|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Ja mam jeansy ciążowe 36 dokładnie taki rozmiar nosze tez jeśli chodzi o normalne jeansy. Ale to chyba tez zależy z jakiego materiału bo mam dwie pary jedne dość grube i są idealne a drugie takie cieniutkie fajne na lato i one mi trochę z pupy zjeżdżają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam teraz te cieniutkie i wlasnie rozmiar wieksze i w nogawkach sa tak fajnie ciasne, no i na pupie tez sie trzymaja moze i S bylyby dobre hm, w sumie nie przymiezalam ich bo nie bylo na stanie
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Mnie się wydaje ze pas ciążowy jest luźniejszy i dlatego mi zjeżdżają. Kupowałam je używane wiec może się rozciągnęły ciut ? Ja w weekend muszę pojechać po jakieś sukienki bo ostatnio w upały cierpiałam strasznie jedyne krótkie spodenki w jakie się mieszczę to dresowe a niedługo przyjdą upały i chce być przygotowana Chyba ze mnie jutro położą do szpitala na 4 dni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#364 |
|
Jedi
|
Ja trochę jednak przytyłam na udach i w biodrach i spodnie muszę kupować w większym rozmiarze
tzn w ciążowe 36 wchodzę bez problemu, ale już wygodniej mi w czymś mniej opinajacym Wczoraj odkryłam że nie dopinam się w kurtkę przeciwdeszczowa z zeszłego roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te pampersy dla nas są złem ale kto mógł wiedzieć wtedy, że to przez nie myślałam, że to normalne, że tak reaguje na coś co cały czas jest na pupci a do tej pory była 9 msc golaskiem hehe ![]() dopiero dady uspokoiły i przestały robić się odparzenia PS: a w szpitalu po porodzie dostałam wielką pakę tych pampersów w prezencie hehhe PS2: ale znam dzieci co uwielbiają się z tymi pampersami PS3: przypomniało mi się, jak posmarowałam sudocremem (tak tak nie wiedziałam wtedy ze są lepsze zamienniki :P , zresztą ten krem tez podostawałam w prezentach :O )tak delikatnie malutko bo wiedziałam, ze on silny jest, a przyszła położna na obchód, zoabczyla te odpazenia i do mnie z krzykiem, ze trzeba je posmarowac (no przeciez posmarowalam dopiero co) i wziela taka kope tego kremu na palec i nawalila na pupe i pachwiny w takiej ilosci ze mi sie slabo zrobilo :O
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z doświadczenia zlobkowego zauważyłam ze znacznie lepiej dzieci znoszą dady niż pampersy. My dla uczulenoowcow stosowaliśmy tylko i wyłącznie dady. Pampersy bardzo często odparzały. A sudocremu tez dawaliśmy bardzo dużo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! A kiedy planowana data porodu? Bo nie ma Cię na liście o.o Dopisujemy?
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te pampersy to strasznie musza miec cos sztucznego w sobie ;/
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Polinezyjka to mowisz ze te jeansy z hm to lepiej brac wieksze? Legginsy kupilam S i idealne. A normalnie nosilam xs. To jakie jeansy ciazowe kupic S czy M?
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham ten miesiąc no i u was przesympatyczny klimat tu panuje fajne kobietki a młoda z USG wskakuje na 30 wrzesnia, zas z miesiaczki 26 wrzesnia.
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Ma ktos te?
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie są ciasne ( ale wlasnie chcialam uniknac poczucia ciasnosci, w tamtych chodzilam do samego porodu i bez problemu dalo sie siedziec, wiec ten jeans co sie konczy nie cisnal nawet w 9 msc). Zawsze mozesz oddac ja bym brala wieksze, ale wiem ze xxboo lubi się z 36 i przed ciążą i w trakcie.A duży brzuszek już masz? Mój to jest taki jak miałam pod koniec 5 msc z Sarą będę mieć balon tym razem ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Zaraz CI pokaze jakie mam daj mi chwilke
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się w końcu dodzwonić i echo serca mam na 29 maja a wizytę u swojego gin mam 7 maja więc trochę poczekam.
W ogóle wczoraj rozjaśniałam sobie włosy, sama!! i wyszła mi taka tragedia, że dziś poszłam po ciemniejszą farbę Serio nigdy więcej takich eksperymentów.
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Te niebieskie kupiłam teraz, białe mam z tamtej ciąży ale się okazuje, że przy Sarze bardzo szybko je brudze
![]() i polecam baaaardzo tą sukienke taka "dresową" z HM, jest cieniutka i przefajnie się układa aż korci mnie by dokupić inny kolor ale poczekam na czerwiec hah na przeceny
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Poli czy te jasne spodnie maja takie jakby białe kropeczki jakby zachlapaniem farba ? Jeśli tak to ja mam takie same ;D
A sukienkę planuje podobna kupić ale z sinsay bo jest za 40 zł a ja jestem sępem ubraniowym IMG_2479.jpgIMG_2478.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A linomag to nie jest maść co stosowania codziennego w celu zapobiegania właśnie odparzeniom ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że w końcu mały mi brzuszek wypycha, ale to jednak wzdęcia przez ostatnie dni miałam
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serioooo ? Ja już mam dość brzuszek widoczny no nie da się go pomylić z obżarstwem To Ty musisz być szczuplutka i wysportowana pewnie ;> Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak IMG_2565.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raczej normalna postura, a ćwiczyło się też wtedy kiedy się chciało wzdęcia zawsze miałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noszę luźniejsze koszule i nic nie widać totalnie Nawet ostatnio jak poszłam zarejestrować się do endokrynologa i się strasznie źle czułam, a kolejka była kilometrowa, to chciałam skorzystać z pierwszeństwa (tym bardziej, że była taka informajcja w rejestracji),a na to jakiś dziadek się oburzył "Ciąża, ehem, nic tu nie widać!", no burak jakich mało. Od razu go 2 takie starsze kobietki naprostowały, że na początku nie widać, a kobieta często właśnie wtedy się źle czuję, bla, bla, i że mam iść i się nie przejmować gadaniem, bardzo miłe to było
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku właśnie wyglądała jakbym zjadła jeden obiad za dużo No dziadek nie wie bo skąd miał wiedzieć pewnie jak żonka była w ciąży to od całe nie w robocie ;D ale fajnie ze ktoś się wstawił za tobą. Ja jeszcze nie skorzystałam z pierwszeństwa jakoś tak mi głupio. A tez dobrze się czuje wiec w sumie nie ma potrzeby mogę chwile postać w kolejkach. Chociaż ostatnio do rejestracji czekałam 25 minut ;O Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
No u mnie juz widac brzuch i zrobil wczoraj furore w pracy bylam w odwiedzinach. Za to nie pozwolili mi w przychodni wejsc bez kolejki. 2h siedzialam i czekalam na wizyte. Na te 5 min w gabinecie i zalecenie- parowka z czosnku.. albo nie bo sie pani nie moze przegrzewac.. gdzie ja ta homeopatke znalazlam!? Po przeprowadzce dochodze do siebie wciaz i odsypiam co sie da.. Trzymam kciuki za wizyty! Ja mam nadzieje w piatek poznam plec ehh nie moge sie doczekac.. Ja mialam konsultacje genetyczna gdzie dokladnie mi omowili badania polowkowe. Ja mam zalecone 18-19 tydzien. Tak wczesnie sie robi badanie jesli przewiduje sie np testy genetyczne jesli cos bylo nie tak na badaniach prenatalnych. Wiec robie je 19+2 jesli wynik bedzie taki z pogranicza to zrobie badania z krwii genetyczne. Jesli bedzie ok to jade spokojna na wakacje. Najlepiej te badania robic w 21, 22 tc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dziadek boski
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Polinezyjka no fajne te jeansy. Jak na mnie to brzuch mam juz spory. Tzn zawsze mialam bardzo plaski wiec taki jak teraz to juz powoduje ze nawet w stare majtki nie wchodzę 😂 chyba kupie M najwyzej wymienię. Strasznie mnie drażni jak cos mnie teraz uciska.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

ja mam teraz te cieniutkie i wlasnie rozmiar wieksze i w nogawkach sa tak fajnie ciasne, no i na pupie tez sie trzymaja 
ja mam teraz te cieniutkie i wlasnie rozmiar wieksze i w nogawkach sa tak fajnie ciasne, no i na pupie tez sie trzymaja
:
a niedługo przyjdą upały i chce być przygotowana
tzn w ciążowe 36 wchodzę bez problemu, ale już wygodniej mi w czymś mniej opinajacym