Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-12, 09:10   #3841
drocia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hej,ja nadal chora
- w którym tygodniu u WAS połówkowe były? u mnie wyznaczyli na 22 tydzień
U mnie będzie to 20+5 czy cos kolo tego... Mam 8 maja

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:11   #3842
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Hej gratuluje polowkowych! No i chyba klaruje nam sie coraz wiecej chlopcow we wrzesniu jednak?

Ja na moich (dokladnie za 2 tyg.!) tez bede 20t4d wg OM

Smutek - moze i racja, moze dla bezpieczenstwa dobrze isc sie pokazac interniscie, zawsze to dla pewnosci oslucha. Mnie TZ wysylal ale ja nie chcialam bo "co mi lekarz poradzi, to tylko przeziebienie, domowe sposoby i samo przejdzie do 7 dni" no ale u mnie chyba idzie ku lepszemu, gardlo juz prawie ustalo, katar coraz mniej meczy.

Bylam wczoraj na basenie, troche sie zmeczylam ale podobalo mi sie skoro sauna teraz odpada to weszlam chociaz na 10 min do groty solnej, ciekawe czy cos pomoglo i mnie nainhalowalo

Dziewczyny z Krakowa, w ta sobote targi dla rodziców i dzieci: http://www.trends4kids.pl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2018-04-12 o 09:13
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:15   #3843
Amelka6614
Raczkowanie

U mnie będzie 20+3 dokladnie 25 kwietnia
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:21   #3844
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:32   #3845
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

U mnie było 18+6 Ginekolog sam mnie umawiał na tak wczesny termin i nie było problemów ze zmierzeniem i zbadaniem malutkiej.

Też byłam wczoraj na basenie, super sprawa

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:40   #3846
basakatua
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Kurczę, widzę, że tu niejedna to się na sierpień załapuje, i to nie taką końcówkę! To dobrze, będą już jakieś wrażenia w zasobach tej grupy
Gratuluję połówkowiczkom dobrych wiadomości!
U mnie dopiero 23 kwietnia, to będzie 20t5d. Złapałam ten termin już ponad miesiąc temu. A echa serca w medicover nie da się już zrobić, bo jedyny uprawniony lekarz zakończył z nimi współpracę. Zapisałam się do Boramedu - podobno mają najlepszy sprzęt - i będę próbowała wydrzeć za to kaskę od medicoveru - mają obowiązek zapewnić mi to badanie, ale na razie (od półtora miesiąca) nie znaleźli terminu w żadnej placówce współpracującej.
Nadal nic nie kupuję dla synka, zrobiłam na razie tylko doktorat i habilitację z wózków i nijak nie chce wyjść nic taniej niż potwornie drogo
basakatua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 09:40   #3847
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Jaśmin bo mi pani doktor powiedziała zreszta sama widziałam na usg jak podskakiwał równomiernie i to właśnie ta czkawka była
Aaa ja myślałam że sama wiesz kiedy dziecko ma czkawke. Musiał to być śmieszny widok.
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;82875306]Treść usunięta[/QUOTE]
Gratulacje, u mnie mała waży już 300g.
Ja połowkowe miałam w UK 20t1d(to był moj ostatni darmowy skan za resztę jeśli chce muszę zapłacić) a w Polsce ide na 4D jak będę mieć 24t(pani w rejestracji powiedziała to robimy połówkowe). Ide do bardzo dobrego lekarza same pozytywne opinie w internetach i jakoś czegoś nie może zmierzyć każe pochodzić troche i wrócić za chwile i jest bardzo dokładny,byłam u niego raz na wizycie w 10t. Przy okazji zrobię u niego jeszcze echo serca maleństwa dla własnego spokoju.
W weekend robimy z tż liste wyprawkową i powoli będziemy zaczynali kompletować.
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-12, 10:08   #3848
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ja spod Rzeszowa
Ja z mezem pochodzimy z rzeszowa takze raz w meisiacu jedziemy do rodzicow

Fortuna
o widzisz czyli jednak ominie mnie wyzsza wyplata bo podwyzke dostalam we wrzesniu :P

Jasmin
gratuluje

Sutek88
Idz idz do lekarza
i gratuluje

Heledore
Ja bede używać niechodków, używalam dla Sary jak nosiłam ją w chuście. Bo w chuście a potem siedzące dziecko w nosidle nie można ubrać w żadne kombinezony bo się mogą naciągać i stopa będzie ściśnięta. Więc kupiłam takie bardzo grube cieplutkie niechodki i to zakładałam na wiszące stopy (bo nogi, i ciałko fajnie okryjesz przed zimnem, ale stopy jednak ciężko).
Za to do wózka rzadko zakładałam , teraz pierwsze pół roku będzie w kombinezonie, to w wózku nie widze potrzeby. Potem znów bedzie ciepło - także mi to tylko do chusty się przyda
A co do pytania ZDROWE/NIEZDROWE - to hmm to tak jakbyś założyła grube skarpetki, niezdrowe by były jakbyś eee uczyła w niechodkach dziecko chodzić, jak maluch zacznie stawiać pierwsze kroki to trzeba już zainwestować w dobre obuwie (a najlepiej na bosaka:P)

sieciowa
Gratuluje usg <3 216 g mm <3 , ale kurcze miesiąc czekania na kolejne wrrr , szkoda że taki słaby sprzęt.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 10:17   #3849
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 10:23   #3850
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Heledore
Ja bede używać niechodków, używalam dla Sary jak nosiłam ją w chuście. Bo w chuście a potem siedzące dziecko w nosidle nie można ubrać w żadne kombinezony bo się mogą naciągać i stopa będzie ściśnięta. Więc kupiłam takie bardzo grube cieplutkie niechodki i to zakładałam na wiszące stopy (bo nogi, i ciałko fajnie okryjesz przed zimnem, ale stopy jednak ciężko).
Za to do wózka rzadko zakładałam , teraz pierwsze pół roku będzie w kombinezonie, to w wózku nie widze potrzeby. Potem znów bedzie ciepło - także mi to tylko do chusty się przyda
A co do pytania ZDROWE/NIEZDROWE - to hmm to tak jakbyś założyła grube skarpetki, niezdrowe by były jakbyś eee uczyła w niechodkach dziecko chodzić, jak maluch zacznie stawiać pierwsze kroki to trzeba już zainwestować w dobre obuwie (a najlepiej na bosaka:P)

Wiesz pytanie o zdrowotność pojawiło mi się w głowie bo zobaczyłam stojące dziecko w niechodkach - zdjecie na grupie alliexpres. Nie wiem też jak z raczkowaniem w takich bucikach. Prawdę mówiąc wogole nigdy tego nawet nie widziałam/dotykałam dlatego ciężko mi to było ocenić. Pierwszy raz dowiedzialam się że takie coś istnieje właśnie z tej grupy alliexpres.

A wogole to okolice Rzeszowa pozdrawiają

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 10:30   #3851
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Wiesz pytanie o zdrowotność pojawiło mi się w głowie bo zobaczyłam stojące dziecko w niechodkach - zdjecie na grupie alliexpres. Nie wiem też jak z raczkowaniem w takich bucikach. Prawdę mówiąc wogole nigdy tego nawet nie widziałam/dotykałam dlatego ciężko mi to było ocenić. Pierwszy raz dowiedzialam się że takie coś istnieje właśnie z tej grupy alliexpres.

A wogole to okolice Rzeszowa pozdrawiają

e no do raczkowania to sciagasz bo po co w domu dziecku buciki, mysmy zakldali jak cos skarpetki antyposlizgowe, ale male nasze beda raczkowac akurat na cieple dni to ja na pewno na boso bede puszczac a te butki niechodki no sa do oslony jak gdzies idziesz i nosisz malucha duzo, albo no - do wystrojenia siedzi taki szkrab w wozku i ma piekne buciki

poszukam zdjecie moze tych moich to Ci poakze jakie mialam i na pewno zamowie z alli podobne na zime tylko mniejsze
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-12, 10:37   #3852
Polinezyjka
Zakorzenienie

Te jasne z alli, no to je czesto do chusty na zimne dni uzywalam, a te rozowe czesto jednak do wozka jak bylo tak zimno ale cieplo by nie przykrywac jednak

tylko moim zdaniem nam się nie przyda - bo noworodzio i niemowlak bedzie na pewno szczelnie owiniety w wozku cala jesien zime wiosne :P a potem bedzie juz na tyle cieplo ze skarpetki wystarcza , ale no zobacze w sumie w praktyce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160921_20_24_06_Pro.jpg (78,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg InkedWP_20161114_13_09_57_Pro_LI.jpg (77,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20161121_13_02_17_Pro.jpg (206,4 KB, 44 załadowań)
21 tc córeczka
Stary 2018-04-12, 12:33   #3853
Heledore
Zakorzenienie

Takie małe buty emu

Polinezyjka a polecasz coś konkretnego dla dzieci z alli? Albo odradzasz?
Ja kliknelam ostatnio taka materiałowa książkę o zwierzątkach. Ogonki wystają poza książkę i mają różną fakturę. Jeszcze nie przyszło więc nie wiem jak jakość, ale cena była dobra. Około 3 dolce tylko

Stary 2018-04-12, 13:01   #3854
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Takie małe buty emu

Polinezyjka a polecasz coś konkretnego dla dzieci z alli? Albo odradzasz?
Ja kliknelam ostatnio taka materiałowa książkę o zwierzątkach. Ogonki wystają poza książkę i mają różną fakturę. Jeszcze nie przyszło więc nie wiem jak jakość, ale cena była dobra. Około 3 dolce tylko

polecam grupe na fb "aliexpress.com dla dzieci"
a ja mam kilka fajnych udanych zakupow z alli (jak i nieudanych). ale musze przegladnac moje stare zakupy to Ci podesle linki jak cos tylko to bardziej dla dziewczyny rzeczy mialam , wiec poszukam typowo uniwersalnych zamowien ale to na dniach (jak cos przypomnij)

umyłam jedno okno i padłam, jezusie jak ja umyje reszte :O Sara jutro ma urodziny a w sobote przyjezdzaja dziadki na imprezke malutka, to przydaloby sie miec ladne czyste okna hehe
(ps: najgorsze jest mycie zaluzji ... zaluzje to zło )
21 tc córeczka
Stary 2018-04-12, 13:11   #3855
Iwona 25
Zakorzenienie

mnie od kaszlu boli brzuch
jak się podkuruję też umyję okna.U mnie nie myte od wakacji!!!

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-04-12 o 13:23
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 14:27   #3856
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basakatua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Kurczę, widzę, że tu niejedna to się na sierpień załapuje, i to nie taką końcówkę! To dobrze, będą już jakieś wrażenia w zasobach tej grupy
Gratuluję połówkowiczkom dobrych wiadomości!
U mnie dopiero 23 kwietnia, to będzie 20t5d. Złapałam ten termin już ponad miesiąc temu. A echa serca w medicover nie da się już zrobić, bo jedyny uprawniony lekarz zakończył z nimi współpracę. Zapisałam się do Boramedu - podobno mają najlepszy sprzęt - i będę próbowała wydrzeć za to kaskę od medicoveru - mają obowiązek zapewnić mi to badanie, ale na razie (od półtora miesiąca) nie znaleźli terminu w żadnej placówce współpracującej.
Nadal nic nie kupuję dla synka, zrobiłam na razie tylko doktorat i habilitację z wózków i nijak nie chce wyjść nic taniej niż potwornie drogo
Ja bede rowno w 21 tc. Jakos w boramedzie na ursynowie zaden lekarz mi nie podpasowal wiec robie w Unicare za tydzien

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 15:23   #3857
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Z reguły tak właśnie jest, że albo dziecko pojawia się w małżeństwie do dwóch lat po ślubie, albo dopiero po 10 czy nastu latach, kiedy para się dorobi, kupi mieszkanie/dom, samochod, odłoży jakies pieniądze itp itd...
Nasze bejbi by sie pojawilo wczesniej tylko ja jestem chora i mialam problemy z zajsciem w ciaze.

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Wozek adamex barletta, oglądaliśmy wcześniej w sklepie i zastanawiałam się właśnie nad tym i anex sport. No i udało się znaleźć ładna barlette jeśli chodzi o kolor to średnio mi leży, bo jest beżowo brązowy, a ja wolałam coś w szarościach, no ale aż tak nie wybrzydzalam bo wózek naprawdę stan super, a kosztował 1tys. zł mniej niż w sklepie.
Z resztą sama Ekspedientka w sklepie z wózkami mówiła, że z takich wózków korzysta się max. do roku, a niektórzy rodzice wracają po mała spacerówkę nawet już po pół roku... Szaleństwo żeby tyle wydawać na nowy wózek który posłuży zaledwie 6 miesięcy

Fotelik dokupimy osobno nowy maxi Cosi, adaptery dostaliśmy gratis z wózkiem
To fajny wozek kupiliscie Ja tez mam bezowo-brazowy i jestem bardzo szczesliwa, bo wszyscy maja granatowe albo szare, a koniecznie chcialam miec inny

Fotelik ja kupie chyba Romer, ale jeszcze tez sie zastanawiam nad Maxi Cosi...

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Piątka ! Też mam taki plan chcę zakończyć rok szkolny i później ciążowe wakacje

Cytat:
Hej ja mam jakies kiepskie samopoczucie ;/ te mdlosci mnie wykoncza chyba, swieta byly straszne , darlo mnie na wymioty;/ w ogoel ten tydzien przed swietami i swieta to mialam pogorszenie
zas ten tydzien czasem lepiej czasem gorzej. W kazdym razie pomijajac juz ze czuje sie fizycznie do Upy to i psyczhicznie ;/ nie mam nastroju kompletnie
chyba pierwszy raz w zyciu mam taki spadek samopoczucia to przez ciagle czucie sie zle juz tak dluuugi czas.
Ojej wspolczuje ale juz niedlugo Twoje problemy sie skoncza. Moje minely w 13 tc.

Cytat:
DZIEWCZYNY, czy Wy też macie jakby "rozwolnienie". W tamtej ciąży też to miałam, szok. Słyszałam,że to przemiana materii przyśpiesza
Tak tez to mam. nie codziennie, ale co jakis czas

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Właśnie, Sarahxoxo- można mi zmienić datę porodu na 19 września
zmienione

Cytat:
Napisane przez Jasmin_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko pisze bo w pracy jestem. Po polowkowym wszystko dobrze, wszystko zmierzone popatrzone. W pewnym momencie tak dobrze widzialam twarz a szczegolnie usta. Bardzo dlugo sprawdzal serce az myslalam ze jest cos nie tak. Na ta chwile wszystko w normie a sie ruszalo te moje dziecko . Prawdopodobnie to dziewczynka, tylko lekarz nie potwierdzil tego na 100% ale siusiaka nie widzial.
Gratulacje!!!

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;82875306]Treść usunięta[/QUOTE]

Gratulacje

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 19:14   #3858
fairytale
Raczkowanie

Hej!
Byliśmy dziś na USG (16 tydzien, jeszcze miesiąc do połówkowego ) i wyszło, że prawie na pewno będzie synek.
I jestem trochę rozczarowana bo myślałam, że będzie dziewczynka.
Też tak miałyście?
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-12, 19:43   #3859
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez fairytale Pokaż wiadomość
Hej!

Byliśmy dziś na USG (16 tydzien, jeszcze miesiąc do połówkowego ) i wyszło, że prawie na pewno będzie synek.

Też tak miałyście?

Szczerze to ja byłam niestety odrobinę rozczarowana jak dowiedziałam się na prenatalnych, że lekarz stawia na chłopaka. Nikomu o tym nie mówiłam, tylko mężowi, bo WSZYSCY w moim otoczeniu mówili, że będzie chłopak (ci którzy nie wiedzieli o przewidywaniach lekarza) i bardzo się z tego cieszyli :P Jak się na połówkowych okazało, że to była jednak pomyłka i będzie dziewczynka, to rozczarowanie u niektórych moich najbliższych było wręcz zabawne (tata dwa razy pytał czy to już na pewno, na 100% ). Ja za to się naprawdę ucieszyłam, więc trochę cię rozumiem. Synka też bym kochała nad życie, to oczywiste, ale moim marzeniem skrytym jest córeczka. To są normalne uczucia

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-12, 19:51   #3860
Heledore
Zakorzenienie

Tak też tak miałam. Zawsze wyobrażałam sobie że pierwsza będzie dziewczyna. Może dlatego że wszyscy w rodzinie (poza jednym przypadkiem) miel najpierw dziewczynkę i taki wzór mi się utrwalił. U mnie większość osób przyjęła informacje o chłopaku neutralnie lub pozytywnie. Moja mama starała się ukryć ale też chciała dziewczynkę i trochę było jej szkoda że jednak chłopak.
Ale zarówno mi jak i mamie szybko przeszło.

Stary 2018-04-12, 20:00   #3861
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Też tak miałyście?
Tak, ja jestem trochę rozczarowana że córka a nie synek, ale już mi przechodzi

Polinezyjka, mieliśmy takie same niechodki później jeszcze kupiłam jej takie cieńsze z hm. Ale jednak najlepiej się sprawdziły te puchate, przynajmniej było jej ciepło w nóżki.

Stary 2018-04-12, 21:05   #3862
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Też tak miałyście?
Tak. Nastawiłam się na chłopka (w pierwszej na córkę i była córka ). Jak doktorka powiedziała ze widzi dziewczynkę to całe dwa dni układałam sobie to w głowie . Teraz już się cieszę nawet wybieranie imienia mnie cieszy i w ogóle No widzę same plusy i bardzo się cieszę Wiec jak by się na polowkowym okazało ze syn to ja pitole
Znów będę musiała sobie to przestawiać i układać w głowie Haha

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Tak, ja jestem trochę rozczarowana że córka a nie synek, ale już mi przechodzi

Polinezyjka, mieliśmy takie same niechodki później jeszcze kupiłam jej takie cieńsze z hm. Ale jednak najlepiej się sprawdziły te puchate, przynajmniej było jej ciepło w nóżki.

A Twoja jest z września ? Kiedy Ci się najbardziej przydawały ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Stary 2018-04-12, 21:15   #3863
drocia
Zakorzenienie

Chyba mam mojego wozkowego faworyta poki co, chociaz widzialam ich tylko kilka poki co jest to Amelis Hugo Dream

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 05:22   #3864
Iwona 25
Zakorzenienie

hej, ja jako nieliczna z Was nie znam płci. Wkurzam się, a za chwilę jest mi to obojętne.Nie mam na to wpływu...
-brat z żoną obstawia chłopaka-nie wiem dlaczego
-babcia- chyba też syn- wątpi w córkę
-mama liczy na córkę,żeby parka była
-przyjaciółka też córkę- chce kupować "sukienusie" już zapowiedziała
- ja wróżę z moich 3 miesięcy wymiotów- i nie wiem- bo też było nieciekawie, ale za 1razem później się zaczęły i skończyły też.A teraz wcześniej haftowanko i szybkiej skończone dzięki temu
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 06:04   #3865
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Nastawiłam się na chłopka (w pierwszej na córkę i była córka ). Jak doktorka powiedziała ze widzi dziewczynkę to całe dwa dni układałam sobie to w głowie . Teraz już się cieszę nawet wybieranie imienia mnie cieszy i w ogóle No widzę same plusy i bardzo się cieszę Wiec jak by się na polowkowym okazało ze syn to ja pitole
Znów będę musiała sobie to przestawiać i układać w głowie Haha

A Twoja jest z września ? Kiedy Ci się najbardziej przydawały ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, jest z końcówki września te puchate używalismy na każdy wyjazd na szczepienie, także przez całą zimę i początek wiosny (jeździłam samochodem). A te cieńsze to do wózka na spacery jakoś tak między majem a wrześniem jak miała 6-12 miesięcy. Ofc jeśli był upał to była boso lub w cienkich skarpeteczkach

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Chyba mam mojego wozkowego faworyta poki co, chociaz widzialam ich tylko kilka poki co jest to Amelis Hugo Dream

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Nie słyszałam o tej marce

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Cytat:
hej, ja jako nieliczna z Was nie znam płci. Wkurzam się, a za chwilę jest mi to obojętne.Nie mam na to wpływu...
-brat z żoną obstawia chłopaka-nie wiem dlaczego
-babcia- chyba też syn- wątpi w córkę
-mama liczy na córkę,żeby parka była
-przyjaciółka też córkę- chce kupować "sukienusie" już zapowiedziała
- ja wróżę z moich 3 miesięcy wymiotów- i nie wiem- bo też było nieciekawie, ale za 1razem później się zaczęły i skończyły też.A teraz wcześniej haftowanko i szybkiej skończone dzięki temu
Już niedługo poznasz

Eh jakoś nie mogę zebrać się do pracy nocka była ciężka, bo starsza nie mogła spać i zamiast tego powtarzała tylko "łafa... , łafa... " nie wiedzieliśmy o co cmon. Wzięłam ja na ręce jakoś o 3.30 i kolysalam, to się wtulila cudownie i rano jak ja uvieralam też się przytulala do mnie cały czas. <3 <3 <3 mam trpche wyrzuty, że rzadko ja przytulam. W weekend nadrobimy Ostatnio powtarzamy jej, że smok jest łe i dzisiaj spojrzała na niego i nie włożyła do buzi tylko powiedziała łe a wcześniej bez smoka to nie potrafiła się nawet ubrać rano. W ogóle w żłobku zawarła już pierwsze przyjaźnie. Z jakąś Emilka cały czas się przytulaja i bawią razem a z jakimś Tomkiem podkradaja sobie zabawki i skarpetki

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2018-04-13 o 06:10
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 07:34   #3866
izk_a
Zakorzenienie

Ja też nie znam płci sporo osób mówi że wyglądam na syna i sporo że na córkę

Ostatnio siostra teściowej wywróżyła z moich rąk dziewczynkę - nie wiem jak

początkowo okropnie chciałam córkę, a teraz cały czas przeglądam ubranka dla chłopców bo są takie urocze

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 07:57   #3867
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość

Już niedługo poznasz

Eh jakoś nie mogę zebrać się do pracy nocka była ciężka, bo starsza nie mogła spać i zamiast tego powtarzała tylko "łafa... , łafa... " nie wiedzieliśmy o co cmon. Wzięłam ja na ręce jakoś o 3.30 i kolysalam, to się wtulila cudownie i rano jak ja uvieralam też się przytulala do mnie cały czas. <3 <3 <3 mam trpche wyrzuty, że rzadko ja przytulam. W weekend nadrobimy Ostatnio powtarzamy jej, że smok jest łe i dzisiaj spojrzała na niego i nie włożyła do buzi tylko powiedziała łe a wcześniej bez smoka to nie potrafiła się nawet ubrać rano. W ogóle w żłobku zawarła już pierwsze przyjaźnie. Z jakąś Emilka cały czas się przytulaja i bawią razem a z jakimś Tomkiem podkradaja sobie zabawki i skarpetki

Dzięki za to info o bucikach to na pewno kupię z dwie pary
A Twoja jest przesłodka : love: no przekochana

Sari ma dziś urodzinki a ja mam taki wzrusz od rana bardzo miło wspominam ten poród nie mogę się doczekać kolejnego hehhe
21 tc córeczka
Stary 2018-04-13, 08:49   #3868
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Też tak miałyście?
Gratulacje!!
Ja Cie rozumiem, mimo ze jeszcze nie znam plci. Wydaje mi sie normalne, ze ma sie swojego faworyta. Wiadomo, ze bedzie sie kochac bez wzgledu na plec, ale poczatkowe rozczarowanie jest jak najbardziej na miejscu. W koncu jestesmy tylko ludzmi, a nie maszynami. Nie da sie tego tak po prostu "wyciac" z glowy. Takze nie przejmuj sie, na pewno bardzo wiele kobiet tak ma. Na pewno o wiele wiecej niz sie o tym mowi.

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Szczerze to ja byłam niestety odrobinę rozczarowana jak dowiedziałam się na prenatalnych, że lekarz stawia na chłopaka. Nikomu o tym nie mówiłam, tylko mężowi, bo WSZYSCY w moim otoczeniu mówili, że będzie chłopak (ci którzy nie wiedzieli o przewidywaniach lekarza) i bardzo się z tego cieszyli :P Jak się na połówkowych okazało, że to była jednak pomyłka i będzie dziewczynka, to rozczarowanie u niektórych moich najbliższych było wręcz zabawne (tata dwa razy pytał czy to już na pewno, na 100% ). Ja za to się naprawdę ucieszyłam, więc trochę cię rozumiem. Synka też bym kochała nad życie, to oczywiste, ale moim marzeniem skrytym jest córeczka. To są normalne uczucia
dokladnie. Tez tak uwazam

Cytat:
Polinezyjka gratulacje dziewczynki Chyba to wczesniej przeoczylam. Juz uzupelnilam na pierwszej stronie

Cytat:
Sari ma dziś urodzinki a ja mam taki wzrusz od rana bardzo miło wspominam ten poród nie mogę się doczekać kolejnego hehhe
Ooo gratki i wszystkiego naj dla mojej imienniczki :torcik:

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 09:09   #3869
sylwia7_89
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie czy stosujecie juz cos na brzuszek zeby zapobiec ewentualnym rozstepom? Co polecacie? ja poki co zakupilam oliwke w rossmanie, ma duzo pozytywnych opini na kwc

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-13, 09:26   #3870
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
Gratulacje!!
Ja Cie rozumiem, mimo ze jeszcze nie znam plci. Wydaje mi sie normalne, ze ma sie swojego faworyta. Wiadomo, ze bedzie sie kochac bez wzgledu na plec, ale poczatkowe rozczarowanie jest jak najbardziej na miejscu. W koncu jestesmy tylko ludzmi, a nie maszynami. Nie da sie tego tak po prostu "wyciac" z glowy. Takze nie przejmuj sie, na pewno bardzo wiele kobiet tak ma. Na pewno o wiele wiecej niz sie o tym mowi.

dokladnie. Tez tak uwazam

Polinezyjka gratulacje dziewczynki Chyba to wczesniej przeoczylam. Juz uzupelnilam na pierwszej stronie

Ooo gratki i wszystkiego naj dla mojej imienniczki :torcik:
dziekuje

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy stosujecie juz cos na brzuszek zeby zapobiec ewentualnym rozstepom? Co polecacie? ja poki co zakupilam oliwke w rossmanie, ma duzo pozytywnych opini na kwc

ja nic nie stosowałam w pierwszej ciąży, teraz też nie zamierzam (nie cierpie się smarować). Uważam, że to czysta genetyka.
Kiedyś znalazłam fajny post że kobiety pisały :
ile mają lat, co stosowały, czy wyszły im rozstępy.
Totalnie brak jakiegos schematu. Jedne po najdroższych miały rozstepy, inne po najtanszych nie mialy, inne mlode 18-22 lata mialy rozstepy, no totalnie brak jakiegos schematu by znalesc jakis sposob
ale "podobno" żeby kremy działały to musi być regularność od początku ciąży by skóra miała to "nawilżenie".

Najlepszy "podobno" jest kolagen do skóry, poczytaj
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości