![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Dzień dobry! Mój pierwszy dzień wolnego- choć to sobota wiec nie czuje. Powiem Wam ze wczorajszy dzień był koszmarny, byłam nie wyspanacbo wstałam o 5 i nie zasnęłam już, w pracy 8 gdz na wysokich obrotach, duszno, bolały mnie plecy, a jednak trochę dół ze na kilka miesięcy odchodzę. W domu bolała mnie głowa, ani zasnąć, ani nic. Ale teraz już jestem wyspana, narazie czytam książkę i myśle co będę robić przez nast tygodnie. Na pewno będę tutaj częściej pisać, i nie tylko o sobie ale tez do Was się odnosić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na spokojnie robię sniadanie, ogarne cos w domu, czytam książkę, ide na spacer, robie obiadek, ogarniam jakies tam moje tematy. Ten czas jakos nie ucieka mi miedzy placami, tylko ciesze sie dniem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#873 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A maluch mi się obrócił wczoraj głową do góry, część dnia leżał poprzecznie, co było bardzo niewygodne, a teraz jest lepiej, ale czuję kopniaczki na dole ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuje skurczów w nocy ałć ![]() za nami już ogarnianie mieszkania, przed ewentualną wyprowadzką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no więc Kochane kciuki sie przydały, bo tak na 90% zmieniamy mieszkanie ![]() ![]() tylko problem mamy z czasem, bo na nasze mieszkanie ktoś wchodzi 1.05 i mamy tydzień żeby się wynieść ![]() noo i zrobić zakupy, bo tutaj mamy kanapę, a tam chcemy zrobić sypialnię, więc łóżko musimy kupić, jakieś firany, bo teraz mamy okna dachowe, więc nie były potrzebne.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, przepraszam, że ostatnio tak słabo z odzywaniem się, ale jestem niesamowicie poirytowana wyborem wózka, że sama ze sobą nie wytrzymuję.. Jak już znajduję w miarę lekki wózek, to okazuje się, że gondola jest tak nisko osadzona, że mam ją mniej więcej na wysokości kolan, oczywiście wszystko po wymiarach. Szukajac używanych wózków, ciągle wracam do Joie Mytrax, bo nagle problemem stało się czy te spacerówki z wózków 2w1 są w ogóle używane. Czy nadają się do czegokolwiek? Nie wiem no.
![]() Przepraszam, ale musiałam się wyżalić.. ![]() Musimy fotel kupić, na którym będę mogła sobie przysiąść i karmić (bo teraz mam tylko łóżko, po którym boli mnie kręgosłup (ale nie ciążowo, inna sprawa i krzesła). Kwestia taka, że jak kupie używany wózek, to będę mogła pozwolić sobie na fotel droższy niż 300 zł z mega zapadającym się siedziskiem. ![]() Winowajcą mych obecnych rozsterek są mój wzrost do nieba, problemy z kręgosłupem i organiczone pieniążki. Niech ktoś mi po prostu da wózek, danym nie pogardzę i będę używać, bo przecież jak za darmo, to jak nie brać i korzystać? ![]() ![]()
![]() |
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a gondola jest tutaj w razie czego: https://ewozki.eu/pl/p/Joie-Ramble-X...2C-Mytrax/3079 nie poddawaj się ![]() ![]() mnie złości fakt, że wszystko co mi się podoba i gdzieś mam odłożone linki, wzorów kocyków czy pieluszek to za dnia na dzień wszystkie stają się niedostępne.. jak się będę dłużej z tym guzdrać, to będę musiała kupić takie jaki są, a nie jakie mi się podobają ![]()
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-21 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Wtajemniczenie
|
Anima, witamy w gronie l4 !!
![]() U nas tez lato, zaraz ide na lezaczek troche sie powygrzewac i wypocząć po wczorajszej eskapadzie do galeri Elu, ogromne kciuki za zmiane mieszkania Kochana !!! Norciu rozumiem Twoje rozterki, ale cos bedziesz musiala wybrać. U nas z budzerem tez kiepsko, ale staramy sie za bardzo tego nie rozkminiac i cieszyc się chwilą - wozek zawsze mozna sprzedać, kupic potem leciutka spacerowke. Nie martw sie Kochana ![]() U mnie dzisiejsza noc tragedia. Mialam zgage, bolal mnie brzuch, nie moglam spać. O pierwszej poszlam na "posiedzenie zarządu", jednak nie zakonczyli sie to niczym. Wrocilam do łóżka, wiercilam sie ze zgaga jeszcze chyba z godzine, popijalam wodą, i w koncu zasnelam. Podiedzenie zarządu dokonczylam rano, udalo się dojsc do jakiegoś konsensusu, chociaż nikt nie jest pewny, czy to koniec obrad w dniu dzisiejszym... Dziewczyny, czy my mozemy pić ocet jabłkowy ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Faktycznie czasu macie niewiele, ale chyba najważniejsze jest łóżko - firany mogą poczekać ![]() Co do wózka - jestem pewna, że nie podejmiemy jeszcze dziś decyzji, ale mam nadzieję, że trochę rozjaśni się w naszych głowach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wózki nad którymi się zastanawiamy są lekkie i mają fajne spacerówki, ale z drugiej strony część osób poddaje w wątpliwość amortyzację ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
taaak wiadomo, łózko w pierwszej kolejności, choć bez firanek też będzie dziko ale myślę, że to ogarnę w ciągu tygodnia ![]() klucze mieliśmy dostać już wczoraj, bo mieszkanie jest puste i odmalowane, ale nie mogliśmy się zgadać z właścicielem, jak on miał czas, to ja byłam poza miastem, jak wróciłam to on pojechał. A dziś nie odbiera tel, może oddzwoni nam potem. Liczę, że w poniedziałek już będziemy mogli coś powoli znosić ![]() ![]() ![]() dziewczyny ja jestem z Wami w rozkminach wózkowych, średnio co tydzień zmienia mi się model, który już NA PEWNO kupujemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Norciu tylko no stress ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Udanego leżakowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Rozterki wozkowe... wspolczuje, ale koniec koncow cos znajdziecie. Mnie rowniez przerosly te sprawy i zdecydowalismy sie na wozek ktory byl polecany przez dwoch niezaleznych sprzedawcow, ma dobre opinie i odpowiednie dla nas parametry. Moze i troche drozszy niz planowałam, ale nie mialam sily szukac czegos innego. Jest ten i jest ok! Temat wozkowy zamkniety! Fotel tez musialabym kupic ale skąd mam wziąć kase ja sie pytam? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze nie zastanawialam sie nigdy nad octem jablkowym. Ja dodaje go do salatek itp... Cytat:
![]() Jest 11 a my juz po zakupach, konsultacjach w lokalnym sklepie z art. dzieciecymi i.. lozeczkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#884 | ||||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja jak zwykle z treningu syna nadaję, moja chwila relaksu ![]() Potem intensywnie dość, zakupy, pierogi, wizyta szwagierki i mam nadzieję jeszcze basen wieczorem. Cytat:
![]() Ja powoli mogę odliczać, dziś mam "dziesięciodniówkę" ![]() Cytat:
Mój potrafi czasem co pół godziny fiknąć w te i we wte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurka, jesteś pewna? A nie kokos najpierw pół roku, a później gryka? ![]() Hm, może używany taki ektrop? Na pewno inne mamuśki też go używają, a potem się pozbywają. Ja tak nieraz lubiłam kupić coś lepszego droższego, wiedząc, że się sprzeda później albo no właśnie sama brać używane. A niektóre z takich rzeczy zostały jednak na długo w domu pokochane ![]() ![]() norciu, ja tam jednak przytulam! Może przyjmiesz ![]() Miłego dnia!
![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
Elaa super z mieszkaniem, troche pracy Was czeka, ale to raczej miłe sprawy taka przeprowadzka.
Norka wspólczuje rozterek z wózkiem, bo ja tez należe do osób niezdecydowanych, ale teraz wziełam się na sposób, jak coś mi się podoba to albo od razu kupuje, albo piszę na listę, że do kupienia i później już nawet nie patrze na inne modele. A czemu się zastanawiasz czy będziesz uzywac spacerówki z 2 w 1? Z tego co widze po dzieciakach w rodzinie czy u znajomych to własnie spacerówki są używane i eksploatowane głownie, bo gondola czasem bardzo krótko, a mam też kolezanke ktora w ogóle gondoli nie kupowała, dziecko z maja. ja tam mam nadzieje że mój egzemplarz nie będzie protestował przed spacerami w gondoli i mam zamiar ją uzytkować intensywnie. A jeszcze wyjaśniam, na L4 to ja w ogóle nie będę, mam DG i taką prace, że cokolwiek to ja będę pewnie do dnia porodu pracować. Ale w porównaniu do tego co było to jest nic. Poki co dzis na zmiane czytam książke- własnie skonczyłam jedno czytadło, zaraz zobacze co jeszcze mam, i sprzątam. Od jutra tak gdzieś do srody poplanowalam jakieś sprawy,żeby codziennie mieć jakieś wyjście. No i przede wszystkim planuje dbać o siebie i kompletować wyprawke oraz drobne remonty nadzorować. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszukam tego ektropa używanego tylko ze mieszkam troche na za ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Blanka, Pola co u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja byłam dziś na IP,teraz usypiam syna i chyba idę leżeć póki mogę.
Elu,fajnie,że się przeprowadzasz. Norka, ja mojej siostrze która rodzi w lipcu, polecałam zastanowić się nad Joie 2w1. Ja mam tylko spacerówkę jest ok. Mogę pojechać na polną drogę i do sklepu a ta z zestawu z gondolą była duża, ciężka. Jeżdżenie w.sklepie było utrapieniem. Teraz bym kupiła samą gondole i potem spacerówke albo od razu mytraxa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Elaaa gratuluje zmieny mieszkania! Super!
Norka rozumiem nie zdecydowanie w temacie wózka, ja powiem szczerze, że gdyby M. Wyraził zgodę na używany, to bym kupiła używany wózek głęboki, a potem porządna lekka spacerowke. U was naprawdę ważna jest waga wózka, więc to by był u mnie priorytet. Ja się cieszę, że ten temat jest zamknięty u nas ![]() Kropka super, że macie już łóżeczko!! ![]() ![]() ![]() No i co do materaca to dość logicznie to pani że sklepu wyjaśniła ![]() Asiaczek dlaczego byłaś na IP? Co się dzieje?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-21 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
Kropka, anima, Blanka dziękuję!
![]() ![]() ![]() Folinko dziękuję! tak, ta to też my kobiety z tym niezdecydowaniem ![]() ![]() u Ciebie intensywny dzień, super! miłego! ![]() ![]() asiaczku co jest, czemu ip? ![]()
![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dość ciężkie dni, przez nieuczciwosc faceta z Pracy M. No i niedopatrzenie mojego męża jesteśmy w upie ponad 1000zl na minusie... Do tego ostatnio M. Zostawił u dentysty 1500zl więc odczujemy brak kasy :/ M. Jutro z tej okazji jedzie na tydzień do Holandii żeby się odbic finansowo ![]() Żałuję, że zrezygnowałam z karty kredytowej... Zawsze była jakaś kasa w sytuacji kryzysowej... :/ No ale trudno, ludzie mają większe problemy, to już wam nie marudzę.. Cycki do przodu, głowa do góry, będzie dobrze!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-21 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Wtajemniczenie
|
Ela
![]() ![]() ![]() ![]() Norka coś wymyślicie ![]() ![]() I tak jak pisze Blanka, cieszę się, że ten etap już za mną ![]() Kropka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas finansowo tez powoli krucho... ostatnio mialam stluczke i otrzymalam odszkodowanie- auto jest nadal zarysowane a pieniedzy juz nie ma... Ale jakby nie patrzec mamy juz chyba wszystko najwazniejsze! Lozeczko, wozek, fotelik, komode, jakies tam ciuszki. Od biedy bedzie ok... No jeszcze ta dostawka.... cos kojarze, ze ktoras z Was kupowala dostawke MillyMillo (czy jakos tak)- czytalam niepochlebne opinie- ze materac do bani, ze jest niestabilne... może macie jakies swoje opinie? Kusi mnie chicco next 2me ale cena... uzywane są o max 100zl tansze wiec dla mnie gra nie warta zachodu bo moge poszukac i znalezc w sklepie nowa na jakiejs przecenie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wina M. Nie dopilnowal tego, że drugi kierowca po przekazaniu pieniędzy nie podpisał się na zaświadczenie, że te pieniądze pobrał.. Wtedy był wyjazd na 500 osób zamieszanie... Eh nie ma co tłumaczyć męża, no zawalił sprawę ale cóż, każdemu się może zdarzyć. I przy rozliczeniu wyszedł minus. No to jedynie mnie Uspokaja, ale szkoda, że znów M. Będzie tydzień za granicą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak piszesz, pomyłki się zdarzają, jesteśmy tylko ludźmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Byłam na IP, bo ostatnio Wam pisałam,że mi twardnieje brzuch i mam bóle jakby okresowe. Cały czas ten brzuch był twardy i coś mnie bolało w lewym boku to w końcu pojechałam na IP. Ale wszytko jest raczej dobrze, tylko wychodzi to,że muszę dużo biegać za synkiem:/
Blanka, przykra sprawa z tą kasą, ale faktycznie nie ma co tego roztrząsać i dobijać męża. A jak babcia?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: doczytałam, dobrze, że to nic poważnego ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-21 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie daje mu tego odczuć, bo widzę, że jest wściekły sam na siebie, za te kasę mieliśmy już kupić wszystko dla małej i zamknąć temat... A teraz na nowo musi ogarnąć.. Do tego widzę, że nie chce, boi się już mnie sama zostawiać, niby są rodzice w domu, ale widzi ze ja juz jestem duza ![]() Za dobrze było, coś się musiało zepsuć eh.. Życie. Ale nadal się będę pocieszać, że to TYLKO tydzień! Co do babci, to kiepsko... Naprawdę ciężka sprawa, wiecie że przedwczoraj, przed snem nie wzięła takiego balkoniku/chodzika, który jej pomaga w chodzeniu w razie jakby się jej w głowie zakręcilo i się przewróciła na wielką szklana donice, która rozciela jej twarz, krew sie lała, a ona nawet do nas nie zadzwoniła.. Założyła jakiś tam plaster, poszła spać.. Rano jak tam weszłam, zobaczyłam krew na podłodze, to prawie zawału dostałam, a potem spojrzałam na nią i pierwszy raz poczułam wściekłość, ale nie na nią, a raczej na to, że jestem bezradna na to jak bardzo jest uparta.. Koszula nocna zakrwawiona, a ona stwierdziła, że nie dzwoniła do nas, bo byśmy ja na szycie zawiezli, a ona się boi szycia.. Samo się zrosnie.. Ehh Po rozmawiałam z nią bardzo dosadnie, powiedziałam, jej ze jak ona nie potrafi do nas zadzwonić w takiej sytuacji, to po prostu bierzemy ja do nas, będzie mieszkac na dole, skoro nie możemy jej zaufac, bo Tu chodzi o jej bezpieczeństwo.. Że jeśli nie robi nic w tym kierunku aby było lepiej i bezpieczniej to niestety może już się pakować. To ja troche chyba zdziwiło i potrzasnelo, bo zaczęła przepraszać, że ona już zacznie uważaci itp.. Ma ostatnia szansę.. Ale i tak montujemy dwie kamery u niej w mieszkaniu, żeby mieć ja na podgladzie. Bo ja z mamą dostaniemy zawału z nerwow. Teraz jak M Pojedzie jutro, to będę tam chodzić spać przez ten tydzień.. Będę ja miała na oku. Wybaczcie za moj wywód, ale jakoś chyba musiałam się wygadac.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-21 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
Blanka ciężka sytuacja z babcią. No i wyjazd TZ... wszystko sie teraz nagromadzilo! Ale po to tutaj jestesmy, zeby sie wygadac! Uwazaj tylko tez na siebie
![]() Asiaczek dobrze ze pojechalas sprawdzic co i jak! Faktycznie pewnie syn daje Ci w kosc... dlatego korzystaj jak on spi albo jest poza domem to Ty odpoczywaj! Sciskam mocno ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Blanka faktycznie babcia daje wam popalić.
Co do pieniędzy to tak jak piszesz tródno stało się i nic nie zmienicie a rozstrzasanie tego też nie ma sensu. Jakoś się ułoży. Nic nie napisałaś o sobie jak się czujesz? Te plamienia na pewno ustały a te upławy ? Masz nadal? Asiaczku trzeba trochę zwolnić, wiem że będzie ciężko ale jeszcze trochę, korzystaj z odpoczynku kiedy masz tylko możliwość ![]() Polu jak sytuacja ? Przesyłam buziaki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.