|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PM 2018, cz. XI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4472 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę o tym, żeby pod kościołem wypuścić balony z helem do góry...
ciekawe jaki to koszt, już napisałam do jednej firmy i ciekawe ile takich balonów trzeba by było, żeby fajny efekt był.
|
|
|
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam o zimnych ogniach, ale to jak jest już wieczór i bardziej w karnawale, nie jesienią, więc raczej zrezygnujemy z tego pomysłuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja niczego nie planuje
Chce po prostu wyjsc, aby mi zlozono zyczenia i jechać na salę w ogole mam małe wymagania weselne
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę na pewno życzeń pod kościołem. Kiedyś pisałyśmy o zimnych ogniach, te które planują to jaką wybieracie długość?
40 cm czy 70 cm?
|
|
|
|
|
#4478 |
|
...
|
Ja nawet nie wiem czy można czymś sypać czy nie. W sumie chyba wolałabym nie, tym bardziej nie groszami
![]() Ale życzenia wolę przed kościołem niż na sali Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
Ja w sumie też nie wiem, czy można czymkolwiek sypać pod kościołem, a mam zamiar zamówić tuby.
My będziemy mieć życzenia pod kościołem, u nas to taki standard. O zimne ognie musimy spytać jeszcze fotografa, co ona o tym myśli. |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza tu
![]() Ja chcę życzenia na sali, jeśli będzie zimno
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Wątek przeniósł się na fejsa
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
My już po
Co do relacji, będę leniem i skopiuję mój post z grupy na fb.Jak większość z was tutaj wie, nasz pomysł na ślub i wesele ewoluował. Od daty (wstępnie wspominaliśmy, że może coś skromnego się zrobi w Boże Narodzenie 2017) poprzez formy (najpierw miał być uroczysty obiad, wyszło z tego małe wesele po prostu). Nie żałuję ani tego roku przygotowań, ani na to, co ostatecznie z tego wszystkiego wyszło - choć pani fotograf mówiła, że widzi, że w takich chwilach wychodzi ze mnie nieśmiałość. Dlatego też żadne huczne wesele w grę nie wchodziło od samego początku. Mieliśmy się bawić w gronie najbliższych, najbardziej nam zaufanych osób i tak też było. Rano zaczęłam się stresować najpierw chmurami, a później fryzjerką, bo bałam się, że będę tam długo siedzieć, ale w ostateczności wyszłam przed 11. W końcu nie miałam koka, a takie luźniejsze upięcie z boku - jednak ja się najlepiej czuję w takich nieco luźniejszych włosach, nie mówiąc o tym, że o wiele lepiej przez to mi się suknię zakładało. Błogosławieństwo i przygotowania przed - pani fotograf bardzo spodobała się moja rodzina, która tam zachowywała się naturalnie Jak to stwierdziła - i pośmiać się trzeba, i opieprz też zgarnąć. I też się cieszyłam, że na błogosławieństwie byli sami najbliżsi, żadnych wujków, ciotek (bo aż mi się przypomina, jak to było u mojej siostry, tam to dopiero się narodu zebrało). Cała reszta pojawiła się pod kościołem, gdzie czekaliśmy i witaliśmy wszystkich. Było kilka miłych zaskoczeń, np. pojawił się szef TŻ-ta z narzeczoną, czy przyjaciółka mojej teściowej, która jest traktowana przez mojego męża jak ciotka. A z kolei jeden z wujków przekazał też prezent od jego dzieci, których nie zapraszaliśmy (bo właśnie nasza lista gości była dość konsekwentna, że rodzeństwo rodziców bez dzieci + chrzestni). Przyznam wam, że najbardziej to się bałam wejścia do kościoła, jak już ksiądz do nas wyszedł z błogosławieństwem. Dalej to stwierdziłam, że jakoś to będzie, w końcu przysięgę i tak powtarza się za księdzem. Dekoracja przeszła moje oczekiwania, bardzo mi się podobała. Sama msza to wszyscy zgodnie przyznali, że ksiądz bardzo ładnie odprawił, nie zrobił tego na odwal się ani nic. Mała wtopa Pana Młodego - ksiądz poprosił go, żeby pocałował moją obrączkę, a on zrozumiał, że w rączkę Ale to nie miało najmniejszego znaczenia. Organista zagrał pieśni, o które poprosiłam, na wejście mieliśmy "Ty tylko mnie poprowadź", a na wyjście "Allelujah" w wersji polskiej (potem się śmiali z mojego młodszego siostrzeńca, który głośno skomentował, że "Przecież to piosenka ze Shreka!"). Mój chrześniak również pięknie przeczytał czytanie (Hymn o Miłości). Samo wesele uważam za udane, choć były momenty, że już zaczynałam się bać - gdy goście niechętnie wychodzili na parkiet (potem to się na szczęście zmieniło, mój wujek uratował imprezę, bo każdy ma zawsze z niego ubaw). Jedyne ale to mam do obsługi. Najpierw był moment, kiedy zorientowaliśmy się, że zaczyna brakować napojów i już prawie nas straszyli, że napojów już nie ma (a to się okazało, że skończył się jeden rodzaj), a potem tort - kiedy po symbolicznym ukrojeniu pierwszego kawałka zostawili nas samych z tym wszystkim - i cieszymy się, że nie było po prostu dużo gości, bo kroić tyle kawałków to bym się załamała... Ale tak to jedzenie dobre (nawet nasze kotełki dostały prezent, przywieźliśmy im udko z kurczaka, które zostało), wszystko mogliśmy bez problemu zabrać. Na parkiecie pełno śmiechu, DJ też zadbał o całą oprawę - też o tyle fajnie się z nim kontaktowało i w ogóle, bo to mój kolega z gimnazjum. Wymęczona byłam tańcami A na poprawinach zabrakło męża mojej siostry, a zarazem naszego kierowcy do ślubu. Trochę wypił, a przy okazji znalazł sobie nowych znajomych z rodziny TŻ-ta. Ci byli wielce niepocieszeni jego brakiem, więc namówili TŻ-ta, aby poszedł z nimi do jego domu Byli bardzo blisko, kiedy zawróciła ich niestety moja siostra I też tylko jedna niemiła rzecz nas dotknęła - jak chrzestna TŻ-ta zmyła się zaraz po obiedzie i nawet na nas nie zaczekała - a skoczyliśmy tylko na cmentarz, zanieść kwiaty na grób jego mamy. Jak chcecie coś wiedzieć, to pytajcie. Rady ode mnie: - absolutnie nie przejmować się, gdy makijaż próbny czy fryzura nie wyjdą w 100% tak jak chciałyśmy! Od tego są próby, by zgłaszać wszelkie uwagi, dopracować pewne pomysły, szukać usługodawców. A inna kwestia - jak to powiedziała moja fryzjerka - zwykle przy takich dniach jak ślub to dają z siebie oni jeszcze więcej. Dlatego mój makijaż ślubny podobał mi się jeszcze bardziej, niż ten próbny. - oszukane kieliszki to genialna sprawa, nie dość, że fajnie wyglądają, to jeszcze naprawdę, dzięki temu nie odmawiasz co kolejnemu gościowi, a nie upijesz się (ja kaca nie mam). - nawet jak nie planujecie nic takiego - dajcie świadkom trochę się wykazać. Moja siostra np. się nie przejmowała przygotowaniami, ale była bardzo pomocna w dniu samego ślubu i wesela. Nawet te pójście do toalety czy przechowanie szminki i telefonu wiele daje. - jeśli nie należycie do osób wybitnie śmiałych i wahacie się, czy brać kamerzystę, czy go nie brać - to lepiej poprzestać na fotografie. Nawet DJ przyznał, że niestety przed kamerzystą wszyscy zachowują się dość sztywno. - ja wiem, że każdy pisze albo wierszyki, albo zamieszcza informacje o tym, żeby nie dawać kwiatów - ale i tak zawsze będzie ktoś, kto da. Nie przejmujcie się tym, nie warto się denerwować w takim dniu. - buty z Sensatiano nie zdały egzaminu. Niestety, jeśli wg ich miar masz stopy szersze niż te 24,5 cm w obwodzie, to będą one niewygodne. - no i cieszcie się przede wszystkim sobą. To jest wasze święto, wasz dzień. Nikt go wam nie zabierze, dlatego bawią mnie te obawy dziewczyn w większych grupach, czy ktoś je przyćmi (np. fajną sukienką). I tak będziecie w centrum uwagi.
|
|
#4485 |
|
Żona
|
Ahh MissCath
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Już kolejny ślub za nami
Kasia jeszcze raz gratulacje
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
Córka marnotrawna wraca kolejny raz!
![]() Co do wyjścia z kościoła, ja myślałam o bańkach mydlanych, ale naczytałam się, że brudzą ubrania itepe itede, poza tym nie chcę generować kolejnych kosztów Także będzie nic!
|
|
|
|
|
#4488 | |||
|
:)
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzę w butach Sensa, stopy mi spuchły w nocy chyba bo są dużo ciaśniejsze niż ostatnio ![]() Coś czuję, że po ślubach wszystkie będą na fb
|
|
|
|
#4493 | |
|
Żona
|
Cytat:
A ja się na silce przeforsowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4494 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym nie chciala balonow z helem wypuszczac bo kiedys to gdzies spadnie , i jakby nie patrzec to smiecenie. Cytat:
Ja tez wolalabym zyczenia na sali, ale jak to powiedziec gosciom jak sie ustawia w kolejke pod kosciolem? ![]() Cytat:
MissCath Ale tu cicho dzis.
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4496 | |
|
TrustMe, I'mApsychologist
|
Cytat:
Bardzo Ci dziękuję za tak obszerna relacje i jeszcze raz gratuluję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
My będziemy mieć kamerzyste i to nawet dwóch
jupiii udało się ogarnąć na 6 tygodni przed jestem szczęśliwa 1/3 musimy już zapłacić ale mam nadzieję że ogarniemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
też myśleliśmy o tym ale koszt duży na pewno na tylu gościWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- MissCath ![]() Nie wiem czy przetrwam tyle wzruszow z wami. A jak będą mieć dwie jednego dnia ojej płacz x2 I jakbym któraś zobaczyła w kościele z Was to mi łezka poleci serio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Ja mam zamiar o usługodawców dbać prawie jak o gości. Będę chodzić i pytać czy wszystko dobrze, dostaną również podziękowanie jak dla gości i może flaszkę na odchodne. Tylko że w zespole są 3 osoby A kamerą ma 2 osoby więc karton by poszedł prawie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
narzeczona fotograf dziecięcy i ślubny rozwój osobisty! Edytowane przez goplankowa Czas edycji: 2018-04-16 o 17:30 |
||
|
|
|
|
#4498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba jeszcze dziś zamówie, 70cm na pewno. Ale nie wiem ile paczek
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie też zamawiam 70 cm
No właśnie, a jak to na paczki policzyć?
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobili nam obrączki z żółtego złota, a miały być białe. Do poprawki, znow 2 tygodnie czekania
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

ciekawe jaki to koszt, już napisałam do jednej firmy 
myślałam o zimnych ogniach, ale to jak jest już wieczór i bardziej w karnawale, nie jesienią, więc raczej zrezygnujemy z tego pomysłu

Kasia jeszcze raz gratulacje 

Chociaż chyba się zdecydujemy
brałam kilka razy podwórkowy ślub 
11.10.2014
i jeszcze raz gratuluję