Bridezillas Panny Młode 2009 - PART IV :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 09:26   #1141
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Bridezillas Panny Młode 2009 - PART IV :)

chciałabym zarabiać tyle
w jakiej branży ?;]
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:28   #1142
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
chciałabym zarabiać tyle
w jakiej branży ?;]
W firmie deweloperskiej.
Też bym chciała tyle
Mam siostrę niewdzięcznicę.
Stary 2008-07-21, 09:32   #1143
kliwia
Zakorzenienie

No to może trzeba się zaciągnąć do dewelopera
w sumie to zaden kłopot oprowadzac ludzi po mieszkaniach, i jeszcze im słodzić jego zalety,
a tu postawić stolik a tu piękną lampę, a jaki widok z rana
Stary 2008-07-21, 09:35   #1144
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
No to może trzeba się zaciągnąć do dewelopera
w sumie to zaden kłopot oprowadzac ludzi po mieszkaniach, i jeszcze im słodzić jego zalety,
a tu postawić stolik a tu piękną lampę, a jaki widok z rana
Oni dopiero kupują w Polsce ziemie, bo firma jest irlandzka, i oni budują mieszkania/apartamentowce. Siora siedzi w biurze i załatwia wszystkie sprawy wraz z księgowością.
Ja bym wolała być na emeryturze Moje marzenie, odkąd pamiętam, hahaha
Stary 2008-07-21, 09:44   #1145
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A tam znowu bogata, cwana bestia i chomik w jednym. Przez wiele lat uciułała trochę kasy a teraz ma całkiem dobrze płatną robotę - 4000zł na rękę, ale i tak niezadowolona. Mówi, że wszyscy zarabiają po 10-20000zł. Nie wiem kto to są wszyscy, ale nie znam takich osób. No dobra, znam jedną osobę co tyle zarabia, ale to nie znaczy że wszyscy tak mają.
ja tez jestem chomik hehehe ale bez przesady na razie nie mam zbyt wielkich oszczednosci A siostra ladnie zarabia, za tyle to juz mozna zyc Ciekawe ktorzy wszyscy zarabiaja od 10-20000 bo ja nie znam nikogo takiego chyba

A moj kochany powiedzial, ze chcialby pojechac do Bośni w ogole ostatnio go katowalam piosenkami Tose Proeskiego i myslalam ze mu sie nie spodoba a on mowi ze fajne Takze na podroz poslubna sie chyba wybierzemy do Chorwacji i po drodze do Bosni na jakas wycieczke Kurde a chcialam jechac do Hiszpanii ale ostatnio ogladalam na internecie oferty wycieczek to na tydzien ok 2 tys wychodzi - drogo ;/ zobaczymy ile bedziemy miec kasy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 09:50   #1146
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A moj kochany powiedzial, ze chcialby pojechac do Bośni w ogole ostatnio go katowalam piosenkami Tose Proeskiego i myslalam ze mu sie nie spodoba a on mowi ze fajne Takze na podroz poslubna sie chyba wybierzemy do Chorwacji i po drodze do Bosni na jakas wycieczke Kurde a chcialam jechac do Hiszpanii ale ostatnio ogladalam na internecie oferty wycieczek to na tydzien ok 2 tys wychodzi - drogo ;/ zobaczymy ile bedziemy miec kasy
Byłam w Hiszpanii, we Włoszech i tam to jest pikuś w porównaniu do Chorwacji. HR jest 1000 razy piękniejsza Też chętnie zobaczyłabym Bośnię i chciałabym zwiedzić kiedyś Belgrad, ale to może innym razem. W tym roku chcemy wyskoczyć do Mostaru, jak już będziemy w Dalmacji. Podobno robi wrażenie.
Widziałam jakieś takie objazdówki po słowiańskich Bałkanach, nawet niedrogie. Może warto przejrzeć takie oferty.

Tak w ogóle, to ja chcę już przymierzyć suknię no!
Stary 2008-07-21, 09:56   #1147
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elfik85 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode 2009.
Jestem tu pierwszy raz.... Mam nadzieję że pomożecie mi się szybko "wdrożyć" i zaakceptujecie "nową"
Żoną zostanę 11.07.2009......

Pozdrawiam wszystkich
witaj

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no wakacje zapowiadają się ciekawie na pewno będzie fajnie, a miejsce nietypowe, ale w sumie dlaczego nie ukraina, tam na pewno też są piękne miejsca

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oo jak fajnie
witam kolejna panne młoda
mam nadzieje bedziesz zywo uczestniczyc w naszych dyskusjach na naprawde rozne tematy
a teraz wybacz ale zmykam spac.... dalej chora...zmeczona...i dalej zla na TŻ-ta... mimo, ze wyciagnal mnie dzis do kina... ale chcialam z nim pozniej porozmawiac..tak na spokojnie..wyzalic sie jak mi ostatnio zle, bo on chyba tego nie widzi a tu co.... polecial do kolezki jakiegos.... nawet na obiecany spacer po kinie sila go zaciągnelam.... ale porozmawiac nie bylo juz jak, wiec poprosilam by zawiozl mnie do sklepu i jechal sobie, a pozniej wrocilam i jak to ostatnio...ryczalam....
jak z brazylijskiej telenoweli.... heh
dobranoc kobitki
głowa do góry, nie płacz kochana, jutro świat będzie piękniejszy. A swoją droga ty w chorobie sie po kinach szlajasz oj oj

Cytat:
Dzięki za powitanie na pewno będę uczestniczyła w "pogaduchach" bo piszecie o fajnych rzeczach... A ja jestem całkiem nie w temacie ślubów, przygotowań itp... więc przyda mi się pomoc.....
Pozdrawiam
służymy radą

Cytat:
Ee, no co Ty, never
Właśnie gadam z siorą. Kombinuje, żeby do Meksyku lecieć we wrześniu i mówi, że wszystko stawia
niektórzy to mają dobrze, ja ani bogatej, ani w ogóle siostry nie mam

Cytat:
A tam znowu bogata, cwana bestia i chomik w jednym. Przez wiele lat uciułała trochę kasy a teraz ma całkiem dobrze płatną robotę - 4000zł na rękę, ale i tak niezadowolona. Mówi, że wszyscy zarabiają po 10-20000zł. Nie wiem kto to są wszyscy, ale nie znam takich osób. No dobra, znam jedną osobę co tyle zarabia, ale to nie znaczy że wszyscy tak mają.
ulala to są zarobki, ja chyba nigdy tyle zarabiac nie będę

Cytat:
też bym chciała do chorwacji pojechac w podróż poślubną, ale nie wiem czy będziemy mieli tyle kasy, żeby zaraz po ślubie pojechac w podróż poślubną w świat. W sumie w podróży poslubnej mało się z pokoju hotelowego wychodzi więc myślę, że nasze polskie morze, albo górskie powietrze wystarczy nam na dobry początek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 10:00   #1148
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

ulala to są zarobki, ja chyba nigdy tyle zarabiac nie będę

też bym chciała do chorwacji pojechac w podróż poślubną, ale nie wiem czy będziemy mieli tyle kasy, żeby zaraz po ślubie pojechac w podróż poślubną w świat. W sumie w podróży poslubnej mało się z pokoju hotelowego wychodzi więc myślę, że nasze polskie morze, albo górskie powietrze wystarczy nam na dobry początek
Ja też chyba nie będę tyle zarabiać. Teraz kurde ledwo koniec z końcem wiążemy, bo ciągle na coś odkładamy.

W podróż jedziemy w polskie góry. W lipcu jest tak gorąco na południu Europy, że ja dziękuję
Stary 2008-07-21, 10:04   #1149
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
W podróż jedziemy w polskie góry. W lipcu jest tak gorąco na południu Europy, że ja dziękuję
macie już jakieś miejsce wybrane? bo my się nie możemy zdecydowac czy góry czy morze, ciągnie nas tam i tam
Stary 2008-07-21, 10:09   #1150
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
macie już jakieś miejsce wybrane? bo my się nie możemy zdecydowac czy góry czy morze, ciągnie nas tam i tam
http://www.wierchomla.com.pl/hotel.html,241
Myślałam o pakiecie pobytowym, za 1800 zł jest tydzień noclegów, jedzenie i korzystanie z basenu, siłowni i innych takich. A oprócz tego, skoro to jest SPA, chcemy sobie trochę dogodzić różnymi zabiegami.
No i pochodzić po górach
Stary 2008-07-21, 10:17   #1151
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 10:19   #1152
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w Hiszpanii, we Włoszech i tam to jest pikuś w porównaniu do Chorwacji. HR jest 1000 razy piękniejsza Też chętnie zobaczyłabym Bośnię i chciałabym zwiedzić kiedyś Belgrad, ale to może innym razem. W tym roku chcemy wyskoczyć do Mostaru, jak już będziemy w Dalmacji. Podobno robi wrażenie.
Widziałam jakieś takie objazdówki po słowiańskich Bałkanach, nawet niedrogie. Może warto przejrzeć takie oferty.

Tak w ogóle, to ja chcę już przymierzyć suknię no!
ja bylam we wloszech w podstawowce ale w sumie duzo z tej wycieczki pamietam - bylismy w Rzymie, Padwie, Wenecji, Itali w miniaturze, w jakims lunaparku, San Marino - takze do wloch mnie jakos nie ciagnie chociaz ewentualnie moge jechac przynajmniej wycieczki do Wloch sa w miare tanie.

przez ostatnie 3 lata w kazde wakacje pracowalam w Grecji - tam to juz mnie w ogole nie ciagnie chociaz te wycieczki tez w miare niedrogie.

W Hiszpanii nigdy nie bylam, dlatego mnie ciagnie

W Chorwacji to bylam glownie w Zagrzebiu, 1 dzien na Krku w Basce i w Rijece - takze do Chorwacji jak najbardziej bym pojechala i to wlasnie mysle o takiej objazdowce bo w sumie nie jest to drogie a duzo mozna zobaczyc. Belgrad widzialam przez szybe autokaru jak jechalam do grecji, ale tez bym pojechala Za to bylam w Bosni w Sarajewie i Mostarze na wycieczce - noo Bosnia robi wrazenie. Normalnie tam na prawde jeszcze czuc ta wojne i biede ;/ oprowadzala nas taka babka, miala tak z 30 lat, a wygladala na 50 - zeby miala cale czarne, w ogole opowiadala ze w czasie wojny spala w lazience bo tam bylo najbezpieczniej, ubrana w cieple ubrania tak zeby mogla uciekac w razie czego Albo zabrala nas na osiedle gdzie np na 9 i 7 pietrze mieszkaja normalnie ludzie a po 8 zostala czarna dziura bo trafila tam bomba - no normalnie szok. A Mostar jest super

A w ogole to mam kumpele w Slowenii i chcialabym ja odwiedzic kiedys ale jakos ciagle czasu brakuje A na studiach przez pol roku mieszkalam w ljubljanie i normalnie tak pokochalam to miasto ze szok dobra koniec bo mi sie chce juz pakowac A moj Tż to oprocz anglii nie byl nigdzie zagranica takze wiele miejsc mu musze pokazac

Cytat:
heheh nie wychodzi sie z pokoju?? A my myslelismy o podrozy na krym tam sie jedzie dzien czy 2 nawet pociagiem ale w koncu chyba tam nie pojedziemy bo to by bylo zbyt meczace Ale za to pojedziemy na objazdowke do chorwacji nie bedzie siedzenia w pokoju oj nie

A tak z innej beczki: macie moze jakis dobry przepis na piersi z grilla?? Kolega kiedys zrobil takie pyszne - caly dzien w czyms moczyl, a potem to sie upieklo i bylo pyszne, ale niestety nie mam juz kontaktu z tym kolega a piersi mi sie chce
Stary 2008-07-21, 10:25   #1153
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
przez ostatnie 3 lata w kazde wakacje pracowalam w Grecji - tam to juz mnie w ogole nie ciagnie chociaz te wycieczki tez w miare niedrogie.

heheh nie wychodzi sie z pokoju?? A my myslelismy o podrozy na krym tam sie jedzie dzien czy 2 nawet pociagiem ale w koncu chyba tam nie pojedziemy bo to by bylo zbyt meczace Ale za to pojedziemy na objazdowke do chorwacji nie bedzie siedzenia w pokoju oj nie

A tak z innej beczki: macie moze jakis dobry przepis na piersi z grilla?? Kolega kiedys zrobil takie pyszne - caly dzien w czyms moczyl, a potem to sie upieklo i bylo pyszne, ale niestety nie mam juz kontaktu z tym kolega a piersi mi sie chce
Heh, też pracowałam w Grecji na wakacje, ale był zapierdziel Krym też był w planach kiedyś. Jednak jakbym miała się zapuszczać na wschód to do Pekinu
Niestety nie pomogę Ci z tymi piersiami. Może kupić jakąś dobrą przyprawę do kurczaka, albo cuś
Stary 2008-07-21, 10:27   #1154
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.wierchomla.com.pl/hotel.html,241
Myślałam o pakiecie pobytowym, za 1800 zł jest tydzień noclegów, jedzenie i korzystanie z basenu, siłowni i innych takich. A oprócz tego, skoro to jest SPA, chcemy sobie trochę dogodzić różnymi zabiegami.
No i pochodzić po górach
no taki pakiet to by się opłacał, też myślałam o jakimś SPA, a jak Tż powiedziałam, że będą masaże robili przeróżne to mi chłop wykrzyczał z radością, że on już by chciał jechac Ale gdzie ostatecznie pojedziemy nie mam pojęcia

Cytat:

ja przynajmniej nie zamierzam często wychodzic
kiedyś tam jadłam kurczaka z grilla w marynacie jogurtowej ale nie znam przepisu, ale może coś innego znajde i napiszę

edit przypomniało mi się kiedyś zrobiłam kurczaka na grillu w marynacie z majonezu, musztardy i różnych przypraw, jakie miałam pod ręką, proporcje dowolne, ale majonezu było oczywiście więcej

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-07-21 o 10:32 Powód: dop. o marynacie
Stary 2008-07-21, 10:31   #1155
kliwia
Zakorzenienie

fajna ta oferta popscene.
1900 tygodniowy pobyt relaksujący dla 2 osób. Yhmm... to taniocha nawet bym rzekła,
w dodatku korzystasz ile chcesz z silowni basenu sauny solarium.
A dodatkowe zabiegi można spokojnie wykupić.
tylko jak tam dojechac
Muszę się zagłębić w tą ofertę
Stary 2008-07-21, 10:34   #1156
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, też pracowałam w Grecji na wakacje, ale był zapierdziel Krym też był w planach kiedyś. Jednak jakbym miała się zapuszczać na wschód to do Pekinu
Niestety nie pomogę Ci z tymi piersiami. Może kupić jakąś dobrą przyprawę do kurczaka, albo cuś

nooo mi juz grecja zbrzydla chyba na reszte zycia
a o Pekinie to na razie staram sie nawet nie myslec bo po co sie nakrecac jak i tak kasy nie mam Ja to bym w ogole chciala zwiedzic caly swiat

A co do piersi to wlasnie tej kolega je moczyl w jakiejs smietanie z czyms tam - tak mi sie przynajmniej wydaje Takze same przyprawy to nie wystarcza Czytam teraz przepisy na necie ale nic ciekawego na razie nie znalazlam

Cytat:
ja przynajmniej nie zamierzam często wychodzic
kiedyś tam jadłam kurczaka z grilla w marynacie jogurtowej ale nie znam przepisu, ale może coś innego znajde i napiszę
ja tam zamierzam wychodzic zreszta my z Tżtem nie potrafimy zbyt dlugo na dupie wysiedziec Nawet w lozku heheh No wlasnie cos w jakiejs marynacie jogurtowej czy smietanowej to bylo chyba pyszne bylo Szukam w necie
Stary 2008-07-21, 10:36   #1157
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
fajna ta oferta popscene.
1900 tygodniowy pobyt relaksujący dla 2 osób. Yhmm... to taniocha nawet bym rzekła,
w dodatku korzystasz ile chcesz z silowni basenu sauny solarium.
A dodatkowe zabiegi można spokojnie wykupić.
Muszę się zagłębić w tą ofertę
No ja już się napaliłam Bardzo podoba mi się ta oferta. O niczym innym nie myślę Mam właściwie cały plan. W niedzielę, po weselu i po obiedzie, wsiadamy w autko i jedziemy Od nas to zaledwie kilka godzinek
Stary 2008-07-21, 10:40   #1158
kliwia
Zakorzenienie

pokaz inne jakie znalazłaś
Bo dojazd ode mnie trwa jakieś 15gosdzin tylko do nowego sącza, że o cenie biletu pkp nie wspomnę
za dwie sooby jakies 200zł
chwa się chwal, może coś wybiorę
ale ta oferta jest na prawde kusząca
Stary 2008-07-21, 10:42   #1159
baja_86
Zakorzenienie

samba ta jogurowa marynata też prosta do zrobienia, znalazłam w necie przepis- jogurt naturalny wymieszany z solą, papryką ostrą, papryki słodkiej, curry. To wszystko dużo tej papryki chyba dali, bo kolor marynaty mocno pomarańczowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 10:45   #1160
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
pokaz inne jakie znalazłaś
Bo dojazd ode mnie trwa jakieś 15gosdzin tylko do nowego sącza, że o cenie biletu pkp nie wspomnę
za dwie sooby jakies 200zł
chwa się chwal, może coś wybiorę
ale ta oferta jest na prawde kusząca
Musiałabyś szukać w goglach hotele spa. Od Was to chyba bliżej do Karpacza, albo nad morze, może coś w tym kierunku. Takich hoteli jest mnóstwo, trzeba tylko poszperać. Niektóre też mają szałowe ceny, np pobyt weekendowy dla nowożeńców 2000zł, są też takie za 4000, masakra
Stary 2008-07-21, 10:51   #1161
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
samba ta jogurowa marynata też prosta do zrobienia, znalazłam w necie przepis- jogurt naturalny wymieszany z solą, papryką ostrą, papryki słodkiej, curry. To wszystko dużo tej papryki chyba dali, bo kolor marynaty mocno pomarańczowy
uuuu dzieki *** takie chyba zrobie mam nadzieje ze dobrze wyjdzie bo zapraszamy znajomych takze nie chcialabym wyjsc na "zla gosposie" hehehe

Cytat:
Musiałabyś szukać w goglach hotele spa. Od Was to chyba bliżej do Karpacza, albo nad morze, może coś w tym kierunku. Takich hoteli jest mnóstwo, trzeba tylko poszperać. Niektóre też mają szałowe ceny, np pobyt weekendowy dla nowożeńców 2000zł, są też takie za 4000, masakra
kurde musialoby mnie niezle pochlastac zeby dac tyle za weekend

A moj kochany to chyba zwariowal Wczoraj mi powiedzial ze trzeba obadac w hurtowniach ile bedzie kosztowal taki papier wizytowkowy na zaproszenia szok normalnie to by mi powiedzial ze zwariowalam, bo jeszcze tyle czasu heheh, a teraz to sam chce szukac papierow
Stary 2008-07-21, 10:54   #1162
kliwia
Zakorzenienie

popscene nigdy nie miałam nosa do wyszukiwania takij perełek
Stary 2008-07-21, 11:03   #1163
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
popscene nigdy nie miałam nosa do wyszukiwania takij perełek
No to prawda, trzeba trochę pogrzebać

Powiedz jakie miejscowości Cię intereszą to postaram się coś znaleźć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 11:07   #1164
kliwia
Zakorzenienie

kraków okolice
wrocław
to na pewno, nad morze niekoniecznie - bo we wrzesniu to sobie na plaży nie poleżymy
Generalnie jestem uzależniona od PKP, więc jakieś pipidówy odpadają
Ładne krajobrazy i ciekawe uliczki

Eeeeehehe chyab że na atuostopową wycieczkę po europie się wybierzemy
Stary 2008-07-21, 11:15   #1165
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:

kraków okolice
wrocław
to na pewno, nad morze niekoniecznie - bo we wrzesniu to sobie na plaży nie poleżymy
Generalnie jestem uzależniona od PKP, więc jakieś pipidówy odpadają
Ładne krajobrazy i ciekawe uliczki

Eeeeehehe chyab że na atuostopową wycieczkę po europie się wybierzemy
A skąd jesteście, jeśli to nie jest tajemnica
Stary 2008-07-21, 11:21   #1166
kliwia
Zakorzenienie

z piły.
Stary 2008-07-21, 11:29   #1167
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za powitanie na pewno będę uczestniczyła w "pogaduchach" bo piszecie o fajnych rzeczach... A ja jestem całkiem nie w temacie ślubów, przygotowań itp... więc przyda mi się pomoc.....
Pozdrawiam
witam mam nadzieje ze sie zaklimatyzujesz u nas

a ja skonczylam ojca chrzestnego, przeczytalam juz omerte.. teraz poluje na sycyliczyka.. ale poki co... po raz 5 zaczynam buszujacego w zbozu
Stary 2008-07-21, 11:44   #1168
agnes208
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny! Nie było mnie tutaj az 3 tygodnie i tyle zmian nowy watek tyle nowych postow juz ze juz nie nadrobie pisania jedyne co to poczytam. Nie bylo mnie bo jakos kompletnie nie mialam czasu byłam na urlopie w Polsce tyle spraw spotkan ze nie starczyło juz na wizaz ale teraz juz jestem i na wizazu z czego sie ciesze i w Irlandii no z tego juz mniej no ale coz. Pozegnania zawsze sa trudne. Dziewczyny mierzyłam suknie ktora mi sie bardzo podobała co prawda do slubu rowny rok ale pozniej jak pojedziemy znowu na urlop to pewnie juz jej nie bedzie bo sie przeciez zmieni kolekcja. Moze co poniektore z was pamietaja ze podobała mi sie suknia Migela madame zareba byłam w szoku ze dziewczyna w salonie pozwolila mi zdjecia zrobic i w ogole bardzo zadowolona jestem bo obsługa bardzo bardzo sympatyczna.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:51   #1169
kliwia
Zakorzenienie

agnes, najwazniejze że już masz dla nas czas

ładna ta suknia,
dołączam fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg migela.JPG (20,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-07-21, 11:52   #1170
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości