![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Elaaaa, ![]() Monya , powodzenia w poszukiwaniu transportu i pamiętaj, że martwimy się o Ciebie, wiec pisz co u Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Emmo, to szykuj się, jadę do was na porodówkę, bo u mnie w mieście bida. Ja się zdecyduję na sn to pewnie będę się drzeć wniebogłosy wraz z chórkiem innych kobiet za parawanem ![]() Co do balonika, to nam położna strasznie na ten wynalazek psioczyła i mówiła, żebyśmy absolutnie tego nie stosowały. Ale umknęło mi dlaczego. Chyba chodziło o coś w stylu, że mięśnie mięśniami, ale po co rozciągać w nieskończoność całą resztę? Ale nie będę się upierać, bo nie pamiętam ![]() Witam się dziewczyny! Dzisiaj u mnie lekka poprawa, chociaż wczoraj miałam do tego wszystkiego wysoką gorączkę, a od kaszlu zaczął mi się brzuch stawiać. Plus bardzo intensywne i bolesne skurcze. Plus zatkany nos na wysokości zatok i zawroty głowy. Biorę grzecznie antybiotyk, choć mam wrażenie, że całą ciążę przejechałam na jakichś lekach :/ Monya, trzymaj się, choć szpital to koszmarna perspektywa, to jest światełko w tunelu - skoro dotychczasowe farmaceutyki przestały działać, to trzeba się cieszyć, że jest jeszcze alternatywa. Mam nadzieję, że cię ustabilizują. A potem już tylko majóweczka i wielkie spotkanie ![]() Dziewczyny, odebrałam zamówienie z rossmanna - trochę higienicznych pierdołek, typu pieluchy, podkłady, worki itp, bo była promocja i dostałam olejek na rozstępy za 1gr. Niedawno założyłam kartę Rossnę i to były moje pierwsze dzieciowe zakupy. Polecam, bo zamierzam olejek stosować do kąpieli malucha - ma bardzo fajny skład jak na produkt drogeryjny ![]() Co do darmowych rzeczy - rejestrowałyście się na BebiProgram? Tam z kolei wysyłają taką szmatkę szeleszczącą do zabawy dla małego i coś tam jeszcze. Termofor dostałam już dawno - na początku się z niego śmiałam, ale teraz widzę, że cieszą się dużą popularnością i są wygodniejsze w użyciu niż klasyczne termofory na wodę. Miłego dnia dla was wszystkich, zapowiada się słoneczny dzień, dla mnie niestety znowu przeleżany pod kołdrą, mam nadzieję, że bez gorączki. W klimatach czytelniczych - ja z sentymentu wróciłam do Wiedźmina i przypominam sobie właśnie sagę. Są tu jakieś fanki Geralta z Rivii? A jeśli chodzi o lubimy czytać - jestem od kilku lat zakochana w tym portalu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zaglądałam do bonprix, dzięki za cynk- zaraz zobacze krótkie spodenki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj piękna pogoda! Poogarniam otwarte tematy, posiedze troche na dworze a o 14 wizyta ![]() ![]() ![]() A i dalej nie wyprasowalam sterty ciuchow... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze pytasz, czy sa fanki. Jakbym spotkała Geralda, to nie wiem czy bylabym wierna mezowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kropko, ja ci niestety nie pomogę z tym termoforkiem, bo zamawiałam już kilka miesięcy temu i teraz nie mam możliwości podejrzenia jak to się robiło :/ A propos Wiedźmina - Netflix kręci serial i ma wyjść w tym roku. Pamiętam i film, i serial z Żebrowskim. Trochę kicha, ale kiedyś to piałam z zachwytu oglądając go ![]() Kciuki za wizytę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
O Dziewczyny też dołączam do źle sypiajacych. Wstaje w nocy po 3-4 razy na siku i się później kręcę, żeby zasnąć - a dawniej miałam takie dobre, mocne spanie
![]() Monya dużo zdrowia dla Ciebie -mam nadzieję że szpitalne leczenie pokutuje i szybko będzie poprawa ![]() Co do transportu to tak jak kropka pisała zobacz czy na blabla nikt nie jedzie. Ja korzystałam wiele razy i na prawdę polecam. Komfort podróży nieporównywalnie lepszy niż komunikacją miejską. Jest specjalna opcja żeby jechać tylko z kobietą (jeżeli ma się obawy żeby wsiąść do auta z obcym chłopem ![]() Wogóle dziewczyny byłam wczoraj w kadrach w pracy - miałam podjechać tylko na chwilę ale spędziłam 3 godziny na plotach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tydzień temu pojechałam na 14 po rzeczy do pracy a wróciłam po 20 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() oby to choróbsko Cię już opuściło na dobre ![]() a polską fantastykę uwielbiałam w liceum! czytałam Pilipiuka głównie, ale i Ziemiańskiego Achaję ![]() Która wrzucała tu zdjęcia swoich owocowych śniadań? ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Generalnie zastrzyk z immoglubuliny kosztuje ponad 300 zł, ale jest refundowany na nfz. Jeśli ginekolog do którego chodzimy przyjmuje na nfz i ma możliwość wystawienia recepty na przychodnie, która pokrywa koszt zastrzyku. Ale niestety nie jest to łatwe do załatwienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak już się przyznajemy sie, w jakich książkowych postaciach fantasy się kochałysmy to ja mam słabość do pewnego upadłego anioła z Siewcy Wiatru Kossakowskiej i Inkwizytora Mordimera od Piekary ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj zorbiłam sobie tosty francuskie i do tego świeże owoce ![]()
![]() |
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może będziesz wyjątkiem i nie dasz się zassać biurowym ploteczkom ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Witam z rana. U mnie ze spaniem dość dobrze choć czytam do pozna- wczoraj do ok 1, a budzę się wyspana 6-7. Jadę teraźniejszości drobne zakupy, potem praca do 18 i pewnie padnę ze zmęczenia. Dziewczyny czy któraś z Was korzystała/ korzysta z usług fizjoterapeuty? Ja myśle o tym, trochę bolą mnie plecy, może pokazałaby mi jakieś ćwiczenia , oceniła mięśnie brzucha, coś na dno miednicy. Potem chce się tez po porodzie spotkać. No zobaczymy, to plan na wolne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam konto na LC od paru lat, łatwo uporządkować książki no i oczywiście wypatrzeć kolejną książkę do rosnącej kolejki :P. Teraz czytam najnowszą Puzyńską, polecam serię Lipowa ![]() "Za zamkniętymi drzwiami" łyknęłam w dwa wieczory, teraz się czaję "Na skraju załamania" ciekawe czy równie przyjemna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
monyaa108 przytulam mocno! I trzymam kciuki za szybkie dobranie leków. Dziewczyny, jak lubicie portal "Lubię czytać" i piszecie czasem swoje recenzje, to może rzucicie okiem na coś takiego: https://czytampierwszy.pl Można się zalogować i za recenzowanie dostaje się książki. Wczoraj byłam na glukozie. I było całkiem ok. Chwilę po wypiciu lekko mnie zamdliło, ale potem luz. Także myślenie, że wcale nie musi być tak jak poprzednio, zdało egzamin. Muszę to zastosować także w kontekście porodu i karmienia. Byłam też przy okazji w Urzędzie Skarbowym i złożyłam PIT. Jedno obciążenie mniej ![]() W ogóle, z ogromnym strachem, ale założyłam funpage na Fb i dodałam kolejny wpis na blogu. Jak któraś będzie chciała, to podam linki, bo trochę się cykam, tak Wam tu spamować. Jutro się wybieram na wizytę, więc dopiero wtedy wyniki. Byłabym zdziwiona, gdyby mi wyszła cukrzyca, ale nigdy nie wiadomo. No i ciekawa jestem ile ważę. A jeszcze miałam Wam pisać - dziś w nocy trzy spacerki na siku. Raczej nie infekcja, to chyba Junior się usadowił w okolicy, eh... Pamiętam, jak mi znajoma niedługo po swoim porodzie opowiadała z jaką radością usiadła na kibelku i po prostu sikała i sikała długo, a nie musiała latać po 10 razy i jakieś odrobinki wypuszczać. O widzicie, takie są radości macierzyństwa ![]() A czy Wy macie też tak, że ludzie się gapią na Wasz brzuch? Ja się dziś pierwszy raz poczułam "dotknięta" czyimś wzrokiem. Bo rozumiem, że ktoś zwróci uwagę, że coś tam odstaje albo że mu przemknie przez głowę: gruba czy w ciąży? Ale żeby się perfidnie wgapiać przez cały czas, jak byłam w jej zasięgu wzroku? Dziwnie się poczułam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Emma ale śniadanko
![]() Ja jak zwykle pochłonęłam moja owsiankę. Wstałam rano i juz z psami na spacerze byłam. Trawa wysoka ale jest upalnie dzis. Za chwile jade na spotkanie z położna a pozniej do starego domu jeszcze piekarnik umyc i dać znajomemu moja stara suszarkę do ubran bo tutaj mamy tylko miejsce na jedno urządzenie i musieliśmy kupic dwa w jednym. Także znowu dziki dzien sie zapowiada. Marze a tym zeby miec w koncu dzien dla siebie... wieczorem przywiozą mi ubrania ktore zamówiłam. Pochwale sie jesli bede dobre. Co do spania to ja problemów nie mam. To znaczy jak byłam na urlopie to budziłam sie i ne mogłam spac ale jak znowu pracuje to wracam tak wykończona ze nie pamietam nic z całej nocy. No na siku pamietam jak wstałam ale zaraz potem czarna dziura. Ale to dlatego ze prace mam dosyc wymagająca i zabiera ze mnie ogromne ilości energii szczególnie w tym stanie. ImageUploadedByWizaz Forum1524125151.696404.jpg Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-04-19 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym gapieniem to nie mialam jeszcze nieprzyjemnej sytuacji, czesciej tak, ze ktos zauwazyl moj brzuch i sie do mnie uśmiechnął. To bylo bardzo mile! Siedze sobie na tarasie a moj kot jak swirus polije na motylki i muchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Aaa, jeszcze Wam miałam pisać coś do śmiechu w kontekście toreb do wózka. Załączam zdjęcie mojej aktualnej torby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teoretycznie zastrzyk można przyjmować do 30 tc - wiesz może jak to jest liczone tzn. czy to jest 29+6 czy 30+6? Udało Ci się zdobyć szczepionkę na nfz? Idzie zapis o immuniglobulinie do karty ciazy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zamierzam zrobić podejście do Pratchetta. Tz mnie mocno namawia i spróbuje ![]() ![]() A w ogóle nie pochwaliłam się: zrobiłam wczoraj zamówienie na babyboom (pieluszki tetrowe, flanelowe, bambusowe / kocyk bambusowy/ rozek/ podklady/ przescieradla) = 600 zł nie moje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że już glukoza za Tobą - kciuki za wyniki ![]() ![]() ![]() Mi się ostatnio babka w poczekalni gapiła w brzuch ale nie wiem czy ciąża tak przykuła jej uwagę czy to ze miałam dziurę w koszulce (którą zobaczyłam dopiero w domu ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Karolina pięknie tam u Ciebie ![]() Oveijta Pratchetta polecam, no i gratuluję zamówienia-chociaż końcowa sumka robi wrażenie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
RudyKotBialyKot, kropka_nad_i Dziękuję ![]() a Fb to coś mi się nie udaje, ale wrzucę na grupę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, przepraszam, że nie odzywałam się wczoraj mimo obietnic, jednak nie miałam wolnego czasu sam na sam, a do domu weszłam zmęczona po 22. Ogólnie przechodzę teraz lekkie schizy, bo mała od wczoraj słabiej się rusza, jakieś takie kopniaki są, ale bardzo rzadko. Jeśli nic się nie zmieni dzisiaj przez cały dzień, to jutro chyba pójdę nie tyle co na IP, ale do prywatnego ginekologa, żeby zobaczył czy wszystko jest dobrze, bo mówi zawsze, że jak coś niepokoi to dzwonić albo przychodzić.
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Odowska ![]() ![]() ![]() z brzuchem mam tak samo ![]() ![]() ![]() KarolinaK piękne widoki ![]() ![]() Ovejita ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny, patrzylam na blabla - dojazd do szpitala to i tak kawal drogi przez Lodz wiec wyprosilam brata zeby mnie w niedziele zawiozl prosto na izbe przyjec na szczescie ma wole bo zwykle w weekedny pracuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Monya to super że udało się z bratem! Zawsze to lepiej i bezpieczniej, jak ktoś bliski zawozi Cię!
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
Summer dobrze że dzis lekka poprawa ! Jak trzeba brac antybiotyk, to trzeba
![]() Tez niedawno dolaczylam do klubu rossne i jesrem jeszcze przed zakupami higienicznymi. Czekam na komode, i może na jakies promocje... bo ogolnie z tą kartą jest tylko 3% rabatu tak ? Mam nadzieję że będzie taka promocja dwa plus dwa jak kiedyś, albo cos podobnego... Zaraz znajde Cie na lc i dodam do znajomych ![]() Kropka ka tez nadal nie wiem gdzie kliknąć po ten termoforek. Może juz się skończyły ? ![]() Emma mniam, jakie piekne śniadanko ! Ja to jadlam zwykle platki z mlekiem, wiec nie było co pokazywać ![]() ![]() Gosiu ale dlaczego śmiać ! Ja bardzo lubię takie czytadła, czytam ich o wiele wiecej niz książek "super powaznych", jakos lepiej mi wchodzą ![]() Jak pieknie u Was Karolinko, cudowna pogoda !!! Odo, Twoja torba wygrała dzisiaj wszystko. Uwielbiam Cię dziewczyno ![]() ![]() Co do babyboom to tez jestem ciekawa ile finalnie mi wyjdzie..... ktoś wie, ile czasu jest ta promocja z darmową wysyłką ? Może ja musze juz szybko kończyć kompletowac i zamawiać, a nie tak się ociagam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Zua lc jest świetny! Też tam zaglądam
![]() Monya powodzenia, trzymaj się, jesteś dzielna! Daj znać, jak będziesz mogła. Super, że brat zawiezie. Ela kciuki za mieszkanko! Kropka Kruka uwielbiam! Mam sentyment do tego filmu, bo to nasz pierwszy wspólny film z TŻ ![]() Summer zdrówka! Odowska kciuki za glukozę. Norka na pewno wszystko jest ok, ale dla świętego spokoju bym poszła sprawdzić. Oto łupy: tapeta, kocyk, pozytywka i girlandy
![]() W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach ![]() Edytowane przez kitosa Czas edycji: 2018-04-19 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Przepraszam, ale ja jak zwykle z doskoku tu zaglądam. Trochę się rzeczy ostatnio nawarstwiło... Wczoraj miałam wizytę u ginekolog mój drobny synek jednak nie jest już taki drobny ma ok. 1,2 kg i ogólnie teraz wagowo i wymiarowo mieści się w górnych granicach. Leży główką w dół nogi ma bardzo wysoko pod moimi żebrami ogólnie zajmują całą przestrzeń brzuszka, aż się nie mogę nadziwić, że jeszcze będzie rósł i się tam mieścił. Odowska Świetny blog masz smykałkę do pisania ![]() Summer Dużo zdrówka Ci życzę. monyaa Dobrze, że brat da radę Cię podrzucić. Trzymam za Ciebie kciuki, aby ciśnienie zostało unormowane. Podziwiam, tyle masz na głowie i dajesz radę. Emma Ale mi zrobiłaś ochotę na truskawki ! Mniam dziś muszę jakieś zdobyć ![]() Widziałam ponownie temat książek. Mój umysł ogarnia aktualnie jedynie lekkie książki dla rozrywki. Aktualnie czytam drugą część serii mazurskiej Katarzyny Michalak "Promyk Słońca". A już w maju wychodzi Arabski Syn -Tanya Valko więc czekam, aż będzie dostępna bo wciągam jej książki jednym tchem. Edytowane przez aaska92 Czas edycji: 2018-04-19 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.