![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cześć Dziewczyny.
Podczytuję Was,ale kompletnie nie mam czasu na pisanie. Mam dość,czuję się permanentnie zmęczona,zaczęłam szukać kogoś do sprzątania,ale łatwo nie bedzie. Jeszcze mężowi spuchły rece , wczoraj pojechał na pogotowie i mu zdjeli ten gips. Meczyl sie cala noc ze spaniem. Ja dzisiaj nie wytrzymałam i troche bylam niemila dla niego,ale czuje sie tak bezsilna,martwie sie o niego, małą, o siebie. Rycze codziennie. Jestem codziennie tak zmeczona,jakbym maraton przebiegla,slabo mi sie robi.Myslalam,że otrzymamy wieksza pomoc,no ale mozesz liczyc ,licz na siebie.Tesciowa wprowadza taka nerwowa atmosfere,panikuje,codzie nnie chce mi kupowac nowe produkty na obiad ,abym gotowala,jest tyle obowiazkow,a ona chyba zapomniala,ze jestem w 7 mies.ciazy z zaleceniem odpoczywania!!! Dzisiaj zamawiam jedzenie na wynos,ale w domu jest multum rzeczy do zrobienia... Mam nadzieje,że maż nie ma zakrzepicy... Dziewczyny jakie suplementy powinien przyjmować przy zlamaniu obojczyka??? Pamiętacie ,jak wczesniej mialam wielką chęć wszystko ogarnać z wyprawka,remontami itd Mąż mnie spowalnial,a teraz jestesmy w czarnej du...pie Od przyszlego tyg wszystko zamawiam,kompletuje wyprawke.torbe do szpitala itd Byłam na wizycie w srode ,wszystko ok,ale dostalam hemoglobine. Mała waży ok 1030g,więc jakoś spowolniła. Ja przytyłam niewiele , ok 0,5 kg. Blanka wpisz mi wizyty:25.04.,09.05. Lekarz chciał za 4 tyg,bo weekend majowy,ale powiedzialam,że będę czuła się bezpieczniej spotkać się za 2 tyg. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-13 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
![]() U mnie jest w porządku, skurcze się uspikoily, czujemy się dobrze. Ale o weekendzie w domu mogę pomarzyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym chciała,aby moje stare życie wróciło!!!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny które już kupowały rożki, czy któraś z Was ma wiązany? taki chce kupić,a w ogóle to chciałam cienki, bo to w końcu lato a w szpitalu i tak gorąco, czy one są wszystkie jednej grubości?
Cytat:
![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-04-13 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Bursztynku , to trzymamy kciuki byś w poniedziałek była już w domu
![]() MalaGosia to chyba było do Zua ![]() ![]() Pola niestety nie wiem jakie suplementy się przyjmuje przy złamanym obojczyku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Pola dużo siły ci życzę, wiem o co chodzi, bo sama miałam poważnie złamany obojczyk
![]() To bym ciężki czas, przykro mi, że się wszystko złożyło razem, teraz napewno ci ciężko ![]() Co mogę polecić, to aby mąż jadł dużo galaretek ![]() Ty się oszczędzaj jak możesz, rób tylko to co konieczne, a teściowej powiedz, że ty masz w większości leżeć, a nie na pełnych obrotach zasuwac! Bursztynku trzymam mocno kciuki, abyś najpóźniej we wtorek była w domu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Polu Kochana, wspolczuje Ci bardzo tych wszystkich stresów
![]() Dziewczyny jeszcze nie dostalam.zadnej odpowiedzi od tego zasranca. Jak dzisiaj nie dostane kasy to jade do jego żony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na suplementach się nie znam.. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny jestem z październikowek jako ze jesteście znacznie bardziej zaawansowane w ciąży mam pytanko czy któraś z was miała może zakładany szew na szyjkę ?;>
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,taka pani mi znalazła kogoś ,ta osoba ma się odezwać.Macie jakieś doswiadczenie,co mam wymagac, pytać itd
Co do pomocy, to moi zyja zyciem mojej siostry i jak dzisiaj sie zaczelam zwierzać mamie,to ona mi przerwała i zaczeła plakac ,ze moja siostrzenica nie dostala sie do spolecznej sp,jakiego ma strasznego ojca itd Tesciowa mysli,ze jestem sprzataczka ,kucharka,pielegniarka itd |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze! Nie znam się na suplementacji- lekarz nic nie zalecił? Może w aptece coś doradzą? Blanka wspomniała o żelatynie (galaretki i Haribo ![]() Co do wymagań dla sprzątaczki, to dopytaj się czy już z góry zakłada, że czegoś nie będzie robić, albo zrób listę rzeczy, które chciałabyś, żeby przejęła od Ciebie i pokaż jej tę listę- żeby potem nie było sytuacji, że Ty myślałaś, że ona zrobi a ona tego nie tknie bo coś. Ew. pokaż jej środki czystości że takie używasz i czy ma problem z tym. A tak poza tym to nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pati, ![]() ![]() Elu, ciśnij męża, co on tak na leniwca, że nie chce mu się przeprowadzać! My niedawno przez to przeszliśmy i faktycznie to jest sporo roboty, ale tj. ktoś tu już wspominał - skrzyknij znajomych, zbierzcie siły i sru! Cytat:
Cytat:
Zua, ![]() Cytat:
![]() A weekend jakoś zniesiesz, jakoś to będzie ![]() Witam się dzisiaj po dłuuugim spacerze! Wciąż mnie pobolewa brzuch, ale nie jestem w stanie siedzieć w domu. Byłam dziś oglądać wózki i okazało się, że w sklepie dosłownie 200m od mojego domu mają mój wózek! Myślę, że niebawem będę zamawiać. Blanko, możesz mi wpisać wózek: Valco Snap4 Sport. Dziękuję ![]() Polu, nie wiem czy na obojczyk są jakieś suplementy, ale ja bym brała coś na układ kostno-chrzęstny, np. 4Flex albo FlexiStav Xtra. To drugie brałam osobiście i jest mega, tylko trzeba pamiętać o systematyczności - czyli brać co najmniej 3 miesiące, a najlepiej dużo dłużej. Jeśli masz dostęp to też dobry jest naturalny kolagen, choć wiadomo, że koszty są wyższe. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Troszke mnie tutaj nie było
![]() Wizyte mieliśmy w srode ![]() ![]() ![]() ![]() Blanka wpisz mi kochana wizyte na 2 maja ![]()
![]() |
#256 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | ||||
Zadomowienie
|
Hej Kochane!
U mnie dalej brak czasu na wizaż. Moja mała diablica, o przepraszam, księżniczka chciałam powiedzieć ![]() ![]() Ubranka Benia za to do 68 przeprane raz ze starych kurzów, posegregowane, zliczone, spisane ![]() ![]() Nie ukrywam, że pracuję też nad rozwojem szydełkowym, strasznie mnie wciągnęło ![]() ![]() ![]() Nawet Wam poprzednim razem nie napisałam, że nie miałam też czasu, bo byłam u hematologa - wyniki znośne, płytki spadają dalej jak zawsze, ale jeszcze w bezpiecznych granicach. Wszystko znowu przegadane na 10 str, oficjalne zalecenia do porodu wypisane (jakie tam badania czy zastrzyki mam mieć), skierowania na kolejne morfologie i jeśli nic się nie zmieni, to już nie muszę tam iść (wyniki sprawdzają po każdym moim zrobieniu badań), zwłaszcza że za 5 tyg mam jeszcze ginekologa. Ostatnio coś przeczytałam, to nawet nie odpisałam już i tak trzymam otwarte ![]() Cytat:
![]() To prawda. Przez początkowe tygodnie zużyłam próbki. Ta lanolina jest baaardzo wydajna. Nie mam porównania z Ziają, miałam tylko Lansinoh, ale nie zużyłam nawet pół opakowania (używając dla całej rodziny na przeróżne sytuacje) i wyrzuciłam, bo już stare było, więc pod tym względem mniejsze opakowanie może być lepsze. Cytat:
![]() Niech brzucho tam spokojnie się sprawuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymajcie się wszystkie spokojnie i zdrowo! Mam nadzieję, że przez weekend Was dogonię ![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Robiłam porządek w szafie i sprawdzałam, w które sukienki jeszcze się mieszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Polu, co do pani sprzątającej to na pewno musicie obgadać jak często ma przychodzić i spisać co byś chciała żeby robiła. Czy np ścierała kurze,ogarniała naczynia/zmywarkę,odkurzała i myła podłogi,sprzątała toaletę, wstawiala pranie i prasowała, wynosiła śmieci itp.i jak często ma to robić. Może chcesz żeby raz na jakiś czas zmieniła Wam pościel, umyła okna.
A teściowej powiedz, że masz zakaz długiego stania,więc codzienne gotowanie odpada. Folinka, podziwiam Cię, że jeszcze wynajdujesz sobie dodatkowe zajęcia ![]() ![]() Ja niestety ubolewam nad tym,że mój mąż niewiele mi teraz pomaga. O ile wbił sobie do głowy, że mycie podłóg to jego obowiązek to niestety nadal jest strasznym bałaganiarzem a ja potem chodzę i.odkładam wszytko na miejsce. A oliwy do ognia dolewa fakt, że ja i synek też wszystko wszędzie rozkładamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wróciłaś szybko do formy i ból ustąpił ![]() ![]() A co do wózka to człowiek tak ma, że szuka przez Internet, planuje wyjazdy a okazuje się, że ma coś pod nosem ![]() Cytat:
![]() Emma ale zgrabnie wyglądasz ![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Melduję się po badaniach
![]() Glukoza była ciężką do zniesienia, roztwór zrobiony w ciepłej wodzie długo siedział mi na żołądku. Po 15 min. kręciło mi się trochę w głowie,a przy końcu badania już ledwo wytrzymałam, żeby nie zwrócić,ale przebrnęłam i jest ok. Najważniejsze wyniki wszystkie w normie ![]() Byłam potem na zakupach mam cały strój na wesele ![]() ![]() EmmaPięknie wyglądasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj padam
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Polu musisz jasno wytyczyć Pani warunki i obowiązki, by nie było nieporozumień. Określoną stawkę i to, żeby miała świadomość, że będziesz wtedy w domu. Powodzenia i dużo siły!
![]() ![]() Zua trzymam kciuki za szybki przelew.. ![]() ![]() Bursztynku to w poniedziałek, max wtorek do domku i tego się trzymaj! ![]() Emma wow! ![]() ![]() dzięki dziewczyny, muszę jednak usprawiedliwić trochę mojego męża w kwestii tego mieszkania, bo oprócz argumentu o przeprowadzce samej w sobie, ma w rękawie jeszcze jeden bardzo istotny i są to finanse. Finalnie mieliśmy się max za około rok wynieść stąd i kupić domek, a nie ładować jeszcze więcej kasy w wynajem. Jest to ważne, ale tu znowu komfort większego mieszkania, a z domem i tak nie wiadomo jak wyjdzie, a dziecko będzie rosło.. echh ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Folinko, nie strasz tą swoją diablicą, bo już się boję swojego diabła ![]() Pochwal się, proszę, efektami twojej pracy, bom bardzo ciekawa ![]() Cytat:
Aaaaa, ja myślałam, że to nie wynajem tylko na własność. No to jednak jest to argument, my jesteśmy w podobnej sytuacji - przemęczymy się na tych prawie 50m jeszcze przez rok lub trochę dłużej, a potem dom. Więc faktycznie ja sobie nie wyobrażam, żeby jeszcze więcej płacić za wynajem. A to większe mieszkanie to dużo większy koszt?? P.s. a ja już prasuję ubranka i pakuję je do takich plastikowych dużych pudeł typu Curver 30l. Sądzicie, że to za wcześnie? A tak btw - siedzę sobie, gapię się w tv i szuram żelazkiem po śpiochach a tu coś mi kabel od żelazka drastycznie się skrócił. Patrzę, a ta moja kocia gnida z lubością obgryza przewód ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Emma, fantastycznie wyglądasz! Brzuszek malutki i zgrabny
![]() Ela, jeśli to wynajem to jednak bym się dwa razy zastanowiła nad przeprowadzka. Tym bardziej jak za ok. rok planujecie zmianę. Oferta musiałaby być super mega korzystna. Ile większy czynsz i ile większy metraż byście mieli? Summer, ja będę prać pewnie za za tydzień lub tygodnie (choc przyszły tydzień spędzę na kompletowaniu zamowien m.in z hubiWorld). Super ze juz się za to zabierasz - nie ma czegoś takiego jak za wcześnie - szczególnie ze ciuszki będą zabezpieczone ![]() Jak w ogóle Twoje samopoczucie? Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-04-13 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kicia szalona, odważna ![]() Cytat:
no i nie mam żadnej gwarancji, że uda nam się kupić dom już faktycznie za rok, bo plany planami a życie, życiem. Już mnie rzeczywistość niejednokrotnie sprostowała z wybieganiem w przyszłość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.