|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. kto był?:>
no właśnie, jak jest tam w Lloret?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
Na pewno do Magica ;]
#635 |
Szara Eminencja
|
Dot.: Hiszpania Lloret de Mar hotel VILA GARBI
Przecież jest już jeden wątek o obozach w Lloret . . .
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Przyczajenie
|
#639 |
Podróżniczka
|
Koleżanka miała na myśli ten wątek. Możesz zwrócić uwagęna temat postu wykrasana, jest inny niż tego wątku. Wątek o takim tytule założony przez duska132 został połączony z tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Przyczajenie
|
Hej, to jak z tą pogodą? Brać jakieś swetry na chłodne wieczory czy jest ciepło?
#641 | ||
Szara Eminencja
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Cytat:
http://pogoda.interia.pl/miasta?id=12238&sw=1 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
nie przesadzaj z marzeniami. xdd
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
możecie mi powiedzieć, czy tam w Paryżu i w Hiszpanii hotelu sanmarti są suszarki "na stanie" ?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ;*
wróciłam parę dni temu z Hiszpanii, tylko akurat byłam prywatnie, z ciotką, w Valencii. W Barcelonie w sumie 2 dni też (tam chłodniej..). Wrażenia mam świetne. Prześlicznie, woda ciepła, ale słona ![]() Odrobinę hiszpańskich zwrotów przyswoiłam, np. dotyczących narzekania na upały, co słyszałam co chwilę ![]() Pogoda ogólnie gorąca, ale zdarzyło się parę chłodniejszych dni (tzn. trochę zmarzłam w bluzce na ramiączkach po 18). W Hiszpanii jest wiele polskich sklepów i dostępnych u nas produktów. Z cenami jest na ogół bardzo fajnie, bo raczej są nizsze niz w PL. I jest dużo przecen. New Yorkera faktycznie nie ma ![]() ![]() Ciężko sie dogadać, bo hiszpanie na ogół ani po ang, ani nawet po francusku nie rozumieją. W ogóle maja parę dialektów i niektórzy znaja tylko swój.. No, ale ludzie są na pewno bardziej otwarci. W sumie nic nie rozumiałam, co mówili jak przechodziłam, ale jak mi potem tłumaczono to sie smiałam, bo szczere ich teksty, ale jakieś sympatyczne ![]() ![]() Barów na plażach jest pełno, z takimi parasolkami słomianym jakby. Wygląda jak na Hawajach ![]() Co do siesty to jest faktycznie śednio między 14, a 18, ale większe centra i miejsca nastawione pod turystów są czynne normalnie. Za to prawie wszystko otwieraja przed południem, bo lubią długo spać ![]() Chyba jedynym minusem było dla mnie to, że mi gardło padło, bo klimatyzacja to u nich standard. Jest wszędzie. Kupiłam dużo biżuterii, szczególnie w Biju Brigide, bo w Hiszpanii jest tam dużo taniej niż w Polsce. A produkty identyczne. No, przeglądając pierścionki, na rękach miałam te same co tam były, więc aż się dziwnie czułam ;] niestety tu kupiłam za 50zł/szt, a tam były za 5-10 Euro. Podobno piwo mozna kupowac niezaleznie od wieku, bo nie sprawdzają. Polecam hiszpańską sangrię, jest rewelacyjna ^^ no i donutsy, babeczki czekoladowe i inne pyszności, ktore jada się na śniadania ![]() Ogólnie, zależy tez w jakich regionach, ale w Hiszpanii nie kradną i nie oszukują, bo hiszpanie żyli przez pare ostatnich lat na wysokim poziomie (tak mi powiedziano, gdy przejmowałam się zostawieniem gdzies walizki, bez opieki i gdy w butiku kobieta przepraszała mnie parokrotnie, że liczy ile sztuk kupiłam, bo ma obowiazek; jakoś mało podejżliwi ludzie tam są). Teraz jestem pare dni w Polsce i szukam jakiejś wycieczki do Hiszpani na sierpien. W sumie na zaraz. Więc mam też pytanie, wiem, że dużo osób już pojechało okoł 18.07, ale może ktos sie wybiera teraz? Tak się złożyło, że będę jechać sama, a nigdy sama nie jeździłam na takie wypady, więc wiecie ![]() Ps. Wy jeździcie w jakich przedziałach wiekowych? Bo uparłam się na powiedzmy obóz, a stara trochę na takie rzeczy jestem, bo za niedługo 19 stuknie. Myślałam o imprezach w stylu 18-25, czy 16-26.. Się rozpisałam, no, ale mam nadzieję, że będzie wam się chciało czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
ło, super że opisałaś to wszystko i że CI się chciało :P ja np. jadę na obóz do 18 lat... ;P i mam 18, moja kumpela też ma 18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
Ja tez bylam na obozie od 13 do 18. Najwiecej osob bylo w wieku 16 lat, trzy osoby miały 18 a reszta to takie dzieci w wieku 14,15
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
a ja chciałam zapytać jak jest z podziałem na grupy tam na miejscu.
dzielą się tak jak napisane na 10-14 lat i 15-18 czy może jakoś inaczej? no i gdzie mnie przydzielą jeżeli mam 15, moja koleżanka 14 a chcemy być razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że z 17 i 18-latkami was nie przydzielą
![]() A do tych co już byli: Jak dzielą facetów i dziewczyny ? Bo nie chce być za bardzo oddzielona od mojego faceta ![]()
#649 |
Raczkowanie
|
no to pewnie będziecie razem, jeśli jakoś powiedzie o tym przed podziałem... albo do biura idź i to zasygnalizuj... ale pewno was do tej młodszej przydzielą.... chyba....
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Yhhh. sory ty myslisz ze 14,15 latki to dzieci ;/ sama niedawno tyle mialas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
żebyś się nie zdziwiła!. ;d w naszej grupie [obóz 13-18] był 11-sto letni chłopiec z 12-sto letnią koleżanką. ^^
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Raczkowanie
|
o, no super extra... jak bedzie dziecinada taka... to masakra... nie piszcie mi takich rzeczy, bo mnie zniechęcacie i nie pojadę xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
Jasne, ale większość 14 i 15-latków zachowuje się strasznie ;/ nie sądzę, że wszyscy, ale część tak. Poza tym jeśli ma się od 16 lat w górę to chyba logiczne, że chciałoby się być w otoczeniu rówieśników, bądź starszych. Co za tym idzie - większa swoboda. Wątpię, żeby 14-latki mogły wyjść same gdzieś się na miasto przejść, natomiast starsi na pewno będą mogli.
#654 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wkurza mnie to narzekanie ludzi w wieku 17-18 lat ze sa za starzy i beda sie zle bawic w grupie ludzi 2-3 lata mlodszych.. akurat w tym wieku ta roznica nie jest tak bardzo widoczna wiec prosze nie narzekaj tak i nie rob z siebie takiej doroslej i dojrzalej ( a jezeli sie za taka uwarazasz to serio zapraszam na oboz dla ludzi 19-25 lat ;] , moze znami znajdziesz wspolny jezyk ) co do wypowiedzi princesss_ to skoro szukasz obozu w sierpniu z nieco starszym towarzystwem to zapraszam na oboz Orlando Travel 23.08 - 03.09 ![]() ![]() pozdrawiam ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tyle na ten temat.
![]() |
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
yyy? ja byłam na obozie w zeszłym roku i jakoś nie było dzieci 13 letnich... albo co gorsza mniej! wiec chyba mogę być zdziwiona... prawda?! Nie, gdzie tam wcale nie ma różnicy między 17 latką a 13 czy 14, skądże znowu... i nie robie z siebie dorosłej i dojrzalej a w ogóle odpierwiastkuj się ode mnie i innych którym się to nie podoba, ok? znalazł się inteligent cholewka... pff |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hmmm...mialem pierwszej odpisac anja91 ale twoja riposta zrobila na mnie takie wrazanie i tak sie nia przejąłem, ze bede musial odpisac wpierw tobie ;] 1) to ze byłas na oboze rok temu i nie widzialas tam dzieci 13 letnicj wcale o niczym nie swiadczy... bedac raz na obozie nie masz zadnego porownania.. zreszta czemu masz sie dziwic widokiem osob w takim wieku? w katalogu jest napisane ze jest to oboc dla osob 16-18? chyba nie... duzo mlodszych osob ma prawo jezdzic na takie obozy, a to ze Ty bedziesz patrzyla na nich z gory jako osoba starsza to juz Twoja sprawa...chcesz miec swobode? to sama zorganizuj sobie kolegami/kolezankami rowiesnikami wyjazd do lloret ![]() ![]() nie pisalem ze nie ma zadnej roznicy wiekowej miedzy 14-15 latkami a 17, tylko ze nie jst tak duzo ( ale ty widocznie myslisz inaczej) jestes juz na tyle dorosla ze musisz miec pełna swobode... to jest forum, i moge powiedziec co o tym mysle skoro Ty to robisz...Tobie sie nie podoba ze beda tam dzieci mlodsze od Ciebie, mi sie nie podoba twoj punkt postrzegania innych ;] zapewniam Cie ze na tym oboze beda mlodsi i wspolczuje z bedziesz musiala ogladac ich dzieciece wygłupy ![]() kurde... bede musial sie od Ciebie odpierwiastkowac :/ cholewka :/ no ale trudno.. pfff ![]() ![]() ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() skoro przeszkadzaja Ci ludzie w wieku 15 lat to poprostu nie jedz na ten oboz..po co bedziesz miala sie wkurzac i niepotrzebnie stresowac.. ja np nie wyobrazam siebie normalnego klubu w którym bawia sie osoby poniezj 18 roku zycia..ale to moj punkt widzenia...w polsce sie nie wyszalejesz w tym wieku, za to w hiszpani bedziesz krolowa dyskotek.. :0 ja jestem ciekaw jak odbieraja to wszystko ludzie starsi...ida na dyskoteke a tam sama dzieciarnia :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
czy ja mówiłam (pisałam), że nie będę mogła zjeść śniadania z 13 latkami? chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że jeśli będzie więcej młodszych osób to opiekunowie muszą być automatycznie bardziej czujni, co jest dość logiczne, że nie będą mieć zaufania do 14 latków, takiego co do 17 letnich obozowiczów... i nie będę na nich patrzyła z góry... wydaje mi się, że przypisujesz cechy ludziom nie znając ich... ale dobra, to nie jest istotne. a to co napisałam, że "mnie zniechęcają i nie pojadę'' to był żart... przecież nie napisane jej nigdzie, że mam się kumplować z 14 latkami, prawda?
i tyle mam do powiedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.