|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
Cytat:
i wcale tak nie jest, dziewczyna pół życia przesiaduje w domu nad książkami i nie robi nic więcej by ustawać za zdzire poza jej wyglądem, a to, że wiele dziewczyn okazuje sie tak głupia na jakie wyglądają to nie zmienia faktu ze ocenianie po pozorach jest jeszcze głupsze, a te stereotypy to również nic mądrego
|
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprostu denerwuje mnie ocenianie innych, można kogoś oceniać znając go naprawde dobrze i wiedząc o ważnych wydraezniach w życiu tej osoby |
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
A ja mialam. Wydawala mi sie pusta, skreslilam ja, ale potem jakos..poznalysmy sie lepiej i to byl mega szok.
Tak samo jesszcze z dwoma "pustymi blondynami". Wszystkie te trzy dziewczyny byly moimi przyjaciolkami. |
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
A co, wiesz lepiej ode mnie?
![]() Znam pełno takich dziewczyn - wcale nie pobieżnie - i żadna z nich nie ma na tyle wysokiego IQ i na tyle interesującego charakteru, żebym miała ochotę rozwijać te znajomości
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że wiele dziewczyn to puste małolaty ale nie wszystkie, a nawet jeśli to nie wzięło się z niczego
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uspokójcie się.nie wdawajcie się w pyskówki
mamy mowic tu o skrajnych przypadkach ,a nie o normalnych zadbanych dziewczynach,czy o subkulturze. -rozmowa tyczy się młodziutkich dziewczynek,które z pomocą telewizji,czy mamusiek robią z siebie stare maleńkie. -dziewczyn,czy raczej młodych kobiet,które przez wyzywający ubiór-rodem JOLKI z big -brothera zachowują się skandalicznie -oraz kobiet ubranych "normalnie",a zachowujących się .....(brak słow). ostatnim przykładem była u nas afera.dziewczyna lat 17 i dwoch młodych wyrostkółw pod wpływem narkotyków wdarli się do kostnicy i zmasakrowali troje nieboszczyków.dla zabawy-z nudów |
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#521 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8299879]Tia... A Tobie nigdy, przenigdy nie zdarzyło się ocenić kogoś po wyglądzie?[/QUOTE]
oczywiscie ze zdarzyło ale wiem ze to głupie i bezsensowane, a bywało i tak, ze okazało się iż strasznie sie myliłam |
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam wygląd + plus , czyli w połączeniu. Daleko mi od oceniania po wyglądzie.
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oglądałam program drzyzgi o takich nastolatkach -booosz toc to huliganki |
|
|
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie e bym nie chciała, ale niestety zdażyło mi się |
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bunt ,nie bunt u mnie jest skreślona.
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
a we mnie jest duuużo tolerancji.
ubiór tak bardzo mi nie przeszkadza,ale zachowanie tak.choć pomyślę sobie w duchu,że mogłaby od czasu do czasu przejrzeć się w zaczarowanym zwierciadle prawdy,tak wulgarnego zachowania nie mogę znieść.nie żebym zwracała uwagę,ale jeśli problem tyczy się bezpośrednio mnie idę na całość.a dodam,że najlepsza obrona to atak ze zdwojona siłą. |
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
po co? po co się buntować przeciw setkom zupełnie obcych ludzi?
taki bunt to manifestacja czego? poza tym ktoś tu wspomniał, bodajże rare bird (ale nie jestem pewna, więc z góry przepraszam jeśli się pomyliłam), że 'jak cię widzą tak cię piszą'. z powietrza się to powiedzenie nie wzięło, wspominała je moja babcia, wspomina i ojciec, pewnie i ja dzieciom kiedyś będę tak mówić. |
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Nie można nie ocaniać kogoś po wyglądzie czy zachowaniu. Ludzie dzielą się na tych co tak robią na tych co się do tego nie przyznają. Ciekawa jestem czy ci drudzy usłyszą od takiej dziewuchy wulgarnej na ulicy "spie... mi su... z drogi bo ci naj... " pomysli sobie "biedna dziewczyna, pewnie jej rodzice nie kochają, zaproszę ją na kawę to pogadamy szczerze i ją poznam". Jeśli tak to gratuluję. Oceniamy, oceniamy, oceniamy i wiecie co? To zwyczajna selekcja znajomych i ewentualnych wrogów. Uważam, że po coś to jest. Moja ciotka np od razu skreśla osoby z tatuażem (się do nich zaliczam ale rodzina to rodzina) i nie próbuje ich poznać, zanim oceni. Myślę też, że takim osobom znajomość z nią nie jest potrzebna do niczego. Bo skoro to jest jej główne kryterium w wycenie człowieczej wartości to myślę, że jeśli mają trochę oleju w głowie to wspólnego języka by nie znaleźli i zapewne lepiej, gdy będą trzymać się od siebie z daleka.
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#534 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej razi zachowanie rozpieszczonych dziewczyn uważają się za wielkie i pokazują co one mogą ilość kasy rodziców pokazują w wyglądzie a ludzi tzw gorszych traktują jak podludzi.Miałam odczynienie z takimi tydzień temu .Przeszłam koło nich powiedziałam co myślę o tym kulturalnie i poszłam.Bo o dziewczynach z biedniejszych rodzinn podchodzące pod patologiczne to unikam bo za byle co można dostać w gębę.Nawet dla popisu.
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca w sklepie oglądam bluzkę a ona mnie sru z bara przypadkiem czy nie ale jednak nie przeprosiła zaraz przyleciała jej koleżanka i od niej też by mi się oberwało ja mówię dosyć głośno mówi się przepraszam nie zareagowały przeszłam centralnie koło nich mówiąc do mojego Tż głośno Jak ktoś jest nie wychowany to tylko współczuć.
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-10-30 o 17:10 Powód: bbb |
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

ale ślepa nie jestem, trochę na tym świecie żyję, i nauczyłam się, że w niektórych przypadkach ocenianie po pozorach się sprawdza. Bo znam naprawdę mnóstwoooo takich dziewczyn i żadna z nich nie jest godna uwagi, mają żenująco niski poziom inteligencji. Jak wcześniej pisałam - ktoś ten stereotyp potwierdza i utrzymuje.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)