|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Kika, widziałam Twój jadłospis, bardzo ładnie
![]() A ja się staram i staram...i dla mnie to było szaleństwo to co dzisiaj, dlatego Iza, proszę Cię, nie strasz mnie ciągle ostrzeżeniami, bo myślałam, że chociaż tutaj będę mogła pokazać swoje jadłospisy, szczerze, takie jakie są...:-( Przecież nie propaguję żadnej 'pro-any' itp. Poprostu jest jak jest. |
|
|
|
#4892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Badania miałam bo rodzice bali się czy nie mam anemii jakiejś, ale nie mam
|
|
#4893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale może Ty się skusisz czasami na coś słodkiego?![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nom, ale lekarz powiedział mi to co Tobie- wyniki super ale ja mięsko jem bo lubię mówił tylko, żebym ewentualnie dużo soczków piła i jadła kapustę kiszoną, pomidory i buraki a Mama kupiła mi Vigor
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#4894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co nie zmienia faktu, że żadne z tego P
|
|
#4895 |
|
Rozeznanie
|
i minął kolejny weekend, nie lubie weekendów, zawsze wpadnie jakis grzeszek, wczoraj np lód i gryze się tym przez następne kilka dni.
wiem, ze przez ten jeden lod przecież nie przytyłam, ale z drugiej strony nie pomoże tez mi to schudnac...nadmiar wolnego czasu w niedziele robi swoje... |
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filifionko, ale z tego, co wiem, nie chcesz chudnąć
|
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
Chce.. jeszcze pare kg tu i ówdzie, głównie na dolnych partiach, które sa otłuszczone, to raczej wszyscy dookoła mówia zebm nie chudła, bo od początku roku poszło juz ponad 10 kg, ale ja nadals nie umiem spojrzec w lustro i zaakcetpować tego jak wygladam... ciesze się jedynie, że nie ma upałów i mogę nosić długie spodniei bluzy zakrywajace wszystko
|
|
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
i jak nikt mi nie pomoże?
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jadłam od jakichś 2 lat :P. Generalnie nie powinnam, bo chyba jagodzianki mają mleko, ale mama powiedziała, że od czasu do czasu możemy trochę nagiąć tą dietę bezmleczną.Ale akurat miałam pecha, bo w mojej prawie jagód nie było ![]() Dzisiaj nic ciekawego w domu nie ma do jedzenia i lipa
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Nie będę pisała co u mnie, bo jest okropnie, ale czytam Was regularnie. Enex strasznie Ci współczuję, wiem co czujesz, u mnie też kompuls za komplusem i nie umiem tego powstrzymać. Też czuję taką bezsilość jak Ty Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!
|
#4901 |
|
Gość
|
Chcę wiedzieć Ludziu do kogo 5000 post należy
U mnie ok. Pozdrawiam |
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
echhh.
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, dziewczyny ja chciałam tylko napisać, że właśnie wróciłam od ginekologa i mnie badała (no eh.) po czym stwierdziła, że jest wszystko ok i mam czekać na okres, że jeszcze mogę nawet pół roku go nie mieć.
I mykam, na obiadek
|
#4904 |
|
Rozeznanie
|
ja nie miałam 5 lat........wrócił sam, ale podobno to zaskakujace......
|
|
|
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
Ja wpadłam się pożegnać
![]() o 15 mam pociąg do Gdańska więc już tu nie zawitam wracam dopiero w sierpniu![]() będę tęsknić buziaki
|
|
|
|
#4906 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od jednego na pewno nie przytyjesz, a powolutku to też byłby krok w przód co do ustępstwa to w każdej diecie jest jakieś 10% (chyba tyle) luzu![]() ![]() a jak w domku nic nie ma to marsz na zakupy ![]() i kup sobie coś smacznego, coś na co masz ochotę![]() Cytat:
i nie smutaj kiedyś musi być w końcu lepiej...Cytat:
gratuluję w takim razie spokojnie czekaj na okres, a z pewnością wkrótce się pojawi powodzenia ahh...smacznego![]() Vixeen89 udanego wypoczynku ![]() 3maj się cieplutko, papsiu![]() kotka.c 5 lat to na prawdę długo...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vix napiszę Ci mega długiego smsa, aż się przestraszysz trzymam kciuki, żeby było SUPER! ale masz pisać, Panno Paulinko słyszysz?
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4909 | |||||
|
Gość
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja chcę się przywitać i powiedzieć, że w wrześniu mam urlop językowy. Co do reszty nie muszę pisać (dziś sama sobie schabowego usmażyłam i zjadłam (ad co) i potem wszamałam drugą porcję owsianki. |
|||||
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny... Może mnie jeszcze pamiętacie...
Uciekłam bez słowa, bo myślałam, że wizaż mi wcale nie pomagał w walce z tym wszystkim. No i do końca nie wiem, co dalej ze sobą zrobić. Wakacje się zaczęły, miałam jechać na urlop z wymarzoną figurą. I co? Zdążyłam schudnąć, ale nie nacieszyłam się fajnym ciałkiem, bo dopadło mnie jojo i kompulsy. Wprawdzie waga jest o 2 kg niższa niż przed odchudzaniem, ale wymiary już takie same, w talii jestem nawet szersza. Nie podobam się sobie taka, jaka jestem teraz, dużo osób zauważyło, że kiedy schudłam stałąm się wesoła, pewniejsza siebie, zaczęłam chodzić w krótkich spódniczkach. Teraz już nie potrafię, moje nogi doprowadzają mnie do czarnej rozpaczy. Przez ten cały czas byla to istna sinusoida- przez tydzień jadłam jak na normalnym U, pozwalałam sobie na lody, fajne dodatki, potem tydzień napadów, tydzien głodzenia się, U i tak w kółko. No i znowu mam duży tyłek, fatalnie grube uda, za parę dni wyjeżdżam na urlop, a garderobę musiałam skompletować praktycznie od nowa, bo w moje stare-nowe ciuchy już się nie mieszczę. Raz byłam tak kompletnie zdesperowana i bezsilna, że zjadłam 2 paczki przeterminowanych pierników w czekoladzie... Jak wrócę to wybieram się do psychologa. Za to co robiłam nienawidziłam sama siebie, resztki rozsądku powstrzymały mnie przed tym, żeby nie zwymiotować, był taki okres, że codziennie płakałam. Az kiedyś mama to zauważyła, pękłam i wszystko jej opowiedziałam. Teraz stara się mnie pilnować, żeby do napadów nie doszło, za każdym razem melduję jej co jem, chociaż pewnych rzeczy nie przegadam, dla mojej mamy jedzenie 5 posiłków dziennie to za dużo i w ten sposób wg niej nigdy nie schudnę. Bo ona je dwa razy dziennie, a na kolację jajecznice na połowie kostki margaryny z białym chlebem i kupą masła- a wagę trzyma. Błagałam ją, żeby nie kupowała słodyczy, a jak kupi dla siebie czy taty, to żeby nawet o tym nie mówiła tylko schowała głęboko i jadła, kiedy nie widzę. Bo jak zobaczę i jestem sama w domu- to jest koniec, kompletny brak kontroli. A kiedy nie widzę to problemu nie ma, do sklepu by je kupić nie pójdę. Jak jest teraz? Jem mniej więcej wszystko, w mniejszych ilościach, odlożyłam słodycze, ciastka, za to owoców sobie nie odmawiam. Nie podtrzymuję kultu białka, nie przestrzegam obsesyjnie pór posiłków, jak się trafi to zjem następny posiłek 2 godziny później, a jak nie to 5. Oduczam się stalego myślenia o jedzeniu choć z tym idzie mi najgorzej, wprawdzie jak jest poniedziałek to nie planuję 'co zjem w czwartek' (a tak było), ale o dniu jutrzejszym już zaczynam myśleć. Z chęcia pisałabym jadłospisy na NCJ, ale nie są one zgodne z wizażowymi wyznacznikami, może by mi to pomogło, ale nie dawałabym dobrego 'przykładu'. Mama mnie waży, nawet nie wiem, ile teraz dokłądnie jest, wiem tyle, że po tygodniu niby 30 dag mniej. Niedużo, ale chciałabym, żeby to było trwałe. Na ćwiczenia nie mam siły, ale staram się chociaż 10 minut dziennie coś robić, raz w tygodniu biegam. Na urlopie zamierzam 0,5 godziny dziennie pływać w basenie. Niestety w Tunezji nie będe miała zbyt ciekawie z jedzeniem- all inclusive, a jako 2 śniadanie i podwieczorek mam do wyboru... hamburger, zapiekanka lub hot dog :/ Chciałabym powrócić do normalności, kiedy miałam może za dużo ciałka ale lałam na to sikiem prostym, mówiłam, że się 'odchudzam' a wieczorem i tak jadłam ze śmiechem czekoladę jak była okazja. Tęsknię za wspólnymi posiłkami, a nie tak, że ja zawsze jem coś innego. Bo mi na to moja głowa nie powzwala. Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale musiałam się wygadać. Pozdrawiam Was wszystkie i zyczę dużo wytrwałości. P.S. Aralko, śliczna z Ciebie dziewczyna, tylko moim zdaniem trochę za chuda.
|
#4911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No Aralko nie daj się prosić...![]() Cytat:
Witaj Na początku życzę miłego urlopu -zaczynam tak od końca i nie masz za co przepraszać, od tego jest to forum hmm...czyli może za szybko przeszłaś na U? a wcześniej ile kcal jadłaś jeśli mogę wiedzieć? teraz masz kompulsy? po nich przytyłaś?
||
|
|
|
#4912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj wybrałam się na zakupy z kumpelą i kupiłam sobie nawet loda - mrożony jogurt z owocami malutkiego - ale zawsze coś Zapisałam się również na prawo jazdy zaczynam od 18 sierpnia ![]() Ogólnie jakiś dobry humor mnie dopadł od rana
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie myślałam, co tam u Ciebie. Wiesz, podobno dieta to całkowita zmiana stylu życia i chyba coś w tym jest. Nie o to chodzi, by po odchudzaniu wrócić do starych nawyków, przez które tyjemy (przykładowo tabliczka czekolady na noc, dwa litry lodów, chipsy itp.), ale przesada w drugą stronę - czyli nie pozwalanie sobie na grzeszki nawet raz za czas - też dobra nie jest. W rzeczywistości trudno jest być zdrową i normalną osobą po odchudzaniu, bo wiele kobiet/dziewczyn, które schudną szybko wracają do dawnej wagi i żyją "ciągle na diecie" albo zaczynają tworzyć niesamowicie restrykcyjne jadłospisy, byle tylko nie przytyć. Przekonałam się o tym patrząc na moją koleżankę - straciła ok 7 kg, ale jedzenie stało się jej obsesją, często np. pisze mi smsy z pytaniem, co dobrego zjadłam dzisiaj lub ile coś ma kalorii. Oczywiście są wyjątki typu Ludowa na przykład ![]() Maggie, myślę, że Tobie się to uda Dobrze, że masz wsparcie ze strony Mamy, choć mam nadzieję, że nie mówi Ci rzeczy w stylu "jeśli dalej będziesz tyle jeść, to ble ble ble", a daje prawdziwe wsparcie. Bo wiesz, że czy ważysz tyle, ile teraz, czy 5 kg mniej i tak jesteś śliczną dziewczyną. Jeśli chodzi o napady, czy masz jakiś 'produkt-zapalnik' , który rozpoczyna kompuls? Pisałaś o słodyczach. Myślę, że wybrałaś najlepszą opcję - unikanie ich. Nie ma słodyczy w domu - nie kuszą. A jeśli byś miała bardzo dużą ochotę, 'napadowy' głód, może wyjdziesz gdzieś na miasto np. na loda? Połazisz godzinę jedząc, zaspokoisz tę potrzebę, a ona w końcu minie. Wierzę w Ciebie !
|
|
|
#4914 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I że z Tatą tak fajnie macie. ^^Jeż był ogrooomny, chyba jeszcze na dwa dni mi się ostanie. ;D A wszak w piątek mam robić kolejne ciasto (też tak sobie postanowiłam ;D)! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję Ci bardzo. I wierzę, że kto jak kto, ale Ty sobie poradzisz. ;] Trzymam mocno kciuki! Cytat:
Oby okres rychło zawitał. ^^Cytat:
Baw się dobrze!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też się zastanawiałam, co tam u Ciebie. Acz pewnie mnie nie kojarzysz, bo zaczęłam więcej pisać dopiero podczas Twej wizażowej nieobecności. ;] W każdym razie kibicuję Ci, na pewno uda Ci się uwolnić o tych myśli o jedzeniu. Dobrze, że możesz pogadać z Mamą. Trzymaj się! Ja to sobie pozwolę się podzielić refleksją - chyba wracam do tego miłego stanu sprzed ED, kiedy kocha się siebie, nie chowa się w skorupce i wierzy się, że można podbić cały świat. Nie wiem, co tak na mnie wpłynęło, może praca. Nie czuję się małym dzieckiem, za to panią swego losu, co pozytywne jest bardzo, gdyż rok temu jako właśnie zagubione dziecię we mgle kombinowałam tylko, jakby tu jeszcze mniej zjeść. ;]
|
|
#4915 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O boze... Tak mi przykro. Jesteś bardzo bardzo dzielna Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przytyłąm, bo zaprzestałąm intensywnie ćwiczyć, miałam mnóstwo stresu- i jak niektórzy ludzie nie potrafią nic przełknąć, tak ja zachowuję się jak odkurzacz... Czy za szybko przeszłam na U? Nie sądzę, to nie tak, że z dnia na dzień zaczęłam jeśc wszystko, ja nawet sama do końca nie wiem, jak to się stało... byłam na urodzinach, zjadlam zdecydowanie za dużo- trudno, stało się, nie mailam żadnych wyrzutów sumienia, jak zjadłam więcej, to następnego dnia jadłam normalnie... Do czasu, aż przestałam się mieścić w ciuchy, po prostu. Wszystko natomiast odłożylo mi się w talię, boczki i wewnętrzną stronę ud- tam jest teraz normalnie galaretka. Nie wiem, ile kcal jadłam, nigdy ich nie liczyłam, ale gdzieś około 1400-1500. Od tygodnia kompulsów nie ma. Destrukcyjnie działają na mnie odwiedziny u babci, u której ZAWSZE jest tort, ciasto, do której nie dociera, że na coś nie ma się ochoty, zaraz zaczyna się gadka: no zjedz Madziu, zjedz, to ci nie zaszkodzi, spróbuj chociaż- i tak przez ponad godzinę. Wczoraj tak samo- mówiłam, że nie chcę tortu, ale co tam, oczywiście wbrew mojej woli mi nałożono ale pierwszy raz mama mnie poparła i nie powiedziała: to nie wypada, tylko babci powiedział, że jeśli nie chcę to mam nie jeść. Wkurza mnie to strasznie, te głupie uśmieszki i miny, po prostu wyszłam. to chore, żeby z powodu jedzenia nie chcieć odwiedzić własnej babci!!! A jak spróbuję- to zaczyna się lawina... Cytat:
Nie chcę wracac do starych nawyków, ale chcę żyć normalnie, tak po prostu, bez myślenia o jedzeniu. Chcę utrzymywać wagę jedząc to, na co w danej chwili mam ochotę i nie zwracając uwagi na ilość kalorii. Bo np. nie pamiętam kiedy poszłąm do sklepu i kupiłam batonika takiego, jaki lubię, nie zważając na ilośc kcal. Co do Twojej kolezanki- też mam taką, która uwielbia dowartościowywać się moim kosztem, bo sama jest bardzo zakompleksiona, chociaż jakichś specjalnych powodów nie ma, też dzwoniła do mnie z pytaniami typu: czy może zjeść jajko na kolację... Pozwalałam jej na to, ale już dłużej nie zamierzam, bo teksty typu: tylko z Tobą mogę robić zakupy, bo idąc z innymi koleżankami czuję się taka gruba, nie mieszczę się w rozmiar S... A na nie XS jest za duże... Czyli że co, ja jestem gruba? Nigdy o sobie nie mówiłam, że jestem gruba, są rzeczy, które mi się w sobie nie podobaja, ale uznaję siebie za normalną z oponką na brzuchu i za dużą pupą, po prostu. Cytat:
Mam nadzieję, że na wczasach poznam kogoś, kto zajmie mi trochę czasu, bo jadę tylko z rodzicami. Ech, nie umiem łatwo nawiązywać kontaktów, więc nie wiem jak to będzie. Produkt zapalnik? Hmmm... Pieczywo, płatki, lody, owoce. Dlatego rano nakładam teraz określoną porcję i koniec. Jak idę po dokładkę to tylko jedną. Najczęściej robię coś do jedzenia i tak naprawde idę na komputer, bo wtedy nie chce mi się z powrotem iść do kuchni, a jak jem w kuchni to szafka jest zdecydowanie za blisko. wolę tez kupować określone porcje, a nie jak moja mama- 1 kg czereśni, wolę wziąć 30 dag i mieć na podwieczorek i następnego dnia na śniadanie, a nie tak, potem znika cała miska.... Nie chcę też tak z wszystkiego rezygnować, dlatego raz w tygodniu będe sobie pozwalać na coś 'zakazanego', a środę, czyli w moje urodziny zapraszam w ramach 10% całą rodzinkę na lody Chociaz swoje wezmę bez polewy i bez bitej śmietany ![]() A teraz idę biegać, -pies się dopomina.
|
|
#4917 |
|
Gość
|
A potem się ludzie dziwią Toffiee czemu z Gerdim jestem (starszy o 45 lat), ale no co zrobisz, ja młodych facetów nie trawię po prostu. Dla mnie każdy będzie się kojarzył z panem W. I są dla mnie smarkaczami. A on, cóż klasa i wszystko razem dodane (i młode lubi
).
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
No i poszło...200g chipsów, 2Magnumy, rogalik biały, bita śmietana, kanapki z pastą jajeczną...a akurat sobie połaziłam dziś po sklepie, że zrobię zapasy czego zdrowego i pysznego i obkupiłam się moimi ukochanymi paprykami, ryżem na mleku z cynamonem, drobiową szynką, była w domu sałatka pomidorowa...zero reakcji...nie umiem jeść, nie umiem...i chyba już nigdy nie schudnę...a już byłam taka szczęśliwa, zadowolona ze swej sylwetki i sprawności, lekkości bytu...wszystko minęło...
. Przepraszam za to określenie, ale czuję się jak autentyczne prosię... . Nic tylko żrę...![]() W dodatku w tym tygodniu już nie mam praktyk, ale postanowiłam, pochodzić jeszcze na rana na pobieranie krwi na oddziale, niech się przećwiczę - na trzy razy trzy razy minęłam żyłę - wszystkim pacjentom sprawiłam okropny ból, ja naprawdę mam chyba obie ręce lewe... ![]() Maggie - mam nadzieję, że przynajmniej tobie się uda kochana wygrać z tym plugastwem |
|
|
|
#4919 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam tam rok temu - faktycznie pomagają.... pan Wiesio i spółka
ogólnie przyjazne podejście... bardzo fajny personel.. ale za to niektóre dziewczyny... eeh szkoda słów..
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

: ) w sumie to to jest dziwne jak dla mnie, że po takim ograniczaniu jedzenia lekarz stwierdził, że mam wyniki książkowe...

Nie jadłam od jakichś 2 lat :P. Generalnie nie powinnam, bo chyba jagodzianki mają mleko, ale mama powiedziała, że od czasu do czasu możemy trochę nagiąć tą dietę bezmleczną.

i nie smutaj
Nie wiem, co tak na mnie wpłynęło, może praca.