|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Komu ciepłe a komu zimne cienie?
A teraz zasadnicze pytanie: Komu pasują ciepłe, a komu zimne cienie?
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Komu ciepłe a komu zimne cienie?
Mysle, ze bardziej niz barwa oczu trzeba sie kierowac typem, tzn wiosna, lato itd. Wtedy najlatwiej trafic na pasujacy odcien.
Ale i tak warto sprawdzac kolory na powiece, bo czasem jesieni na przyklad moga pasowac zimne odcienie... Ja np mam oczy ciemnobrazowe a karnacje raczej cieplą (choc bialka np zimne, co by sie sklanialo do "zimnych" oczu) i w zimnych odcieniach wygladam bardzo zle, zwlaszcza w szarosciach, grafitach i brudnych zieleniach....
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od typu kolorystycznego (na który składa się między innymi kolor tęczówki oka). Zimom i latom pasują chłodne odcienie (czy to kosmetyków kolorowych, czy ubrań), zaś wiosnom i jesieniom - ciepłe.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja jestem wiosną z lekką skłonnością do jesieni, bo się nie rumienię ani troszkę. I kiedyś zawodowa modelka zrobiła mi makijaż w kolorach ostro żółty- o. różowy-o. turkusowy i wyglądałam naprawdę świetnie... Więc nie ma chyba takich zasadniczych wytycznych
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Owszem, nie zawsze tak jest. Ja jestem klasyczną zimą, ale równie dobrze jest mi w podkładach o beżowej tonacji, brązowych cieniach (a malowanie nimi brązowo-orzechowych, w porywach czarnych oczu jest makijażową zbrodnią
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mod-Śnieżynka
|
Jestem zimą, ale ostatnio zdarza mi się malować brązowymi cieniami i wiem, że dobrze wyglądam
![]() ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2005-10-17 o 16:41 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No więc nie ma co wierzyć za bardzo porom roku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Podział na typy kolorystyczne ma pomóc osobom, które zupełnie się w tej materii nie orientują;-) Pozwala to uniknąć błędów kolorystycznych i znacznie ułatwia dokonywanie zakupów strojów czy kosmetyków.
Ja osobiście odrzucam taki podział i uważam że nie należy sie nim ślepo kierować. )Oczywiście na prośby wizażanek o określenie typu staram się to zrobic ale nie uwazam by należało się sciśle trzymać tego podziału;-) Znam np. Panie Jesienie którym dobrze jestw różu czy Panie Lata które swietnie wyglądaja w ostrej zieleni;-) Przy wykonywaniu makijazu klasycznego, delikatnego , takiego 'do pracy' mozemy się kierować ,Typami, ponieważ dzięki temu makijaz bedzie naprawde mało widoczny i idealnie dopasowany do odcienia cery, barwy oczy, włosów itd-bez dysonansów kolorystycznych.......... ................... ale poza tym możemy szalec do woli;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Pocieszyłaś mnie SAm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Najważniejsze jakimi odcieniami się malujesz , bo jest przecież wiele odcieni różowego , brązów...Jeśli jesteś wiosną używaj palety barw ciepłych i czystych.jednak kolory powinny być delikatne jak kolory wiosennych kwiatów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kolory też maja swoją temperaturę. Każdy może być bardziej ciepły lub bardziej zimny. Typy ciepłe niech sięgaja po te cieplejsze odcienie, typy zimne po chłodniejsze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat [tak mnei się przynajmniej wydaje] o kolorze błękitnym, niebieskim itp w żadnym wypadku nei będzie można powiedzieć, że jest ciepłym odcieniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
No właśnie
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
w palecie Wiosny czy Jesieni można znaleźć niebieski o ciepłym odcieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ciepły granat??
hmmm, wydaje mi się, że jednak nie do każdego koloru możemy przypisać jego ciepły bądź zimny odcień, |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aguś a masz może gdiześ zdjęcie takiego ciepłego odcienia niebieskiego?? bo naprawde jestem baardzo ciekawa jak wygląda [jakoś pokutuje we mnei (jeszcze z podstwawówki chyba) stwierdzenie, że błękit, niebieski i wszelkie odcienei z-a-w-s-z-e muszą być zimne i nie ma ciepłych a tu taka niespodzianka, ale może dlatego, że nigdy nei spotkałam się z ciepłym błękitem... ![]() mimo wszystko baaardzo chciałabym zaspokoić ciekawość i zobaczyć ten kolor |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dla mnie te odcienie nie są typowo zimne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
błękit nigdy nie będzie tak ciepły jak np. pomarańcz. ale są jego cieplejsze i chłodniejsze odmiany. np. błękitne wiosenne niebo, ma nieco cieplejszy odcień niż niebo w lodowaty zimowy poranek.
to samo jest z kolorem tęczówki. jeżeli pani wiosna ma niebieskie oczy, są one w znacznie cieplejszym odcieniu niż lodowy błękit oczu pani zimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Właśnie przed chwilą próbowałam ocenić, jakim jestem typem kolorystycznym i... wyszło mi, że nie mieszczę się w żadnej klasyfikacji :/ Któraś z Was też ma ten problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A opisz się?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.