Wszystko o Avonie 4 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-20, 16:08   #721
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dot.: Wszystko o Avonie 4

A ja mam pytanie odnośnie tych balsamów do ust z k11. Napisałyście, że mają zapach owocowo-cukierkowy, ale czy każda tak samo pachnie, czy np. ananasowa ananasem itp? Zależy mi na limonce, czy jest kwaskowata, cytrusowa?
Proszę o jakieś opinie o tej limonce, truskawce i ananasie

Aha i jeszcze jedno. Nie zauważyłam, żebyście o tym pisały, choć może się coś przewinęło, ale... nowa seria Senses - Jardin śmierdzi ludzkimi wydzielinami. Pokazałam trzem koleżankom stronę zapachową i każda stwierdziła to samo. Z deka obrzydliwy zapach jak na żel do ciała.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 16:51   #722
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie tych balsamów do ust z k11. Napisałyście, że mają zapach owocowo-cukierkowy, ale czy każda tak samo pachnie, czy np. ananasowa ananasem itp? Zależy mi na limonce, czy jest kwaskowata, cytrusowa?
Proszę o jakieś opinie o tej limonce, truskawce i ananasie

Aha i jeszcze jedno. Nie zauważyłam, żebyście o tym pisały, choć może się coś przewinęło, ale... nowa seria Senses - Jardin śmierdzi ludzkimi wydzielinami. Pokazałam trzem koleżankom stronę zapachową i każda stwierdziła to samo. Z deka obrzydliwy zapach jak na żel do ciała.
na temat balsamów do ust pisałam tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=474 a co do Jardin to z tego co pamiętam stara wersja na stronach zapachowych pachniała podobnie a na żywo zapach jest przyjemny, nie ma co się sugerować stroną zapachową
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 16:54   #723
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziękuję Ahiva, przeoczyłam. Chyba i tak wezmę limonkę
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 17:31   #724
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez avonkasia Pokaż wiadomość
- mgiełka Morze Martwe - pachnie tak jak reszta kosmetyków z tej serii. O ile zapach maseczki czy kremu do rąk można przeboleć i przyzwyczaic, to nie wiem jak ktos chciałby pachnieć w ten sposob że tak powiem "nie przy okazji"...
No, wypraszam sobie! Ja bardzo lubię zapach tej serii i z tego co sie orientuję, to jest tu jeszcze parę osób, które uważają tak samo! ;-)) Jest błotkowaty, jest szarobury i jest bardzo fajny. Owszem, nie jako perfumy na pewno, ale mam tą mgiełkę i spryskanie się nią po twarzy to dla mnie prawdziwa przyjemność. O. A akurat mgiełki zapach bardzo szybko się ulatnia, tak swoja drogą. Czy ktoś ze mną stworzy fanklub zapachu zdechłych minerałów?

I a'propos zapachów, to zastanawiałam sie ostatnio Między tym nowym żółtym (Make me smile) a Rome, ale chyba jednak zdecyduję się na Rzym. Czy ktoś jeszcze ma taki dylemat?
Stary 2008-07-20, 17:59   #725
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yen.not Pokaż wiadomość
I a'propos zapachów, to zastanawiałam sie ostatnio Między tym nowym żółtym (Make me smile) a Rome, ale chyba jednak zdecyduję się na Rzym. Czy ktoś jeszcze ma taki dylemat?
ja wybierając pomiędzy tymi dwoma zapachami skusiłabym się jednam na Make Me Smile jest bardziej delikatna nie jest taka nachalna, obie są cytrusowe jednak w tej są to bardziej subtelne i stonowane nuty zapachowe, Rome jest dla mnie za intensywna nie podoba mi się
Stary 2008-07-20, 19:09   #726
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Dziękifakt-często w ten sposób łącze kreskia co do tuszu to używam Super Shock-nigdy się z nim nie rozstaje
No popatrz, a ja nie mogłam się przekonać do tego tuszu, oddałam mamie i jest nim zachwycona, siostra też używa i bardzo go chwali, a nie byłam w stanie rozczesywać nim swoich rzęs, robiły się tylko coraz bardziej posklejane i pokryte grudkami, miałam też problem z malowaniem w kącikach. Szkoda, zwłaszcza że weszły nowe odcienie, i ten fiolet wygląda ciekawie. Używam teraz tuszu Up Lifting i z niego akurat jestem zadowolona.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 19:50   #727
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
No popatrz, a ja nie mogłam się przekonać do tego tuszu, oddałam mamie i jest nim zachwycona, siostra też używa i bardzo go chwali, a nie byłam w stanie rozczesywać nim swoich rzęs, robiły się tylko coraz bardziej posklejane i pokryte grudkami, miałam też problem z malowaniem w kącikach. Szkoda, zwłaszcza że weszły nowe odcienie, i ten fiolet wygląda ciekawie. Używam teraz tuszu Up Lifting i z niego akurat jestem zadowolona.
ja po tym tuszu mam rzęsy dokladnie takie jak opisujesz, coraz bardziej posklejane, zagrudkowane i wyglądają jak owadzie nogi... a siostrze po prostu pięknie wydłuża, rozdziela i podkreśla rzęsy.. mam też klientkę która jest nim zachwycona określiła ten tusz jako "chiquita" a dla mnie to bubel.. widać wszystko zależy od rzęs..
Stary 2008-07-20, 20:54   #728
renia0809
Wtajemniczenie

kampania 11/2008 zawiera ofertę znam-polecam w której można kupić wodę avon essence za 29,90 i chcę kupic 2 takie wody, mogę prawda?
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 21:01   #729
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
kampania 11/2008 zawiera ofertę znam-polecam w której można kupić wodę avon essence za 29,90 i chcę kupic 2 takie wody, mogę prawda?
na moje oko bez problemu możesz, zwłaszcza że pod ofertą małymi literkami jest napisane "oferta nielimitowana"
Stary 2008-07-20, 21:10   #730
renia0809
Wtajemniczenie

dzięki ashiva faktycznie tam jest tak napisane
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 21:12   #731
sawa_sawa
Rozeznanie

Wiec kupie sobie pomadke truskawkowa
i mgielke bananową

Stary 2008-07-20, 21:18   #732
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
ja wybierając pomiędzy tymi dwoma zapachami skusiłabym się jednam na Make Me Smile jest bardziej delikatna nie jest taka nachalna, obie są cytrusowe jednak w tej są to bardziej subtelne i stonowane nuty zapachowe, Rome jest dla mnie za intensywna nie podoba mi się
Mi sie w sumie obie podobały, ale mój chłopak po powąchaniu obu stron zapachowych stwierdził, że Make me Smile pachnie jak jakiś odświeżacz powietrza, wc psik Cytrynowy. I w zasadzie.. coś w tym chyba jest A ta taka "ostrzejsza" nuta zapachowa w Rome mi sie właśnie podoba
Stary 2008-07-20, 21:18   #733
201606201122
Konto usunięte

Cytat:
No, wypraszam sobie! Ja bardzo lubię zapach tej serii i z tego co sie orientuję, to jest tu jeszcze parę osób, które uważają tak samo! ;-)) Jest błotkowaty, jest szarobury i jest bardzo fajny. Owszem, nie jako perfumy na pewno, ale mam tą mgiełkę i spryskanie się nią po twarzy to dla mnie prawdziwa przyjemność. O. A akurat mgiełki zapach bardzo szybko się ulatnia, tak swoja drogą. Czy ktoś ze mną stworzy fanklub zapachu zdechłych minerałów?

ja lubię zapach "zdechłych minerałów" na długi czas zrobiłam sobie od nich przerwę bo miałam przesyt a teraz wracam na razie mam tylko krem do stóp, chciałam sobie zamówić jeszcze do rąk ale w katalogu 10 jakoś nie widzę Moja mama strasznie narzekała na ten zapach mówiłla że "śmierdzi czymś metalicznym" dla mnie jest bardzo fajny mam sentyment do niego chce krem do rąk
właśnie zauważyłam że jest w katalogu 11
a tak w ogóle jakoś mało jest kosmetyków z planet spa
201606201122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 21:24   #734
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie w sumie obie podobały, ale mój chłopak po powąchaniu obu stron zapachowych stwierdził, że Make me Smile pachnie jak jakiś odświeżacz powietrza, wc psik Cytrynowy. I w zasadzie.. coś w tym chyba jest A ta taka "ostrzejsza" nuta zapachowa w Rome mi sie właśnie podoba
no więc właśnie, każdemu pasuje co innego , mój TŻ też wąchał oba zapachy i stwierdził że Rome pachnie starą babcią.. hehe widać co nos to opinia najlepiej kupić próbki i sprawdzić w którym zapachu czujesz się lepiej, bo mnie np nie zawsze pasuje na mojej skórze coś co w flakoniku mnie urzekło, dlatego ja zawsze sprawdzam na próbkach (o ile to możliwe), bo kiedyś kupiłam Extraordinary bo mi się bardzo spodobały z flakonika natomiast jak się nimi psiknę to nie mogę ze sobą wytrzymać..
Stary 2008-07-20, 22:00   #735
zabula87
Wtajemniczenie

Czy mogłabym prosić o nazwy błyszczyków ze str.8-9 katalog 12? Na internetowym katalogu nic nie widze i będę wdzięczna o rade. Szukam taki malinowo, poziomkowy kolor. Na pewno wezme metaliczny błyszczyk metaliczny Mauvelous Metal(jeśli jest wśród tych w promocji), a drugi nie wiem. Który jest lepszy:megapołysk czy lśniący?

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-20, 22:03   #736
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

jak dla mnie te pomadki owocowe- zle sie rozsmarowuja, kleja sie i nie pachna intensywnie

make me wonder przypomina mi moje ukochane amor amor
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 00:23   #737
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Czy mogłabym prosić o nazwy błyszczyków ze str.8-9 katalog 12? Na internetowym katalogu nic nie widze i będę wdzięczna o rade. Szukam taki malinowo, poziomkowy kolor. Na pewno wezme metaliczny błyszczyk metaliczny Mauvelous Metal(jeśli jest wśród tych w promocji), a drugi nie wiem. Który jest lepszy:megapołysk czy lśniący?
1. Błyszczyk do ust Extreme Shine : od góry
* Sand Shine
* Rose Shine
* Pink Shine
* Pale Pink Shine
* Magenta Shine
* Nectar Shine

2. Metaliczny błyszczyk do ust :
* Rose Beam
* Amethyst Chrome
* Mauvelous Metal
* Golden
* Pink Shine
* Metallic Blush

3. Błyszczyk do ust Ultra Colour Rich :
* Dreamy Plumy
* Icy Nude
* Natural Glow
* Pink Icing
* Purple Gleam
* Coffee
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 05:41   #738
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Cytat:
ja po tym tuszu mam rzęsy dokladnie takie jak opisujesz, coraz bardziej posklejane, zagrudkowane i wyglądają jak owadzie nogi... a siostrze po prostu pięknie wydłuża, rozdziela i podkreśla rzęsy.. mam też klientkę która jest nim zachwycona określiła ten tusz jako "chiquita" a dla mnie to bubel.. widać wszystko zależy od rzęs..
dla każdego coś ineegoja np nie mogłam sobie poradzić z uplifting- użyłam go tylko raz i skończyło się na tym że zmyłam cały makijaż i zaczęłam od początku-już z innym tuszem
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 06:41   #739
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
no więc właśnie, każdemu pasuje co innego , mój TŻ też wąchał oba zapachy i stwierdził że Rome pachnie starą babcią.. hehe widać co nos to opinia najlepiej kupić próbki i sprawdzić w którym zapachu czujesz się lepiej, bo mnie np nie zawsze pasuje na mojej skórze coś co w flakoniku mnie urzekło, dlatego ja zawsze sprawdzam na próbkach (o ile to możliwe), bo kiedyś kupiłam Extraordinary bo mi się bardzo spodobały z flakonika natomiast jak się nimi psiknę to nie mogę ze sobą wytrzymać..
Nie mam jakoś szczęścia do zapachów Avonu, nic mi nie pasuje. Lubię lekkie zapachy,ale nie aż takie, żeby zaraz znikały... Bardzo kiedyś mi się podobało Lyrical w próbce, a nie mogłam znieść zapachu, jak się popsikałam testerem W Rome (wąchałam tylko stronę) dla mnie przez cytrusy przebija nuta piżmowa,obecna również w ciężkich, orientalnych perfumach niekiedy tak ulubionych przez dojrzałe panie (choć nie tylko... )
Co do "zapachu babci", to wydaje mi się, że wszystko w zasadzie zależy od tego, jakich perfum używały nasze babcie: pewna moja krewna moja używała Być Może, który był chyba podróbką jakiś perfum Diora, i faktycznie z nutą piżmową. Niektórzy kojarzą z "babcią" nawet zapach różany, choć nie mam pojęcia w imię czego - żadna ze starszych pań jakie kiedykolwiek poznałam nie używała lekkich zapachów kwiatowych, wszystkie hołdowały takim bardziej "konkretnym"...
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 06:44   #740
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mauvelous Metal nie jest malinowo-poziomkowy - to brudny zgaszony róż ze złotymi drobinkami.
Mosze Metallic Blush - jest bardziej malinowo-poziomkowy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 07:31   #741
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

zamowienie kat 10- zero brakow
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 08:22   #742
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Czego można spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej ubiegając się o stanowisko lidera sprzedaży? jakieś pytania itp.. moze ktoś wie?? Bardzo prosze o jakieś informacje
Zadnych pytan nie mialam. Podpisujesz umowe i tyle.
Stary 2008-07-21, 08:27   #743
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mauvelous Metal nie jest malinowo-poziomkowy - to brudny zgaszony róż ze złotymi drobinkami.
Mosze Metallic Blush - jest bardziej malinowo-poziomkowy
Mauvelous jednak wezmę z kat.11 bo właśnie Hosenko spodobał mi się na Twoich ustach a też jesteś brunetką? Zastanawiałam się też nad Rose Beam, ale to może innym razem, bo ja baaardzo wolno zużywam mazidła do ust
Wrzuciłabyś ten kolor Metalic Blush, bo nie widziałam go na katalogach? Będę wdzięczna

Dziękuję bardzo martusiawilczek

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub

Edytowane przez zabula87
Czas edycji: 2008-07-21 o 08:29 Powód: dopisek
Stary 2008-07-21, 08:35   #744
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mauvelous jednak wezmę z kat.11 bo właśnie Hosenko spodobał mi się na Twoich ustach a też jesteś brunetką? Zastanawiałam się też nad Rose Beam, ale to może innym razem, bo ja baaardzo wolno zużywam mazidła do ust
Wrzuciłabyś ten kolor Metalic Blush, bo nie widziałam go na katalogach? Będę wdzięczna

Dziękuję bardzo martusiawilczek
Nie mam tego koloru ale widziałam w COKu.
Mam brązowe włosy, brązowe oczy i troszkę ciemniejsza karnację.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:11   #745
zabula87
Wtajemniczenie

Podoba mi się taki kolor pomadki jaki ma Belluci może jest zblizony w Avonie? Nawet podobną urodę mam, ale troche ciemniejsze włosy. Prawie, że czarne naturalne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Monica_Bellucci_wciaz_2695569.jpg (32,1 KB, 62 załadowań)

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
Stary 2008-07-21, 11:13   #746
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Podoba mi się taki kolor pomadki jaki ma Belluci może jest zblizony w Avonie? Nawet podobną urodę mam, ale troche ciemniejsze włosy. Prawie, że czarne naturalne.
według mnie Gold Dipped jest zbliżonym kolorem - oczywiście dużo też zależy od koloru ust...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:14   #747
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandra84 Pokaż wiadomość
Jest już. Dziwne właśnie, że ceny nie ma :| Co do podkładu nawilżającego, to jest spora różnica między light a medium, ale ja generalnie nie jestem zachwycona tym wynalazkiem...
A mogłabyś mi coś więcej napisać o tym podkładzie? Składam dziś zamówienie i jak na razie to byłam na niego w 100% zdecydowana, ale teraz to już chyba nie.

zabula87, jak na moje oko, to pasuje mi tu Cappucino albo Iced Coffee.

Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:39   #748
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
no więc właśnie, każdemu pasuje co innego , mój TŻ też wąchał oba zapachy i stwierdził że Rome pachnie starą babcią.. hehe widać co nos to opinia najlepiej kupić próbki i sprawdzić w którym zapachu czujesz się lepiej
Co do próbek to masz rację, zamówię sobie chyba najpierw próbki. A co do "babciowych zapachów" to moja babcia uwielbia LBD i baardzo do niej pasuje ten zapach )
Stary 2008-07-21, 11:48   #749
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
według mnie Gold Dipped jest zbliżonym kolorem - oczywiście dużo też zależy od koloru ust...
Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
A mogłabyś mi coś więcej napisać o tym podkładzie? Składam dziś zamówienie i jak na razie to byłam na niego w 100% zdecydowana, ale teraz to już chyba nie.

zabula87, jak na moje oko, to pasuje mi tu Cappucino albo Iced Coffee.
Dzięki za odpowiedź Ja mam taki właśnie malinowy kolor ust.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
Stary 2008-07-21, 12:22   #750
off-wietrzka
Rozeznanie

dostałam dziś próbki wszystkich trzech wód Make me... i właściwie nie wiem, która najbardziej mi się podoba - każda jest inna, ale wszystkie mi się podobają i każdej z nich bym używała w zależności od nastroju i okazji...

serum Solutions też ładnie pachnie!! mam nadzieję, że efekty faktycznie będą widoczne, jak już tu niektóre dziewczyny opisywały...

mam pytanko: bransoletka Dara z oferty netto do k11 jest brązowa czy czarna??
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości