Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-14, 10:53   #301
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Bursztynku a możecie chodzic/ wyjść na spacer? Może z drugiej strony szpitala jest przyjemniej niż otoczenie prosektorium
Życzę Wam obu aby w piniedzialek wyniki byly ok i zebyscie mogły wyjść do domu
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym Wam podziękować każdej z Was osobno za miłe słowo i za każdą radę!!!!

Na przeziębienie sok z cebuli /sok z malin/sok z bzu czarnego/ do nosa-sól fizjologiczna, maść majerankowa/mikstura:mleko+miód+masło +czosnek
A jak sie czujesz? I jak samopoczucie?
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
My raczej nie kupujemy bazy isofix
Mamy montaż i w naszym samochodzie i w służbowym M.
Ale szczerze mówiąc jakoś nie czuje parcia na to.
Ja prawka nie mam, jak będziemy jeździć to M. Będzie fotelik w pasy zapinal, już nie jeden musiał zapiac to wie o co chodzi, mój tata też wie jak to sprawnie ogarnąć więc narazie jesteśmy na Nie.. A zawsze kilka stów zaoszczędzone

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O widzisz! I kazdy ma swoje racje i potrzeby! Dlatego trudno tutaj doradzić co kumu bardziej podpasuje. Ja jestem "czynnym" kierowcą i to ja głównie będę z Maluszkiem jeździć. I dla mnie w porownaniu warto bylo wydać kase ba baze. U Was faktycznie jeżeli glownie tz będzie jeździć i montowac i nie ma problemu z tym, to po co wydawać kase!

Norka musicie rozważyć swoje za i przeciw. Oczywiscie jeżeli w aucie nie ma isofix to sprawa sie rozwiązała :bezydal:
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Dziękuję
To wy mieszkacie na drugim końcu Lublina w stosunku do mnie

Dzięki, Emmo, właśnie od jakiegoś czasu nie biorę (z lenistwa chyba) wit. C i pewnie stąd to paskudztwo. A faktycznie nat. wit. c jest super.

Dziękuję, Elu

Bursztynku, jak będzie źle to faktycznie poszukam jakiejś przychodni.
Mnie to aż dreszcze chodzą za każdym razem jak sobie przypomnę twoją wzmiankę o nieboszczykach Nie chciałabym mieć takich widoków na co dzień...

Dziękuję wam wszystkim za rady! Biorę się zaraz za leczenie i mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie, a nie zapalenie oskrzeli :/
Na pewno tylko przeziębienie zwalczysz to szybko i będziesz śmigac jak nowa

Kurcze sprzątam dom na raty . Posprzatalam lazienki i rozwiesilam pranie, teraz odpoczynek. Za chwile sypialnia i salon, przerwa a potem podlogi. Mysle ze do wieczora ogarne

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 11:01   #302
folinka
Zadomowienie

Cześć!

Gratuluję tyłu udanych wizyt i zdrowych maluszków
Za wszystkie niedomagające czy to zdrowotnie, czy humorem mocne kciuki i buziaki!

Pozdrawiam też wszystkie rzadziej zaglądające na wątek

Radenka, nic się nie martw i trzymaj się!
Gosia, fajnie, że coś się poodzywałaś. Powodzenia z ogarnięciem reorganizacji domu Ja już na końcówce tego na szczęście, ale też wiele nie miałam, bo więcej było przed urodzeniem się Lidki.

kropka, bardzo fajnie napisane o tym, żeby znaleźć sobie jakieś konkretne zajęcie. Popieram bardzo! To bardzo pomaga i zajmuje czas. Czy to wszelakie rękodzieła, książki, gry logiczne, porządki w zdjęciach... Choć ja to mam już tyle, że nieraz mi szkoda iść spać

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 11:12   #303
pola25
Zakorzenienie

Kropko o dziwo psychicznie ok-ja sobie popłaczę i mi lepiej,fizycznie-dużo lepiej,ze skurczami ,twardnieniami lepiej.
Okres ciąży stresujący-krwiak,wyniki pappy,a teraz ten armagedon,ale daje radę. Jestem zła na TŻ,że mi wszystko opóźniał i na siebie ,że go w ogóle tak słabo przycisnęłam,mam nauczkę na przyszłość. Widzę,też plusy-mam towarzystwo non stopMam nadzieję,że będę się tak czuła tak,jak teraz do końca ciąży,bez większych komplikacji. Już się nie mogę Malwinki doczekać-też tak macie???????Za 9,5 tyg mogę rodzić-to niedługo

Kropko ja miałam wywiesić pranie,ale stwierdziłam,że paznokcie wołają o pomstę do nieba-jakimś cudem pomalowałam u stóp, a teraz skończyłam u rąk.Pomalowałam rzęsy. Chodziłam jak 7 nieszczęść w tym tyg i teraz mam chwilę,bo nie ma nikogo w domu!!!Mój syn właśnie ma walkę-jest na turnieju. Jeśli dojdzie do finału to biorę taxi i jadę do niego!Trzymajcie kciuki!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-04-14 o 11:15
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 11:16   #304
emma90
Wtajemniczenie

Question Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Bursztynku a możecie chodzic/ wyjść na spacer? Może z drugiej strony szpitala jest przyjemniej niż otoczenie prosektorium
Życzę Wam obu aby w piniedzialek wyniki byly ok i zebyscie mogły wyjść do domu A jak sie czujesz? I jak samopoczucie?O widzisz! I kazdy ma swoje racje i potrzeby! Dlatego trudno tutaj doradzić co kumu bardziej podpasuje. Ja jestem "czynnym" kierowcą i to ja głównie będę z Maluszkiem jeździć. I dla mnie w porownaniu warto bylo wydać kase ba baze. U Was faktycznie jeżeli glownie tz będzie jeździć i montowac i nie ma problemu z tym, to po co wydawać kase!

Norka musicie rozważyć swoje za i przeciw. Oczywiscie jeżeli w aucie nie ma isofix to sprawa sie rozwiązała :bezydal:Na pewno tylko przeziębienie zwalczysz to szybko i będziesz śmigac jak nowa

Kurcze sprzątam dom na raty . Posprzatalam lazienki i rozwiesilam pranie, teraz odpoczynek. Za chwile sypialnia i salon, przerwa a potem podlogi. Mysle ze do wieczora ogarne

też sprzątam na raty dzisiaj ogólnie niewiele, z racji ładnej pogody przekładamy porządki na poniedziałek

relaksujemy się, później pewnie spacer i lody jak na razie delektuje się kefirem

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Kropko o dziwo psychicznie ok-ja sobie popłaczę i mi lepiej,fizycznie-dużo lepiej,ze skurczami ,twardnieniami lepiej.
Okres ciąży stresujący-krwiak,wyniki pappy,a teraz ten armagedon,ale daje radę. Jestem zła na TŻ,że mi wszystko opóźniał i na siebie ,że go w ogóle tak słabo przycisnęłam,mam nauczkę na przyszłość. Widzę,też plusy-mam towarzystwo non stopMam nadzieję,że będę się tak czuła tak,jak teraz do końca ciąży,bez większych komplikacji. Już się nie mogę Malwinki doczekać-też tak macie???????Za 9,5 tyg mogę rodzić-to niedługo

Kropko ja miałam wywiesić pranie,ale stwierdziłam,że paznokcie wołają o pomstę do nieba-jakimś cudem pomalowałam u stóp, a teraz skończyłam u rąk.Pomalowałam rzęsy. Chodziłam jak 7 nieszczęść w tym tyg i teraz mam chwilę,bo nie ma nikogo w domu!!!Mój syn właśnie ma walkę-jest na turnieju. Jeśli dojdzie do finału to biorę taxi i jadę do niego!Trzymajcie kciuki!
też szybko zleci
za finał!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 11:19   #305
pola25
Zakorzenienie

Niestety przegrał!
Stary 2018-04-14, 11:49   #306
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Życzę Wam obu aby w piniedzialek wyniki byly ok i zebyscie mogły wyjść do domu A jak sie czujesz? I jak samopoczucie?O widzisz! I kazdy ma swoje racje i potrzeby! Dlatego trudno tutaj doradzić co kumu bardziej podpasuje. Ja jestem "czynnym" kierowcą i to ja głównie będę z Maluszkiem jeździć. I dla mnie w porownaniu warto bylo wydać kase ba baze. U Was faktycznie jeżeli glownie tz będzie jeździć i montowac i nie ma problemu z tym, to po co wydawać kase!

Norka musicie rozważyć swoje za i przeciw. Oczywiscie jeżeli w aucie nie ma isofix to sprawa sie rozwiązała :bezydal:Na pewno tylko przeziębienie zwalczysz to szybko i będziesz śmigac jak nowa

Dziękuję kropko

Ja mogę chodzić i korzystam z tego koleżanka z sali musi więcej odpoczywać bo miała za duże skurcze. Ale jakoś czas nam leci, przeżyjemy.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

Poluś silna babka jesteś i na pewno wszystko będzie dobrze, a chwilę zwątpienia niestety będą się pojawiać przecież jesteśmy tylko ludźmi , trzymaj się głowa do góry

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Niestety przegrał!
Ale i tak szacun za sam start

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 12:19   #307
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja się wygrzewam z Ninka na słoneczku
Odsłonilam brzuszek do słońca, to mała po chwili zaczęła się tak Wypychac, jakby chciała sobie pupę i kręgosłup wygrzewac
Ale tylko na chwilę tak ja wystawiłam, potem zakrywa brzuch.

Mama robi dziś urodziny, wiec chociaż trochę jej pomogę, zrobię jakąś sałatkę i ogarnę łazienkę na dole.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 13:03   #308
asiaczek
Zakorzenienie

Ja przyniosłam ze strychu ubrania po synku. I jestem załamana. Pajacyków i śpioszków łącznie z tymi co dostałam od znajomych mam ok 80 na rozmiar 0-3 miesiąca. z body chyba będzie podobnie. I serce mnie boli jak oglądam te ubranka, sporo przydałoby się odłożyć, dużo jest niebieskich albo z autami,więc można bez problemu odkładać, ale aż żal..

Stary 2018-04-14, 13:13   #309
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja przyniosłam ze strychu ubrania po synku. I jestem załamana. Pajacyków i śpioszków łącznie z tymi co dostałam od znajomych mam ok 80 na rozmiar 0-3 miesiąca. z body chyba będzie podobnie. I serce mnie boli jak oglądam te ubranka, sporo przydałoby się odłożyć, dużo jest niebieskich albo z autami,więc można bez problemu odkładać, ale aż żal..

Ja tam nie odkładam niebieskich czy z jakimiś autami... Przecież "po domu" spokojnie może śmigać

Stary 2018-04-14, 13:15   #310
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja tam nie odkładam niebieskich czy z jakimiś autami... Przecież "po domu" spokojnie może śmigać

moja Malwinka po domu też będzie śmigała w rzeczach synka
Stary 2018-04-14, 13:39   #311
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ja dostałam kilka rozowych czy z serduszkami i też bedzie po domu smigac w tym. Albo bedzie pod pajacyk, sweterek- wtedy i tak tego nie widac

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-14, 14:17   #312
asiaczek
Zakorzenienie

No tak,tylko skoro mam taką ilość tych ciuchów to mogłabym odłożyć te najbardziej chłopięce

Stary 2018-04-14, 14:57   #313
emma90
Wtajemniczenie

My też się dzisiaj wygrzewamy kolejny piękny, upalny weekend
Stary 2018-04-14, 15:06   #314
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Chyba po równi dla bezpieczeństwa i wygody. Ale da sie bezpiecznie zapiąć malucha bez bazy- tylko wymaga to wiecej wprawy i siły żeby naciągnąć pasy odpowiednio.Na tym szkoleniu bezpieczny maluch ratownicy pokazywali jak muszą być napiętę żeby było ok. My nie kupujemy bazy bo mamy stare auto i nie mamy mocowania

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 15:12   #315
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
My też się dzisiaj wygrzewamy kolejny piękny, upalny weekend
my, też, my też
lody, kawka u teściowej i godzinka na słoneczku w parku

dziewczyny, może widziałyście na grupie lipcowej na fb tę tragedie, jednemu dzieciątku przestało serduszko bić.. straszne dla rodziców, aż mnie ciarki przeszły..
Stary 2018-04-14, 16:16   #316
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
my, też, my też

dziewczyny, może widziałyście na grupie lipcowej na fb tę tragedie, jednemu dzieciątku przestało serduszko bić.. straszne dla rodziców, aż mnie ciarki przeszły..
Czytalam.. Straszne..
Najgorsze jest to, że nic nie można zrobić

Stary 2018-04-14, 16:59   #317
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
my, też, my też

Straszna tragedia... chyba nie chcę o takich rzeczach czytać/słuchać...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-14, 17:11   #318
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Następna gwiazda na fb na grupie napisała, że od 2 dni ruchów nie czuje 28tc i co ona ma robić..
No ku#%a Mac, czekać na cud i siedzieć na upie.

Stary 2018-04-14, 17:13   #319
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam się po krótkiej przerwie Wczoraj zaliczyłam kryzys - mąż przypomniał mi że na weekend mamy gości - jego kuzynkę która rodzi w czerwcu wraz z mężem.. Pełna niechęci pojechałam do sklepu, spędziłam w nim 2 godziny padnięta po pracy, wydałam hajs a tu nagle oni dzwonią że nie przyjadą bo.. nie... Ja już zdążyłam sałatkę zrobić, większość rzeczy naszykować a tu .upa.. Takie mnie nerwy wzięły że się popłakałam, zmarnowałam tyle czasu a mogłam przyjść i odpocząć...

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Mam wyniki posiewu z szyjki i jestem w szoku NIC nie urosło, a cały czas mnie męczyły te infekcje. Chyba ten ostatni krem który mi przepisał gin załatwił sprawę ale nie cieszę się na zapas.

Summer tak psychika jest ok nie ma co się nakręcać. Lekarze nie wiedzą czemu tak się dzieje może taka moja uroda. Na teraz się trochę uspokoiło zobaczymy co dzień przyniesie.

Zua a co to za spadki samopoczucia? Nie stresuj sie, ciąża nie pomaga niestety bo te hormony robią swoje ale jakoś spróbuj się nie denerwować

Bursztynku super że wyniki są w porządku

[QUOTE=summer_overture;828 92856]Uff, czyli w sumie dobre wieści. A co to za krem? Zdradź ten sekret to może i mój lekarz się czegoś nauczy

Zwiększyłam magnez, nospy wzięłam dziś 2, trzecia na noc. Póki co jest odrobinę lepiej, ale co się zdenerwuję, to znowu podbrzusze się odzywa. Myślę, że najbliższe noc pokaże, co dalej.

Jeszcze tak mi się przypomniało odnośnie naszej dyskusji o butelkach.
Ostatnio w szkole rodzenia miałyśmy pogadankę o kp i butelkach, które nie zaburzają tego procesu.

Polecane przez doradcę laktacyjnego to:

Medela Calma
Avent Natural ze smoczkiem "0" (60 ml)

z drogich - Mimiju (czy jak to się tam nazywa)

ważna jest szeroka podstawa butelki i tzw. wolny przepływ. Chodzi o to, żeby maluch musiał się napracować przy jedzeniu tak samo, jak przy zasysaniu cyca. Jeśli stosuje się tradycyjne butelki, z których pokarm szybko płynie, to dziecku jest tak wygodnie, że potem nie chce się męczyć przy piersi. Może dla większości z wan to banał, ale ja tego nie wiedziałam toteż wstawiłam [/QUOTE

Summer ukradłam sobie te butelki, wpisałam do zeszytu w którym notuję mądrości z naszego forum i z innych stron Ale chyba asekuracyjnie kupię butelkę Avent

Cytat:
Emma u mnie to samo, 27 stopni w cieniu było jak wychodziliśmy przed 17 mi już w trampkach gorąco... ufff

My po szkole rodzenia, dziś uczyliśmy się kąpać maluszka, ubierać i przewijać

poza tym mój mocz kiepski jak zwykle, leukocyty znowu podniesione skończy się znowu pewne jakimś lekiem na infekcje.. kurcze jak sobie radzić z tym? Może coś podpowiecie, oprócz wody, żurawiny bo tym bezskutecznie walczę od kilku msc.. ??
Ela wiem że to żadne pocieszenie, ale to tak samo jak z infekcją pochwy - może być taki urok, że teraz będziesz się męczyła z tą infekcją a po ciąży przejdzie jak ręką odjął

Cytat:
Dziewczyny,taka pani mi znalazła kogoś ,ta osoba ma się odezwać.Macie jakieś doswiadczenie,co mam wymagac, pytać itd

Co do pomocy, to moi zyja zyciem mojej siostry i jak dzisiaj sie zaczelam zwierzać mamie,to ona mi przerwała i zaczeła plakac ,ze moja siostrzenica nie dostala sie do spolecznej sp,jakiego ma strasznego ojca itd
Tesciowa mysli,ze jestem sprzataczka ,kucharka,pielegniarka itd
Ah te teściowe... przykro że Twoja mama nawet rozmawiając z Tobą potrafi zlekceważyć Twoje problemy, obarczając Cię dodatkowo problemami innych.

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziateczki! Wreszcie przysiadłam, żeby Was nadrobić i odpisać. Lepiej później niż wcale!

Cami, ja też raz już przełożyłam stomatologa, ale to z winy bóli brzucha, moje jelita wariowały na całego, nie wysiedziałabym. Teraz mam wizytę na 19 kwietnia i już trzęsę portkami! Daj znać jak tam po wizycie.
Byłam dzisiaj w Biedronce podejrzeć te płyny Lovela. Widziałam płyn 1,5 l. za ponad 13 zł i 3 litry za 27 zł. -€“ kupując większe opakowanie, to wcale oszczędność, co nie? Zaraz znajdę ile wynosi VAT na płyny do prania i zobaczę czy warto.

Przykładowo, w upały nie mam zamiaru katować dziecka i gdy będzie po 30 stopni, to jedynie body w domu, a gołe nóżki niech sobie latają. Ja sama pewnie będę w majtach się pocić.. A nawet i dziecko w samej pieluszce można zostawić, ale to chyba już naprawdę spore upały muszą być?

Dziewczyny, a czy któraś z Was ma u siebie sklep z chemią niemiecką i zamierza tam kupić płyny do prania dla swojej pociechy? Bo ja mocno zastanawiam się nad taką opcją. Czy Lovela rzeczywiście jest taka dobra?

Miałam Wam napisać co tam po lekarzu. Otóż, na wizycie na NFZ nieźle się pośmialiśmy. Zauważyłam, że przy mężczyznach ten lekarz jest bardziej wygadany i bardziej mu się umysł otwiera - męska solidarność? Mała leży głęboko w dole, dupką do dołu i stąd te moje odczucia jakby czasem w pochwie kopała. Dupka na dole, główka na górze, a nóżki przy twarzy.. ło matko! Ja ją czasem czuję głęboko, a czasem wyżej, czyli rusza się zacnie. Zastanawia mnie jak ona mnie ta swoją tyci pupcią kopie.. No i oboje lekarze zgodnie twierdzą, że malutka będzie miała długaśne nóżki. Nóżki zawsze do przodu, a reszta w okolicach OM. Zapytałam lekarza (na NFZ, bo przy prywatnym nie miałam jeszcze wyników) o tę moją nieco spadającą hemoglobinę, przypomnę, że mam 11,2. Otóż, to co powiedział, wielce mnie zaskoczyło. Nie chce mi przepisywać żadnych leków z tego względu, że po 20 latach te całe branie leków, suplementów ludziom bokiem wychodzi. Kiedyś przepisywał ciężarnym przeróżne, drogie suplementy, a potem one chodziły napompowane jak balony. Póki jest ta lekka anemia (jak to nazwał), nie zagrażająca życiu, trzeba podnosić dietą, czyli pokrzywa, buraki, natka pietruszki, itd. Dopiero, gdy sytuacja się pogarsza, a morfologia spadnie mi do nieciekawego poziomu, przepisze żelazo. Następna wizyta dopiero 25 maja (proszę Blanko o dopisanie, dobrze? )
Norciu po wizycie u stomatologa wszystko ok ale ja jestem z tych co nie mają problemu z chodzeniem do stomatologa, jedyne z czym mam problem to z płaceniem za usługę haha Wizytę kontrolną mam za pół roku

Super że z Anielką wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz, z brzuchem ok, już się uspokoiło.

Dziewczyny, ma problem. Od kilku dni bolało mnie gardło i oczywiście to zignorowałam. Mam wrażliwe gardło, często mnie pobolewa i dlatego zbagatelizowałam problem. Dziś rano - zalewają mnie poty, boli mnie głowa, gardło tak boli, że słowa nie mogę wydostać i pojawił się mokry kaszel. A to, co wypluwam wygląda przeohydnie... Ostatnio sporo osób choruje na zapalenie oskrzeli. I stąd moje pytanie: co robić, jak i czy ratować się do poniedziałku? Jest choler$%^#$# eee... po prostu sobota, przychodnia zamknięta. Co ja mam zrobić?? Gdyby to było tylko przeziębienie to bym jakoś się po domowemu kurowała, ale ten kaszel... Boję się, że dziecku zaszkodzę, jeśli to jakieś zapalenie np. bakteryjne
Summer jak dla mnie ratuj się Paracetamolem, na gardełko Tamtum Verde psikacz, gorąca herbatka, syrop z cebuli, ewentualnie syrop Prenalen lub Drosetux

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Czasami zastanawiam się, która opcja jest lepsza mieć za mało ubranek czy za dużo haha

Co do proszków do prania itd..
Nie do końca jestem pewna czy Lovela jest aż taka super, ale czytając różne fora i rozmawiając z osobami z otoczenia, które mają dzieci większość testowała kilka proszków/mleczek i zawsze wracała do Loveli

Nie mam co prawda w okolicy sklepu z chemią niemiecką, ale moja siostra ma, słyszałam że jednym z lepszych niemieckich proszków dla niemowląt jest Ariel Baby i płyn do płukania Softlan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (146,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (154,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (134,6 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-14 o 17:14
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-14, 17:18   #320
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dlatego nie jestem na tego typu grupach na facebooku bo potem się to czyta i wszystko się przekłada na siebie..
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 17:46   #321
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
my, też, my też

Czytałam niestety nie jest to zależne od nas..

Camelitos też byłabym wkurzona mogli dać wcześniej znać
Stary 2018-04-14, 18:00   #322
Elaaaa
Wtajemniczenie

Takich wieści nie sposób uniknąć korzystając z internetu czy oglądając tv Może to jedynie wzbudzić nasza czujność w obserwacji siebie..
Żadnej z Was nie chciałam tutaj straszyć bądź co.. broń Boże nawet tutaj spotkałyśmy się całkiem niedawno z taką tragedia u Princess, a wszystkie dzielnie jej towarzyszylyśmy i trzymałyśmy kciuki, będąc w jej tragedii mocno na bieżąco..

Stary 2018-04-14, 18:00   #323
MalaGosia88
Zakorzenienie

Niestety takich przypadków jest dużo, serce pęka. Nie mam fb i chyba dobrze...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-14, 19:03   #324
Elaaaa
Wtajemniczenie

Emma zerknij proszę na te pieluszki, czy to jest dokładnie ten zestaw z balonikami co Ty zamawiałaś? Bo nijak tu nie ma różu i nie wiem czy to zakłamanie kolorów w tel, czy na komputerze, czy to tylko podobny zestaw już jedne balony na pościeli będą trochę z różowym/brzoskwiniowym i chyba kolejne nie przejdą

to elodie details

pol_pl_ELODIE-DETAILS-KOCYK-MUSLIN-BAMBUSOWY-MOON-BALOON-DWUPAK-47073_1.jpg

Stary 2018-04-14, 19:54   #325
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Emma zerknij proszę na te pieluszki, czy to jest dokładnie ten zestaw z balonikami co Ty zamawiałaś? Bo nijak tu nie ma różu i nie wiem czy to zakłamanie kolorów w tel, czy na komputerze, czy to tylko podobny zestaw już jedne balony na pościeli będą trochę z różowym/brzoskwiniowym i chyba kolejne nie przejdą

to elodie details

Załącznik 7506446

na tych nie ma różowego to wygląda jak chłopięca wersja mojego
kupowałam tu:
https://www.fabrykawafelkow.pl/kocyk...n-balloon.html

mam od nich dwie takie:
Stary 2018-04-14, 21:20   #326
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja dlatego nie jestem na tego typu grupach na facebooku bo potem się to czyta i wszystko się przekłada na siebie..
Dokładnie mam to samo - specjalnie nie dołączyłam do tych grup. Zbyt emocjonalnie do tego podchodzę.

A mój synek chyba ćwiczy jakieś sztuki walki, bo cały brzuch mi faluje jak ja kocham tego Maluszka
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 21:58   #327
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja jakoś specjalnie nie biorę do siebie taki informacji, owszem jest mi przykro, przez chwilę poczuje strach.. Ale potem myślę, że niestety takie rzeczy mają miejsce, ja robię wszystko, żeby było dobrze i ciąża zakończyła się szczęśliwie, a jak będzie czas i życie pokaże, to że bym nie wiedziała o takiej sytuacji, nie uchroni mnie przed tym, że może się coś stać, a przynajmniej wiem na co zwracać większą uwagę.

Moja od godziny tak szaleje, że szok.
Niestety musiałam przed 20.00 uciekać z urodzin, bo już mi zaczął się brzuch stawiać, niewygodnie krzesło, za długo w jednej pozycji.. Ehh ale już dobrze

Zastanawiam się nad tym czy kupić kocyk bambusowy, czy bawełniany...
Bo pieluchy bambusowe kupuje 5 szt... Więc może kocyk bawełniany dla odmiany??

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-04-14 o 21:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-14, 22:06   #328
KarolinaK
Zakorzenienie

Cześć mamusie lipcowe. Dawno sie nie odzywałam bo nadrobić mam problem. Po przeprowadzce mielismy teściów dwa tygodnie. Teść nam pieknie ogrod przekopał. Poprzesadzal krzaczki i kwiaty. Zainstalował polki w garażu. Polatał dziury w ścianach po poprzednich wlascielach i pozawieszal wszystkie dekoracje. Złota rączka zupełnie nie to co moj Tz... także w domu jestesmy tak jakby juz osiedleni całkiem komfortowo tylko brakuje nam rolet ktore zainstalują nam 3 maja.

Pola bardzo współczuje! Ciężkie chwile przechodzicie! Akurat taki wypadek w czasie Twojej ciazy. Mam nadzieje ze szybko maz wyjdzie z tego. Jesli mam doradzić jesli chodzi o sprzątanie to zorientuj sie najpierw czy kobieta bedzie na przykład myła lodówkę, piekarnik i okna i czy bedzie tez w kuchni naczynia chowała. Jesli zalezy Ci tez na prasowaniu to sie upewnij ze umie to robic. Bo wiem ze niektóre wcale tych prac wykonywać nie chca albo na przykład prasować nie umieją...

Bursztynek wracaj do siebie i do domu szybciutko! Szkoda w taka pogodę w szpitalu leżeć!

Wiec sie chwale jeszcze do wczoraj prawie nic nie miałam a dzis... maz wczoraj znalazł 150 km od nas wielkie centrum handlowe dla mam i dzieci. Pojechaliśmy dzis rano i nakupwoalismy mnóstwo rzeczy dla maluszka. W tym brykę tez wybralismy . Jest Egg tak jak upatrzyłam. Zakochałam sie w nim w necie i na żywo rowniez. Jest taki kompaktowy czyli ani duzy ani mały. Żaden inny wózek nie wpadł mi w oko. Te iCandy wydawały mi sie zdecydowanie za szerokie w kołach. Chociaz zwróciłam tez uwagę na Oyster ale troche taki mało modny sie wydawał. Także dostanę to na 6 tygodni przed porodem... tym samym zamówiliśmy tez mebelki do pokoju małego. Szaro białe. I mam mase innyc rzeczy ale to keidys wstawię zdjecia.
Aha No i tesciowa sie uparła na park dla dziecka. Wiec park tez juz zamówiony jutro dostawa... to rowniez ze względu na psy. A Wy myślicie nad parkiem w ogole???

I jeszcze do wózka mamy fotelik Cybex.

ImageUploadedByWizaz Forum1523739856.207853.jpgImageUploadedByWizaz Forum1523739869.060000.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-14, 22:10   #329
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Cześć mamusie lipcowe. Dawno sie nie odzywałam bo nadrobić mam problem. Po przeprowadzce mielismy teściów dwa tygodnie. Teść nam pieknie ogrod przekopał. Poprzesadzal krzaczki i kwiaty. Zainstalował polki w garażu. Polatał dziury w ścianach po poprzednich wlascielach i pozawieszal wszystkie dekoracje. Złota rączka zupełnie nie to co moj Tz... także w domu jestesmy tak jakby juz osiedleni całkiem komfortowo tylko brakuje nam rolet ktore zainstalują nam 3 maja.

Pola bardzo współczuje! Ciężkie chwile przechodzicie! Akurat taki wypadek w czasie Twojej ciazy. Mam nadzieje ze szybko maz wyjdzie z tego. Jesli mam doradzić jesli chodzi o sprzątanie to zorientuj sie najpierw czy kobieta bedzie na przykład myła lodówkę, piekarnik i okna i czy bedzie tez w kuchni naczynia chowała. Jesli zalezy Ci tez na prasowaniu to sie upewnij ze umie to robic. Bo wiem ze niektóre wcale tych prac wykonywać nie chca albo na przykład prasować nie umieją...

Bursztynek wracaj do siebie i do domu szybciutko! Szkoda w taka pogodę w szpitalu leżeć!

Wiec sie chwale jeszcze do wczoraj prawie nic nie miałam a dzis... maz wczoraj znalazł 150 km od nas wielkie centrum handlowe dla mam i dzieci. Pojechaliśmy dzis rano i nakupwoalismy mnóstwo rzeczy dla maluszka. W tym brykę tez wybralismy . Jest Egg tak jak upatrzyłam. Zakochałam sie w nim w necie i na żywo rowniez. Jest taki kompaktowy czyli ani duzy ani mały. Żaden inny wózek nie wpadł mi w oko. Te iCandy wydawały mi sie zdecydowanie za szerokie w kołach. Chociaz zwróciłam tez uwagę na Oyster ale troche taki mało modny sie wydawał. Także dostanę to na 6 tygodni przed porodem... tym samym zamówiliśmy tez mebelki do pokoju małego. Szaro białe. I mam mase innyc rzeczy ale to keidys wstawię zdjecia.
Aha No i tesciowa sie uparła na park dla dziecka. Wiec park tez juz zamówiony jutro dostawa... to rowniez ze względu na psy. A Wy myślicie nad parkiem w ogole???

I jeszcze do wózka mamy fotelik Cybex.

Załącznik 7506586Załącznik 7506591
Super, że już jesteście na swoim!
Gratuluję udanych zakupów i wózka

Co masz na myśli mówiąc park dla dziecka??

Stary 2018-04-14, 22:22   #330
KarolinaK
Zakorzenienie

Blanka cos takiego. Tylko to jest znacznie większe niz łóżeczko.
Psom ufam jednak nie wiem jak na początku bedzie. Jak psy na dziecko zareagują a tak park jest na kółkach wiec moge maluszka na biezaco obserwować a ten bedzie miał większa swobodę.
Zobaczymy jak sie sprawdzi.

ImageUploadedByWizaz Forum1523740779.512740.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości