![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: na dobry poczatek - jak powiedzieć rodzicom o zaręczynach?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednak miałam rację pisząc o tych fatalnych stosunkach. A już myslałam, że mnie intuicja zawodzi.
Powiedz matce przez telefon jak najszybciej. Nie powinnaś jej ranić brakiem zaufania. Matka na pewno ojcu powtórzy i nie będziesz musiała w tym uczestniczyć osobiście.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
*Sloneczko* może u Ciebie nie będzie tak źle? U mnie 2 dni temu były oświadczyny. Wczoraj sama przyjechałam do rodziców. Pokazałam pierścionek. Wszyscy się cieszyli. Ze strony Taty taka obojętna akceptacja. Potem mówiłam, iż za rok planujemy ślub. I też spokojnie było...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
To skoro u Sloneczka wszystko dobrze sie skonczylo to "podepne" sie pod jej watek.
No to... dzisiaj sie zareczylismy. Problem w tym, ze moi rodzice nie znaja mojego Tzeta, gdyz mieszkam za granica(stad brak polskiej czcionki-przepraszam) i za granica tez z Tzetem sie poznalam. Jutro , po raz pierwszy do mnie, przyjezdzaja moi rodzice i wtedy wszyscy sie zapoznaja. Planowalismy, zeby o zareczynach powiedziec w poniedzialek, gdyz wtedy idziemy razem na kolacje (bedzie tez tata Tzeta) i wtedy tez jest rocznica slubu moich rodzicow. Ale gdy Tz rozmawial o tym ze swoja kolezanka, ona powiedziala: dobiero co poznasz jej rodzicow i bedziesz ich corke o reke prosil? Czy to az taki nietakt? Problem w tym, ze nastepnym razem, kiedy zobaczymy moich rodzicow to moze byc... za 6 miesiecy np. Wiec jak? prosic o reke przez telefon, bo tak od razu nie wypada? Zglupialam. Co o tym myslicie wizazanki? PS: Przepraszam, ze pisze tak chaotycznie, to ze szczescia ![]()
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam, że absolutnie to jest w dobrym tonie, żebyście powiedzieli o zaręczynach jak najszybciej, tym bardziej, że następne spotkanie będzie dopiero za parę miesięcy. A prosić o rękę przez telefon? Absolutnie nie wypada. Nie szkodzi, że Twoi rodzice nie znają Tżta, będą mięli czas Go poznać w tracie Waszego narzeczeństwa. Dlatego na Waszym miejscu bym nie czekała i załatwiła tą sprawę od razu.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
nie warto czekac pol roku- skads to znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oznajmimy dzisiaj ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Uie było tak ze moim rodzicom powiedziałam sama bo nie wytrzymalam zeby nie powiedzieca todzicom Tzta powiedzielisy razem zarowno moi jak i tZ rodzice byli bardzo szczeesliwi. Wiec jesli Twoi rodzice lubia Twojego Tz to nie masz sie czego obawiac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Mamo,tato,kochani rodzice chcemy się pobrać...
No właśnie jak wyżej w temacie.W jaki sposób poinformowaliście waszych rodziców,że chcecie się pobrac,czy to było np przy kolacji zaręczynowej,czy w innych okolicznościach???
![]() Przyjechalismy na urlop do PL,pojechałam do przyszłej teściowej ![]() ![]() ![]() ![]() Z moimi rodzicami było inaczej,podczas rozmowy wyszło o naszych planach.Przyjeli je również bardzo dobrze,ucieszyli się,angażaują się itd ![]() Szukałam w wyszukiwarce,nie mogłam znaleść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo,tato,kochani rodzice chcemy się pobrać...
Atka83 no gratuluje
![]() U mnie było inaczej. Zaręczyny odbyły się dwa lata temu i jakoś miesiąc lub dwa przed, partner poruszył ten temat z moją Mamą i ś.p. Tatą. Oczywiście się ucieszyli i powiedzieli, że to najwyższy czas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dot.: na dobry poczatek
No i jakbym była na miejscu Twojego narzeczonego to bym zaczęła się zastanawiać nad sensem zaręczyn.[/quote]
Masz rację, to taka radosna nowina a ty się nie chcesz z nią podzielić z rodzicami?!:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie powiedzialam rodzicom od razu- mialam wtedy 21 lat wiec nie w glowie byl nam ślub tym bardziej ze studiowalismy i mieszkalismy 600km od siebie. Ale sie dowiedzieli ze jestem narzeczona- na pewno po kilku miesiacach. Rodzice TZ również dlugo nie wiedzieli. Z tym ze jak wyznaczylismy datę ślubu to oczywiście wiedza o wszystkim. Biorę slub 4 lata po zaręczynach.
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
w tym samym dniu co mój TŻ mi się oświadczył, chycilam za telefon i zadzwoniłam do rodziców... wtedy byliśmy na długim weekendzie w Wiśle i tam się zaręczylismy... rodzicom TŻ powiedzieliśmy 2 tyg. później bo nie było okazji wcześniej... w sierpniu planujemy zapoznanie rodzin...
wszyscy byli bardzo zadowoleni i nam gratulowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Podróżniczka
|
Zyje z moim TZ juz prawie 5 lat. Rok temu poprosil mnie o reke. Nie planujemy jeszcze slubu. Nasi rodzicie znaja sie doskonale, dlatego nie bylo zadnych kolacji zapoznawczych itp. Mieszkalismy za granica, gdy TZ sie oswiadczyl. Wyslalam wiec na drugi dzien mms'a do rodzicow ze zdjeciem pierscionka na dloni. Po czym zadzwonilam. Nawet sie ucieszyli
![]() ![]() Nie bojcie sie dziewczyny mowic o swoich zareczynach. Rodzice beda sie cieszyc z Wami Waszym szczesciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Atka Gratuluje
![]() ![]() My sie zareczylismy w uk (jak juz wiesz ) a powiedzielismy o tym w sumie przez internet bo nie wiedzielismy kiedy pojedziemy do Pl i nie chcielismy z taka informacja czekac np pol roku . Ale oficjalnie powiemy im o tym teraz na urlopie , zeby było tak elegancko. A rodzice przyjeli to z radoscia -- Moi cieszyli sie bardzooooo a tż też choc oni sa dziwni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wariatko,ehem wypraszam sobie. ![]() ![]() ![]() Gratulacje Sysuniu.(bo nie pamiętam czy gratulowałam czy nie) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulowalaś ![]() ![]() My mamy slub 25 lipca i narazie w sumie tez stanelismy w miejscu ![]() Mam nadzieje ze o dalszych czynach bedziesz informowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O widzisz gdybyś też miała sierpień,to oby dwie bysmy slubowały w tym samym miesiącu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ta pogoda w tym lipcu tez mnie zastanawia , ale w sumie nigdy sie nie ma pewnosci czy to byłby lipiec, czerwiec czy sierpien.
Co jak co ale napewno 25 .07 bedzie świeciło piekne słonce bedzie 27 stopni i zero deszczu ![]() ![]() Atka ale i tak fajnie ze razem bedziemy slubować w jednym roku i w sumie w nie tak odległym czasie - bedziemy sie wspierać duchowo hehe , a moze i jakimiś radami ![]() A jak w waszych rejonach z rezerwacja sal??? nie bedziecie miec problemu bo kurcze powiem ci ze u nas w Krk to cięzko juz z fajna sala ( w dobrych warunkach) my mielismy problemy ale sie udało. W jakim miescie sie hajtacie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
No właśnie Sysuniu,ja mam nadzieje że powoli uda nam się pozałatwiac.Bardzo chcemy za rok ślubowac,ale ja mam obawy,że nie zdażymy.Mamy na oku taką fajną karczme drewnianą w Janowcu,kawałek od mojej miejscowości,ma fajny urok.Potem wkleje linka do niej.Tż twierdzi,że zdążymy,bo chcielismy załatwiac w grudniu jak na urlop pojedziemy do PL min sale,przyspieszony kurs małżeński itp No,ale wtedy może być za późno.Więc trzeba się wkońcu zabrać za to,a nie zwlekać.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nauk dowiadywałam sie troszke i czytałam na forach to faktycznie można taki kurs zrobić w jeden weekend tylko ze papier jest ważny 6 miesiecy. Tu znowu sa schody bo jak go zrobisz w grudniu to do sierpnia - wrzesnia straci ważność. Ja chciałam ten kurs zrobić teraz no ale lipa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
my to zrobilismy bardzo sprytnie, w zwiazku z tym ze mieszkamy w anglii sciagnelismy rodzicow i moich i mojego narzeczonego na swieta bozego narodzenia oczywiscie mowiac ze koniecznie musza byc bo chcemy koniecznie spedzuc swieta razem.
Nasze zareczyny byly pare dni po mikołaju a rodzicom powiedzielismy w drugi dzien swiat, najpierw pojechalismy do sklepu po kwiaty a pozniej zakomunikowalismy nowine wszyscy sie poplakali lacznie z babcia ![]() radosc byla wielka odrazu obdzwonili pol rodziny ![]() no i mialam nie malego stresa przed tym zwlasczza ze mam 20lat ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Masz racje sysuniu,nie ma co zwlekać.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
A tak trochę z innej beczki...
![]() U której ręki założył Wam TZ pierścionek zaręczynowy?? ![]() Chyba na palec serdeczny, ale zawsze zastanawia mnie na którą rękę ![]() Słyszałam, że na lewą rękę zaręczynowy, a jak już sie chajtniesz to obrączka na prawej a na lewej dalej zaręczynowy, a może najpierw zaręczynowy na prawej ręce, a gdy już ma się obrączkę to wtedy zakłada się zaręczynowy na lewą?!?! ![]() ![]() Z góry dzięki za odpowiedzi ![]() ______________ pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.