|
|
#4111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Ja np. zamierzam pracowac do dnia porodu Moj luksus polega na tym, ze nie musze 'chodzic do pracy, bo moge pracowac z domu, ale i tak spotyka się to z komentarzami: 'a to ty nie jestes jeszcze na zwolnieniu?' No kurde, krew sie we mnie gotuje.. po co mam isc na zwolnienie, jak nic mi nie jest i lubie swoją pracę/nie widzę potrzeby skupiania się na czymś inym? ![]() A o rozmowach z tymi kobitkami, ktore maja dzieci i sie maksymalnie skupiają na macierzyństwie to już nawet nie chce myslec, bo stres w ciazy szkodzi Generalnie ja tez jestem tym ewenementem, który nie sprowadza się do pozycji 'mama Jasia/Ali' tylko jestem caly czas soba, mam zainteresowania, hobby, karierę i dziecko. Ale nie chce, zeby posiadanie dziecka definiowalo mnie jako czlowieka.. Rozumiem ze są różne style życia, inne cele, ale jak rany, nie wkładajmy wszystkich do jednego pudełka Wiec sie nie przejmuj i rób swoje
|
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O jak ładnie nazwane w takim razie też zaliczam się do patologicznych przyszłych matek pracuję z domu, na swój rachunek i również chcę pracować do dnia porodu, a wrócić do niej jak najszybciej się da.. nie jest na tyle zajmująca, aby nie pogodzić jej z macierzyństwem, chociażby podczas drzemek malucha.. Wracając do spacerów.. Spacery uwielbiam, ale takie długie i po lasach, przy jeziorach.. więc w takie na pewno będę nadal celować z wózkiem ![]() Chodzenie wokół bloku, albo po wsi, czy mieście też mnie nie kręci, więc rozumiem Was doskonale, raczej znikoma przyjemność.. Kreskę zauważyłam wczoraj, delikatną, dlatego też was o nią pytam ![]() Co do koleżanek, które mają już dzieci.. sama niestety mam/miałam takich mnóstwo miałam, bo były na tyle męczące w swojej monotematyczności, że nie dało się z nimi spędzać czasu na rozmowach tylko o dzieciach, kupkach, karmieniach itd. Dziecko, moim zdaniem, ma scalić rodzinę, a nie ją poróżnić i zrobić swoich niewolników, nauczyć się siebie nawzajem, aby rodzice nadal mogli cieszyć się sobą i pielęgnować nie tylko dziecko, ale i siebie.. fajną książkę czytam "zaklinaczka dzieci", część z Was pewnie zna, ale dla mnie jako początkującej jest super polecam ![]() Dopiero dzięki postom w internecie dotarło do mnie, że mamy piątek, o jak dobrze! Planujecie coś na majówkę, albo najbliższy weekend? :slonce:
|
|
|
|
|
#4114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() à gdzie się będziecie przeprowadzać tak z ciekawości? Tzn do innego mieszkania czy domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
w poprzedniej ciąży odbieralam telefon z pracy nawet na porodówce. Między skurczami hahaha.W ogóle ja też jestem patomatka. Zapisałam dziecko do żłobka jak miało 7 miesięcy i wróciłam do pracy. I z drugim też tak planuje. Ale nie widzę, żeby moja córka ubolewala nad faktem że wcześnie poszła do żłobka, wrwcz przeciwne mega szybko się rozwija. Na macierzyńskim tęsknilam strasznie za ludźmi, wyzwaniami zawodowymi, za wyjściem z domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zamiar pracować tak długo, jak się da (zwłaszcza, że jestem na dg). Nic mi nie jest, czuję się dobrze, więc dlaczego miałabym kisić się w domu? Jasne, jeśli ktoś ma inne potrzeby, to niech postępuje w zgodzie z nimi, ale niech nie wciska swego punktu widzenia innym - takie jest moje zdanie. Toksycznym znajomym mówimy "nie"
![]() A co do dobrych rad...jeśli będę ich potrzebowała, to sama zapytam. Bezcelowych spacerów po mieście nie znoszę, ale mam zamiar tak urozmaicić sobie wypasanie dzieciaka na zewnątrz, żeby nie paść z nudów. Jak tylko pogoda pozwoli, mam plan jeździć z wózkiem na rolkach, albo biegać ;-) A na majówkę planuję przeprowadzkę. |
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie, nie pamietam kiedy się pokazała w 1 ciąży ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeprowadzka do domu, dlatego nie martwi mnie waga wózka ![]() Mąż mówi, że jak na czwarte piętro nie będzie nam się chciało go wnosić, to zawsze można zostawić w garażu stelaż ![]() w piwnicach niestety kradną a na klatce smród od fajek.. no sąsiedzi porażka.. Zazdroszczę wizyty 2 maja! super, że całą rodziną ! Ja mam dopiero 17.05, ale coś czuję, że zleci szybko ![]() blackhaired_witch Powodzenia w przeprowadzce! |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Noo... Domek i ogrodek to jest to
odkad ja sie przeprowadzilam, no to moglabym juz na urlopach i l4 siedziec caly rok albo przynajmniej - zdalnie, na lezaczku, w ogrodzie PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#4119 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
"skończyło się rumakowanie"- padłam
![]() ![]() -mnie wzięło na sałatę, ogórki,pomidory....zajada m aż się uszy trzęsą
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83064451]Treść usunięta[/QUOTE]Jaaa Cie, dzwon codziennie i niech sprawdzaja, czy sie cos zwolnilo. A to samo badanie polowkowe? Bo no nie wiem, w czasie normalnej wizyty lekarz nie moze zrobic usg?
Wlasnie wrocilam od endokrynolog, tym razem po 3 tyg. TSH 1.64 wiec super, zostaje na starej dawce, ale zaprosila mnie na ponowna kontrole po 5-6 tygodniach (?!) nie wiem czy nie za duzy odstep znowu... Piekna pogoda i weekend tez sie zapowiada taki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83064451]Treść usunięta[/QUOTE]
Ja mam zalecana kontrole co miesiac, wiec to chyba standard 5 tygodni, jak dawka juz sie wyrownala. PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#4124 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4125 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam na bezpłatne usg 4D i jest ze 100 pań już, jestem ok. 30-40 w kolejce, myślicie że mam jakiekolwiek szanse?
Masakra... Dobrze chociaż, że jest gdzie usiąść.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
A u nas wyniki przedszkola. Przedszkole 2 na liscie wiec całkiem dobrze wyszlo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O masz... A gdzie tak dobrze ze za free robia? ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz coś, żeby nagrać? płytę, albo pendrivea? ![]() Przynajmniej wiadomo, że warto czekać nie dziwię się, że tyle chętnych ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
gratulacje!W moim mieście niestety co roku ten sam problem - więcej dzieci niż miejsc, cześć się nigdzie nie dostaje :/ nie interesowałam się jeszcze co w takim przypadku.. |
||
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Niestety z darmowym usg 4D nie wyszło
Po 20 paniach zaczęli zapisywać na listę rezerwową, darowałam sobie. Straciłam 3h. Nie spodziewałam się, że się uda zapisać, ale i tak mi trochę przykro...Badania w Wola Park w Warszawie W ramach pocieszenia dostałam tonę ulotek, książeczki dla dzieci i kremy ![]() Rozmawiałam z mężem i podjęliśmy decyzję, że zrobimy sobie to badanie prywatnie. Dzisiaj o 20 mam wizytę, 130 zł tylko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Razem od 29.12.2011r. Zaręczeni od 1.08.2014r. Ślub - 27.08.2016r. Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3 Edytowane przez gilmoregirl92 Czas edycji: 2018-04-20 o 14:58 |
|
|
|
#4130 |
|
Raczkowanie
|
Super, naprawdę warto
![]() Ja mam na pamiątkę filmik jak ziewa, drapie się Oglądam jak nie mogę się doczekać kolejnej wizyty haha |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, prasowanie, ale juz samo siedzenie i czekanie byloby ciekawsze ![]() Czyli na jutro też już pewnie odpada... Daj znać jak po usg jak za 4d to cena niezwykle kusząca! Podzielisz się namiarami?
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Cytat:
Dziewczyny pochwalcie się która mieszka w domku szeregowym lub bliźniaku? My aktualnie mieszkamy w mieszkaniu w bloku, ale chcielibyśmy się przenieść do szeregowca, ostatnio sporo ich się buduje w okolicy. Wiadomo, garaż, ogródek i te sprawy. Trochę nas przytłacza mieszkanie w takim skupisku ludzi ![]() A ja właśnie czekam na badanie połowkowe. Proszę o kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2018-04-20 o 16:14 |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drocia możesz próbować jutro, ale szykuj się na meeega długie czekanie i szanse wynoszą ze 20% ![]() Namiar na usg (sprawdziłam, to jest 3D jednak, to akurat nie jest zbyt istotne dla mnie): http://ginekologwarszawa24.pl/o-nas/ Wrzucę fotki po i dam znać jak było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raczej tak, pewnie tylko mi zważy i ewentualnie zmierzy małą. Takie usg "dla przyjemności" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Fortuna-kciuki
co do przedszkola- u nas jak ma się jedynaka to szanse zerowe na przedszkole państwowe |
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby u nas nie było tego problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
No więc Marta /Emilia /Alicja /Sara /Laura waży 290g, TP wg usg ma 09.09.2018. Potwierdzone, że dziewczyna
wszystkie narządy w porządku. Łożysko cały czas na przedniej ścianie. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod koniec maja/początek lipca przeprowadzka Ja idę 7 maja na 4D ale płacę 300zł to będzie już 24t i nie mogę się doczekać. Fortuna ja mieszkam w szeregowcu po jednej stronie mam Polaków(super małżeństwo) po drugiej mam murzynów i jest TRAGEDIA nie dość że głośni, ciągle śpiewający i rapujący to dochodzą do tego wrzaski, wyzwiska i oczywiście bicie już pogubiłam się ilu tam ich mieszka, są strasznie męczący. Najgorzej jest jak jest ładna pogoda to każdy wychodzi na ogród z każdej strony inna muzyka, szczekające psy, biegające dzieci no nie da się odpocząć. Nie polecam. Piszecie że u co niektórych brzucha nie widać a mnie wywaliło sama nawet nie wiem kiedy. Nie było tego brzucha a teraz to nie da się go ukryć nawet obszernymi ciuchami a to dopiero 21t3d coś czuje że będę wyglądała jak słoń już niedługo. Ja na macierzyński ide tydzień przed datą porodu, ale chyba zmienie i zdecyduje się wziąć 2 tygodnie przed, a już teraz najchętniej bym poszła chociaż na tydzień zwolnienia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Ja np. zamierzam pracowac do dnia porodu
Moj luksus polega na tym, ze nie musze 'chodzic do pracy, bo moge pracowac z domu, ale i tak spotyka się to z komentarzami: 'a to ty nie jestes jeszcze na zwolnieniu?' No kurde, krew sie we mnie gotuje.. po co mam isc na zwolnienie, jak nic mi nie jest i lubie swoją pracę/nie widzę potrzeby skupiania się na czymś inym? 

W kazdym razie no nawet chwilowo nie wyobrazam sobie byc uzaleznionym od kogos. Ja na szczescie do pokonania bede miala max dwa schodki, chociaz szkoda, ze wozek sie do garazu nie zmiesci 
:slonce: