|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Sylwia, ja mam na scianie przedniej i tez jeszcze nie czuje a mam dziś 19+1
|
|
|
|
#3962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to było baardzo delikatne. W tę sobotę tryknął kilka razy konkretniej, ale też to żadne kopniaki. Jestem w 19t6d.
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj 17+5 i juz sie nie moge doczekac, a u mnie podobno na tylniej...
![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pierwsze ruchy zaczęłam czuć właśnie pod koniec 18 tygodnia, mam łożysko z prawej strony (tak po środku, w połowie z przodu, w połowie z tyłu). Teraz 20+5 i mała tak kopie i się rozpycha, że aż zaczyna czasem boleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, dosyć późna pora a ja nie mogę zasnąć
.Kruella super wieści, ciesze się bardzo że z Twoim maleństwem jest wszystko dobrze i nie zamartwiasz się już. Jak z Twoim zdrowiem? Pisałyście o kopniaczkac i ja już czuje te mocniejsze a jutro będzie 21t0d nawet mój tż załapał się na dwa kopnięcia hehe strasznie się cieszył. U mnie mała szczególnie kopie jak leże na plecach albo dotykam brzucha. Ja narazie nie planuje kupywać łożeczka tylko dostawke chicco i kosz mojżesza do tego materac lateksowo-piankowy(ponoć najlepszy), dwie pieluszki bambusowe i kilka tertrowych. Myślę że maluszek u mnie będzie spał w otulaczu lub rożku na początek. Kołderke i poduszke sobie narazie odpuszczę. I dziś poczyniłam pierwsze moje zakupy ciuszkowe dla małej, 3pajace i 1 body narazie skromnie. Nie mogę się doczekać mojego urlopu w Polsce |
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam się martwić bo w poprzedniej ciąży czułam w 16t. Łożysko niby jest na przedniej ścianie no ale powinnam chyba już czuć 20.04 mam połowkowe to się trochę uspokoje. A weekend starsza mi usiadła z impetem na brzuchu i boję się że coś się stało maluszkowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz chronić brzuch i za każdym razem powtarzać kto siedzi w środku, ja bym sie martwiła - ja 2 dni nie czułam nie wiem czemu, ale później już się ruszało -hmm może zjedz coś słodkiego? |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, w ogóle jeszcze nie czułam ruchów. Starsza mi usiadła nieumyslnie, po prostu tańczyła sobie na łóżku i nagle klap na pupę à akurat byłam obrocona w jej strone
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zmiesci mi sie tylko kolyska albo kosz pewniem. Ja z zakupami czekam do polowkowego. Czyli po czwartku moge zacząć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
Ja ruchy czuję..hmm..od 1,5-2 tygodni, jakoś tak. Łożysko mam na tylnej ścianie, no i dość szczupła jestem. Ostatnio kotka zaległa mi na brzuchu, dzieciak zaczął kopać, to biedna wygladala na dość zdegustowana. Pewnie tez poczuła :P
|
|
|
|
#3971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Duzo bardziej martwi mnie, ze bardzo malo przytylam (dopiero 3,5 kg) i w ogole nie widac mi brzucha. Moja tesciowa mi opowiadala, ze jak byla w ciazy z moim mezem to tez bardzo dlugo miala plaski brzuch i gdzies dopiero pod koniec 6 miesiaca sie pojawil.... no zobaczymy jak to bedzie u mnie.
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
w 1 ciąży w 5,5 miesiąca widać brzuch. też kiedyś się martwiłam - ja w środę-jutro mam 22 tydzień, przytyłam 4kg, mam 180cm- każda kobieta jest inna.ja tą ciążę widzę, ale na ulicy ludzie już niekoniecznie.... |
|
|
|
#3974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na koniec będzie największy skok wagi, więc lepiej się nie rozpędzać ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o tyciu a u mnie to załamka, bo na każdej wadze inaczej
wg mojej domowej to wychodzi mi tez jakieś 3kg, w sumie nie wiem z ilu startowalam - gdzieś miedzy 55 a 57 bo to się wachalo. Teraz na domowej mam miedzy 58 a 59 a u lekarki zawsze ponad 60 chyba bardziej wierze swojej starej, analogowej w tej kwestii no różnica, ze w domu zawsze nago a tam w ubraniach, także może to to ta różnica ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nawet jeden koleś wczoraj miejsce w tramwaju ustąpił, wiec chyba tez juz cos widac
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wychodzi ze przytylam okolo 3 kg
brzuszek juz widac nawet myslalam ze jakis spory ale maz mnie uswiadomil ze jego znajoma ma miesiac pozniej termin I ma wiekszy, wiec chyba jednak moj nie jest az taki duzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jest jakas srednia, ze ruchy powinno sie poczuc w 5 m-cu, a wlasciwie pod koniec. To zwykle jest 20 tydz. a czesto nawet jakos po. Mysle ze do 22-23 tyg. juz wszystkie na watku beda czuc, wiec bez obaw. Liczyc regularnosc i tak musimy zaczac chyba od 28 tc dopiero
ale moje malenstwo jak juz zaczelo w 18 tygodniu to codziennie daje nam juz znac o sobie, fajnie sie rozkrecil, coraz wiecej i roznorodnie go czuje, nawet TZ tez pod reka tez bardzo wyraznie i tak strasznie nie mozemy sie doczekac podgladania na usg jeszcze tydzien i dwa dni, wytrzymamy ![]() Sarahxoxo - Mamaginekolog dzisiaj przypominala akurat swoj artykul o wielkosci brzucha https://www.mamaginekolog.pl/metody-...astania-plodu/Ja brzuszek mam umiarkowanie widoczny, najbardziej w obcislych rzeczach, w luznych sie jeszcze w miare ukryje ale jak narazie nie jest jeszcze jakis duzy, choc owszem wystajacy. A moja wage to sama nie wiem jak mam liczyc, bo tuz przed ciaza przez szpital i diete po zabiegu schudlam 4-5 kg od tej, ktora mialam stabilna od lat. Wiec jesli nie liczyc tej utraty to przytylam 2-3 kg a jesli wyjsc od tego spadku to juz jakies 7! grunt, zeby lekarz ocenil czy wszystko idzie dobrze z waga w naszej indywidualnej sytuacji, mysle ze w razie watpliwosci zawsze dobrze dopytac ginekologa/polozna a nie sluchac sie zyczliwych znajomych albo z kims porownywac, bo to nie ma sensu.Co do wyprawki i spania chyba poscieli kupowac narazie nie bede, raczej rozek, otulacz, kocyki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inni (z rodziny+znajomi mówią,że nie widać, chyba,że podkreślę tuniką ciążową. -czuję,że ta ciąża to będę bambaryła. Bratowa też drugą ciążę miała dużego brzucha.był gigantyczny
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Gratki dziewczęta za polowkowe
cieszę się, ze wszystko ok!Ale tematów sie narozpoczynało.. Co do wózka, to Bugaboo cameleon jest jeszcze lzejszy - waży tylko 9,5kg razem z gondolą. Jest super zwrotny i ma rozne bajeranckie funkcje np. zmiana kierunku pchania, złożenie w 'taczkę' itp. Oczywiscie drogi jak fix, ale z drugiej reki mozna kupic za polowe ceny albo i taniej, a jest niezniszczalny. Co do dostawek to sie nie znam, ja planuje zwykłe łóżeczko kupić w ikei z lateksowym materacem (tez sie schizuje tymi robalami w kokosie i gryce), ale koleżanka kupiła sobie kosz Mojżesza i.. użyła dwa razy. Jej zdaniem spoko bajer, ale jak masz kolyske/lozeczko, to zupelnie niepotrzebny. Szczegolnie, ze jej syn nie chcial w tym koszu lezec, ot taka fanaberia ![]() Planuje tez kołderkę, bez poduszki - takiemu maluchowi to niepotrzebna w ogole. A wczesniej to kocyk/pielucha, zalezy jaka bedzie pogoda. No i otulacz/rożek na samiutkim początku. Wagowo plasuję się w wątkowej czołówce, 58,5 a zaczynałam od 52,5 wychodzi 6 kg w 5 miesięcy Ale tak naprawde w pierwszym miesiacu przytyłam 4, a reszta idzie pomalutku, wiec sie nie przejmuje jakos bardzo. Duzo mniej sie ruszam w porównaniu z zyciem przed ciążą, wiec sądzę, że jak wrócę do starych zwyczajów, to po prostu wrócę i do wagi![]() A co do ruchów, to u mnie - w sumie sama nie wiem, mam wrazenie takiego ucisku poniżej pępka i ten 'ucisk' sie przemieszcza, to tu, to tam ale czy to są ruchy.. raczej wątpię Czekam nadal, a mam łożysko na tylnej scianie
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, to już 22 tydzień, niezle, zdałam sobie sprawę,że to już po 20 tygodniu-geniusz ze mnie
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Druga rzecz - maleńkie przednie kółka. Jeśli ktoś nie ma w okolicy starych, dziurawych chodników oraz nie planuje wycieczek do lasu, to znowu - żadna wada. Faktycznie, wózek jest nie do zajechania i można kupić używany, bo są świetnej jakości - potem jeszcze da się go dobrze sprzedać. |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Weź nie strasz.... Ostatnie 2tyg to +2kg. Musi zwolnić!!! Nie mogę tyc kg na tydzień przecież. Jeszcze z 20tygodni zostało !!!!
Słuchajcie kupiłam dwa nosidła na szmateksie.. 5 i 7 zł haha jedno bardziej letnie a drugie bardziej zabudowane jesienne firma Chicco. W zasadzie nówki. to temat nosidełek mam załatwiony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie znasz to ok a jak nie to moze dobrze trafilas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Hmm w sumie jak teraz patrze na specyfikacje to anex sport rzeczywiscie lzejszy niz adamex barletta czy bebetto murano. Nastepnym razem w sklepie poprzygladam sie i potestuje bardziej szczegolowo
![]() Ja o dostawce co prawda nie mysle, ale zastanawiam sie nad chicco baby hug 4w1 - wydaje mi sie fajny bo ma wiele zastosowan, co uwazacie? Heledore - gratulacje zakupow, co za obledna cena! masz zdjecia zdobyczy?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2018-04-17 o 13:40 |
|
|
|
#3988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do nosideł - idę w chusty, bo można od urodzenia. Być może będzie to jedyna opcja na wygodne wyjście z domu na trochę (3. piętro bez windy plus pies) Edytowane przez basakatua Czas edycji: 2018-04-17 o 13:44 |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co maleńki brzuch
też czasem mi smutno ![]() Ale jeszcze ma czas urosnąć Dziś przyszła mi poduszka do spania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

czy jest ktos kto tez ma na przedniej scianie? W ktorym tyg czulyscie ruchy? 
.
zaczynam się martwić bo w poprzedniej ciąży czułam w 16t. Łożysko niby jest na przedniej ścianie no ale powinnam chyba już czuć 

Na koniec będzie największy skok wagi, więc lepiej się nie rozpędzać
jeszcze tydzien i dwa dni, wytrzymamy 
cieszę się, ze wszystko ok!