|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10
Cytat:
i dumam co tu dobrać
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jakos wbić się nie potrafię ... Hm ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Kochana - aaa nawet Oki - nie ma żadnych symptomów ... Wiec myśle ze jeszcze jeszcze... Zobaczymy co jutro na ktg się zapisze i czy w ogóle coś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy pierwszym porodzie od samego rana nie jadłam ,przez jakieś ponad 11 godzin, ale pamiętam, że już po wszystkim nawet dobry obiad i deser dostałam ale u mnie w szpitalu raczej jedzenie ok, deserki, kubki, sztucce wszystko jest
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to o jedzeniu nawet nie myślę, szpital działa na mnie tak, że nie chce mi się ani jeść ani pić, o porodzie nie wspomnę
Które z Was z planowanym porodem sn zabierają TŻ ze sobą na porodówkę? Płaci się u Was coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-04-15 o 20:53 |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Niud - myśle o Tobie
mam nadzieje ze jakos się tam ogarniesz i nastrój się ustabilizuje ❤️ Rumianku - doszłas już do ładu z domkiem ? Trzymam kciuki żebyś się szybko odnalazła w tej nowej rzeczywistości ❤️ Blaira - gdzie jesteś ? Wszystko dobrze ? Tak samo Grosia ? Ej Babeczki co z Wami ? Malinka - samopoczucie Oki ? Ja sobie zjadłam właśnie sałatkę Nat ( National pozdro ) i zaraz pewnie usnę ... Rano trzeba wstać i zapierniczac do tego szpitala na ktg - torby nie biorę he he - jestem przekonana ze przenoszę ... Idę jeszcze bozenke odgruzować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, Domima jak to sie nie mozecie wbic? Taki spokoj byl to nikt nie pisal
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jakos tak Hm ... No nie wiem nie wiem ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą. Dziś grill u teściów. Udany, córka wybiegana już śpi. Ja Was nadrobiłam to teraz pójdę pod prysznic. Zwiozłam pieluchy tetrowe i flanelowe, więc już je wyprałam, właśnie się suszą, a jutro je poprasuje
bynajmniej taki mam plan ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jaki krem do sutkow kupilyscie lub zamierzacie kupić? Bo ja wciąż nie mam i muszę w końcu dokupić niezbędne rzeczy, których mi brakuje. Dziś szukając u teściów kartonu z pieluchami, przymierzałam się do swojego graco... Kurcze coraz częściej myślę, że wydatki nas teraz zjedzą i nie kupimy wózka co mnie mega dołuje. Już nie chce nawet wyliczać ile musimy teraz wydać, a moja wyplata w dodatku już skromniejsza niestety przy córce miałam używany, teraz nowa gondola i wizualnie mi się podoba, ale brak tych amortyzatorów... No nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Myboy ja nie mam w ogóle laktatora. Nie wiem czy będzie taka potrzeba, w każdej chwili tż podjedzie i kupi w razie potrzeby.
Polasia ja w ogóle sobie nie zdawałam sprawy, że taka wyprawka pochłania ładne parę tysi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie biorę - jest ryzyko - jest zabawa ![]() ![]() Najwyżej mąż będzie zasuwał do domu Ja kupiłam teraz taka maść z Lansinoh i mam jeszcze z ziaji. W pierwszej ciąży miałam purelan i maltan. Jak tam córcia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Polasia nie mam kremu prócz bepanthen
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki,
Domima, jestem jestem podobnie jak Ty coś się wbić nie mogę ![]() Stokrotka, odnośnie rolet kupowaliśmy takie zwijane w biedronce...nawet ostatnio chyba były coś po ok 20zł kosztowały 2 szt. U mnie walizka podobnych rozmiarów jak wasze + mała torba sportowa dla młodego ze wszystkim. Dodatkowo przygotowana stoi też zgrzewka wody, a walizce mam 0,7 z dziubkiem. Polasia tak samo planuje z filtrami. |
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak coś płaci się tylko za to specjalne wdzianko, chyba z tego co pamiętam ponad 20 złotych![]() Cytat:
![]() a wydatki wyprawkowe podzieliliśmy na kilka części, teraz jeszcze parę rzeczy dokupię, a kilka po porodzie, jak karuzelka, huśtawka, nawet nie mam ich wybranych zastanawiam się też czy teraz od razu kupić chustę, czy później![]() a miałam jeszcze pytać, jakie kupowałyście i gdzie kocyki/zestawy do wózka? któraś ma może np. kocyk z Colorstories? warty swojej ceny? ![]() chciałam kiedyś kocyk w różyczki, ale okazal się bardziej taki jesienno-zimowy, bo na 2 cm grubości... a letniej wersji nie spotkałam
Edytowane przez myboyismine Czas edycji: 2018-04-15 o 21:22 |
||
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem sparaliżowana strachem... Chyba się spakowałam do końca. Jutro jeszcze dopakuje rzeczy na wyjście i jakieś przekąski kupię bo mam tylko wodę, ale jakby co mogę jechać. Jutro KTG we wtorek zrobię rano badania i tyle... Zastanawiam się czy umawiać położna... i tak nie wiem gdzie i jak będę rodzić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj Tz mnie trochę wkurzyl. Mieliśmy gości i on sobie z nimi gada o kajakach, jak sobie w maju pojadą... A ja takie oczy... No nie bronię. Ale może będziemy mieć miesięcznego albo kilkudniowego dzidziusia w domu a on sobie o kajakach myśli... smutno mi się zrobiło . Teraz mówi że nie nigdzie by nie jechał, ale wtedy jakoś inna rozmowa była. Hormony buzuja Poza tym ciężko mi... dysze, kłuje mnie tam w środku, mecze się. Ciężkie te dni ostatnio. Dziękuję że pytasz. A Ty jak się trzymasz ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam masc z ziaji do sutkow. Cytat:
![]() Cytat:
juz blizej niz dalej, ale dasz rade. Dzielna babeczka z Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jutro razem mamy ktg - na która jedziesz ? Domyślam się ze się stresujesz - rozumiem doskonale ... to oni sami zadecydują gdzie Cię położą ? Czy sama musisz podjąć decyzje ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Niud nie dziwię Ci się, bo mnie też ogarnąłby strach. Myślami jesteśmy z Tobą, będzie dobrze
Myboy ja nie mam żadnych zestawów do wózka. Z kremów/maści na piersi mam tylko Bepanten. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano Ano ... bywało lepiej he he Czuje ze to jeszcze nie mój czas aaallleee co wstaje to mnie tak kłuje ze szok .. ciekawa jestem czy rozwarcie się większe robi czy nie bardzo Mój mąż tez miał zaplanowany męski wypad w góry - No niestety jakby to powiedzieć - wyjazd pozostał niespełnionym marzeniem póki co Nie złość się na męża - tez musi się odnaleźć w nowej sytuacji która to zaraz się stworzy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam ile rzeczy bierzecie do szpitala, a u mnie na stronie oprócz dokumentacji jest tylko tak:
3 koszule - 1 do porodu, 2 wygodne do karmienia Klapki pod natrysk Majtki jednorazowe (siatka lub włóknina) Płyny do picia (woda niegazowana lub napoje wieloelektrolitowe) Pomadka wazelinowa do ust Mgiełka do nawilżania twarzy Szare mydło Przybory toaletowe a dla dziecka krem i chusteczki nawilżane. Więc pewnie spakowaną torbą nawet nie będę się chwalić
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak chociaż nie wiem czy to kłucie czy bardziej rozpychanie czy nacisk bardziej ... czuje ze albo ta główka tam się pcha albo rozwarcie się powiększa ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Tż ma mieć 3 dniową delegację w drugim tygodniu maja, ale nie wiem czy ostatecznie pojedzie, wolałabym nie chociaż termin mam na koniec maja, noo ale...
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Spróbuję was nadrobić..
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Tak było ![]() potwierdzamWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
jakbym ja miała wybierać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Brawo. U mnie podobnie, koszule dorzucić muszę, stanik do karmienia i kapcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ja mam jedną torbę i sporo w niej miejsca, chyba za spokojnie do tematu podchodzęWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Ja chyba nic, tżt mi coś kupi i przywiezie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do brodawek mam Purelan z medeli, próbka..położna stwierdziła że taka ilość starczy, jakby co mam jeszcze Linomag
![]() Ja im bliżej terminu tym bardziej mnie paraliżuje, staram się korzystać z każdej chwili z mężem by spędzić ze soba jak najwięcej czasu, wspieramy się...mimo że mi nie mówi widzę, że też się boi i stresuje...w sumie to staniemy się w końcu upragnioną rodzinką, ale lęk i strach chwilowo też temu odczuciu szczęścia towarzyszą.
|
|
|
|
#2880 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jutro Wam wrzucę, jak wrócę. Skończyłam się pakować koło 20 Generalnie mam mała walizkę dla siebie i torbę dla bąbla.Mam na laptoku listę to podrzucę ![]() Cytat:
To czy będę mogła rodzić tam gdzie chce zależy od dostępnych miejsc na patologii, to jeden z bardziej obleganych szpitali w Wawie... Drugi specjalizuje się w cukrzycy i zapewne tam mnie odeślą, jak w tym pierwszym miejsca nie będzie Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

i dumam co tu dobrać

Trzymam kciuki.
i czy w ogóle coś
ale u mnie w szpitalu raczej jedzenie ok, deserki, kubki, sztucce wszystko jest

co mnie mega dołuje. Już nie chce nawet wyliczać ile musimy teraz wydać, a moja wyplata w dodatku już skromniejsza niestety 

️
Jestem sparaliżowana strachem... Chyba się spakowałam do końca. Jutro jeszcze dopakuje rzeczy na wyjście i jakieś przekąski kupię bo mam tylko wodę, ale jakby co mogę jechać. Jutro KTG we wtorek zrobię rano badania i tyle... Zastanawiam się czy umawiać położna... i tak nie wiem gdzie i jak będę rodzić...
smutno mi się zrobiło .

- na która jedziesz ? 

dziewczyna moze i mila ale ja tam sie nie bede narzucac, jakby chciala to tez mogłaby sie odezwac

ja mam jedną torbę i sporo w niej miejsca, chyba za spokojnie do tematu podchodzę