![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
dziewczyny, pytanie troche z innej beczki: zmawialam perfuy na ebayu i ma taką zieloną naklejkę: TRANZYT CELNY i pieczątkę "objęto procedurą tranzytu", co to oznacza? ale chyba nie muszę nic placic, bo nie znalazla zadnej kartki? a moze jej się nie dostaje? pomozcie...a w ogole to ten caly UC uszkodzil mi chyba perfumy, bo korek jest bardzo slabo osadzony, leje się z niego a butelka jakby lekko natluczona, paczka byla tak zapakowana, ze to samo nie moglo się stać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja dostalam 2 buteleczki perfum, ktore dla mnie 1 lipca zamawiala princeska69. Byly na poczcie juz 11 lipca i jestem ogromnie zadowolona
![]() ![]() Jeszcze raz podziekowania dla princeski ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki,czy któraś z Was nie szykuje się do złożenia zamówienia na Truskawce?Potrzebuję czarny tusz Diorshow.W razie czego,pamiętajcie o mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Ojej - szkoda, bo ja właśnie wczoraj złożyłam zamówienie i też kupowałam tusze...
![]() |
![]() |
#3486 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Zaraz będę biegła na poczte, żeby odebrać drugą paczuszkę z tru. Cały czas zastanawiam się na tym "truskawkowym wirusem"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Zamówiłam z truskawy dwie flaszki, mam wydrukowaną stronę z potwierdzeniem zamówienia. Składałam je w sobotę, czyli 12lipca, ale do tej pory nie dostałam od truskawy żadnego info na maila, ani potwierdzenia zamówienia ani o wysyłce. Zaczynam się martwić bo ta stówa to nie jest dla mnie mało i nie chciałabym żeby wynikł jakiś problem...
Pomóżcie, co robić? Czekać cierpliwie czy pisac do truskawy, powołując się na numer zamówienia, który mi podali na stronie tuż po jego złożeniu?
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robilam zamowie przedwczoraj. tez dostalam tylko order confirmation, mail z informacja o wysylce juz nie przyszedl. ale ja sprawdzam po numuerze zamowienia na stronie truskawy moja przesylke to jest tam info jaki jest numer nadawczy. niestety strona hong kong post z mozliwoscia namierzenia paczki chwilowo nie dziala. Tak mysle, ze jest wszytsko ok i nie ma sie co martwic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3492 |
BAN stały
|
dostalam moja pierwsza walentynke z UC... taka jestem poirytowana nigdy nie clili a teraz wzieli sie za paczke za niecale 150 zl. powiedzcie mi jako te dokumenty potwiedzajace zakup wystarczy mi list od tru potwierdzajacy zamowienie i np list od pay pal ze przelalam juz pienidze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
Wysyłam zawsze pismo przewodnie jakiej pozycji księgi magazynowej dokumenty dotyczą + wydruk potwierdzenia zakupu z truskawki (z maila). Czasami życzą sobie kserokopię dowodu - na wszelki wypadek lepiej dołączyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na górze po prawej stronie Twoje dane (imię, nazwisko, adres) poniżej po lewej stronie ich (urząd pocztowo-celny itd.). W odpowiedzi na pismo z dn. ... dot. Poz. Ks. mag ... (przesyłka z Hong Kong/Szwajcaria nr RD......) przesyłam dokumenty potwierdzające transakcję zakupu internetowego. Ot i wsio, nic strasznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
Mnie również dopadł UC
![]() Przetrząsnęłam forum w celu zebrania informacji, co mam teraz zrobić i mniej więcej wiem co i jak, ale mam kilka wątpliwości ![]() Czy muszę tłumaczyć załączone dla UC Order Confirmation na polski? Czy OC wysyłacie w całości, czy drukujecie tylko część niezbędną, dot zamówienia? Znalazłam info na forum, że truskawka w celu przelania zwrotu za cło sama dojdzie do nr konta po nr karty (cyt. ZWROT OPłAT 1. Skanujesz dokumenty celne - zazwyczaj dwa, jeden opiewający na 22 % wartości zamówienia i drugi na kilka złotych (ta malutka karteczka) 2. Piszesz maila do truskawki, że zapłaciłaś tyle a tyle i że uprzejmie prosisz o zwrot tej kwoty (w mailu przesyłasz dwa zeskanowane załączniki) 3. Wpisujesz truskawkowy nr zamówienia 4. Odpowiadają szybko, w ciągu 2 tygodni zwracają podana kwotę na konto karty, z której dokonywałaś płatności (sami sobie je odnajdują, nie musisz niczego podawać) ) Czy w przypadku płatności kartą wirtualną, do zakupów w necie, także dojdą do konta, czy będę musiała je podać ? Byłabym wdzięczna za rozwianie wątpliwośi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Aha, czyli jak coś to truskawce podaję nr karty wirtualnej i oni sobie poradzą?
No niestety ja też mam w Warszawie, a mieszkam w Łodzi, więc muszę wysłać pocztą. Szkoda, że nie mogą jak w Bytomiu, mailem - byłoby dużo prościej i szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Piers do przodu
|
A mnie dopadły Łączyny w Warszawie i wystarczył fax potwierdzenia z Truskawki i mój bazgroł z potwierdzeniem, że perfumy to perfumy - 2 dni i przesyłka u mnie wraz z paczkonoszem
![]()
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A skan dowodu też dałaczyłaś? A OC z tru całe wysyłałaś, czy kawałek z zamówieniem tylko? Sorki że męczę, ale chcę zrobić dobrze, żeby jak najszybciej dostać paczusię... ![]() Poza tym to moja pierwsza przygoda z UC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Piers do przodu
|
Na zawiadomieniu z UC miałam dla osoby fizycznej, że w przypadku zakupu towaru wymagana jest faktura, rachunek lub paragon z tłumaczeniem - i nic poza tym (ja dopisałam tylko numer przesyłki z pisemka z UC żeby mieli łatwiej dopasować)
Dowód jest potrzebny przy otrzymaniu BEZPŁATNIE od nadawcy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny pisały na wątku kolorówki że dołączały skan dowodu... myślę, ze to nie zaszkodzi ![]() Cuż, będę próbować... najwyżej ponękam ich jeszcze telefonicznie, że fax wysłany, jak już wyślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
Kurczę,widzę że coś się ostatnio UC czepia
![]() ![]() Edytowane przez ewelinka3f Czas edycji: 2008-07-20 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
dziewczyny gdzie sprawdzacie stan przesyłki? też macie przezrzut z tru do strony poczty z honk-kongu? bo mi na tej stronie mówi że nie ma takiej przesyłki związanej z nr paczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swiss-Post http://www.swisspost.ch/en/index.htm ale teraz też nie wiem, gdzie szukać swojej przesyłki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Mozna znaleźć na stronie poczty szweckiej
http://www.posten.se/m/startsida w okienko wpiszcie numer tracking ref... proponuje nie zmieniac języka na angielski bo wtedy nie chce szukać. Brak jest słowników on-line szwecko-polskich juz szukałam ale i bez tego mozna się domyslic kiedy wyszło z poczty w Szwecji ze Sztokholmu i, że idzie droga lądową czy jakos tak ![]() Jak sie domysliłam ten tidigast to data dotarcia do Polski. Edytowane przez bmoniq Czas edycji: 2008-07-22 o 09:02 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.