Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-13, 10:49   #1111
red-witch
Raczkowanie

GG do red-witch
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV

Dziewczyny na jakim etapie jesteście że planujecie przeszczep czy myślicie o perukach? Ja rozumiem, że to nie jest przyjemny temat i nie oczekuję, że wkleicie swoje zdjęcia, ale może jakieś porównawcze z neta? Przejrzałam dużo stron tego wątku i żadnej tragedii nie widziałam, a też nie chciałabym przeoczyć krytycznego etapu u siebie gdzie przeszczep będzie konieczny. Nie łudzę się, że u mnie będzie lepiej - brak tarczycy, sztucznie utrzymywana nadczynność by nie było wznowy nowotworu i do schudnięcia 40kg.. włosy oberwą jeszcze bardziej...
red-witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-13, 10:55   #1112
cirro7
Raczkowanie

Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV

Cytat:
Napisane przez red-witch Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jakim etapie jesteście że planujecie przeszczep czy myślicie o perukach? Ja rozumiem, że to nie jest przyjemny temat i nie oczekuję, że wkleicie swoje zdjęcia, ale może jakieś porównawcze z neta? Przejrzałam dużo stron tego wątku i żadnej tragedii nie widziałam, a też nie chciałabym przeoczyć krytycznego etapu u siebie gdzie przeszczep będzie konieczny. Nie łudzę się, że u mnie będzie lepiej - brak tarczycy, sztucznie utrzymywana nadczynność by nie było wznowy nowotworu i do schudnięcia 40kg.. włosy oberwą jeszcze bardziej...
Ja jestem na takim etapie, że jakbym miała Twoje włosy byłabym szczęśliwa. Nie zdobyłam się do tej pory żeby gdzieś wrzucić swoje zdjęcie. Ale jeśli ma Ci to pomóc, to podaj maila i Ci wyśle.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cirro7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-13, 11:07   #1113
kasiateacher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cirro7 Pokaż wiadomość
Nawet się nie łudzę, że nie będzie widać. Bardziej martwi mnie właśnie że latem będzie gorąco. Mierzylam i siateczki i peruki i zdecydowanie wybrałbym peruke. Etap randkowania mam już mam nadzieję bezpowrotnie za sobą. Mój partner ostatnio widząc jak znowu rycze jak głupia, sam powiedział że to nie jest warte, że kupimy jakieś ładne włosy i będę się czuła lepiej.

Wiadomo że wolałabym własne, choćby lichutkie po przeszczepie, ale przynajmniej bez dużych przeswitow. No ale jeśli się nie będzie dało... Daj proszę znać od czasu do czasu jak u Ciebie, bardzo Cię proszę

Podstawa to fajny chłopak w domu. Cieszę się, że takiego masz. Rób wszystko, żebyś się lepiej poczuła.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Kasiateacher ty mówisz że jesteś beznadziejnym przypadkiem, a ja obecnie w ciąży a włosy wcale nie przestały wypadać, a wręcz przeciwnie

Poprawi się. Biologii nie oszukasz

kasiateacher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-13, 12:26   #1114
red-witch
Raczkowanie

GG do red-witch

Ja chyba wyszłam na jakiegoś hipochondryka, ale Cirro7 przesłała mi na maila swoje zdjęcia i szczerze wcale jakoś mocno lepiej nie mam... Mnie ratuje fakt, że mam włosy cienkie, ale jest ich dużo, natomiast przy dwudniowych włosach (myłam wczoraj) problem jest widoczny o wiele bardziej - zobaczcie na załączniki.

Chciałabym Wam jeszcze coś polecić - wiem, że polecacie ampułki Radical zielono-czerwone - zamówiłam, ale zamówiłam też 2 opakowania tej nowości:
https://www.aptekagemini.pl/farmona-...gl-3x12ml.html
Zużyłam już jedno opakowanie, stosuję to 2x w tygodniu i po 6 tygodniach włosy mi przestały lecieć, a były WSZĘDZIE. Mój facet siedział przy mnie i tylko mnie skubał z włosów, kupiłam zapas rolek do ubrań by się rolkować, bo nie szło się pozbyć kłaków, a teraz naprawdę nie wypadają! Nie stosuję rollera - mam wrażenie, że może uszkadzać włosy, bo na logikę skoro są igiełki i rollujemy owłosioną skórę, to włos też może zostać uszkodzony. Wcieram same ampułki i efekt jest naprawdę świetny, warto spróbować.

Zamierzam zrobić kurację uderzeniową - 2x w tygodniu te ampułki a przez resztę dni w tygodniu zielono-czerwone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg unnamed-6.jpg (152,3 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed-4.jpg (99,4 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed-7.jpg (143,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed-8.jpg (92,1 KB, 88 załadowań)

Edytowane przez red-witch
Czas edycji: 2018-04-13 o 12:34
Stary 2018-04-13, 16:41   #1115
X_ana_X
Raczkowanie

Dziewczyny, ja od pięciu lat walczę z łysieniem. Wydałam kupę kasy. Efektów brak. W końcu zdobyłam się na odwagę i pojechałam do warszawy do dermattologów, którzy jako jedni z niewielu w Polsce ogarniają temat. Podnoszą na duchu i leczą. Polecam. Na efekty oczywiście trzeba poczekać, ja wciąż czekam, bo chociaż jest lepiej, to na pewno nie jest jeszcze tak, jak być powinno
X_ana_X jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-13, 17:03   #1116
kasiateacher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez X_ana_X Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja od pięciu lat walczę z łysieniem. Wydałam kupę kasy. Efektów brak. W końcu zdobyłam się na odwagę i pojechałam do warszawy do dermattologów, którzy jako jedni z niewielu w Polsce ogarniają temat. Podnoszą na duchu i leczą. Polecam. Na efekty oczywiście trzeba poczekać, ja wciąż czekam, bo chociaż jest lepiej, to na pewno nie jest jeszcze tak, jak być powinno
Kogo polecasz? Mieszkam w Warszawie

Stary 2018-04-13, 17:18   #1117
visionAM
Zakorzenienie

Podpinam się do pytania o dermatologa w Warszawie
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-13, 19:01   #1118
X_ana_X
Raczkowanie

Rakowska, kurzeja, slowinska.
Rakowska jest owiana slawa, stad kolejki na 6,7 mcy do przodu. Do dr Kurzei koleiki krotkie, ja u niej bylam, pozytywne wrazenie. Slowinska- terminy dluzsze niz do kurzei, krotsze niz do rakowskiej. Ponoc wszystkie lecza bardzo podobnie, wiec jak Wam sie spieszy, to idzcie do kurzei, w miedzy czasie zapiszcie sie na wizyte do innej, czas zleci, a jak efektow nie bedzie u dr K, to pojdziecie do kolejnej. Jak beda, to najwyzej odwolacie wizyte u innego lekarza
Stary 2018-04-13, 19:05   #1119
kasiateacher
Raczkowanie

Cytat:
Rakowska, kurzeja, slowinska.
Rakowska jest owiana slawa, stad kolejki na 6,7 mcy do przodu. Do dr Kurzei koleiki krotkie, ja u niej bylam, pozytywne wrazenie. Slowinska- terminy dluzsze niz do kurzei, krotsze niz do rakowskiej. Ponoc wszystkie lecza bardzo podobnie, wiec jak Wam sie spieszy, to idzcie do kurzei, w miedzy czasie zapiszcie sie na wizyte do innej, czas zleci, a jak efektow nie bedzie u dr K, to pojdziecie do kolejnej. Jak beda, to najwyzej odwolacie wizyte u innego lekarza
Czym leczysz łysienie i przepraszam, w jakim jesteś wieku? Pozdrawiam

Stary 2018-04-14, 00:13   #1120
dews
Zakorzenienie

Potwierdzam, słyszałam dużo dobrego o Rakowskiej

dews jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 09:55   #1121
Rene1235
Raczkowanie

jezdze do dr kurzeji z krakowa niestety tu nie znalazlam lekarza ktory podszedlby do tematu powaznie :-(
Rene1235 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 16:20   #1122
_finder_
Raczkowanie

Część dziewczyny!

Przygarniecie mnie w swoim wątku? Przeczytałam wszystkie strony, bardzo chciałam napisać wcześniej , ale było mi wstyd przez to jak na prawdę wygląda mój problem. Jednak teraz jestem zrozpaczona bo widzę, że mój problem się pogłębia dlatego bardzo proszę Was o pomoc.

Trochę o mnie : mam 30 lat. Odkąd pamiętam miałam wysokie czoło, zakola chyba też, nie wiem w jakiej wielkości, bo zawsze miałam różnego rodzaju grzywki i na starych zdjęciach po prostu ich nie widać. Wysokie czoło mam nadal, ale zakola są już tak duże, że niedługo nawet odpowiednia fryzura nie pomoże, bo nie będzie włosów na czubku głowy, żeby je zakryć. Nie miałam nigdy badanych żadnych hormonów, od paru lat używam różnego rodzaju wcierek i masek (Jantar, czarna rzepa, placenta, kozieradka, szampony radical itp. Czyli w sumie standard). Jednak efektów nie widzę. Biorę tabletki antykoncepcyjne od pięciu lat, nie wydaje mi się, że na włosy miały jakikolwiek wpływ. Moja siostra również ma zakola, ale znacznie mniejsze, dlatego myślałam, że może to dziedziczne? Myślę też nad tym, że może mam problemy z hormonalne ( na brodzie i szyji mam trochę czarnych włosów mimo że mam włosy koloru mysi blond). Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, gdzie szukać pomocy, od czego zacząć. Wiem, że muszę zrobić przede wszystkim badania hormonów, ale ze względu na moją pracę będzie to możliwe za około miesiąc. Co mogłabym jeszcze w tym czasie zrobić? Myślicie, że to łysienie androgenowe? Myślę, że moje zdjęcia doskonale oddadzą mój problem i zapewne Was przerażą... Błagam o pomoc

Pierwsze zdjęcie zrobione z góry, żeby było widać obydwa zakola, drugie zdjęcie od góry, z przedzialkiem, który mam w poprzek głowy, w codziennym uczesaniu, trzecie zdjęcie to jedno z zakoli. IMG_20180414_165357.jpgrps20180414_171149.jpgrps20180414_171815.jpg

_finder_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 16:28   #1123
kasiateacher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _finder_ Pokaż wiadomość
Część dziewczyny!

Przygarniecie mnie w swoim wątku? Przeczytałam wszystkie strony, bardzo chciałam napisać wcześniej , ale było mi wstyd przez to jak na prawdę wygląda mój problem. Jednak teraz jestem zrozpaczona bo widzę, że mój problem się pogłębia dlatego bardzo proszę Was o pomoc.

Trochę o mnie : mam 30 lat. Odkąd pamiętam miałam wysokie czoło, zakola chyba też, nie wiem w jakiej wielkości, bo zawsze miałam różnego rodzaju grzywki i na starych zdjęciach po prostu ich nie widać. Wysokie czoło mam nadal, ale zakola są już tak duże, że niedługo nawet odpowiednia fryzura nie pomoże, bo nie będzie włosów na czubku głowy, żeby je zakryć. Nie miałam nigdy badanych żadnych hormonów, od paru lat używam różnego rodzaju wcierek i masek (Jantar, czarna rzepa, placenta, kozieradka, szampony radical itp. Czyli w sumie standard). Jednak efektów nie widzę. Biorę tabletki antykoncepcyjne od pięciu lat, nie wydaje mi się, że na włosy miały jakikolwiek wpływ. Moja siostra również ma zakola, ale znacznie mniejsze, dlatego myślałam, że może to dziedziczne? Myślę też nad tym, że może mam problemy z hormonalne ( na brodzie i szyji mam trochę czarnych włosów mimo że mam włosy koloru mysi blond). Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, gdzie szukać pomocy, od czego zacząć. Wiem, że muszę zrobić przede wszystkim badania hormonów, ale ze względu na moją pracę będzie to możliwe za około miesiąc. Co mogłabym jeszcze w tym czasie zrobić? Myślicie, że to łysienie androgenowe? Myślę, że moje zdjęcia doskonale oddadzą mój problem i zapewne Was przerażą... Błagam o pomoc

Pierwsze zdjęcie zrobione z góry, żeby było widać obydwa zakola, drugie zdjęcie od góry, z przedzialkiem, który mam w poprzek głowy, w codziennym uczesaniu, trzecie zdjęcie to jedno z zakoli. Załącznik 7506366Załącznik 7506371Załącznik 7506381

Ja mam gorzej Byłaś u dermatologa/trychologa? Kiedyś miałaś więcej włosów na czubku?

Stary 2018-04-14, 16:58   #1124
_finder_
Raczkowanie

Na prawdę można byc bardziej łysym niż ja? Myślałam, że juz jestem najgorszym przypadkiem... . Wydaje mi się, że włosów na czubku głowy było nieznacznie więcej. Chyba tylko zakola się powiększyły. Ciężko to określić bo bardzo długo miałam grzywke cieniowana na bok, od jakiegoś czasu ją zapuściłam i teraz jest do szyji, a cała długość do pasa, albo przez to bardziej widać te zakola albo faktycznie się powiększyły. Nie byłam nigdy u trychologa (najbliższy 40km od mojego miasteczka, ale nie ma dobrych kwalifikacji) ani u dermatologa. Zawsze myślałam, że zakryje a to grzywką a to opaska, a nowe włosy tam nie rosną bo niezbyt systematycznie przykladam się do pielęgnacji. Jednak od dłuższego czasu na prawdę dzień w dzień coś wcieram, zdrowo się odżywiam, dbam o siebie a tu nic. Dlatego postanowiłam zająć się teraz tym na poważnie. O moim problemie wie tylko moja mama, która farbuje mi włosy na jasny kolor bo wtedy nie widać aż tak jak prześwituje czoło przez resztę włosów :/

Stary 2018-04-14, 17:04   #1125
kasiateacher
Raczkowanie

To moja głowa po przeszczepie. Mam nadzieję, że Ci ułożyło. Ściskam. 2018-04-14 18.02.59.jpg

Stary 2018-04-14, 17:53   #1126
red-witch
Raczkowanie

GG do red-witch

Kasia... biedactwo! Czy to bolało??
Stary 2018-04-14, 18:05   #1127
kasiateacher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez red-witch Pokaż wiadomość
Kasia... biedactwo! Czy to bolało??
Koszmar Mnie bardzo bolało...Może dla innych to nie jest duży ból. Kwestia organizmu...

Stary 2018-04-14, 18:32   #1128
X_ana_X
Raczkowanie

Kasiu, oby pomoglo, wspolczuje

Ja mam 28 lat, lecze sie spironolem, dermovate z kroplami na jaskre. W maju kolejna wizyta. Pewnie wlacze jeszcze anty antyandrogenne
Stary 2018-04-14, 18:35   #1129
kasiateacher
Raczkowanie

Cytat:
Kasiu, oby pomoglo, wspolczuje

Ja mam 28 lat, lecze sie spironolem, dermovate z kroplami na jaskre. W maju kolejna wizyta. Pewnie wlacze jeszcze anty antyandrogenne
Będzie dobrze. Zrobilam wszystko, co mogłam... Dziewczyny chciałam Was pocieszyć, a nie - zdolowac. Buziaki

Stary 2018-04-14, 19:53   #1130
_finder_
Raczkowanie

Nie wygląda to przyjemnie... Współczuję, że musiałaś tyle przejść, ale widocznie nie było innego wyjścia skoro na taki krok się zdecydowałaś. Obawiam się, że sama kiedyś będę musiała poddać się przeszczepowi...

Stary 2018-04-14, 20:47   #1131
X_ana_X
Raczkowanie

A ile za przeszczep zapłaciłaś? U mnie nie miałby sensu, włosy lecą z całej głowy niestety
Stary 2018-04-14, 23:57   #1132
Rene1235
Raczkowanie

finder osobiscie radze ci omijaj trychologow z daleka z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie maja pojecia o leczeniu wlosow nie wiem kto pozwolil i wogole dzialac i jaki to ma sens w kazdym razie znajdz dermatologa ktory robi trychoskopie on tylko ci moze pomoz,trzeba zrobic duzo badan zanim pojdziesz a jakie to na kafeteri lysienie 2 duzo info znajdziesz na forum,jesli to u ciebie wogole lysienie jest a nawet jak tak to robisz przeszczep na zakola i po sprawie u mnie pronlem jak u any wlosy leca z calej glowy wiec nie ma skad pobrac :-(
Stary 2018-04-15, 10:23   #1133
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rene1235 Pokaż wiadomość
finder osobiscie radze ci omijaj trychologow z daleka z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie maja pojecia o leczeniu wlosow nie wiem kto pozwolil i wogole dzialac i jaki to ma sens w kazdym razie znajdz dermatologa ktory robi trychoskopie on tylko ci moze pomoz,trzeba zrobic duzo badan zanim pojdziesz a jakie to na kafeteri lysienie 2 duzo info znajdziesz na forum,jesli to u ciebie wogole lysienie jest a nawet jak tak to robisz przeszczep na zakola i po sprawie u mnie pronlem jak u any wlosy leca z calej glowy wiec nie ma skad pobrac :-(
Popieram, trychologiem może zostać każdy kto przejdzie szkolenie, zakupi sprzęt-czyli kamerka, podpisze umowę z firmą zajmującą się rozprowadzaniem drogich kosmetyków do włosów i tyle. Firma ta napędza klientów choćby na FB oferując dofinansowanie do badania.
Byłam u takiego trychologa, rezultat-oprócz prześwitu na głowie, prześwit w portfelu . Nigdy więcej, tu na forum dziewczyny wiedzą więcej niż nie jeden dermatolog a co dopiero trycholog.

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 10:39   #1134
_finder_
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny . Dlatego właśnie po przeczytaniu kwalifikacji i opinii o trychologu, do którego zamierzałam pojechać, odpuściłam sobie. W tym tygodniu zamierzam iść do lekarza ogólnego po skierowanie na badania, badania niestety zrobię w przyszłym miesiącu bo nie mam rano możliwości urwać się z pracy na pobranie krwi, ale między czasie zapisze się do dermatologa, żeby już z czymś tam pójść. Do tej pory nie wiem co jeszcze robić. Nadal będę piła pokrzywe ze skrzypem, pewnie zdarze jeszcze wetrzeć wszystkie wcierki, które mam. Więcej pomysłów brak. Szukam jeszcze między czasie czegoś co przynosi rezultaty, czym mogłabym sobie pomoc, ale po loxon narazie nie chce sięgać przed wizytą u dermatologa. Macie jakieś pomysły na na prawdę sprawdzone efekty?

Stary 2018-04-15, 12:49   #1135
Rene1235
Raczkowanie

tu na forum na kafeterii wszystko bylo przewalkowane musisz sie cofnac i poczytac bo sporo tego a badania hormonalne to pamietaj ze w 3 dniu cyklu sie robi,jezu jak sobir wspomne co ci trychologowie do mnie mowili a bylam u kilku, teraz wiem bo jestem madrzejsza bo w koncu do lekarza trafilam, jakie glupoty to mnie takie nerwy biora ze pozabijalabym ich wszystkich za te wyrzucone pieniadze w bloto,nawet bylam u slawnej trycholog w krakowie pani garlacz ktora szkolienia przeprowadza jest jakims prezesem tego zwiazku trychologicznego wiec mysle no do lepszego specjalisty trafic nie moglam i mowie do niej ze mam lysienie genetyczne po rodzicah a ona ze oni omijaja geny w gabinecie i kosmetyki co maja to tez tak dzialaja i zebym sie nie martwila a i jeszcze sie dowiedzialam ze wlosy sie mi przetluszczaja bo mam ich malo no ludzie jak tak mozna a ja u dr sie dowiaduje lysienie androgenowe stan zapalny mieszkow ech szkoda gadac
Stary 2018-04-15, 13:10   #1136
X_ana_X
Raczkowanie

Dziewczyny, szkoda CZASU i pieniędzy na trychologów. Oni może i pomogą komuś, kto ma wypadanie sezonowe, spowodowane brakiem witamin. Ale jeśli nam nic nie pomaga, to nie wierzcie w tych szarlatanów. Jak najszybciej udajcie się do dobrego dermatologa (poza warszawą o takich nie słyszałam)-jeżeli ktokolwiek Wam pomoże, to tylko oni. A wiem, co mówie, bo przez pięć lat traciłam czas, pieniądze, a razem z nimi straciłam włosy.
Stary 2018-04-15, 13:49   #1137
_finder_
Raczkowanie

Wątek tutaj przeczytałam, na kafetetii jestem w trakcie więc pewnie jeszcze jestem niedoedukowana... Nawet jeżeli bierze się tabletki anty to trzeba robić badania w trzecim dniu cyklu? Czyli w trzecim dniu od rozpoczęcia nowego blistera? Na TSH dzień cyklu nie ma znaczenia, ale pewnie na resztę ma? Do Warszawy do dermatologa mam prawie 400km więc wybiorę się do bliższego i niestety mniej sprawdzonego
Co do trychologów to chyba dobrych opinii jeszcze nie słyszałam...

Stary 2018-04-15, 17:12   #1138
kasiateacher
Raczkowanie

Na które dokładnie badania dzień cyklu ma znaczenie?

Stary 2018-04-15, 23:12   #1139
Finka75
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
czytam Was i postanowiłam napisać o swoim przypadku, może pomogę komuś.
Mam 43 lata nie rodziłam nie stosuje anty, włosy mam słabe genetycznie po Mamie. Mamie włosy bardzo przerzedziły się w okolicy 40 stosowała jakieś wcierki, loxon, ale włosy nie odrosły. Mama odpuściła, włosy ma b. rzadkie. Ja żyję z piętnem, ze to samo mnie czeka. Zawsze starałam się dbać o włosy, robiłam trwałą, farbowałam, ale wszystko w granicach rozsądku i z umiarem. Przez lata stosowałam z mniejszym lub większym zacięciem loxon, jakieś wcierki, olej z korzenia łopianu, ampułki vichy, seboradin, radical, dermenę, większość aptecznych tabletek... sporo włosów mi wypadało zawsze przy myciu (myję codziennie rano), czesaniu miałam przerzedzony skalp a szczególnie czubek głowy.
Jesienią włosy strasznie zaczęły mi wypadać, przerzedziły się jeszcze bardziej, pojawiła się na czubku łysinka. Brałam wtedy skrzypovitę 40+ i stosowałam szampon i odżywkę dermena do włosów farbowanych. Przeraziłam się zaczęłam szukać w necie pomyślałam o trychologu, ale w końcu poszłam do swojej lekarz rodzinnej, ona zleciła mi zrobić badanie vit D3 i B12 i dała skierowanie do dermatologa. Wyniki obu vit poniżej normy. D3 -17, B12 nie pamiętam. Doktor zaleciła mi 10.000 dziennie D3 i 20 zastrzyków B12.
Poszłam do dermatologa pierwszy raz w X.2017 r. Doktor nie zbyła mnie zauważyła problem zaleciła mi:
1. Tabletki anacaps ducray tri-activ (1 x dz., przez 3 m-ce) bez recepty cena ok. 50 zł/m-c;
2.Wcierkę Alpicort E (2 x dz., przez m-c) na receptę cena ok. 50 zł;
3. Minovivax 5% (2 x dz., od XI 2017 do teraz) na receptę cena ok. 50 zł butelka starcza na 5-6 tygodni; ten lek to chyba zamiennik loxonu 5%, ale jest tańszy i pojemność jest trochę większa;
4. Tabletki anacaps ducray progressiv (1 x dz., przez kolejne3 m-ce) bez recepty cena ok. 50 zł/m-c; właśnie kończę 3 opakowanie.
5. Do tego biorę 8.000 D3 dziennie i B12 zastrzyk 1 x na m-c.
Nie farbowałam też włosów przez 3 m-ce, ale mam dużo siwych więc zaczęłam stosować casting.
Wizyty u dermatologa mam co m-c. Dermatolog zaleciła:
1. badania na tarczyce. Wszystkie w normie, usg ok,
2. poziom dihydrotesteronu - ok.
3. prolaktynę po stymulacji - za wysoka. Nic z tym jeszcze nie zrobiłam...
Efekty leczenia: są włosy zaczęły odrastać szczególnie przy czole, na zakolach, na czubku szału nie ma, ale jest lepiej. Najważniejsze włosy nie wypadają, może kilka dziennie, a wcześniej z sitka wanny wyjmowałam ich masę, przy czesaniu wypadała kolejna porcja. Nastawiłam się, że Minovivax będę stosować co najmniej rok tak jest napisane w ulotce, a tu na ostatniej wizycie dermatolog powiedziała, że kuracja dobiega końca i wypisuje mi ostatnie opakowanie. Następna wizyta w maju. Boje się odstawienia wcierki tego ,że wypadanie wróci...
Kończę ten długi wywód ale w końcu musiałam napisać.
Rozumiem was wszystkie, też zazdroszczę innym kobietom, że nie mają problemów z włosami, czytam o różnych zabiegach, specyfikach, przeszczepach, perukach itp. itd.
Dziewczyny trzymam za Was i za siebie kciuki w walce o nasze włosy!!!

Edytowane przez Finka75
Czas edycji: 2018-04-15 o 23:24 Powód: zapomniałam dodać, ze stosuję teraz do mycia głowyRossmann-owski szampon z kofeiną i odżywkę z alterry.
Finka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 10:28   #1140
Rene1235
Raczkowanie

finka super ze sa efekty dajesz nadzieje ze cos zadziala w koncu,nie mialas lnienie po tym minoxie ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości