Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-17, 06:40   #1051
Terha
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
Jest aplikacja kontynuacja rodzinki.
Sa znizki np cena promo papryki z apka jest o 1 zl nizsza za kg. Grosz do grosza..
Aaaaa.... Ja jestem anty elektroniczna, więc nie lubię nowych aplikacji w telefonie.

Cytat:
Napisane przez damdalena Pokaż wiadomość
W sierpniowy weekend było bardzo dużo ludzi, wręcz korki na szlakach. Nie pamiętam nazwy miejscowości. Spaliśmy po polskiej stronie, u znajomych. Chciałabym tam jeszcze raz pojechać poza głównym sezonem.
.
Choroba. No i to mnie właśnie odstrasza w Tatrach. Liczylam na to, że po słowackiej stronie będzie mniej ludzie... Byłam kilka lat temu w sezonie pod Zakopanem i o ile widoki piękne, to droga na morskie oko (którego nigdy wczesniej nie widziałam) była udręką. Potem Gubałówka i znowu beznadzieja. Jedynie na Gęsiej Szyi nie było tłumow, ale w porównaniu z Alpami to też bylo za dużo ludzi.
No i nie wiem gdzie pojechać. Myślałam o Alpach niemieckich (bo najbliżej) ale to też ponad 300 km dalej niż do Tatr. Ale te tłumy mnie przerażają.

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
My tez kupujemy w auchan. Lubie ten sklep, logicznie maja polki poukladane.
Robimy wieksze zakupy w nim. TZ pracuje bardzo blisko, ale ja wole sama wszystko kupic
Ja byłam w Auchan 2 razy i wlaśnie wkurzał mnie ten sklep że nic nie mogłam znaleźć. Ale to pewnie tylko kwestia przyzwyczajenia.

Ja ostatnio na wielką sobote zamowilam zakupy z Tesco i to był rewelacyjny pomysł. Zero kolejek!! Będę tak chyba zawsze robić przed świętami.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 07:37   #1052
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Aaaaa.... Ja jestem anty elektroniczna, więc nie lubię nowych aplikacji w telefonie.

Choroba. No i to mnie właśnie odstrasza w Tatrach. Liczylam na to, że po słowackiej stronie będzie mniej ludzie... Byłam kilka lat temu w sezonie pod Zakopanem i o ile widoki piękne, to droga na morskie oko (którego nigdy wczesniej nie widziałam) była udręką. Potem Gubałówka i znowu beznadzieja. Jedynie na Gęsiej Szyi nie było tłumow, ale w porównaniu z Alpami to też bylo za dużo ludzi.
No i nie wiem gdzie pojechać. Myślałam o Alpach niemieckich (bo najbliżej) ale to też ponad 300 km dalej niż do Tatr. Ale te tłumy mnie przerażają.

Ja byłam w Auchan 2 razy i wlaśnie wkurzał mnie ten sklep że nic nie mogłam znaleźć. Ale to pewnie tylko kwestia przyzwyczajenia.

Ja ostatnio na wielką sobote zamowilam zakupy z Tesco i to był rewelacyjny pomysł. Zero kolejek!! Będę tak chyba zawsze robić przed świętami.
Proste rozwiązanie to nie jechać w sezonie. Wielokrotnie byłam na popularnych szlakach i nikogo nie spotkałam.

Byłam kilka razy w Auchan i moim zdaniem jest tam drogo i w sumie wychodziłam bez zakupów.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 12:00   #1053
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Proste rozwiązanie to nie jechać w sezonie. Wielokrotnie byłam na popularnych szlakach i nikogo nie spotkałam.

Niestety nie mam takiej możliwości bo pracuję w szkole. A szkoda.

Stary 2018-04-17, 13:10   #1054
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Byłam kilka razy w Auchan i moim zdaniem jest tam drogo i w sumie wychodziłam bez zakupów.
Ja lubię i robię zakupy w auchan, mają czasem fajne promocje. Dla mnie drogo to jest w Tesco. Nawet z kartą clubcard.
Stary 2018-04-17, 15:23   #1055
beatiska
Zakorzenienie

Ja lubię Auchan, zawsze na promocji jest coś, co akurat potrzebuje.

Tatry kocham, jeżdżę co roku, koniec czerwca - początek lipca. Jak piękna pogoda to ludzi nawet sporo, ale nie tyle, co w samym lipcu, czy sierpniu. Jak pogoda brzydsza, to jesteśmy prawie sami na szlaku.

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 15:28   #1056
_zgryzota_
Zakorzenienie

Chwałę się dużą premia która ma przyjść na koniec miesiąca za ostatni projekt , takie nagrody bardzo motywują.

_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 16:45   #1057
mikoma
Zakorzenienie

Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V

Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
Chwałę się dużą premia która ma przyjść na koniec miesiąca za ostatni projekt , takie nagrody bardzo motywują.

Brawo!

Ja czekam na wyniki egzaminu zawodowego i mam nadzieję, że będzie dobrze, bo jak tak, to spora podwyżka się szykuje
mikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-17, 17:57   #1058
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikoma Pokaż wiadomość
Brawo!

Ja czekam na wyniki egzaminu zawodowego i mam nadzieję, że będzie dobrze, bo jak tak, to spora podwyżka się szykuje
Oby się udało!

Stary 2018-04-17, 18:22   #1059
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość

Super. Gratulacje

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Brawo!

Powodzenia

Ja powiem Wam szczerze, że najchętniej przystopowałabym z pogonią za pieniędzmi, bo przy zarobkach Tż 100 czy 300 zł w jedną czy drugą stronę to żadna różnica. A ja już padam na pysk. Niby te 2 miesiące pracy szybko zlecą, ale jednak ponad etat w szkole + jeszcze dużo innych rzeczy i ledwo żyję. Nigdy więcej nie zgodzę się na stałe nadgodziny. Wolę swoją niewielką pensyjkę.

Stary 2018-04-17, 20:12   #1060
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Allosia_wawa Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny pomocy. Otóż jestem nałogowym wodoholikiem i zgrzewki z wodą mineralną stoją u mnie w całym pokoju. Co dwa dni wynoszę siatę pozgniatanych butelek z mineralną. Niby tańsze to niż np soki czy coś w tym stylu ale jak to ostatnio podsumowałam to leci na to kupa kasy. Zastanawiałam się nad dzbankiem i butelką ale to trochę kosztowało... Trafiłam teraz na promocję produktów Brita i rozkmina wróciła. Cena sporo niższa więc korci. Tylko teraz czy faktycznie warto? Czy ta woda faktycznie inaczej smakuje? Bo jak liczę to sporo by mi od wydatków odeszło jakby odpadła mineralna... Wypowie się któraś, ładnie proszę o radę
W domu tylko takiej wody z dzbanka używamy. Do czajnika, gotowania, picia.
Stary 2018-04-17, 21:51   #1061
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Też myślałam ostatnio o wodzie butelkowanej. Nie wiem dokładnie ile wydaje na nią na miesiąc, ale to na oewno wydatek, który można zredukować.
Uwielbiam wodę gazowana. Da się ją czymś domowym zastąpić?

W pracy mam dystrybutor z wodą i ona jest okropna w smaku.

Zgadzam się, że w biedronce jest brud i bałagan jak kiedyś, kiedy byla tanim sklepem, zaniem przeszla lifting i zaczęła upodaniac się do lidla,
Jednak cena spozywka jest nadal konkurencyjna i to mój sklep nr 1 na cotygodniowe zwykle zakupy. Art przemysłowych już nawet nie ogladam, nie są tanie, bałagan w nich ogromny.

Zauważyłam osobiście niedzielę bez handlu. Kiedyś klienci umawiali się ze mną w tygodniu, ewentualnie w sobotę. Teraz proponują spotkania w niedzielę bo wtedy mają najwięcej czasu.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Super. Gratulacje

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Powodzenia

Ja powiem Wam szczerze, że najchętniej przystopowałabym z pogonią za pieniędzmi, bo przy zarobkach Tż 100 czy 300 zł w jedną czy drugą stronę to żadna różnica. A ja już padam na pysk. Niby te 2 miesiące pracy szybko zlecą, ale jednak ponad etat w szkole + jeszcze dużo innych rzeczy i ledwo żyję. Nigdy więcej nie zgodzę się na stałe nadgodziny. Wolę swoją niewielką pensyjkę.
Ja też czasem narzekam na nadmiar pracy, ale wiem ze to sezon. Po sezonie odpoczne.
No i ja akurat sobie cenię aktualna wysokość moich zarobków, dają mi spokój psychiczny.

ZmieniłA mi się za to wizja mojej przyszłości zawodowej. Kiedyś zależało mi na stanowiskach, prestiżu, chciałam być jak najwyżej na tej drabinie. A teraz wcale do tego nie dąże, skoro nie będąc na szczycie drabiny, pracując spokojnie, bez stresu, bez nadgodzin, odpowiadając tylko za swoją pracę mogę zarabiać lepiej niż dobrze,
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-18, 06:55   #1062
aktogimka
Zakorzenienie

My korzystamy z dzbanka Brita - taką wodę pijemy i używamy do gotowania. Butelkowanej kupujemy około 1 zgrzewkę na miesiąc. A wody pijemy naprawdę dużo, więc dzbanek do dla nas duża oszczędność.

Zgadzam się z tym, że w Biedronce zrobił się niezły bajzel. Mają za dużo towaru i za dużo różnych gazetek i promocji w jednym czasie, przez co nie mieszczą się z tym wszystkim. :/ Zanim pójdę tam na zakupy to na spokojnie przeglądam gazetkę w domu i zapisuję co chcę kupić z promocji - w mojej Biedro 99% promocji na produkty spożywcze nie jest w ogóle oznaczona, więc bez ogarniętej gazetki szkoda czasu.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 07:10   #1063
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

ZmieniłA mi się za to wizja mojej przyszłości zawodowej. Kiedyś zależało mi na stanowiskach, prestiżu, chciałam być jak najwyżej na tej drabinie. A teraz wcale do tego nie dąże, skoro nie będąc na szczycie drabiny, pracując spokojnie, bez stresu, bez nadgodzin, odpowiadając tylko za swoją pracę mogę zarabiać lepiej niż dobrze,
Też tak uważam. Nie każdy musi zarabiać najwięcej jak się da. I wcale to nie oznacza, że nic w życiu nie osiągnął.

Ja na swoje zarobki nie narzekam. Dostaję na rękę jakieś 2 tyś. za 20 godzin pracy (przynajmniej tej ustawowej, bo wiadomo, że nauczyciele pracują trochę więcej). A dzięki temu, że czasami kończę pracę o 12 czy 13, mogę zahaczyć się gdzieś na umowę robiąc inne rzeczy. Czasem myslę o tym, żeby zmienić branżę i pójśc do korpo, ale jakoś nie wyobrażam sobie że miałoby mnie codziennie nie być w domu przez 10 godzin. A poza tym chyba nie ma nikogo mądrego, kto dałby mi na starcie 4 tyś. netto skoro nie mam żadnego doświadczenia i nigdy nie pracowałam na żadnym konkretnym stanowisku. Jakoś tego nie widzę...

Z drugiej strony, żeby nie było tak zupełnie kolorowo, to jednak praca z dzieciakami jest bardzo absorbująca i męcząca (już nie mówiąc o tym jak bardzo odpowiedzialna). Wystarczy jedno niedopatrzenie i kryminał.

Edytowane przez Terha
Czas edycji: 2018-04-18 o 07:12
Stary 2018-04-18, 21:25   #1064
nikisa
Zakorzenienie

Chociaż jedna potrafi przyznać, że nauczyciele tak źle nie mają. Brawo Ty.
Ja zarabiam tyle samo za 40 h i ledwo starcza na wszystko. O założeniu rodziny nie ma mowy.

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 08:38   #1065
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Chociaż jedna potrafi przyznać, że nauczyciele tak źle nie mają. Brawo Ty.
Ja zarabiam tyle samo za 40 h i ledwo starcza na wszystko. O założeniu rodziny nie ma mowy.

Nie będę mówić że tak nie jest, skoro tak myslę. Wiadomo, że trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, kto czego uczy. I tu rzeczywiście może się okazać, że nie jest tak różowo. Ja jednak nie robię sprawdzianów, a tym bardziej nie każę dzieciakom pisać wypracowań, które potem muszę sprawdzać, więc do domu nie przynoszę nic do sprawdzania. Ewentualne kartkówki sprawdzam na przerwach, żeby w domu miec luz. Wiadomo, że z wypracowaniami, czy sprawdzianami z mamematyki nie byłoby tak różowo. Szkoda tylko, że ciąży na nas taka odpowiedzialność. Bo biorąc pod uwagę zagrożenie (dzieciaki miewają głupie pomysły, a rodzice czasami jeszcze gorsze) to zdecydowanie zarabiamy za mało. Tak samo jak górnicy, czy lekarze itp. No i szkoda, że dyrekcja wrabia nas odgórnie w takie rzeczy, których nie ma w żadnych innych szkołach. Ale to już mój wybór, że się na to zgadzam i nadal tu pracuję.

Stary 2018-04-19, 08:47   #1066
nikisa
Zakorzenienie

Dokładnie każdy wybiera sobie taki zawód jaki chce ze wszystkimi plusami i minusami.

Stary 2018-04-19, 09:18   #1067
I ona
Zakorzenienie

Ja zarabiam niewiele więcej, a praca 10:00 -18:00. Napewno po macierzyńskim nie chciałabym już tak pracować, żeby wychodzić po 9:00, a wracać przed 19:00. Często robiłam nadgodziny, więc 20-21:00 to praktycznie był standard przychodzenia do domu. Tak naprawdę to cały dzień i życie ucieka.

Wczoraj byliśmy w Ikei i pokupiliśmy parę rzeczy, mi. komodę, wanienke dla dziecka i parę rzeczy dla nas - wieszaki, organizery do szuflad. W ogóle lubię Ikeę, naprawdę wiele takich drobnych przydatnych w życiu rzeczy można tam dostać za grosze. Tylko trzeba mieć dobry dzień na łażenie po niej

I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 12:41   #1068
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w Ikei i pokupiliśmy parę rzeczy, mi. komodę, wanienke dla dziecka i parę rzeczy dla nas - wieszaki, organizery do szuflad. W ogóle lubię Ikeę, naprawdę wiele takich drobnych przydatnych w życiu rzeczy można tam dostać za grosze. Tylko trzeba mieć dobry dzień na łażenie po niej

Ja jeszcze tam nigdy nic nie kupiłam nie licząc drobiazgów typy świeczka, czy sztućce.

Stary 2018-04-19, 15:16   #1069
aktogimka
Zakorzenienie

U nas dużo rzeczy w mieszkaniu jest z Ikei. Zaczynając od tekstyliów (firany i zasłony), przez część mebli, lustra, mnóstwo rzeczy kuchennych, a na dekoracjach kończąc. Oczywiście trzeba tam kupować z głową, a jak coś chcemy sprawdzić/przymierzyć czy nam będzie pasowało to bierzemy bez zastanowienia, bo jest możliwość zwrotu produktów w ciągu roku. Nawet skręcone szuflady oddaliśmy, bo jednak mechanizm otwierania nam nie przypasował. Odzyskaliśmy całą kwotę.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2018-04-19 o 15:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-19, 15:18   #1070
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze tam nigdy nic nie kupiłam nie licząc drobiazgów typy świeczka, czy sztućce.
Terha mnie kiedyś ten sklep denerwował i nie rozumiałam jego fenomenu. Potem jak zobaczyłam jak znajomi mają odpicowane chaty to nie wierzyłam, że większość rzeczy jest z Ikei właśnie. Teraz jak się tam wybieram to muszę mieć dobry dzień na łażenie i oglądanie. I też nie wychodzę z pustymi rękami

I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 19:13   #1071
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Terha mnie kiedyś ten sklep denerwował i nie rozumiałam jego fenomenu. Potem jak zobaczyłam jak znajomi mają odpicowane chaty to nie wierzyłam, że większość rzeczy jest z Ikei właśnie. Teraz jak się tam wybieram to muszę mieć dobry dzień na łażenie i oglądanie. I też nie wychodzę z pustymi rękami

Nie macałam nigdy mebli Ikea i nie przyglądałam im się za dobrze, ale BRW zniechęciło mnie do kupna czegokolwiek w sieciówce. Zresztą jak patrzyłam na meble w Poco to też jakość była wątpliwa.

Stary 2018-04-19, 19:14   #1072
mikoma
Zakorzenienie

Ja choruję na ten słynny, pluszakowy fotel z Ikei jak sie przeprowadzimy, to od razu zamierzam go kupić!
mikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-19, 19:19   #1073
_zgryzota_
Zakorzenienie

Nie mam żadnego mebla z Ikea, uważam że jakość jest słaba a cena za tą jakość wysoka. Mam meble robione na zamówienie przez stolarza, wyszły mnie trochę taniej niż podobne z Ikea. Rzeczy które mam z Ikea to typowe ozdoby do domu lub gadżety które się przydają a w innych sklepach mają większe ceny. Dodatkowo Ikea jest sprytna - nie mają standardowych wymiarów , szafka nie ma 60cm tylko 62,5 więc standardowe blaty albo elementy które można kupić w innych miejscach odpadają - pozostaje wybór tylko z Ikea, a to mi się nie podoba. Uważam że ludzie nie są świadomi że w podobnej cenie mogą mieć meble na zamówienie o lepszej jakości bo gdy mówię że mam meble pod wymiar to wszyscy od razu mówią że to musiało bardzo dużo kosztować.

Stary 2018-04-19, 20:23   #1074
nikisa
Zakorzenienie

Na tym to polega, żeby kupić wszystko u nich.
Meble do kuchni tak na oko strzelam, że mogą rzeczywiście kosztować tyle co u stolarza. Tylko plus tutaj myślę dość spory, że są aranżacje i ludzie od razu mogą dotknąć zobaczyć czy im pasuje czy nie. Nie trzeba sobie wszystkiego wyobrażać.
Sama mam komode i szafę, poduszki, zasłony, lampę stojąca, kanapę rozkładaną, którą ma pół Polski, wieszaki dziecięce, bo dorosłe są za szerokie na moje rzeczy i jakieś drobne pierdółki

Stary 2018-04-20, 10:30   #1075
_Asiek__
Raczkowanie

co do IKEA to powierdzam ze jakoscia mebli nie powala. Z racji przeprowadzki i wynajecia nieumeblowanego mieszkania musielismy na szybko kupic podstawowe meble (szafa, lozko, stol, krzesla). Po 5 miesiacach uzytkowania popsuly sie drzwi w szafie (nie wiem z czego byly wykonane-płyta paździerzowa?). Reszcie mebli nie wroze dlugiej przyszlosci rowniez.
Natomiast musze przyznac ze inne rzeczy ktore zakupilismy (posciel, garnki, patelnie, zastawa stolowa, akcesoria kuchenne ) sa super w uzykowaniu, takze polecam- jedynie moja rada- nie kupowac rzeczy najtanszych w danej kategorii.
_Asiek__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-20, 12:08   #1076
aktogimka
Zakorzenienie

Kuchnię, szafy i łóżko też mamy na wymiar, bo przez sztywne wymiary tych z Ikei mielibyśmy dużo miejsca niewykorzystane. Poza tym ich kuchnie jakoś mnie za serce nie chwytają. Grunt to dobrze wybrać, bo owszem dużo rzeczy jest tam tandetne i na chwilę, ale uważam że sporo jest też porządnych.

Stary 2018-04-20, 12:23   #1077
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Dla mnie Ikea ręczniki, pościel, tekstylia - nie do zajechania. Żadna pościel, prześcieradła nie są tak wytrzymałe jak ich. Nic się nie kulkuje. Teraz kupujemy sofę do gościnnego i uważam,że jak za taką cenę super jakość. Trzeba umieć szukać
Stary 2018-04-20, 13:13   #1078
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja choruję na ten słynny, pluszakowy fotel z Ikei jak sie przeprowadzimy, to od razu zamierzam go kupić!
Który to fotel?
Stary 2018-04-20, 13:14   #1079
_zgryzota_
Zakorzenienie

U nas w gościnnym sofa duża (170cm po rozłożeniu) z poduchami dużymi i małymi plus podnoszenie na siłownikach wzór nóg do wyboru, wzór tkaniny do wyboru - możliwość łączenia kolorów - 900zł. pan zrobił z tydzień przywiózł i wstawił do pokoju..lubię wspierać takie małe przedsiębiorstwa. Jak dla mnie zgodzę się że w Ikea można kupować ręczniki, pościel, sztućce, talerze i ogólnie dodatki do domu, ale meble niestety nigdy nie zachwyciły mnie jakością, gdyby było połowę tańsze to ok, mogłabym je kupić, ale za ceny jakie mają niestety nie.

Stary 2018-04-20, 13:16   #1080
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Też myślałam ostatnio o wodzie butelkowanej. Nie wiem dokładnie ile wydaje na nią na miesiąc, ale to na oewno wydatek, który można zredukować.
Uwielbiam wodę gazowana. Da się ją czymś domowym zastąpić?

W pracy mam dystrybutor z wodą i ona jest okropna w smaku.

Zgadzam się, że w biedronce jest brud i bałagan jak kiedyś, kiedy byla tanim sklepem, zaniem przeszla lifting i zaczęła upodaniac się do lidla,
Jednak cena spozywka jest nadal konkurencyjna i to mój sklep nr 1 na cotygodniowe zwykle zakupy. Art przemysłowych już nawet nie ogladam, nie są tanie, bałagan w nich ogromny.

Zauważyłam osobiście niedzielę bez handlu. Kiedyś klienci umawiali się ze mną w tygodniu, ewentualnie w sobotę. Teraz proponują spotkania w niedzielę bo wtedy mają najwięcej czasu.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ja też czasem narzekam na nadmiar pracy, ale wiem ze to sezon. Po sezonie odpoczne.
No i ja akurat sobie cenię aktualna wysokość moich zarobków, dają mi spokój psychiczny.

najtańszy i najlepszy sklep pod względem spożywki to moim zdaniem Kaufland. Tylko tam kupię np. proszek do pieczenia pakowany po pięć paczuszek. Wychodzi śmiesznie tanio. Poza, ani Lidl, ani Biedronka nie oferują niektórych rzeczy, które ma Kaufland; np. gruba sól kuchenna, która ostatnio u mnie zastępuje często sól zwykłą. Ale już na przykład warzywa, owoce, nie zawsze są takie tanie.
Biedronka mnie wkurza, jest jej za dużo, wiecznie jest za mało otwartych kas w stosunku do ilości klientów, często jest syf, opakowania poniszczone, porozrywane itd. No i niestety spożywka ma czasami wtopy.
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości