|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą: | |||
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 7,88% |
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej |
48 | 29,09% |
były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło |
31 | 18,79% |
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej |
6 | 3,64% |
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej |
13 | 7,88% |
nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło |
54 | 32,73% |
Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!
z tym zapasem jest ciężko bo moj lekarz nie chce mi wypisac wiecej niz 3 opakowan poza tym nie zarabiam i 3 opakowania w mies to i tak dla mnie duzy wydatek. I to wlasnie z braku kasy nie moglam kupic tabletek a nie z braku mojej odpowiedzialnosci. Doskonale wiem ze nie nalezy przerywac i znów zaczynac ale ja nie miałam na to wpływu. ktos mi zaraz powie "to niech Ci lekarz tansze przepisze skoro nie mozesz wyrobic" Sęk w tym ze ja nie chce innych bo mam pewność ze po tych nic mi nie dolega, poza tym to była jednorazowa sytuacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz tak zrobilam...mi lekarz wypisuje tylko na 2 opak. teraz wykupilam jedno i za miesiac kolejne bedzie ![]() ![]()
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
No tak tez robie ale i tak musze wykupic wszystko w ciagu miesiaca bo nawet jak mi robia odpis to on mi nie przedłuza waznosci recepty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po odstawieniu będziesz mieć krwawienie i raczej przez co najmniej kilka miesięcy nie eksperymentuj z innymi pigułkami krwawienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
A tu się mylisz. Bo np. jeśli zapomni się tabletki w pierwszym tygodniu blistra to liczy się to czy stosunek był w ciągu ostatniego tygodnia.
#4536 |
Raczkowanie
|
.
Jestem kobietą ![]() Edytowane przez Borys Klinga Czas edycji: 2008-07-23 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
ja im dluzej je biore,to wiecej mi sie nie podoba,ale jeszcze dam im czas....
![]() ![]()
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
Moze to wyda sie wam glupie ale zaczynam sie martwic. Dzis mam 3 dzien przerwy w tabletkach i zawsze od 8 miesiecy tego dnia dostawalam okres. Zazwyczaj bylo to z rana , a teraz do tej pory go nie mam. Denerwuje sie, tym bardziej ze w sobote wyjezdzam i mialam nadzieje, ze w sobote bedzie mi sie powoli konczyl. OStatnio mialam przezywalam duzo stresu , miedzy innymi obrona pracy dyplomowej , powazna klotnia z chlopakiem, a teraz nawet przeziebienie. Czy to wszytsko moze miec wplyw na to ze nadal nie dostalam okresu? czy ktorejs z was zdarzylo sie miec zqwsze tego samego dnia a po paru miesiacach innego? prosze o szybka odpowiedz bo naprawde zaczynam panikowac;/ diodam ze tabletki bralam regularnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
ehh dziewczyny a ja sie strasznie boje...;((
od lutego biore yasminelle ale teraz mam powazne porblemy...;(( od dluzszego czasu zaczela mnie prawie codziennie bolec glowa... no ale wlasciwie nie w tym rzecz, poprostu boje sie, ze moge byc w ciazy...;((( niby biore tabletki normalnie codziennie nie zapominam, czasem zdarzylo mi sie wziasc moze jedna tabletke w tym miesiacu 20-15minut wczesniej... ale czuje sie strasznie... czuje bol w dole brzucha co jakis czas, dosc mocny.... czesto chodze siku,a wczesniej wlasciwie wogole prawie wcale mi sie nie chcialo... ogolnie czuje sie strasznie oslabiona... boje sie ze moge byyc w ciazy ehhh nie wiem co mysle, czuje sie tak zle...;((( |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ehhh no mozliwe... ale jedno co mi przychodzi do glowy to wlasnie to najgorsze...;(( czytam o objawach i dochodze do wniosku ze wszystko mi sie sprawdza....;(( nie wiem czy to juz sobie cos wmawiam ale czuje ze zwariuje niedlugo...;(( @ wypada mi dopiero na przyszly piatek... ehhh ;(( nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu jeszcze |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
ja zaczęłam 3 bistr czasem boli mnie głowa częsciej niz zwykle i jajniki ,mam wiekszy apetyt ale tylko na owoce czy któraś z Was tak miala na początku??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bralas regularnie tabletki,wiec powinno byc okej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Przyczajenie
|
witam, mam pytanko odnośnie tabletek yasminelle...
![]()
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałby to być plemnik Matuzalem, a dziewczyna musiałaby mieć błyskawiczną owulację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojoj - w ulotce jak byk stoi ze jak w pierwszym tyg sie zapomni tabl a w ciagu ostatnich 7 dni byl stosunek to trzeba skontakowac sie z lekarzem bo jest ryzyko ciązy.... edit str 32 ulotki Ysaminelle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Przyczajenie
|
zaczęłam przyjmować tabletki od pierwszego dnia okresu (pierwszy blister) drugiego dnia w 3tygodniu przyjęlam tabletke dopiero po 12h
![]() ![]() ![]()
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Przyczajenie
|
znaczy sie jak tylko zorientowalam sie ze zapomnialam wziac tabletki zadzwonilam do ginka i9 powiedziala zeby normalnie przyjac tabletke i dalej przyjmowac o stalej porze. pytam dla pewnosci
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Biorę yasminelle od roku. Od pewnego czasu 2-3miesiące zaczełam tyć. Waga rośnie mi z tygodnia na tydzień o 0,5 kg (przytyłam 4-5 kg, a nie zmienialam diety-nie obzeram się) - nie jest to ciąża. Moje nogi są tak opuchnięte, że czuje się jakbym miała gips. do tego powiększył mi sie celulitis - dramat. i mam mnóstwo popękanych naczynek na nogach (mam problemy z krążeniem-ale teraz jeszcze wieksze). Ale moim problemem stała się waga - dziś dr powiedziała mi że to może wcale nie być tycie a zatrzymanie wody w organizmie. Od 2 miesięcy mam kłócie w macicy. A spodnie które wisiały na mnie w maju dzis sa obcisłe. Przeraża mnie to! Czy to możliwe że zaczełam odczuwać skutki uboczne po tak długim czasie brania tych tabletek? wczesniej bylam z nich bardzo zadowolona. Boje się że waga nie przestanie mi rosnąć. no i odkad je biore libido mi cosik chyba spada :/ Boje się też że jak zmienie tabletki to bedzie jeszcze gorzej. poradzcie mi - co zrobiłybyście na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no niby tak, nie pozostaje mi nic innego jak czekac... ale naprawde martwi mnie to ciagle bieganie do toalety, a napewno nie jest to zapalenie pecherze poniewaz nie boli mnie nic podczas oddawana moczu... ehh nie wiem juz co myslec... niby wszystko bralam jak trzeba... ale tak siedze na tych roznych forach, czytam o objawach ciazy i naprawde panikuje okropnie... zreszta pewnie wiecie jakie to uczucie...;((( o niczym innym nie mysle przez cale dnie tylko o tym... a tu jeszcze ponad tydzien musze czekac na @... nie wiem jak to wytrzymam...;(( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój ginekolog powiedział mi kiedyś, że Y mogą działać moczopędnie, mają nie dopuścić do zatrzymywania wody w organizmie. ja biorę Y od od 7 miesięcy, może czas na małe podsumowanie...nieco urosły mi piersi, ale nie bolą już, jak to miało miejsce na początku. cera- pogarsza się zazwyczaj w 2 tyg brania( nie mam pojecia czemu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny...;**
ale jeszcze mam jedno pytanie... otoz zauwazylam dzis taka biala, wodnista wydzieline z pochwy i nie wiem co to moze byc... kiedys juz mialam biala wydzieline, ale byla napewno gesta i taka hmmm zbita... a ta teraz... jest naprawde taka bardzo wodnista... miala ktoras z was taki problem, albo wie co to moze byc...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aj,chyba zbliza sie moj roczek i chyba tez coraz mniej sluza mi one
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ja np tez przechodzilam bardzo bolesne i ciezkie miesiaczki, po tych tabletkach nie mam zadnych objawow przedmiesiaczkowych , wrecz sa bardzo lagogne, pojawiaja sie zazwyczaj w 3 dniu przerwy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Konto usunięte
|
A ja mam właśnie straszne bóle, ktorych nie miałam przed braniem tabletek. Ktoś jeszce tak ma ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Przyczajenie
|
Witam, dostałam normalnie miesiączke , tylko że mój okres jest dziwnego brązowego koloru , co wy o tym śadzicie.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolor miesiączki może być różny - od ciemno brązowego do jasnoczerwonego, miesiączka może być z dużymi skrzepami jak i bez - to jest jak najbardziej normalne - wiem, bo kiedyś spytałam o to lekarza i tak mi powiedział - i miał rację, bo nic mi nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.