![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Weselna niespodzianka!
Świetne pomysły, gratuluję. Takie kulturalne, jestem przekonana, że młodzi nigdy takich prezentów nie zapomną. No cóż,ja w sierpniu "jestem niespodzianką", czyli śpiewam Ave Maria Schuberta...ale pomyślałam sobie, że gdyby się umówić z zespołem, to można młodym zaśpiewać na weselu. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy zbyt dużo, a ma trochę odwagi i jakieś "możliwości" wokalne, to by było też "coś".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o tym:
- w ramach podziękowań dla rodziców piosenka "Cudownych rodziców mam" ale nie w wykonaniu "cudownej ikony wesel" pani Sipińskiej ale w naszym tzn ja zaśpiewam a mój TŻ zagra na gitarze...oboje mamy poniekąd wykształcenie muzyczne boję się tylko że wzruszenie odbierze mi stosowny animusz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A nawet jeśli odbierze głos...na chwilkę, to przecież nie szkodzi. Dobry pomysł, tak uważam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
super pomysł z tym śpiewaniem! Mój narzeczony chce, żebyśmy też razem zaśpiewali piosenkę Wodeckiego "Z Tobą chcę oglądać świat...", ale ja się boję !!!! Nie należę do odważnych osóbek, choć w chórze zdarzalo mi się śpiewać solo, ale to co innego....tak przy gościach, rodzinie, to chyba dużo bardziej stresujące i boję się, że nie dam rady
![]() ![]() Ostatnio świadkowałam przyjaciółce i jak wszyscy wyszli z kościoła, to nasz chór zaśpiewał Jej Erille Baboela Haaie...taka pieść afrykańska i wyszło super. A PM podarowali swoim rodzicom: krasnala ogrodowego malowanego na czarno(to miało zwiążek z jakąś anegdotką krążącą w rodzinie pana młodego) i rosnącego kosmitę (żeby rodziciom panny młodej nie było smutno po wyprowadzce córki i by sobie podlewali rosnącego kosmitę ![]() Dziewczyny kochane a ja mam do Was inne pytanko: co można by było ofiarować wszystkim gościom na obiedzie (np. by czekało na krzesłach, przy talerzu itp.), chodzi o coś małego (będzie tylko 40 gości) i w miarę by nie kosztowało fortuny, no i żeby nie były to migdały! Dzięki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Dzięki za słowa otuchy...ta śpiewająca niespodzianka fajnie wychodzi nam w domu ale przy gościach, rodzinie i w takim dniu..uff, planujemy zaśpiewać tylko fragment tak kameralnie, a później nasz zespół dokończy, my w tym czasie podejdziemy do rodziców i uściśniemy ich mocno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
super pomysł, jak bym miała talent wokalny też bym tak zrobiła, ale niestety takiego nie posiadam
![]() nie martw się na pewno wszystko pójdzie zgodnie z planem, a nawet jak emocje wezmą górę to i tak będzie cudnie wyglądało ![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
my mamy zaplanowany pokaz tańca irlandzkiego i krótkie warsztaty dla gości
![]() jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to może i muzyka irlandzka na żywo będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
OJ fajnie z tą muzą irlandzką!A ja się zastanawiam co wybrać na utwór grany przez moich kochanych kumpli (skrzypce i saksofon) podczas składania życzeń przed kościołem. Może jakiś standardzik jazzowy..?Co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
A ja wam opowiem o innej niespodziance - przez caly rok po weselu.
Ostatnio bylam u znajomej na weselu i w trakcie gdy para mloda pojechala na zdjecia, dowiedzielismy sie o niespodziane- wczesniej zorganizowal to jeden z uczestnikow wesela. Do kazdej osoby podchodzila dziewczyna i dawala do wyboru jakas widokowke z data (byly to daty przypadkowe, przez caly rok). Ja np wybralam date 16. lipca 2008 - i tak musialam wyslac kartke by doszla do mlodych w ten dzien. Ostatnio widzialam sie z para mloda - choc dopiero 3 miesiace po weselu - otrzymali pelno kartek z podziekowaniami i zyczeniami (kazde wyslane wg daty) - i sa mile zaskoczoni, ze tyle osob o nich mysli i pamieta... A to jeszcze nie koniec - przez ponad pol roku dostana jeszcze cala sterte pocztowek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
To ile tam osób było na weselu? 365?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie, chociaż nie jestem pewna czy nadaje się na to forum...
moja znajoma na swoim ślubie zamiast kwiatów od gości poprosiła o zdrapki toto-lotka (nie uwierzycie ale po zdrapaniu wszystkich wygrali 15 000 tys.), no i co o tym sądzicie??? moim zdaniem pomysł fajny, ale trochę tak głupio prosić o zdrapki w czasach gdzie młodzi zazwyczaj proszą o maskotki, słodycze itp. dla dzieci z domów dziecka
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co słyszałam to domy dziecka nie chcą już przyjmować takich poślubnych prezentów. Ps. Moja niezbyt rozgarnięta koleżanka była przekonana, że maskotki są po to żeby później "ozdabiały" mieszkanie pary młodej. Zdecydowała się na nie, ale jak się dowiedziała, że się je oddaje do domu dziecka to jej się odwidziało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Na kilka wesel zaprojektowałam puszki, do których przy składaniu życzeń wrzucano pieniądze zamiast kupowania kwiatów. Pieniądze szły na psiaki w potrzebie ( konkretne rasy - o ile mają swoją fundację lub na schronisko) <- wystarczy zagadać z ludźmi którzy pomagają psiakom.
Kasy się trochę uzbierało. Kilka psiaków dostało leki, na ktore nie stać było schronisko. Jednemu psiaczkowi ocaliło to życie. Więc jak dla mnie to bardzo przydatne. Sama na własnym weselu też tak zrobię. Jak cos to moge podac kilka fundacji (które oczywiście działają jak najbardziej legalnie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
no to też jest jakiś pomysł, chociaż powiem Wam, że jak bym miała wybierać to wolałabym wpłacić tą kasę na fundację ale dla dzieci
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Bylo tam ok 100 osob - wiekszosc mlodych, w sumie tylko bliska rodzina - powaznie podeszli do niespodzianki. Bylo to wesele niemiecko-polskie - i ludzie nawet jak nie znaja jezyka niem. to staraja sie w kilku slowach cos napisac. A para mloda na poczatku sie dziwila co jest ze kazdy tydz kartki im przychodza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam dzisiaj z TŻ-em o kuponach totka zamiast kwiatów. Stwierdził, że to fajny pomysł, ale w razie większej wygranej bardzo kłopotliwy... Bo ludzie są różni i może się zdarzyć, że później ktoś będzie nachodził młodą parę w celu "pożyczki" albo coś... Bo skoro wygrali z kuponu tej osoby to przecież coś jej się należy. Po przemyśleniu stwierdziłam, że pewnie dużo osób sprawdza czy kopony od nich miały jakąś wygraną (tak z czystej ciekawości), a że człowiek jest tylko człowiekiem to różnie może być... A Wy co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
A skąd będą wiedzieli, że to ich kupon wygrał?
![]() Wszystkie kupony do jednej kupy i broń Boże zdrapywać przy gościach :P Potem ewentualnie oznajmić zainteresowanym, że za wygrane pieniądze została kupiona kanapa, wózek czy cokolwiek innego i sprawa z głowy ![]() Mnie i mojemu chłopakowi bardzo się podoba ten pomysł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Ale rozmawiamy o zdrapkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Co nie zmienia faktu, że łatwiej wygrać w zdrapkach niż w lotto - nawet jeśli chodzi o mniejsze kwoty.
Zakładamy tutaj, że mają to być zdrapki zamiast kwiatów - licząc jedną zdrapkę za 2zł, a kwiaty średnio po 20 - daje nam to 10 zdrapek od każdego, a mnożąc przez liczbę gości to na pewno da się coś wygrać z tych kilkuset kuponów ![]() Nawet jeśli zwróci się tylko koszt zdrapek to te pieniążki nam zostaną, a nie zwiędną jak kwiaty ![]() Brzmi trochę materialistycznie, ale nie lubię marnowania pieniędzy ani umierających kwiatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Sama zastanawiam sie nad kuponami lotto. Ale widzę, że zdrapki to tez dobry pomysł. Tylko zastanawiam się jak podejdą do tego goście w trakcie zapraszania. Chciałabym taką informację zamieścic na zaproszeniach w jakims fajnym wierszyku, znalazłam nawet kilka takich. Bo w sumie wiem, jak było z kawiatami u mojej siostry. Nie mieli miejsca na wszystkie i porozdawali moim rodzicom, mi, tesciom itp
![]() ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
eh dziewczyny już myślalam, że tylko ja jestem materialistką
![]() ![]() ale w gruncie rzeczy to jest mój dzień, no i może powinnam pomyśleć o sobie...
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny widzę że wymyśliłyście tu wiele fajnych rzeczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Znalazłam parę fajnych wierszyków z kuponami lotka. Może coś wam się spodoba
![]() „Niech wiadomym się stanie, iż równie mocno jak róża, tulipan czy stokrotka ucieszą nas kupony Dużego Lotka.” "Goście drodzy, Goście mili radość byście nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując. Oszczędzicie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc". „Fortuna kołem się toczy, a dzień ten ma być uroczy dlatego prosimy Was nasi Mili, byście kupony Lotto kupili i wypełnione zamiast kwiatków przynieśli, a może tego dnia nam się poszczęści.” „Kwiatom dni nie zabierajcie - niech poznają wiek sędziwy, a nam kupon totka dajcie, na pewno będzie szczęśliwy.” „Jeśli prawdą jest, co mówią, że szczęśliwym sprzyja szczęście, wypróbujmy - ile szczęścia się pomnoży przez zamęście? Niech nam wręczy wuj czy ciotka kuzynostwo, przyjaciele, zamiast kwiatka kupon totka - a radości będzie wiele.” To tyle co zanalazłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
ten wątek dotyczy niespodzianek weselnych, a nie wierszyków, które notabene juz nie raz były na forum wrzucane :
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.