Scent Bar IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-22, 18:05   #4891
paolla
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar IV

Cytat:
Ja o znieczulenie proszę na dzień dobry Kiedyś dentysta zaproponował, że "może najpierw spróbujemy bez", posłałam mu wzrok bazyliszka i pan bez słowa napełnił strzykawkę
Ja mam zaufanie do mojego dentysty i gdy mi mówi, że nie będzie bolało, to pracujemy bez znieczulenia i rzeczywiście nie boli.

Tylko ostatnio dostałam jakieś super hiper nowe znieczulenie, które miało być mniej bolesne przy podawaniu w porównaniu do tradycyjnego i nie powodować zdrętwienia twarzy.
Wszystko było ok, tylko najbardziej znieczuliło mi nie te zęby, które miało znieczulić - więc lekko syczałam i powarkiwałam na pana dentystę. Wolę już być cała zdrętwiała nowoczesnym zastrzykom mówię kategoryczne nie

Madzik, powodzenia w rekonwalescencji!
paolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:08   #4892
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Dot.: "100 Fragrances Every Perfumista Should Try" - subiektywne zestawienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Fakt, zapędziłyśmy się Może moderki przeniosą te kilka postów do Scent Baru i będziemy się zachwycać bezkarnie.
niech przeniosa, bo mam kilka waznych informacji do napisania

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:09   #4893
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
Ja mam zaufanie do mojego dentysty i gdy mi mówi, że nie będzie bolało, to pracujemy bez znieczulenia i rzeczywiście nie boli.

Madzik, powodzenia w rekonwalescencji!
Jak słyszę taki tekst, to wiem, na bank, że będzie boleć

Dziękuję

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:11   #4894
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj próbowałam zrobić parę kroków. Ja tego nie widzę Boli jak... nie powiem co, bo mi się bluzgi na usta cisną.
Cytat:
Nabrzdąkam się ibupromem i trzeba będzie chodzić

Madziu, dużo siły i jak najmniej bólu życzę
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:12   #4895
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak słyszę taki tekst, to wiem, na bank, że będzie boleć
Niekoniecznie. Ja mam taką młodą panią stomatolog, która mówi prawdę I tylko i wyłącznie dlatego moja córka chodzi do niej bez problemów, sama siada na fotel i otwiera buzię, a pani Hania tłumaczy po kolei co będzie robiła. Dzięki temu na bieżąco ma połatane wszystkie dziurki.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:19   #4896
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:

Kagan - ja też trafiłam na taką stomatolog. Uwierzyłam, że można nic nie czuć a nawet się lekko wynudzić
Ja do tej pory mam zawirowania w żołądku przed każdą wizytą, ale chociaż już wiem, że nie mija się z prawdą i jak ma boleć, to będzie bolało, a jak nie ma, to luzik
Stary 2008-07-22, 18:25   #4897
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Dzisiaj próbowałam zrobić parę kroków. Ja tego nie widzę Boli jak... nie powiem co, bo mi się bluzgi na usta cisną.

Nie będzie łatwo... ale coraz lepiej, życzę dużo sił i trzymam
Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość

Ja nawet nie pamiętam kiedy miałam znieczulenie u dentysty, nie licząc chirurgii szczękowej i leczenia kanałowego

Co do nowoczesnych znieczuleń.. dobrze wiedzieć

Wrrr .. dziewczyny nie powiem wam o czym teraz myślę ... napiszę tylko, że moi nowi sąsiedzi mają psa, który non stop szczeka... prawie bez przerwy... caluśkie popołudnie do wieczora, a wczoraj do późnej nocy.... można zwariować!!
Głośna muzyka u mnie jest z tego powodu obowiązkowa , ale ileż można!

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:28   #4898
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Wrrr dziewczyny nie powiem wam o czym teraz myślę ... napiszę tylko, że moi nowi sąsiedzi mają psa, który non stop szczeka... prawie bez przerwy... caluśkie popołudnie do wieczora, a wczoraj do późnej nocy.... można zwariować!!
Głośna muzyka u mnie jest obowiązkowa , ale ileż można!
No to współczuję
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:29   #4899
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Yola- ale on szczeka bo ich nie ma, czy dlatego, że tak ma?

Frank Zappa

Stary 2008-07-22, 18:32   #4900
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Yola- ale on szczeka bo ich nie ma, czy dlatego, że tak ma?
Raczej dlatego, że ich nie ma..

Stary 2008-07-22, 18:33   #4901
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

A psiak tęskni

Frank Zappa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 18:40   #4902
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:

Wrrr .. dziewczyny nie powiem wam o czym teraz myślę ... napiszę tylko, że moi nowi sąsiedzi mają psa, który non stop szczeka... prawie bez przerwy... caluśkie popołudnie do wieczora, a wczoraj do późnej nocy.... można zwariować!!
Głośna muzyka u mnie jest z tego powodu obowiązkowa , ale ileż można!
Właśnie w takiej sprawie pofatygowałam się dzisiaj do naszej pani sprzątaczki. Sąsiedzi mieszkający pode mną wyjechali i wynajęli mieszkanie nowym lokatorom. Ci wprowadzili się z psem, który jak oni wychodzą na zmianę przeraźliwie wyje i szczeka, dzwoni domofon też szczeka, wychodzą z nim na spacer-ujada. A ja przychodzę po nieprzespanej nocy i nawet zatyczki nie pomagają. Po 3 tygodniach powiedziałam dość i poszłam do sprzątaczki, zresztą miłej pani i obiecała, że coś z tym zrobi. Ja zniosę szczekanie przy wychodzeniu na spacer, bo psiak się po prostu cieszy, ale wycia kilka godzin dziennie to i święty by nie wytrzymał
Stary 2008-07-22, 18:48   #4903
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Właśnie w takiej sprawie pofatygowałam się dzisiaj do naszej pani sprzątaczki. Sąsiedzi mieszkający pode mną wyjechali i wynajęli mieszkanie nowym lokatorom. Ci wprowadzili się z psem, który jak oni wychodzą na zmianę przeraźliwie wyje i szczeka, dzwoni domofon też szczeka, wychodzą z nim na spacer-ujada. A ja przychodzę po nieprzespanej nocy i nawet zatyczki nie pomagają. Po 3 tygodniach powiedziałam dość i poszłam do sprzątaczki, zresztą miłej pani i obiecała, że coś z tym zrobi. Ja zniosę szczekanie przy wychodzeniu na spacer, bo psiak się po prostu cieszy, ale wycia kilka godzin dziennie to i święty by nie wytrzymał

Jak to dobrze nie mieszkać w bloku...u mnie najwyżej koty od czasu do czasu buszują na dworze, nie wiem czyje to koty...ale raz jednej nocy myślałam ze nie zasnę.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:51   #4904
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Jak to dobrze nie mieszkać w bloku...u mnie najwyżej koty od czasu do czasu buszują na dworze, nie wiem czyje to koty...ale raz jednej nocy myślałam ze nie zasnę.
Też tak myślę, szczególnie jak mi coś zakłóca spokój.
Stary 2008-07-22, 18:51   #4905
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Kagan, masz na myśli sprzątaczkę? Czy gospodynię, dozorczynię?

No ja też będę musiała iść z tym coś zrobić .. a tak chciałam tego uniknąć, bo jestem tu nowa.
Koleżanki mówiły, że "znając mnie zaraz tam polecę" ale zaprzeczałam.
Myślałam, że to nie ma sensu bo przecież na 100% ktoś już z nimi o tym rozmawiał... my tu mieszkamy od miesiąca, ale inni lokatorzy Echo niesie po całym bloku.
No ale cóż, może wychodzi na to, że Jolki tu brakowało... (takie zaczynam mieć nastawienie)

Stary 2008-07-22, 18:56   #4906
paolla
Zadomowienie

Cytat:

Ja nawet nie pamiętam kiedy miałam znieczulenie u dentysty, nie licząc chirurgii szczękowej i leczenia kanałowego

Co do nowoczesnych znieczuleń.. dobrze wiedzieć
Wydaje mi się, że dentyści teraz nie mogą sobie pozwolić na okłamywanie pacjentów - konkurencja na rynku usług stomatologicznych jest zbyt duża, dentyści mają coraz większą wiedzę o psychologii pacjenta w fotelu i zdają sobie sprawę, że mówienie nieprawdy może obrócić się przeciwko nim.

A co do tego znieczulenia - mój tata bardzo sobie chwalił. Podobno byłam pierwszą niezadowoloną pacjentką Może mam jakieś pokręcone kanały w dziąsłach, że poszło mi nie tam, gdzie trzeba?

Yolu, współczuję sytuacji z psem
paolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:56   #4907
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Kagan, masz na myśli sprzątaczkę? Czy gospodynię, dozorczynię?

No ja też będę musiała iść z tym coś zrobić .. a tak chciałam tego uniknąć, bo jestem tu nowa.
Koleżanki mówiły, że "znając mnie zaraz tam polecę" ale zaprzeczałam.
Myślałam, że to nie ma sensu bo przecież na 100% ktoś już z nimi o tym rozmawiał... my tu mieszkamy od miesiąca, ale inni lokatorzy Echo niesie po całym bloku.
No ale cóż, może wychodzi na to, że Jolki tu brakowało... (takie zaczynam mieć nastawienie)
Jolu, u mnie sprzątaczka i gospodyni domu, to jedna i ta sama osoba . Nie chcę na razie lecieć na skargę do spółdzielni mieszkaniowej, bo podejrzewam, że poprzedni lokatorzy pewnie tego nie zgłosili i mogą mieć problemy, a to sympatyczni ludzie.
Stary 2008-07-22, 19:03   #4908
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Jolu, u mnie sprzątaczka i gospodyni domu, to jedna i ta sama osoba . Nie chcę na razie lecieć na skargę do spółdzielni mieszkaniowej, bo podejrzewam, że poprzedni lokatorzy pewnie tego nie zgłosili i mogą mieć problemy, a to sympatyczni ludzie.
No racja, doskonale to rozumiem. W pewnym sensie jesteś w kropce tak jak ja

Uff... chwila ciszy.. Zapalę relaksujące kadzidełka i włączę Alice In Chains aby odgonić mordercze instynkty

Edit
aa w lodówce mam vermutha

Stary 2008-07-22, 19:08   #4909
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
No racja, doskonale to rozumiem. W pewnym sensie jesteś w kropce tak jak ja

Uff... chwila ciszy.. Zapalę relaksujące kadzidełka i włączę Alice In Chains aby odgonić mordercze instynkty
Ale jestem już tak zdesperowana, że jak rozmowa gospodyni nic nie da, to i tak pewnie pójdę do spółdzielni. Wyjścia nie będzie. Zresztą, kto to widział, żeby biedny zwierzak siedział sam i wył.
Stary 2008-07-22, 19:34   #4910
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Jak tu sie nie wkrewic.
dzis dowiedzialam sie, ze za jakis krotki czas jade poprowadzic szkolenie. Jakas godzina, dwie drogi stad. Zabookuja mi pokoj w hotelu, zawiezie mnie jakis Szyszek od nas... W sumie 2 dni szkolenia.

Mowie to mojemu, on 'a gdzie to?'
'pod Birmingham'
'przyjade po cie'

no ja se tylko mysle na ... penis. Jak mnie to irytuje, ta nadopiekunczosc, ktora rzygam...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 20:10   #4911
Fenris
Czekam na Ragnarok

Hecate - Ja tam bym się cieszyła, gdyby ktoś chciał po mnie przyjechać. Do tej pory słyszałam tylko, że nie będzie mnie ktoś odwoził 10min do pracy, bo to za dużo spali i za drogo.
Ani przywoził w nocy z pracy.

Ale jakby ktoś mi zaproponował, że po mnie przyjedzie, zrobiłoby mi się bardzo miło. Mój teraźniejszy nawet po mnie nie przyjeżdża, bo mu się nie chce i sama muszę dojeżdżać do niego lub do knajpy.

Chyba nie doceniasz, że chce mu się podnieść d..up..sko dla Ciebie, choć z drugiej strony co za dużo to nie zdrowo i ciapowatość też nie jest dobra... jeśli z tym przesadza.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 20:13   #4912
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Hecate - Ja tam bym się cieszyła, gdyby ktoś chciał po mnie przyjechać. Do tej pory słyszałam tylko, że nie będzie mnie ktoś odwoził 10min do pracy, bo to za dużo spali i za drogo.

Też kiedyś usłyszałam taki tekst od jednego amanta. Dla mnie był to definitywny koniec znajomości. Facet, któremu przechodzą przez gardło takie słowa, nie jest wart, za przeproszeniem, splunięcia.

Frank Zappa

Stary 2008-07-22, 20:37   #4913
Aragonte
Wtajemniczenie

Hecate, może Ciebie zmęczyło to, że Twoja połówka się tak o Ciebie troszczy, ale spora część dziewczyn - w tym ja - nieco Ci zazdrości troskliwego faceta. Tego, że się troszczy, już w paru innych sytuacjach

Ale, ale, skoro już plotkujemy na tematy skner i padła wzmianka o wermucie...

Swatano mnie kiedyś z jednym facetem. Nic z tego nie wyszło, ale parę randek się odbyło. Na jedną absztyfikant przyniósł wermut - opatrując to uwagą, że co coś jak martini, tylko tańsze Flacha była spora, więc w trakcie randki poszło po kieliszku. Reszta została wypita w trakcie jakiegoś spotkania towarzyskiego z zupełnie innymi znajomymi. Potem ustalamy z facetem termin następnej randki, gdzie... i tu padł argument, który mnie rozwalił: to może u ciebie, skoro już jest tam ten wermut? Przyznam, że nie pomnę, czy była następna randka chyba tak, ale na bank bezwermutowa
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 20:40   #4914
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Hecate, może Ciebie zmęczyło to, że Twoja połówka się tak o Ciebie troszczy, ale spora część dziewczyn - w tym ja - nieco Ci zazdrości troskliwego faceta. Tego, że się troszczy, już w paru innych sytuacjach

Ale, ale, skoro już plotkujemy na tematy skner i padła wzmianka o wermucie...

Swatano mnie kiedyś z jednym facetem. Nic z tego nie wyszło, ale parę randek się odbyło. Na jedną absztyfikant przyniósł wermut - opatrując to uwagą, że co coś jak martini, tylko tańsze Flacha była spora, więc w trakcie randki poszło po kieliszku. Reszta została wypita w trakcie jakiegoś spotkania towarzyskiego z zupełnie innymi znajomymi. Potem ustalamy z facetem termin następnej randki, gdzie... i tu padł argument, który mnie rozwalił: to może u ciebie, skoro już jest tam ten wermut? Przyznam, że nie pomnę, czy była następna randka chyba tak, ale na bank bezwermutowa

Na mnie tekst o tym, że benzyna jest droga, podziałał jak kubeł zimnej wody. A w myślach już byłam jego żoną. Wiem, że benzyna jest droga, ale pewnych rzeczy się nie mówi.

Frank Zappa

Stary 2008-07-22, 20:50   #4915
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:

Na mnie tekst o tym, że benzyna jest droga, podziałał jak kubeł zimnej wody. A w myślach już byłam jego żoną. Wiem, że benzyna jest droga, ale pewnych rzeczy się nie mówi.
Ja się żoną nie widziałam, a w życiu Facet był niebrzydki, ale kompletnie nie w moim typie. Nudziarz i sknera.
Co prawda większym jeszcze nudziarzem okazał się pewien księgowy z ostatniej mojej randki... (którego niechcący poderwałam na biust koleżanki - wiem, brzmi to jak dowcip, ale to prawda ). Zero własnych zainteresowań, pasji. Never
Stary 2008-07-22, 20:53   #4916
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Ja się żoną nie widziałam, a w życiu Facet był niebrzydki, ale kompletnie nie w moim typie. Nudziarz i sknera.
Co prawda większym jeszcze nudziarzem okazał się pewien księgowy z ostatniej mojej randki... (którego niechcący poderwałam na biust koleżanki - wiem, brzmi to jak dowcip, ale to prawda ). Zero własnych zainteresowań, pasji. Never
Nudziarzom nie wybaczamy

Frank Zappa

Stary 2008-07-22, 20:55   #4917
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
(którego niechcący poderwałam na biust koleżanki - wiem, brzmi to jak dowcip, ale to prawda ).
Stary 2008-07-22, 20:56   #4918
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Nudziarzom nie wybaczamy
Wiesz co, nawet nie o wybaczanie tu chodzi, moim zdaniem
Po prostu... szkoda mi czasu
Stary 2008-07-22, 20:58   #4919
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Wiesz co, nawet nie o wybaczanie tu chodzi, moim zdaniem
Po prostu... szkoda mi czasu
Oczywiście, że tak. Siedzisz z takim na randce i się zastanawiasz ile pożytecznych rzeczy mogłabyś zrobić za ten czas

Frank Zappa

Stary 2008-07-22, 21:04   #4920
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Oczywiście, że tak. Siedzisz z takim na randce i się zastanawiasz ile pożytecznych rzeczy mogłabyś zrobić za ten czas
Na przykład umyć włosy albo przeliczyć, ile ml perfum masz w sumie...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości