Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-24, 10:07   #4231
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem przerażona tym co piszecie o wadze ! Ja ogólnie szczupła jestem i już mam 8kg na + :/ coś mi się wydaje Ze jak tak dalej pójdzie to chyba jakaś dietę będę musiała zacząć :/ narazie lekarz nic nie mówi ale zapytam go czy to jeszcze normalne jest :/

Ja jestem na diecie od roku, a i tak mi się udało w ciąży już te 6kg przytyć, także spokojnie, takie uroki tego odmiennego stanu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 10:16   #4232
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja jestem przerażona tym co piszecie o wadze ! Ja ogólnie szczupła jestem i już mam 8kg na + :/ coś mi się wydaje Ze jak tak dalej pójdzie to chyba jakaś dietę będę musiała zacząć :/ narazie lekarz nic nie mówi ale zapytam go czy to jeszcze normalne jest :/
Nie martw się, ja też szczupła...byłam wręcz zamożona i przytyłam 20kg, to spadaja te kg. Nawet jak zostaną to pamiętaj mięśnie ważą więcej! Widać kto niby chudy i sadło ma, a kto normalny i mięśnie widać -brzuch jak deska itp.
- mnie martwi,że jakoś trupio na twarzy wyglądam, cienie pod oczami itp., nawet przyjaciółka mówi,że kobiety w ciąży to pucułowate są itp. i mówiła,że blada jestem, a normalnie mam rumieńce
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 10:34   #4233
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też szczupła...byłam wręcz zamożona i przytyłam 20kg, to spadaja te kg. Nawet jak zostaną to pamiętaj mięśnie ważą więcej! Widać kto niby chudy i sadło ma, a kto normalny i mięśnie widać -brzuch jak deska itp.
- mnie martwi,że jakoś trupio na twarzy wyglądam, cienie pod oczami itp., nawet przyjaciółka mówi,że kobiety w ciąży to pucułowate są itp. i mówiła,że blada jestem, a normalnie mam rumieńce
Może masz niski poziom żelaza, stąd ta bladość, poza tym stres też robi swoje.

Ja np. jestem blada z natury, worki pod oczami również posiadam, a pucułowata nigdy nie będę, bo mam takie, a nie inne rysy twarzy.
Swoją drogą kobiety w końcówce ciąży faktycznie mają zmienione rysy, ale IMHO wynika to ze zwykłego opuchnięcia czy zatrzymania wody w organizmie, ewentualnie po prostu przytyły.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 10:46   #4234
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Normalne. Ja tez tak pewnie mam. To niestety geny. U mnie w 1 ciazy przyylbyli 20 kg. Teraz pewnie podobnie. Choc nie mam źadnych rozstepow. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 12:24   #4235
Fortuna1
Zakorzenienie

Polinezyjka, my nie robiliśmy typowego usg 3d czy 4d więc nie wiem a lekarz tylko na pare sekund włącza 3d. Ogólnie druga córka jest bardzo wstydnisia, twarzy nie miałam okazji zobaczyć

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Polinezyjka- mój synek jak się urodził to pielęgniarki mówiły " skórka zdarta z ojca" a po kilku tygodniach-miesiącach- to cała ja

ma piękne niebieskie (teraz zielonkawo-szare) duże oczy i rzęsy do nieba- ja takich nie mam czoło, układ twarzy itp.
wogóle każdy kto widzi nas to mówi,że syn do mnie podobny bezdyskusyjnie
- u mnie w rodzinie- ja do taty, tata do babci, a babcia do mnie raz na starym odkrytym niedawno zdjęciu jakbym ducha widziała- cała ja to babcia ze strony mojego taty.
-Krew odziedziczyłam po tacie B+, a mój brat podobny do mamy, ma krew A+. SYNEK MÓJ NIE WIEM CZYJA MA KREW. nie wpisali mi nigdzie!!
Ja też nie wiem jaka grupę krwi ma starsza, pewnie nie badali.

Stary 2018-04-24, 13:01   #4236
Kama_W
Raczkowanie

Dołączam się do życzeń!!

Polinezyjka piękny brzuch!
Mamy termin na ten sam dzień, ale ja jeszcze nie widzę, żebym była w ciąży Normalnie zazdroszczę, aczkolwiek wiem, że jeszcze się nanoszę

Dziewczyny, zapisałam się dzisiaj na bezpłatne warsztaty:
https://www.facebook.com/pg/bezpiecznymaluch/reviews/

Bezpieczny Maluch - była może już któraś kiedyś albo też się wybiera?
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 13:10   #4237
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Treść usunięta

Edytowane przez 081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Czas edycji: 2018-04-24 o 13:29
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 13:13   #4238
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kama_W Pokaż wiadomość
[B]

Byłam na tych warsztatach i napiszę tak: sporo wiedzy w zakresie pierwszej pomocy dziecku przekazali ratownicy, reszta to pic na wodę i tona reklamy. Próbki rozdawali raczej słabe (przynajmniej u nas; ot, jakiś smoczek, kilka małych próbek kosmetyków i sporo makulatury w postaci ulotek). Na koniec są konkursy, można wygrać poduszki, adaptery do pasów itp.
Warsztaty trwają dość długo, także zaopatrz się w coś do picia, jedzenia i partnera (pomocny w ćwiczeniu pierwszej pomocy).
Stary 2018-04-24, 13:29   #4239
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
mysle ze to jej chodziło o to, że u szczupłej szybciej widać brzuch hmm, i no czasem faktycznei tak jest ze bardzo grube kobiety prawie nie tyją bo tak duży brzuszek mają, że macica się rozrasta - ale to tylko w sytuacji jak się zdrowo odzywiaja itp itd.
No ja z doswiadczenia mojego i kolezanek nie zauwazylam by te szczuple wiecej tyly ale polozna na pewno wiecej przypadkow widziala hehehe
W wielu zrodlach podaja ze osoby z nadwaga przed ciaza powinny przytyc najmniej, a otyle nawet wcale.

Cytat:
A to nie panikuj, jak Cie nic nie boli, wiesz jak to sprawdzić - jak lezysz i probojesz podniesc sie do przodu i robi Ci sie nad pepkiem taka gorka, to robi Ci sie rozstep miesni - wtedy zero wstawania do przeodu, tylko bokiem (tzn i tak nie powinno sie w ciazy w ogole wstawac w przod, podnoscic sie uzywajac meisni brzucha bo to poglebia rozstep).
Material do zapamietania dla mnie! Chociaz chyba intuicyjnie staram sie juz tak nie wstawac na wprost...

Cytat:
Widze, ze nie ma reguly bo niektore z nas maja +1-2 kg a inne +6-8 nawet... ja juz pisalam, ze nie wiem jak liczyc bo tuz przed ciaza spadlam 5 kg z mojej normalnej wagi, a odrobilam juz z nawiazka i tez waze w tym momencie najwiecej w zyciu ale za to z jakiego powodu! mysle, ze te kalkulatory, ktore pokazuja zakres wagi od-do w danym tygodniu sa spoko, bo zakladaja pewne widelki. Najwazniejsze zeby lekarz opierajac sie na wywiadzie, badaniach i wynikach nie mial zadnych 'ale'.

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ja w swojej prehistorycznej ksiazeczce zdrowia mam wpisana grupe krwi po urodzeniu, musze zapytac mame jak to bylo 17 lat temu jak urodzil sie moj brat. Ale serio teraz w ksiazeczkach zdrowia dziecka nie wpisuja tego od razu po porodzie? Slyszalam tez kiedys, ze niby moze sie zmienic grupa krwi (?!) w przeciagu jakiegos czasu u takiego malucha, ale u mnie akurat caly czas taka sama

Cytat:
[B]

Bylam w miniona sobote nawet fajne, wiadomo troche reklamowej gadki sponsorow, ale nie wiem jak wyglada szkolenie z pierwszej pomocy w czasie szkoly rodzenia, czy jest bardziej czy mniej rozbudowane - to tutaj mysle, ze dla tych tematow pomocowych warto

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 13:42   #4240
fairytale
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basakatua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Wyjechałam na 3-dniowy weekend, ależ sobie spuściłam łomot, przeszłam dosłownie dziesiątki kilometrów! Aż trochę myślałam, czy nie zaszkodzę młodemu, ale przy każdym przystanku się meldował i było super. Zaliczył już 6 lotów samolotem, czekają go jeszcze minimum 4 Do włóczykijostwa trzeba go przyzwyczajać od początku
A dziś rano byłam na usg połówkowym - wszystko gitara! Pierwszy komentarz przy pomiarze kości udowej "uuu, długonogi będzie". A potem waga - 359g. Odstawiam colę, moje jedyne źródło cukru . Cóż, dziecko pewnie będzie wysokie po tatusiu, ale wolę go nie napasać ponad miarę, żeby nie było hardkoru porodowego

Dziewczyny warszawskie - też myślę o szpitalu. Mam 2 świetne lekarki z Kasprzaka i w ogóle opieka jest tam obłędna (2 bliskie mi dziewczyny rodziły tam w ostatnich 2 miesiącach), poradnictwo po porodzie cudowne, a doradczyni laktacyjna to po prostu marzenie! Natomiast są tam jedynie 4 miesjca na salach porodowych, z czego jedna to taka przedzielona przepierzeniem na pół... I niestety często odsyłają z braku tego miejsca Warunki ogólne też średniawe dość. Więc myślę o Madalińskiego, bo mogłabym tam iść dosłownie na piechotę, 5 minut. 9 miejsc porodowych i możliwość rodzenia w domu narodzin - marzyłoby mi się to w razie braku przeciwwskazań... Mam jeszcze opcję darmowego porodu w Medicover, gdzie warunki są prześwietne, ale jakoś nie jestem przekonana - oni są nastawieni na celebrytki i cesarki - bo cesarkę można umówić na konkretną godzinę i nie ma obsuwek.
No i nie wiem!!

Aaa, no i jeszcze wyniki obserwacji wózków na ulicach Oslo: 1) Baby Jogger 2) Bugaboo Buffalo (zaskoczenie, u nas szaleją cameleony, tam wszyscy idą w terenówkę) 3) Stokke. Wiadomo, że budżet mają inny, ale może coś to mówi - oni szalenie praktyczni, gdyby chodziło o samo wydawanie pieniędzy, kupowaliby Silver Crossy i inne.

No i w muzeach mamy z dzieciaczkami w chustach - też tak chcę
U nas też się szykuje sporo wyjazdów: urlopujemy się póki możemy. Mnie dwa loty europejskie czekają w ciągu najbliższych dwóch miesięcy, ale jakoś się nie stresuję. Oprócz tego zarezerwowaliśmy tydzień na Mazurach na początku sierpnia... 1,5 miesiąca przed terminem Ciekawe jak to będzie.

Co do szpitala: u nas nie ma opcji bezpłatnego porodu w Medicover, ale i tak najprawdopodobniej go wybierzemy. Moja koleżanka rodzi tam za kilka tygodni, więc będę mieć info z pierwszej ręki, ale póki przekazuje dobre wieści. Przede wszystkim kilka miesięcy temu do Medicoveru przeniosła się położna z Żelaznej, jedna z osób najbardziej odpowiedzialnych za sukces tego szpitala. Czytałam jej książkę, którą zresztą baaardzo polecam wszystkim http://lubimyczytac.pl/ksiazka/20445...cudow-narodzin
Jej podejście jest bardzo rozsądne, jest nastawiona na poród sn, ale równocześnie nie nawiedzona Z tego co koleżanka mówiła, w medicoverze odbyły się ostatnio remonty sal porodowych plus doposażenie pod kierunkiem tej właśnie położnej, aby maksymalnie ułatwiać porody naturalne, w swobodnych dla kobiet okolicznościach. Ona przeszła tam wraz ze swoimi "uczennicami", więc myślę, że cała atmosfera w Medi zrobiła się bardziej Żelaźniana :P No, ale jak jest naprawdę, będę wiedziała pewnie na początku czerwca od koleżanki.
Do tej położnej będziemy też chodzić do szkoły rodzenia, więc wyrobię sobie własne pojęcie.

Alternatywnie, gdyby coś miało pójść nie tak, bierzemy pod uwagę szpital Bielański, z 3 powodów: prowadzimy ciążę u lekarki stamtąd, mamy blisko, no i mają tam doskonały oddział patologii ciąży. Ale to tylko w wypadku jakiś komplikacji.

Poza tym, byłam w tym tygodniu na warsztatach z ćwiczeń mięśni dna miednicy i wiecie... przekonali mnie że warto ćwiczyć Przydaje się i w czasie porodu i po porodzie. (No i przed porodem też, w czasie seksu )

Edytowane przez fairytale
Czas edycji: 2018-04-24 o 13:46
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 13:52   #4241
Iwona 25
Zakorzenienie

Fortuna- dla mnie ważna była twarzyczka na usg, w lutym urodził się bratanek i ma rozszczep podniebienia a wszyscy zdrowi itp. dla naszej rodziny to szok, biedne te wszystkie dzieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-24, 14:02   #4242
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączam się do życzeń!!

Mamy termin na ten sam dzień, ale ja jeszcze nie widzę, żebym była w ciąży Normalnie zazdroszczę, aczkolwiek wiem, że jeszcze się nanoszę

Jesli najfajniejsze maja tam byc warsztaty pierwszej pomocy to od siebie polecam pojsc na takie prawdziwe warsztaty pierwszej pomocy dzieciom, mojej corce uratowalam zycie dzieki temu ze cwiczylismy na lalkach co robic i instynktownie odruchowo wszystko zrobilam jak nie oddychala.

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Polinezyjka, my nie robiliśmy typowego usg 3d czy 4d więc nie wiem a lekarz tylko na pare sekund włącza 3d. Ogólnie druga córka jest bardzo wstydnisia, twarzy nie miałam okazji zobaczyć

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

słooodziak
a Starsza pokazywała buziaka?
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 14:06   #4243
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Ja w swojej prehistorycznej ksiazeczce zdrowia mam wpisana grupe krwi po urodzeniu, musze zapytac mame jak to bylo 17 lat temu jak urodzil sie moj brat. Ale serio teraz w ksiazeczkach zdrowia dziecka nie wpisuja tego od razu po porodzie? Slyszalam tez kiedys, ze niby moze sie zmienic grupa krwi (?!) w przeciagu jakiegos czasu u takiego malucha, ale u mnie akurat caly czas taka sama

Dawno temu (czyli w latach 80-tych) też nie wpisywali; ani ja, ani moje rodzeństwo nie znaliśmy naszych grup krwi, póki nie zrobiliśmy odpowiednich badań.
Stary 2018-04-24, 14:11   #4244
drocia
Zakorzenienie

Co do warsztatów, ja bym się wybrała, ale niech dadzą jakiś wakacyjny termin na wczesniejsze się zgapilam, a tera nic wolnego...

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 14:14   #4245
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Dołączam się do życzeń!!

Ja jutro idę na te warsztaty w Warszawie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-24, 14:22   #4246
rita_k
Zadomowienie

Mój synek ma grupe krwi ale chyba dlatego że u nas konflikt serologiczny w rodzinie

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 16:17   #4247
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Jesli najfajniejsze maja tam byc warsztaty pierwszej pomocy to od siebie polecam pojsc na takie prawdziwe warsztaty pierwszej pomocy dzieciom, mojej corce uratowalam zycie dzieki temu ze cwiczylismy na lalkach co robic i instynktownie odruchowo wszystko zrobilam jak nie oddychala.
Tam tez niby cos cwiczylismy z lalkami... polecasz jakies konkretne warsztaty/szkolenia? Nie bardzo wiem kto takie cos organizuje, szpitale, przychodnie?

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Dawno temu (czyli w latach 80-tych) też nie wpisywali; ani ja, ani moje rodzeństwo nie znaliśmy naszych grup krwi, póki nie zrobiliśmy odpowiednich badań.
Ja i maz jestesmy rocznik '89 i w mojej jest wpisana, w jego nie ma. Czy to, ze mialam zoltaczke noworodkowa moglo byc powodem?

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 19:35   #4248
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Melduję, że wyniki glukozy mam całkiem dobre Pani dr smsem odpisała, że jest ok, nie mam cukrzycy ciążowej, uff.

Trzymam teraz kciuki za was!

Stary 2018-04-24, 20:17   #4249
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

słooodziak
a Starsza pokazywała buziaka?
Tak pokazywała

Stary 2018-04-25, 05:47   #4250
ciemnowlosa
Rozeznanie

Dziewczyny was też tak boli podbrzusze? Od niedzieli mega mnie ciągnie i boli cala dolna partia brzucha aż po krocze, szczególnie pod koniec dnia po albo po większym wysiłku jak np. Wejście na moje 4te piętro.

Nie wiem czy mam się niepokoić, w internetach niby piszą że ból w tym okresie jest normalny, bo macica się rozciąga... A jak jest u was?

Z tego wszystkiego miałam dziś koszmar w nocy że poroniłam masakra, tak się zestresowałam w tym śnie że się nie wyspałam
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 05:55   #4251
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny was też tak boli podbrzusze? Od niedzieli mega mnie ciągnie i boli cala dolna partia brzucha aż po krocze, szczególnie pod koniec dnia po albo po większym wysiłku jak np. Wejście na moje 4te piętro.

Nie wiem czy mam się niepokoić, w internetach niby piszą że ból w tym okresie jest normalny, bo macica się rozciąga... A jak jest u was?

Z tego wszystkiego miałam dziś koszmar w nocy że poroniłam masakra, tak się zestresowałam w tym śnie że się nie wyspałam

Ja miałam takie bóle tak w okolicach 16-18 tygodnia i lekarz po zbadaniu mnie uspokoił mnie, że to normalne Kiedyś się musi to wszystko trochę "porozciągać". Jeśli jednak się bardzo niepokoisz to może wybierz się tak jak ja kontrolnie do lekarza?

Mi teraz od 2 dni dokucza trochę ciągniecie i lekki ból w okolicach pępka, ale nie niepokoi mnie to na razie, bo to tylko niewielki dyskomfort.

Witam się z wami w 6. miesiącu!

Stary 2018-04-25, 06:16   #4252
Iwona 25
Zakorzenienie

Gilmoregirl- z usg mamy ten sam dzień porodu 29 sierpień, a z kalendarza mam 4 września, faktycznie zaczął się 6 miesiąc
+u mnie już waży pewnie 400g grubcio a u Ciebie?
Stary 2018-04-25, 06:18   #4253
ciemnowlosa
Rozeznanie

O a ja właśnie sobie uświadomiłam że 6ty miesiąc zaczynam za dwa dni, w piątek

U mnie w pracy połowa ludzi kaszle, teraz i ja zaczynam:/

Gilmoregirl92, a jak wygladalo to badanie u twojego lekarza? Czy coś sprawdzał, mierzył? U mnie tylko gadka, mówię że brzuch boli, odpowiedz lekarza: bierz więcej magnezu :mur;/:

Edytowane przez ciemnowlosa
Czas edycji: 2018-04-25 o 06:22
Stary 2018-04-25, 07:06   #4254
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Gilmoregirl- z usg mamy ten sam dzień porodu 29 sierpień, a z kalendarza mam 4 września, faktycznie zaczął się 6 miesiąc

+u mnie już waży pewnie 400g grubcio a u Ciebie?

Kolejne usg będę miała dopiero koło 30. tygodnia pewnie, więc nie wiem ile mała waży Ale na usg 3D ostatnio pani dr wspominała, że mała na oko jest dość drobna.

Cytat:
O a ja właśnie sobie uświadomiłam że 6ty miesiąc zaczynam za dwa dni, w piątek

U mnie w pracy połowa ludzi kaszle, teraz i ja zaczynam:/

Gilmoregirl92, a jak wygladalo to badanie u twojego lekarza? Czy coś sprawdzał, mierzył? U mnie tylko gadka, mówię że brzuch boli, odpowiedz lekarza: bierz więcej magnezu :mur;/:

Pani dr na fotelu ginekologicznym pouciskała mi brzuch, palcami sprawdziła położenie szyjki macicy, sprawdziła bicie serca malutkiej. Wszystko było ok, więc po prostu tak jak tobie zwiększyła mi MagneB6 do 6x dziennie i... pomogło Naprawdę Po 2 dniach już była duża różnica.

Stary 2018-04-25, 07:06   #4255
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 07:12   #4256
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

Który tc?? U mnie 18 i w poniedziałek na wizycie gin mówiła że teraz może bardzo ciągnąć i żeby pamiętać o magnezie i mieć nospe pod ręką. Teraz ma być etap gwałtownego wzrostu macicy.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 07:23   #4257
drocia
Zakorzenienie

Ja miałam takie bóle w zeszłym tygodniu, u mnie to był akurat 17 skończony. Klucie po szybszym spacerze do tej pory
No i wciąż czekam na kopniaczki na raxie to tylko cos delikatnie poczuje jak leżąc położe rękę na brzuchu, w dodatku po sporej czekoladzie.. Ehh, jakąś chyba gruboskorna jestem

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 07:47   #4258
Heledore
Zakorzenienie

Ja czuję już jak maluszek się wierci. Słodkie to
Narazie tylko czasem ale wiem że wkrótce ruchy przybiorą na siłę.

Co do boli to mnie czasem bolą plecy promieniując do prawej stopy.... Najczęściej gdy duzo spedzam czasu w pozycji półleżącej. Lub gdy siedzę na podłodze. Wczoraj przesadzałam kwiatki na balkonie. Siedziałam po turecku i myślałam że nie wstane

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 07:52   #4259
ciemnowlosa
Rozeznanie

Ok dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie u mnie teraz 21t5t, ale te bóle mam już od 3-go miesiąca, najgorzej że mam taki tryb życia że siedzę 8 godzin przed komputerem, a po pracy jeszcze latam załatwiam mnóstwo spraw , wracam do domu po 18 i nie mam siły nic ogarniac bo wtedy brzuch najbardziej daje o sobie poznać.

U mnie już są kopniaki bardzo wyraźne, raz mała tak mnie kopnęła że się obudziłam ale przez brzuch jeszcze nic nie czuć, więc mąż nie może podzielić mojego zachwytu nad ruchliwością dzidzi
Stary 2018-04-25, 08:26   #4260
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Tam tez niby cos cwiczylismy z lalkami... polecasz jakies konkretne warsztaty/szkolenia? Nie bardzo wiem kto takie cos organizuje, szpitale, przychodnie?

Ja i maz jestesmy rocznik '89 i w mojej jest wpisana, w jego nie ma. Czy to, ze mialam zoltaczke noworodkowa moglo byc powodem?

oj nie wiem, u mnie takie miejsce gdzie organizuja rozne zajecia dla mam z dziecmi organizowalo z ratownikami medycznymi takie szkolenie
jak bylam na macierzynskim to szukalam po prostu takich zajec roznych

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Melduję, że wyniki glukozy mam całkiem dobre Pani dr smsem odpisała, że jest ok, nie mam cukrzycy ciążowej, uff.

Trzymam teraz kciuki za was!

SUper !! <3

Cytat:

tak - dokladnie tak mialam w 1 ciazy, teraz moja macica chyba juz rozciagnieta poprzednia ciaza nie musi mnie bolec
ale tak, bralam wtedy kąpiele w soli epsom (magnez lepiej sie wchlania przez skore niz tabletki), i nospe jesli bolalo bardziej niz zwykle zaraz bedziesz miec wielki brzusio

Achh zazdraszzcam wam ruchow, moja taka cos cicha ostatnio :P byly juz czeste pukniecia a tu cisza och ! oszaleje z nia
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości