|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Powiem delikatnie, że stylizacja ślubna tych ludzi kompletnie nie trafia w mój gust
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Własnie wróciłam znad jeziorka, jestem CZERWONA, posmarowałam się kremem z filtrem, a mimo to sie spaliłam okrutnie, będzie cudna noc...
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Rav t samo było na innym wątku tez to widziałąm nie obrażając blondynek(bo sama jestem) to ona jeste stereotypowa głupią blondynka bo w wieku 25(?) lat mieć za wzór lalke barbi
(gdzies w komentach to było)
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jakie polecam... A do czego konkretnie potrzebujesz (tzn. ćwiczenia, obraz do domu, sprzedaż obrazu)? Wnioskuję, że chcesz żeby szybko schły... Ogólnie dobre farby olejne nie powinny zbyt szybko wysychać, ale zawsze można użyć sykatyw(y)... Chociaż bym tego nie polecała (sykatywy to metale ciężkie więc wiadomo jak wpływają na zdrowie...) ![]() Widziałam 10 minut jednego filmu . W namiocie byłam do 3, potem TŻ go zwinął i poszliśmy do auta... Straszne to było, wszystko mnie boli. Z piciem średnio mi poszło... Wypiłam piwo, drinka bacardi i wódkę z red bullem (wersja bez cukru). Sąsiedzi uznali, że jestem nadziana sugerując się moim doborem trunków . Przez red bulla męczyłam się całą noc... Spać nie mogłam i chciałam gadać z TŻ-em, ale on chciał spać i ze mną nie gadał . Potem mówił, że już nigdy mi nie kupi red bulla . Miałam jeszcze spięcie z kolegą TŻ-a, dostał w twarz... Chciałam żeby TŻ mnie odwiózł do domu, ale jakoś udało mu się załagodzić sytuację...Edit. Mam kaca moralnego. Żarłam się z kolegami TŻ-a... I tak mi źle teraz . TŻ mówi, że mam się nie przejmować i tłumaczy mi tego kaca moralnego od strony biochemicznej, ale mi i tak źle . No ale jak mam się nie kłócić jak mi mówią, że kurczaka można jeść palcami . No, może w KFC. Z literatury specjalistycznej wiem, że palcami można jeść jedynie przepiórki... Więc czemu mam milczeć? Albo ich rozważania na temat dżdżownic... Że jak się je przetnie to będą 2 dżdżownice... Albo 3... Albo 4... Bo mają kilka serc. Nie wiem jak to z tymi sercami jest, ale wiem, że jak się przetnie dżdżownicę to będzie 1 żywa dżdżownica która zbytnio nie ucierpi i jej martwy "ogon". No i niby mam im nie mówić, że głupoty gadają?
Edytowane przez Poemi Czas edycji: 2008-07-20 o 19:55 |
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzis u nas sliczna pogoda
kurcze niedługo do pracy trzeba isc, nie powiem, ze ma mam stresa
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro mój również pierwszy dzień
|
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też korciło, bo byłam w pobliżu jakieś 1,5h wcześniej ale jakoś nie było czasu. Nie mogę się doczekać jej fotek. Cytat:
. Tzn. mam pracę, ale chcę zmienić .
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
ooo
ja ide od wtorku i alurat okres dostaje wtedy buuuu
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam TŻ-owi piękne zdjęcie. Wygląda na nim niesamowicie męsko i słodko zarazem... A jemu się nie podoba bo uważa, że ma na nim beznadziejną fryzurę
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj kupiłam herbatke z Lukrecji piłyscie?? pyszne. bez zapachu, na poczatku bez smaku a po chwili taka słodycz sie w buzi wylewa. patrzyłam, ze tez nawet zdrowa jest tylko ta eliminacja potasu (a ja mam za mało potasu we krwi) i wieksze krwawienie miesięczne (tak to zrozumiałam) troche mi sie nie podoba
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślę, że bez problemu Wam pójdzie w nowych pracach
![]() Lemoorko, to zostałaś już bankowcem ? ![]() Poemi, nie uważam, że masz powody do kaca moralnego. w kńcu chyba koledzy TŻta Cię znają
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. TŻ miał do mnie pretensje... Ale taka smutna byłam (i jestem) i nie miał wyjścia, musiał mnie pocieszać... Tłumaczy, że mój moralniak to rakcja organizmu na odstawienie alkoholu i że wszyscy tak mają po imprezach (a ja szczególnie bo piłam na głodówce)...Ale jeszcze mi powiedział, że mam bardzo ciężkie "żarty". W tym towarzystwie zazwyczaj sobie dogryzamy w żartach i niby nikt nie bierze tego na poważnie, ale TŻ twierdzi, że moja krytyka jest tak celna, że po prostu miażdżę jego kolegów i nie mają możliwości odgryzienia się . A ja i tak zawsze czuję się zmiażdżona...Tak mi źle z tym . Pewnie wszyscy sobie teraz myślą jak to ten biedny TŻ ma ze mną źle
|
|
|
|
|
#314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Przecież tam są normalni ludzie, a nie potwory, które odgryzają głowy. Bądzcie naturalne. Ani się nie obejrzycie, a będzie miesiąc odkąd zaczęłyście pracować, i wszyscy będą was uwielbiać .Cytat:
My właśnie wróciliśmy z grillika w parku między domem a jeziorkiem. Zrobiliśmy szaszłyczki z wołowinki, kutaka, papryki, kiszonego ogórka, cebulki i cukinii. Mniam.
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Rav mam nadzieje
oby tylko w tym miesiacu okres nie było bardzo dokuczliwy bo wypada na mój pierwszy dzien w pracy ![]() kurcze dzis pierwszy raz od wyjazdu (11 dni) rozmawiałam z mama przez gg co prawda bo na skypa mam jeszcze wolny net (trzeba jakąs antene zewn. chyba dokupic) i az sie popłakalam. po raz pierwsyz zateskniłam co prawda tylko 10 min rozmawiałasmy bo mama jest chora i ma goraczke i sie źle czuje. ale jednak cos w sercu mnie scisneło. narazie siedze w sypali i jak juz mi oczy wyschna to pojde sie do TZ poprzytulac moze pomoze
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Szczerze mówiąc ja sugeruję się ceną . Z tych "lepszych" używam Amsterdam (ale to nawet mi nie chodzi o jakość, a o pojemność ), moje koleżanki malujące na sprzedaż też ich używają.Edit. A może Wy wiecie jak to z tą dżdżownicą na prawdę jest? Bo kilka razy słyszałam, że po przekrojeniu żyją 2, ale też słyszałam (i to m.in. od nauczycielki biologii), że przeżywa rozcięcie, ale nadal jest 1... Skłaniam się ku tej drugiej opcji, ale nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat (tzn. w jakiś poważnych źródłach nic nie ma)
Edytowane przez Poemi Czas edycji: 2008-07-20 o 22:31 |
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Poemi. Co do dżdżownicy - nie mam zielonego pojęcia.
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam o tej dżdżownicy odkąd wróciłam. Nigdzie nie ma dosłownej wzmianki o przecięciu, ale znalazłam informację, że dżdżownica pozbawiona mózgu nadal się porusza. To by potwierdzało moją wersję. Część z mózgiem żyje, a "ogon" się porusza, ale nie reaguje na bodźce i się nie rozmnaża. Przynajmniej tak to interpretuję... Pokażę TŻ-owi to co znalazłam, on mi wytłumaczy jak to jest i powie czy dobrze myślę
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powzwoliłam sobie przeczytać bo tez mnie to zaciekawiło
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze sobie znajdę tą informację o jedzeniu kurczaka (ale dokładnie wiem gdzie szukać ) i pokażę TŻ-owi i będę happy . Bo to, że na koniu w teren można pojechać dopiero po 50 lekcjach obaliłam od razu... I to, że konia wystarczy kupić, wstawić do stajni i chodzić koło niego tak jak koło owcy też . Wkurza mnie gdy ktoś z pełnym przekonaniem wypowiada się o czymś o czym nie ma pojęcia i zazwyczaj gada bzdury totalne . Ja akurat jakieś pojęcie mam na te tematy i nie mogłam siedzieć cicho... No dobra, przy dżdżownicy odezwałam się dopiero wtedy gdy zaczeli mówić, że w ten sposób się rozmnaża , ale te ich pseudonaukowe rozważania skrytykowałam przy TŻ-cie . I kazałam mu szukać jak to jest . Serio się dzisiaj wkurzyłam i trochę mnie będzie jeszcze trzymać
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi, ale sama widzisz, że wcale nie powinnaś się tym przejmować. poza tym..cały świat nie musi Cię kochać, prawda?
![]() ps. miałam nadzieję, że zobaczę tu Dorinkę, bo zmieniła swoje dane na naszej klasie..ale na razie pewnie jest zajęta
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że ta biochemiczna teoria kaca moralnego się sprawdzi i jutro będzie lepiej...Też widziałam zmianę i nawet liczyłam na jakieś zdjęcia
|
|
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Dowiedziałam się, że mój kuzyn się żeni za rok w październiku. No, przynajmniej jedno wesele na które w końcu mogę dojechać
.Razem z dorinką ślubowali moi znajomi. Dzisiaj zrobiłam im własnoręcznie kartkę z życzeniami i kieszonką na prezencik .
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ines, a jakie masz wykształcenie i języki? No ile masz lat doświadczenia. Bo szukam ludzi z malym doświadczeniem, z ostatnich lat studiów lub absolwentów. Do dużych firm w Wawie przede wszystkim.
|
|
#326 | ||
|
Zadomowienie
|
Po weekendzie w Częstochowie mówię wszystkim dzień dobry!
![]() Cytat:
Normalnie aż się zaczerwieniłam. Dziękuję bardzo Cytat:
Nie stresuj sie Poemi. Ja kiedyś robiłam wszystko, żeby znajomi moich wtedy chłopaków mnie lubili. Jak się później okazywało każdy mnie zjechał od góry do dołu. Czemu? Chyba tylko tak dla sportu, ale tak naprawdę, bo byłam nowa w towarzystwie i przymnajmniej było o kim poplotkować. Szkoda nerwów...
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry, nie mogę się dobudzić i jeszcze nie zabrałam się za pracę |
||
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Powiedzcie mi, kto wymyślił poniedziałki po cudownym weekendowym lenistwie?
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc wiem co czujecie ![]() Dzien dobry wszystkim a u mnie całą noc leje i teraz tez pada, co za pogoda no wprost cudny dzien się szykuje....Gdzie te piekne słoneczne lipcowe poranki....
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

(gdzies w komentach to było)

. Przez red bulla męczyłam się całą noc... Spać nie mogłam i chciałam gadać z TŻ-em, ale on chciał spać i ze mną nie gadał
. Potem mówił, że już nigdy mi nie kupi red bulla

. Wkurza mnie gdy ktoś z pełnym przekonaniem wypowiada się o czymś o czym nie ma pojęcia i zazwyczaj gada bzdury totalne
. Ja akurat jakieś pojęcie mam na te tematy i nie mogłam siedzieć cicho... No dobra, przy dżdżownicy odezwałam się dopiero wtedy gdy zaczeli mówić, że w ten sposób się rozmnaża 
Choc wiem co czujecie