Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-24, 21:07   #451
xxboo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No niestety jest meczace ale i tak ogolem wreszcie jest lepiej bo wczesniej to od rana do nocy wymiotowalam teraz glownie rano sniadanie czasem zwracam a pozniej juz nic takze byle szlo ku lepszemu

Wspolczuje ci takiej nocy To jest wlasnie kapa ze przy ciazy trzeba wiekszosc innych lekow odstawic i wtedy czlowiek tak musi sie meczyc .

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Super ze wszystko jest ok

Same dobre wiesci od dluzszego czasu u nas oby tak zostalo do konca

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Dziewczyny a ile waza wasze bobasy ? Bo mi wspomniala ze 130g a tak patrze w aplikacje i mi pisze ze powinno wazyc kolo 90g to co moje jest takie grube ?

Nie no smieje sie ale ona mowila ze wszystko jest ok a teraz tak sie zastanawiam co tak duzo ?

Dlugosci mi nie podala powiedziala ze teraz mierzy sie kazda czesc ciala i nie ma jednej dlugosci wiec bedziemy sie poslugiwac waga mowie acha ok skoro tak jest ale widze,ze wam podaja w cm wiec co ona taka dziwna ta moja ginka?

Mój nie ważył malucha. Zmierzył mi bo poprosiłam, puścił serduszko, pośmialiśmy się bo nam machał energicznie prawa rączka a potem zaczął się zwijać jak ślimak i ruszać i już nic nie szło zobaczyć wiec daliśmy sobie spokoj.
Mnie się wydaje ze wagę to dopiero na kocówce ciąży się sprawdza. No chyba ze mój gin nie ma tego W nawykach.
Ale jest jeden plus pobytu w szpitalu. Podejrze malucha za tydzień !!!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 21:10   #452
Apola88
Rozeznanie

Esti10 moja tez powiedziała w piątek ze juz synek jest duzy i nie da sie go zmierzyć w całości. Mierzyla poszczególne części tylko i podala mj ze warzy 109 gram. Tez sie zastanawialam ze wiecej niz mi aplikacja pokazuje 90g, to pewnie ta sama aplikacja 😂

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

*waży
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 21:15   #453
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Esti10 moja tez powiedziała w piątek ze juz synek jest duzy i nie da sie go zmierzyć w całości. Mierzyla poszczególne części tylko i podala mj ze warzy 109 gram. Tez sie zastanawialam ze wiecej niz mi aplikacja pokazuje 90g, to pewnie ta sama aplikacja 😂

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

*waży
Ja mam Baby App A ty masz ktory tydz ? Ok czyli tobie tez tak powiedzial to chociaz tyle no ale ta waga mnie przeraza
No ale gdyby bylo cos nie tak to chyba by mi powiedziala co nie ?
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 21:23   #454
bambusiek
Zakorzenienie

Co do leżenia w szpitalu, to mnie to na szczęście ominęło, ale mnòstwo moich koleżanek leżało w ciąży i zazwyczaj odpowiadały jakie fajne dziewczyny poznały i jak sobie odpoczęły bez jakichkolwiek obowiązkòw.
Też kwestia leżenia w pierwszej ciąży to Pikuś, gorzej jak już się ma dziecko w domu i raz zapewnić opiekę A dwa strasznie tęsknisz
U nas jedzenie raczej ok, ja uwielbiam szpitalną zupę mleczną, jak przyjaciòłka leżała na ginekologii ponad tydzień to śmiałam się, że ma mi zlecać do słoika jak nie je.

Co do pomiaròw to mi zawsze wagę +- podawali, a wiek ciąży był mierzony wg głòwki i kości udowej.

Idę na wizytę w piątek na 12, a wcześniej moje dzieci mają występy i jeszcze zdążę obejrzeć tak jestem ciekawa, co moja dzidzia zaprezentuje za płeć
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-24, 21:26   #455
Apola88
Rozeznanie

16 tydzien leci. Dokladnie mam 15t4d a ty? Napewno to jest okej. Powiedzial by lekarz gdyby bylo nie tak. Ja tez sie zdziwilam ze wage podaje a nie cm. Nawet na opisue badania mam takie wykresy. Chyba centyle. To ta waga mojego 109g to jest taka po srodku normy. Takze napewno moze byc wiecej. Mi gon mowila ze na tym etapie dzieci juz rosną w indywidualnym tempie. Juz nie jest tak jak na początku ze prawie co to mm wszystkie takie same 😊

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Oo bambusiek doświadczona mama czyli podawanie wagi jest prawidlowe. Mierzą juz tylko glowke i kości
Stary 2018-04-24, 21:32   #456
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
16 tydzien leci. Dokladnie mam 15t4d a ty? Napewno to jest okej. Powiedzial by lekarz gdyby bylo nie tak. Ja tez sie zdziwilam ze wage podaje a nie cm. Nawet na opisue badania mam takie wykresy. Chyba centyle. To ta waga mojego 109g to jest taka po srodku normy. Takze napewno moze byc wiecej. Mi gon mowila ze na tym etapie dzieci juz rosną w indywidualnym tempie. Juz nie jest tak jak na początku ze prawie co to mm wszystkie takie same 😊

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Oo bambusiek doświadczona mama czyli podawanie wagi jest prawidlowe. Mierzą juz tylko glowke i kości
Ja tez 16 tydz ,widze ty 12 pazdziernik ja niby 11 ale po prenatalnych wyszlo 9 ale juz tu nie zmienialam bo to takie male roznice
To ten sam tydz i moje jest grubsze a ja caly czas wymiotowalam dziwne to serio
Stary 2018-04-24, 21:36   #457
Apola88
Rozeznanie

Moze te kilka dni różnicy to juz taka rożnica w wadze. W kazdym razie oba bobaski sa wieksze niz te statystyczne 90gram w 16 tyg. 😉

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-24, 21:49   #458
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Moze te kilka dni różnicy to juz taka rożnica w wadze. W kazdym razie oba bobaski sa wieksze niz te statystyczne 90gram w 16 tyg. ��
No to chyba bedziemy miec giganty

Apola taka tabelke znalazlam to chyba juz jestem spokojna
http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.php

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-04-24 o 22:59
Stary 2018-04-24, 22:32   #459
lianeska
Zakorzenienie

kobity, help muszę kupić inhalator a jestem zielona.. możecie podpowiedzieć jakiś model?

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 06:02   #460
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
kobity, help muszę kupić inhalator a jestem zielona.. możecie podpowiedzieć jakiś model?
Ja mam sanity simple smart&easy. Potrzebowałam czegoś na szybko i padło na ten.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 06:39   #461
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja mam sanity simple smart&easy. Potrzebowałam czegoś na szybko i padło na ten.
dzieki

w życiu tego nie używałam co w nim rozpylacie?

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-04-25, 06:41   #462
krysztalek88
Zadomowienie

Hej! Może warto wstawić taką tabelkę na pierwszą stronę ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-04-25, 06:42   #463
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Hej! Może warto wstawić taką tabelkę na pierwszą stronę ?

W pierwszej ciąży cały czas szliśmy w 50 centylu do końca tapatalk_1524634836071.jpeg

Stary 2018-04-25, 06:44   #464
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
dzieki

Heh jak masz problemy typu zapalenie oskrzeli to sobie robisz inhalacje z lekiem. Potem przy dziecku na pewno się przyda także warto kupić z nakładką dla niemowląt!

Stary 2018-04-25, 06:45   #465
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Heh jak masz problemy typu zapalenie oskrzeli to sobie robisz inhalacje z lekiem. Potem przy dziecku na pewno się przyda także warto kupić z nakładką dla niemowląt!

zapalenie zatok ostre plus megaaa alergia

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-04-25, 07:10   #466
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

Ja używałam do soli fizjologicznej. Fajnie nawilża drogi oddechowe.

Stary 2018-04-25, 07:27   #467
awusia
Zadomowienie

Daj znac jaki kupisz. Tez byn musiala.. my mamy takie cos do plukania zatok. Ja nie ogarniam, ale TZ uzywa regularnie. I mniej chrapie nawet.

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 07:54   #468
Suqub
Zakorzenienie

Siedzę sobie, przeglądam oferty ubraniowe i czuję jak mój dzieć w brzuchu się kręci

Stary 2018-04-25, 08:01   #469
Apola88
Rozeznanie

Ja bylam u lekarza w piatek

Wtedy byl 15.t0d i mial 109 gram. To chyba nie byl za maly co? Patrzac na ta tabelę to chyba byl 😂 ale u mnie w rodzinie wszystkie dzieci bardzo drobne wiec chyba nie będę sie przejmowac 😂 na wykresie ktory mi gin.pokazywala byl w tym srodkowym centylu.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Suqub a ty widze w w 16 tyg.jak ja. Jak to czuć te ruchy na tym etapie? Wczoraj lezalam i nagle poczulam takie jak by laskotanie od środka tak nisko az sie smiac zaczelam bo to bylo dziwne uczucie i serce do gardła mi podeszlo chyba z wrazenie. To moglo byc to? Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 08:01   #470
chupacabra88
Zadomowienie

Też będę kupować inhalator w ramach wyprawki. Polecono mi Sanity pro

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 08:05   #471
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:

Wtedy byl 15.t0d i mial 109 gram. To chyba nie byl za maly co? Patrzac na ta tabelę to chyba byl ale u mnie w rodzinie wszystkie dzieci bardzo drobne wiec chyba nie będę sie przejmowac na wykresie ktory mi gin.pokazywala byl w tym srodkowym centylu.
Wg mnie całkiem ok. Przecież musisz liczyć skończone tygodnie. Czyli15t0d to nadal wg tabelek, lekarzy 15 tydzień. Moja gin zawsze liczy skończone.

Ja mam Aero Kid inhalator i jest całkiem ok. Polecam. Ma 3 końcówki w zależności, które drogi oddechowe chcemy instalować, 2 maseczki dla dorosłych i niemowląt i ustnik. A jeśli chodzi o szybkość inhalacji to nie też jest ok.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Siedzę sobie, przeglądam oferty ubraniowe i czuję jak mój dzieć w brzuchu się kręci
Zazdroszczę ruchów. U mnie chyba coś się zaczyna albo mi się wydaje. Chociaż łożysko mam częściowo na przedniej ścianie także nie nastawiam się, że szybko poczuje coś wyraźnego.

Stary 2018-04-25, 08:09   #472
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Wtedy byl 15.t0d i mial 109 gram. To chyba nie byl za maly co? Patrzac na ta tabelę to chyba byl 😂 ale u mnie w rodzinie wszystkie dzieci bardzo drobne wiec chyba nie będę sie przejmowac 😂 na wykresie ktory mi gin.pokazywala byl w tym srodkowym centylu.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Suqub a ty widze w w 16 tyg.jak ja. Jak to czuć te ruchy na tym etapie? Wczoraj lezalam i nagle poczulam takie jak by laskotanie od środka tak nisko az sie smiac zaczelam bo to bylo dziwne uczucie i serce do gardła mi podeszlo chyba z wrazenie. To moglo byc to? Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam.
Moje też czasami mnie łaskocze, delikatnie jakby hmm ryba ogonem musnęła ale teraz to tak ewidentnie regularnie czułam takie dotykanie.

Stary 2018-04-25, 08:13   #473
Polinezyjka
Zakorzenienie

xxboo
och kciuki za szpital, zeby szybko zlecialo ! ja nie cierpie szpitali ;/ mam zamiar w nich byc 2 razy, raz poprzedni porod i raz kolejny i finito

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Xxboo, mam wrazenie ze jak tak dlugo nie widac to raczej dziewczynka... No ale to tylko takie moje wrazenie. W kazdym razie mi ostatnio lekarka pokazala i ja sama widzialam ze chlopiec dosc wyraznie
ja też mam taką teorie chociaż teraz od razu widziałam wyrostek płciowy że dizewczynka

Esti10
och nie dziwie się, że Cię nastraszyła !! nie widzisz monitorka? ma tylko jeden? mnie to zawsze uspokaja jak od razu zobaczę to co ona na monitorze, a raz byłam w miejscu gdzie nic nie widziałam.
A z rzyganiem och mam przyjaciółkę, która w obu ciążach codziennie musiała wymiotować. Do końca ciąży. Jej siostra identycznie, i mama też. W każdej ciąży. No kosmos. Ale mowi, że nie miała mdłośći tylko te wymioty pojedyńcze z rana. Tzn mdłości 3-4 msc a potem już lepiej.
oby Ci jednak przeszło bo to bardzo uciażliwe

Mila
rozciągaj się chociaż

Cytat:
Ja mam tą duża w kształcie litery C. W poprzedniej ciąży miałam od siostry cebuszke, ale teraz bratowa korzysta, więc postanowiłam kupić i ta jest o niebo lepsza. Potem będzie służyć jako kokon chybaze zmotywuje się uszyć kokon. Śpi się w niej super, A im ciążą dalej tym bardziej się sprawdza. Do karmienia miałam rogala i też zdał egzamin. Bardzo długo karmilam na nim. Gdzieś do 6-7 miesiąca i mega bylam zadowolona.

Jeju dzięki za tą opinie !!!
ja miałam cebuszkę, ale wysypał mi się wkład no i tak była eeeee wykochana, że do wywalenia. Teraz waham się czy znów kupić to samo czy coś innego, ale nie znam nikogo kto miał to i inną by porównać.
Także mnie przekonałaś szukam w literę C , a powiedz mi jak z nią śpisz? Pod głowę i idzie za tobą tak, że opierasz na niej plecy i mięzy nogi dół?

Z cebuszką było mi super bo nogę kładłam na nią , szczególnie jak wielki brzuch był to było idealnie. Zaś cały czas brakowało mi oparcia pod plecy, które zaczynały mnie boleć coraz częściej pod koniec. Aż sobie rulony robiłam z koca i kładłam pod plecy.

magdenka
gratuluje syna !! <3

Tenebre
współczuję Ci bardzo tych bóli trzymaj się !

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ile waza wasze bobasy ? Bo mi wspomniala ze 130g a tak patrze w aplikacje i mi pisze ze powinno wazyc kolo 90g to co moje jest takie grube ?
Nie no smieje sie ale ona mowila ze wszystko jest ok a teraz tak sie zastanawiam co tak duzo ?
Dlugosci mi nie podala powiedziala ze teraz mierzy sie kazda czesc ciala i nie ma jednej dlugosci wiec bedziemy sie poslugiwac waga mowie acha ok skoro tak jest ale widze,ze wam podaja w cm wiec co ona taka dziwna ta moja ginka?
właśnie wczoraj przyrównywałam

w 17 tc i 2 dniu bylam na usg z Sarą i ważyła 150 g
a w pt byłam w 17tc 3 dzień i młodsza waży 162 g

ale z Sarą mialam ciążę młodszą o dokładnie tydzień, a teraz o kilka dni więc powiedzmy, że idą u mnie łep w łep.
A młodsza ma teraz 15 cm.

z Wagą jest tak, że od pewnego moemntu podają , bo przed genetycznym jest to bez sensu, za mało ważą, od genetycznego już zaczynają często podawać z tego co mi się kojarzy (mogę się mylić).
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 08:15   #474
Apola88
Rozeznanie

No to chyba bylo to! nie moge sie doczekac kiedy znów poczuje 😁😁 dzięki
Stary 2018-04-25, 08:16   #475
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba bylo to! nie moge sie doczekac kiedy znów poczuje 😁😁 dzięki
Ja pamiętam jak w 1wszej ciąży mówili mi, że to na pewno nie to bo za wcześnie ale ja swoje wiedziałam.

Stary 2018-04-25, 08:20   #476
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie tak to czułam 2 tyg temu !! takie muskanie i łaskotanie od środka.
ALe tylko z pare razy i tyle. Mała ma dużo miejsca to może pójsć bardziej w głąb i nie dosiegać do góry brzucha.

Cytat:
Ja mam Aero Kid inhalator i jest całkiem ok. Polecam. Ma 3 końcówki w zależności, które drogi oddechowe chcemy instalować, 2 maseczki dla dorosłych i niemowląt i ustnik. A jeśli chodzi o szybkość inhalacji to nie też jest ok.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Zazdroszczę ruchów. U mnie chyba coś się zaczyna albo mi się wydaje. Chociaż łożysko mam częściowo na przedniej ścianie także nie nastawiam się, że szybko poczuje coś wyraźnego.

Dzięki za polecenie ! my mamy diagnosis ale no już tak wymęczony jest
ja w ciąży namiętnie się inhalowałam przy najmniejszym przeziębieniu, potem młodą, teraz obie hehehe z pewnością , za jakiś czas zmieniać będę na inny to zapisuję na mailu by nie zagineło.

Cytat:
Moje też czasami mnie łaskocze, delikatnie jakby hmm ryba ogonem musnęła ale teraz to tak ewidentnie regularnie czułam takie dotykanie.

RUCHY
kurcze ja w 1 ciaży - łożysko z tylu - przegapiłam te muskania i bąbelki, poczułam dopiero w 19 tc takie coś jakby mi drgał mięsień z przodu, tak jak czasem jest skurcz mięśnia w nodze, albo smialam sie ze kojarzy mi sie to z taka wibracja jakbym smsa dostala w brzuchu

no a tym razem w 16 tc poczulam te bąbelki achhh
a potem cisza i cisza i cisza
i w zeszlym tygodniu mnie panna cos tam kopala i juz wiedzialam ze to to bo to dokladnie te spiecia miesni/nerwow byly
i teraz znow cisza i cisza i cisza .... oszaleje z nia
Sara jak zaczela mnie zaczepiac to juz z dnia na dzien bylo to codziennie i coraz mocniej. A ta pozaczepiala i przstała

Nie mogę się już doczekać regularnych ruchów i obserwowania jak brzuch skacze Uwielbiam to

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Ja pamiętam jak w 1wszej ciąży mówili mi, że to na pewno nie to bo za wcześnie ale ja swoje wiedziałam.
O mi tak samo w pt lekarka powiedziała pffff , ja jej mówię, że czuje już ruchy, a ona , że z pewnością to za wcześnie.
To tłumaczę, że czuję dokładnie to samo co w 1 ciąży .... no i pokręciła nosem heh
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 08:22   #477
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam do soli fizjologicznej. Fajnie nawilża drogi oddechowe.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Daj znac jaki kupisz. Tez byn musiala.. my mamy takie cos do plukania zatok. Ja nie ogarniam, ale TZ uzywa regularnie. I mniej chrapie nawet.

pewnie

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-04-25, 08:29   #478
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
xxboo
och kciuki za szpital, zeby szybko zlecialo ! ja nie cierpie szpitali ;/ mam zamiar w nich byc 2 razy, raz poprzedni porod i raz kolejny i finito

ja też mam taką teorie chociaż teraz od razu widziałam wyrostek płciowy że dizewczynka

Esti10
och nie dziwie się, że Cię nastraszyła !! nie widzisz monitorka? ma tylko jeden? mnie to zawsze uspokaja jak od razu zobaczę to co ona na monitorze, a raz byłam w miejscu gdzie nic nie widziałam.
A z rzyganiem och mam przyjaciółkę, która w obu ciążach codziennie musiała wymiotować. Do końca ciąży. Jej siostra identycznie, i mama też. W każdej ciąży. No kosmos. Ale mowi, że nie miała mdłośći tylko te wymioty pojedyńcze z rana. Tzn mdłości 3-4 msc a potem już lepiej.
oby Ci jednak przeszło bo to bardzo uciażliwe

Mila
rozciągaj się chociaż

Jeju dzięki za tą opinie !!!
ja miałam cebuszkę, ale wysypał mi się wkład no i tak była eeeee wykochana, że do wywalenia. Teraz waham się czy znów kupić to samo czy coś innego, ale nie znam nikogo kto miał to i inną by porównać.
Także mnie przekonałaś szukam w literę C , a powiedz mi jak z nią śpisz? Pod głowę i idzie za tobą tak, że opierasz na niej plecy i mięzy nogi dół?

Z cebuszką było mi super bo nogę kładłam na nią , szczególnie jak wielki brzuch był to było idealnie. Zaś cały czas brakowało mi oparcia pod plecy, które zaczynały mnie boleć coraz częściej pod koniec. Aż sobie rulony robiłam z koca i kładłam pod plecy.

magdenka
gratuluje syna !! <3

Tenebre
współczuję Ci bardzo tych bóli trzymaj się !

właśnie wczoraj przyrównywałam

w 17 tc i 2 dniu bylam na usg z Sarą i ważyła 150 g
a w pt byłam w 17tc 3 dzień i młodsza waży 162 g

ale z Sarą mialam ciążę młodszą o dokładnie tydzień, a teraz o kilka dni więc powiedzmy, że idą u mnie łep w łep.
A młodsza ma teraz 15 cm.

z Wagą jest tak, że od pewnego moemntu podają , bo przed genetycznym jest to bez sensu, za mało ważą, od genetycznego już zaczynają często podawać z tego co mi się kojarzy (mogę się mylić).
Póki co śpię ta zamknięta strona do brzucha. Głowę kładę na jednym rogu, więc poduszka poszła w kąt, A drugi róg między nogi. Pewnie jak brzuch urośnie to będę odwrotnie używać tj. Otwarta stronąbrzuch. Póki co 14t6d A brzuch tylko wieczorem się pokazuje także

U nas za to dzidziuś ze zdjęć usg wydaje się być kopią brata i coś czuje, że jak się potwierdzi płeć to będę miała klona w domu 🤣🤣

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Dokładnie tak to czułam 2 tyg temu !! takie muskanie i łaskotanie od środka.
ALe tylko z pare razy i tyle. Mała ma dużo miejsca to może pójsć bardziej w głąb i nie dosiegać do góry brzucha.

Dzięki za polecenie ! my mamy diagnosis ale no już tak wymęczony jest
ja w ciąży namiętnie się inhalowałam przy najmniejszym przeziębieniu, potem młodą, teraz obie hehehe z pewnością , za jakiś czas zmieniać będę na inny to zapisuję na mailu by nie zagineło.

RUCHY
kurcze ja w 1 ciaży - łożysko z tylu - przegapiłam te muskania i bąbelki, poczułam dopiero w 19 tc takie coś jakby mi drgał mięsień z przodu, tak jak czasem jest skurcz mięśnia w nodze, albo smialam sie ze kojarzy mi sie to z taka wibracja jakbym smsa dostala w brzuchu

no a tym razem w 16 tc poczulam te bąbelki achhh
a potem cisza i cisza i cisza
i w zeszlym tygodniu mnie panna cos tam kopala i juz wiedzialam ze to to bo to dokladnie te spiecia miesni/nerwow byly
i teraz znow cisza i cisza i cisza .... oszaleje z nia
Sara jak zaczela mnie zaczepiac to juz z dnia na dzien bylo to codziennie i coraz mocniej. A ta pozaczepiala i przstała

Nie mogę się już doczekać regularnych ruchów i obserwowania jak brzuch skacze Uwielbiam to

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

O mi tak samo w pt lekarka powiedziała pffff , ja jej mówię, że czuje już ruchy, a ona , że z pewnością to za wcześnie.
To tłumaczę, że czuję dokładnie to samo co w 1 ciąży .... no i pokręciła nosem heh
O to to też tęsknię za tymi przemieszczającymi się nóżkami! Boskie uczucie, a jakie zabawne widzieć przez skórę pelzajacą stópkę

Stary 2018-04-25, 08:30   #479
xxboo
Zakorzenienie

Poli ja na genetycznych widziałam tak moja dzidzie IMG_2054.jpg

Ahhhh te usg było cudowne mogłam sobie tak dlugo patrzeć i sobie podskakiwała na plecach a jednak usg u mojego gina to nie to samo ....

Nie mogę się już doczekać 25 maja.
Pewnie jeszcze podejrze mała w szpitalu

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 08:33   #480
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Poli ja na genetycznych widziałam tak moja dzidzie Załącznik 7515596

Ahhhh te usg było cudowne mogłam sobie tak dlugo patrzeć i sobie podskakiwała na plecach a jednak usg u mojego gina to nie to samo ....

Nie mogę się już doczekać 25 maja.
Pewnie jeszcze podejrze mała w szpitalu

W szpitalu powinni Ci robić usg chociaż raz.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości