Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-19, 20:30   #781
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Na babyboom też mam poniżej 200- wręcz doszukuję czegoś żeby było 150 i darmowa dostawa Warto porównać ceny poszczególnych produktów pomiędzy sklepami- ja porównywałam z gemini i przerzucałam produkty z jednego do drugiego. I klieknęłam zamówienie na gemini, bo zamówiłam też moje witaminy bo dość tanio mają je u siebie, a mój zapas kończy się. Jedyne 320zł zostawiłam tam I na pewno będzie mi jeszcze wiele rzeczy brakować...
O to to! Zapierałam się, że w gemini tylko parę rzeczy, ale porównując okazało się, że tam mają większy wybór podkładów/podpasek/wkładek laktacyjnych itp. do tego witaminy i żelazo, zapas już do porodu i prawie Ci dorównałam - rachunek 318 złotych zostały mi pieluchy tetrowe, smoczki, butelki iii.. tyle
Stary 2018-04-19, 20:38   #782
pozytywnaj
Zadomowienie

Blanka uważaj na Was!

Jej dziewczyny zaczynam panikować bo nie patrzyłam na razie za niczym

Czy Wam też jest duszno od brzucha?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 20:44   #783
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
O to to! Zapierałam się, że w gemini tylko parę rzeczy, ale porównując okazało się, że tam mają większy wybór podkładów/podpasek/wkładek laktacyjnych itp. do tego witaminy i żelazo, zapas już do porodu i prawie Ci dorównałam - rachunek 318 złotych zostały mi pieluchy tetrowe, smoczki, butelki iii.. tyle
Ja na gemini mam w koszyku juz na ponad 300, ale to tez dlatego, że wrzucilam ten laktator harmony, a on kosztuje 100 zł

Kropko, patrze na te inspiracje karuzelowe, są rewelacyjne !!!!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 21:51   #784
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Noo.. u mnie tez wiecej wyszlo, bo kupilam termometr bezdotykowy Microlife. I kupilam biooil- konczy mi sie palmers a mialam probki bio oilu i zakochalam sie! Jak nie olej- dosc szybko sie wchlania i jest taka przyjemna po nim! Wiec po probce moge polecic!
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Blanka uważaj na Was!

No ja stwierdziłam, że moge juz zaczac zamawiac- wtedy bede tez mogla jakos ogarnac co mam a o czym zapomnialam. Bo ja to ogarne dopiero jak bede miec wszystko w domu! A poza tym rozdzielam sobie koszty! Co miesiąc cos.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja na gemini mam w koszyku juz na ponad 300, ale to tez dlatego, że wrzucilam ten laktator harmony, a on kosztuje 100 zł

Kropko, patrze na te inspiracje karuzelowe, są rewelacyjne !!!!!

Ja nadal nie wiem czy zamówić teraz laktator czy poczekać jak to sie u mnie rozwinie z mlekiem i karmieniem... w szpitalu maja laktatory i moja polozna tez ma laktator medeli... moze jeszcze poczekam z tym laktatorem... no chyba ze jakis doswiadczony glosik poradzi mi inaczej

A karuzele są cudowne! I co? Namowilam Cie i bedziesz sama robic?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 23:20   #785
norka93
Wtajemniczenie

Witam się już nastepnego dnia.. Przepraszam Was bardzo za takie doskoki z mojej strony, okropnie z tym się czuję.. Jeśli chodzi o malutką, to jest już lepiej, już normalnie ją czuję, tak jak wcześniej. Może po prostu inaczej się ułożyła, stąd te znikome ruchy. Wczoraj siedziałam najpierw z teściową, następnie ze znajomą, tak zleciało do godzin mniej więcej 16. Po czasie wróciliśmy do domu na chwilę, żeby mąż mógł się ogarnąć, a potem wyszliśmy i wróciliśmy po 22. Dzisiaj z niedużymi przerwami m.in na dentystę (przeżyłam!! ) czy odbieranie paczek na placówkach, siedzę przy wyprawce na gemini i babyboom. Jutro wrzucę screeny, najpierw Was nadrobię co mogę, odpiszę Dziateczki moje . Gadam jak zakochana.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 23:37   #786
norka93
Wtajemniczenie

Gdyby któraś chciała podejrzeć, to wrzucam screeny z wyprawki. Oczywiście, to nie wszystko, bo dwa ręczniki BabyOno, po dwa prześcieradła do łóżeczka i wózka oraz prześcieradełko/pokrowiec na przewijak czy szczoteczką, cążki i jedną pieluszkę flanelową mam. Nu i mam też poduszeczkę do karmienia Poofi. Recenzję napiszę kiedy zacznę używać. Solidna, sprężysta, wymienny pokrowiec i możliwość uzupełnienia - jak dla mnie spoczi.
Zastanawia mnie ten spray do noska Frida. Czy wystarczy do rczytego sól fizjologiczna? No ale jak długo może stać otwarta sól fizjo.? Jeden pojemniczek ma 5 ml.
To samo ten klin.. Czytałam opinie i te ZA bardziej do mnie przemawiają.

PS. Pasta do zębów jest dla mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gemini.jpg (153,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babyboom.jpg (184,1 KB, 58 załadowań)

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 05:43   #787
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Norciu ooo witaj i już od razu koszyk gotowy nie marnowałaś czasu jak Cię nie było

Dziewczyny pomóżcie, zmieniłam magnez na aspargin by ten potas też dostarczać i mam takie skurcze łydek, że nie mogę sobie poradzić pół nocy się zwijam, a w dzień czuje taki dyskomfort..
Wcześniej brałam magneb6 bo około 8-10 tabl dziennie, a teraz może za mało tego asparginu, bo biorę 2x2? Ale boje się więcej z uwagi na zawartość też potasu, co myślicie?

Emma wiem, że też masz już szumisia, mam więc pytanie - czy Twój też taki głośny? Tzn wydaje mi się, że nie będę mogła przy nim zasnąć - ja

Udało mi się wyrwać 3miesiecznego, nówkę w sumie, bo nie sprawdził się przy dzidziusiu, do tego z czujnikiem, a tańszy o 20zl niż ten ostatnio w rosmannie nowy

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-04-20 o 05:44
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 06:05   #788
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Witam się już nastepnego dnia.. Przepraszam Was bardzo za takie doskoki z mojej strony, okropnie z tym się czuję.. Jeśli chodzi o malutką, to jest już lepiej, już normalnie ją czuję, tak jak wcześniej. Może po prostu inaczej się ułożyła, stąd te znikome ruchy. Wczoraj siedziałam najpierw z teściową, następnie ze znajomą, tak zleciało do godzin mniej więcej 16. Po czasie wróciliśmy do domu na chwilę, żeby mąż mógł się ogarnąć, a potem wyszliśmy i wróciliśmy po 22. Dzisiaj z niedużymi przerwami m.in na dentystę (przeżyłam!! ) czy odbieranie paczek na placówkach, siedzę przy wyprawce na gemini i babyboom. Jutro wrzucę screeny, najpierw Was nadrobię co mogę, odpiszę Dziateczki moje . Gadam jak zakochana.
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Gdyby któraś chciała podejrzeć, to wrzucam screeny z wyprawki. Oczywiście, to nie wszystko, bo dwa ręczniki BabyOno, po dwa prześcieradła do łóżeczka i wózka oraz prześcieradełko/pokrowiec na przewijak czy szczoteczką, cążki i jedną pieluszkę flanelową mam. Nu i mam też poduszeczkę do karmienia Poofi. Recenzję napiszę kiedy zacznę używać. Solidna, sprężysta, wymienny pokrowiec i możliwość uzupełnienia - jak dla mnie spoczi.
Zastanawia mnie ten spray do noska Frida. Czy wystarczy do rczytego sól fizjologiczna? No ale jak długo może stać otwarta sól fizjo.? Jeden pojemniczek ma 5 ml.
To samo ten klin.. Czytałam opinie i te ZA bardziej do mnie przemawiają.

PS. Pasta do zębów jest dla mnie.
Norcia
Dobrze, ze czujesz bardziej Małą. Ale myślę, że nie powinnaś za bardzo myśleć o tym- ja mam tak ze im bardziej wyczekuje te ruchy, tym rzadziej/slabiej je czuję. Ale niezawodne u mnie są krowli- zjem jedną i od razu taniec w brzuchu wiec zwracaj uwage po czym Twoja najbardziej sie wierci i użyj to później jako taka "deska ratunku".
Dzieki za koszyki! Ja zdecydowalam sie na Fride zamiast Katarku- zobaczymy czy sie polubimy czy jednak będę domawiac katarek z tą solą to nie wiem jak dlugo może stać, ale tez wzielam tę, którą ty sobie wrzucilas do koszyka!
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Norciu ooo witaj i już od razu koszyk gotowy nie marnowałaś czasu jak Cię nie było

Dziewczyny pomóżcie, zmieniłam magnez na aspargin by ten potas też dostarczać i mam takie skurcze łydek, że nie mogę sobie poradzić pół nocy się zwijam, a w dzień czuje taki dyskomfort..
Wcześniej brałam magneb6 bo około 8-10 tabl dziennie, a teraz może za mało tego asparginu, bo biorę 2x2? Ale boje się więcej z uwagi na zawartość też potasu, co myślicie?

Emma wiem, że też masz już szumisia, mam więc pytanie - czy Twój też taki głośny? Tzn wydaje mi się, że nie będę mogła przy nim zasnąć - ja

Udało mi się wyrwać 3miesiecznego, nówkę w sumie, bo nie sprawdził się przy dzidziusiu, do tego z czujnikiem, a tańszy o 20zl niż ten ostatnio w rosmannie nowy

Super z tym szumisiem! Co do magnezu to nie pomoge- masz moze kontakt do gin, albo jakiegos farmaceuty, zeby zasiegnac rady? Ja sama dzisiaj dostalam pierwszy skurcz lydki, bede musiala zwiekszyc dawke magnezu...

A tak w ogole to dzien dobry!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-20, 06:31   #789
pozytywnaj
Zadomowienie

hej. Ja obudziłam się o 4.30 nie spałam do 6 prawie a teraz bym spała to wstały dzieci

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 06:38   #790
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja tam nie wydałam ani złotówki
Ty przekorna bestio, Emma, ty wszystkie fundusze zostawiasz gdzie indziej, ciebie nie pytam :P a tak na serio, to chyba na Gemini masz duże zamówienie

Cytat:
Blanka, jak sytuacja ?
Pola, jak maze po operacji ?
Summer, ja tez zamowilam te zabawki z ali, czekam az przyjdą ale chcialabym cos jeszcze takie jakies troche grające, szeleszczace, noze cos przypinanego do wózka ? Nie ogarnelam jeszcze Twojego profilu na lc na telefonie nie widze Twoich podpisów, wyslij mi na priv
Co do czytania jeszcze to w dziecinstwie ja tez wszystko polykalam. Jak chodzilam do szkoly to potrafilam wstawac np godzine wczesniej zeby książkę doczytać. Wspanialy czas moja sasiadko-przyjaciolka tak lubila czytac, ze robila to zamiast sie uczyć, i jej mama chowala jej ksiazki na szafe i szantaż, że nie odzyska jak sie uczyc nie bedzie a jak mamy nie bylo, to koleżanka uderzala do mnie, bo ja wysoka, i jej te ksiazki z szafy zdejmowalam i czytalysmy jakby to bylo zakazane, a potem odkladalam jej na miejsce na szafe hahaha. Ja na babyboom poki co mam chyba ponad 200, bede na kompie to sprawdze. Wstaw fotki co masz w koszyku.

U nas pies ma mnóstwo takich zabawek, więc się podzieli
Z książkami miałam to samo, totalne szaleństwo. W szkole jedno babsko mi nie chciało wypożyczać, bo nie wierzyło, że tak szybko i TAKIE książki czytam. Pfff

Wstawię fotki potem albo jutro, bo mam potworny dzień (prawnik, szkoła rodzenia itd.), ale u mnie to taka podstawa: butelka, pieluchy itp. Część zamówię na gemini, więc tu nie było z czym za bardzo poszaleć.

Cytat:
Ja planuję zrobić samemu taką karuzelę nad przewijak i/lub nad łóżeczko. Na pinterest jest pełno podpowiedzi- wpisz DIY MOBILE i pełno inspiracji wyskoczy!

Blanka- obserwuj siebie, jak będzie się powtarzać to jedź do szpitala. Ale myślę, że może być to infekcja, która podrażniła szyjkę. Ja miałam tak i dzisiaj gin powiedziała mi, że szyjka jest niby ok, ale wyczuwa tam lekkie rozpulchnienie i może być tak, że nawet po dzisiejszym badaniu będę plamić. Przepisała mi globulki.
Więc póki co bez paniki, obserwuj siebie i w razie czego działaj. Ale nie wyprzedzajmy narazie faktów
Mi możesz wpisać wizytę na 17.05.

Na babyboom też mam poniżej 200- wręcz doszukuję czegoś żeby było 150 i darmowa dostawa Warto porównać ceny poszczególnych produktów pomiędzy sklepami- ja porównywałam z gemini i przerzucałam produkty z jednego do drugiego. I klieknęłam zamówienie na gemini, bo zamówiłam też moje witaminy bo dość tanio mają je u siebie, a mój zapas kończy się. Jedyne 320zł zostawiłam tam I na pewno będzie mi jeszcze wiele rzeczy brakować...
A to nie za wcześnie? Ja ciągle zwlekam z gemini, bo takie rzeczy typu mazidła dla ciebie i do kąpieli to chciałabym, żeby miały jak najdłuższą trwałość czy też nie zjełczały (w przypadku olejowych rzeczy) i tak się ciągle z tym wożę :/ Myślałam, żeby dopiero na początku czerwca złożyć zamówienie...

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Blanka uważaj na Was!

Pozytywna, duszno jak pierun - mówi ci to wieczny zmarźluch. Kiedyś dygotałam pod byle wiaterkiem a w samochodzie notorycznie miałam włączone podgrzewanie fotela, a teraz śpię na golasa i najchętniej siedziałabym w przeciągu

Cytat:
Noo.. u mnie tez wiecej wyszlo, bo kupilam termometr bezdotykowy Microlife. I kupilam biooil- konczy mi sie palmers a mialam probki bio oilu i zakochalam sie! Jak nie olej- dosc szybko sie wchlania i jest taka przyjemna po nim! Wiec po probce moge polecic!No ja stwierdziłam, że moge juz zaczac zamawiac- wtedy bede tez mogla jakos ogarnac co mam a o czym zapomnialam. Bo ja to ogarne dopiero jak bede miec wszystko w domu! A poza tym rozdzielam sobie koszty! Co miesiąc cos.Ja nadal nie wiem czy zamówić teraz laktator czy poczekać jak to sie u mnie rozwinie z mlekiem i karmieniem... w szpitalu maja laktatory i moja polozna tez ma laktator medeli... moze jeszcze poczekam z tym laktatorem... no chyba ze jakis doswiadczony glosik poradzi mi inaczej

Bio oil jest cudowny!! używam od samego początku ciąży i jestem w nim zakochana! Na początku smarowałam tylko brzuch, a teraz już wszystko. Jak dostałam próbki Palmersa to zastanawiałam się o co tyle krzyku, skoro to takie zwykłe drogeryjne mazidło Także uwielbiam go, choć skład sam w sobie jakoś nie powala

Witam dziewczyny!

Dzisiaj mam ciężki dzień, w południe spotkanie z prawnikiem, trzymajcie za mnie kciukasy, bardzo, bardzo, bardzo proszę!
Zapowiada się ciepło i słonecznie, ja już nie brzmię jak dworcowy menel, więc wynurzam się z mojej pieczary!
Powodzenia dla wszystkich wizytujących!

P.s. skasowało mi cały koszyk na baby boom!!!!! ŁAJ!!!!!????? (( A tyle się męczyłam wieczorem..

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-04-20 o 06:40
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 06:39   #791
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Noo.. u mnie tez wiecej wyszlo, bo kupilam termometr bezdotykowy Microlife. I kupilam biooil- konczy mi sie palmers a mialam probki bio oilu i zakochalam sie! Jak nie olej- dosc szybko sie wchlania i jest taka przyjemna po nim! Wiec po probce moge polecic!No ja stwierdziłam, że moge juz zaczac zamawiac- wtedy bede tez mogla jakos ogarnac co mam a o czym zapomnialam. Bo ja to ogarne dopiero jak bede miec wszystko w domu! A poza tym rozdzielam sobie koszty! Co miesiąc cos.Ja nadal nie wiem czy zamówić teraz laktator czy poczekać jak to sie u mnie rozwinie z mlekiem i karmieniem... w szpitalu maja laktatory i moja polozna tez ma laktator medeli... moze jeszcze poczekam z tym laktatorem... no chyba ze jakis doswiadczony glosik poradzi mi inaczej

Kropka, juz poprosilam męża żeby mi taki pałąk do łóżeczka zrobił hehehe zobaczymy, może sie uda cos tam zrobić

Norciu ciesze się, że jesteś ! Moje koszyki trochę obszerniejsze, dodam dziś jak wejde na kompa.
Z tym laktatorem to wrzucilam go, bo doradzila mi koleżanka, że w szpitalach mają bardzo kiepskie i mogą zaburzyc jakoś laktacje..... ale racja, jeszcze o tym poczytam, bo w sumie 100 zl to kawał pieniądza.
Pogoda dzisiaj piekna sie zapowiada, zastanawiam się, czy nie uderzyc do sh.... Musze znaleźć sukienke na komunię, jednak dostaliśmy zaproszenie
Summer, a co za prawnicze sprawy, coś przegapilam ? Wynurz się z pieczary, tylko uwazaj żeby Cię słońce nie zabiło

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2018-04-20 o 06:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 07:04   #792
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Ty przekorna bestio, Emma, ty wszystkie fundusze zostawiasz gdzie indziej, ciebie nie pytam a tak na serio, to chyba na Gemini masz duże zamówienie

Z książkami miałam to samo, totalne szaleństwo. W szkole jedno babsko mi nie chciało wypożyczać, bo nie wierzyło, że tak szybko i TAKIE książki czytam. Pfff

Wstawię fotki potem albo jutro, bo mam potworny dzień (prawnik, szkoła rodzenia itd.), ale u mnie to taka podstawa: butelka, pieluchy itp. Część zamówię na gemini, więc tu nie było z czym za bardzo poszaleć.

A to nie za wcześnie? Ja ciągle zwlekam z gemini, bo takie rzeczy typu mazidła dla ciebie i do kąpieli to chciałabym, żeby miały jak najdłuższą trwałość czy też nie zjełczały (w przypadku olejowych rzeczy) i tak się ciągle z tym wożę :/ Myślałam, żeby dopiero na początku czerwca złożyć zamówienie...

Pozytywna, duszno jak pierun - mówi ci to wieczny zmarźluch. Kiedyś dygotałam pod byle wiaterkiem a w samochodzie notorycznie miałam włączone podgrzewanie fotela, a teraz śpię na golasa i najchętniej siedziałabym w przeciągu

Bio oil jest cudowny!! używam od samego początku ciąży i jestem w nim zakochana! Na początku smarowałam tylko brzuch, a teraz już wszystko. Jak dostałam próbki Palmersa to zastanawiałam się o co tyle krzyku, skoro to takie zwykłe drogeryjne mazidło Także uwielbiam go, choć skład sam w sobie jakoś nie powala

Witam dziewczyny!

Dzisiaj mam ciężki dzień, w południe spotkanie z prawnikiem, trzymajcie za mnie kciukasy, bardzo, bardzo, bardzo proszę!
Zapowiada się ciepło i słonecznie, ja już nie brzmię jak dworcowy menel, więc wynurzam się z mojej pieczary!

P.s. skasowało mi cały koszyk na baby boom!!!!! ŁAJ!!!!!????? (( A tyle się męczyłam wieczorem..
Ja tam w sumie mam same takie "suche" rzeczy, linomag i alantan, ale to spokojnie moge przechować z innymi masciami u siebie- nie mam skwaru w domu to mysle, ze temu nic nie bedzie. Co do lekow dla Malego, to jeszcze nie kupuje- chcialabym z moją polozna o tym pogadac, zeby nie wydac niepotrzebnie jakis pieniedzy. Mam do niej zaufanie i mysle ze ona spokojnie moze dac mi taka liste!

A na babyboom bylas zarejestrowana? Bo tam pamięta koszyk tylko jak jestes zalogowana do swojego konta...

Co do bio oil to ja wlasnie mialam takie podejscie jak ty do palmersa- tyle krzyku, nie wiadomo o co. A palmersa kupowalam bo to w sumie zawsze na promce w rossmannie z karta rossne. Ale teraz bio oil pojdzie w ruch! Na te najgorsze miesiace

A co to za sprawa z prawnikiem? Pisalas tutaj a ja przegapilam, czy nie chcesz pisac tutaj o tym? Tak czy inaczej trzymam kciukasy!
Cytat:
Kropka, juz poprosilam męża żeby mi taki pałąk do łóżeczka zrobił hehehe zobaczymy, może sie uda cos tam zrobić

Norciu ciesze się, że jesteś ! Moje koszyki trochę obszerniejsze, dodam dziś jak wejde na kompa.
Z tym laktatorem to wrzucilam go, bo doradzila mi koleżanka, że w szpitalach mają bardzo kiepskie i mogą zaburzyc jakoś laktacje..... ale racja, jeszcze o tym poczytam, bo w sumie 100 zl to kawał pieniądza.
Pogoda dzisiaj piekna sie zapowiada, zastanawiam się, czy nie uderzyc do sh.... Musze znaleźć sukienke na komunię, jednak dostaliśmy zaproszenie
Summer, a co za prawnicze sprawy, coś przegapilam ? Wynurz się z pieczary, tylko uwazaj żeby Cię słońce nie zabiło

Dzisiaj bede miec podejscie do innego sh- zobaczymy czy warto...

No a sprawa z laktatorem to wiem, ze jest to mega indywidualna sprawa i boje sie kupować z wyprzedzeniem. Szkoda mi po prostu kasy... Tez zagadam o to polozna, może da jakas zlota rade!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-20, 07:07   #793
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Kropka, jak bedziesz juz cos wiedziala o laktatorze to daj znac ! A co do położnej.... skad Ty juz masz położną ? trzeba za to płacić ? Ja tez juz powinnam gdzies dzwonić ? Żebym jakiegoś momentu nie ominęła

Stary 2018-04-20, 07:10   #794
emma90
Wtajemniczenie

witam w piątunio jaka kiedyś to była radość, że nadchodzi weekend

Cytat:
Dzień dobry!

super okazja! ja jeszcze swojego nie uruchamiałam nie mam baterii w domu i uznałam, że zrobię to później, choć rzeczywiście lepiej sprawdzić czy działa
a później z małym dzieckiem to przyzwyczaimy się do spania w różnych warunkach taki szum to pewnie będzie pikuś

Cytat:
Ty przekorna bestio, Emma, ty wszystkie fundusze zostawiasz gdzie indziej, ciebie nie pytam :P a tak na serio, to chyba na Gemini masz duże zamówienie

Witam dziewczyny!

tak w Gemini mam koszyk na ponad 800zł

również uwielbiam bio oil zimą wolałam palmersa, wydawał mi się taki bardziej tłusty co mi wtedy odpowiadało, a na lato coś lżejszego jest idealne i pięknie pachnie!

a koszyk mogło Ci skasować, bo nie byłaś zalogowana. Najpierw lepiej utworzyć konto w sklepie i później robić zakupy

za spotkanie!

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-04-20 o 07:11
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 07:13   #795
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Norcia
Dobrze, ze czujesz bardziej Małą. Ale myślę, że nie powinnaś za bardzo myśleć o tym- ja mam tak ze im bardziej wyczekuje te ruchy, tym rzadziej/slabiej je czuję. Ale niezawodne u mnie są krowli- zjem jedną i od razu taniec w brzuchu wiec zwracaj uwage po czym Twoja najbardziej sie wierci i użyj to później jako taka "deska ratunku".
Dzieki za koszyki! Ja zdecydowalam sie na Fride zamiast Katarku- zobaczymy czy sie polubimy czy jednak będę domawiac katarek z tą solą to nie wiem jak dlugo może stać, ale tez wzielam tę, którą ty sobie wrzucilas do koszyka!Super z tym szumisiem! Co do magnezu to nie pomoge- masz moze kontakt do gin, albo jakiegos farmaceuty, zeby zasiegnac rady? Ja sama dzisiaj dostalam pierwszy skurcz lydki, bede musiala zwiekszyc dawke magnezu...

A tak w ogole to dzien dobry!

gin poleciła właśnie w takiej dawce aspargin, ale chyba będę musiała zadzwonić i dopytać, masz rację, bo w sumie jak brałam sam magneb6 to skurcze były mniej bolesne i rzadsze, ale się zdarzały, więc dołożyłam ten potas i jest gorzej

Cytat:

Witam dziewczyny!

wynurzaj się, wynurzaj ! na słoneczko i mocne kciukasy za wizyte u prawnika niech wszystko będzie po Twojej myśli

ja dziś otworzyłam paczkę ze szkoły rodzenia, a tam butelka oo to już jedna mamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 07:14   #796
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

za owocne łowy mam kilka perełek z sh, ale ogólnie kiepska jestem w szukaniu albo u nas są takie lumpeksy

i potwierdzam, uwaga na słońce - pamiętałam o filtrze na twarz, ale o ciele już nie :/ i podczas wczorajszego spaceru w parku strasznie spiekło mi ramiona nie wiem jak o tym zapomniałam , normalnie bez filtra 30 się nie ruszam
Stary 2018-04-20, 07:17   #797
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam w piątunio jaka kiedyś to była radość, że nadchodzi weekend

super okazja! ja jeszcze swojego nie uruchamiałam nie mam baterii w domu i uznałam, że zrobię to później, choć rzeczywiście lepiej sprawdzić czy działa
a później z małym dzieckiem to przyzwyczaimy się do spania w różnych warunkach taki szum to pewnie będzie pikuś
hah mam nadzieję! ale jak uruchomisz, daj znać

taaak kiedyś tak niecierpliwe czekałam na weekend, teraz trochę też, bo mąż ma wolne, ale inaczej smakował ten czas kiedy było się po całym tygodniu pracy
Stary 2018-04-20, 07:25   #798
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropka, jak bedziesz juz cos wiedziala o laktatorze to daj znac ! A co do położnej.... skad Ty juz masz położną ? trzeba za to płacić ? Ja tez juz powinnam gdzies dzwonić ? Żebym jakiegoś momentu nie ominęła

Zua przysluguje Ci opieka poloznej z nfztu od 20 tygodnia. Za darmoszke. Idz do swojej przychodni i zapytaj sie o kontakt do poloznej srodowiskowej- powinny Ci dac. Jezeli jest kilka to pogadaj z każdą i wybierz. Wypisujesz deklaracje i ciach- jestes pod jej opieka podczas ciazy i pozniej bedzie do Ciebie przychodzic na patronaze jak juz Mala bedzie z Wami. Ja w sumie tez przez przypadek sie o tym dowiedzialam a teraz na ostatniej wizycie lekarka pytala sie mnie czy wiem ze moge skorzystac z tego i czy juz wybralam.
Cytat:
za owocne łowy mam kilka perełek z sh, ale ogólnie kiepska jestem w szukaniu albo u nas są takie lumpeksy

i potwierdzam, uwaga na słońce - pamiętałam o filtrze na twarz, ale o ciele już nie :/ i podczas wczorajszego spaceru w parku strasznie spiekło mi ramiona nie wiem jak o tym zapomniałam , normalnie bez filtra 30 się nie ruszam
Ja w sumie ostatnio ciagle w cieniu siedze musze sie sama wygonic na slonce!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-20, 07:32   #799
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Zua przysluguje Ci opieka poloznej z nfztu od 20 tygodnia. Za darmoszke. Idz do swojej przychodni i zapytaj sie o kontakt do poloznej srodowiskowej- powinny Ci dac. Jezeli jest kilka to pogadaj z każdą i wybierz. Wypisujesz deklaracje i ciach- jestes pod jej opieka podczas ciazy i pozniej bedzie do Ciebie przychodzic na patronaze jak juz Mala bedzie z Wami.

To ja jeszcze dodam od siebie, że to nie musi być położna z naszej przychodni, nie ma znaczenia gdzie jesteśmy zapisane. Może Zua popytaj znajomych, może ktoś Ci poleci sprawdzoną

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 07:39   #800
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua przysluguje Ci opieka poloznej z nfztu od 20 tygodnia. Za darmoszke. Idz do swojej przychodni i zapytaj sie o kontakt do poloznej srodowiskowej- powinny Ci dac. Jezeli jest kilka to pogadaj z każdą i wybierz. Wypisujesz deklaracje i ciach- jestes pod jej opieka podczas ciazy i pozniej bedzie do Ciebie przychodzic na patronaze jak juz Mala bedzie z Wami. Ja w sumie tez przez przypadek sie o tym dowiedzialam a teraz na ostatniej wizycie lekarka pytala sie mnie czy wiem ze moge skorzystac z tego i czy juz wybralam. Ja w sumie ostatnio ciagle w cieniu siedze musze sie sama wygonic na slonce!

o właśnie Kropko może orientujesz się czy to trzeba zgłosić wcześniej, tzn chodzi mi o tą opiekę przy porodzie? czy to wtedy jak mąż pójdzie zgłosić dziecko i to już z automatu położna do mnie przyjdzie?
będziemy mieć dziecko w innej przychodni niż my sami i właśnie nie wiem jak to ogarnąć, bo w tym moim ośrodku nawet nie będą wiedzieć, że ja urodziłam - poza tym i tak nie jest to nawet gmina ta sama i nie chciałabym żeby stamtąd ktoś się do mnie kłopocił.
Wolałabym by przyszedł ktoś z tej przychodni w której będzie dziecko, ale wtedy muszę złożyć pewnie swoją deklarację?
Stary 2018-04-20, 07:44   #801
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
o właśnie Kropko może orientujesz się czy to trzeba zgłosić wcześniej, tzn chodzi mi o tą opiekę przy porodzie? czy to wtedy jak mąż pójdzie zgłosić dziecko i to już z automatu położna do mnie przyjdzie?
będziemy mieć dziecko w innej przychodni niż my sami i właśnie nie wiem jak to ogarnąć, bo w tym moim ośrodku nawet nie będą wiedzieć, że ja urodziłam - poza tym i tak nie jest to nawet gmina ta sama i nie chciałabym żeby stamtąd ktoś się do mnie kłopocił.
Wolałabym by przyszedł ktoś z tej przychodni w której będzie dziecko, ale wtedy muszę złożyć pewnie swoją deklarację?
To ja powiem ☺dziecko może być gdzie indziej zapisane a położna zupełnie z innej ☺ja jestem zapisana w jednej przychodni, położna pracuje w szpitalu i nie pracuje w żadnej przychodni, a dziecko będzie zapisane jeszcze gdzie indziej, więc jest dowolność wyboru

Stary 2018-04-20, 07:47   #802
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
To ja powiem ☺dziecko może być gdzie indziej zapisane a położna zupełnie z innej ☺ja jestem zapisana w jednej przychodni, położna pracuje w szpitalu i nie pracuje w żadnej przychodni, a dziecko będzie zapisane jeszcze gdzie indziej, więc jest dowolność wyboru

hah hmm czyli mogę sobie na własną rękę znaleźć położną i się zgłosić przed porodem coby do mnie przyszła?
a jak to jest potem rozliczane, ktoś jej musi zapłacić pewnie za te wizyty u mnie, czy to już nie mam się co wgłębiać?
dziękuję!
Stary 2018-04-20, 07:48   #803
dorka24
Rozeznanie

A ja się pochwalę zakupami z babyboutik kocyk bambusowy, otulacz bambusowy mgiełka, rożek (kupuję tylko jeden, później wykorzystam go jako kocyk) i szeleścik typowo dziewczęce kolory ale co ja poradzę że różu nie lubię

Stary 2018-04-20, 07:49   #804
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się pochwalę zakupami z babyboutik kocyk bambusowy, otulacz bambusowy mgiełka, rożek (kupuję tylko jeden, później wykorzystam go jako kocyk) i szeleścik typowo dziewczęce kolory ale co ja poradzę że różu nie lubię

poka, poka
Stary 2018-04-20, 07:51   #805
dorka24
Rozeznanie

20180420_083709-1.jpg

Stary 2018-04-20, 07:53   #806
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
hah hmm czyli mogę sobie na własną rękę znaleźć położną i się zgłosić przed porodem coby do mnie przyszła?
a jak to jest potem rozliczane, ktoś jej musi zapłacić pewnie za te wizyty u mnie, czy to już nie mam się co wgłębiać?
dziękuję!
dokładnie tak, wybierasz jaką chcesz rozliczeniem się nie martw, wypełniasz deklarację a ona sama rozlicza się z nfz. Jak teraz ją wybierzesz to będzie do Ciebie jeszcze przed porodem przychodziła

Stary 2018-04-20, 07:56   #807
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dziewczyny jeśli któraś ma w swoim mieście sklep Smykoland to polecam zrobić zakupy. Do soboty jest wiosenny kiermasz i wszystko przecenione od 10 do 50 %. Wczoraj kupiłam wózek, łóżeczko, materac, wannę i stelaż, kolderke i przewijak, dostałam na całość rabat 400 zł plus gratis laktator Avent o wartości 199 zł takze polecam zakupy😉
Stary 2018-04-20, 07:57   #808
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
te kocyki są boskie
Stary 2018-04-20, 07:57   #809
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczneee takie delikatne kolorki
u mnie mgiełka ta sama

Cytat:
dokładnie tak, wybierasz jaką chcesz rozliczeniem się nie martw, wypełniasz deklarację a ona sama rozlicza się z nfz. Jak teraz ją wybierzesz to będzie do Ciebie jeszcze przed porodem przychodziła
super, wszystko wiem dzięki
Stary 2018-04-20, 07:57   #810
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli któraś ma w swoim mieście sklep Smykoland to polecam zrobić zakupy. Do soboty jest wiosenny kiermasz i wszystko przecenione od 10 do 50 %. Wczoraj kupiłam wózek, łóżeczko, materac, wannę i stelaż, kolderke i przewijak, dostałam na całość rabat 400 zł plus gratis laktator Avent o wartości 199 zł takze polecam zakupy��
wow! to się nazywa kompletowanie wyprawki praktycznie za jednym razem ekstra promocja
jaki wózek wybraliście?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości