![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cześć Dziateczki! Wreszcie przysiadłam, żeby Was nadrobić i odpisać. Lepiej później niż wcale!
Eluś, gdy przeczytałam, że macie szansę przeprowadzić się do większego mieszkania, to bardzo się ucieszyłam! Myślę sobie "ale fajnie i zazdraszczam!" I cio ten twój mąż (żartobliwie oczywiście)!? Każda większa rzecz wymaga zaangażowania, a nam przecież pomagali znajomi, przyjaciele. Da się? Da się. Potem przeczytałam twoją wiadomość o dalszych planach i przypomniało mi się nagle dlaczego my nie zmieniamy naszej kitki na większą i powód jest identyczny jak u Was â jeśli będziemy stawiać dom albo wykańczać kupny, gdzie jeszcze nie będzie można się wprowadzić i jednocześnie płacić kredyt oraz czynsz za wynajem, to płakałabym nad każdym groszem wydanym na wynajmowane mieszkanie, dlatego ma być jak najtaniej. Jeśli u Was sytuacja jest identyczna, to przemęczyłabym się w tym mieszkaniu ten rok czy ile będzie trzeba. Wielu znajomych mi tu mówi, że przy stawianiu domu, wykańczaniu liczy się każdy grosz. Rozumiesz, tak? ![]() Kochana, nie mam pojęcia co Ci doradzić w związku z moczem.. Moja znajoma całą ciążę brała Feminosept Uro, bo ciągle coś z moczem było nie tak. Niektóre dziewczyny chyba tak już mają, chociaż naprawdę dziwi mnie to, że nie da się nijak zbić tych leukocytów, tego stanu.. Elu, doczytałam o tych 200 zł i 12 m2 - to jest naprawdę korzystna oferta mimo wszystko. Można wziąć pod uwagę, ze oboje zarabiacie, więc to wychodzi po 100 zł na głowę. Gdyby u nas trafiła się szansa +12 m2 i dołożenia miesięcznie 200 zł, to raczej byśmy się zdecydowali, ale tylko dlatego, że ciśniemy się na 28 m2. Zresztą, ciężki wybór, naprawdę! Chyba więcej plusów jest za zmianą mieszkania. ![]() Emma, jak zobaczyłam Ciebie na zdjęciu, to pomyślałam jaka z Ciebie jest elegancka kobieta, pełna wdzięku, delikatności, subtelności.. Idzie się zakochać. ![]() ![]() Cami, ja też raz już przełożyłam stomatologa, ale to z winy bóli brzucha, moje jelita wariowały na całego, nie wysiedziałabym. Teraz mam wizytę na 19 kwietnia i już trzęsę portkami! Daj znać jak tam po wizycie. Byłam dzisiaj w Biedronce podejrzeć te płyny Lovela. Widziałam płyn 1,5 l. za ponad 13 zł i 3 litry za 27 zł. - kupując większe opakowanie, to wcale oszczędność, co nie? Zaraz znajdę ile wynosi VAT na płyny do prania i zobaczę czy warto. Aaska92, super, że nie dałaś się tej paskudnej glukozie! Pokażesz sukienkę i buciki? Folinko, uśmiałam się! Jeszcze trochę i złapiesz ją na żyrandolu ![]() ![]() Aneczka, gratuluję zdrowej i tak dużej dzidzi! ![]() Poluś, tak mi szkoda Ciebie i twojego męża, całej waszej rodziny, że musicie przez to przechodzić. Wiesz, w wielu sytuacjach mężczyznom się wydaje, że przesadzamy (a potem się okazuje, że jednak miałyśmy rację!), ale Ty zrób tutaj po swojemu tak jak czujesz i tak jak uważasz, zwłaszcza, że ma to Ci pomóc. Jesteś w ciąży! Tak, ciąża to nie choroba, ale zaleceń lekarza nie można ignorować. Przykro mi, że nie masz wsparcia od strony własnej mamy... Wiem, że my Ci jej nie zastąpimy, ale zawsze pisz co czujesz. Może spotkaj się z którąś z nas tutaj i wygadaj się na żywo? ![]() ![]() Justynko, i jak tam sytuacja z tym facetem i pieniędzmi? Summer, właśnie odpisuję na wiadomości, odświeżam (coby gafy nie strzelić, że nie odpowiedziałam), a tu wzmianka o pieczonym kocie.. ![]() ![]() Monya, nie martw się o wyprawkę. Pomożemy Ci we wszystkim, w wyborach, żebyś nie musiała sama z tym siedzieć. Pytaj ile tylko chcesz! ![]() Dziewczyny, a czy któraś z Was ma u siebie sklep z chemią niemiecką i zamierza tam kupić płyny do prania dla swojej pociechy? Bo ja mocno zastanawiam się nad taką opcją. Czy Lovela rzeczywiście jest taka dobra? Ja kupuję tylko woreczki na pieluszki. Kupię oddzielny, zamykany kosz na pieluchy i postawię przy łóżeczku (bo przewijak) albo w łazience. W Rossmannie widziałam takowe woreczki za fajną cenę od Babydream. ![]() I chyba znalazłam innego sprzedawcę odnośnie piżam dla ciężarnych i karmiących, bo jego piżamy mają aż UWAGA 98 cm długości! Na moje długie patyki, żeby pod tyłkiem mi się nie kończyło, to idealna długość. ![]() Miałam Wam napisać co tam po lekarzu. Otóż, na wizycie na NFZ nieźle się pośmialiśmy. Zauważyłam, że przy mężczyznach ten lekarz jest bardziej wygadany i bardziej mu się umysł otwiera - męska solidarność? ![]() ![]() ![]() Gosiu, chyba nie doczytałam jak tam u Ciebie po glukozie? ![]() Te podsumowanie od Czerwcówek Kitosy jest naprawdę świetne! Może przypniemy na pierwszą stronę? Dla pierworódek jest mniami. ![]() Przepraszam za ten elaborat i brak emotków gdzie niegdzie, ale pisałam w Wordzie. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-13 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Norciu
![]() ![]() ![]() jak moja mama usłyszała, że mamy szanse na zmianę powiedziała mi, że to czynsz za pokój wnuka i chce nam pomóc ![]() mocno mnie kusi ta oferta faktycznie, jeszcze jak zobaczyłam to mieszkanie tą przestrzeń, brak skosów i obijania się głową ciągle.. ![]() do kupna domu konieczne dla nas będzie dobranie dodatkowych zajęć, więc wszystko w dużej mierze zależy od współpracy z synkiem ![]() ![]() a mój pęcherz o już historia jest, we wtorek dowiem się co dalej i czy to groźne i na ile takie przewlekłe zapalenie.. super Kochana, że Twoja malutka rośnie zdrowo ![]() ![]() ![]() a nie wspomniałaś o glikozie, czy przeoczyłam? co lekarz na obecne wyniki? ![]()
![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dostałam wypłate, szaleństwo. Oczywiście takie miałam plany, tyle chciałam przy tej okazji powiedzieć, tyle nawtykać, a w koncu..... nie powiedziałam nic.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak mniemam z tymi dodatkowymi zajęciami i opieki nad synkiem, to twoja mama, a babcia maluszka już zapewne wyraziła chęć pomocy i opieki nad nim? Pokazywałam mu wyniki, tak! Powiedział, że jest lepiej, ale nie do końca idealnie. Mam pilnować aby nie doprowadzać do głodu, jeść co 3-3,5 godziny, nie obżerać się jednym posiłkiem tak, że potem ruszyć się nie mogę, jeść w miarę lekko i pić duuuuuużo wody. Słodkie do 18. Wiesz, cukrzycy nie mam, ale coś może być na rzeczy. Po ciąży też zrobię chyba krzywą, ale dopiero oj.. aż mi się trzustka otrząśnie z tego szoku. ![]() Justynko! ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-13 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pomocy przy małym to już cieżej, bo moja mama mieszka 100km od nas. Na sąsiednim osiedlu mam teściowa, ale swoje latka już ma. Myślę jednak, że godzina dwie jakby trzeba było jakoś się wymienić z mężem to zostanie z małym. No i jest moja siostra, na którą wiem, że mogę liczyć. Także jakoś to bedzie, musi ![]() Cieszę się, że wyniki choć w miarę do zniesienia dla gina ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Pola kup mężowi suplement diety Glukozamina, to jest na odbudowę chrząstki i szybszą regenerację. Działa tak jak galaretki, żelatyna itp, z tym że aby galaretki podziałały trzeba jeść je codziennie w dużych ilościach, więc ta glukozamina jest wygodniejsza do stosowania
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Norko sama przyjemność czytać tak długie wiadomości!
![]() ![]() ![]() Piżamki na 98cm - to wysoka laska z Ciebie ![]() ![]() Dziękuję za takie komplementy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładnie się prezentujesz, też mogłabym mieć taką pracę, przynajmniej miałabym przed mężem pretekst, żeby kupować sukienki na bieżąco. ![]() Mam zagwozdkę.. HubiWorld czy Magmaris. Nad tym drugim zaczęłam się zastanawiać, kiedy w Hubim nie ma prześcieradeł zwykłych jersey do łóżeczka, tylko frotte.. ![]() ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-13 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w większość nie weszłam ![]() ![]() Cieszę się, że dostałaś wynagrodzenie, będzie nadal Ci płacił czy wypłatę przejmuje zus? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny okazało się, że w moim samochodzie mamy isofix
![]() A teraz ide spać, bo padam na cycki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i zgadzam się w 100% co do bazy isofix ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
A jest tutaj ktoś, kto nie kupuje bazy izofix?
![]()
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za kciuki, przez ten piękny weekend będziemy debatować z mężem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A bazą to i wygoda i bezpieczeństwo, niektóre foteliki dostają dodatkowy plusik, właśnie jak są wpięte w bazę ![]() Ale oczywiście to żaden mus, kiedyś bazy nie było, ja też nie miałam o tym pojęcia ![]() ![]() U mnie już dzień rozpoczęty, słoneczko tak pięknie wpada do mieszkania ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-14 o 05:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Ale w nocy była burza! A teraz tak cudownie rześko za oknem ![]() Odnośnie bazy to u nas jeszcze niewiadoma - na razie musimy kupić samochód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() Jezeli chodzi o bezpieczenstwo, to dobrze zapiety pasami fotelik jest chyba tak samo bezpieczny jak baza. Tylko ze przy bazie montuje to sie latwiej- baze montujesz raz, ona piszczy ze wszystko jest ok i masz spokój. Przy pasach za kazdym razem musisz kontrolować, czy wszystko siedzi dobrze. Jeżeli nie masz w samochodzie isofixa to nie ma tematu. A jeżeli masz, to polecam baze. My wzielismy taką co pasuje też na kolejny fotelik. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Ciekawe czy u mnie była burza, mnie ona nie obudziła, ale chrapanie tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ane3kaa, gratulacje, mała jest już całkiem duża ![]() Norciu, fajny ten elaborat, z chęcią przeczytałam cały. Ale dlaczego tak rzadko nas teraz odwiedzasz, co?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ma problem. Od kilku dni bolało mnie gardło i oczywiście to zignorowałam. Mam wrażliwe gardło, często mnie pobolewa i dlatego zbagatelizowałam problem. Dziś rano - zalewają mnie poty, boli mnie głowa, gardło tak boli, że słowa nie mogę wydostać i pojawił się mokry kaszel. A to, co wypluwam wygląda przeohydnie... Ostatnio sporo osób choruje na zapalenie oskrzeli. I stąd moje pytanie: co robić, jak i czy ratować się do poniedziałku? Jest choler$%^#$# eee... po prostu sobota, przychodnia zamknięta. Co ja mam zrobić?? Gdyby to było tylko przeziębienie to bym jakoś się po domowemu kurowała, ale ten kaszel... Boję się, że dziecku zaszkodzę, jeśli to jakieś zapalenie np. bakteryjne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkam w północno zachodniej części miasta ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze, niedobrze z tą chorobą ![]() A jak nie da rady to czosnek, herbata z miodem cytryna i imbirem, syrop z cebuli, mleko z masłem i miodem na noc. Gardło możesz płukać woda z solą lub naparem z szałwii. Aa i warto pić jeszcze herbatkę z lipy z sokiem malinowym lub z czarnego bzu. I leż pod kocem i się wygrzewaj. Ela, jak to jest kwestia 200zl i będziecie mieć 12m2 więcej plus niższe piętro i wsparcie od mamy to ja bym się chyba decydowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak no plany są zależne od wielu czynników, także ja też obstaje przy choć minimalnym poprawieniu komfortu na ten czas :? Cytat:
![]() ![]() ![]() Hmm próbuj domowymi sposobami herbatka z miodem i cytrynka, czosnku, syrop z cebuli. Na gardzioł super działa płukanie woda z solą jeśli dasz radę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-14 o 08:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj
![]() Piękna pogoda roztacza się za szpitalnym oknem a widok mam fantastyczny bo na prosektorium i co jakiś czas przywożą i wywożą nieboszczyków brrrrrr aż ciarki przechodzą. Ale nie o tym mowa, pamiętacie jak jakiś czas temu pisałam że poznałam dziewczynę która ma trochę inne poglądy niż większość z nas np .to że chciała rodzić w domu. I to marzenie jej się wczoraj spełniło, urodzila w 2,5 godziny dziewczynkę ktora warzyła 3900 i mierzyła aż 60 cm. Bez żadnych komplikacji i wogole wszystko w porządku. Czyli jej się udało ale i tak bym się nie zdecydowała na takie coś. Eluu powiem ci że kusząca propozycja z tym mieszkaniem, zwłaszcza że plany lubią się niestety zmieniać i z planowanego roku na przeprowadzkę mogą się zrobić 3. Jeżeli rodzice chcą pomóc to czemu nie skorzystać, nie ma w tym nic egoistycznego. Mi też mama co jakiś czas daje zastrzyk gotówki choć od niej tego przecież nie wymagam. Ale zawsze mówi jak mam to dam komu mam pomagać jak nie dzieciom. Przyjdzie czas to my im będziemy pomagać i się tym samym odwdzięczymy ![]() Zua super ze odzyskałaś pieniądze, trochę teraz mniej stresów. Summer nie ma gdzieś w pobliżu opieki nocnej czy świątecznej? Szkoda żebyś się nie męczyła. Szkoda że tak cię rozłożyło, ale domowe sposoby,mleko, czosnek ,miód i płukanie gardła wodą z solą czy z wodą utlenioną może coś pomogą. U mnie burzy nie było, troszkę wczoraj popadało i tyle ale za to zaczyna się pięknie zielinic wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Summer dziewczyny poradzily Ci juz domowe sposoby. Ja wzielabym jeszcze paracetamol ktory możemy brać a działa przeciwzapalnie!
Zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj to dużą zdrową dziewczynkę urodziła znajoma ii spełniło się jej marzenie ![]() ![]() tak moja mam też mi teraz powtarza, komu mam pomagać jak nie Tobie, a teraz z argumentem, że to da małego wygrywa wszystko ![]() a Ty nadal na sali z tą samą Panią? jak samopoczucie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuję się dobrze tylko kości bolą od leżenia bo co tu innego robić. A wy się naradzajcie i wybierzcie najlepsze wyjście dla was z tym mieszkaniem, powodzenia w podejmowaniu decyzji wam życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Na przeziębienie sok z cebuli /sok z malin/sok z bzu czarnego/ do nosa-sól fizjologiczna, maść majerankowa/mikstura:mleko+miód+masło +czosnek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy montaż i w naszym samochodzie i w służbowym M. Ale szczerze mówiąc jakoś nie czuje parcia na to. Ja prawka nie mam, jak będziemy jeździć to M. Będzie fotelik w pasy zapinal, już nie jeden musiał zapiac to wie o co chodzi, mój tata też wie jak to sprawnie ogarnąć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To wy mieszkacie na drugim końcu Lublina w stosunku do mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie to aż dreszcze chodzą za każdym razem jak sobie przypomnę twoją wzmiankę o nieboszczykach ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję wam wszystkim za rady! Biorę się zaraz za leczenie i mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie, a nie zapalenie oskrzeli :/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.