Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-20, 10:14   #4111
Aretse_S
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość

Mam w swoim otoczeniu sporo ciężarnych dziewczyn jak i takich, które na dniach doczekały już się maleństwa i powiem Wam że czasami wydaje mi się że one zwariowały od tej ciąży
Nie wychodzą same z domu, nie prowadzą samochodu, o L4 wzietym w pierwszym trymestrze z "powodu ciąży" nie wspomnę, nie ma z nimi innych tematów do rozmów tylko dziecko, ciąża, karmienie, poród itp...
Wiecie co, ja sama jestem w ciąży ale nie potrafiła bym tak tak bardzo nakierować całe swoje życie na ciążę i dziecko. Mam mnóstwo innych planów z których nie chce rezygnować, bo ciąża to nie choroba

Dobra, skąd się wziął ten mój wywód? Koleżanka zarzuciła mu, że jestem niepoważna i mam na siebie uważać żeby nie zaszkodzić dziecku. A to dlatego, że planuje pracować do końca 7-go miesiąca ciąży, a w 8mc zaczynamy budowę domu. No ale przecież ja nie będę latać z lopata po budowie : brzydal: myślę też o tym by po porodzie otworzyć swoją działalność, co oczywiście też spotkało się z wielkim oburzeniem.

Na wizycie połówkowej zapytałam gina co on o tym sądzi i mowil, że aktywność aż do ostatniego miesiąca ciąży jest bardzo ważna i wskazana - łatwiej jest wtedy kobiecie wytrzymać męczący poród a już po porodzie wrócić do pełnej sprawności .

Uspokoiło mnie to, ale co nerwy sobie zszarpalam przez te rozmowy z ciężarnymi i matkami to moje
Chciałam Cię tylko pocieszyć, że nie jesteś az tak wyrodną matką, jak Ci się wydaje- nas, matek 'patologicznych' jest wiecej Ja np. zamierzam pracowac do dnia porodu Moj luksus polega na tym, ze nie musze 'chodzic do pracy, bo moge pracowac z domu, ale i tak spotyka się to z komentarzami: 'a to ty nie jestes jeszcze na zwolnieniu?' No kurde, krew sie we mnie gotuje.. po co mam isc na zwolnienie, jak nic mi nie jest i lubie swoją pracę/nie widzę potrzeby skupiania się na czymś inym?

A o rozmowach z tymi kobitkami, ktore maja dzieci i sie maksymalnie skupiają na macierzyństwie to już nawet nie chce myslec, bo stres w ciazy szkodzi Generalnie ja tez jestem tym ewenementem, który nie sprowadza się do pozycji 'mama Jasia/Ali' tylko jestem caly czas soba, mam zainteresowania, hobby, karierę i dziecko. Ale nie chce, zeby posiadanie dziecka definiowalo mnie jako czlowieka..
Rozumiem ze są różne style życia, inne cele, ale jak rany, nie wkładajmy wszystkich do jednego pudełka
Wiec sie nie przejmuj i rób swoje
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 10:40   #4112
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
A, no to moze i tutaj? Hmm... Mozliwe, wczoraj wszystko mi sie polasowalo W kazdym razie no nawet chwilowo nie wyobrazam sobie byc uzaleznionym od kogos. Ja na szczescie do pokonania bede miala max dwa schodki, chociaz szkoda, ze wozek sie do garazu nie zmiesci
Winda to udogodnienie, chociaz srednio na nim mozna polegac. Mieszkalam jakis czas w bloku, 9 pietro. Szyb windy wzieli na dwa tygodnie do remontu to kaplica
Ten amelis ktory mi sie podoba wazy 15 kg i sie zastanawiam czy nie za ciezki w praktyce bedzie, ale no podoba sie... Tylko gondola krotka, 75 cm. Nie wiem jak malz, ja w wieku 8,5 mc mialam 72, wiec by bylo na styk na zime. Musze chyba poszukac jego ksiazeczke. Ale ostatnio chyba dzieci rodza sie dluzsze? Ja to maluch bylam, idealny do lekkiego porodu - rowno 50 i 3000

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Zgadzam sie i tez sie ciesze, jak nie musze nigdzie isc. Ale, niestety, mam dwa przypadki w rodzinie, gdzie wlasnie laski uzaleznione od malzow, mieszkajace gdzies na zadupiu bez komunikacji publicznej i tylko on ma prawko. Nie chodzi mi tu konkretnie o wychodzenie na spacer, ale zdarzaja sie sytuacje, np choroba, gdzie no trzeba ruszyc sie samemu i ta pomoc na ktora sie liczylo nie wchodzi w gre. I wszystko jedno, czy jest to sytuacja, ze dxiecko z zapaleniem pluc trzeba pakowac do samochodu, bo mamuske trzeba odwiesc na pociag bo idzie do pracy, czy ze malzonek zlamie, skreci noge i nie ma kto zniesc wozka, a tu akurat trzeba isc na pilna wizyte. Do tego zycie w bloku naucxylo mnie, ze sasiedzi sa dopoki nie sa potrzebni, a jak tylko cos pomoc, to nagle nikogo nie ma.
I zawsze jak czytam o takim podejsciu do sprawy to ogarnia mnie taki wewnetrzny bunt.

PS: i nie, naprawde nie mialam zamiaru nikogo urazic ani obrazic, jakby co

Oj to u nas są dwie windy i rzadko się psują na szczęście. Co do wózka to bralabym taki z większą gondola, jak się w zimie włosy dziecko w kombinezon ie, wysciolke do wózka to miejsca mało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie skierowanie na obciążenie glukozą, czyli to co ciężarne lubią najbardziej Robiłam obciążenie pół roku przed ciążą i było ok, wypiłam bez problemu, tylko ciężko było wysiedzieć 2h na krzesełku. Ktoś poleca jakiś dobry film na czas oczekiwania?

Ha chyba wezmę książkę, ostatnio w przychodni prawie jajo znioslam

Stary 2018-04-20, 10:43   #4113
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Chciałam Cię tylko pocieszyć, że nie jesteś az tak wyrodną matką, jak Ci się wydaje- nas, matek 'patologicznych' jest wiecej Ja np. zamierzam pracowac do dnia porodu Moj luksus polega na tym, ze nie musze 'chodzic do pracy, bo moge pracowac z domu, ale i tak spotyka się to z komentarzami: 'a to ty nie jestes jeszcze na zwolnieniu?' No kurde, krew sie we mnie gotuje.. po co mam isc na zwolnienie, jak nic mi nie jest i lubie swoją pracę/nie widzę potrzeby skupiania się na czymś inym?

A o rozmowach z tymi kobitkami, ktore maja dzieci i sie maksymalnie skupiają na macierzyństwie to już nawet nie chce myslec, bo stres w ciazy szkodzi Generalnie ja tez jestem tym ewenementem, który nie sprowadza się do pozycji 'mama Jasia/Ali' tylko jestem caly czas soba, mam zainteresowania, hobby, karierę i dziecko. Ale nie chce, zeby posiadanie dziecka definiowalo mnie jako czlowieka..
Rozumiem ze są różne style życia, inne cele, ale jak rany, nie wkładajmy wszystkich do jednego pudełka

O jak ładnie nazwane w takim razie też zaliczam się do patologicznych przyszłych matek
pracuję z domu, na swój rachunek i również chcę pracować do dnia porodu, a wrócić do niej jak najszybciej się da.. nie jest na tyle zajmująca, aby nie pogodzić jej z macierzyństwem, chociażby podczas drzemek malucha..

Wracając do spacerów.. Spacery uwielbiam, ale takie długie i po lasach, przy jeziorach.. więc w takie na pewno będę nadal celować z wózkiem
Chodzenie wokół bloku, albo po wsi, czy mieście też mnie nie kręci, więc rozumiem Was doskonale, raczej znikoma przyjemność..

Kreskę zauważyłam wczoraj, delikatną, dlatego też was o nią pytam

Co do koleżanek, które mają już dzieci.. sama niestety mam/miałam takich mnóstwo miałam, bo były na tyle męczące w swojej monotematyczności, że nie dało się z nimi spędzać czasu na rozmowach tylko o dzieciach, kupkach, karmieniach itd.

Dziecko, moim zdaniem, ma scalić rodzinę, a nie ją poróżnić i zrobić swoich niewolników, nauczyć się siebie nawzajem, aby rodzice nadal mogli cieszyć się sobą i pielęgnować nie tylko dziecko, ale i siebie.. fajną książkę czytam "zaklinaczka dzieci", część z Was pewnie zna, ale dla mnie jako początkującej jest super polecam

Dopiero dzięki postom w internecie dotarło do mnie, że mamy piątek, o jak dobrze!
Planujecie coś na majówkę, albo najbliższy weekend? :slonce:
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 10:53   #4114
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama_W Pokaż wiadomość
Tak, to ja pisałam, ale dodałam też, że będzie on noszony na czwarte piętro jedynie z początku, kończy nam się budowa domu i koniec tego roku/max styczeń będziemy się już przeprowadzać, także no spokojnie..

Macie kreskę na brzuchu?
à gdzie się będziecie przeprowadzać tak z ciekawości? Tzn do innego mieszkania czy domu?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość

Piona, też jestem pracoholikiem w poprzedniej ciąży odbieralam telefon z pracy nawet na porodówce. Między skurczami hahaha.
W ogóle ja też jestem patomatka. Zapisałam dziecko do żłobka jak miało 7 miesięcy i wróciłam do pracy. I z drugim też tak planuje. Ale nie widzę, żeby moja córka ubolewala nad faktem że wcześnie poszła do żłobka, wrwcz przeciwne mega szybko się rozwija.
Na macierzyńskim tęsknilam strasznie za ludźmi, wyzwaniami zawodowymi, za wyjściem z domu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
O jak ładnie nazwane w takim razie też zaliczam się do patologicznych przyszłych matek
pracuję z domu, na swój rachunek i również chcę pracować do dnia porodu, a wrócić do niej jak najszybciej się da.. nie jest na tyle zajmująca, aby nie pogodzić jej z macierzyństwem, chociażby podczas drzemek malucha..

Wracając do spacerów.. Spacery uwielbiam, ale takie długie i po lasach, przy jeziorach.. więc w takie na pewno będę nadal celować z wózkiem
Chodzenie wokół bloku, albo po wsi, czy mieście też mnie nie kręci, więc rozumiem Was doskonale, raczej znikoma przyjemność..

Kreskę zauważyłam wczoraj, delikatną, dlatego też was o nią pytam

Co do koleżanek, które mają już dzieci.. sama niestety mam/miałam takich mnóstwo miałam, bo były na tyle męczące w swojej monotematyczności, że nie dało się z nimi spędzać czasu na rozmowach tylko o dzieciach, kupkach, karmieniach itd.

Dziecko, moim zdaniem, ma scalić rodzinę, a nie ją poróżnić i zrobić swoich niewolników, nauczyć się siebie nawzajem, aby rodzice nadal mogli cieszyć się sobą i pielęgnować nie tylko dziecko, ale i siebie.. fajną książkę czytam "zaklinaczka dzieci", część z Was pewnie zna, ale dla mnie jako początkującej jest super polecam

Dopiero dzięki postom w internecie dotarło do mnie, że mamy piątek, o jak dobrze!
Planujecie coś na majówkę, albo najbliższy weekend? :slonce:
2 maja mam wizytę u lekarza na którą pierwszy raz pójdzie ze mną tż... I starsza

Stary 2018-04-20, 11:07   #4115
blackhaired_witch
Rozeznanie

Ja mam zamiar pracować tak długo, jak się da (zwłaszcza, że jestem na dg). Nic mi nie jest, czuję się dobrze, więc dlaczego miałabym kisić się w domu? Jasne, jeśli ktoś ma inne potrzeby, to niech postępuje w zgodzie z nimi, ale niech nie wciska swego punktu widzenia innym - takie jest moje zdanie. Toksycznym znajomym mówimy "nie"
A co do dobrych rad...jeśli będę ich potrzebowała, to sama zapytam.

Bezcelowych spacerów po mieście nie znoszę, ale mam zamiar tak urozmaicić sobie wypasanie dzieciaka na zewnątrz, żeby nie paść z nudów. Jak tylko pogoda pozwoli, mam plan jeździć z wózkiem na rolkach, albo biegać ;-)

A na majówkę planuję przeprowadzkę.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 11:07   #4116
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to ja pisałam, ale dodałam też, że będzie on noszony na czwarte piętro jedynie z początku, kończy nam się budowa domu i koniec tego roku/max styczeń będziemy się już przeprowadzać, także no spokojnie..

Macie kreskę na brzuchu?

Jeszcze nie, nie pamietam kiedy się pokazała w 1 ciąży

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 11:14   #4117
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
à gdzie się będziecie przeprowadzać tak z ciekawości? Tzn do innego mieszkania czy domu?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Piona, też jestem pracoholikiem w poprzedniej ciąży odbieralam telefon z pracy nawet na porodówce. Między skurczami hahaha.
W ogóle ja też jestem patomatka. Zapisałam dziecko do żłobka jak miało 7 miesięcy i wróciłam do pracy. I z drugim też tak planuje. Ale nie widzę, żeby moja córka ubolewala nad faktem że wcześnie poszła do żłobka, wrwcz przeciwne mega szybko się rozwija.
Na macierzyńskim tęsknilam strasznie za ludźmi, wyzwaniami zawodowymi, za wyjściem z domu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

2 maja mam wizytę u lekarza na którą pierwszy raz pójdzie ze mną tż... I starsza

Przeprowadzka do domu, dlatego nie martwi mnie waga wózka
Mąż mówi, że jak na czwarte piętro nie będzie nam się chciało go wnosić, to zawsze można zostawić w garażu stelaż
w piwnicach niestety kradną a na klatce smród od fajek.. no sąsiedzi porażka..

Zazdroszczę wizyty 2 maja! super, że całą rodziną !

Ja mam dopiero 17.05, ale coś czuję, że zleci szybko

blackhaired_witch
Powodzenia w przeprowadzce!
Stary 2018-04-20, 11:41   #4118
drocia
Zakorzenienie

Noo... Domek i ogrodek to jest to odkad ja sie przeprowadzilam, no to moglabym juz na urlopach i l4 siedziec caly rok albo przynajmniej - zdalnie, na lezaczku, w ogrodzie

drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 11:56   #4119
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 12:03   #4120
Iwona 25
Zakorzenienie

"skończyło się rumakowanie"- padłam
-mnie wzięło na sałatę, ogórki,pomidory....zajada m aż się uszy trzęsą
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 12:55   #4121
lupinka
Zadomowienie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83064451]Treść usunięta[/QUOTE]Jaaa Cie, dzwon codziennie i niech sprawdzaja, czy sie cos zwolnilo. A to samo badanie polowkowe? Bo no nie wiem, w czasie normalnej wizyty lekarz nie moze zrobic usg?

Wlasnie wrocilam od endokrynolog, tym razem po 3 tyg. TSH 1.64 wiec super, zostaje na starej dawce, ale zaprosila mnie na ponowna kontrole po 5-6 tygodniach (?!) nie wiem czy nie za duzy odstep znowu...

Piekna pogoda i weekend tez sie zapowiada taki

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 13:15   #4122
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Noo... Domek i ogrodek to jest to odkad ja sie przeprowadzilam, no to moglabym juz na urlopach i l4 siedziec caly rok albo przynajmniej - zdalnie, na lezaczku, w ogrodzie

Dokładnie to było naszym marzeniem, ciąża nas trochę zmotywowała do szybszego działania
Stary 2018-04-20, 13:23   #4123
drocia
Zakorzenienie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83064451]Treść usunięta[/QUOTE]

Ja mam zalecana kontrole co miesiac, wiec to chyba standard 5 tygodni, jak dawka juz sie wyrownala.

Stary 2018-04-20, 13:32   #4124
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 13:40   #4125
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Przyszłam na bezpłatne usg 4D i jest ze 100 pań już, jestem ok. 30-40 w kolejce, myślicie że mam jakiekolwiek szanse? Masakra... Dobrze chociaż, że jest gdzie usiąść.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 13:53   #4126
rita_k
Zadomowienie

A u nas wyniki przedszkola. Przedszkole 2 na liscie wiec całkiem dobrze wyszlo

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 14:30   #4127
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam na bezpłatne usg 4D i jest ze 100 pań już, jestem ok. 30-40 w kolejce, myślicie że mam jakiekolwiek szanse? Masakra... Dobrze chociaż, że jest gdzie usiąść.

O masz... A gdzie tak dobrze ze za free robia?

Stary 2018-04-20, 14:44   #4128
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:

Masz coś, żeby nagrać? płytę, albo pendrivea?
Przynajmniej wiadomo, że warto czekać nie dziwię się, że tyle chętnych

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość

Bardzo dobry wynik gratulacje!
W moim mieście niestety co roku ten sam problem - więcej dzieci niż miejsc, cześć się nigdzie nie dostaje :/
nie interesowałam się jeszcze co w takim przypadku..
Stary 2018-04-20, 14:57   #4129
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Niestety z darmowym usg 4D nie wyszło Po 20 paniach zaczęli zapisywać na listę rezerwową, darowałam sobie. Straciłam 3h. Nie spodziewałam się, że się uda zapisać, ale i tak mi trochę przykro...

Badania w Wola Park w Warszawie W ramach pocieszenia dostałam tonę ulotek, książeczki dla dzieci i kremy

Rozmawiałam z mężem i podjęliśmy decyzję, że zrobimy sobie to badanie prywatnie. Dzisiaj o 20 mam wizytę, 130 zł tylko

Edytowane przez gilmoregirl92
Czas edycji: 2018-04-20 o 14:58
Stary 2018-04-20, 15:05   #4130
Kama_W
Raczkowanie

Super, naprawdę warto
Ja mam na pamiątkę filmik jak ziewa, drapie się
Oglądam jak nie mogę się doczekać kolejnej wizyty haha
Stary 2018-04-20, 15:59   #4131
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety z darmowym usg 4D nie wyszło Po 20 paniach zaczęli zapisywać na listę rezerwową, darowałam sobie. Straciłam 3h. Nie spodziewałam się, że się uda zapisać, ale i tak mi trochę przykro...

Badania w Wola Park w Warszawie W ramach pocieszenia dostałam tonę ulotek, książeczki dla dzieci i kremy

Rozmawiałam z mężem i podjęliśmy decyzję, że zrobimy sobie to badanie prywatnie. Dzisiaj o 20 mam wizytę, 130 zł tylko

Kurde, a dzisiaj rano przejezdzałam obok... gdybym wiedziala... i tak nie mialam nic do roboty No dobra, prasowanie, ale juz samo siedzenie i czekanie byloby ciekawsze

Czyli na jutro też już pewnie odpada... Daj znać jak po usg jak za 4d to cena niezwykle kusząca! Podzielisz się namiarami?
Stary 2018-04-20, 16:11   #4132
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:

Super !

Dziewczyny pochwalcie się która mieszka w domku szeregowym lub bliźniaku? My aktualnie mieszkamy w mieszkaniu w bloku, ale chcielibyśmy się przenieść do szeregowca, ostatnio sporo ich się buduje w okolicy. Wiadomo, garaż, ogródek i te sprawy. Trochę nas przytłacza mieszkanie w takim skupisku ludzi

A ja właśnie czekam na badanie połowkowe. Proszę o kciuki

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2018-04-20 o 16:14
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 16:13   #4133
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde, a dzisiaj rano przejezdzałam obok... gdybym wiedziala... i tak nie mialam nic do roboty No dobra, prasowanie, ale juz samo siedzenie i czekanie byloby ciekawsze

Czyli na jutro też już pewnie odpada... Daj znać jak po usg jak za 4d to cena niezwykle kusząca! Podzielisz się namiarami?

Drocia możesz próbować jutro, ale szykuj się na meeega długie czekanie i szanse wynoszą ze 20%

Namiar na usg (sprawdziłam, to jest 3D jednak, to akurat nie jest zbyt istotne dla mnie):
http://ginekologwarszawa24.pl/o-nas/

Wrzucę fotki po i dam znać jak było

Stary 2018-04-20, 16:17   #4134
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Drocia możesz próbować jutro, ale szykuj się na meeega długie czekanie i szanse wynoszą ze 20%

Namiar na usg (sprawdziłam, to jest 3D jednak, to akurat nie jest zbyt istotne dla mnie):
http://ginekologwarszawa24.pl/o-nas/

Wrzucę fotki po i dam znać jak było

A to takie usg bez pomiarow?

Stary 2018-04-20, 16:23   #4135
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
A to takie usg bez pomiarow?

Raczej tak, pewnie tylko mi zważy i ewentualnie zmierzy małą. Takie usg "dla przyjemności"

Stary 2018-04-20, 16:26   #4136
Iwona 25
Zakorzenienie

Fortuna-kciuki
co do przedszkola- u nas jak ma się jedynaka to szanse zerowe na przedszkole państwowe
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-20, 16:27   #4137
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
Fortuna-kciuki
co do przedszkola- u nas jak ma się jedynaka to szanse zerowe na przedszkole państwowe
O kurcze nie strasz oby u nas nie było tego problemu.

Stary 2018-04-20, 16:42   #4138
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
O kurcze nie strasz oby u nas nie było tego problemu.

To zalezy. W Warszaiwe zalezy od dzielnicy. Na mojej gladko poszlo ale są takie gdzie zeby sie dostac mus to punkty za np samotną matke, niepelnosprawnosc. U nas np za 2 dziecko są tylko punkty jesli jest w tej samej placowce. Wiec max 3 lata roznicy

Stary 2018-04-20, 17:10   #4139
Fortuna1
Zakorzenienie

No więc Marta /Emilia /Alicja /Sara /Laura waży 290g, TP wg usg ma 09.09.2018. Potwierdzone, że dziewczyna wszystkie narządy w porządku. Łożysko cały czas na przedniej ścianie.

Stary 2018-04-20, 17:11   #4140
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Ja po usg. Drugi synuś potwierdzony. Wszystko ok. Byliśmy we 3 z męzem i synkiem. Synek siedzial jak na niego grzecznie. Pozniej oglądał gabinet i przy fotelu do badania cos zObaczyl i powiedzial " o srubokręt" takze ten.

A wyniki z przedszkola są jutro, a ja myslalam ze dzis . . .

Rita gratuluje synka, super że wszystko jest ok i gratulacje za dostanie się do przedszkola.
Pod koniec maja/początek lipca przeprowadzka. Na dom z duzym ogrodem i przestrzenną kuchnią. Szkoda tylko że lata w UK praktycznie nie ma, są tylko pojedyńcze dni kiedy jest naprawde ciepło.
Ja idę 7 maja na 4D ale płacę 300zł to będzie już 24t i nie mogę się doczekać.
Fortuna ja mieszkam w szeregowcu po jednej stronie mam Polaków(super małżeństwo) po drugiej mam murzynów i jest TRAGEDIA nie dość że głośni, ciągle śpiewający i rapujący to dochodzą do tego wrzaski, wyzwiska i oczywiście bicie już pogubiłam się ilu tam ich mieszka, są strasznie męczący. Najgorzej jest jak jest ładna pogoda to każdy wychodzi na ogród z każdej strony inna muzyka, szczekające psy, biegające dzieci no nie da się odpocząć. Nie polecam.
Piszecie że u co niektórych brzucha nie widać a mnie wywaliło sama nawet nie wiem kiedy. Nie było tego brzucha a teraz to nie da się go ukryć nawet obszernymi ciuchami a to dopiero 21t3d coś czuje że będę wyglądała jak słoń już niedługo.
Ja na macierzyński ide tydzień przed datą porodu, ale chyba zmienie i zdecyduje się wziąć 2 tygodnie przed, a już teraz najchętniej bym poszła chociaż na tydzień zwolnienia.
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości