Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 20:42   #4921
enex
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Ale to poważny związek? To ile Twój TŻ ma lat - 63? Werka, prosze Cię, powiedz szczerze kochasz go jak faceta, a nie ojca?

Wiesz, mi tez czasem nie umieja pobrac krwi i to niy pielęgniarki z bardzo długim srarzem. Kłuja to w jedna to w druga żyłe, potem przeżucaja się na druga ręke. I nie jest to wcale taki ogromny ból.

Toffie, no mi sę udało dwukrotnie wyjechać poprzez żyłę na wskroś a głównie co innego odbierać młodej osobie z żyłami prężnymi i zdrowymi a co innego dziadkowi 80letniemu, albo człowieku z atrofiami, to już zupełnie inna budowa. Najgorsze że ci ludzie mają odbiory co dnia - jak im żyłę zakatrupię to jest to poważna sprawa jak nie ma potem skąd odbierać, albo mają ogromne siniaki, zdarza się, że taka żyła nawet pęka po nieumiejętnym odbiorze co mi się chyba też dziś przytrafiło. Ale dziękuję.

Werka - przepraszam za ewentualną wścibskość, ale interesuje mnie to co Toffie...w sumie - czy nie przesada? Ja nie mówię, że młodzi są bóg wie jak super, ale żeby przynajmniej facet około 30nie był tak samo odpowiedni - wiesz no akurat nie tylko na wieku zależy odpowiedzialność, wartość i dobro człowieka...ale twój wybór...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 20:49   #4922
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Ja byłam tam rok temu - faktycznie pomagają.... pan Wiesio i spółka ogólnie przyjazne podejście... bardzo fajny personel.. ale za to niektóre dziewczyny... eeh szkoda słów..
tak jak i wszędzie

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 20:58   #4923
noname12345TPa
Gość

Kocham Go na serio. Jako mężczyznę, nie jako ojca. Misiek ma 63 lata - w kwietniu stuknie mu 64. Może Go niedługo Poznam - dla mnie to ideał faceta - Niemiec, starszy, elegancki. A 30 latkowie to głównie żonaci i brykami się popisują - pisku opon, bumboxa i tumingowanych BMW nie znoszę. Zdjęcia Jego i Jego Żony (Doris - dla mnie cudowna kobieta) są w wątku "Makijaże klasyczne, ala Doris Schröder Köpf" i "Styl elegancki, coś ala Doris Schröder Köpf". Da się to zrozumieć po lekturze posta, do którego odesłałam Toffiee. I trwa od ponad 5 lat (27.01.03).
Stary 2008-07-21, 21:02   #4924
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Kocham Go na serio. Jako mężczyznę, nie jako ojca. Misiek ma 63 lata - w kwietniu stuknie mu 64. Może Go niedługo Poznam - dla mnie to ideał faceta - Niemiec, starszy, elegancki. A 30 latkowie to głównie żonaci i brykami się popisują - pisku opon, bumboxa i tumingowanych BMW nie znoszę. Zdjęcia Jego i Jego Żony (Doris - dla mnie cudowna kobieta) są w wątku "Makijaże klasyczne, ala Doris Schröder Köpf" i "Styl elegancki, coś ala Doris Schröder Köpf". Da się to zrozumieć po lekturze posta, do którego odesłałam Toffiee.
:conf used:nie znacie się w realu?? nie rozumiem..

Stary 2008-07-21, 21:04   #4925
noname12345TPa
Gość

Nie, jeszcze nie, ale niedługo.....wiem, dla niektórch to chore (Szpieg) ale tak jest, ja poprostu lubię dojrzałych panów, nie jakiś tam lalusiów.
Możemy, już o Nim nie mówić?
Stary 2008-07-21, 21:05   #4926
monochrome
Rozeznanie

Czekaj, czekaj, czyli chodzi o Gerharda Schroedera? :O

O, przepraszam, nie odpisuj jak nie chcesz o tym więcej mówić.
Stary 2008-07-21, 21:05   #4927
noname12345TPa
Gość

Bingo, ale nie mówmy już więcej, to bardzo Osobista sprawa dla mnie.
Stary 2008-07-21, 21:10   #4928
starlight
Raczkowanie

nie wiem o co chodzi ale ok<--lubię tą gębę

Stary 2008-07-21, 21:11   #4929
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Werka, sekunda... ale pisałaś, że jesteście razem już nic nie kapuję

Monochrome, cieszę się z tego, że u Ciebie tak dobrze! a jak kontakty ze znajomymi? przytyłaś coś?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:12   #4930
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Go na serio. Jako mężczyznę, nie jako ojca. Misiek ma 63 lata - w kwietniu stuknie mu 64. Może Go niedługo Poznam - dla mnie to ideał faceta - Niemiec, starszy, elegancki. A 30 latkowie to głównie żonaci i brykami się popisują - pisku opon, bumboxa i tumingowanych BMW nie znoszę. Zdjęcia Jego i Jego Żony (Doris - dla mnie cudowna kobieta) są w wątku "Makijaże klasyczne, ala Doris Schröder Köpf" i "Styl elegancki, coś ala Doris Schröder Köpf". Da się to zrozumieć po lekturze posta, do którego odesłałam Toffiee. I trwa od ponad 5 lat (27.01.03).
:conf used: Ja też nic nie rozumiem, trochę gmatwasz Werka, no ale jeśli nie chcesz o tym mówić, to ok (pomijając to, że wcześniej sama o tym pisałaś). Facet ma żonę? Hyh...

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:12   #4931
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ooo:

Cytat:
A potem się ludzie dziwią Toffiee czemu z Gerdim jestem (starszy o 45 lat), ale no co zrobisz, ja młodych facetów nie trawię po prostu. Dla mnie każdy będzie się kojarzył z panem W. I są dla mnie smarkaczami. A on, cóż klasa i wszystko razem dodane (i młode lubi).

S(k)
co u Ciebie??????

Stary 2008-07-21, 21:15   #4932
noname12345TPa
Gość

Izka, spoks, sprawa skończona (temat mocno osobisty).
p.s gadaj do mnie, nie jestem obrażona na ciebie za tamto
Stary 2008-07-21, 21:17   #4933
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Werka, sekunda... ale pisałaś, że jesteście razem już nic nie kapuję

Monochrome, cieszę się z tego, że u Ciebie tak dobrze! a jak kontakty ze znajomymi? przytyłaś coś?
Ze znajomymi bardzo dobrze, jakoś odradza się to życie towarzyskie. Nawet poznałam jednego miłego pana.
Nie przytyłam i zastanawiam się, czy by nie pójść do dietetyka, bo taki fajny jest w przychodni, gdzie pracuje moja endokrynolog. W innych momentach znów myślę, że może samo przyjdzie, jak nie będę tak się na tym skupiać. ;D

A co tam u Ciebie? ^^
Stary 2008-07-21, 21:18   #4934
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Izka, spoks, sprawa skończona (temat mocno osobisty).
p.s gadaj do mnie, nie jestem obrażona na ciebie za tamto

a właśnie! mam do Ciebie pytanie! pojutrze się dowiesz, czy się dostałaś na dziennikarstwo, tak? bo ja też właśnie nad dziennikarstwem myślę, ale trzeba chyba bardzo bardzo bardzo dobrze zdać maturę, prawda? no i potem co z pracą? niektórzy dziennikarze (niestety mówię tu o takich pseudo) pracują mimo, że nie mają odpowiedniego wykształcenia chcesz pisać do gazet, czy być dziennikarką telewizyjną??

Stary 2008-07-21, 21:20   #4935
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Ze znajomymi bardzo dobrze, jakoś odradza się to życie towarzyskie. Nawet poznałam jednego miłego pana.
Nie przytyłam i zastanawiam się, czy by nie pójść do dietetyka, bo taki fajny jest w przychodni, gdzie pracuje moja endokrynolog. W innych momentach znów myślę, że może samo przyjdzie, jak nie będę tak się na tym skupiać. ;D

A co tam u Ciebie? ^^
może, może a wymiary? albo wizualnie może choć troszkę przybyło?

oo kolejna na granicy zakochania! zazdroszczę! ja chyba nikogo nie poznam ekhhm odpowiedniego

do dietetyka - czemu nie? a może byś spróbowała codziennie po kolacji jeść duuużo orzechów? choć np w moim przypadku by się to nie sprawdziło, bo mam strasznie wrażliwy żołądek i zawsze delikatnie mówiąc CIERPIĘ po orzechach

Stary 2008-07-21, 21:22   #4936
starlight
Raczkowanie

Dziewczynyyy.. nie wiem, czy to dobry wątek na takie rzeczy.. ale.. zrobiłam coś głupiego.. coś, co zarzekałam się, że nie zrobię za nic w świecie

kupiłam S. (przeczyszczacz)

tak właśnie wygląda moje wychodzenie z choroby (?)
nie użyłam tego jeszcze, chociaż strasznie mnie korci
ta lepsza część mnie nakazuje przyznać się mamie i wyrzucić to świństwo, rozsądek mówi że powinnam to wyrzucić..

Stary 2008-07-21, 21:22   #4937
enex
Zakorzenienie

Cytat:

a właśnie! mam do Ciebie pytanie! pojutrze się dowiesz, czy się dostałaś na dziennikarstwo, tak? bo ja też właśnie nad dziennikarstwem myślę, ale trzeba chyba bardzo bardzo bardzo dobrze zdać maturę, prawda? no i potem co z pracą? niektórzy dziennikarze (niestety mówię tu o takich pseudo) pracują mimo, że nie mają odpowiedniego wykształcenia chcesz pisać do gazet, czy być dziennikarką telewizyjną??

Polecam raczej wystudiować treściwszy kierunek i potem jako fachowiec pisać. Bo po dziennikarstwie będziesz właściwie nikim jeśli chodzi o dziennikarstwo gazetowe zwłaszcza, bo nic konkretnie nie studiujesz - ani ekonomii, ani politologii, ani kultury...
Stary 2008-07-21, 21:23   #4938
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:

S(k)
co u Ciebie??????

Wybacz, ale nie jestem jeszcze gotowa, aby opowiadać. Ostatnio tylko się wydarzyło, jeszcze sobie tego dokładnie nie poukładałam. A tak w większym skrócie - znowu zaatakowały mnie kompulsy, patrzę na to jak tyję z dnia na dzień i nie potrafię z tym nic zrobić, zatrzymać tego.

Stary 2008-07-21, 21:28   #4939
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
Dziewczynyyy.. nie wiem, czy to dobry wątek na takie rzeczy.. ale.. zrobiłam coś głupiego.. coś, co zarzekałam się, że nie zrobię za nic w świecie

ta lepsza część mnie nakazuje przyznać się mamie i wyrzucić to świństwo, rozsądek mówi że powinnam to wyrzucić..
Przeczyszczacze to idiotyzm, wbrew pozorom uzależniają (psychicznie?), rypią przemianę materii i nie działają odchudzająco. W dodatku zaburzają pracę jelit i po dłuższym stosowaniu nie będziesz mogła sama się wypróżnić. Ja w najgorszym swoim momencie doszłam do senesu z 20 torebek, potem po odstawieniu musiałam długo przywracać organizm do normy... Nie polecam, lepiej wyrzuć to.

Stary 2008-07-21, 21:28   #4940
noname12345TPa
Gość

Iza maturę trzeba dobrze zdać (najlepsza jest taka konfiguracja):
polski (podstawa może być)
niemiecki/angielski (do wyboru z języków) (dobra podstawa)
WOS (rozszerzenie najlepiej)
Historia (rozszerzenie, wiem, że kobyła, ale trzeba)
+ kursy językowe (dwa i więcej zakończone certyfikatami).
Ja mam jeden w Instytucie Austryjackim a drugi w Archibaldzie.
Kończę go na C1+ (w ÖI) i C2+ (w Archim) + może francuski.
Nad tym jaką specjalizację, to zobaczę. Do TV przydadzą się dobre zdolności aktorskie (trochę mam i śmiałość). Pracować chcę albo w Polsce, lub w Niemczech (Deutsche Welle - niemiecka TV informacyjna lub "Der Spiegel" (coś jak "Polityka") mi się marzy. W Polsce to pewnie TVN lub TVN24. Redakcja najlepiej polityczna. Mogłabym redagować teksty z Bundestagu (mam w tym obycie, bo znam system Niemiecki, a polityków też). Pozatym chyba zrobię dwa fakultety - politologiczny i germanistyczny.
Wszystko od razu szykuję pod dobre CV do roboty.
Stary 2008-07-21, 21:28   #4941
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

chciałaś opieprz?! masz

a tak na serio, kurczę, ale coś się stało? kompuls? nie, jadłaś normalnie przecież! po co Ci to, chcesz, żeby perystaltykę Twoich jelit szlag trafił? Nie rób głupot, bo mądra z Ciebie babka.

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Polecam raczej wystudiować treściwszy kierunek i potem jako fachowiec pisać. Bo po dziennikarstwie będziesz właściwie nikim jeśli chodzi o dziennikarstwo gazetowe zwłaszcza, bo nic konkretnie nie studiujesz - ani ekonomii, ani politologii, ani kultury...
no właśnie. mam podobne zdanie.

a co sądzisz o psychologii?

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość

Wybacz, ale nie jestem jeszcze gotowa, aby opowiadać. Ostatnio tylko się wydarzyło, jeszcze sobie tego dokładnie nie poukładałam. A tak w większym skrócie - znowu zaatakowały mnie kompulsy, patrzę na to jak tyję z dnia na dzień i nie potrafię z tym nic zrobić, zatrzymać tego.

ok. ale pisz na pw jak coś, obiecujesz? może to przez szpital trochę? schudłaś tam, byłaś głodna (pisałaś o kolacji o ...5?!)... jadłaś normalnie ostatnimi czasy?

przepraszam, pisałaś, że nie chcesz o tym mówić.

Stary 2008-07-21, 21:29   #4942
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
może, może a wymiary? albo wizualnie może choć troszkę przybyło?

oo kolejna na granicy zakochania! zazdroszczę! ja chyba nikogo nie poznam ekhhm odpowiedniego

do dietetyka - czemu nie? a może byś spróbowała codziennie po kolacji jeść duuużo orzechów? choć np w moim przypadku by się to nie sprawdziło, bo mam strasznie wrażliwy żołądek i zawsze delikatnie mówiąc CIERPIĘ po orzechach
Mówili mi w domu, że nie wyglądam już jak cień człowieka, którym byłam po sesji, więc chyba i tak jest lepiej.
Mam mieszankę orzeszków w pokoju nawet, otwieramy, nie zaszkodzi na pewno! ;]
Co do poznawania miłych panów, to nigdy nic nie wiadomo, w najmniej oczekiwanym momencie się zjawiają.

Cytat:

Wyrzuć! Żeby nie było czegoś napraaawdę głupiego.
Stary 2008-07-21, 21:35   #4943
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Ja biorę vitaral, bo to kiedyś już dawno kazała mi dawać jakaś lekarka i tak zostało. A pomidory to ja jem tonami ;P Właśnie zaraz sobie przyniosę jakiegoś bo mi smaka zrobiłaś hehe
Dzisiaj wybrałam się na zakupy z kumpelą i kupiłam sobie nawet loda - mrożony jogurt z owocami malutkiego - ale zawsze coś
Zapisałam się również na prawo jazdy zaczynam od 18 sierpnia
Ogólnie jakiś dobry humor mnie dopadł od rana
Vitaral- nie słyszałam o czymś takim ja pomidory też uwielbiam i jem je tak samo w dużych ilościach gratuluję loda- z pewnością był pyszny ja miałam iśc na prawko, ale zdecysowałam, że poczekam i pójdę po maturze co do humoru to świetnie, ze dopisuje oby tak dalej
Cytat:
Świetnie, że masz takie dobre wyniki! I że z Tatą tak fajnie macie. ^^
Jeż był ogrooomny, chyba jeszcze na dwa dni mi się ostanie. ;D A wszak w piątek mam robić kolejne ciasto (też tak sobie postanowiłam ;D)!

I bardzo dobrze.

Heeej.
Współczuję Ci bardzo. I wierzę, że kto jak kto, ale Ty sobie poradzisz. ;] Trzymam mocno kciuki!

Dobrze, że wszystko OK! Oby okres rychło zawitał. ^^

Ach te wakacje, wszyscy zmykają. Baw się dobrze!

Schabowy!

Hej.
Ja też się zastanawiałam, co tam u Ciebie. Acz pewnie mnie nie kojarzysz, bo zaczęłam więcej pisać dopiero podczas Twej wizażowej nieobecności. ;]
W każdym razie kibicuję Ci, na pewno uda Ci się uwolnić o tych myśli o jedzeniu. Dobrze, że możesz pogadać z Mamą.
Trzymaj się!

Ja to sobie pozwolę się podzielić refleksją - chyba wracam do tego miłego stanu sprzed ED, kiedy kocha się siebie, nie chowa się w skorupce i wierzy się, że można podbić cały świat. Nie wiem, co tak na mnie wpłynęło, może praca. Nie czuję się małym dzieckiem, za to panią swego losu, co pozytywne jest bardzo, gdyż rok temu jako właśnie zagubione dziecię we mgle kombinowałam tylko, jakby tu jeszcze mniej zjeść. ;]
te wyniki też mnie ucieszyły sytuacja z Tatą jest świetna więc też mnie to cieszy co do jeża to mojego już dawno nie ma, ale u mnie było dwóch facetów do jego konsumpcji widzę, że spodobało Ci się pieczenie może nowe "hobby"? ale to b. dobrze, będę miała od kogo brac przepisy

Super, że znowu cieszysz się z życia i dostrzegasz jego uroki 3mam kciuki, żeby tak już zostało
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Dzięki
Przytyłąm, bo zaprzestałąm intensywnie ćwiczyć, miałam mnóstwo stresu- i jak niektórzy ludzie nie potrafią nic przełknąć, tak ja zachowuję się jak odkurzacz... Czy za szybko przeszłam na U? Nie sądzę, to nie tak, że z dnia na dzień zaczęłam jeśc wszystko, ja nawet sama do końca nie wiem, jak to się stało... byłam na urodzinach, zjadlam zdecydowanie za dużo- trudno, stało się, nie mailam żadnych wyrzutów sumienia, jak zjadłam więcej, to następnego dnia jadłam normalnie... Do czasu, aż przestałam się mieścić w ciuchy, po prostu. Wszystko natomiast odłożylo mi się w talię, boczki i wewnętrzną stronę ud- tam jest teraz normalnie galaretka.

Nie wiem, ile kcal jadłam, nigdy ich nie liczyłam, ale gdzieś około 1400-1500. Od tygodnia kompulsów nie ma. Destrukcyjnie działają na mnie odwiedziny u babci, u której ZAWSZE jest tort, ciasto, do której nie dociera, że na coś nie ma się ochoty, zaraz zaczyna się gadka: no zjedz Madziu, zjedz, to ci nie zaszkodzi, spróbuj chociaż- i tak przez ponad godzinę. Wczoraj tak samo- mówiłam, że nie chcę tortu, ale co tam, oczywiście wbrew mojej woli mi nałożono ale pierwszy raz mama mnie poparła i nie powiedziała: to nie wypada, tylko babci powiedział, że jeśli nie chcę to mam nie jeść. Wkurza mnie to strasznie, te głupie uśmieszki i miny, po prostu wyszłam. to chore, żeby z powodu jedzenia nie chcieć odwiedzić własnej babci!!!
A jak spróbuję- to zaczyna się lawina...

Tak, dużo rzeczy zmienilam już wiele lat temu. Od lat niczego nie solę, piję tylko czerwoną i zieloną herbatę, niemalże zawsze jak mam do wyboru to jem ciemne pieczywo, wprowadziłąm do menu otręby, jem serki, jogurty naturalne, zaczęłam jeśc śniadania.
Nie chcę wracac do starych nawyków, ale chcę żyć normalnie, tak po prostu, bez myślenia o jedzeniu. Chcę utrzymywać wagę jedząc to, na co w danej chwili mam ochotę i nie zwracając uwagi na ilość kalorii. Bo np. nie pamiętam kiedy poszłąm do sklepu i kupiłam batonika takiego, jaki lubię, nie zważając na ilośc kcal.

Co do Twojej kolezanki- też mam taką, która uwielbia dowartościowywać się moim kosztem, bo sama jest bardzo zakompleksiona, chociaż jakichś specjalnych powodów nie ma, też dzwoniła do mnie z pytaniami typu: czy może zjeść jajko na kolację... Pozwalałam jej na to, ale już dłużej nie zamierzam, bo teksty typu: tylko z Tobą mogę robić zakupy, bo idąc z innymi koleżankami czuję się taka gruba, nie mieszczę się w rozmiar S... A na nie XS jest za duże... Czyli że co, ja jestem gruba? Nigdy o sobie nie mówiłam, że jestem gruba, są rzeczy, które mi się w sobie nie podobaja, ale uznaję siebie za normalną z oponką na brzuchu i za dużą pupą, po prostu.

Może nie dosłownie, ale jeśli czymś mnie dotknie, to mówię to od razu a nie dusze w sobie. tak jak dzisaiaj- kupowała ciastka i pytała, czy też nie chcę. Odpowiedziałam, że nie, bo gdybym zjadła taką wielką drożdżówkę, to musiałabym nie zjeśc obiadu, bo kaloryczność ta sama, a zaraz byłabym głodna. Drażni mnie to, że ciągle podkreśla, że je co chce i utrzymuje wagę. A ja chce trochę schudnąć, może nie do takiej wagi, jaka była w maju, ale chcę schudnąć tak, żeby podobać się sobie. Bo przy 55 kg nie miałam normalnego okresu, a jak nieco przybyło to wrócił.

Mam nadzieję, że na wczasach poznam kogoś, kto zajmie mi trochę czasu, bo jadę tylko z rodzicami. Ech, nie umiem łatwo nawiązywać kontaktów, więc nie wiem jak to będzie.

Produkt zapalnik? Hmmm... Pieczywo, płatki, lody, owoce. Dlatego rano nakładam teraz określoną porcję i koniec. Jak idę po dokładkę to tylko jedną. Najczęściej robię coś do jedzenia i tak naprawde idę na komputer, bo wtedy nie chce mi się z powrotem iść do kuchni, a jak jem w kuchni to szafka jest zdecydowanie za blisko. wolę tez kupować określone porcje, a nie jak moja mama- 1 kg czereśni, wolę wziąć 30 dag i mieć na podwieczorek i następnego dnia na śniadanie, a nie tak, potem znika cała miska....
Nie chcę też tak z wszystkiego rezygnować, dlatego raz w tygodniu będe sobie pozwalać na coś 'zakazanego', a środę, czyli w moje urodziny zapraszam w ramach 10% całą rodzinkę na lody Chociaz swoje wezmę bez polewy i bez bitej śmietany

A teraz idę biegać, -pies się dopomina.
rozumiem, ale wierzę w Ciebie i wiem, ze Ci się uda może z tymi porcjami to właśnie dobry pomysł na tę chwilę, tak samo jak z tym, że mówisz otwarcie co Ci się nie podoba, dobrze, że nie dusisz tego w sobie...z tym komp to miałam podobnie, byle wyjść z kuchni bo tam było zbyt dużo jedzenia ale teraz jakoś to kontroluję choć tak naprawdę nigdy nie miałam napadów...
Kurcze chyba 3 osobie to dziś napiszę: od każdej diety jest jakieś 10% ustępstw więc śmiało możesz sobie zrobić taki luźny dzień a może z okazji urodzin jednak lody z bitą śmietaną?:

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:36   #4944
noname12345TPa
Gość

Cóź, enex to naukowiec. Ja dlatego robię dodatkowe fakultety, na psyche nie idź (wszyscy to doradzają świrom wszelkiej maści). Mi na dziennikarstwie bardziej zależy niż np. na psyche. Ja naukowca pracy nie muszę mieć. Nie dla wszystkich nauki ścisłe. Jak ma się dobre CV (z dobrą uczelnią nie jakąś Pseudo, a dobre znam). Dodatkwo trzeba wiedzieć na co się ma predyspozycje i nie pchać się tam gdzie wszyscy - no bo robota po tym jest. Ja mam akurat dziennkarsko-artystyczno-psychologiczne.
Stary 2008-07-21, 21:37   #4945
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Starlight! Wyrzuć ten przeczyszczas do kosza, albo użyj jeśli naprawdę będzie potrzeba (w sensie, że nie będziesz się mogła wypróżnić).

Co do batoników...no pewnie, że jest w nich mleko!
Mleko jest wszędzie praktycznie
Nawet w głupich ciastkach bez niczego tylko z jakimś cukrem >.>
Stary 2008-07-21, 21:40   #4946
enex
Zakorzenienie

Cytat:

chciałaś opieprz?! masz

a tak na serio, kurczę, ale coś się stało? kompuls? nie, jadłaś normalnie przecież! po co Ci to, chcesz, żeby perystaltykę Twoich jelit szlag trafił? Nie rób głupot, bo mądra z Ciebie babka.

no właśnie. mam podobne zdanie.

a co sądzisz o psychologii?

ok. ale pisz na pw jak coś, obiecujesz? może to przez szpital trochę? schudłaś tam, byłaś głodna (pisałaś o kolacji o ...5?!)... jadłaś normalnie ostatnimi czasy?

O psychologii mi nic nie wiadomo, bo nikt ze znajomych nie jest na tym kierunku, ale jeśli naprawdę by ciebie kęciło interesować się problemami ludzkimi to proszę bardzo. Na pewno by nie było od rzeczy potem się specjalizować naprzykład w kierunku odżywiania i z nim związanych problemów, jak narazie niestety to dziedzina mocna rozwijająca się i jak tak wygląda to prędko ED nie zniknie z padołu ziemskiego...Cuś mi świta ktoś na forum i nawet z KZ jest cuś mi się zdaje na psychologii, tylko za pierona sobie przypomnieć nie mogę kto
Stary 2008-07-21, 21:42   #4947
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Ani się nie obejrzysz a zjawi się jakiś przesympatyczny Pan

Cytat:
Mówili mi w domu, że nie wyglądam już jak cień człowieka, którym byłam po sesji, więc chyba i tak jest lepiej.
Mam mieszankę orzeszków w pokoju nawet, otwieramy, nie zaszkodzi na pewno! ;]
Orzeszki mhmmm zazdroszczę tym co mogą je jeść bez ograniczeń - bo ja mam alergię ;/ i malutka garstka czasem okazuje się za duża ;(
I na pewno nie zaszkodzą

A dziewczyny co myślicie o biotechnologii lub marketingu z zarządzaniem i psychologią zarządzania? bo ja właśnie się zastanawiam ...

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:45   #4948
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Cóź, enex to naukowiec. Ja dlatego robię dodatkowe fakultety, na psyche nie idź (wszyscy to doradzają świrom wszelkiej maści). Mi na dziennikarstwie bardziej zależy niż np. na psyche. Ja naukowca pracy nie muszę mieć. Nie dla wszystkich nauki ścisłe. Jak ma się dobre CV (z dobrą uczelnią nie jakąś Pseudo, a dobre znam). Dodatkwo trzeba wiedzieć na co się ma predyspozycje i nie pchać się tam gdzie wszyscy - no bo robota po tym jest. Ja mam akurat dziennkarsko-artystyczno-psychologiczne.

Werka uprzejmie ciebie proszę o zaprzestanie obrażania mnie jeśli chodzi o naukę, bo cokolwiek ci nie podpasi to wyzywasz mnie od naukowca, jakby to były jakieś tępole z klapkami na oczach co nosa nigdy na światło dzienne nie wysunęły i nie znają się na życiu....
A z tym dziennikarstwem chodzi mi o to, że niestety jeśli nie znasz się na rzeczy to dość to idzie poznać z tekstu - ludzie co nie mają pojęcia o pewnych sprawach zazwyczaj o nich piszą tak, że obeznanym w temacie się włosy na głowie jeżą, dlatego lepiej być bardziej zainteresowanym niż tylko tak po trochu...
Stary 2008-07-21, 21:49   #4949
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:

Sama nie wiem, czy to przez ten szpital, może to po prostu taka kolej rzeczy...
Ok napiszę, co mnie gryzie, może będzie łatwiej... Już widzę że przytyłam, nie dopinam się w spodnie, które ostatnio kupiłam i były całkiem luźne . Ale teraz najważniejsze jest dla mnie, że skończył się ten koszmar, jakim był dla mnie psychiatryk, strasznie się boję że tam znowu trafię, jestem jeszcze bardziej rozbita niż przed tym pobytem. Czuję się upokorzona, wstydzę się, to dla mnie jasna sytuacja: trafiłam tam = nie poradziłam sobie! I teraz jeszcze zostałam wypisana na własne żądanie... miałam rozmowę z psychiatrą, który dał mi do zrozumienia, że jestem beznadziejna, bo nie potrafię żadnej sprawy doprowadzić do końca, że zachowuję się jak rozkapryszona księżniczka, która zmienia zasady kiedy chce, aby dopasować je pod siebie. Pieprzył coś, o tym, że jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B... I wiesz co? On miał rację. Nawet jednej sprawy nie potrafię doprowadzić do końca. I tak jest w każdej dziedzinie mojego życia - zaczynam się odchudzać - przerywam to; zaczynam jeść normalnie - po jakimś czasie wracam do redukcji itd.
Boję się, bo każdy dzień jest dla mnie ciężarem, nie mam siły z tym walczyć, ulegam. Jeszcze kiedyś myślałam, że dam radę, że jednak może mi się udać, bo jestem silna i nie raz udowodniłam, że potrafię. Ale teraz... nie wierzę, że jeszcze kiedykolwiek mi się coś uda. Przestałam się łudzić.
Poza tym już nie chodzę do psychologa. Mama powiedziała, że postara się poszukać innego, ale nie wiem co z tego będzie.

Wszystko się sypie...

Stary 2008-07-21, 21:50   #4950
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Enex - przepraszam, bo nie doczytałam, na jaki kierunek chcesz iść?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości