Nastolatki i seks. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 18:19   #31
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

Dot.: Nastolatki i seks.

A czytałyście w "Wysokich Obcasach" artykuł pt. "Dziewica na sprzedaż"? Jakie macie wrażenia?
Mnie osobiście zmroziło.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 18:34   #32
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
zalezy od podejsca i otwartosci dziecka i nie rozumiem co mialas na mysli pod pojeciem" wsciubania nosa" ? bo jezeli Twoja mama upierdliwie sie pytala czy juz to robilas i kiedy bedziesz robic, to oki w porzadku rozumiem Twoje podejscie do tego tematu ale nie rozumiem teraz Twojego posta , dajesz mi do zrozumienia ze ja to robie? czy ze robila to moja mama ?

na dzien dziesiejszy moja corka ma mnie za najlepsza przyjaciolke i sama mi sie zwierza, pyta i nie zamierzam nawet "wsciubiac nosa w jej zycie" ani zmuszac jej do czegos czego by nie chciala, tudziez rozmawiac z nia na krepujace dla niej tematy na sile i jeszcze jeden fakt ,w wieku 15 lat rozmawiac _dopiero_ o antykoncepcji to przesada i to gruba.
tu się zgadzam, zalezy od otwartości dziecka. napisałaś, że Twoja mama wiedziała kiedy masz zamiar współżyć, a ja naprzykład nie powiedziałabym swojej. co do mojej mamy, to właśnie cieszę się, że nie wścibiała nosa chociaż wiem, że sama moge jej zawsze się zwierzyć (zupełnie jak Twoja córka Tobie, więc napewno nie chciałam Cię obrazić, broń Boże) tylko ja sama wyszłam z inicjatywą, nie trzeba było żadnych rozmów. w swoim poście od razu zaznaczyłam, że nikogo nie neguję, to indywidualna sprawa. Ja jeszcze nie wiem jak bym rozmawiała ze swoim dzieckiem, na ten temat, mam nadzieję, że samo będzie ciekawskie i zapyta wcześniej. narazie piszę z punktu widzenia dziecka (no, już pełnoletniego). ale masz rację, w wieku 15 lat to troszkę za późno.
Stary 2008-07-21, 18:45   #33
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochana-plotkara Pokaż wiadomość
tu się zgadzam, zalezy od otwartości dziecka. napisałaś, że Twoja mama wiedziała kiedy masz zamiar współżyć, a ja naprzykład nie powiedziałabym swojej. co do mojej mamy, to właśnie cieszę się, że nie wścibiała nosa chociaż wiem, że sama moge jej zawsze się zwierzyć (zupełnie jak Twoja córka Tobie, więc napewno nie chciałam Cię obrazić, broń Boże) tylko ja sama wyszłam z inicjatywą, nie trzeba było żadnych rozmów. w swoim poście od razu zaznaczyłam, że nikogo nie neguję, to indywidualna sprawa. Ja jeszcze nie wiem jak bym rozmawiała ze swoim dzieckiem, na ten temat, mam nadzieję, że samo będzie ciekawskie i zapyta wcześniej. narazie piszę z punktu widzenia dziecka (no, już pełnoletniego). ale masz rację, w wieku 15 lat to troszkę za późno.

oj dzieci sie pytaja i to bardzo szybko moja miala kolo 4,5 latek jak zaczely sie pierwsze pytania , a skad sie wzielam, a skad sie znalazlam w brzuszku, a jak wyszlam z brzuszka etc etc sa strasznie ciekawskie( moja cora taka byla ) w sumie jak sobie pomysle to temat ciezki jest bo kazde dziecko jest inne , jedne otwarte i chlonie jak gabka i intersuje sie, drugie jest skryte i zawstydzone

pierwszy przyklad ja i moja siostra i pierwsza miesiaczka , ja jak dostalam to sie cieszylam i od razu wszyscy wiedzieli w domu no co kobita sie stalam dostalam wtedy wielki bukiet kawiatow i pierscionek srebrny od taty - pamiatke mam do dzis moja siostra za to nawet mamie nie powiedziala , i mama sama sie domyslila po znikajacych podpaskach wiedzialysmy od mamy ze taki dzien nadejdzie , mowila nam wczesniej o tych kobiecych sprawach za to moja kuzynka niczego nie swiadoma wyleciala z krzykiem ze umiera i ma raka bo jej krew leci ..

dlatego mowie kazda matka zna swoje dziecko i wie jak z nim rozmawiac i na co sobie pozowolic(przyklad Twojej mamy, wylapala ze wiesz , nie chcesz rozmawiac) ale tlumaczyc trzeba , walkowac i zaczac nie w wieku 15 lat
a najgorzej jak w ogole nie tlumaczy i takie dziecko dowiaduje sie od osob trzecich, albo zaklada watki wlasnie ze sie piescilo z chlopakiem w ciuchach i czy jest w ciazy, albo ze sie calowala i czy jest w ciazy

w mojej corce gimnazjum nie ma przygotowania do zycia w rodzinie, nie bylo tez w podstawowce , tylko tyle co na biologi lapnie ,ale tam nie ma odpowiedzi na wiele pytan dotyczacych seksu. wiec dobrze jest byc z dziekciem otwartym zeby w razie jakis watpiliwosci sie spytalo , a nie udawac ze nie ma seksu w ogole w doroslym zyciu
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2008-07-21 o 18:53 Powód: dopisek
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 18:55   #34
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

Cytat:
oj dzieci sie pytaja i to bardzo szybko moja miala kolo 4,5 latek jak zaczely sie pierwsze pytania , a skad sie wzielam, a skad sie znalazlam w brzuszku, a jak wyszlam z brzuszka etc etc sa strasznie ciekawskie( moja cora taka byla ) w sumie jak sobie pomysle to temat ciezki jest bo kazde dziecko jest inne , jedne otwarte i chlonie jak gabka i intersuje sie, drugie jest skryte i zawstydzone
o to tym sposobem dziecko by mi chyba ułatwiło sprawę.

Cytat:
ja jak dostalam to sie cieszylam i od razu wszyscy wiedzieli w domu no co kobita sie stalam dostalam wtedy wielki bukiet kawiatow i pierscionek srebrny od taty - pamietke mam do dzis
ja Cie, ale fajnie. niezapomniane przeżycie.

Cytat:
wiec dobrze jest byc z dziekciem otwartym zeby w razie jakis watpiliwosci sie spytalo , a nie udawac ze nie ma seksu w ogole w doroslym zyciu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości