|  2008-07-22, 15:18 | #271 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Dot.: Zaczynam od dziś!!! 5 kilo w dół :)

Czarnulaa3 widać, że masz dużo  energii - już po bieganiu jesteś ?  u mnie dzisiaj był jogurt z musli, kaszka gryczana z jajkiem sadzonym i zielona herbatka. Przez ostatnie dni jestem cały czas senna, mam nadzieję, ze do jutra mi przejdzie. A jak u was dziewczęta mija dzionek? Mam nadzieję, że nie skusiłyście się na coś pysznego  i trzymacie się swoich postanowień    | 
|     |   | 
|  2008-07-22, 16:45 | #272 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: śląskie 
				 | 

Cytat: 
  zresztą tyle razy juz probowałam i jak sie tak nad tym zastanowić to jest to bez sensu....przeciez tak na prawde jemy zdrowo dla siebie dla zdrowia i pieknej cery.....i faktycznie nie nalezy traktować diety jako pasma wyrzeczeń tylko sposobu na życie....  ale sie wymądrzam....i zeby człowiek zawsze w głowie miał tak poukładane  ja dziś bardzo ładnie dietkowo i zdrowo  jestem z siebie zadowolona......choć wieczorkiem wiem ze bedzie odrobina winka czerwonego<zostałam zaproszona i nie wypada odmówic> to nie będę sie tym przejmować......winko bedzie dobre na krązenie  vanilko najbardziej cieszy mnie to ze w glowie juz sobie troche pozmienialam i zamierzam trzymac sie swoich postanowień i udowodnić sobie ze mogę  a jak u Ciebie????buziole  ps. biegam o 5 rano bo na 7.30 do pracki....i to tak nie koniecznie z wlasnej woli wstaje tak wczesnie mam pieska ktory ma psie ADHD  wiec musze ja wylatac z samego rana zeby potem byl spokoj......   | |
|     |   | 
|  2008-07-22, 18:22 | #273 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Krosno/Lublin 
				 | 

Cytat: 
 O proszę ale się wątek rozbudowywuje  fajnie, że pojawiły się nowe dziewczyny  Co do mnie kochana to ja praktykuje sobie w Sanepidzie, w laboratorium higieny żywności. Powiem Ci że całkiem ciekawych rzeczy się można dowiedzieć  Niestety nie mogę zdradzić jakich bo podpisałam specjalny papierek o tym, że obowiązuje mnie tajemnica służbowa  U mnie dzisiaj bardzo średnio z dietą, widzę że mamy podobny gust jeśli chodzi o chipsy. Bo to są też moje ulubione i właśnie je jadłam  Z tym, że ja w odróżnieniu od Ciebie nie przepadam tak specjalnie za słodyczami. Właściwie mogłabym się bez nich obejść. Moimi Grzechami są fast foody, które wręcz uwielbiam i całe to niezdrowe jedzenie. Oczywiście teraz je ograniczam, ale jak się trafi ochota na coś tuczącego np chipsy to sobie nie odmawiam. Wtrynie taką dużą pakę z biedronki i mam dosyć na jakiś czas  Dziś piję dopiero pierwszy kubek czerwonej herbaty więc jestem bardzo do tyłu. Trzeba będzie nadrobić zaległości. W końcu do wieczora jeszcze daleko, przynajmniej dla mnie  Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie  Buuuuuuziaki | |
|     |   | 
|  2008-07-22, 18:25 | #274 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2008-07-22, 18:41 | #275 | 
				 | 

Jak na razie dzionek minął spokojnie beż żadnych napadów na słodycze ale teraz zjadłabym całą paczkę wafelków lub cukierków  czy to spadek cukru  Później napiszę - Pa  Już jestem. Jakoś minął mi apetyt na słodycze, wystarczy wziąć kilka głębokich oddechów i ochota mija. Mam zamiar jeszcze dzisiaj trochę poćwiczyć na brzuch i wezmę się jeszcze raz za poszukiwanie rękawicy do masażu, gdzieś jest w domu, mam nadzieję, że znajdę - jakoś się uparłam na nią, chociaż nie powiem, że jak zobaczę taką szczotkę z wypustkami gumowymi to zakupię - podobno jest b.dobra. znalazłam balsam Cztery pory roku ujędrniający, prawie zapomniałam, ze mam coś takiego, została go jeszcze większa połowa - więc od dzisiaj zaczynam się smarować i jak znajdę rękawicę to także masować pośladki i uda, jakiś efekt chyba będzie? Edytowane przez vanilia1 Czas edycji: 2008-07-22 o 19:23 | 
|     |   | 
|  2008-07-22, 19:15 | #276 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Sopot 
				 | 

Czesc Dziewczyny, nazywam sie Nadia. Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie w swoje progi, bo jak wiadomo (i widac po wpisach!) razem latwiej. Moim celem jest pozbycie sie 4-5 kg, odzywiam sie zdrowo, nie jem slodyczy, ale przyszedl w koncu czas na zupelne odstawienie makaronu, bialego ryzu, bialego pieczywa, ziemniakow, smazonych potraw itp. Chcialabym zwiekszyc ilosc cwiczen, choc nie cierpie sportu (to pewnie przez szkole sportowa, do ktorej chodzilam w podstawowce) - mam zamiar zaczac jezdzic na rowerze i ogolenie wiecej sie ruszac..   oby sie udalo i nie bedzie sobie juz nawet zartowal ("Serdela" "Serdela" ja mu pokaze jak wroci  )!! | 
|     |   | 
|  2008-07-22, 19:48 | #277 | 
				 | 

Witaj Nadia   oczywiście, że Cię przyjmujemy  Ziemniaczki beż gęstych, tłustych  sosów, nie tłuczką więc możesz jeść spokojnie, poza tym dobrze działają na trawienie  Dziewczyny szukałam aż wreszcie znalazłam tą rękawicę  w szafie, nie wiem dlaczego wcześniej jej tam nie widziałam  Tak więc od dzisiaj masaże  Znacie jakieś ciekawe, szybkie i smaczne przepisy na jakieś surówki i sałatki, lub inne ciekawe potrawy niskokaloryczne, które przyrządzacie w domu   to podzielcie się - na pewno wypróbuje.Buziaki     | 
|     |   | 
|  2008-07-22, 21:24 | #278 | 
				 | 

Dziekuje za mile powitanie   Moja ulubiona to salatka z papryki, pomidora, swiezego ogorka i fety (nisko tluszczowej 218kcal/100g) - drobno pokrojone warzywa miesza sie z feta i lyzka jogurtu naturalnego, dla smaku oregano, pietruszka, pieprz i sol. Salatka z selera - poszatkowany seler+rozdrobnione orzechy wloskie+lyzka smietany 18%. Surowka z pora z jablkiem - po prostu poszatkowac i wymieszac (mozna dodac cukru i pieprzu). Surowka z kapusty pekinskiej+pomidor+ogorek swiezy+ogorek kiszony+papryka+sos z zmiksowanej wody(1/2)+oliwa(1/4)+przyprawy(1/4): musztarda, pieprz, sol, papryka, cukier, sol, chilli, oregano. Prosta, ale zawsze smaczna surowka z marchewki z jablkiem  Marchewka z rodzynkami i smietana - mniam. Mozzarella+pomidory+oliwk i+swieza bazylia. Salata lodowa+feta+swieza bazylia+mieszanka z oliwy, majeranku, szczypiorku, rozgnicionego czosnku. Kolorowa papryka z grilla z oliwa, pieprzem, mieta. Ugotowane osobno ryz i zielona soczewica +podsamozna cebula z czosnkiem z cynamonem, papryka,kminkiem rzymskim, kolendra, pieprzem. Tofu pokrojone w kostke+sos z chilli+imbir+czosnek+sos sojowy+olej przykryc i odstawic na godzine, nastepnie dodac marchewke i kapuste pokrojona na cieniutkie paseczki-niteczki  plus orzeszki ziemne. Ciecierzyca+ogorek w plasterkach+pomidory w kosteczke+drobno posiekana czerwona cebula+oliwki+pietruszka+ miks z cytryny,oliwy, czosnku, miodu. Surowki z owocow - melon, pomarancze, arbuz, winogrona - mniam!! | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 14:53 | #279 | |
				 | 

Cytat:  witaj Nadia  dziołszki a gdzie wy sie podziewacie?  pogoda taka u mnie ze masakra sennie przez to.......ale i tak humorek dopisuje  i z dietką ładnie  tylko na razie cos nie mogę sie wziąźć za ćwiczenia ta pogoda chyba energię odbiera  mowcie co u Was!! | |
|     |   | 
|  2008-07-23, 14:57 | #280 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2008-07-23, 17:50 | #281 | 
				 | 

U mnie dzisiaj tragedia z dietą. Chciałam dziś zacząć głodówkę trzydniową. Obkupiłam się jabłkami i co???? Ładnie zaczęłam, ale po wysiłku fizycznym jakim było przyjście na praktyki, odbycie tego, co było do zrobienia i dojście do domu sprawiło, że było mi tak słabo, że objadłam się jak świnia.   O 15tej zjadłam ostatni tuczący posiłek i do jutra zamierzam jeść tylko jabłka i pić czerwoną herbatę. A do głodówki wrócę przed samym wyjazdem jak już będę po praktykach. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie  I witam Ciebie droga Nadio ( Nie wiem czy tak to się odmienia, więc jeśli nie to wybacz błąd, ale jestem na studiach ścisłych  )Buziaki | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-07-23, 18:08 | #282 | 
				 | 

Nadia dziękujemy za przepisy  na pewno wypróbuję  U mnie też nie najlepiej  Wczoraj dostałam ptasie mleczko i zjadłam połowę opakowania a dzisiaj rano dokończyłam prawie drugą połowę  tak sobie myślałam, że jeszcze dzisiaj zjem bo jutro są moje imieniny to już nie ruszę słodyczy w ten dzień a finał taki jak widać, jestem objedzona słodyczami - teraz jakby mi ktoś podsuną coś słodkiego z moich ulubionych słodyczy to bym nie zjadła  A co tam Nadio u ciebie? | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 18:38 | #283 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: podkarpackie 
				 | 

Ja mam troszkę więcej niż 5 kg do zrzucenia... ale kiedy będe ważyć 55 , a nie 60 kg to już będe szczęśliwa. ;]

__________________ dieeetka. początek: 64kg teraz jest: 63kg będzie: 54kg ______ so maybe tomorrow I find my way? | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 18:55 | #284 | |
				 | 

Cytat: 
   co to za obijanie się???????? | |
|     |   | 
|  2008-07-23, 18:56 | #285 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
    co to za obijanie się dziewczynki hęęę???? sorki za podwojnego posta ale nie doszlam jeszcze do tego jak cytowac wiecej wypowiedzi:-PPPP | ||
|     |   | 
|  2008-07-23, 19:04 | #287 | 
				 | 

Dziękuję    Od jutra tak nie będzie  Witaj N4T1  Pisz zawsze jak będziesz mogła  jak widzisz wsparcie na forum jest i baciki też  jak potrzebne są.   | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 19:06 | #288 | 
				 | 

Czesc Dziewczyny! CzarnaMambo, dobrze odmienialas moje imie - ja rowniez naleze do tych lekko scisnietych. Z diety jestem zadowolona, tylko musze pomyslec nad zwiekszeniem bialka, bo dziewczyny z tematu "twoj jadlospis" zwrocily mi na to uwage, a dla kogos, kto raczej nie je miesa nie jest to takie proste. Kupilam tofu pierwszy raz od kilku lat! Gorzej z cwiczeniami - bylam dzis na dlugim spacerze, ale obiecuje, ze wieczorem wyjde jeszcze na rowerek i zaznajomie sie z cwiczeniami, ktore polecaja Wizazanki. Zmierzylam sie wczoraj, mam nadzieje, za tydzien beda jakies efekty    Slyszalam o glodowce wspomaganej nieograniczona iloscia pomaranczy i grejpfrutow, moze taka bedzie lepsza? Sama chcialam zaczac tak tydzien, ale o 17 nie wytrzymalam i zjadlam cukinie i koktajl banowy. Zmienilam plany zapisujac sie do Waszej grupy  W trosce o Twoje zdrowie CzarnaMambo - glodowke powinno sie zaczac po przynajmniej dwutygodniowych przygotowaniach, stopniowo wylaczajac rozne skladniki diety - mieso, weglowodany itp. Wiec nie polecam, poza tym to nic nie da, przytyjesz po kilku dniach dwa razy wiecej niz przed glodowka - sama to przerabialam. Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie juz dzis wieczorkiem! Czesc N4TI! Pozdrowienia dla Wszystkich!!   | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 19:34 | #289 | 
| Zakorzenienie | 

no baciki sie przydadza i wsparcie oczywiscie tez   zaczynam od jutra bo dzis znow pobiłam rekord w ilosci jedzenia.. ehh to chyba przez ta pogode, ale od jutro juz sie pilnuje   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 22:10 | #290 | |
				 | 

Cytat: 
  ). Robiłam to w tamtym roku i byłam zachwycona efektami. Brzuch był płaski, i co ważniejsze nie miałam przez następnych kilka tygodni o ile nie miesięcy żądnych problemów z trawieniem. I jeszcze jedno nie da się przytyć po trzydniowej głodówce. To zbyt krótki czas, żeby rozregulować metabolizm tak , jak np w przypadku restrykcyjnych diet, za to wystarczająco długi, żeby zrobić coś dobrego dla swojego przewodu pokarmowego. Próbowałam tego w tamtym roku i szczerze polecam. Pozdrawiam Cię serdecznie   | |
|     |   | 
|  2008-07-23, 22:22 | #291 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2008-07-23, 22:29 | #292 | 
				 | 

Dziekuje za wytlumaczenie Marzenko, moze i ja sie skusze   wiec trzymam za Ciebie kciuki , powodzenia!   | 
|     |   | 
|  2008-07-23, 22:30 | #293 | 
				 | 

CzarnaMambo a ile trzeba zjeść  dziennie takich jabłek? może i ja się zdecyduję   | 
|     |   | 
|  2008-07-24, 12:10 | #294 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: dom na wzgórzu 
				 | 

Witam   Chciałabym się do was przyłączyć. Razem to jakoś raźniej jest, a u mnie w domu robią mi na złość i od kiedy postanowiłam przejść na dietę to ciągle zajadają się jakimiś rarytasami, a mi nie wolno  Mam do stracenia jeszcze 3 kg (heh jestem o jedną grypę żołądkową od wymarzonej wagi  ). Udało mi się już zrzucić 5 kg. Dzisiaj robię sobie oczyszczanie, czyli cały dzień nic nie jem, tylko piję wodę mineralną. Niestety jutro jest rodzinny wypad do Pizzy Hut,,, tego już nie potrafią sobie odmówić | 
|     |   | 
|  2008-07-24, 12:15 | #295 | 
				 | 

czesc wszytkim! mozna dolaczyc? mam 169 wzrostu, waze 67 kg.chcialabym schudnac ok 7 kg, mam sporo sadle na brzuchu. kupilam orbitrek, zapisalam sie na silownie. jest to swietny sposob. pozdrawiam goraco, trzymam kciuki!!!!!!!! zaraz posprzatam troche i wskakuje na ta machine

| 
|     |   | 
|  2008-07-24, 17:45 | #296 | 
				 | 

Czesc Dziewczyny Nowe i Bywalcznie   Co u Was slychac? Nie dotrzymalam wczorajszej obietnicy i nie wyszlam na rower, ale dzis nic nie stanelo mi na drodze i zrobilam 40 pare kilometrow, dieta tez okey, chciaz zjadlam danio ze swiezymi jagodami.. no nie moglam sobie odmowic..  I ze spraw mniej przyjemnych waga u mojej Mamy ani drgnela, ale na efekty trzeba poczekac  Pozdrowki!! | 
|     |   | 
|  2008-07-24, 19:01 | #297 | 
				 | 

Nie wiem jak u was ale u mnie jest fatalnie z dietką  nie dotrzymałam słowa i się objadłam pieczywem białym  więc jak zwykle wszystko na nic  chyba na jakiś czas przestanę tu pisać  Nie mogę zrzucić tych parę kilogramów, nie wiedziałam, że będzie tak ciężko  . Mam teraz trochę problemów i wiem, ze w takich sytuacjach jest ciężko zapanować nad apetytem  A w taki sposób do niczego się nie dojdzie  żeby zrzucić nawet 1kg. też potrzebny jest czas, wytrwałość - bo dopiero po tygodniu wiadomo czy zrzuciło się mały kilogram  i dużo ruchu, bo bez tego też licho idzie. Dzisiaj jeszcze tu będę ale od jutra na razie rezygnuję  A jak tam u was dziewczęta? CzarnaMambo odezwij się. Dużo buziaków dla was i Życzę Wam wytrwałości bo to najważniejsze. | 
|     |   | 
|  2008-07-24, 19:25 | #298 | 
				 | 

Hej Vanilia, mala wpadka usprawiedliwiona problemami to nie powod, zeby "zaprzestac pisania" przeciez to rodzaj terapii - jezeli caly dzien udaje nam sie pzestrzegac ustalownych regul, z radoscia opisujemy "wyczyny" na forum, jesli nie -"bacik". Tu przeciez nie kilogramy sa najwazniejsze, ale akceptacja i zadowolenie. Napewno jutro bedzie lepiej. Poza tym stres pozera wiekszosc kalorii. Nie odchodz za daleko! Buziak

| 
|     |   | 
|  2008-07-24, 19:27 | #299 | 
| Zakorzenienie | 

no i mialam zaczac od dzis... troche mi sie nie udalo bo bylam w galerii na wyprzedazach ale i tak malo zjadlam tyle ze duzo kalorii   ( zjadłam buritto i pysznego włoskiego loda no i tradycyjnie obwazanka, a teraz pije herbatke odchudzajaca hehe  jutro tez moze byc u mnie ciezko bo szef ma imieniny i bedzie duuuuzo ciast.. eh 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-07-24, 20:30 | #300 | 
				 | 

Nadia Dziękuję  Miło się pisze tu na forum z wami  Zobaczę jak będzie dalej  daję sobie kilka dni na przemyślenie a być może będę się mogła po kilku dniach pochwalić. Tobie Życzę wiele wytrwałości     | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

nie był to dobry pomysł, mam teraz pobudzony apetyt ale cały czas się powstrzymuje
 nie był to dobry pomysł, mam teraz pobudzony apetyt ale cały czas się powstrzymuje