|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam,że biały też jest sztucznie chlorowany itp. żyjemy w takich czasach
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Właśnie wróciłam z Lidla, mają śliczne pajacyki, jeżeli wam brakuje to smigajcie
Kupiłam jeden i chyba mam wstępnie skompletowaną wyprawkę "ciuszkową" do rozmiaru 68. Dostałam masę ciuszków dla malutkiej od rodzinki.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie mam nic myśle ze może Ok 30 tygodnia zacznę kompletowac wyprawkę według mnie za wcześnie jesCze na kupowanie ... ale oczywiście to tylko moje zdanie
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem u mojego to miedzy innymi przez 2 antybiotyki ktore dostał w szpitalu od razu po urodzeniu. I wtedy rozkminiamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja natomiast chcę skompletować wyprawkę jak najszybciej, bo ogólnie coraz gorzej się czuję i mam coraz mniej energii na chodzenie po sklepach Poza rzeczami od rodzinki (wózek + ciuszki) i meblami dla małej nie mamy prawie nic, więc w tym tygodniu planuję przyspieszyć z zakupami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
No jasne .. u mnie to akurat ma związek z poprzednia ciąża która straciłam BardO późno bo prawie w połowie dlatego ja jestem przewrażliwiona pod tym względem
|
|
|
|
#3940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w auchan fajne sa ubranka? nie wiedzialam nawet ze warto sie tam przejsc Cytat:
Cytat:
przyjdzie moment ze bedziesz sie cieszyc ta ciaza jeszcze , w kazdym razei mam naddzeije ze taki moment nadejdzei i bedziesz szalec z zakupami i cieszyc sie brzuszkiem
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie polowkowe!!
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, a ja do lidla dopiero kolo 17 mogę podejść... Ciekawe czy jeszcze cos w ogóle bedzie... W ogóle zgaoilam się rano, bo myslalam ze to w czwartek dopiero będzie
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po. Wszystko, wszystko w porzadku
wielka ulgaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Kruella to super !!!!!!! Teraz możesz odetchnąć
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Drocia w moim Lidlu były tłumy przy kolekcji dla pań, a przy ciuszkach dla maluszków nikogo Także myślę, że spokojnie coś kupisz.Odnośnie Auchan to może ubranka nie są top top quality, ale jak na te ceny to naprawdę można znaleźć fajne rzeczy Udało mi się kupić kilka świetnych ciuszków.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Hej
witam sie po mega aktywnym i pieknym weekendzie, jeju ile sie nachodzilam zaczynam 20 tydzien (19t1d)Kruella - gratulacje udanej wizyty, koniecznie napisz jakies szczegoly jak bedziesz miec chwilke! Bylismy na targach i spodobaly sie nam otulacze marki Wallaboo, znacie w ogole ta firme? Bo ja pierwszy raz sie zetknelam. Przy okazji wstapilismy tez do jednego ze sklepow z wozkami na taka bardzo pierwsza i wstepna obczajke i powiem Wam jedno - zwlaszcza do osob, ktore w pierwszej ciazy maja do czynienia z wozkami tyle co ja, czyli nic albo po prostu widza na ulicy i ogladaja na stronach: wyobrazenia a rzeczywistosc to ogromna roznica okazalo sie ze taki adamex barletta, bebetto murano czy anex sport, ktore mi sie wizualnie na zdjeciach podobaja sa po prostu duze i ciezkie... uwazam, ze ja jestem sredniego wzrostu 167 cm, ale nawet moj maz (183 cm) stwierdzil, ze dla niego sa one spore, a dla mnie to chcialby cos mega porecznego i zwrotnego. Takze zaglebianie sie w temat wozkowy w moim domu uwazam za otwarte ![]() Ciuszkow dla maluszka troszeczke dostalam od znajomej, z kompletowaniem tak ubran jak i reszty jeszcze sie troszke wsytrzymuje, ale chyba zaczne spisywac wszystkie pomysly/polecenia/firmy do sprawdzenia, zeby mi nic nie umknelo i na tej podstawie potem zrobie liste i zakupy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2018-04-16 o 12:37 |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a ja dla odmiany po wózkach i ciuszkach chciałabym zapytać o pościel.
Materac - nie chce tego popularnego kokosowego. Czy piankowy/lateksowy będzie dobry? "Cerata" - jaki podkład wybierac aby chronił materac ale i przepuszczał powietrze Poduszka - są kliny i takie jakby pączki do kształtowania główki. Klin to wiem, zapobiega zakrztuszeniu kiedy dziecku się ulewa. A te pączki? Pościel - widzę że kołdry mają standardowo wymiar 130x100. Czy na pewno taki mam być? Czy może coś źle szukam. Przecież jeśli materac ma 120x60 to taka kołdra jest za duża chyba.... Szperam teraz wnecie i kurcze wszędzie ten rozmiar.... A mnie on jakoś nie pasuje.... Ale zanim kołdra - bo to troszkę później - co planujecie dla niemowlaka do spania. Otulacz? Śpiworek? Po oglądnięciu kategorii "pościel"w sklepie jestem chyba w tym temacie bardziej zagubiona niż w wózkach haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie poluje na sandałki dla starszej, dzis też kupiłam jej na olx bluzeczki z krótkim bo ma mało. Dla młodszej nie wiem czy cokolwiek będę kupować z ubranek, będzie miała tyle po starszej że głowa mała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
wg mnie jest bardzo zwrotną jak na wózek. Ale jeśli chcecie coś lekkiego to raczej dopiero spacerówka albo parasolka ale to jak dziecko będzie starsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde... Kropkę mogę wstawić a odpowiedzi nie
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Edytowane przez drocia Czas edycji: 2018-04-16 o 18:26 |
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cerata - nie znam się, my po prostu wzięliśmy taka na całą powierzchnię materaca Poduszka - moje dziecko od narodzin śpi bez żadnej poduszki wiec nie wiem. Żeby starsza nie krzywila główki to po prostu raz ja kladlismy główka w stronę jednego końca łóżeczka raz w stronę drugiego. Żeby nie ulewala pod materac kladlismy zwiniete ręczniki, ale nigdy poduszka. Pościel - kupiłam bodajże pościel 120x60, tzn kołdrę I poduszeczke. Starsza ma 18mc I jeszcze ani razu och nie użyła. Najpierw spała w otulaczu pod kocykiem, później pod kocykiem, później (cała jesień zimę aż do teraz) w bawełnianym cienkim spiworku, teraz śpi w samej pizamce pod mega cieniutkim kocykiem bawełnianym lub minky (w ogóle to kocham minky <3). Zanim jej dam ta kołdrę to chyba się już zdąży przenieść do większego łóżeczka i będzie potrzebna większą pościel osobiście bardzo polecam spiworki, dziecku jest ciepło wygodnie nie odkrywa się.Na początku będę chyba kłaść młodsza spać w otulaczu (on też działa uspokajająco) à niedługo później w spiworku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Jeszcze mogę dodać że jako poduszkę miała też takiego motylka I do niczego się nei przydał. My sami nie mamy normalnych poduszek tylko takie kury w kształcie księżyca ofc minky <3 teściowa mi kupiła na czas ciąży i super wygodne sa, więc tż też sobie zamówił. Tej poduszki można też używać później do karmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, może teraz się uda
![]() Porownalam sobie barlete i anexa sport i nie wiem który, ale jeden z nich wazy sporo mniej... Cale chyba 11 kg wiec chyba ciężko będzie o cos jeszcze lżejszego? Zresztą, one czymś się w ogóle różnią poza kolorystyka, wyposażeniem (np torba czy uchwyt na kubek)? Chyba wszystkie oferują to samo... A i jeszcze - slyszalyscie jakieś opinie o kołach zelowych? ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz te ręczniki pod prześcieradłem pewnie działają tak samo jak poduszka-klin. Łatwe rozwiazanie z tymi recznikami. Podoba mi się.
Ok czyli kołderkę narazie też odpuszczę. Słuchaj a takie rożki?? To też może być jako śpiworek? Czy zupełnie się nie nadaje? Kury nie będę kupować bo mam tą duża poduchę do spania. Ja też można wykorzystać do karmienia albo jako kojec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
ale raczej można ale jeśli będzie starsze trochę to się będzie rozkopywac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
dopiero się odzywam bo miałam gości i nie było jak napisać z maluszkiem wszystko dobrze, rośnie zdrowo co mnie barrrrdzo cieszy bo jestem spokojniejsza, odetchnęłam po tej wizycie
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny!
Kruella, ale super wieści, cieszę się! ![]() Widzę, że już szalejecie wyprawkowo! Ja na wycieczkę do lidla nie mam szans, ale polecam zerknięcie na stronę hm, mają wyprzedaż i dużo dwu-trzypaków ciuszków dziecięcych w super cenach - wychodzi po 12-13zł/szt, a sporo z organicznej bawełny i naprawdę ładnych. Ja w hamie zaopatrzyłam się w sporo ciuchów ciążowych. Z dżinsów nie jestem zbyt zadowolona, bo mają za dużo streczu i zwijają mi się w gąsienicę na całej długości, ale cygaretki do pracy super i fajne dłuższe koszulki 3/4 z miejscem na brzuch Dziś w ramach promocji dokupiłam jeszcze jedne spodnie i spódnicę ołówkową do pracy. Rany, łóżeczka, materacyki - ajajaj, ile tego będzie do skompletowania! Słyszałam tylko o otulaczu, a nawet kupiłam na prezent, świetna rzecz, też sobie kupię! Jakby co - jest pełno używanych na olx. |
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
Tez juz rozgladam sie za ubrankami, troche dostalam od znajomej troszke kupilam ale jeszcze brakuje, czekam na przeceny
bardziej niepokoi mnie fakt iz juz mam 19t 2d a jeszcze nie czuje zadnych ruchow maluszka... czy ktoras z Was ma podobnie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Ja na tym etapie już czułam, jak masz położone łożysko? Podobno jeśli jest z przodu to później czuć Na pewno na dniach czekają cię pierwsze kopniaczki.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Razem od 29.12.2011r. Zaręczeni od 1.08.2014r. Ślub - 27.08.2016r. Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3 Edytowane przez gilmoregirl92 Czas edycji: 2018-04-16 o 21:31 |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze wszystko jest ok, na dokumentach z poprzedniego badania wlasnie mam napisane ze ulozone prawidlowo na scianie przedniej, to juz przynajmniej wiem dlaczego tak jest
czy jest ktos kto tez ma na przedniej scianie? W ktorym tyg czulyscie ruchy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Kupiłam jeden i chyba mam wstępnie skompletowaną wyprawkę "ciuszkową" do rozmiaru 68. Dostałam masę ciuszków dla malutkiej od rodzinki.

Poza rzeczami od rodzinki (wózek + ciuszki) i meblami dla małej nie mamy prawie nic, więc w tym tygodniu planuję przyspieszyć z zakupami.
Już mam prawie całą wyprawkę "ciuszkową" do rozmiaru 68. Teraz trzeba kupić jeszcze "tylko" całą resztę heh.

albo po prostu widza na ulicy i ogladaja na stronach: wyobrazenia a rzeczywistosc to ogromna roznica