|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Thassos- 03.09 do 17.09 leci ktos???
Leci ktos na Thassos w tym terminie?????
ja juz sie doczekac nie moge A mozektos byl i ma jakies wskazowki??? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Thassos- 03.09 do 17.09 leci ktos???
Byłam kiedyś w miasteczku leżącym naprzeciw tej wyspy.
Podnoszę.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wskazówkę (nie chcę straszyć) nastaw się na spokój spokój i spokój....jeśli tego szukasz to bomba! Ja wspominam Thassos z uśmiechem na ustach bo średnią wieku znacznie staruszkom tam zaniżałam. Klimat też inny niż na pozostalych wyspach, tych bardziej rozwiniętych turystycznie. Nie spotkasz tu dużych hoteli wcale, bo jest zakaz budownia takich. Jednak było całkiem pozytynie, wypoczęlam, zaznałam takiego spokoju że przez pół roku musiałam odreagowywać
hehe nie głowa do góry: jeśli chcesz poznać prawdziwą Grecję, taką wiejską, gdzie życie toczy się swoim torem to idealnie wybrałaś, bo Kreta czy Rodos to twory dla turystów, a Thassos wciąz jest prawdziwe grecka!Polecam wybrać się do Kavali promem. Piękne miasto ale już na kontynentalnej stronie. Dodam że byłam już kilka late temu i mogło się pozmieniać, gdy leciałam tam po raz pierwszy dopiero oferowana była przez Triadę (a było to pierwsze polskie biuro wogóle ją sprzedające). |
|
|
|
|
#4 |
|
Podróżniczka
|
Bylam dwa lata temu z Triada na Thassos w miejscowosci Scala Rachoniu. Na forum byl juz watek o Thassos, z opisem wrazen z pobytu Sarenki
Ja zgadzam sie z przedmowczynia. Jest to przepiekna, urokliwa wysepka. Szczegolnie dla osob ceniacych spokoj. Miejscowosc w ktorej bylam nazwalabym raczej dziura Cala wyspe mozna objechac w jeden dzien - goraco polecam! Spokojnie mozna wyporzyczyc skuter. My za trzy dni zaplacilismy 30 euro i 4 dzien byl gratis! Mozna zdecydowac sie tez na auto. Choc jazda skuterem moze byc meczaca to Thassos nie jest az tak bardzo gorzysta jak np. Kreta czy Zakynthos.Podczas podrozy po wyspie koniecznie odwiedzcie Makriammos Zatrzymajcie sie tez na chilke w miejscowosci Potamia [ nie skala potania ] Super knajpki z atmosfera. Polazcie tez po stolicy, ale nie turystycznymi szlakami. Dotrzecie w naprawde tajemnicze miejsca Udanego pobytu !
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja jadę teraz na Thassos
Wybieram sie do miejscowości ASTRIS. Ma ktoś może jakieś wskazówki ? Był ktoś jeszcze na tej wyspie ? Opowiadajcie !
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Podróżniczka
|
Polecam ten obszerny watek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56789 Moze znajdiecie jakies ciekawe info
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
eee, to nie razem
![]() a do jakiej miejscowości, skarbie ? |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Do Astris, na wyspe Thassos.
Szkoda
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
może jeszcze się spotkamy.. to wschodnia część wyspy ? moja tak,
camping [mobilehomy] nad zatoką, pomiędzy Crissi Ammoudia (0,5km), a Skala Potamia (1,5km) ![]() ![]() ![]() a tak a propos jak wyglądasz [albo zadam ci pytanie na twoim prfoilu.. żeby nei było, ze nie piszę do tematu ] kurczę, fajnie by było spotkać jednąz wizażanek
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dołączę mapke, moje miasteczko jest na południu wyspy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

[albo zadam ci pytanie na twoim prfoilu.. żeby nei było, ze nie piszę do tematu