![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
To gratulacje!!! Życzę kolejnych wspaniałych wspólnie przeżytych lat
![]() Poemi i jak te kokosanki smakują? Dobre? Bo przepis faktycznie banalny, może bym jutro zrobiła ![]() A może któraś z Was zna przepis na jakieś fajne SZYBKIE dobre ciasteczka? Bo mam jutro z samego rana gości i rano jak dojade do domu, to będzie jakaś 7 rano będę miała co najwyżej godzinkę na zrobienie jakiegoś żarełka ![]()
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kruche ciasteczka się szybko robi i z tego co pamiętam to dobre są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie już jestesmy pogodzeni ale troszkę musze jeszcze przyfoszyc ![]() Czyli takie bardziej bezy z kokosami. Kurcze mi się marzą takie kokoski jak kiedyś jadłam u kolezanki (pamiętam ten smak od 10 lat). Były takie wilgotne...genialne. Nigdy juz takich nie jadłam..a batdzo bym chciała. Cytat:
![]() Moze to nie jest jakoś szczegolnie wyszukane, zdrowe i swiadczące o dobrej "pani domu", ale ja dla niespodziewanych gości mam zawsze w szawce babeczki dr oetkera. Robi się je w 3 minuty (a piecze w 20) i sa pyszne. Jogurtowe lubię najbardziej.
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, i z tej serii pudełkowej są jeszcze kruche ciasteczka i są świetne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Takie wilgotne kokosanki mam okazję zjeść co najmniej raz w roku, przy okazji festynu odpustowego ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, no, jeśli była przesądna to na 100% chce Cię zabić ![]() A tak na poważnie to ja widzę sprawę tak: jeśli ktoś miałby poczuć się urażony moją czarną sukienką, ewentualnie widzieć we mnie przyczynę swoich niepowodzeń to ubiorę się inaczej ![]() ![]() ![]() W gimnazjum koleżanka przyniosła kokosanki na moje urodziny. Akurat miała w domu i chciała żeby było miło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Witajcie, nie mam kiedy z Wami pisac
![]() Dzis tez oczywiscie jazdy mialam ![]() ![]() W weekendzik bylismy na urodzinkach u przyjaciol i wrocilismy nad ranem, potem szbkie spanie i do mnie na 12 ta bo tato mial wczoraj imieniny. Jeszcze po drodze po prezent dla niego ![]() Na szczescie udalo sie wszystko zsynchronizowac.. Goscie siedzieli do pozna, wiec wieoczrem czekalo mnie mycie sterty naczyn ![]() ![]() Za chwile siadam do nauki, wiec nie bedzie mnie na wizazu ![]() Haniu nie wiem o co chodzi, ale wierze ze u Was szybciutko zaswieci slonko, bo sie kochacie ![]() Pzs 1 Bardzo ladna z Ciebie dziewczyna ![]() ![]() Diana, M Ja kiedys tu podawalam przepis na rogaliki z marmolada, po prostu pychotka ![]() Natalko, pozdrawiam Cie serdecznie i pisz czesciej ![]() Buziaki dla was wszystkich i tymczasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Dorinko:
Przez długie lata wspólnego życia w małżeństwie bądźcie ze sobą złączeni jak gałązka z pniem , z którego wyrasta , a mimo trudności życiowych niech Was mech zniechęcenia nigdy nie obrasta. Znalazłam w necie a ładnie zbiera moje myśli ![]() Haniu wszystkiego najlepszego. Oby nigdy nie zabrakło Wam miłości w Waszym małżeństwie ![]() Diano polecam Ci ten przepis. Łatwy, szybki a ciasteczka pychotka. Odkąd znalazłam przepis raz w tygodniu je robię. Nie mam szprycy więc formuję kulkę z ciasta i ją rozgniatam. Wychodzi mi kształt a'la biszkopty ![]() Dziewczyny już tylko 1,5 tygodnia i przeprowadzam się ![]()
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Ale o którym przepisie mowa, chlip?
#402 |
Zakorzenienie
|
http://smaczny.pl/przepis,kruche_ciasteczka_ucierane
Sorki, zapomniałam dodać link ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-07-21 o 19:35 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
http://www.wegetarianie.pl/Article1706.html Co o tym myślicie? TŻ ma swoją teorię (jak dla mnie lekko makabryczna) i uważa, że to lekka przesada, ale ja chcę spróbować. Po wakacjach. Może.
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Haniu, oby takich rocznic (no może bez fochów) było jeszcze dziesiąt
![]() Poemi, Twoje pomysły są dla mnie zbyt ekscentryczne ![]() Lemoorko, jak tam w pracy? mam nadzieję, że się pojawisz i pochwalisz ![]()
#406 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Melduję się, wszystkiego nie nadrobiłam ale jestem... jesteśmy po wakacjach z TZtem, było świetnie, a teraz czeka nas powrót do rzeczywistości. Do wszystkich Was się nie odniosę niestety, ale do kilku chociaż... Poemi, zacznij jeść, nie dąsaj się na kolegów o zachowania, które sama przejaiasz. Piszesz, że jesteś cięta i trafiasz w czułe punkty znajomych, a o to samo dajesz kolesiowi liścia w twarz...no sorki. Uderzenie w twarz jest bardzo poniżające. Raz tak pacnęłam kumplowi i baaardzo go to uraziło, mimo że zasłużył. Jednak najważniejsze-co to za głodówka jak pijesz tony alkoholu-zacznij dziewczyno dbać o siebie i nie staraj się na siłę być nadzwyczajna... Haniu gratulacje z okazji rocznicy!!! a co do dziecka-my mamy plan jak skończę studia. Teraz jestem napalona, ale czy za ten rok, dwa lata tak będzie to nie wiem :/ Madziu, fajny domek macie. Ożywa go troche , jak Hania radziła, bo taki sterylny jest narazie. Dużo kasdy nie potrzeba, a będzie bardziej przytulny. Dorinko, MĘŻATKO, co u Ciebie???? Pewnie błogostan, ale mimo wszystko odezwij się do nas. Caperucitaroja, po ślubie masz bana na net?? ![]() Pozostałe dziewczęta przepraszam, że nie tak osobiście, ale nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć po kilkunastodniowej nieobecności. pozdrawiam Was serdecznie, ![]()
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zacznę w piątek. Krótkie głodówki są bez sensu. I jakie tony alkoholu? Wypiłam bardzo mało, piwko, drinka, 3 wódki z red bullem... Wiem, że nie powinnam bo to niezdrowo tak na głodówce, no ale stało się, grunt, że kontrolowałam ilość. A z tym kolegą TŻ-a to jak to widzisz? On mi dogryza, a ja co? Nic mam nie mówić i się uśmiechać? A że akurat trafiam w czułe punkty? Nie robię tego specjalnie, po prostu tak mi wychodzi... Natomiast moja przyjaciółka uważa, że jak ktoś ma jakiś problem, jakieś wątpliwości, coś o czym nie chce mówić to ja od razu w rozmowie od tego zaczynam. Liść był za "poklepanie" mnie po twarzy. Ja go nie dotykam. No dobra, raz przez przypadek dotknęłam jego ramienia (zagapiłam się, on szedł przede mną, stanął, a ja szłam dalej i ręką dotknęłam jego ramienia) i niefajnie się poczułam. Nie lubię gdy mnie obcy dotykają... A tak w ogóle to doszłam do wniosku, że nie będę z nimi nigdzie łazić. Wkurzają mnie nieziemsko więc szkoda nerwów. Ewentualnie spotkania w mniejszej grupie typu TŻ, ja i jakiś kolega TŻ-a. Wtedy jest fajnie i nie ma tych ich tekstów. Nie staraj się być na siłę nadzwyczajna... ![]() TŻ będzie jutro miał ciężko ze mną. Mam "fazę" na schroniska... Co jakiś czas mi się przypomina, cały dzień przeglądam strony schronisk i ryczę nad zdjęciami. Oczywiście obecność TŻ-a obowiązkowa. Gdyby nie to, że już mam psy to bym jakiegoś wzięła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I tak trzymać ![]() W czwartek wieczorem na musical, w piątek raniutko na trzy dni do miasteczka, gdzie jest z 6-7 resorów z basenami, spa, rollercoasterami. Ale chcemy głównie poleniuchować, popływać. Nikt z naszych znajomych nie chciał skorzystać z dwóch wolnych miejsc w samochodzie (wszyscy chętni gdybyśmy sob-nd), więc jedziemy sami, ale od początku taki był plan. Niestety nasze wakacje muszą się ograniczyć do 3-dniowych weekendów. Tak to jest jak się ma 10 dni urlopu w roku... no cóż. To Ameryka a nie Francja czy Włochy ![]() Poemi: co do artykułu. Miejscami wydawał mi się ciut monotonny. Co do faktu, że dobrze dobrana dieta bazująca na owocach i warzywach nikomu nic złego nie zrobi - a może i pewnie przyczynia się do poprawy zdrowia, i co za tym idzie wyglądu i samopoczucie - zgodzę się, i popieram nacisk na spożywanie większej ilości takiego jedzonka. Co do braku miesiączki - gdybym nie brała tabletek - nie miałabym okresu wcale (nie, nie jestem jedną z tych co nie mają okresu, bo zdrowo żyją ![]() ![]()
The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do. [Walter Bagehot] Edytowane przez rav12345 Czas edycji: 2008-07-22 o 03:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
Haniu!! Wszystkiego naj z okazji rocznicy
![]() ![]() ![]()
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rav, miałabym prośbę do ciebie. Mój brat jest w USA na wakacje i miałam mu podać jakieś kosmetyki, które mógłby mi kupić tam (wiem, że wyższa półka jest sporo tańsza, albo może jakieś firmy dobre, których nie ma u nas). Jeszcze się nie rozglądałam, jak to dokładnie wygląda. Ale może wiesz, albo jakieś rzeczy, które zawsze kupujesz do Polski, bo tu ich nie ma. Nie wiem, czy wiesz, o co mi chodzi. Dzięki w każdym razie z góry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Haniu, wszystkioego najlepszego z okazji waszej rocznicy. Sto lat razem! |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
Oj daaawno nic nie lepiłam. Jakoś wena odeszła, albo może chęci, ale myślę o tym czasami, żeby wrócić
![]() Dzień dobry kobietki ![]()
#414 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam!
Dziś wstałam ciut wcześniej, za chwilę zmykam do drugiego kompa, popracować trochę. Mam fazę lekkiego załamania pod tytułem "dyplom". Chyba nie zdążę się obronić we wrześniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na razie napalona nie jestem, choć mam "przebłyski" instynktu macierzyńskiego ![]() Cytat:
![]() Jeśli nie przepadasz za kumplami TŻ, najlepiej właśnie ich unikać ![]() Melodio, śliczny, wakacyjny avatar! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() W pon rano wróciliśmy z Chorwacji ![]() ![]() ![]() Tymczasem idę nastawić pranie ![]() A i nie wiem za bardzo co się działo bo tyleeeeeeee stron zapisanych ![]() Haniu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobietki
![]() u mnie piekna, słoneczna pogoda - w końcu ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja zaraz zwariuję ;( Nie mogę sie dodzwonić do dziewczyny od metamorfozy a nie mam pojęcia jak i o której ona planuje przyjechać, czy jakie ma wymiary, a muszę jej przecież ciuchy kupić
![]()
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nemuś, spokojnie. Nerwy tu nic nie pomogą, choć ja bym już rzucała kwiecistymi wiązankami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj! więcej szczegółów ![]() ![]() Może jakieś fotki widoczków posiadasz?
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.