonach to na pewno nic nie mówiła chociaż może to miała na myśli, trudno stwierdzić

I teraz pytanie właśnie, czy Ci wszyscy lekarze mówią o tych 3 miesiącach licząc od zabiegu czy od daty pierwszej miesiączki? Tak jak mi dziś powiedziała że najlepiej 3 miesiące. Ale 3 miesiące od zabiegu czy od dziś czy od miesiączki?

Stary 2018-04-10, 21:16   #4668
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dałabym sobie palca uciąć że w czasie jak wypowiadała to zdanie to umieściła tam słowa "jajniki" bądź "jajeczka" bądź "jajowody" i "genetyczny" ale możliwe że byłabym teraz bez palca, no, taka moja umiejętność słuchania i zapamiętywania Ale o hormonach to na pewno nic nie mówiła chociaż może to miała na myśli, trudno stwierdzić

I teraz pytanie właśnie, czy Ci wszyscy lekarze mówią o tych 3 miesiącach licząc od zabiegu czy od daty pierwszej miesiączki? Tak jak mi dziś powiedziała że najlepiej 3 miesiące. Ale 3 miesiące od zabiegu czy od dziś czy od miesiączki?

Mój mówil o 3 pełnych cyklach czyli miały minąc 3 @

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 21:20   #4669
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mój mówil o 3 pełnych cyklach czyli miały minąc 3 @
W ogóle mi wszyscy mówią o miesiącach, co według mnie jest bez sensu. Powinni mówić o cyklach albo o miesiączkach wtedy by było wiadomo. A tak to powiedzą 2 miesiące i np pierwsza miesiączka będzie po 8 tygodniach i to wychodzi tak że zaczynasz się starać w zasadzie po 1 miesiączce
Powinnam iść spać chyba, za dużo informacji na dziś, zaczynam już nie ogarniać co pisze

Stary 2018-04-10, 21:21   #4670
wynn
Zadomowienie

Tak, trzy @ u mnie tez tak mowili. I tez nie slyszalam o odbudowie jajeczek, 3 mc to moze plemniki bardziej. Rzeczywiscie do rownowagi hormonalnej dochodzi sie przez jakis czas a to ma znaczenie nie tylko dla zajscia ale i utrzymania kolejnej ciazy, ale na to sa leki w razie czego

wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 21:27   #4671
wrzosova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Tak, trzy @ u mnie tez tak mowili. I tez nie slyszalam o odbudowie jajeczek, 3 mc to moze plemniki bardziej. Rzeczywiscie do rownowagi hormonalnej dochodzi sie przez jakis czas a to ma znaczenie nie tylko dla zajscia ale i utrzymania kolejnej ciazy, ale na to sa leki w razie czego

Cytat:

Jak miałam wycinany jajnik to też lekarka kazała mi się wstrzymać 3 miesiące. Może rzeczywiście dla pewności...oczywiscie minął miesiąc i już pędziliśmy do baraszkowa bo się dobrze czulam Ale chyba dla świętego spokoju dała te 3 miesiace

Stary 2018-04-10, 21:29   #4672
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Pociąg do Baraszkowa to powinno być w tagach
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 21:35   #4673
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci ze nie wiem. Dużo rzeczy robie na tel wiec może mi się usunelo? Napisz dane raz to Cie dopisze
Spoczko Myślałam, że może za mało się udzielałam albo coś
Przyszłe staraczki - 24 lata, starania od sierpnia 2018
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 21:51   #4674
MadziQ6
Zakorzenienie

Jutro was nadrobie uciekam spac bo glowa mi peka dobranoc

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 22:31   #4675
drocia
Zakorzenienie

3 miesiace odbudowuje sie tez nasienie, moze o to chodzilo? Tylko ze to wciaz gdybanie..

Ehh... Zezarlal cala tacke ptasiego mleczka i zdycham tak mnie teraz zoladek rozbolal, ze masakra... W sumie nawet nie tyle rozbolal, ale czuje taka ciezkosc... Blee... Wiedzialam, ze tak sie skonczy

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 23:34   #4676
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
To z domem można powiedzieć, że już ostatnia prosta
Dobrze, że tż nie ma WZW. Rozumiem, że dalej nie wiadomo od czego ma takie wyniki słabe?

Donosicie, urodzicie zdrowo i szczęśliwie tak ma być i koniec - limity nieszczęścia wyczerpane, nawet nie myśl o innych opcjach
Od trybu życia. Ma za wysoki kwas moczowy i podwyższone próby wątrobowe.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-10, 23:59   #4677
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie lekarka mówiła, że nie ma sensu robić progesteronu, skoro biorę duphaston, bo to zaburzy wynik... Chyba że jutro zrobię betę i progesteron, po jednym dniu przyjmowania wynik powinien być wiarygodny.
Ale duphaston nie wychodzi w wyniku! Luteina wynik podnosi ale duphaston nie. Ta Twoja lekarka to jakaś dziwna ☺ w wyniku wyjdzie Twój naturalny progesteron, duphaston jest syntetyczny

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2018-04-11, 00:27   #4678
Fruczak
Raczkowanie

Cytat:
Ale duphaston nie wychodzi w wyniku! Luteina wynik podnosi ale duphaston nie. Ta Twoja lekarka to jakaś dziwna ☺ w wyniku wyjdzie Twój naturalny progesteron, duphaston jest syntetyczny

O kurczę . Rzeczywiście dziwna. W takim razie może zdecyduję się na ten progesteron, dzięki .

A mam też jeszcze kolejne pytanie, bo już zaczynam wątpić w rozgarnięcie mojej lekarki do osób które już są w bardziej zaawansowanej ciąży albo mają dzieci ... Skierowała mnie na USG dopochwowe ciąży, zrobię za 2 tygodnie. Czy to dobrze czy powinno być przez powłoki brzuszne?
Stary 2018-04-11, 01:03   #4679
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
O kurczę . Rzeczywiście dziwna. W takim razie może zdecyduję się na ten progesteron, dzięki .

A mam też jeszcze kolejne pytanie, bo już zaczynam wątpić w rozgarnięcie mojej lekarki do osób które już są w bardziej zaawansowanej ciąży albo mają dzieci ... Skierowała mnie na USG dopochwowe ciąży, zrobię za 2 tygodnie. Czy to dobrze czy powinno być przez powłoki brzuszne?
Ja w 6t3d miałam dopochwowe.

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 05:58   #4680
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Z tego co wiem to do 10tc jest dopochwowe,następne są przez powłoki brzuszne

Ale mnie rwą uda, mam takie skurcze,że masakra....

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości