![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Używałam Skinorenu kilka lat temu. Dermatolog przepisał mi go właśnie na blizny (przebarwienia) po trądziku. Z tego, co pamiętam, w trakcie jego stosowania miałam gładką buźkę. Bez żadnych niedoskonałości, ale to pewnie zasługa wcześniejszej kuracji lekami przeciwtrądzikowymi, które stosowałam zanim zaczęłam usuwać "pozostałości" po trądziku. Nie wiem zatem, czy pomagał przy usuwaniu zaskórników, ale z pewnością nie powodował powstawania nowych.
Pamiętam również, że podczas jego stosowania strasznie swędziała mnie skóra przez kilka minut po nałożeniu. Naprawdę trudno powstrzymać się od drapania. ![]() Ogólnie na Skinoren nie mogę narzekać. Rzeczywiście spowodował, że niektóre przebarwienia zniknęły, a te najbardziej widoczne stały się zdecydowanie bladsze. Pierwsze efekty zauważyłam po ok. 2 tygodniach jego stosowania (stosowałam 1 dziennie, wieczorem, na strefę T i miejscowo na policzkach). Niestety, przerwałam kurację i po paru miesiącach trądzik powrócił. Teraz rozpoczęłam zmagania na nowo, ale to już tylko i wyłącznie moja "zasługa". ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w dodtaku wtedy stosowalam tylko ele itd. itp. zadnego kremu nawilzajacego.Jeszcze nienajgorzej było jak stosowalam rpzez rok zel, i krem z nivea young , ale pozniej....
![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę przyznać, że widzę efekty Brevoxylu już... A to dopiero tydzień
![]() ![]() ![]()
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Coraz bardzie mnie przekonujecie, by zmienić Benzacne na Brevoxyl :P Ale ja zamierzam najpierw wykończyc Benzacne, bo mam jeszcze prawie pół opakowania .
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Albo ja jestem jakaś dziwna albo nie wiem
![]()
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() przeczytałam cały wątek i musze przyznać, ze początkowo napaliłam się na ten tonik pichtowy, ale z każdą stroną moje napalenie stopniowo malało. Teraz zastanawiam się nad Brevoxyl-em, ale z tego co pisałyście to on bardzo wysusza? nie wiem czy chce na to narażać moją skórę, bo im bardziej ja ją wysuszam tym bardziej ona się przetłuszcza, a już wolę mieć te zaskorniki niż latarnię na twarzy. póki co stosuje, maseczke aspirynową co 4 dni, czasami tonik mleczny jak mi się przypomni, a od września zamierzam zacząć kuracje kwasami, na początku jedynie Effaclar K , potem moze coś mocniejszego. No i najważniejsze zero fluidów i pudrów! Od kiedy przestałam używac, moja cera wygląda 10000 razy lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
Mona, no ja też tak mam, tyle, że Benzacne nawet mi pomógl i chce zoaczyć do konca jakie będą efekty ;D Żele oczyszczajace, nałlogowo z wielkim wrzutem sumienia wylewałam do umywalki, strasznie żaluję, ze je kupowałam , wydałam na nie conajmniej 200 złotych, a nic nie pomogly...wręcz przeciwnie... tzn. kupowalam je na poczatku, nie po to by pomogly, a mniejsza z tym...
Cochonetta, Brevoxyl Cię nie wysuszy jeśli bbędziesz stosowała np. Humektan ![]()
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Będę próbować przepis daisydee (z pierwzych stron), olejek już mam, a naftę kupię jutro, bo dziś w aptece nie mieli
![]()
![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Blakinka, napisz efekty.Też się przymierzalam do zrobienia tego , alemało osób wypowiedziało się co do efektu i nie bylam pewna, czy jest sens robic tyle zahcodu.
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj sprawdzam czy olejek mnie nie uczula (jestem alergikiem) i jeśli będzie w porządku, będe stosować ten "przepis", efekty oczywiście napisze
![]()
![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
zlezle zle...nagle zaczeo mi pełno wsyztskeigo wysakiwac taz nienacka..;/;/ eee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ej a te kosmetyki z seri dla ansolatek itd one mogły byc przyczyna? serio? ale jak to ?: ![]()
![]() |
#913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam mniej pryszczy, ale nie pozbyłam sie ich skutecznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie co d tego'przepisu" podanego przez daisydee, podane jest tam żeby kupić olejek pichtowy. Kupiłam go a na dołączonej ulotce jest lista olejków, tam w 'działaniach aromaterapeutycznych" nie jest wsponiane nic o pielęgnacji skóry, natomiast przy olejku z drzewa herbacianego, paczulowego, geranium jest napisane "zwalcza trądzik - stosowany do pielęgnacji skóry"
Więcmam stosować olejek pichtowy (który podany jest w 'przepisie) czy kupić ten o którym pisze w ulotce dołączonej doopakowania? ![]()
![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
Matryca, bo one bardzo wysuszają, i powodują wydzielanie sebum. Tu chdozi oczywiscie, jeśli są takie rpzypadki jakja np. że ma sie tam 2 wągry na krzyż , i małą krosteczke raz w miesiaca i sie to stosuje, albo stosuje sie to bo jest taka moda, i to w dodatku bez nawilżania.Mi te żele itd. itp. w dodatku wszystko wypychały na wierzch...
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
aha.... ja załatwiłąm sie wyciskaniem..przeniosam sobie to na całą twraz..;/
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
Ja w zasadzie się doprawiłam wyciskaniem
![]() ![]() Tą metodę z początku wątku z olejkiem pichtowym stosowałam, ale nie dość, że pojawiło się straszne zaczerwienienie, to skóra się potwornie wysuszyła. A wągry nie znikneły ![]() Już sobie trochę nawilżyłam cerę, dzisiaj zaczynam z Brevoxylem, zobaczymy co bedzie ![]() A Humektan jest mega! Najlepszy krem, jaki kiedykolwiek miałam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
No, kolejna wie co dobre ![]()
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie zachwalajcie za bardzo tego brevoxylu i humektanu, bo producenci skuszeni pozytywnymi opiniami na wizazu zaczna produkowac jakies badziewie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
hehehe
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Wg mnie naprawdę warto
![]() Wczoraj pierwszy raz nałożyłam Brevoxyl na Humektan, tak jak radziłyście. I co? Trochę mnie poswędziało i popiekło, ale nie tak jak myslałam. Nie było źle. I tak sobie myślę, że może będę go codziennie używać, co myślicie? Jak tylko pojawiła by się schodząca skóra, zrezygnowalabym i co dwa dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
wiecie co happy jestem bo moje xxl zaskórniki zmalały do rozmiaru xl
![]() ![]() ![]()
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mam cere b. tłustą i wrażliwą używam mydełka clearasil, na dzień krem matująco normalizujący nastolatki, na noc krem nawilżający z ziaji rumiankowy i dwa razy w tyg. peeling z nivea young. Trądziku zauważyłam że jest go coraz mniej (prawie wogole) cera nabrała ładnego kolorku. No ale nie o to chodzi...bo z trądzikiem to nigdy większych problemów nie miałam tylko od czasu do czasu mnie coś wysypało. Moim największym problemem są zaskórniki na brodzie mam ich mnostwo poprostu zaskornik przy zaskorniku no i na czole i już zaczyna mi to na policzki przechodzić (chodzi mi o te biale) a na nosie znowu mam czarne ;/ Co możecie mi dobrego na te zaskorniki polecic? Chciałam wyprobować to olejek pichtowy chociaż boję sie że mnie za bardzo podrażni... Poradzcie cos !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
polecam ACNOSAN..tai plynik do przemywania...działa chociaz trszeczke
![]() ![]() ![]()
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
Narazie chyba wypróbuję tego olejku pichtowego a jak nie pomoże to brevoxyl, benazcne kiedyś miałam ale strasznie mi twarz wypalił i miałam pełno plam czerwonych na twarzy...
A czy dobrych kosmetykow użuwam ? Bo może to one mogą się przyczyniać do tych zaskórników? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie wiem czy Was dobrze rozumiem, nakladacie na czysta skore humektan a pozniej na to dopiero brevoxyl, a nije powinno byc odwrotnie lepiej ?? Bo chyba wtedy brevoxyl nie dziala bezposrednio na skore i nie dziala to w 100%. Oswieccie mnie jak to z tym jest i jak sie powinno lepiej robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
hm tez używam tego rumiankowego z ziaji hmm a to mydełko o jest mydło bez mydła czy jak? bo mydełko może ci skórę wysuszyć
![]()
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
Mmm.. nie wiem jakie jest to mydełko to jest antybakteryjne i zauważyłam że wysusza mocniej niż żele do mycia twarzy ale poźniej właśnie nakładam ten kremik z ziaji i wszystko jest ok.
A czy to źle jak wysusza ? Myslałam chyba że dobrze. Oczywiście poźniej odpowiednio nawilżam cere i nie mam żadnych preblemów ze schodzącą skórą itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ja też walczę z tym paskudztwem. Ostatnio mi nawet niezle idzie, a to zasługa tabletek anty.
Odradzam krem Vichy do niedoskonałości - zero efektów, a cena wysoka. Kiedys uzywałam Brewoxylu i troche pomagał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.