Rossmann cz. XXXII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-12, 11:50   #421
koniczynka15
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XXXII

Serdecznie dziękuję za polecenie tego żółtego tuszu z Lovely! Kupiłam i jestem bardzo zadowolona - przywrócił mi chęć do malowania się

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 11:56   #422
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniczynka15 Pokaż wiadomość
Serdecznie dziękuję za polecenie tego żółtego tuszu z Lovely! Kupiłam i jestem bardzo zadowolona - przywrócił mi chęć do malowania się

Nie wiem czy akurat moje polecenie Cię namówiło, ale cieszę się, że jesteś z niego zadowolona
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:08   #423
1b006c1cc4b33fb32b0a741c96d131cb0dc83f78_5f5d531644303
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
W moich rosskach też pustki, tzn. zostały same mało chodliwe towary za to widziałam jak jedna pani odkręcała tusz i go wąchała
Za to powinny być jakieś mandaty albo reakcja ochrony, tak jak na kradzież... najlepiej jeszcze tak, żeby narobić wstydu - żeby pół sklepu słyszało by się nauczyły wreszcie, że towar otwarty to towar kupiony

--
U mnie w całym mieście wymiotło podkłady z Eveline... widać, że hit youtuba. Same testery w szafach stoją, a za nimi czarna dziura
1b006c1cc4b33fb32b0a741c96d131cb0dc83f78_5f5d531644303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:10   #424
Nicoleta
Raczkowanie

U mnie w mieście ani śladu po bananowym pudrze wibo i tych słodkich też brak z lovely

Nicoleta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:10   #425
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;82877571]
Używałam Alterry na brwi przez pół roku, efekt zerowy [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Używałam na rzęsy i brwi – również efekt zerowy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W ogole jak ta pomadka mialaby zadzialac na wzrost wlosow? Ma cos w skladzie niby takiego? Slyszalam ze niektore dziewczyny nakladaja ja bezposrednio na rzesy, co jest bezsensowne jednak
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:12   #426
MissChievousTess
Zakorzenienie

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;82881871]Za to powinny być jakieś mandaty albo reakcja ochrony, tak jak na kradzież... najlepiej jeszcze tak, żeby narobić wstydu - żeby pół sklepu słyszało by się nauczyły wreszcie, że towar otwarty to towar kupiony
[/QUOTE]
No bo tak jest. Tak stanowi prawo. Aż dziwne, że sieć nie reaguje i pozwala robić straty w towarze pełnowartościowym. No, ale widać opłaca im się nie reagować. Dlatego ja np. tuszy do rzęs wcale u nich nie kupuję. Za duże ryzyko. Tak samo z towarem bez plomb i niefoliowanym.
Stary 2018-04-12, 12:12   #427
fehn
Zadomowienie

Mój hit tej promocji to tusz z Loreal Paradise.Tyle czasu się nad nim zastanawiałam i w końcu się skusiłam. Takich rzęs to ja w życiu nie miałam

fehn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:12   #428
a_an
Raczkowanie

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;82881871]Za to powinny być jakieś mandaty albo reakcja ochrony, tak jak na kradzież... najlepiej jeszcze tak, żeby narobić wstydu - żeby pół sklepu słyszało by się nauczyły wreszcie, że towar otwarty to towar kupiony

--
U mnie w całym mieście wymiotło podkłady z Eveline... widać, że hit youtuba. Same testery w szafach stoją, a za nimi czarna dziura[/QUOTE]Ja kupiłam właśnie na poprzedniej promocji ten podkład jak jeszcze nikt o nim nie słyszał i chciałam sobie kupić na zapas teraz i właśnie ich nigdzie nie ma. Dla mnie jest to teraz jeden z lepszych podkładów.

a_an jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:12   #429
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
W ogole jak ta pomadka mialaby zadzialac na wzrost wlosow? Ma cos w skladzie niby takiego? Slyszalam ze niektore dziewczyny nakladaja ja bezposrednio na rzesy, co jest bezsensowne jednak
olejek rycynowy ma.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:18   #430
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Ma olejek rycynowy i witaminę E.Więc działa na rzęsy jak olejek rycynowy czy bezbarwne odżywki w żelu z witaminą E.
Nie ma czynników pobudzających wzrost,ale ma wzmacniające. Jak komuś dobrze rosną rzęsy, ale np. niszczy je tuszem to poprawi ich kondycję.
Stary 2018-04-12, 12:26   #431
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Ma olejek rycynowy i witaminę E.Więc działa na rzęsy jak olejek rycynowy czy bezbarwne odżywki w żelu z witaminą E.
Nie ma czynników pobudzających wzrost,ale ma wzmacniające. Jak komuś dobrze rosną rzęsy, ale np. niszczy je tuszem to poprawi ich kondycję.

dokładnie, może wzmocnić rzęsy, ale nie ma co porównywać do odżywek na wzrost rzęs
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:33   #432
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No bo tak jest. Tak stanowi prawo. Aż dziwne, że sieć nie reaguje i pozwala robić straty w towarze pełnowartościowym. No, ale widać opłaca im się nie reagować. Dlatego ja np. tuszy do rzęs wcale u nich nie kupuję. Za duże ryzyko. Tak samo z towarem bez plomb i niefoliowanym.
Dlatego jeśli już kupuję tam tusz to z tych tanich, typu Wibo, Lovely czy Eveline, zwłaszcza na promocji. Droższe wolę zamówić przez internet.

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Ja kupiłam to https://www.rossmann.pl/Produkt/Isan...ml,415020,6991 podobno dobre, działa, tylko aplikator do bani. Nie ma bimatoprostu - to na plus.
Nie widziałam tego w żadnym Rossmannie, ale jak znajdę to wypróbuję.
Na razie kupiłam L4L, stwierdziłam, że za 36 zł mogę przetestować.

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Testuje dalej Aqua Jelly, powoli zaczynamy sie lubić
Bardzo lubię ten podkład, na tej promocji skorzystałam i kupiłam drugie opakowanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
o nieee, lipfinity robi taką sahare na ustach, że strach jej używać
Czy ja wiem? Zależy pewnie od tego jakie kto ma usta. Moje mają tendencję do wysychania a nosiłam Lipfinity wczoraj i przedwczoraj cały dzień i jest ok. Może dlatego, że ostatnio intensywnie używam pomadek bezbarwnych pomadek nawilżających?

Dokupiłam Lipfinity 20 i L4L.
Jeśli chodzi o pomadki bezbarwne to ze swojej strony polecę Blistex Mediplus.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:39   #433
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;82877571]Bell SPF50[/QUOTE]
możesz wrzucić link lub foto jak on wygląda? już doczytałam że w Biedrze go nie dostanę ale poszukam w internetach
Cytat:
Napisane przez koniczynka15 Pokaż wiadomość
ja miałam go kupić i przez pomyłkę kupiłam inny i teraz testuję ten z Eveline Extension Volume wydłużenie i podkręcenie- no i nie żałuję że się pomyliłam bardzo dobrze rozdziela rzęsy, robi piękny wachlarz a rzęs nie mam nie wiadomo jak długich, zero grudek i sklejania, nie osypuje się. Przed nim używałam tego Wibo Drama- i tak jak ma w nazwie-dramat kruszy się, skleja rzęsy, pewnie teraz go wyrzucę
Stary 2018-04-12, 12:40   #434
wink737
Zakorzenienie

Pokazecie sie w lipfinity 20? Kiedys chcialam kupic ten kolor ale sie rozmyslilam, a teraz znowu kusi...

Tak dla wyzwania, jakiekolwiek by nie było
wink737 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:48   #435
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez fehn Pokaż wiadomość
Mój hit tej promocji to tusz z Loreal Paradise.Tyle czasu się nad nim zastanawiałam i w końcu się skusiłam. Takich rzęs to ja w życiu nie miałam

To jest tusz na 3 tygodnie (pierwszy tydzień słaby, dwa kolejne cudne rzęsy). Potem zaczyna paskudnie sklejać i się sypie.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:52   #436
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
To jest tusz na 3 tygodnie (pierwszy tydzień słaby, dwa kolejne cudne rzęsy). Potem zaczyna paskudnie sklejać i się sypie.

Dobrze wiedzieć. Nie lubię takich formuł. Ja go unikałam z uwagi na konstrukcję szczoteczki- nie lubię jak na końcu może robić się glut bo czubek jest równo, płasko ścięty. Szykują się na maj/ czerwiec jakieś tuszowe nowości warte uwagi?
Stary 2018-04-12, 12:58   #437
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dlatego jeśli już kupuję tam tusz to z tych tanich, typu Wibo, Lovely czy Eveline, zwłaszcza na promocji. Droższe wolę zamówić przez internet.

Nie widziałam tego w żadnym Rossmannie, ale jak znajdę to wypróbuję.
Na razie kupiłam L4L, stwierdziłam, że za 36 zł mogę przetestować.

Bardzo lubię ten podkład, na tej promocji skorzystałam i kupiłam drugie opakowanie

Czy ja wiem? Zależy pewnie od tego jakie kto ma usta. Moje mają tendencję do wysychania a nosiłam Lipfinity wczoraj i przedwczoraj cały dzień i jest ok. Może dlatego, że ostatnio intensywnie używam pomadek bezbarwnych pomadek nawilżających?

Dokupiłam Lipfinity 20 i L4L.
Jeśli chodzi o pomadki bezbarwne to ze swojej strony polecę Blistex Mediplus.
A u mnie Blistex jednak srednio sie sprawdza. Uzywalam namietnie, bo byl tak polecany, podobnie jak Carmex- czeste stosowaniw w obu przypadkach sprawilo, ze mialam jeszcze woeksza Sahare z ust.
Teraz jestem zakochana w Eosach jesli chodzi o wlasciwosci wygladzajace, bo naprawde czyni to u mnie ekspresowo, troche gorzej jest z nawilzeniem,ale i tak dla mnie bomba.
Poza tym u mnie jeszcze soe sprawdza Tisane ( ale tylko w sloiczku) i masc opatrunek regenerujacy z Ziaja.
Sprawdzala sie tez Vaseline rozana ale ni ma nigdzie a ja za nia płaczę

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
możesz wrzucić link lub foto jak on wygląda? już doczytałam że w Biedrze go nie dostanę ale poszukam w internetach

ja miałam go kupić i przez pomyłkę kupiłam inny i teraz testuję ten z Eveline Extension Volume wydłużenie i podkręcenie- no i nie żałuję że się pomyliłam bardzo dobrze rozdziela rzęsy, robi piękny wachlarz a rzęs nie mam nie wiadomo jak długich, zero grudek i sklejania, nie osypuje się. Przed nim używałam tego Wibo Drama- i tak jak ma w nazwie-dramat kruszy się, skleja rzęsy, pewnie teraz go wyrzucę
A mnie Eveline Extension Volume uczulił, a nigdy zaden tusz tego wczesniej ani pozniej u mnie noe zrobił.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 12:59   #438
fehn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość

U mnie użytkowany już ponad tydzień i jestem mega zadowolona

fehn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 13:00   #439
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A u mnie Blistex jednak srednio sie sprawdza. Uzywalam namietnie, bo byl tak polecany, podobnie jak Carmex- czeste stosowaniw w obu przypadkach sprawilo, ze mialam jeszcze woeksza Sahare z ust.
Teraz jestem zakochana w Eosach jesli chodzi o wlasciwosci wygladzajace, bo naprawde czyni to u mnie ekspresowo, troche gorzej jest z nawilzeniem,ale i tak dla mnie bomba.
Poza tym u mnie jeszcze soe sprawdza Tisane ( ale tylko w sloiczku) i masc opatrunek regenerujacy z Ziaja.
Sprawdzala sie tez Vaseline rozana ale ni ma nigdzie a ja za nia płaczę
No patrz, a u mnie z kolei Eosy w ogóle się nie sprawdziły
Stary 2018-04-12, 13:01   #440
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez fehn Pokaż wiadomość
U mnie użytkowany już ponad tydzień i jestem mega zadowolona

Trzymam kciuki, żeby zadowolenie się utrzymało. Ja kupiłam tuż po premierze, raczej niemacany - może trafiłam na felerną partię.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 13:09   #441
Nicoleta
Raczkowanie

Mnie kuszą hybrydy Eveline użwałyście?

Stary 2018-04-12, 13:11   #442
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja chciałam sprobowac tej odżywki z bimatoprostem ale jednak troche sie cykam. Z jednej strony tam niewielka ilość tego skladnika a z drugiej moze podrażnic :/

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 13:17   #443
Nicoleta
Raczkowanie

Cytat:
Ja chciałam sprobowac tej odżywki z bimatoprostem ale jednak troche sie cykam. Z jednej strony tam niewielka ilość tego skladnika a z drugiej moze podrażnic :/

Ja używałam l4l, efekty super. Ale zauważyłam że pogarsza mi się wzrok i to dosyć znacznie bo jak się okazało u okulisty to w ciągu roku wada podskoczyla mi z 1,5 na 3 dioptrie ( na oku na które zawsze widziałam lepiej i wada tak nie postepowala) . Powiedziałam lekarce o tej odżywce i stwierdziła że to może być przez nią bo ma w składzie ten bimatoprost. Kolejna wizytę mam teraz w maju, odżywki nie używam więc zobaczymy.

Stary 2018-04-12, 13:19   #444
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
No patrz, a u mnie z kolei Eosy w ogóle się nie sprawdziły
U mnie nie dawały rady w zimie. Pomagało mi tylko masło Delia i olejki. Ale na teraz są już ok. Ja mam suche usta, więc możliwe, że EOS za słabo nawilża, ale jak wystarczy ochrona tłustszą warstwą przed nadmiernym parowaniem wody to już są ok. Szkoda tylko, że nie wszystkie wersje mają filtr UV bo nie miałam za dużego wyboru i tylko jedna wersja nadawała się na lato i tą wzięłam.
Stary 2018-04-12, 13:20   #445
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stwierdziłam, że zaryzykuję, jak zauważę, że coś jest nie tak to przestanę używać.

Cytat:
Napisane przez Nicoleta Pokaż wiadomość
Ja używałam l4l, efekty super. Ale zauważyłam że pogarsza mi się wzrok i to dosyć znacznie bo jak się okazało u okulisty to w ciągu roku wada podskoczyla mi z 1,5 na 3 dioptrie ( na oku na które zawsze widziałam lepiej i wada tak nie postepowala) . Powiedziałam lekarce o tej odżywce i stwierdziła że to może być przez nią bo ma w składzie ten bimatoprost. Kolejna wizytę mam teraz w maju, odżywki nie używam więc zobaczymy.
A jak długo jej używasz?
Stary 2018-04-12, 13:22   #446
Nicoleta
Raczkowanie

Cytat:
Ja stwierdziłam, że zaryzykuję, jak zauważę, że coś jest nie tak to przestanę używać.

A jak długo jej używasz?
Hmm używałam ok pół roku. Na początku regularnie a potem kilka razy w tygodniu albo rzadziej dla podtrzymania efektu.

Stary 2018-04-12, 13:26   #447
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

Może zajrzyj tutaj?
http://biotechnologia.pl/kosmetologi...-do-rzes,15507
Może mogłabyś stosować ten składnik, ale inaczej niż dotychczas.
Podejrzewam, że to pogorszenie może też wynikać z czegoś innego. Bardzo niszczy wzrok chodzenie bez okularów przeciwsłonecznych, także zimą, niebieskie światło z ekranu komórki czy komputera, czytanie ze zbyt bliskiej odległości (stała wielkość czcionki na urządzeniach), zbyt mocne światła LED w pomieszczeniach (częste w biurach na open space) itp. Może to i odżywka, ale niekoniecznie.
Stary 2018-04-12, 13:29   #448
Nicoleta
Raczkowanie

Cytat:
Może zajrzyj tutaj?
http://biotechnologia.pl/kosmetologi...-do-rzes,15507
Może mogłabyś stosować ten składnik, ale inaczej niż dotychczas.
Podejrzewam, że to pogorszenie może też wynikać z czegoś innego. Bardzo niszczy wzrok chodzenie bez okularów przeciwsłonecznych, także zimą, niebieskie światło z ekranu komórki czy komputera, czytanie ze zbyt bliskiej odległości (stała wielkość czcionki na urządzeniach), zbyt mocne światła LED w pomieszczeniach (częste w biurach na open space) itp. Może to i odżywka, ale niekoniecznie.
Nie wykluczam takich ewentualnosci ale dziwny zbieg okoliczności

Stary 2018-04-12, 13:46   #449
Fonte
Zadomowienie

http://www.kosmeologika.pl/2018/04/w...za-skladu.html
porównanie nowości wibo do farsali. taka ciekawostka

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

--
U mnie w całym mieście wymiotło podkłady z Eveline... widać, że hit youtuba. Same testery w szafach stoją, a za nimi czarna dziura[/QUOTE]

w innych sklepach produkty nie są tak otwierane jak w drogeriach, trochę za mało mówi się o tym, a przecież każdy kosmetyk ma datę ważności, a jak są otwierane przed zakupem to nie jest to pełnowartościowy produkt. najczęściej jak jakaś macająca klientka otwiera kosmetyk to i tak go nie bierze, tylko odkłada na półkę. Taka pamiątka dla innych

dobrze, że kupiłam ten podkład Eveline jak miałam vipa i to jeszcze dwie buteleczki.
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 14:08   #450
koniczynka15
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_an Pokaż wiadomość
Ja kupiłam właśnie na poprzedniej promocji ten podkład jak jeszcze nikt o nim nie słyszał i chciałam sobie kupić na zapas teraz i właśnie ich nigdzie nie ma. Dla mnie jest to teraz jeden z lepszych podkładów.

Ten z pipetką?

Cytat:
Mnie kuszą hybrydy Eveline użwałyście?

Ja mam 3 kolory i jestem zadowolona fajnie się maluje i moim hitem jest pędzelek, bo jest zaokrąglony na końcu i dużo lepiej mi sie nim maluje niż tymi ściętymi na prosto

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
http://www.kosmeologika.pl/2018/04/w...za-skladu.html
porównanie nowości wibo do farsali. taka ciekawostka

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

w innych sklepach produkty nie są tak otwierane jak w drogeriach, trochę za mało mówi się o tym, a przecież każdy kosmetyk ma datę ważności, a jak są otwierane przed zakupem to nie jest to pełnowartościowy produkt. najczęściej jak jakaś macająca klientka otwiera kosmetyk to i tak go nie bierze, tylko odkłada na półkę. Taka pamiątka dla innych

dobrze, że kupiłam ten podkład Eveline jak miałam vipa i to jeszcze dwie buteleczki.
Ja wychodzę z założenia, że jak chcę kupić jakiś kosmetyk to biorę z półki i sprawdzam czy był macany - jeśli tak to nie ja go otworzyłam pierwsza, jeśli nie to biorę i nie odkładam otwartego pierwszy raz na półkę

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maartini92 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy akurat moje polecenie Cię namówiło, ale cieszę się, że jesteś z niego zadowolona
Chyba tak jestem bardzo wdzięczna! Zastanawiam się czy kupienie jeszcze jednego opakowania na zapas ma sens? Czy nie wyschnie zanim go zacznę używać?

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości