|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
kuseczka przygotowania do wyjazdu zwykle są takie , obyś w Polsce odpoczęła.Ja też miałm udany zakupowy dzień. Dziś głównie zapełniłam szafę mojego synka ![]() Zajrzałam do Next (dzięki dune321witaszek za info o wyprzedażyPoza tym spędziliśmy miłe popołudnie. ![]() co do znikania rzeczy , odkąd mieszkamy sami, znikają bardzo rzadko.![]() Zdarzyło się nam,że zaginął wazon. Stał spokojnie na parapecie w kuchni. I zniknął. Nawet myślałam,że nam ktoś zwinął ten wazon (przez lufcik) ![]() Parapet obejrzałam dokładnie. Wazonu brak. Po kilku dniach znalazłam wazon na tym właśnie parapecie.
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
A wy dalej o zakupach
.Kupilam dzis 2 sofy, 4 lampy, 2 bazy do lampek nocnych i stół z krzesłami na j..ebaju Reszte musze zamowic w przyszlym tygodniu zeby doszlo na czas. Ale wam zazdroszcze wyjazdu do Polski, ja na razie nie dam rady, ale rodzice mnie odwiedza we wrzesniu. Spedzimy razem tydzien no i przywioza mi pyszne kiełbaski i szyneczki . Spotkaja sie z rodzicami TZ wreszcie - juz sie nie moge doczekac , duzo wina bedze musiala wypic zeby to przezyc - juz mowilam siostrze zeby go troszku przystopowala .Co do znikajacych ze skrzydelkami to kupuje te w tesco w kwiatkiem na opakowaniu - podobne troche do belli polskich. Alwaysow nie lubie bo mnie parza. Zreszta i tak najchetniech tamponow uzywam .
|
|
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez bylam dzisiaj na zakupach - kupilam ladne klapeczki w Clarks'ie, skorzane. Ale glownie kupowalam rzeczy dla brata+ (spodnie, buty, koszule - nie przywiozl ze soba, a do biura musi sie jakos ubrac), ktory juz sie nawet w rozmiar L nie miesci i trzeba mu XL kupowac
Mowie wam, fajnie bylo tak polazic po sklepach, on ma duzo cierpliwosci i badzie mi strasznie brakowalo wspolnych zakupow jak maly wroci do Polski.Olka - na koniach bylo super, jak do mnie wpadniesz, to Cie zabiore na przejazdzke ![]() Witaszku - tak, slub 13 wrzesnia, zaproszenia rozeslane, wiec zasadniczo odwrotu nie ma ![]() A co do podpasek - nie znosze tych z siateczka, po prostu sie w nich odparzam. Musze miec takie pokryte mieciutka, bawelniana wartwa. W Polsce - Bella Nova Softiplait, w Anglii - Kotex bodajze, taki w bialym pudelku z czerwonym kwiatkiem.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#4924 |
|
BAN stały
|
kuseczko,fajnie masz że do Polski lecisz.Też jeszcze raz bym sobie pojechała,ale musze wytrzymać do grudnia.
![]() Miałam dzisiaj podpaski kupić i nie kupiłam,jutro pojedziemy do Asdy to sobie zakupie.Apropo zakupów,to też się pochwale kupiłam sobie dzisiaj w TK Maxie fajną prostownice,już prostowałam i nie umywa się do tej co mam z Polski.Dałam za nią niecałe 13 funtów. ![]() Właśnie z tż-tem wróciliśmy ze spaceru,znowu full ludzi po mieście łazi,w pubach to już w ogóle. Porobiliśmy sobie fotki.Jak robiłam tz-towi to szło ze 3 angoli,młodych chłopaczków i chcieli z moim tz-tem zrobić sobie zdjęcie.A mój tż:no,maybe next time,ale tak się zgodził i ma zdwoma angolami foto. Jak wracaliśmy to chciałam foto z dwoma policjantami,ale tak się czaiłam i nie podeszłam do nich,nastepnym razem sobie z jakimiś zrobie foteczke.
|
|
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna z tutejszych wizażanek nie dostała chyba jeszcze Cytat:
akurat na wyjazd do Polski i nici chyba będą z wyjazdu nad Bałtyk i noszenia krótkich spodenek. Cytat:
a z wazonem może TZ Ci psikusa zrobił? albo zbił i po jakimś czasie nowy kupił
|
|
|
#4926 |
|
BAN stały
|
Co do podpasek jeszcze to ja właśnie używam ze siateczką drive,bo takie lubie.Nie lubie soft,bo mam wrażenie że nie chłoną tak jak te ze siateczką
A faktem jest że takie podpaski mogą odparzać.
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Byl dzis Lolo czyli Landlord, ponoc za wykladzine tamten koles chciał 600 funciakow, a dla niego to za duzo, wiec pojedzie gdzie indziej i ozbacze jakie tam ceny
![]() Mahora to jest tak: [url=link wpisuje ) tu tekst[/url] tam gdzie jest ten ) nawias wpisz ] bo jak chce inaczej to mi sie ten link robi ![]() Olka ale masz fajnie tez chce do Poznania Pozdrów go koniecznie A za 3 tygodnie, a z jakiego lotniska lecisz, z Liverpoola? Luna może rzeczywiscie ktos stłukł tak jak Olka pisze, ktos nowy kupił ![]() Pamietam jak ja mieszkałam z kims tam i zbiłam dziewczynie oliwki w słoiku i jej kupiłam, ale juz nie te same, ale sie chyba przyznałam do zbicia ![]() Lorelei wklej potem jakies foty A ja byłam dzis na chwile w mieście po boyfrienda i przez te 10min mi sie ocechciało wszystkiego, nie lubie chodzic do centrum w weekend Dobrze, że po sklepach nie chodziłam Kuseczka nie ma jak porządki ja dziś im poświeciłam z 3 godziny czy 2, niestety nikt inny za mnie nie posprząta ![]() a zaraz bede znów chyba musiała posprzątac, byli zanjomi i bracia i jest mały bałagan ale sobie to chyba na jutro zostawie |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) moich rodzicow, po prostu las, rzeka i malo ludzi. Podobno upaly zapowiadaja na ten czas a tata mial urodziny tydzien temu.Co do tematu podpasek - nienawidze ich, przyklejaja sie do tylka, bleee, uzywam tylko tamponow. Cytat:
, wiec miedzy 10 a 14, zalezy od sklepu. W Polsce wszystkie rozmiary od 36 do 46, a zdazylo mi sie, ze w bluzke 46 sie nie zmiescilam , nie musze mowic, ze wrocilam zalamana ze sklepu.Cytat:
Ja mialam wczoraj posprzatac porzadnie i oczywiscie mi sie nie chcialo . Sprzatnelam jedynie lazienke i wytarlam kurz, ale to akurat robie codziennie, ze wzgledu na alergie. Wyszlam na spacer i moje sliczne buty obtarly mi stopy do kosci , autentycznie krwawilam. Weszlam do jedynego w mojej wiosce sklepu z butami i musialam kupic nowe. Ustrzelilam w promocji za 4.99 wiec niezle i chyba kupie jeszcze jedne - biale. A noga mnie rwie dzisiaj jak nie wiem .
Love is our resistance Edytowane przez Mahora Czas edycji: 2008-07-20 o 13:29 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe chociaż czy pogoę będę miała na urlopie... Matko jak to brzmi- mój pierwszy, prawdziwy urlop ![]() tamponów nie lubie, bo dla mnei to taka ingerencja we wlasne ciało jest... Poza tym strasznie się boję że mi coś przecieknie albo sznureczek mi się urwie i czuję cały czas dyskomfort Cytat:
Tyle tylko że w przysżłym roku chcielibyśmy pojechać na Florydę- to taka wycieczka marzeń i te 300 f moglibyśmy na nią przeznaczyć....
|
|
|
#4930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wlasnie bardziej sie boje przeciekania z podpaska. Ja w tym roku pierwszy raz spedze swieta w Anglii, niestety. Ale planujemy po cichutku sylwestra w Paryzu, moze sie uda.
|
|
#4931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy jak bedzie...Juz chyba odpoczelam.
|
||
|
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
co do ebayu - przestalam kupowac jak zobaczylam ze torba ktora tam kosztuje 35 funtow w polsce jest za 60zl - identyczna w roznych kolorach.
![]() pogoda cudna, zaraz lece na siatke. poza tym nudy nieziemskie, pod koniec tyg wybywam nad morze a pogode zapowiadaja ladna od srody -czwartku - mam nadzieje...takze dziewczyny moze traficie ze bedzie ladnieco do podpasek to mnie tez alwaysy okropnie odparzaja, tamponow nie nosze bo mi sie wydaje ze cos przecieka;-) aaliyah fajnie zrobiony masz podpis z coreczka ;-))
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my wróciliśmy z krórkiego urlopu do Sopotu. Pogoda do kitu, poza jednym dniem, gdzie 2h spędziliśmy na plaży. Padało cały czas, przemokliśmy z Tż i on już dziś kaszle. Drożyzna straszna w Sopocie. Kawa i herbata w kawiarni to przyjemnośc za 15 zł Jak pomyślę, że mój ojciec musiałby ponad godzinę na to pracować to mi się oczy przewracają. Tak samo szczęka mi opadła jak kupowaliśmy kiełbaski z grilla to z 9 zł (taka była cena za 1 kiełbasę) zrobiło się 12, bo 1zł za starą bułkę, 1 zł za małego ogórka i nawet za keczup trzeba było płacić! Śmieszne!Pojedliśmy sobie rybek, gofrów i polskich wypieków, bo cukierni tam mieli mnóstwo :ślina: Cytat:
![]() Mieszkanie mieliśmy ładnie urządzone, ale na klatce schodowe był remont generalny i tynk unosił się wszędzie. Nawe w mieszkaniu wszystko było białe. Właściciel mieszkania mógł coś wspomnieć ![]() Tak samo obiecał, że zabierze nas na lotnisko, umówiliśmy się że przyjedzie nas odebać 2h przed wylotem do Londynu. Przyjechał i powiedział, ze bardzo mu przykro ale nas nie zabierze, bo mu coś nagle wyskoczyło Dobrze, że nie było problemu ze znalezieniem taksówki. Ja chcę porządnego lata!
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
Mahora zazdroszcze Ci tego cichego wypoczynku w lesie
olka ja tezmam dylemat wakacje, czy swieta w Boze Narodzenie niemoge sie zdecydowac ... tesknie za rodzina i dziadkowie za wnuczkami, ale odpoczynek to tam zaden, a i pieniadze wydane beda podwojne niz na wycieczce Koculek to chociaz dobrze ze pojadlas troszke polskich przysmakow no i ten polski jod Ja juz nie pamietam jak polskie morze wyglada ![]() Osobiscie to przylaczam sie do fanek tamponow na razie mam jeszcze offa, ale czekam cierpliwie kiedy znowu trzeba sie bedzie w nie zaopatrzyc.Mam pytanie - czy ktoras z Was byla kiedys na Car Boot-cie ?
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Ale nam sie tematow rozwinelo.
Ja tamponow nie uzywam, bo nie moge mimo, ze preferuje bardziej niz podpaski. ![]() Wy tu wszytskie o wyjazdach do Polski piszecie, a ja nie mam pojecia kiedy pojade, ostatnio prawie poltora roku temu przez 2 dni i to u lekarza. Jakos mnie nie ciagnie, a poza tym tez wole wydac ta kase na jakas wycieczke. Tylko, ze pewnie jakby moja mama tam byla, a nie tu to tez bym czesto latala. Na carboocie bylam, po puzzle , bo uwielbiam a tam nowe mozna kupic za £1. moja mama ma wszytskie obrazki w domu wlasnie z carboota. Ogolnie to dobre miejsce dla kolekcjonerow, mnostwo bibelotow. Mozna kupic wszystko, poczawszy od mebli skonczywszy na zardzewialych srubach, Nie mam pojecia jak ludzie moga takie rzeczy sprzedawac. czasami mozna znalesc cos naprawde ciekawego, ale trzeba lubic szukac, ja sie zaraz denerwuje i chce do domu, wiec oprocz puzzli nie nie udalo mi sie jeszcze znalesc. Moj byly sasiad za to ma w domu mnoswto rzeczy w idealnym stanie, jakies flakony, polmiski, jakas szafke i zyrandole, ktore kupil za grosze, nie sadze, zeby zaplacil za cos wiecej niz £5, bo to sknera
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez bym chciala byc tak uziemiona, no coz staramy sie, staramy. ![]() Cytat:
Moj TZ wrocil dzisiaj do domu z ogromnym bukietem roz a pozniej zabral mnie na obiad do wloskiej restauracji. Jak Go nie kochac?
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś to nad morze do Pobierowa jeździłam i tam było czuć a Sopot może przez to, ze taki miejski to nic?Byłam na Car Bootisie, mnóstwo tanich ciekawych rzeczy można znaleźć - niestety nic nie kupuję, bo Tż nie lubi jak on to nazywa "śmieci" ![]() Cytat:
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Wen daje znak życia
![]() Anglia przyjechała do mnie i wciąż tu jest ![]() Natchnęłyście mnie, by zerknąć na ceny biletów na Boże Narodzenie do Polski i no cóż. Ekhem. Szczęka mi opadła. Jednak Tż twierdzi, że jeszcze spadną. Częściowo ma rację, bo bilet do UK na 27grudnia zeszłego roku rezerwowałam w połowie października i kosztował 120zł. Trzeba trochę szczęścia. I jakoś tak poczułam, że coraz bliżej mojego wyjazdu.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Cytat:
To trzymam kciuki za powodzenie. Cytat:
![]() No trzeba takiego TZta kochac!
|
||
|
|
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam - nawet dzis . Uwielbiam karbuty ( juz sobie spolszczylam). Cuda mozna kupic za grosze. Dzis kupilam 2 pierscionki - musze dac do wyceny bo zamiezam je sprzedac. Jak to sa - tak jak przypuszczam diamenty to zarobie na pralke .
|
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz ja się wypowiem
![]() Tamponów nie używam, podobnie jak olka mam wrażenie, że jest to ingerencja we własne ciało. Czuję się komfortowo z podpaską, używam always ze skrzydełkami i nie narzekam ![]() Na Car-Boot'sie nie byłam ale mam zamiar się tam w końcu wybrać. Często odwiedzamy natomiast Community Shop, gdzie można kupić tanio meble(używane) i inne pierdołki ![]() Kurczę, o 4:00 mam pobudkę a ja siedzę jeszcze przed komputerem Uciekam, mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Nie wiem kiedy się pojawię, postaram się jak najszybciej ![]() Papa i miłych pogawędek życzę
|
#4942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, jak milo! A TZa kochac, jak najbardziej! ![]() Ja spedzilam bardzo milo weekend - bylismy na zakupach, na wycieczce i jeszcze wczoraj wieczorem wpadli do nas znajomi, szczerze mowiac, wlalam w siebie chyba troszke za duzo Pinot Grigio ![]() A dzisiaj czeka mnie odkurzanie samochodu...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
No i jak zwykle, piekna pogoda to ja musze siedziec w pracy. Choc nie moge narzekac, bo weekend byl cudny, mielsismy grilla w sobotre, rodzinka z Polski nam sie zjechala.
Ja nie lubie sprzatac w aucie, zreszta powiedzialm TZtowi, ze dopoki mi nie da jezdzic to ja palcem go nie tkne . Pytanie do dziewczyn z Manchesteru, albo do tych zorientowanych Czy otworzyli juz tam filie naszej ambasady? Moja siostra musi zmienic nazwisko, no i zaczynaja sie schody, najpierw akt slubu musi miec polski, zeby zmienic paszport musi miec dowod, wiec zaczyna sie problem z zameldowaniem. Jak bedzie w manchesterze to tylko godz drogi a tak 5 do Londynu, a bedzie musiala jechac z 5 razy, jak nie lepiej, zeby to wszystko zalatwic, no i jeszcze w styczniu trzeba dziecko zarejestrowac. jak ja jej wspolczuje tego, znajac naszych urzednikow utrudnia to jak moga
|
#4944 |
|
BAN stały
|
Kuseczko,bo mi żadne z tutejszych podpasek nie odpowiada/ło dlatego przywoże/ziłam z Polski.Mam ostatnio jakiś kryzys,uszło ze mnie jakieś powietrze.
![]() Jedynie ciesze się z zakupów,kupiliśmy drukarke Epsona,ze skanerem,kserokopiarką za jedyne 25 funtów bo była okazyjna przecena
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Kuseczka baw sie dobrze w Polsce i zbieraj pozytywna energie !!! Słonce dobrze robi - zycze duzo słońca
Ja do Polski jade w naśtepną środe Nie moge sie doczekać tego prawdziwego ciepła !!!Znowu mnie czekają kontrolne wizyty ale najbardziej sie martwie tym moim włókniakiem w piersi , bo nie zmalał Ide na usg , ale cholernie sie boje bo nie chce miec nic wycinane . Mam tylko nadzieje ze może ta lekarka zacznie jakieś lecznie , bo słyszałam ze takie guzki można leczyć a jak to nie pomoże to sie wycina. Kurcze nie wiem skad to cholerstwo mi wogóle wyskoczyło , moze dlatego ze pierwsza moja ginekolog na oko przepisała mi tab hormonalne bez wczesniejszych badan i one były złe ... zaczynam duzo mysleć .A tak ogólnie to pogoda jest całkiem fajna i też miło spedziłam weekend ![]() Vedma może pochwalisz sie swoja suknia ślubną Córka naszej sasiadki też bierze slub w tym roku z Anglikiem tylko , że w Grecji - z jej opowiesci wygląda na to że slub bedzie bajeczny. A ja myslałam , że to jakiś dobry przepis
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Mahora nie ma za co
![]() Zazdraszczam wakacji ![]() Olka tez mnie odstrasza ta cena 300 funtów i do tego nie wiem gdzie bede wtedy pracowac i czy bede sie mogła zwolnic na ten czas, czyli czekaja mnie 4 Świtea w Uk Dobrze ze chociaz byli lokatorzy zostawili wypasiona choinke a zaplaciliscie 120 w dwie strony za osobe czy za dwoje? Moj brat teraz leci z Luton i za jedna strone zaplacił 90 a moze 80 ![]() Koculek mój tez to Hindus, może o tym samym mówimy ![]() mam nadzieje, ze jednak nie ja chce wykładzine niebieską !!! A kolezanka co mieszka u góry dostała od niego łóżko, więc może jest szansa ![]() Na Carbootsie nie byłam, ale chetnie bym sie przeszła. Raz byłam w Community Shop i fajna osłone do doniczki (czy jak to sie nazywa )za 1 funta![]() A ja lubie i tampony i podpaski Chociaz ich właściwie nie lubie ![]() Aaliyah dzieki Twojemu linkowi dowiedziałam sie , że jest wreszcie nowa czesc o kocie Simonie ![]() http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453...cinek_III.html |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz ciekawe przepisy np na obiad to ja chętnie skorzystam A co do cen biletów ja za bilet na lipiec płaciłam 98 funtów pod koniec maja. Natomiast teraz jak patrzyłam na ceny właśnie na grudzień to mnie zamurowało ![]() 300 funtow za osobe to ja nie dam.
|
|
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmijka powiedz jak się żyje w Poznaniu? Bo z TZ myśleliśmy kiedyś o przeprowadzce do tego miasta. Nie wiem jakoś przypadło mi do gustu, podobnie jak wrocław, chociaż oba widziałam tylko przejazdem (wielokrotnie) Cytat:
pogoda piękna ale chyba zmiana będzie bo mnie coś głowa cholernie boli... A dzisiaj z pracy wróciłam po 1,5 h, zwolniłam się bo czułam że chyba będę wymiotowała i nie chciałam żeby się to wydarzyło w jakiejś klasie. U nas wirus grypy żołądkowej panuje. 50% szkoły chorej, nauczyciele, dzieci, pracownicy.... My też za 30 f w zesżłym miesiącu w argosie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

, obyś w Polsce odpoczęła.

, odkąd mieszkamy sami, znikają bardzo rzadko.

.
, duzo wina bedze musiala wypic zeby to przezyc
- juz mowilam siostrze zeby go troszku przystopowala
.

Żadna z tutejszych wizażanek nie dostała chyba jeszcze

Dobrze, że po sklepach nie chodziłam 

a tata mial urodziny tydzien temu.
.