Zakupy na Strawberrynet - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 16:46   #3481
radioheadka
Zadomowienie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

dziewczyny, pytanie troche z innej beczki: zmawialam perfuy na ebayu i ma taką zieloną naklejkę: TRANZYT CELNY i pieczątkę "objęto procedurą tranzytu", co to oznacza? ale chyba nie muszę nic placic, bo nie znalazla zadnej kartki? a moze jej się nie dostaje? pomozcie...a w ogole to ten caly UC uszkodzil mi chyba perfumy, bo korek jest bardzo slabo osadzony, leje się z niego a butelka jakby lekko natluczona, paczka byla tak zapakowana, ze to samo nie moglo się stać
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 08:42   #3482
Wika28
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja dostalam 2 buteleczki perfum, ktore dla mnie 1 lipca zamawiala princeska69. Byly na poczcie juz 11 lipca i jestem ogromnie zadowolona Za male pieniadze mam 2 butelki fajnych perfum, szybko, bez cla, slicznie opakowane - jeszcze z jakas karteczka z zyczeniami, by sie dobrze nosily
Jeszcze raz podziekowania dla princeski
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 14:43   #3483
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja dostalam 2 buteleczki perfum, ktore dla mnie 1 lipca zamawiala princeska69. Byly na poczcie juz 11 lipca i jestem ogromnie zadowolona Za male pieniadze mam 2 butelki fajnych perfum, szybko, bez cla, slicznie opakowane - jeszcze z jakas karteczka z zyczeniami, by sie dobrze nosily
Jeszcze raz podziekowania dla princeski
bardzo, bardzo sie ciesze ze jestes zadowolona, ale mowilam Ci juz dobra kobieto, to nic wielkiego jakby co pamietaj, ze jak bedziesz cos chciala jeszcze z Tru to daj znac i zamowie z wielka checia
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 16:48   #3484
ewelinka3f
Raczkowanie

Dziewczynki,czy któraś z Was nie szykuje się do złożenia zamówienia na Truskawce?Potrzebuję czarny tusz Diorshow.W razie czego,pamiętajcie o mnie
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 22:13   #3485
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Dziewczynki,czy któraś z Was nie szykuje się do złożenia zamówienia na Truskawce?Potrzebuję czarny tusz Diorshow.W razie czego,pamiętajcie o mnie
Ojej - szkoda, bo ja właśnie wczoraj złożyłam zamówienie i też kupowałam tusze...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 22:29   #3486
princeska69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
napisalam Ci priv
Stary 2008-07-16, 08:02   #3487
bmoniq
Zakorzenienie

Zaraz będę biegła na poczte, żeby odebrać drugą paczuszkę z tru. Cały czas zastanawiam się na tym "truskawkowym wirusem" i jego fenomenem I dochodzę do wniosku.....że im więcej czytam postów tym głębiej wpadam w ten truskawkowy mus.... i jak czytam co kupujecie to sama chce więcej i więcej i więcej.... totalne wariactwo
bmoniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 10:11   #3488
wkroplideszczu
Rozeznanie

GG do wkroplideszczu Send a message via Skype™ to wkroplideszczu

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Zamówiłam z truskawy dwie flaszki, mam wydrukowaną stronę z potwierdzeniem zamówienia. Składałam je w sobotę, czyli 12lipca, ale do tej pory nie dostałam od truskawy żadnego info na maila, ani potwierdzenia zamówienia ani o wysyłce. Zaczynam się martwić bo ta stówa to nie jest dla mnie mało i nie chciałabym żeby wynikł jakiś problem...

Pomóżcie, co robić? Czekać cierpliwie czy pisac do truskawy, powołując się na numer zamówienia, który mi podali na stronie tuż po jego złożeniu?

69 -> 68 -> 67 -> 66 -> 65 -> 64 -> 63 -> 62 -> 61 -> 60 -> 59 -> 58
wkroplideszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 10:19   #3489
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Zamówiłam z truskawy dwie flaszki, mam wydrukowaną stronę z potwierdzeniem zamówienia. Składałam je w sobotę, czyli 12lipca, ale do tej pory nie dostałam od truskawy żadnego info na maila, ani potwierdzenia zamówienia ani o wysyłce. Zaczynam się martwić bo ta stówa to nie jest dla mnie mało i nie chciałabym żeby wynikł jakiś problem...

Pomóżcie, co robić? Czekać cierpliwie czy pisac do truskawy, powołując się na numer zamówienia, który mi podali na stronie tuż po jego złożeniu?

ja robilam zamowie przedwczoraj. tez dostalam tylko order confirmation, mail z informacja o wysylce juz nie przyszedl. ale ja sprawdzam po numuerze zamowienia na stronie truskawy moja przesylke to jest tam info jaki jest numer nadawczy. niestety strona hong kong post z mozliwoscia namierzenia paczki chwilowo nie dziala. Tak mysle, ze jest wszytsko ok i nie ma sie co martwic
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 10:24   #3490
Nuitblanche
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Mi również ostatnio przestali przesyłać potwierdzenia, ale wcale się tym przejmuję, ponieważ paczki normalnie przychodzą. Sprawdzaj stan zamównienia po numerze na ich stronie
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 10:34   #3491
wkroplideszczu
Rozeznanie

GG do wkroplideszczu Send a message via Skype™ to wkroplideszczu

Cytat:
Napisane przez Wisnia Pokaż wiadomość
ja robilam zamowie przedwczoraj. tez dostalam tylko order confirmation, mail z informacja o wysylce juz nie przyszedl. ale ja sprawdzam po numuerze zamowienia na stronie truskawy moja przesylke to jest tam info jaki jest numer nadawczy. niestety strona hong kong post z mozliwoscia namierzenia paczki chwilowo nie dziala. Tak mysle, ze jest wszytsko ok i nie ma sie co martwic
Cytat:
Napisane przez Nuitblanche Pokaż wiadomość
Mi również ostatnio przestali przesyłać potwierdzenia, ale wcale się tym przejmuję, ponieważ paczki normalnie przychodzą. Sprawdzaj stan zamównienia po numerze na ich stronie
Dzięki Na stronie jest że wysłali 14 Czyli luz. Dziękuje jeszcze raz

69 -> 68 -> 67 -> 66 -> 65 -> 64 -> 63 -> 62 -> 61 -> 60 -> 59 -> 58
wkroplideszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-17, 13:26   #3492
princeska69
BAN stały

dostalam moja pierwsza walentynke z UC... taka jestem poirytowana nigdy nie clili a teraz wzieli sie za paczke za niecale 150 zl. powiedzcie mi jako te dokumenty potwiedzajace zakup wystarczy mi list od tru potwierdzajacy zamowienie i np list od pay pal ze przelalam juz pienidze?
Stary 2008-07-17, 13:43   #3493
Nuitblanche
Rozeznanie

Wysyłam zawsze pismo przewodnie jakiej pozycji księgi magazynowej dokumenty dotyczą + wydruk potwierdzenia zakupu z truskawki (z maila). Czasami życzą sobie kserokopię dowodu - na wszelki wypadek lepiej dołączyć.
Stary 2008-07-17, 13:54   #3494
princeska69
BAN stały

Cytat:
Wysyłam zawsze pismo przewodnie jakiej pozycji księgi magazynowej dokumenty dotyczą + wydruk potwierdzenia zakupu z truskawki (z maila). Czasami życzą sobie kserokopię dowodu - na wszelki wypadek lepiej dołączyć.
dziekuje tylko takie jeszcze jedno pytanie, moze glupie ale nigdy nie placilam cla... co to jest to pismo przewodnie?
Stary 2008-07-17, 14:08   #3495
Nuitblanche
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
dziekuje tylko takie jeszcze jedno pytanie, moze glupie ale nigdy nie placilam cla... co to jest to pismo przewodnie?

Mój szablonik wygląda tak:
Na górze po prawej stronie Twoje dane (imię, nazwisko, adres) poniżej po lewej stronie ich (urząd pocztowo-celny itd.). W odpowiedzi na pismo z dn. ... dot. Poz. Ks. mag ... (przesyłka z Hong Kong/Szwajcaria nr RD......) przesyłam dokumenty potwierdzające transakcję zakupu internetowego.
Ot i wsio, nic strasznego
Stary 2008-07-17, 14:16   #3496
princeska69
BAN stały

Cytat:
Mój szablonik wygląda tak:
Na górze po prawej stronie Twoje dane (imię, nazwisko, adres) poniżej po lewej stronie ich (urząd pocztowo-celny itd.). W odpowiedzi na pismo z dn. ... dot. Poz. Ks. mag ... (przesyłka z Hong Kong/Szwajcaria nr RD......) przesyłam dokumenty potwierdzające transakcję zakupu internetowego.
Ot i wsio, nic strasznego
aaa teraz juz rozumiem bardzo Ci dziekuje mam nadzieje tylko ze nie beda mi robili problemow i wydadza paczke od razu po otrzymaniu dokumenow
Stary 2008-07-18, 11:25   #3497
medunia
Raczkowanie

Mnie również dopadł UC
Przetrząsnęłam forum w celu zebrania informacji, co mam teraz zrobić i mniej więcej wiem co i jak, ale mam kilka wątpliwości

Czy muszę tłumaczyć załączone dla UC Order Confirmation na polski? Czy OC wysyłacie w całości, czy drukujecie tylko część niezbędną, dot zamówienia?

Znalazłam info na forum, że truskawka w celu przelania zwrotu za cło sama dojdzie do nr konta po nr karty
(cyt. ZWROT OPłAT
1. Skanujesz dokumenty celne - zazwyczaj dwa, jeden opiewający na 22 % wartości zamówienia i drugi na kilka złotych (ta malutka karteczka)
2. Piszesz maila do truskawki, że zapłaciłaś tyle a tyle i że uprzejmie prosisz o zwrot tej kwoty (w mailu przesyłasz dwa zeskanowane załączniki)
3. Wpisujesz truskawkowy nr zamówienia
4. Odpowiadają szybko, w ciągu 2 tygodni zwracają podana kwotę na konto karty, z której dokonywałaś płatności (sami sobie je odnajdują, nie musisz niczego podawać) )

Czy w przypadku płatności kartą wirtualną, do zakupów w necie, także dojdą do konta, czy będę musiała je podać ?
Byłabym wdzięczna za rozwianie wątpliwośi
medunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 11:32   #3498
Nuitblanche
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medunia Pokaż wiadomość
Mnie również dopadł UC
Przetrząsnęłam forum w celu zebrania informacji, co mam teraz zrobić i mniej więcej wiem co i jak, ale mam kilka wątpliwości

Czy muszę tłumaczyć załączone dla UC Order Confirmation na polski? Czy OC wysyłacie w całości, czy drukujecie tylko część niezbędną, dot zamówienia?

Znalazłam info na forum, że truskawka w celu przelania zwrotu za cło sama dojdzie do nr konta po nr karty
(cyt. ZWROT OPłAT
1. Skanujesz dokumenty celne - zazwyczaj dwa, jeden opiewający na 22 % wartości zamówienia i drugi na kilka złotych (ta malutka karteczka)
2. Piszesz maila do truskawki, że zapłaciłaś tyle a tyle i że uprzejmie prosisz o zwrot tej kwoty (w mailu przesyłasz dwa zeskanowane załączniki)
3. Wpisujesz truskawkowy nr zamówienia
4. Odpowiadają szybko, w ciągu 2 tygodni zwracają podana kwotę na konto karty, z której dokonywałaś płatności (sami sobie je odnajdują, nie musisz niczego podawać) )

Czy w przypadku płatności kartą wirtualną, do zakupów w necie, także dojdą do konta, czy będę musiała je podać ?
Byłabym wdzięczna za rozwianie wątpliwośi
Kiedyś po pierszej prośbie zwrotu vatu poprosili mnie o nr karty, później nie było już potrzeby powtarzania. Co do tłumaczenia - różnie bywało (Warszawa, Łączyny). Raz tłumaczyłam, raz nie. Ostatnio dopisałam tylko co jest co (puder, szminka, błyszczyk) i wystarczyło. Ze zwrotem kasy na kartę wirtualną nie ma problemu, trzeba tylko odczekać przepisowe dwa tygodnie
Stary 2008-07-18, 11:52   #3499
medunia
Raczkowanie

Aha, czyli jak coś to truskawce podaję nr karty wirtualnej i oni sobie poradzą?

No niestety ja też mam w Warszawie, a mieszkam w Łodzi, więc muszę wysłać pocztą. Szkoda, że nie mogą jak w Bytomiu, mailem - byłoby dużo prościej i szybciej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-18, 12:00   #3500
Nuitblanche
Rozeznanie

Cytat:
Aha, czyli jak coś to truskawce podaję nr karty wirtualnej i oni sobie poradzą?
Tak.

Cytat:
No niestety ja też mam w Warszawie, a mieszkam w Łodzi, więc muszę wysłać pocztą. Szkoda, że nie mogą jak w Bytomiu, mailem - byłoby dużo prościej i szybciej
Najpierw wysyłam faxem, później dosyłam oryginały (wydruki) pocztą, to znacznie przyśpiesza sprawę
Stary 2008-07-18, 12:44   #3501
Katty_p13
Piers do przodu

A mnie dopadły Łączyny w Warszawie i wystarczył fax potwierdzenia z Truskawki i mój bazgroł z potwierdzeniem, że perfumy to perfumy - 2 dni i przesyłka u mnie wraz z paczkonoszem
Stary 2008-07-18, 13:20   #3502
medunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
A mnie dopadły Łączyny w Warszawie i wystarczył fax potwierdzenia z Truskawki i mój bazgroł z potwierdzeniem, że perfumy to perfumy - 2 dni i przesyłka u mnie wraz z paczkonoszem
Oo, to może ja też tak zrobię - chociaż w pisemku od nich było wyraźnie, że dokumenty należy dostarczyć osobiście lub pocztą...

A skan dowodu też dałaczyłaś? A OC z tru całe wysyłałaś, czy kawałek z zamówieniem tylko? Sorki że męczę, ale chcę zrobić dobrze, żeby jak najszybciej dostać paczusię...
Poza tym to moja pierwsza przygoda z UC
Stary 2008-07-18, 13:57   #3503
Katty_p13
Piers do przodu

Na zawiadomieniu z UC miałam dla osoby fizycznej, że w przypadku zakupu towaru wymagana jest faktura, rachunek lub paragon z tłumaczeniem - i nic poza tym (ja dopisałam tylko numer przesyłki z pisemka z UC żeby mieli łatwiej dopasować)

Dowód jest potrzebny przy otrzymaniu BEZPŁATNIE od nadawcy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-18, 14:10   #3504
medunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Na zawiadomieniu z UC miałam dla osoby fizycznej, że w przypadku zakupu towaru wymagana jest faktura, rachunek lub paragon z tłumaczeniem - i nic poza tym (ja dopisałam tylko numer przesyłki z pisemka z UC żeby mieli łatwiej dopasować)

Dowód jest potrzebny przy otrzymaniu BEZPŁATNIE od nadawcy
Hm... Nie przytoczę teraz dokładnie co tam jest, bo dałam mężowi z nadzieją że coś załatwi ale na pewno było tam jak ma to byc dostarczone
Dziewczyny pisały na wątku kolorówki że dołączały skan dowodu... myślę, ze to nie zaszkodzi
Cuż, będę próbować... najwyżej ponękam ich jeszcze telefonicznie, że fax wysłany, jak już wyślę
Stary 2008-07-18, 18:42   #3505
ewelinka3f
Raczkowanie

Kurczę,widzę że coś się ostatnio UC czepiaJa czekam na swoją paczkę i ciekawa jestem czy dadzą mi spokój.Coś im się tam chyba nudzi,że się tak czepiają.Może im podamy link do wizazu,żeby ich czymś zająć...

Edytowane przez ewelinka3f
Czas edycji: 2008-07-20 o 15:12
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 08:34   #3506
kesii
Raczkowanie

dziewczyny gdzie sprawdzacie stan przesyłki? też macie przezrzut z tru do strony poczty z honk-kongu? bo mi na tej stronie mówi że nie ma takiej przesyłki związanej z nr paczki
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 23:26   #3507
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kesii Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie sprawdzacie stan przesyłki? też macie przezrzut z tru do strony poczty z honk-kongu? bo mi na tej stronie mówi że nie ma takiej przesyłki związanej z nr paczki
No właśnie mam ten sam problem. Do niedawna szły przez Szwajcarię
Swiss-Post
http://www.swisspost.ch/en/index.htm

ale teraz też nie wiem, gdzie szukać swojej przesyłki
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 08:28   #3508
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
No właśnie mam ten sam problem. Do niedawna szły przez Szwajcarię
Swiss-Post
http://www.swisspost.ch/en/index.htm

ale teraz też nie wiem, gdzie szukać swojej przesyłki
Teraz chyba nie da się śledzić przesyłki, bo lecą przez Szwecję
Stary 2008-07-22, 08:57   #3509
bmoniq
Zakorzenienie

Mozna znaleźć na stronie poczty szweckiej
http://www.posten.se/m/startsida
w okienko wpiszcie numer tracking ref...
proponuje nie zmieniac języka na angielski bo wtedy nie chce szukać.
Brak jest słowników on-line szwecko-polskich juz szukałam ale i bez tego mozna się domyslic kiedy wyszło z poczty w Szwecji ze Sztokholmu i, że idzie droga lądową czy jakos tak
Jak sie domysliłam ten tidigast to data dotarcia do Polski.

Edytowane przez bmoniq
Czas edycji: 2008-07-22 o 09:02 Powód: błąd
bmoniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 09:36   #3510
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmoniq Pokaż wiadomość
Mozna znaleźć na stronie poczty szweckiej
http://www.posten.se/m/startsida
w okienko wpiszcie numer tracking ref...
proponuje nie zmieniac języka na angielski bo wtedy nie chce szukać.
Brak jest słowników on-line szwecko-polskich juz szukałam ale i bez tego mozna się domyslic kiedy wyszło z poczty w Szwecji ze Sztokholmu i, że idzie droga lądową czy jakos tak
Jak sie domysliłam ten tidigast to data dotarcia do Polski.
Super Dzięki Sprawdziłam swoje i to by znaczyło, że od 18-go są w Polsce, a to może oznaczać, że UC przyłożył do nich rączki

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości