![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam za tydzień babski wieczór więc albo Lech albo Bavaria będzie moim kompem ![]()
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
O kurcze to ten zywiec bylam pewna ze 0.0. Dobrze ze w ciąży go nie pilam. A wino pilam czerwone bezalkoholowe 2 rodzaje i naprawde jak wino smakowalo takze moze byc dobre. Białego nie miałam okazjii
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedzie badziewna to oddam i po sprawie ![]() O taka licze ze do trampeczek i topu bedzie spoko ale zobaczymy ![]() ![]() Jakie wielkie to zdjecie ![]()
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-04-20 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
A ja kupilam spodnice fajna w sklepie Varlesca.pl przyszla dzis i jestem pod wrażeniem jakosci. Przyda sie w ciąży i po napewno tez jest tak elastyczna. Rozmiar uniwersalny. Ja nosze xs. A tu na zdjeciu ma modelka o duzo wiekszych wymiarach a jedna w wysokiej ciązy.takze przyda sie chyba na cala ciążę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Teraz taka moda ze do adidasow prawie wszystko mozna ubrac. Ta spodnica jest tez czarna. No i przyda sie po ciąży tak samo. Nie uciska wiec warto
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolem niektore ciuchyba bardzo ladne bo sobie stronke odwiedzilam ![]()
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
No ja w koncu zrezygnowalam z rzeczy pasiastych dla ciezarnych i kupilam bawelniane szorty i zielona sukienke a w c&a kupilam bluze bo juz sa troche obcisle te co mam a niedlugo na wakacje jade. Moje hm dzinsy sa jakies grube i cieplo mi w nich. Na razie chodze w dresie joggersy- polecam! Wklejalam juz screen. Na razie chodze w sukienkach. Mam tez dwie spodniczki olowkowe bawelniane jedna z reserved jedna z lindexa dosyc dlugie i sie naciagaja na brzuch spokojnie. Ogolnie wszystko mi wchodzi oprocz spodni- jeszcze stac ok ale juz siedziec.. i koszulki juz sa takie krotkie ze widac ten pas od spodni ciazowych..no ale w hm jeden styl i jakos niezbyt piekne te rzeczy. Np jakbym miala do pracy chodzic to nie bylo co wybrac bo raczej elekgancko chodzimy..
Apropos pracy ide na spotkanie w poniedzialek. Zaprosili mnie na kawe i plotki i oddanie laptopa haha bedzie szok bo malo kto wie czemu mnie nie ma od 2 miesiecy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że się zupełnie nie czuję w takich sukienkach/spòdniczkach dopasowanych. Mam aż jedną taką spòdnicę, jeszcze mini, kupioną przez namowę koleżanki, ale noszę ją tylko na spotkania że znajomymi do grubych rajstop
![]() Za to uwielbiam wszelkie trapezowe fasony, kształt A... A co do ciążowych ubrań jeszcze to z niższej pòłki widziałam ofertę w gazetce textil marketu. Akurat dzisiaj byłam tak po czapki dla dzieci i o ile leginsy nie miały panelu na brzuch tylko były wysokie po prostu, tak spòdnicę wyglądały fajnie. Tak samo bluzki. Wrzucę fotkę z gazetki, bo koleżance wczoraj pokazywałam.
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2018-04-20 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze chodzę w swoich normalnych ubraniach. Zależy w sumie od dnia jakie spodnie zarzuce bo czasami potrafi mnie jakieś wzdecie złapać i wtedy muszę coś luzniejszego zarzucić. A dodatkowo ja nie lubię robić zakupów więc unikam tego jak mogę.
#193 |
Rozeznanie
|
Tez bym wolala za duzo ciązowych rzeczy nie kupowac typowych i wykorzystac to co mam. bo troche szkoda kasy. Ale mialam tak plaski brzuch i wszystkie spodnie mocno dopasowane ze juz w zadne swoje nie wchodzę. Narazie mam tylko ta spdnice z varlesca i dwie pary legginsow. Zobaczymy jak to dalej pójdzie. Dobrze ze to lato bo z sukienkami latwiej chyba niz spodniami itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie chciałam żadnych spódnic czy sukienek to chodziłam w haremkach.
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co sądzicie o szczepieniach ? Ja nie jestem jakimś zagorzalym zwolennikiem ani tez przeciwnikiem ale wczoraj znajoma mówi do mnie: zal mi Ciebie bo musisz zmierzyć się z bardzi trudnym tematem. A szczepionki są po prostu okropne !
Jej siostra ma dwoje dzieci i jedno szczepione a drugie nie (Anglia ) I widzi różnicę w zachowaniu . To szczepionek podobno nadpobudliwe i kapryśna a drugie właśnie jakby dziecka mie bylo. No i tralala o autyzmie o aluminium o rtęci i jakieś tam zdjecia mi wysyła o tym ze w szczepionce są ludzkie bakterie i odzwierzęce itp. I ogólnie same świństwo tym maluchom podają. No ooo alllleeee moja własna siostra ma dwie córki obie szczepione. I jedna tez jest kapryśna i czaswm trudna a druga - nie ma dzieciaka. Aluminium zjem jak wyjdę na zatłoczona ulicę i smażę grila w folii. Przecież wtedy też dostają się jakieś związki aluminium do organizmu. Rtęć dostaje się jak zjadamy niektóre ryby morskie. A bakterie ludzkie i zwierzęce... No sory ale chyba ludzkie to nie problem... skoro jestem człowiekiem. Bakterie zwierzęce dostają się jak tylko ktoś ma w domu zwierzę! Pozatym jemy mięso a w nim tez sa bakterie zwierzęce! Mam wrażenie ze ludzi ogarnęła jakas panika i w Internecie nie ma normalnego wymarzonego zdania na ten temat. Natomiast są tylko zagorzali wielbiciele i przeciwnicy. ..w moim otoczeniu coraz więcej jest przeciwników. Ok rozumiem ale jeśli wybuchnie np. ODRA. Jak w Berline rok temu to podobno skutki tej choroby wychodzą po latach. Krztusiec ? Po.co szczepic na krztusiec skoro nie ma już tej choroby.- tak ludzie mi mówią. Ale krztusiec moze byc śmiertelny. A jeśli coraz więcej osób nie będzie szczepic to okaże się za parę lat ze jednak .krztusiec istnieje. Albo polio. Polio jesy bardzi groźną chorobą. I wcale nie wyeliminowaną. Jestem trochę skolowwna tematem bo ost. Spotykam się z bardzo stanowczymi opiniami żeby nie szczepic. Co wy sądzicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Mmr to rozyczka ? Odraczaj moze bo rozyczka niesie ogromne konsekwencje dla płodu. ....
Wydaje mi sie ze szczepiąc i nie szczepiąc podejmujemy ryzyko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Szczepionki to ciężki temat. Moja córka do roku miała wszystko w terminie, ale potem zaczęła mieć nieustający katar i mimo porad lekarzy aby szczepić przesunelismy mmr prawie o rok. Teraz została ostatnia dawka 5w1, ale chyba zmienimy ja na tą NFZ, bo już czas tamtej minął.
Co do drugiego dziecka poważnie się zastanawiam aby nie zgodzić się na szczepienie w pierwszej dobie, a dopiero po wykonaniu badań. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się teraz zastanawiam czy na ospę nie zaszczepić. Chciałam bliżej przedszkola, Ale kontakt z dziećmi mamy teraz dużo większy i jak młody zachoruje gdy dzidek będzie malutki to trochę słabo. Ehhh Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
![]() |
#200 | |
Jedi
|
Cytat:
Moje zdanie jest takie, ze szczepic będę na te podstawowe choroby i te, które wg mnie szczepień wymagają. Byle nie przesadzać. Z kolei nie rozumiem totalnych antyszczepionkowcow. Nie wiem, czy ludzie nie myślą co by było, gdyby wszyscy przestali szczepic i wróciły by te wszystkie choroby z którymi udało się wygrać, a na które umieraly miliony ludzi? Z socjologicznego punktu widzenia to jest egoizm i głupota, bo każdy myśli o swoim dziecku, no ale żyjemy razem społeczeństwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I z tego co się dowiedziałam warto odraczac żeby ten układ nerwowy byl jak najlepiej wykształcony. Tu chyba pierwsza szczepionka jak ma się 6 miesięcy bo pytałam w szpitalu lekarza jak rodziła moja znajoma. Z kalendarza szczepień wynika cos innego ale raczej polegam na tym co mówi lekarz. No fajnie bo widzę że macie podobne zdanie jak ja ![]() Zdrowy rozsądek górą. A ci z mojego otoczenia co nie szczepią to tylko jedna mama obejrzała na yt jakis film o szczepionkach a reszta posiłkuje się memami z Internetu.. I jak tu być normalnym .. Boże widzisz i nie grzmisz. To tak jak ja bym się wypowiedziała w jakiejś ważnej naukowej sprawie czytając na ten temat ledwo 2 zdania z bilboadru na ulicy ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Jedi
|
Cytat:
Ja oczywiście nie twierdzę, ze trzeba koniecznie szczepic takie maluchy, ze spokojem większość szczepień można by wykonać o wiele później. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki bo tu kiedys ktoras z was miala zapalenie pecherza prawda?
Ja mam wrazenie ze mi sie zaczyna chyba i czytalam,ze mozna lykac urofuraginum max w 2 trymestrze i wit C ? Ktos mi moze odp czy tak jest ? ![]() We wtorek mam dopiero wizyte u mojej ginki wiec to kilka dni i nie wiem czy czekac czy kupic i juz zapobiegac dalszemu rozwojowi ?
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Ja będę szczepić na wzb B (3x dawki), gruźlicę, Odrę, różyczkę, świnka i tyle
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O-o, link się nie załadował, na stronie doz .pl wpisz w wyszukiwarkę sok żurawinowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Jedi
|
Ja sok z żurawiny kupiłam w aptece. Tylko ostrzegam, ze nawet po rozcienczeniu jest kwaśny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.