Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-20, 14:33   #151
So_close
Jedi

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Ja trzymam się teorii, że jeżeli trafiło sie w ten dzień najbardziej plodny, czyli owulacje to będzie chłopiec. U nas w pierwszej ciąży to się sprawdziło, A teraz jeśli potwierdzi się płeć na polowkowym to też się sprawdzi. Trzeba tylko wiedzieć kiedy się miało owulacje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Druga teoria głosi odwrotnie- ze przed owulacja chłopak a w owulacje dziewczynka. To jest teoria wg lady compa i baby compa, która opiera się na tym, kiedy kobiety wprowadzały do komputerka współżycie i jakiej płci były dzieci.
Ja nie do końca w takie rzeczy wierzę, ale używam lady compa i ostatnie współżycie było 4 dni przed owu, a mam mieć syna.

Wg tej zagranicznej wersji kalendarza też wychodzi mi córka

Edytowane przez So_close
Czas edycji: 2018-04-20 o 14:37
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 14:41   #152
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Druga teoria głosi odwrotnie- ze przed owulacja chłopak a w owulacje dziewczynka. To jest teoria wg lady compa i baby compa, która opiera się na tym, kiedy kobiety wprowadzały do komputerka współżycie i jakiej płci były dzieci.
Ja nie do końca w takie rzeczy wierzę, ale używam lady compa i ostatnie współżycie było 4 dni przed owu, a mam mieć syna.

Ja słyszałam wlasnie, że przed owulacja dziewczynka i z córką to się sprawdziło.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 14:47   #153
krysztalek88
Zadomowienie

Ja czytałam, ze plemniki żeńskie mają dłuższa żywotność, ale są wolniejsze, natomiast plemniki męskie żyją krócej, ale sa szybsze. Mój ginekolog kiedyś mi mówił, że komórka jajowa zdolna jest do zapłodnienia dosłownie kilka godzin. Wg mnie ta teoria ma sens. Tylko dobrze trzeba znać swój cykl.

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
Zresztą jakie to ma znaczenie??? W sumie żadne! Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, A płeć jest jakby drugorzędna. Wiadomo każda z nas ma jakieś preferencje, ale czy to znaczy, że będziemy mniej kochac jak urodzi się dziecko innej plci?

Edytowane przez krysztalek88
Czas edycji: 2018-04-20 o 14:51
krysztalek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 14:52   #154
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość

Dajesz mi nadzieję, ja nastawiłam się na chłopaka, mam już imię, a tu chińskie przepowiednie mówią o córce, szok
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 14:57   #155
xxboo
Zakorzenienie

Mnie było by ciężko ta metoda dość do płci bo w okresie płodnym przez 7 dni się kochaliśmy codziennie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 15:03   #156
Jasiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niemampomyslu91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja teraz zrobiłam wklejony wyżej test i wyszła mi dziewczynka, aleeee jak dotarłam jakiś czas temu do angielskiej wersji kalendarza chińskiego to wyszedł mi chłopak (przy tych samych danych co teraz...) i się zgadza!

EDIT: Mam http://www.redtreesoft.com/chineseba...dictGender.htm spróbujcie tutaj, mi przy tych samych danych wychodzi tu chłopak a w tym polskim - dziewczynka, może inaczej liczą wiek kobiety ale jakoś bardziej wierzyłam od początku tym zagranicznym kalendarzom

Mam pytanie: O co chodzi w czwartej rubryce? Strefę czasową? EST CST MST - Co to takiego????:brzy dal:
Stary 2018-04-20, 15:13   #157
So_close
Jedi

Cytat:
Ja czytałam, ze plemniki żeńskie mają dłuższa żywotność, ale są wolniejsze, natomiast plemniki męskie żyją krócej, ale sa szybsze. Mój ginekolog kiedyś mi mówił, że komórka jajowa zdolna jest do zapłodnienia dosłownie kilka godzin. Wg mnie ta teoria ma sens. Tylko dobrze trzeba znać swój cykl.

Zresztą jakie to ma znaczenie??? W sumie żadne! Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, A płeć jest jakby drugorzędna. Wiadomo każda z nas ma jakieś preferencje, ale czy to znaczy, że będziemy mniej kochac jak urodzi się dziecko innej plci?
Ja w każdym cyklu wiedziałam dokładnie kiedy mam owulacje, bo mierzyłam temperaturę z reszta wiek ciąży z usg to potwierdzil.
Z reszta przy każdej teorii się znajdą ludzie, którzy to potwierdza, bo masz 50% szans.

So_close jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 15:24   #158
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
Mam pytanie: O co chodzi w czwartej rubryce? Strefę czasową? EST CST MST - Co to takiego????:brzy dal:
Ja w tej rubryce nic nie zmieniałam
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 15:32   #159
Apola88
Rozeznanie

Ale tu dziś gorąca dyskusja! W sumie sie ciesze ze czasu nie mialam bo jeszcze bym sie w nią dziko wdała a tak naprawde to bardzo indywidualna sprawa. Ja chcialabym w tych chwilach byc sami z tż i dzidzia. Kocham rodzicow, szanuje teściów ale to nasz czas, naszej malej nowej rodziny ( aa i nie mam ślubu, nie ma to znaczenia &#128540

Bylam dzis podejrzeć maluszka! Ma 109 gram 😁 i na 100% potwierdziło sie ze to synek i wszystko jest super. szalał i drapal sie po nosie hehe. Super widok.

Dziewczyny ciążowe leginsy z hm za 39.99 sa świetne. Super jakosciowo i nie prześwitują. Polecam. Kupilam oba kolory tylko przesylki online jakies opóźnienie straszne mają.
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 15:36   #160
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ale tu dziś gorąca dyskusja! W sumie sie ciesze ze czasu nie mialam bo jeszcze bym sie w nią dziko wdała a tak naprawde to bardzo indywidualna sprawa. Ja chcialabym w tych chwilach byc sami z tż i dzidzia. Kocham rodzicow, szanuje teściów ale to nasz czas, naszej malej nowej rodziny ( aa i nie mam ślubu, nie ma to znaczenia ��)

Bylam dzis podejrzeć maluszka! Ma 109 gram �� i na 100% potwierdziło sie ze to synek i wszystko jest super. szalał i drapal sie po nosie hehe. Super widok.

Dziewczyny ciążowe leginsy z hm za 39.99 sa świetne. Super jakosciowo i nie prześwitują. Polecam. Kupilam oba kolory tylko przesylki online jakies opóźnienie straszne mają.
A ja przymierzałam te za 39.90 i mi prześwitywały S, a M były za duże, a szkoda, bo fajne! A nie wiecie jak te droższe za bodajże 80 zł? Albo gdzie można znaleźć fajne ciążowe legginsy?
Stary 2018-04-20, 15:39   #161
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
A ja przymierzałam te za 39.90 i mi prześwitywały S, a M były za duże, a szkoda, bo fajne! A nie wiecie jak te droższe za bodajże 80 zł? Albo gdzie można znaleźć fajne ciążowe legginsy?
Szkoda, ja kupiłam czarne i są super innych niestety nie mierzyłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 15:43   #162
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, ja kupiłam czarne i są super innych niestety nie mierzyłam
Szkoda, bo szukam właśnie. Jak stałam w tym z h&m to było ok, ale jak wypięłam dupsko, to widac mi było stringi i ich kolor Wolałabym bardziej kryjące, może któraś z Was zamawiała np. na allegro?
Stary 2018-04-20, 15:47   #163
catarynca
Raczkowanie

Mi te testy mówią nieprawdę wychodzi dziewczynka, a będzie chłopiec a poza tym to był złoty strzał w owulację, a i teorie mówią, że z owulacji to chłopcy

Stary 2018-04-20, 15:58   #164
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu dziś gorąca dyskusja! W sumie sie ciesze ze czasu nie mialam bo jeszcze bym sie w nią dziko wdała a tak naprawde to bardzo indywidualna sprawa. Ja chcialabym w tych chwilach byc sami z tż i dzidzia. Kocham rodzicow, szanuje teściów ale to nasz czas, naszej malej nowej rodziny ( aa i nie mam ślubu, nie ma to znaczenia ��)

Bylam dzis podejrzeć maluszka! Ma 109 gram �� i na 100% potwierdziło sie ze to synek i wszystko jest super. szalał i drapal sie po nosie hehe. Super widok.

Wez mi nawet nie mow o tych leginsach bo ostatnio pojawily sie wreszcie S wrzucilam do koszyka i jeszcze inne rzeczy ogladalam .Nim doszlam do finalizacji to juz sie zmienil status i leginsy znowu wykupione takze mam jakiegos pecha chyba nie sa mi pisane
A co do wysylki to juz zmienili info na stronie ze od 7 do 9 dni trwa pewnie ludzie sie pluli bo bardzo dlugo to trwa niestety wiec sie zabezpieczyli

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Szkoda, bo szukam właśnie. Jak stałam w tym z h&m to było ok, ale jak wypięłam dupsko, to widac mi było stringi i ich kolor Wolałabym bardziej kryjące, może któraś z Was zamawiała np. na allegro?
No ja zamowilam ale wlasnie dziwne bo czarne tez przeswituja i sa jakies sztywniejsze a drugi kolor baklazanowy nic nie widac i takie miekkie wiec tak smiesznie
16zl kosztowaly za pare takze nie zaluje do dlugich koszul albo zeby pocwiczyc tez sie przydadza
No ale tez dalej poszukuje takich nie przeswitujacych

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

Dokladnie tez tak uwazam i dla mnie osobiscie zadnego nie ma znaczenia u mnie jako ze to pierwsze to kazda plec mile widziana byle bylo cale i zdrowe
Moze przy drugim juz by sie myslalo ze np fajnie miec do pary ale tak to wogole o tym nie mysle bedzie co bedzie

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-04-20 o 15:50
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 16:07   #165
bambusiek
Zakorzenienie

Może niedługo w H&M wypuszczą wersję kròtszą to kupię wreszcie.
Teraz chodzę w takich ciut ocieplanych, tzn taka bawełna z odrobiną puszku, ale gorąco. Kupiłam je za jakieś śmieszne pieniądze jak byłam w ciąży z còrą i noszę kolejną ciążę. Firmy nie podam, bo metka już nieczytelna, ale jakaś polska. Na szczęście mam ich 3 sztuki, to jeszcze mam w czym śmigać.

3 pary ledżinòw "S" czekają jeszcze w szafie na ewentualne ubranie, a szkoda, bo jedne z H&M z takim fajnym panelem z cienkiego materiału i gumkami na bokach.

Ufff... pojechałam tylko do mamy na obiad i po dzieci a już czuję napuchnięte paluchy :/ wg termometru prawie 30' u nas...
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2018-04-20 o 16:08
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 16:11   #166
Apola88
Rozeznanie

Dziwne ja mam S oba kolory i nie przeswitują. Fakt te szare bardziej miekkie ale oba super. Chyba jakies dobre egzemplarze trafilam... wysylka trwala prawie dwa tygodnie... masakra
Stary 2018-04-20, 16:12   #167
bajka775
Zadomowienie

Ja się wyleguje na lezaczku u rodziców na wsi. Obok biega mój piesek, dziś czuję się lepiej nie boli głowa i nie mdli mnie mogłoby już tak pozostać

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 16:20   #168
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne ja mam S oba kolory i nie przeswitują. Fakt te szare bardziej miekkie ale oba super. Chyba jakies dobre egzemplarze trafilam... wysylka trwala prawie dwa tygodnie... masakra
Apola ja pisalam o getrach z allegro nie z hm
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 16:30   #169
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Może lepsze, a może ja mam za dużą dupę
Stary 2018-04-20, 17:08   #170
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Może lepsze, a może ja mam za dużą dupę
Co to to na pewno nie M jakby nie wisiały a były bardziej dopasowane to by pewnie nie prześwitywały Ja jutro muszę zrobić próbę czy jak się schylam to mi nie prześwitują
Stary 2018-04-20, 17:19   #171
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Wez mi nawet nie mow o tych leginsach bo ostatnio pojawily sie wreszcie S wrzucilam do koszyka i jeszcze inne rzeczy ogladalam .Nim doszlam do finalizacji to juz sie zmienil status i leginsy znowu wykupione takze mam jakiegos pecha chyba nie sa mi pisane
A co do wysylki to juz zmienili info na stronie ze od 7 do 9 dni trwa pewnie ludzie sie pluli bo bardzo dlugo to trwa niestety wiec sie zabezpieczyli

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

No ja zamowilam ale wlasnie dziwne bo czarne tez przeswituja i sa jakies sztywniejsze a drugi kolor baklazanowy nic nie widac i takie miekkie wiec tak smiesznie
16zl kosztowaly za pare takze nie zaluje do dlugich koszul albo zeby pocwiczyc tez sie przydadza
No ale tez dalej poszukuje takich nie przeswitujacych

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Dokladnie tez tak uwazam i dla mnie osobiscie zadnego nie ma znaczenia u mnie jako ze to pierwsze to kazda plec mile widziana byle bylo cale i zdrowe
Moze przy drugim juz by sie myslalo ze np fajnie miec do pary ale tak to wogole o tym nie mysle bedzie co bedzie
Ja mam syna i marzy mi się drugi syn. Jakoś tak nie wiem czemu.. Ale jak będzie córka to też super. Jak chłopiec to do 3 razy sztuka, A tak to nie wiem czy zdecydujemy się na 3 w każdym razie będziemy się cieszyć bez względu na płeć. Zresztą już się cieszymy. Dla mnie najważniejsze było to, żeby mały miał rodzeństwo najszybciej jak to możliwe. Szkoda mi go jak się bawi sam, A po za tym jak drugie będzie takie jak on to ja chce!

Stary 2018-04-20, 17:43   #172
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Co to to na pewno nie M jakby nie wisiały a były bardziej dopasowane to by pewnie nie prześwitywały Ja jutro muszę zrobić próbę czy jak się schylam to mi nie prześwitują
I tego się trzymam
Stary 2018-04-20, 18:22   #173
Suqub
Zakorzenienie

Szczerze to ja sobie tak wmawiam chłopaka, że chyba szoku doznam jak będzie dziewucha

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 19:27   #174
Mila 23
Rozeznanie

A macie pomysły na jakieś luźne spodnie alw letnie .do pracy? Bo w jeansach to ciężko latem .... Ja bym chciala jakieś ładne 3/4 albo spódniczki do kolan czy coś... patrzyłam w necie ale coś nie ma nic . .na ali nie mam doświadczenia(nic tam nie kupilam ) i kiedyś moje hasła zgubiłam i od tej pory nie mogę się zalogować , nawet z opcją przypomnienia hasła.

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 19:32   #175
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
A macie pomysły na jakieś luźne spodnie alw letnie .do pracy? Bo w jeansach to ciężko latem .... Ja bym chciala jakieś ładne 3/4 albo spódniczki do kolan czy coś... patrzyłam w necie ale coś nie ma nic . .na ali nie mam doświadczenia(nic tam nie kupilam ) i kiedyś moje hasła zgubiłam i od tej pory nie mogę się zalogować , nawet z opcją przypomnienia hasła.

Ja to będę szła chyba w oversizowe sukienki bardziej na lato, bo ze spodniami chyba ciężko coś wymyślić takiego do pracy.

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 19:48   #176
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Szczerze to ja sobie tak wmawiam chłopaka, że chyba szoku doznam jak będzie dziewucha
Ja też

Jeśli ktoś lubi piwo to polecam Lech free lager. Smakuje Jak piwo a nie lemoniada a ma prawdziwe 0,0%. Dziś sprawdzałam to większość ma 2 lub 0,5%IMAG3012.jpgIMAG3013.jpg

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 20:01   #177
Apola88
Rozeznanie

Ja lubie bardzo piwo ale jakos nie mam od początku ciąży ochoty na ten smak. Jak przyjdzie ochota to napewno to wypròbuje. Zywiec tez jest 0.0 ale kiepski ma smak.

REKLAMA
Stary 2018-04-20, 20:11   #178
Tenebre
Rozeznanie

Nawet nie słyszałam wcześniej o tym sprawdzaniu płci z chińskich kalendarzy, ale z ciekawości zajrzałam w oba linki i w obu wyszedł chłopiec, no zobaczymy. Nie obraziłabym się, gdyby to się sprawdziło, ale i tak najważniejsze żeby było zdrowe.

Ja dziś zaliczyłam pierwszy naprawdę długi spacer, mam nadzieję, że samopoczucie mi pozwoli na częstsze takie wyjścia.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 20:15   #179
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Ja lubie bardzo piwo ale jakos nie mam od początku ciąży ochoty na ten smak. Jak przyjdzie ochota to napewno to wypròbuje. Zywiec tez jest 0.0 ale kiepski ma smak.
Ja dziś patrzyłam żywiec niebieskie bezalkoholowe i jest małym druczkiem że 0,5% też mnie nie ciągnęło, Ale tz sobie kupował i chciałam wypóbować.

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 20:27   #180
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość

Ja bym pewnie w kiecki poszła, spodnie to też pewnie jakieś rybaczki, ale nie wiem jak u Was w sklepach wygląda kwestia ciążowych...

A co do "piw bezalkoholowych" to kojarzę tylko że Lech Free był paskudny jak raz piłam, za to Bavaria była całkiem fajna.
Jutro na weselu mamy mieć wino bez %, ciekawe czy rzeczywiście smakuje tak samo jak normalne. Będą co najmniej 3 ciężaròwki, to będzie czym wznosić toasty :P
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości