Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 23:22   #541
Agula 88
Zakorzenienie

Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

zdzira to za wielkie słowo rzeczywiście masz racje, jak znajdę jakieś określenie na te rozpieszczone, chamskie, odpicowane, nie szanujące nikogo przeważnie 14-19 latki które spotkam to dam znać.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 00:00   #542
inc0rrect
Zakorzenienie

To jak sie ubierają, zachowują niektóre dziewczyny to każda z nas wie i o tym nie będę już wspomnać.

Jednak najbardziej mnie przeraża to jak one SAME SIEBIE nazywają
"suka" "dziw**" "foczka" co to do choley moda na to!;/ Jak można tak o sobie powiedzieć...eee...jakaś staroświecka jestem, bo nie dążę do tego żeby być "zdzirowatą, wredną sunią"

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 01:03   #543
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
To jak sie ubierają, zachowują niektóre dziewczyny to każda z nas wie i o tym nie będę już wspomnać.

Jednak najbardziej mnie przeraża to jak one SAME SIEBIE nazywają
"suka" "dziw**" "foczka" co to do choley moda na to!;/ Jak można tak o sobie powiedzieć...eee...jakaś staroświecka jestem, bo nie dążę do tego żeby być "zdzirowatą, wredną sunią"
Też to zauważyłam.Jedna do drugiej mówi "cipeczko co słychać?". Hmm ja wolę jednak po imieniu.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 04:11   #544
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam.Jedna do drugiej mówi "cipeczko co słychać?". Hmm ja wolę jednak po imieniu.
Dokladnie a póżniej się dziwią ,że nikt ich nie traktuje poważnie i z szacunkiem...
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 09:18   #545
shonya
Raczkowanie

One się tak nazywają, bo się buntują przeciwko zwykłym ludziom! Jak były nieśmiałe, to mówiły sobie 'cześć Monika', ale teraz jako wyraz buntu trzeba mówić 'joł c*pko'
Wybaczcie, ale nie mogłam tej ironii w sobie powstrzymać. Po prostu jak można mówić, że to wynik buntu?
Zbuntować to się można przeciwko rodzicom i ubierać w powyciągane swetry i nosić czaszki na bluzach. Można się zbuntować przeciwko szkole i nie odrabiać zadań. Ale jak można się zbuntować przeciwko całemu światu i na znak ubierać się w wyzywające ciuchy oraz robić wulgarny makijaż? A te odzwyki między sobą? "patrz, jak się lampi, pewnie chce dostać po ryju". To też jest bunt?
Nie usprawiedliwiajmy takiego zachowania buntem! Bo to zwyczajny brak szacunku do otoczenia, ale PRZEDE WSZYSTKIM do samego siebie.
shonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 10:07   #546
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shonya Pokaż wiadomość
One się tak nazywają, bo się buntują przeciwko zwykłym ludziom! Jak były nieśmiałe, to mówiły sobie 'cześć Monika', ale teraz jako wyraz buntu trzeba mówić 'joł c*pko'
Wybaczcie, ale nie mogłam tej ironii w sobie powstrzymać. Po prostu jak można mówić, że to wynik buntu?
Zbuntować to się można przeciwko rodzicom i ubierać w powyciągane swetry i nosić czaszki na bluzach. Można się zbuntować przeciwko szkole i nie odrabiać zadań. Ale jak można się zbuntować przeciwko całemu światu i na znak ubierać się w wyzywające ciuchy oraz robić wulgarny makijaż? A te odzwyki między sobą? "patrz, jak się lampi, pewnie chce dostać po ryju". To też jest bunt?
Nie usprawiedliwiajmy takiego zachowania buntem! Bo to zwyczajny brak szacunku do otoczenia, ale PRZEDE WSZYSTKIM do samego siebie.
czesto tez brak kultury i dobrego smaku...
Stary 2008-07-22, 11:22   #547
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
wszystko sie wyjasnilo gdy przyjechali rodzice.. mamusie do lasu przyjechaly na 10cm szpileczkach, wytatuowane.. a tatusiowie nie lepsi.. i z kogo dziecko czerpie przyklad?
oj będę sie buntować bo takie stwierdzenia przyprawiaja mnie o naprawde niezdrowo wysokie cisnienie!!

nie bede sie wywnetrzac na temat wymalowanych 10 latek bo z tego co zauwazylam to chyba wszystkie a przynajmniej wiekszosc z nas ma na ten temat podobne zdanie.. ale..

uwazam, ze nie powinno sie oceniac na zasadzie dziecko jest niegrzeczne -> mamusia nosi szpilki/jest wytatuowana/tatus ma dlugie wlosy -> sprawa jasna. Bo to nie tak...

mój tz jest wytatuowany, dlugie wlosy, motor i tak dalej i co? patrzac na niego mozna by od razu stwierdzic ze córka to na pewno jakis diabel wcielony a w przyszlosci mala wymalowana dziwe**ka..

tadaaam.. niespodzianka - dziewczynka grzeczna, normalnie ubrana, nie klnąca, chodząca na religie itd - normalna dziewczynka. I to nie jest jednostkowy przypadek - często wlaśnie dzieci 'takich' rodziców, którzy wlasnie najczesciej uchodza za zlych, niedpowiedzialnych i przekazujących jakies marginalne wartosci - wlasnie te dzieci czesto są grzeczne, nie kreują sie na nastoletnie ku***, nie machają tyłkami..

obracając sie właśnie w towarzystwie motocyklistów itd i patrząc na dzieci można doznac jakiegoś no nie wiem.. szoku przekonaniowego, czy jak to nazwać.. bo wlasnie wbrew pozoromte dzieci są właśnie takimi dziećmi jakimi byłyśmy my dawno temu..

dlatego prosze o nieocenianie na zasadzie w/w.. to jak wygląda rodzic nie musi przesądzać o zachowaniu dzieciaczka..
ChatonRoux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 11:43   #548
rare bird
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Nie można nie ocaniać kogoś po wyglądzie czy zachowaniu. Ludzie dzielą się na tych co tak robią na tych co się do tego nie przyznają. Ciekawa jestem czy ci drudzy usłyszą od takiej dziewuchy wulgarnej na ulicy "spie... mi su... z drogi bo ci naj... " pomysli sobie "biedna dziewczyna, pewnie jej rodzice nie kochają, zaproszę ją na kawę to pogadamy szczerze i ją poznam". Jeśli tak to gratuluję.
Świetnie ujęte

Ja bym nie dorabiała jakiejś ideologii buntu czy czegoś do takiej przeklinającej dziewczyny. Po prostu brak kultury i tyle.
Stary 2008-07-22, 12:32   #549
Nethia
Rozeznanie

a to może i ja sie wypowiem najbardziej rozbrajają mnie teksty dziewcząt w stylu "Ty patrz - ta to jest fajna , bo ma fajne ciuchy" no normalnie żal dupe ściska.. jak można kogoś oceniać po wyglądzie?! ... ja rozumiem - nastolatka nie chce wyjść np z domu nie wiem bez tuszu do rzęs , bez błyszczyka , bez kredki - ale przecież i tak sie świat od tego nie zawali jesli ludzie już chcą oceniać to lepiej żeby oceniali to nasze naturalne Ja niż jakąś zasłoniętą kilogramem pudru i makijazu twarz "dorosłej"dziewczyny ... tyle , ze trzeba wziąść pod uwage - że większość to robi ze względu na "elite" .. nie jestes taka lub taka to jesteś odrazu cnotką i nie wiadomo kim ... dla mnie opinia innych ludzi jest malo ważna , ale jak widać dla innych sie liczy ubierasz sie w to co lubisz , to w czym czujesz sie wygodnie , a nie kupujesz specjalnie oryginalne buty , bo "wszyscy" takie mają ...
nie rozumiem czemu ludzie potrafią sie wpiepszać w cudze życie... rozumiem ,że może im nie odpowiadać to co noszą albo to czego sluchają , ale to przecież ich życie .. jesli chcą to sami sobie je spieprzą wkońcu "człowiek najlepiej uczy sie na własnych błędach" i dobrze jesli ktos potrafi z tych błędów wyciągnąć jakieś wnioski ..
Czasy sie zmieniają - tak jak i ludzie .. kiedyś nie było pieniędzy , takich możliwości .. każdy grzeczny , skromny , kulturalny .. a dziś? bogate dzieciaki dostają to czego chcą ...

całegwiazdozaniebiOne

Światło z zewnątrz nie ogarnie wewnętrznej ciemności.

Nethia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 14:25   #550
mycha6969
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nethia Pokaż wiadomość
a to może i ja sie wypowiem najbardziej rozbrajają mnie teksty dziewcząt w stylu "Ty patrz - ta to jest fajna , bo ma fajne ciuchy" no normalnie żal dupe ściska.. jak można kogoś oceniać po wyglądzie?! ... ja rozumiem - nastolatka nie chce wyjść np z domu nie wiem bez tuszu do rzęs , bez błyszczyka , bez kredki - ale przecież i tak sie świat od tego nie zawali jesli ludzie już chcą oceniać to lepiej żeby oceniali to nasze naturalne Ja niż jakąś zasłoniętą kilogramem pudru i makijazu twarz "dorosłej"dziewczyny ... tyle , ze trzeba wziąść pod uwage - że większość to robi ze względu na "elite" .. nie jestes taka lub taka to jesteś odrazu cnotką i nie wiadomo kim ... dla mnie opinia innych ludzi jest malo ważna , ale jak widać dla innych sie liczy ubierasz sie w to co lubisz , to w czym czujesz sie wygodnie , a nie kupujesz specjalnie oryginalne buty , bo "wszyscy" takie mają ...
nie rozumiem czemu ludzie potrafią sie wpiepszać w cudze życie... rozumiem ,że może im nie odpowiadać to co noszą albo to czego sluchają , ale to przecież ich życie .. jesli chcą to sami sobie je spieprzą wkońcu "człowiek najlepiej uczy sie na własnych błędach" i dobrze jesli ktos potrafi z tych błędów wyciągnąć jakieś wnioski ..
Czasy sie zmieniają - tak jak i ludzie .. kiedyś nie było pieniędzy , takich możliwości .. każdy grzeczny , skromny , kulturalny .. a dziś? bogate dzieciaki dostają to czego chcą ...
Tak dostają to co chcą ale TYLKO Ci, którzy mają kasę. Bo niby czemu nie mają mieć jeśli rodzice im to kupują? i mają pieniądze?

nie wierzę, że czasy aż tak bardzo się zmieniły, gdyż zawsze znajdzie się chociaż jedna osoba, która będzie się wywyższać.

ja szczerze mówiąc też nie wyszłabym z domu, bez make-upu , bo juz się do niego przyzwyczaiłam i gdybym go nie miała czułabym się źle. I nie chodzi mi tu o innych ludzi, ale o siebie . I co - już jestem zdzirą tak ?

Co do ubrań hmm, każdy ma swój wybór. Jedni ubierają się tak jak własnie powiedziałaś, żeby było im wygodnie a inni ubierają się tak jak wszyscy czyli zgodnie z modą .

aha i jeszcze jedno. napisałaś, ze nie rozumiesz , że kogoś obchodzi jak się druga osoba ubiera, a sama to skomentowałaś

mycha6969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 15:35   #551
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mycha6969 Pokaż wiadomość
Tak dostają to co chcą ale TYLKO Ci, którzy mają kasę. Bo niby czemu nie mają mieć jeśli rodzice im to kupują? i mają pieniądze?

nie wierzę, że czasy aż tak bardzo się zmieniły, gdyż zawsze znajdzie się chociaż jedna osoba, która będzie się wywyższać.

ja szczerze mówiąc też nie wyszłabym z domu, bez make-upu , bo juz się do niego przyzwyczaiłam i gdybym go nie miała czułabym się źle. I nie chodzi mi tu o innych ludzi, ale o siebie . I co - już jestem zdzirą tak ?

Co do ubrań hmm, każdy ma swój wybór. Jedni ubierają się tak jak własnie powiedziałaś, żeby było im wygodnie a inni ubierają się tak jak wszyscy czyli zgodnie z modą .

aha i jeszcze jedno. napisałaś, ze nie rozumiesz , że kogoś obchodzi jak się druga osoba ubiera, a sama to skomentowałaś
alez nie no właśnie chodziło mi o te dzieciaki , które same biora kase i wydają właśnie ... bo jak rodzice kupują to przeciez nie wrzucą tego czego dostali nie? zresztą rodzice wiedza co kupić dziecku , a co nie
co do wywyższania - popieram 100% .. zawsze sie ktoś znajdzie...
i ja np . też przyzwyczaiłam sie , ze nie wyjde bez make up ( czyli kredki ) i to już poprostu tak we mnie siedzi .. ale jak zdarzy sie , ze wyjde i bez niej to przeciez swiat sie nie zawali i kto tu twierdzi odrazu o zdzirze? chodziło mi tutaj o te osoby , które malują sie baaardzo ( ! ) wyzywająco i to też tyczy ubioru .
i apropo to gdzie niby skomentowalam to jak kto sie ubiera? mi chodziło o makijaż a nie

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-22, 15:41   #552
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha6969 Pokaż wiadomość

właśnie jeśli ktoś ma kase to ma udawać biednego bo komuś będzie przykro? trzeba znać umiar ale bez przesady

tak naprawde to niech każdy ubiera się jak chce , jedne są emo drugie barbie a ja jestem sobą i skoro oni akceptuje siebie w takiej postaci to ok, tylko po co to odwieczna krytyka
mówicie, ze te laski jak sie na nie spojrzy to od razu teksty w stylu "jaka suka" ale skoro patrzycie na nie z pogardą to one dobrze o tym wiedzą, a same nie zachwoujecie sie lepiej mówiąc na cały głos jakie to one są niewychowane
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 15:54   #553
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
właśnie jeśli ktoś ma kase to ma udawać biednego bo komuś będzie przykro? trzeba znać umiar ale bez przesady

tak naprawde to niech każdy ubiera się jak chce , jedne są emo drugie barbie a ja jestem sobą i skoro oni akceptuje siebie w takiej postaci to ok, tylko po co to odwieczna krytyka
mówicie, ze te laski jak sie na nie spojrzy to od razu teksty w stylu "jaka suka" ale skoro patrzycie na nie z pogardą to one dobrze o tym wiedzą, a same nie zachwoujecie sie lepiej mówiąc na cały głos jakie to one są niewychowane

Myślę, że tu nikt (po wypowiedziach to wnioskuje) nie krzywidzi zadnych dziewczynek odceniajac je jedynie po wygladzie...
wiadomo ze sa bogate, wypindowane dziewczyny ale bardzo mile ulozone itd...

ale mowimy tutaj o innym typie, zupelnie. I nie udawaj ze wokol nas nie ma zadnych "zdzirowatych panienek" bo sa...a ocenia sie je po zachowaniu, wygladzie w dalszej kolejnosci....

wiem, wiem zaraz bedziesz je bronic ale nic nie usprawidliwia wulgarnego zachowania w stosunku do swoich kolezanek, osob obcych i uwazania sie przez nie za Bog wie kogo...;/
Myślę, że sam wulgarny ubiór, farba na włosy i ostry makijaż 13-14-15-16 latek nie wywolal by takiej dyskusji tutaj...ale udawanie kurewek ich wyuzdanie, hamskosc i to ze rodzice na to patrza (lub nie) i sie na to godza to juz problem...bo co bedzie za pare lat...??

Mysle że za to zjawisko odpowiedzialny jest internet juz pomiajac zachowanie gwiazd czy bohaterek amerykanskich serialow...ale wyuzdane zdjecia polskich nastolatek na polskich portalach-znajduja nasladowczynie

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Stary 2008-07-22, 16:06   #554
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że tu nikt (po wypowiedziach to wnioskuje) nie krzywidzi zadnych dziewczynek odceniajac je jedynie po wygladzie...
wiadomo ze sa bogate, wypindowane dziewczyny ale bardzo mile ulozone itd...

ale mowimy tutaj o innym typie, zupelnie. I nie udawaj ze wokol nas nie ma zadnych "zdzirowatych panienek" bo sa...a ocenia sie je po zachowaniu, wygladzie w dalszej kolejnosci....

wiem, wiem zaraz bedziesz je bronic ale nic nie usprawidliwia wulgarnego zachowania w stosunku do swoich kolezanek, osob obcych i uwazania sie przez nie za Bog wie kogo...;/
Myślę, że sam wulgarny ubiór, farba na włosy i ostry makijaż 13-14-15-16 latek nie wywolal by takiej dyskusji tutaj...ale udawanie kurewek ich wyuzdanie, hamskosc i to ze rodzice na to patrza (lub nie) i sie na to godza to juz problem...bo co bedzie za pare lat...??

Mysle że za to zjawisko odpowiedzialny jest internet juz pomiajac zachowanie gwiazd czy bohaterek amerykanskich serialow...ale wyuzdane zdjecia polskich nastolatek na polskich portalach-znajduja nasladowczynie
nie mówie ze wokół nie ma zdirowatych panienek, są i to wokół mnie i wokół każdego, ale nie każda która na 1 rzut oka wygląda na zdzire nią jest
a co może zrobić rodzic? zabrać kosmetyki, zabrać wszystkie ubranai i kupic inne?
Stary 2008-07-22, 16:08   #555
Nethia
Rozeznanie

Cytat:

no bez przesady kto tu mówi , że ktos miałby kogoś udawac kim nie jest? jak ktos ma kase - to niech sie cieszy , ze ją ma , bo mógl trafić gorzej tylko jakoś tak z głowa i umiarem , a nie ze podejdzie i "cześć biedaku , wiesz bo ja mam kase , a Ty nie"
i oczywiście - kazdy jest inny , inne gusta i co do emo , barbie itp ja nic nie mam nie wiem jak inni , ale ja opini o innych ludziach nie krzycze na głos jak miałaś to prawdopodobnie na myśli jesli nawet jest suką - to niech jest .. Boże jej wybór nie? jej życie , jej ciało , jej sprawa... poprostu żal mi takich osób i tyle już nawet nie wygląd .. ale ich zachowanie.. no przeciez masakra jakas ... ;/

Cytat:

podpisuje sie pod tym ... dziwie sie tylko , że ich rodzice przymykają na to oko

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-22, 16:27   #556
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
no bez przesady kto tu mówi , że ktos miałby kogoś udawac kim nie jest? jak ktos ma kase - to niech sie cieszy , ze ją ma , bo mógl trafić gorzej tylko jakoś tak z głowa i umiarem , a nie ze podejdzie i "cześć biedaku , wiesz bo ja mam kase , a Ty nie"
i oczywiście - kazdy jest inny , inne gusta i co do emo , barbie itp ja nic nie mam nie wiem jak inni , ale ja opini o innych ludziach nie krzycze na głos jak miałaś to prawdopodobnie na myśli jesli nawet jest suką - to niech jest .. Boże jej wybór nie? jej życie , jej ciało , jej sprawa... poprostu żal mi takich osób i tyle już nawet nie wygląd .. ale ich zachowanie.. no przeciez masakra jakas ... ;/

podpisuje sie pod tym ... dziwie sie tylko , że ich rodzice przymykają na to oko
no niektórzy tak robią
czytałam kilak takich postów typu
"szłam wieczorem a tam pod dyskoteką jakaś małolata chwaliła sie ile to ona nie wypiła i z kim nie spała wiec podeszłam i powiedziałam jej co o niej myśle i usłyszałam cenzuralną odpowiedz"
albo
"byłam w sklepie oglądałam bluzki a tam jakaś małolata uderzyła mnie z bara prawdopodobnie specjalnie i nie powiedziała przepraszam, a później jej koleżanka też prawie a by uderzyła mnie z bara ale się odsunęłam a jak wychodziłam ze sklepu to powiedziałam na cały głos do mojego TŻta że są nieywchowane" to swiadczy o tym, że owa wizażanka sama nie ma 100% kultury
Stary 2008-07-22, 16:39   #557
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
no niektórzy tak robią
"szłam wieczorem a tam pod dyskoteką jakaś małolata chwaliła sie ile to ona nie wypiła i z kim nie spała wiec podeszłam i powiedziałam jej co o niej myśle i usłyszałam cenzuralną odpowiedz"
albo
"byłam w sklepie oglądałam bluzki a tam jakaś małolata uderzyła mnie z bara prawdopodobnie specjalnie i nie powiedziała przepraszam, a później jej koleżanka też prawie a by uderzyła mnie z bara ale się odsunęłam a jak wychodziłam ze sklepu to powiedziałam na cały głos do mojego TŻta że są nieywchowane" to swiadczy o tym, że owa wizażanka sama nie ma 100% kultury
ehh .. tragedia i tyle innym wytykają , a sami nie lepsi jak już chcemy kogoś oceniać , zacznijmy od siebie

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-22, 16:48   #558
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ehh .. tragedia i tyle innym wytykają , a sami nie lepsi jak już chcemy kogoś oceniać , zacznijmy od siebie
no to o tym mówie, ze krytykujemy innych a sami jesteśmy tacy sami, bo wszystkie wizażanki mówią, ze najbardziej chodzi o zachowanie a ubiór to swoją drogą
Stary 2008-07-22, 21:37   #559
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
no to o tym mówie, ze krytykujemy innych a sami jesteśmy tacy sami, bo wszystkie wizażanki mówią, ze najbardziej chodzi o zachowanie a ubiór to swoją drogą
nio .. w mniejszym czy większym stopniu , ale podobni tyle ,że nie ogłaszam światu wszem i wobec - "patrzcie idzie zdzira" .. bez przesady .. to już jej sprawa nie moja .. a popatrzyć czasem można , bo od tego są oczy i wlasnie dzieki takiemu patrzeniu wiem , zeby nie popełniac ich błędu

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-22, 22:18   #560
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
no bardzo mi przykro,ale ja nie wkładam różowej mini i gorsetu z lateksu.
nie zataczam sie pijana po ulicach ,nie maluję sie wyzywająco-tylko na sylwestra.
nie przeklinam i nie zaczepiam nikogo na ulicy z nudów.
więc nie muszę sie prostować ,a oceniać bede,bo to moje prawo.

wystawiana na pośmiewisko ludzi,liczy się z tym,ze bedą plotkowac.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 22:26   #561
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
no bardzo mi przykro,ale ja nie wkładam różowej mini i gorsetu z lateksu.
nie zataczam sie pijana po ulicach ,nie maluję sie wyzywająco-tylko na sylwestra.
nie przeklinam i nie zaczepiam nikogo na ulicy z nudów.
więc nie muszę sie prostować ,a oceniać bede,bo to moje prawo.

wystawiana na pośmiewisko ludzi,liczy się z tym,ze bedą plotkowac.
ale kto tutaj odrazu mówi o ubiorze czy makijazu każdy ma swoje wady , ale przeciez najlepiej mówić o wadach innych nie? oczywiscie ze masz prawo oceniac - wolny kraj .. ale zastanów sie ... czy tak naprawde jesteś aniołkiem bez grzechu? i akurat mi tutaj chodziło o ocenianie i wykrzykiwanie jaka to ta laska nie jest dziwkowata ale jesli ktos swoją opinie zostawia dla siebie to przecież ok bo kazdy to robi tylko , ze niektorzy sie do tego przyznaja a inni nie

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-22, 23:18   #562
Agula 88
Zakorzenienie

Mirelkaaa a co ty tak bronisz tych dziewczyn ? przytoczyłaś moja wypowiedz o sklepie a co idzie odpicowana małolata która ma wszystkich gdzieś brak szacunku do wszystkich walnęła mnie z bara a ja miała to olać albo sie uśmiechnąć?Zero przepraszam.Może miałam powiedzieć to co że wyglądasz jak zdzira ja nie oceniam po wyglądzie to co że mi za*** z bara( sory za słownictwo) Jesteś bogatsza to możesz tak traktować ludzi.Może nie tylko ja jej coś powiem to sobie przemyśli i się nauczy.
Stary 2008-07-22, 23:26   #563
Agula 88
Zakorzenienie

i po pierwsze źle skopiowałaś bo nie napisałam na cały głos tylko głośno jeżeli ktoś jest nie wychowany to tylko współczuć .Nie darłam się tylko powiedziałam tak żeby to tylko one to usłyszały a nie pół sklepu)
Stary 2008-07-22, 23:28   #564
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
ale kto tutaj odrazu mówi o ubiorze czy makijazu każdy ma swoje wady , ale przeciez najlepiej mówić o wadach innych nie? oczywiscie ze masz prawo oceniac - wolny kraj .. ale zastanów sie ... czy tak naprawde jesteś aniołkiem bez grzechu? i akurat mi tutaj chodziło o ocenianie i wykrzykiwanie jaka to ta laska nie jest dziwkowata ale jesli ktos swoją opinie zostawia dla siebie to przecież ok bo kazdy to robi tylko , ze niektorzy sie do tego przyznaja a inni nie
sa ustalone reguły morlane.jeśli ktoś je przekroczy to trudno,żeby nie skomentować.
jeśli w szkole nie wolno nosic mini-to zasada
w pracy w banku nie można chodzić bez rajstop-to tez zasada ustalona
nastolatkom nie można sprzedawac alkoholu i tytoniu -to też zasada

są reguły i zasady,które można przekroczyc,ale w granicach przyzwoitości.
nastolatka drinknięta?-moze być,ale szanująca się,a nie nawalona drze mordę na całe miasto.
można tak wyliczać w nieskończoność i spierać się.
ja staram sie nie przekraczac tych granic.nie mówię,że jestem aniołem,ale na litość boską mówimy tu o skrajnych przypadkach.

może ja się do takich zaliczam,bo np jeżdżę na rolkach z 13 -to letnim synem?może ktoś tak myśli,ale uważam ,że mieszczę sie w granicach przywoitości.

ZA INNYCH NIE ODPOWIADAM,tylko za swoje grzechy
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 00:33   #565
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
no niektórzy tak robią
albo
co do pierwszego to moim zdaniem nalezy tylko czekac az gówno dorosnie i nie wdawac sie w dyskusje bo do czyjegos zycia nie ma co sie wtracac a
co do drugiego przykładu to sama bym to tak pewnie skomentowała...co to ma znaczyć ze jakas dziewczyna bedzie sobie trącała każdego i to specjalnie by udowodnic ze co jest lepsza czy po cholere! brak wychowania i mysle ze nikt nie powinien pozwolic sobie zeby byc popychany przez jakas małolate...a z kultura nie przesadzajmy, bo w zyciu sie nie da byc kulturalnym w 100% jak sie ma doczynienia z takim chamstwem jak to naprzykład
i dodam ze ten przylad zachowania mozna zakwalfikowac smialo do zachowania "małych ździr"

Stary 2008-07-23, 11:12   #566
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
są reguły i zasady,które można przekroczyc,ale w granicach przyzwoitości.
nastolatka drinknięta?-moze być,ale szanująca się,a nie nawalona drze mordę na całe miasto.
można tak wyliczać w nieskończoność i spierać się.
ja staram sie nie przekraczac tych granic.nie mówię,że jestem aniołem,ale na litość boską mówimy tu o skrajnych przypadkach.

może ja się do takich zaliczam,bo np jeżdżę na rolkach z 13 -to letnim synem?może ktoś tak myśli,ale uważam ,że mieszczę sie w granicach przywoitości.

ZA INNYCH NIE ODPOWIADAM,tylko za swoje grzechy
popieram .. tyle , ze hm.. niektóre nastolatki chyba nie znają swojej wartości
co do skrajnych przypadków - to też sie zgodze .. ale tylko te skrajne co ida miastem w mini z wyzywającym make upem i jeszcze potrafią podejść i z bara ;/

a to , że jedzisz z synem na rolkach to wg mnie świetny pomysł na spedzanie czasu z dzieckiem i przy okazji ( dla tych co lubią jeździć na rolkach ) sama przyjemność a jak ktoś tego nie docenia to sie poprostu nie zna

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-23, 11:31   #567
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
Mirelkaaa a co ty tak bronisz tych dziewczyn ? przytoczyłaś moja wypowiedz o sklepie a co idzie odpicowana małolata która ma wszystkich gdzieś brak szacunku do wszystkich walnęła mnie z bara a ja miała to olać albo sie uśmiechnąć?Zero przepraszam.Może miałam powiedzieć to co że wyglądasz jak zdzira ja nie oceniam po wyglądzie to co że mi za*** z bara( sory za słownictwo) Jesteś bogatsza to możesz tak traktować ludzi.Może nie tylko ja jej coś powiem to sobie przemyśli i się nauczy.
bronie ich dlatego, ze wszystkie je krytykujecie, a mnie się wydaje, ze ona mają w tym jakiś cel, to tak jak krytykowanie anorektyczek, bulimiczek tylko dlatego, ze nie radzą sobie z życiem, były grube było źle, są chude jest jeszcze gorzej, a te dziewczyny były zwyczajne to byc może im dokuczali zmieniły się to znowu je krytykują

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
i po pierwsze źle skopiowałaś bo nie napisałam na cały głos tylko głośno jeżeli ktoś jest nie wychowany to tylko współczuć .Nie darłam się tylko powiedziałam tak żeby to tylko one to usłyszały a nie pół sklepu)
pisałam z pamięci, ale to bez różnicy

Cytat:
co do pierwszego to moim zdaniem nalezy tylko czekac az gówno dorosnie i nie wdawac sie w dyskusje bo do czyjegos zycia nie ma co sie wtracac a
co do drugiego przykładu to sama bym to tak pewnie skomentowała...co to ma znaczyć ze jakas dziewczyna bedzie sobie trącała każdego i to specjalnie by udowodnic ze co jest lepsza czy po cholere! brak wychowania i mysle ze nikt nie powinien pozwolic sobie zeby byc popychany przez jakas małolate...a z kultura nie przesadzajmy, bo w zyciu sie nie da byc kulturalnym w 100% jak sie ma doczynienia z takim chamstwem jak to naprzykład
i dodam ze ten przylad zachowania mozna zakwalfikowac smialo do zachowania "małych ździr"
a moze właśnie dorośnie na szczęśliwą, mądrą osobe cieszaąco sie życiem więc czemu od razu ja skreślasz jeśli uważasz ze dziewczyna któa uderzyła kogoś z bara bez przepraszam to "zdzira" to wybacz
Stary 2008-07-23, 13:16   #568
women101
Zadomowienie

GG do women101

niech po prostu znikną gimnazja(nie twierdze ,ze się to tyzy tylko gimnazjalistek ale w większosci" czemu nie może powrócić 8 klas podstawóki wcześniej czegoś takiego nie bylo...
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 13:54   #569
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
niech po prostu znikną gimnazja(nie twierdze ,ze się to tyzy tylko gimnazjalistek ale w większosci" czemu nie może powrócić 8 klas podstawóki wcześniej czegoś takiego nie bylo...

nie wiem czy to by coś zmieniło ... wkońcu "elita" to "elita" ... co za różnica czy znajomi tu czy klase wyżej .. tego akurat już nie zmienimy ... zresztą ... to przeciez ich życie nie nasze nie? ich wybór i ich sprawa... a najlepiej to żebyśmy swoją opinie zostawiały dla siebie ... bo nie wierze zeby 1 komentarz im cos przemówił czy też nie ..

całegwiazdozaniebiOne

Stary 2008-07-23, 14:39   #570
independent99
Raczkowanie

Cytat:
no niektórzy tak robią
albo
Co to pierwszego przykładu, to ja bym na takie zachowanie nie zareagowała, bo nie lubię się wtrącać do takich spraw, w końcu każdy ma swój rozum i niech sobie robi, co chce...
Ale co do drugiego to hmmm... uważam, że wizażanka, która była w tej sytuacji, postąpiła normalnie, sama również skomentowałabym takie prostackie zachowanie. Gdyby mówiła coś głośno o wyglądzie itd. bez żadnego powodu, to ok, można by było to jeszcze odebrać jako niekulturalność, ale skoro te dziewczyny same prowokowały...
independent99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości