|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
mało! Nie, nie odchudzam się, wychodzę z ED. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nie, ja tak jem. sniadanie b duze a potem coraz mniej, ech. to moj wczorajszy jadlospis, nie mialam zbytniej ochotty na jedzenie. ech, malo? ;]] Jadlam tyle, ile mialam ochote. Dzieki, Aralko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak ciężko policzyć? Przecież masz nawet podaną gramaturę, wystarczy zerknąć do tabelek. Bez przesady...
![]() |
#3934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Przyczajenie
|
moze i 5% to duzo ale na sniadanie to chyba nie powinnam az tak sobie odmawiac? przeciez spale to w ciagu dnia? czy się moze myle...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
To, że ja jem mało nie znaczy, że tego nie zauważam i z tym nie walczę
![]() A innym mogę chyba napisać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3938 |
Raczkowanie
|
Uśmiecham się ładnie o ocenę
![]() ![]() ![]() Śniadanie: placuszki z płatków owsianych (3 łyzki płatków owsianych,1 jajko, starte jabłko, cynamon, słodzik, smażone na łyżeczce oliwy z oliwek- pycha,pycha,pycha!); szklanka mleka sojowego II śniadanie: wieśniak lekki, big jabłko Obiad: sałatka z kurczka (kapusta pekińska, ok.0,5 szklanki groszku z puszki, 0,5 ogórka, zielona papryka, kiełki, 200g piersi z kurczaka) Podwieczorek: 0,5 wieśniaka lekkiego, łyżka pestek dyni Kolacja: 4 kotlety sojowe (tylko gotowane, nie panierowane, nie smażone ani nic z tych rzeczy), 0,5 paczki Warzyw na patelnię (mam nadzieję, że uda mi się dorwać jakieś bez ziemniaków, bo ostatnio jakoś marniutko z tym w okolicznych sklepach).
#3939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
gdyby którejś z dziewczynek się nudziło, to za ocenę się nie obrażę
![]() R (godz 7) Ś bułka grahamka, serek homogenizowany (godz 10) II Ś serek wiejski, z łyżeczką otrębów pszennych, połową pomidora i 1 kawałkiem chrupkiego chlebka graham bez cukru (godz 13) III Ś ![]() (godz 17) O mała porcja ryżu, z warzywami i bazylią (godz 20) K Twarożek z paroma orzechami włoskimi Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2008-07-22 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Raczkowanie
|
![]() niby U, czuję że wyszło P śn: kilka małych kanapek, jakby połączyć to byłyby 3 duże z razowca z pomidorem+masło+polędwica +ogórek, herbata bez cukru II śn: kilka gotowanych marchewek III śn: kilkanaście ciasteczek kruchych mojej mamy i 4 kostki czekolady ![]() ![]() później wypiłam cappuchino czekoladowe... Obiad: ziemniaki, ryba smażona na oliwie z warzywami, surówka z ogórka+pomidor+sos z jogurtu P; jabłko K: pewnie kanapki z dżemem, serem białym, szynką, pomidorem, ogórkiem.. ![]() ![]()
#3943 |
Gość
|
P jak zawsze
Iśn: owsianka werki (nigdy mi się nie nudzi) ![]() ![]() IIśn: kanapka z jajkiem fresh point (jajeczko, ciemny chlebek z ziarnami, sos majonezowy, sos czosnkowy, pomiodr, sałata) + 0,5 l coca-coli. ![]() Ob: (reszta w wczoraj) zupka - rosół domowy z makaronem kotlet schabowy tym razem z panierką (1 jajko, bułka tarta), cienko rozbity ogórki kiszone (4) + herbata z cukrem (1,5 łyżeczki) ziemniaki z wody D: kilka (7) wafelków orzechowych + herbata jak wyżej ![]() P: owsianka - porcja nr. 2 ![]() K: tuńczyk w oleju z pomidorkiem (puszka, 2 pomidory) + 4 kromki chleba z masłem. ![]() Do oceny ![]() |
![]() |
![]() |
#3944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3946 |
Rozeznanie
|
Od jutra zamierzam wprowadzic taki jadlospis (R)
Śniadanie: pół razowej bułki z wydrążonym środkiem + plaster chudej szynki + plaster sera gouda light - zapieczone z warzywami + kawa II Śniadanie : sałatka z połowek 4 owoców + kilka łyżek jogurtu + garsc płatków Obiad: zawsze będzie chude mięso z warzywami przygotowane na rożne sposoby z ew. minimalna ilością oleju Deser: dietetyczny serek owocowy Kolacja: do wyboru : jajko na miekko z wasa, serek wiejski light z warzywami/dzemem, omlet z 1 jajka lub jajecznica. W razie głodu : jablko, marchewka i duuuzo wody co o tym myslicie ? pozdrawiam ![]()
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3948 |
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego? Chcę innym poradzić, że jedzą za mało żeby nie popadli w taką skrajność jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
Śniadanie
3 kromki chleba chrupkiego z tym samym co zwykle: 1 ze szprotką, 2 z wędliną z indyka i warzywami II Śniadanie Wafel ryżowy kokosowy, garść muesli, garść płatków czekoladowych Obiad Tortilla na cieście kukurydzianym; nektarynka Kolacja Kubek mleka sojowego z owocowym muesli i płatkami czekoladowymi 2 marchewki W sumie to trochę podjadłam dużo tego muesli dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnieee... Cytat:
![]() Cytat:
jesz tragicznie mało, Aralko. nie zazdroszczę metabolizmu.
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zadomowienie
|
właśnie zjadam racuszki..nie wiem ile zjadłam bo były małe i nie liczyłam.. ale zrobiłam je z połowy szklanki płatków owsianych.takiej samej ilości maki,30 g masła roślinnego 2 łyżek cukru jajka i szczypty cynamonu.... zjadłam wszystko jak myślicie dużo to kcal... przyznam ze smażone na tłuszczu...;( łeee
![]()
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3953 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Wtajemniczenie
|
Pozwolę sobie zamieścić bo dziś, chyba tak źle nie wyszło . ;]
U śniadanie: tost z 2 kromek razowego z 2 łyżeczkami niskosłodzonego dżemu brzoskwiniowego, nektarynka, zielona herbatka IIśn: drożdżówka z serem obiad: kilka małych młodych ziemniaczków, 2 gotowane w rosole skrzydełka z kurczaka, mizeria; ogórek, śmietana 12% kolacja: zapewne kromka razowego z serkiem wiejskim i pomidorem ; ] Podwieczorku nie było, bo tak wyszło, że w zasadzie drożdżówka była w porze obiadu, a obiad- podwieczorku .
#3955 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No i to "pozbyłam się". ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie: Śniadanie: obudziłam się chyba o 6 i nie mogłam spać, więc zrobiłam sobie fajne naleśniki ;] trzy sztuki - jeden z twarożkiem, kawałkami morelki i nerkowcami, drugi i trzeci z czekoladowym deserkiem i bananem II śniadanie: Grahamka z masłem, szynką, sałatą, ogórkiem, pomidorem Dwie morelki III śniadanie: Naleśnik na zimno z twarożkiem i dżemem truskawkowym Maślanka o smaku owoców leśnych Obiad: Kotlet z kurczaka w panierce Parę ziemniaków z masłem Dwa ogórki kiszone Deser: Kawałek czekoladowego ciasta z migdałami ;] Kawa z mlekiem Kolacja: Zapiekane tosty z jajkiem, żółtym serem, szynką, pomidorem i szczypiorkiem - planuję dwa podwójne Deser pokolacyjny: Porcja lodów ;]
![]() |
#3956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że moje jadłospisy na razie uznajecie za całkiem w porządku- znaczy, że czytanie wizażu (a zwłaszcza tego wątku) nie poszło na marne ![]()
![]() |
#3957 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że masz problem i jest Ci ciężko, ale po to powstało Krzywe Zwierciadło, żeby temat ED nie przewijał się na KAŻDYM wątku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Gość
|
Toffiee - nie mam wagi więc nie wiem - w wrześniu po wizycie się wam pochwalę
![]() |
![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3960 |
Zadomowienie
|
Coś pomiędzy U a P
I.mała grahamka z serem, jajko gotowane na twardo,ok.30g pistacji kalifornijskich,Gorący Kubek-borowikowa-600 II.Kawa ze śmietanką,jogurt Cremesse o smaku Cappuccino,baton Crunchy żurawinowy,2 ciastka Digestive-450 (słodyczoholizm... ![]() III.Naleśnik razowy z bitą śmietaną truskawkami w GW-400 IV.Lody w waflu 2 gałki o smakach;Snickersa,wiśniow ym, drink Cosmopolitan (wódka,likier Cointreau,sok żurawinowy i z limonki) ok150ml łącznie [pewną okazję wypadało oblać ![]() ![]() V.Zupa soczewicowa ,1/2 średniej paczki chrupek orzechowych Curly-340 VI.Quiche warzywne (przewaga brokuł)na razowym spodzie made by GW, dojdzie pewnie reszta chrupek w ramach przegryzki.-400/500 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.