Mamusie majowe 2018 cz. 10 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-11, 08:36   #1861
rybcia34
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Da radę, chyba że ktoś jak Grosia woli osobiście

Widzę, że dziewczyny już objaśniły. Ja już mam rozpisane wypłaty aż do końca z datami, bo zwolnienie miałam wystawione od 9.03 do porodu.

To zależy, czasem kilka dni a czasem i tydzień, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

Ogólnie dobre wieści. Córcia podrosła, szyjka trzyma. Zobaczymy co tam serducho wymyśli
U mnie też szyjka 2,7 cm już od dawna, ale daje radę.

Myślę, że trudno to zrozumieć, ale kobiety, które są po przejściach same nie do końca to rozumieją, wiem co mówię. Wali Ci się cały świat, nie umiesz się pozbierać, wkoło co chwilę newsy o tym, że ktoś w ciąży a Ty tłumisz w sobie ten ból, żal, morze łez i myślisz, że już nigdy się nie uda, zamykasz się, nie chcesz próbować, odcinasz się od wszystkiego i od wszystkich. Z drugiej zaś strony ta chęć bycia mamą jest silniejsza od paraliżującego strachu. Myślisz, musi się udać i znowu kop, drugi raz to samo. Nie no, teraz już koniec. Czemu znowu ja. Zbierasz się w sobie i dalej marzysz, ale dalej się boisz. Udaje się i wtedy codziennie myślisz, żeby tylko do bicia serduszka, byle do 10 tygodnia, 12 tygodnia i tak ciągle... U nas, w to co przeszliśmy wtajemniczeni są tylko najbliżsi - rodzice, rodzeństwo. O obecnym stanie wiedzą Ci, którzy są mi bliscy - rodzina najbliższa, przyjaciele i Ci, którzy już zauważyli brzuszek Nie ma ani jednej wzmianki na portalach społecznościowych. Chciałabym podzielić się szczęściem z całym światem, nie chodzi o przesądność, bo nie jestem zabobonna, ale gdzieś tam strach we mnie jest.
To bardzo smutne. Nigdy nie przezyłam czegos takiego ale wyobrazam sobie co wy musicie czuć...i dlaczego musi się to dziać w dodatku spotyka to coraz wiecej kobiet. Niesprawiedliwy jest ten swiat. Mocno Cię tule

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Mi polozna pobierala gbs to za wiele tam nie zagladala i nic nie mowila. Tez mnie nic nie boli tylko wystaje

Ahaaam, a wiwszco wystaje ? w sensie, czy to hemoroidy? Bo ja tam zajrzeć nie potrafię a zresztą...nawet nie wiem jak wyglądają hemoroidy

Stary 2018-04-11, 08:37   #1862
Fryga777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Lady, Fryga o ktorej macie wizyty? Kciuki oczywiscie zacisniete!

Witam się Ja jadę na 15.50 ale mam godzinę jazdy...
Staram się nadrabiać, ale średnio mi to idzie.
Kciuki za pozostałe wizytujące i gratulacje wczorajszych
Domima wcale się nie dziwię, że coś Cię niepokoi, bo samo to że lada dzień może się zacząć jest stresujące. Doskonale Cię rozumiem Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej.
Ja miałam gbs tylko z bożeny nikt mi nie grzebał w d...
Domii współczuję tego bólu u synka, a lekarz nie pomoże przy takich bólach? Ja jestem tak wrażliwa na swoje dziecko i tak panikuję, że byle katarek spędza mi sen z powiek.
Fryga777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:37   #1863
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Miałam czopki ale mi się skończyły. Teraz chce kupić coś co dziewczyny tu polecaly

A podasz nazwę? Przeoczyłam rozmowę o hemoroidach bo myslalam,ze mnie nie dotyczy :| a jednak.

Stary 2018-04-11, 08:39   #1864
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
A podasz nazwę? Przeoczyłam rozmowę o hemoroidach bo myslalam,ze mnie nie dotyczy :| a jednak.

Miałam hemorol, ale nie pomógł. Teraz kupię coś innego. Cyclo 3 forte czy jakoś tak albo glivenol...

2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:41   #1865
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Miałam hemorol, ale nie pomógł. Teraz kupię coś innego. Cyclo 3 forte czy jakoś tak albo glivenol...

Zapisuje i skonsultuje z gin dziękuje za pomoc kochana

Stary 2018-04-11, 08:42   #1866
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo smutne. Nigdy nie przezyłam czegos takiego ale wyobrazam sobie co wy musicie czuć...i dlaczego musi się to dziać w dodatku spotyka to coraz wiecej kobiet. Niesprawiedliwy jest ten swiat. Mocno Cię tule

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ahaaam, a wiwszco wystaje ? w sensie, czy to hemoroidy? Bo ja tam zajrzeć nie potrafię a zresztą...nawet nie wiem jak wyglądają hemoroidy

Nie wiem czy to na 100% to, ale wczesniej nic mi tam nie wystawalo zagladalam z lusterkiem i porownywalam z tym co mi w necie wyskoczylo (dla wrazliwych nie polecam szukac 😂&#128514

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:43   #1867
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja już ochłonęłam po wizycie na żelaznej... Tak więc przez to, że te cukry na czczo mam nie ogarnięte i biorę tyle insu ile biorę mam się stawić na patologie 37+0, także za tydzień i dzień
No i jeszcze spróbować z kimś ogarnąć te cukry... Echs... Ja mam tak cholernie dość...
Zobaczę co mi jutro na Karowej powiedzą, no i zadzwonię do mojej babki. Łeb mi pęka...
Cytat:
No nie za bardzo maja co... Już 4 diabetologów nie wymyśliło. Zresztą 37 daje mi jakieś szanse na SN. Jakbym miała czekać na 38 to już raczej tylko cc. Zresztą i tam mam przeczucie, że tak się skończy... Ja tak bardzo chce już być po i żeby bąbel był zdrowy... że może od jutra zacznę się cieszyć )
Toż to już lada chwila! Ja rozumiem, że targają Tobą różne emocje, z jednej strony chciałabyś SN, z drugiej nie wiadomo jakie duże tak naprawdę jest dziecię, spore dawki insuliny. Jeszcze trochę i bąbel będzie z Wami i jest zdrowy, zobaczysz! Głowa do góry

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Melduję, że wróciłam od diablo, bez kolejek, szybko, miło, kompetentnie, rzetelnie pochwałkę nawet dostałam i zapytałam co jakbym nie zdążyła na kolejną wizytę. U mnie takie instrukcje:
Po rozwiązaniu zaprzestać podawania insuliny, mierzyć cukier 3-7dni, jeśli przez 3dni nie będzie żadnego przekroczenia to można zakończyć pomiary.
Normy:
- na czczo ponizej 100
- 2h po posilku ponizej 135 (po 1h się nie mierzy).
6-8 tyg po porodzie wykonac krzywą cukrową na czczo i 2h po wypiciu 75glukozy.
Tyle, że ja na noc zatrzymałam się na 18j całe szczęście i na razie odpukać się utrzymuje.
No i piękne wieści Tak ma być, dobrze, że era babsztyla już przeminęła

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8283814 1]Dobrze, jestem trochę zmęczona tym wszystkim. Jutrzejsza noc we własnym łóżku to może będzie lepiej ��[/QUOTE]
Cudowne wieści, u siebie będziesz czerpać jeszcze więcej sił, chociaż i tak dzielna jesteś bardzo!

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie. Szyjka trzyma, mogę odstawiać całkiem luteinę. Dziecko waży 2,9 kg jest duże, i coraz bardziej jawi się wizja cc. Mam iść do położnej na pomiary miednicy, czy w ogóle mogę rodzić takie dziecko. Miałam pobrany gbs, nie wiem jak Was, ale mnie to z pupy zabolało. Następna wizyta 24.04 i mam przyjść wcześniej na ktg.
Ładna waga dzieciątka, jesteś drobna, więc po pomiarach ciekawe jaka zapadnie decyzja. Wpływu już na to nie masz. Jak masz się męczyć sn, a potem jednak na cito cc to już lepiej od razu cc, przynajmniej się psychicznie nastawisz.

Ja tego pobrania nawet nie poczułam. Gin mówi, że pobierze z tych dwóch miejsc. Czekam, a tu słyszę że już pobrane, takie szmyrnięcie tylko poczułam. Może byłaś spięta i dlatego.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-04-11 o 09:00
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:45   #1868
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to na 100% to, ale wczesniej nic mi tam nie wystawalo zagladalam z lusterkiem i porownywalam z tym co mi w necie wyskoczylo (dla wrazliwych nie polecam szukac )

Nie bede szukac ale...moje jest gładkie, przyjemne w dotyku :hahah: wybaczcie za opis...martwię się jednakze... a gin na urlopie i nie wiem kiedy odpisze na moj problem.
No i generalnie nie swędzi, krew nie leci -a myslalam ze hemoroidy są obrzydliwe, szorstkie, krwawiące -tak je sobie skojarzyłam a tam na dole ładnie.

Stary 2018-04-11, 08:49   #1869
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Grosia a taka aplikacja do kp to po co? Jestem ciekawa, nigdu nie slyszalam o czymś takim

Żeby zapisać o której karmienie, ile trwało i z której piersi

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:52   #1870
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Mi polozna pobierala gbs to za wiele tam nie zagladala i nic nie mowila. Tez mnie nic nie boli tylko wystaje

Mi gin normalnie ogląda tego hemoroida i sprawdza czy jest stan zapalny. Tylko ten mój to jest pozostałość po poprzedniej ciąży. Tez mnie nie boli.

Cytat:

Widzę, że dziewczyny już objaśniły. Ja już mam rozpisane wypłaty aż do końca z datami, bo zwolnienie miałam wystawione od 9.03 do porodu.

To zależy, czasem kilka dni a czasem i tydzień, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

Ogólnie dobre wieści. Córcia podrosła, szyjka trzyma. Zobaczymy co tam serducho wymyśli
U mnie też szyjka 2,7 cm już od dawna, ale daje radę.

Myślę, że trudno to zrozumieć, ale kobiety, które są po przejściach same nie do końca to rozumieją, wiem co mówię. Wali Ci się cały świat, nie umiesz się pozbierać, wkoło co chwilę newsy o tym, że ktoś w ciąży a Ty tłumisz w sobie ten ból, żal, morze łez i myślisz, że już nigdy się nie uda, zamykasz się, nie chcesz próbować, odcinasz się od wszystkiego i od wszystkich. Z drugiej zaś strony ta chęć bycia mamą jest silniejsza od paraliżującego strachu. Myślisz, musi się udać i znowu kop, drugi raz to samo. Nie no, teraz już koniec. Czemu znowu ja. Zbierasz się w sobie i dalej marzysz, ale dalej się boisz. Udaje się i wtedy codziennie myślisz, żeby tylko do bicia serduszka, byle do 10 tygodnia, 12 tygodnia i tak ciągle... U nas, w to co przeszliśmy wtajemniczeni są tylko najbliżsi - rodzice, rodzeństwo. O obecnym stanie wiedzą Ci, którzy są mi bliscy - rodzina najbliższa, przyjaciele i Ci, którzy już zauważyli brzuszek Nie ma ani jednej wzmianki na portalach społecznościowych. Chciałabym podzielić się szczęściem z całym światem, nie chodzi o przesądność, bo nie jestem zabobonna, ale gdzieś tam strach we mnie jest.
Ja wiem, że tak jest jak piszesz. Współczuję bardzo tych wszystkich przejść. Znam przypadki wielu nieudanych invitro i walki o dziecko. A najbardziej podziwiam osoby, ktore mając juz dziecko tak jak mamagin. Walczą o kolejne.
Ja się chyba dlatego tak boje i stresuje w ciąży bo dwa razy zaszlam w ciążę bez zanego problemu w 1cs i caly czas sobie wkrecam, że przecież wszystko nie może być tak dobrze i że może coś sie stać. To jest aż obsesyjne podejście. Dlatego cały czas powtarzam, że świadomie na kolejną ciążę się nie zdecyduję bo od poczatku będą mnie musieli w wariatkowie zamknąć.

Domima halo jak Lenka?

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:52   #1871
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Stokrotka piękny cukier, oby zawsze taki był!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zrobilam pazury, bozena ogarnieta powierzchownie ale co tam, wazne ze pazury na jutrzejsza wizyte zrobione
Aleś się wylaszczyła

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
co ja robie tu uuu, co Ty tutaj robisz ... Bo na pewno nie śpię
Wy to się nudzicie chyba Aż wstyd pisać, ale przez całą ciążę nie przespałam częściowo tylko jednej nocy! Bo wymiotowałam do 4, a tak śpię idealnie. Na siku nie wstaję, zdarza mi się wybudzić przez kopniaki małego, ale po 5 minutach dalej śpię. Czyżby syn szykował mnie na ciężkie nocki, dlatego daje mi się wyspać...

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Nie moge nadrabiac z bolu, bylam u dentysty wczoraj,stan zapalny, dostalam.antybiotyk, jade.na paracetamolu, bo co innego.wezme.... I blagam.zeby ja zaczal.dzialac na ten zab,bo zejde z bolu.wczoraj mama.z.siostra przyjechaly z dziecmi mi pomoc, bo nie jestem.w.stanie funkcjonowac
O matko! Współczuję, oby minęło jak najszybciej. Bóle od zębów i ucha to koszmar!

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Tak farba, odświeżenie koloru żeby na długo wystarczylo no i trochę skórce. Ogólnie u tej fryzjerki to.takie spa dla włosów. Tam jest wszystko, odżywki, sauna itp.
Udanej wizyty i relaksu! Ja nie farbuję włosów, ale po porodzie chcę się wybrać, może coś podciąć.

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Macie/polecacie jakąś aplikację do liczenia skurczów i później zapisywania czasu kp i z której piersi? ]
Jeszcze właśnie nie ogarniałam tego tematu.

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze jak mam siłę, to chociaż mam motywację żeby się pomalować i uczesac ale nie powiem, ludzie mnie irytują w sklepach. Wczoraj "Pan" który by mnie staranował bo chciał być pierwszy do nowej kasy, a w pon kasjerka z tekstem o niskim brzuchu i bliskim terminie porodu phi
Ja codziennie rano wstaję, śniadanko, mycie, malowanie i w rejs na miasto

2014

Stary 2018-04-11, 08:53   #1872
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Żeby zapisać o której karmienie, ile trwało i z której piersi

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Teraz rozumiem

Stary 2018-04-11, 08:54   #1873
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bede szukac ale...moje jest gładkie, przyjemne w dotyku :hahah: wybaczcie za opis...martwię się jednakze... a gin na urlopie i nie wiem kiedy odpisze na moj problem.
No i generalnie nie swędzi, krew nie leci -a myslalam ze hemoroidy są obrzydliwe, szorstkie, krwawiące -tak je sobie skojarzyłam a tam na dole ładnie.

Mój jest taki jak opisujesz i isnieje już sobie prawie 4 lata. Nie boli itp. Czasami swedzi. Teraz smaruje go posterisanem.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 08:57   #1874
rybcia34
Zakorzenienie

Moja kochana gin odpisała! Mam kupić cyclo 3 fort i stosować przez 5 dni 2x1 a później po jednej tabletce do końca opakowania.
Jak będzie bolało to proctoglivenol

Stary 2018-04-11, 08:58   #1875
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ale się dzisiaj wyspałam. Wczoraj pół dnia chodziłam jal zombie i bez humoru, a dzisiaj prawa nózka i z uśmiechem. W dodatku w nocy byłam tylko raz na siusiu - niemożliwe pierwsza taka idealna noc za nami, pewnie ostatnia...

Pamiętam coś o wymazie gbs... mam go na 26kwietnia. Wstydzę się swojego odbytowego problemu. Kiedyś coś mi wyskoczyło, byłamu rodzinnego i dostałam skierowanie do chirurga który stwierdził,ze to narośl po żylaku i można ale nie trzeba operować bo to taki nadmoar skóry jedynie. A teraz mam coś ala podusie na odbycie, to chyba nie są hemoroidy? Nic nie swędzi, nie boli z tym,że delikatnie napompowane te miejsca. Może to normalne a może nie, już nie ogarniam jaki jest odbyt normalny
Gin pewnie skomentuje to - bo będzie chcąc nie chcąc zaglądać tam.
Super, że się wyspałaś porządnie, od razu inne samopoczucie. Nie krępuj się niepotrzebnie, nie takie rzeczy lekarze widzieli, tylko dla nas - pacjentek jest to wstydliwe.

2014

Stary 2018-04-11, 08:59   #1876
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że się wyspałaś porządnie, od razu inne samopoczucie. Nie krępuj się niepotrzebnie, nie takie rzeczy lekarze widzieli, tylko dla nas - pacjentek jest to wstydliwe.
Wiem! Masz racje. Zawsze jestem świadoma,że na gorsze rzeczy lekarze muszą patrzeć ale ten wstyd i tak się mnie trzyma

Stary 2018-04-11, 09:00   #1877
_Nat_
Wtajemniczenie

Niud, trzymam za was kciuki, będzie dobrze )
Amarela, kawał synka!!!
Lady, biedaku, mam nadzieję, że ząb trochę mniej już doskwiera.
Rumians welcome home
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:01   #1878
Fryga777
Raczkowanie

Dziękuje za kciuki dziewczyny.
Magdalenka jesteś bardzo dzielna i silna.
Żyję w tym tygodniu o jeden dzień do przodu, w poniedziałek myślałam że jest wtorek, dziś mi się wydaje że jest czwartek męczące to bo badania miałam dziś zrobić a w czwartki nie jeżdżę na miasto bo nie ma gdzi zaparkować i korki jak stąd do tamtąd, więc przegapiłam i muszę jechać w pt bo w środę wizyta.
Dziecko mi kiszki wiąże w supełki brrr
Fryga777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:01   #1879
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam coś o wymazie gbs... mam go na 26kwietnia. Wstydzę się swojego odbytowego problemu. Kiedyś coś mi wyskoczyło, byłamu rodzinnego i dostałam skierowanie do chirurga który stwierdził,ze to narośl po żylaku i można ale nie trzeba operować bo to taki nadmoar skóry jedynie. A teraz mam coś ala podusie na odbycie, to chyba nie są hemoroidy? Nic nie swędzi, nie boli z tym,że delikatnie napompowane te miejsca. Może to normalne a może nie, już nie ogarniam jaki jest odbyt normalny
podusia na odbycie

"rozwarcie lekkie jak naleśnik",
"podusia na odbycie",
jaką jeszcze poezją mnie tutaj zaskoczycie?
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:02   #1880
Mirabilka
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2018 cz. 10

Zamówiłam w końcu trymer co ma 3 długości golenia:zero, 0,5 mm i chyba 0,8
Jak wczoraj musiałam iść z plastrem to od razu dziś kliknięte

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
podusia na odbycie

"podusia na odbycie",

Po porodzie temat kupowy - kuuupaaaa u noworodkow jest najważniejsza !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:03   #1881
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
podusia na odbycie

"podusia na odbycie",
oj Nat, jeszcze wiele razy Cię zaskoczymy

Stary 2018-04-11, 09:21   #1882
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty
ladymama mam nadzieje ze ząb odpuscil
stokrotka ciekawe jak sie spisza z literkami
panirumiankowa super ze juz do domku,u siebie to u siebie
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:22   #1883
polasia
Wtajemniczenie

Mam auto do odebrania :hurra:
Tylko jak ja się tam o tej porze dostanę na tę ich wioskę jak coś wymyślę to lecę po auto i na miasto

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:28   #1884
niud
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie słowa otuchy, kciuki i przytulanki. Nie wiem co bym bez Was zrobiła

Lady, domii, Fryga za wizyty.

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Lenka się w ogóle dzisiaj niewiele ruszała i teraz nawet tez sienie wierci a to jej pora trochę mnie to martwi
Jak dzisiaj ? Daj znać koniecznie.

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Nie moge nadrabiac z bolu, bylam u dentysty wczoraj,stan zapalny, dostalam.antybiotyk, jade.na paracetamolu, bo co innego.wezme.... I blagam.zeby ja zaczal.dzialac na ten zab,bo zejde z bolu.wczoraj mama.z.siostra przyjechaly z dziecmi mi pomoc, bo nie jestem.w.stanie funkcjonowac
Kurde niezła lipa, współczuje :/ Poza tym antybiotykiem coś Ci jeszcze zaplanowali, czy nic teraz nie mogą ?

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8284416 1]Niud przytulam ; *

Stokrotka na przyjęciu do szpitala będziesz mieć usg tak czy tak choćby Twój lekarz robił je godzinę wcześniej, a jak nie ma wyniku gbs to podają antybiotyk na wszelki wypadek : )

Rumians dziś do domu! Będę spać we własnym łóżeczku i jeść ze swojej lodóweczki!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Super że Cię wypuszczają, obyście jak najszybciej znaleźli się w domku w komplecie

Stokrotka - gratuluje cukrów.
a nastrój cóż - kiepski, myślę że przez najbliższy czas się to nie zmieni, póki nie będę po... Łzy są moim najwierniejszym kompanem ostatnio

W drugim szpitalu powiedzieli że nie mają terminów, co mnie nie zaskoczyło.
Jutro idę do poradni w Orłowskim, do której chodziłam od początku ( tam gdzie nie mogę rodzić bo remont ) - wbiłam się na dodatkową wizytę.
Zapisałam się na ktg na poniedziałek na Karowej.
We wtorek idę na USG do gościa z Żelaznej.
W środę do jakiegoś szpitala Żelazna, a jak nie będzie miejsce to Karowa ( gadałam z moją babką, że tam jest polityka dopychania kolanem, więc mnie nie odeślą już dalej ).
Także taki mam zaplanowany rajd po szpitalach

Idę prać, prasować i ogarniać to czego mi ewentualnie brakuje.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2018-04-11 o 09:32
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:30   #1885
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Domima, jak samopoczucie?

2014

Stary 2018-04-11, 09:34   #1886
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 09:45   #1887
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Moja kochana gin odpisała! Mam kupić cyclo 3 fort i stosować przez 5 dni 2x1 a później po jednej tabletce do końca opakowania.
Jak będzie bolało to proctoglivenol

Super, że masz ją tak "pod ręką" w razie wątpliwości

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Fryga777 Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki dziewczyny.
Magdalenka jesteś bardzo dzielna i silna.
Żyję w tym tygodniu o jeden dzień do przodu, w poniedziałek myślałam że jest wtorek, dziś mi się wydaje że jest czwartek męczące to bo badania miałam dziś zrobić a w czwartki nie jeżdżę na miasto bo nie ma gdzi zaparkować i korki jak stąd do tamtąd, więc przegapiłam i muszę jechać w pt bo w środę wizyta.
Dziecko mi kiszki wiąże w supełki brrr
Też męża dzisiaj rano pytałam czy przypadkiem nie jest czwartek ale to chyba dlatego, że miał poniedziałek wolny i mi się przesunęły dni pracujące

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
podusia na odbycie

"podusia na odbycie",

"kupa czarna jak otchłań piekła"

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 10:01   #1888
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 10:18   #1889
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ale się dzisiaj wyspałam. Wczoraj pół dnia chodziłam jal zombie i bez humoru, a dzisiaj prawa nózka i z uśmiechem. W dodatku w nocy byłam tylko raz na siusiu - niemożliwe pierwsza taka idealna noc za nami, pewnie ostatnia...

Mirabelka gratuluje udanej wizyty

Myboy co do alie, nigdy jeszcze nie ustawili statusu,że jest już w polsce zawsze status ciut do tyłu a przesyłka w moich rękach. Ogólnie to wszystko zależy od nich, raz otrzymuje po 16 dniach a raz po 30. Najdłużej czekam teraz, 44 dni już ale coś czeka na poczcie na mnie

No i stosuj się do taktyki Kini klikam i zapominam, kiedyś dojdzie a pozniej niespodzianka :brzydal

Pisze to wszystko juz drugi raz aplikacja mi się zwiesiła i połowę tylko zapamiętało.... gratulowałam udanych wizyt, jak dobrze pamiętam amarela skorpio i niud no i Amarela nie przejmuj się wagą, mogli się o te 300g pomylić.
Niud -trzymam mocne kciuki, na pewno będzie dobrze

tzn mam status, że jest w kraju docelowym, a w innym miejscu chyba, że na lotnisku (??) drugi raz dopiero zamawiałam, więc taka ciekawośc heheh

Cytat:
Toż to już lada chwila! Ja rozumiem, że targają Tobą różne emocje, z jednej strony chciałabyś SN, z drugiej nie wiadomo jakie duże tak naprawdę jest dziecię, spore dawki insuliny. Jeszcze trochę i bąbel będzie z Wami i jest zdrowy, zobaczysz! Głowa do góry

No i piękne wieści Tak ma być, dobrze, że era babsztyla już przeminęła

Cudowne wieści, u siebie będziesz czerpać jeszcze więcej sił, chociaż i tak dzielna jesteś bardzo!

Ładna waga dzieciątka, jesteś drobna, więc po pomiarach ciekawe jaka zapadnie decyzja. Wpływu już na to nie masz. Jak masz się męczyć sn, a potem jednak na cito cc to już lepiej od razu cc, przynajmniej się psychicznie nastawisz.

Ja tego pobrania nawet nie poczułam. Gin mówi, że pobierze z tych dwóch miejsc. Czekam, a tu słyszę że już pobrane, takie szmyrnięcie tylko poczułam. Może byłaś spięta i dlatego.
ja też tylko coś delikatnie poczułam, ale nawet nie pamiętam, żeby mi tam z tyłu gin grzebał, chociaż przy wynikach powiedział, że tak
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-11, 10:23   #1890
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie słowa otuchy, kciuki i przytulanki. Nie wiem co bym bez Was zrobiła

Lady, domii, Fryga za wizyty.

Jak dzisiaj ? Daj znać koniecznie.

Kurde niezła lipa, współczuje :/ Poza tym antybiotykiem coś Ci jeszcze zaplanowali, czy nic teraz nie mogą ?

Super że Cię wypuszczają, obyście jak najszybciej znaleźli się w domku w komplecie

Stokrotka - gratuluje cukrów.
a nastrój cóż - kiepski, myślę że przez najbliższy czas się to nie zmieni, póki nie będę po... Łzy są moim najwierniejszym kompanem ostatnio

W drugim szpitalu powiedzieli że nie mają terminów, co mnie nie zaskoczyło.
Jutro idę do poradni w Orłowskim, do której chodziłam od początku ( tam gdzie nie mogę rodzić bo remont ) - wbiłam się na dodatkową wizytę.
Zapisałam się na ktg na poniedziałek na Karowej.
We wtorek idę na USG do gościa z Żelaznej.
W środę do jakiegoś szpitala Żelazna, a jak nie będzie miejsce to Karowa ( gadałam z moją babką, że tam jest polityka dopychania kolanem, więc mnie nie odeślą już dalej ).
Także taki mam zaplanowany rajd po szpitalach

Idę prać, prasować i ogarniać to czego mi ewentualnie brakuje.
Ale wycieczek Ci się szykuje. Oby gdzieś w końcu jakieś konkrety padły
Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Aż zmierzyłam, u mnie 109/65 czyli całkiem fajne jak na mnie ale to może też zasługa tego, że od 9 nie mogę dodzwonić się do księgowej...

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości