|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
BAN stały
|
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
BAN stały
|
Napisałm maila do kilku sprzedawców na allegro o dokładne wymiary , bo trochę się zaniepokoiłam - Nea napisałam ci PW , czekam teraz na odp od jednego sprzedawcy ma mi napisać jak jest z tym obwodem w biuście bo jak rzeczywoście 74 cm bez mozliwości rozciągania to będę musiała z niej zrezygnować
![]() Narazie czekam na odp |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie wyliczyć koszta przesyłki i procent od cła (wyliczałam procent kwoty zamówienia od całości zamówienia)
wiec tak Nea 52,62zł 26% Tesiaczek 54,65zł 27% Yoco 24,29zł 12% AaliceE 22,62zł 11% Niuniaczek 22,62zł 11% Moooniaaa 20,24zł 10% Lumia 6,07zł 3% Czy taki sposób naliczania wam odpowiada? A jeszcze odnośnie wpłaty mamy wpłacić kwote za ciuszki + koszty przesyłki + 5zł cło i podatek dopiero jak dostaniesz? zgadza się? a jeszcze odnośnie wpłaty co wpisać w tytule nick i coś jeszcze i czy odpowiadała by ci wpłata przez pocztę, bo niestety nie posiadam rachunku |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
BAN stały
|
może byc tez przez pocztę, tylko to moze sie dluzej czeka, chociaz niekoniecznie
![]() w tytule wpiszcie nick i imie, nazwisko tak na razie tylko wpłacajcie mi za ubrania, wysyłke z chin i paypal. |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
a mi się strasznie to podoba ; )) ale nie wiem jak będzie leżało.. w sumie to tylko 49,90 w końcu nie fortuna, ale troche się boje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyliczyłam wasze zamówienia, a niżej kwotę przesyłki i procent jaki zapłacicie za cło
Nea 174,30 (78,30$) Tesiaczek 179,9 (80,60$) yoco 79,60 (35,80$) niuniaczek 72,00 (32,30$) Aalicee 69,69 (31,30$) moooniaaa 66,6 (29,8$) Lumia 20,80 (9,30$) w sumie 662,80 (297,40$) Cytat:
Teraz czekamy tylko na wasze potwierdzenie, że wszystko się zgadza, a później to już tylko na ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
BAN stały
|
Cytat:
jak cos to bede na forum za jakies 2 godziny |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki widzę że lista zamknięta co mnie cieszy bardzo
![]() Tesiaczku po jakim kursie liczyłaś dolara??? ![]() bo mi troszku inaczej wychodzi i nie wiem czemu ![]() ![]() NEA666 już dziś mogłabyś złożyć zamówienie ![]() ja chyba tez wyślę przez pocztę - tak mi łatwiej będzie - tylko że z 2 dni trzeba czekać na kaskę u nich wiec jak coś daj znać ze dostałaś pieniążki w tytule proponuje podać nick z wizażu a imię nazwisko itd podamy w blankiecie wpłaty wypełniając go - wtedy kopia będzie świadczyć o dokonaniu wpłaty na konto NEA666 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Kwote za ciuszki liczyłam tak jak jest na CCT
a wysyłkę $=2,20, wiem, ze jest troszkę mniej, ale to tak zaokrąglając, bo przecież co zostanie do się od cła odejmie. A procenty takie same ci wyszły? |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
AaliceE i yoco:
http://www.cct-fashion.com/index_epr...oducts_id=2200 - komplecik: czarny (AaliceE) i czarny (yoco). (12,90 zł. / szt.) AaliceE i Tesiaczek: http://www.cct-fashion.com/index_epr...roducts_id=29 4 - sukienka/tunika: zielona (AaliceE) i niebieska (Tesiaczek). (12,90 zł. / szt.) AaliceE i Tesiaczek: http://www.cct-fashion.com/index_epr...oducts_id=330 4 - bluzka: czerwona (AaliceE) i biała (Tesiaczek). (14,70 zł. / szt.) AaliceE i Tesiaczek: http://www.cct-fashion.com/index_epr...oducts_id=3138 - czarna (AaliceE) i czarna (Tesiaczek). (14,70 zł./ szt.) AaliceE i moooniaaa: http://www.cct-fashion.com/index_epr...oducts_id=244 6 - bluza: czerwona (AaliceE) i czerwona (moooniaaa). (14,40 zł. / szt.) Jeszcze raz jakby co potwierdzam. ![]() Koszty AaliceE: - za ciuchy: 69,60 złotych, - za cło: ???, - za PayPal dla NAE666: 5 złotych. Razem: ???. ![]() W każdym razie, wysyłam potwierdzenie do Ciebie na maila.
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
Czyli ja się podsumuję:
79,60zł za ciuszki + 24,29zł za przesyłkę + 5zł paypal = 108, 89 zł ![]() a za cło jeśli nas dosięgnie ![]() super hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy myślicie ze jak Monia0805 płaciła za te 22 ciuszki 250zł cła to jest to z vatem ![]() czy vat to jeszcze inna sprawa niż to cło ![]() hmmm... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
BAN stały
|
Cytat:
no ale spróbuję złozyc zamowienie jutro rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
Skoro mi obliczyłyście:
69,69 złotych (za ciuchy) + 5 złotych (za PayPal) + 22,62 złotych (za cło) = 97,31 złotych. ![]() A spodziewałam się więcej, to super. ![]() ![]()
![]() |
#2147 |
BAN stały
|
AaliceE to jest na razie suma za ubrania i za przesyłke... razem z cłem powinno wyjsc ok 125zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Aalicee, wkradł się mały błąd (nie ten klawisz nacisnełam) za ciuchy 69,60, a nie 69,69. 9gr nie pieniądze co prawda
![]() a tak w kwestii wyjaśnienia, to ja podawałam tylko kwote za ciuszki i przesyłki a jeśli chodzi o cło, to podałam wam procent, jaki zapłacice od kwoty cła, która będzie dokładnie wiadoma, gdy Nea dostanie paczuszkę |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Rozeznanie
|
NEA666 warto by było złożyć zamówienie już dziś bo boje sie ze cos nam wykupia
![]() a i tak mamy jeszcze 24 godziny w zapasie bo w takim czasie odp na e-maila z zamówieniem i je potwierdzają jeśli mówisz ze przez paypal od razu sie płaci to na pewno tak jest i będzie wiec ja prześle Ci w takim razie kraskę za pośrednictwem banku dziewczyny które nie maja kont mogą przesłać od kogoś z rodziny ![]() w końcu i tak w tytule podamy swój nick ![]() jeślibyś dziś zamówiła i jutra do południa cct fashion potwierdzi zamówienie mogę przelać pieniążki ok 15 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
BAN stały
|
ok to zaraz złoze zamówienie.
propo cła i vatu to się liczy chyba tak ze cło to 12% a vat 22%. |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Raczkowanie
|
Tzn., że wszystkie bd musiały wpłacić koniecznie jutro pieniążki, koniecznie przez bank? Postaram się, ale nie wiem czy jutro mi się uda napisałam NEA666, że między pon.-czw. - daj znać.
![]() Tesiaczku, spoko - poradziłam sobie, i tak zaokrągliłam to. ![]()
![]() |
#2152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
extra by było jakby nas ominęło ![]() no ale nawet jeśli nie to i tak nie powinno być źle - mam nadzieje ze nie będzie więcej niż 12zł na 1 ciuszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
całe zamówienie z przesyłką wynosi +- 865zł
do tego 12%cła, a póxniej 22 VAT to daje 1182, czyli o 317zł wiecej, podzielić to na 42szt, to daje, że każdy ciuch będzie droższy o ok7,5, licząc tak ogólnie, więc nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, wiem ze macie juz wszystko praktycznie dograne, ale czy ktorqas z was zamawia ta sukienke(chcialaby zamowic)
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1216488346 bardzo by mi na niej zalezalo, moze mozna by ja wcisnac do waszego zamowienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
BAN stały
|
zamówienie złożone
![]() w sprawie danych do przelewu to pisac na mojego maila: natalia-paszt@o2.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Wtajemniczenie
|
jejaa spoznilam sie a tak czekalam na to zamowionkooo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli jak to cło nas wyniesie +/- 317zł to jak policzę moje 12% to daje mi 38,40 zł więc to całkiem przyzwoita sumka ![]() 108, 89 zł + 38,04 zł + jakieś 15 zł za przesyłkę od NEA666 do mnie = 161,93 zł to daje 26,98 zł za jeden ciuszek ![]() suuuuper ![]() ciekawe jak długo będzie szła do Polski nasza paczka ![]() ![]() NEA666 jak dasz znac że potwierdzili zamówienie to wpłacam Ci 108, 89 zł to do jutra dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
spóźniłam sie.. ale ze mnie gapa. Hmmm wiadomo cos na temat kolejnego zamówienia?;> ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Przyczajenie
|
ojoj.. ja tez sie spoznilam
![]() no coz jak bedzie kolejne zamowienie to ja jestem chetna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny, ale się cieszę że się tak sprawnie i szybko zorganizowałyśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.