|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nastolatki i seks.
A czytałyście w "Wysokich Obcasach" artykuł pt. "Dziewica na sprzedaż"? Jakie macie wrażenia?
Mnie osobiście zmroziło. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż wiem, że sama moge jej zawsze się zwierzyć (zupełnie jak Twoja córka Tobie, więc napewno nie chciałam Cię obrazić, broń Boże) tylko ja sama wyszłam z inicjatywą, nie trzeba było żadnych rozmów. w swoim poście od razu zaznaczyłam, że nikogo nie neguję, to indywidualna sprawa. Ja jeszcze nie wiem jak bym rozmawiała ze swoim dzieckiem, na ten temat, mam nadzieję, że samo będzie ciekawskie i zapyta wcześniej. narazie piszę z punktu widzenia dziecka (no, już pełnoletniego). ale masz rację, w wieku 15 lat to troszkę za późno.
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dzieci sie pytaja i to bardzo szybko moja miala kolo 4,5 latek jak zaczely sie pierwsze pytania , a skad sie wzielam, a skad sie znalazlam w brzuszku, a jak wyszlam z brzuszka etc etc sa strasznie ciekawskie( moja cora taka byla ) w sumie jak sobie pomysle to temat ciezki jest bo kazde dziecko jest inne , jedne otwarte i chlonie jak gabka i intersuje sie, drugie jest skryte i zawstydzone pierwszy przyklad ja i moja siostra i pierwsza miesiaczka , ja jak dostalam to sie cieszylam i od razu wszyscy wiedzieli w domu no co kobita sie stalam dostalam wtedy wielki bukiet kawiatow i pierscionek srebrny od taty - pamiatke mam do dzis moja siostra za to nawet mamie nie powiedziala , i mama sama sie domyslila po znikajacych podpaskach wiedzialysmy od mamy ze taki dzien nadejdzie , mowila nam wczesniej o tych kobiecych sprawach za to moja kuzynka niczego nie swiadoma wyleciala z krzykiem ze umiera i ma raka bo jej krew leci .. dlatego mowie kazda matka zna swoje dziecko i wie jak z nim rozmawiac i na co sobie pozowolic(przyklad Twojej mamy, wylapala ze wiesz , nie chcesz rozmawiac) ale tlumaczyc trzeba , walkowac i zaczac nie w wieku 15 lat![]() a najgorzej jak w ogole nie tlumaczy i takie dziecko dowiaduje sie od osob trzecich, albo zaklada watki wlasnie ze sie piescilo z chlopakiem w ciuchach i czy jest w ciazy, albo ze sie calowala i czy jest w ciazy w mojej corce gimnazjum nie ma przygotowania do zycia w rodzinie, nie bylo tez w podstawowce , tylko tyle co na biologi lapnie ,ale tam nie ma odpowiedzi na wiele pytan dotyczacych seksu. wiec dobrze jest byc z dziekciem otwartym zeby w razie jakis watpiliwosci sie spytalo , a nie udawac ze nie ma seksu w ogole w doroslym zyciu
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2008-07-21 o 18:53 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#34 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja Cie, ale fajnie. niezapomniane przeżycie. ![]() Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

i nie rozumiem co mialas na mysli pod pojeciem" wsciubania nosa" ? bo jezeli Twoja mama upierdliwie sie pytala czy juz to robilas i kiedy bedziesz robic, to oki w porzadku rozumiem Twoje podejscie do tego tematu
chociaż wiem, że sama moge jej zawsze się zwierzyć (zupełnie jak Twoja córka Tobie, więc napewno nie chciałam Cię obrazić, broń Boże) tylko ja sama wyszłam z inicjatywą, nie trzeba było żadnych rozmów. w swoim poście od razu zaznaczyłam, że nikogo nie neguję, to indywidualna sprawa.
Ja jeszcze nie wiem jak bym rozmawiała ze swoim dzieckiem, na ten temat, mam nadzieję, że samo będzie ciekawskie i zapyta wcześniej.
narazie piszę z punktu widzenia dziecka (no, już pełnoletniego). ale masz rację, w wieku 15 lat to troszkę za późno.
wyleciala z krzykiem ze umiera i ma raka bo jej krew leci ..