Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 09:36   #481
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
W szpitalu powinni Ci robić usg chociaż raz.

Na pewność robią żeby jeszcze raz ocenić długość szyjki. I wydaje mi się ze na wypisie tez zrobią. Mój lekarz tam pracuje to może będę miała fory

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 09:36   #482
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

krysztalek
och tak jezdzaca noga przez caly brzuch boziu bede sie tym delektowac jak szalona bo to ostatnia moja ciaza ma byc wiec i ciaza i noworodziem chce sie nacieszyc jak najbardziej potrafie :roll eyes:
wiesz ja sobie mysle czy nie kupic sobie takiej poduchy co ma dwa dlugie konce takie wielkie U i wtedy z przodu mam na noge a z tylu podparcie na plecy ale to drogie pieronstwo jest

hehe mnie niesamowicie ciekawi czy druga coreczka jak sie urodzi bedzie przypominac starsza = czyli kopia mojego meza
teraz Sara powoli coraz bardziej przypomina mnie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Poli ja na genetycznych widziałam tak moja dzidzie Załącznik 7515596

Ahhhh te usg było cudowne mogłam sobie tak dlugo patrzeć i sobie podskakiwała na plecach a jednak usg u mojego gina to nie to samo ....

Nie mogę się już doczekać 25 maja.
Pewnie jeszcze podejrze mała w szpitalu

nie widze na Twoim usg wyrostka, pewnie musialaby tam jakos bardziej w lewo najechac hehe ,a kiedy bylas dokladnie ? bo z Sara jeszcze za wczesnie bylo by cos zobaczyc, bardzo wczesnie bylam na tym usg, a teraz juz troszke w pozniejszym tygodniu poszlam.
Och obys mogla podgladnac w szpitalu
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 09:38   #483
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
krysztalek
och tak jezdzaca noga przez caly brzuch boziu bede sie tym delektowac jak szalona bo to ostatnia moja ciaza ma byc wiec i ciaza i noworodziem chce sie nacieszyc jak najbardziej potrafie :roll eyes:
wiesz ja sobie mysle czy nie kupic sobie takiej poduchy co ma dwa dlugie konce takie wielkie U i wtedy z przodu mam na noge a z tylu podparcie na plecy ale to drogie pieronstwo jest

hehe mnie niesamowicie ciekawi czy druga coreczka jak sie urodzi bedzie przypominac starsza = czyli kopia mojego meza
teraz Sara powoli coraz bardziej przypomina mnie

nie widze na Twoim usg wyrostka, pewnie musialaby tam jakos bardziej w lewo najechac hehe ,a kiedy bylas dokladnie ? bo z Sara jeszcze za wczesnie bylo by cos zobaczyc, bardzo wczesnie bylam na tym usg, a teraz juz troszke w pozniejszym tygodniu poszlam.
Och obys mogla podgladnac w szpitalu

Ja byłam w 13 tygodniu. No jak nie widzisz wyrostek jest przy nodze rownolegle do kregoslupa IMG_2054.jpg

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 09:58   #484
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam w 13 tygodniu. No jak nie widzisz wyrostek jest przy nodze rownolegle do kregoslupa Załącznik 7515601

ahaha czekaj kiedy ja bylam mozg mi sie zacial ale faktycznei widac ! no ciekawa jestem czy potwierdzą Ci kobietke
21 tc córeczka
Stary 2018-04-25, 10:05   #485
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewność robią żeby jeszcze raz ocenić długość szyjki. I wydaje mi się ze na wypisie tez zrobią. Mój lekarz tam pracuje to może będę miała fory

U Ciebie inna sprawa jest u mnie robili raz aby ocenić dziecko a na wypisie byłam tylko badana.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 10:06   #486
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
U Ciebie inna sprawa jest u mnie robili raz aby ocenić dziecko a na wypisie byłam tylko badana.

Dzięki Bogu ze mam bardzo dobre wspomnienia z poprzednich dwóch pobytów w szpitalu (na konizacjach- chociaż byłam w innym szpitalu) bo bym się na prawdę bardzo stresowała. Ale już jakoś ochłonęłam po wczoraj i nawet się śmiejemy z TZ ze idę sobie odpocząć a on będzie mi obiadki woził z psem wychodził i malował nowe mieszkanie a ja będę sobie filmy oglądać książkę czytać hahaha ;D

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 10:13   #487
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Bogu ze mam bardzo dobre wspomnienia z poprzednich dwóch pobytów w szpitalu (na konizacjach- chociaż byłam w innym szpitalu) bo bym się na prawdę bardzo stresowała. Ale już jakoś ochłonęłam po wczoraj i nawet się śmiejemy z TZ ze idę sobie odpocząć a on będzie mi obiadki woził z psem wychodził i malował nowe mieszkanie a ja będę sobie filmy oglądać książkę czytać hahaha ;D

Ja z pobytu w szpitalu cieszyłam się tylko pod jednym względem. W tym czasie miałam totalny syf w domu i mogłam sobie odpocząć od remontu.

Stary 2018-04-25, 10:44   #488
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ja bylam u lekarza w piatek

Wtedy byl 15.t0d i mial 109 gram. To chyba nie byl za maly co? Patrzac na ta tabelę to chyba byl 😂 ale u mnie w rodzinie wszystkie dzieci bardzo drobne wiec chyba nie będę sie przejmowac 😂 na wykresie ktory mi gin.pokazywala byl w tym srodkowym centylu.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Suqub a ty widze w w 16 tyg.jak ja. Jak to czuć te ruchy na tym etapie? Wczoraj lezalam i nagle poczulam takie jak by laskotanie od środka tak nisko az sie smiac zaczelam bo to bylo dziwne uczucie i serce do gardła mi podeszlo chyba z wrazenie. To moglo byc to? Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam.
Wiesz co moze waga zmienia sie codziennie a jednak od piatku minelo troche dni
Ja i tak sugeruje sie tym,ze lekarka powiedziala,ze wszystko ok gdy zapytalam takze to mi starczy Gdygy bylo cos nie tak to na pewno by wspomniala ,skoro tobie tez nic nie mowila tzn ze jest ok

Jak was tak czytam o tych ruchach ech to tez tak chce juz cos poczuc czemu nic nie czuje takie nie dobre to moje bobo zazdroszcze wam tych smyran

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
xxboo
och kciuki za szpital, zeby szybko zlecialo ! ja nie cierpie szpitali ;/ mam zamiar w nich byc 2 razy, raz poprzedni porod i raz kolejny i finito

ja też mam taką teorie chociaż teraz od razu widziałam wyrostek płciowy że dizewczynka

Esti10
och nie dziwie się, że Cię nastraszyła !! nie widzisz monitorka? ma tylko jeden? mnie to zawsze uspokaja jak od razu zobaczę to co ona na monitorze, a raz byłam w miejscu gdzie nic nie widziałam.
A z rzyganiem och mam przyjaciółkę, która w obu ciążach codziennie musiała wymiotować. Do końca ciąży. Jej siostra identycznie, i mama też. W każdej ciąży. No kosmos. Ale mowi, że nie miała mdłośći tylko te wymioty pojedyńcze z rana. Tzn mdłości 3-4 msc a potem już lepiej.
oby Ci jednak przeszło bo to bardzo uciażliwe

Mila
rozciągaj się chociaż

Jeju dzięki za tą opinie !!!
ja miałam cebuszkę, ale wysypał mi się wkład no i tak była eeeee wykochana, że do wywalenia. Teraz waham się czy znów kupić to samo czy coś innego, ale nie znam nikogo kto miał to i inną by porównać.
Także mnie przekonałaś szukam w literę C , a powiedz mi jak z nią śpisz? Pod głowę i idzie za tobą tak, że opierasz na niej plecy i mięzy nogi dół?

Z cebuszką było mi super bo nogę kładłam na nią , szczególnie jak wielki brzuch był to było idealnie. Zaś cały czas brakowało mi oparcia pod plecy, które zaczynały mnie boleć coraz częściej pod koniec. Aż sobie rulony robiłam z koca i kładłam pod plecy.

magdenka
gratuluje syna !! <3

Tenebre
współczuję Ci bardzo tych bóli trzymaj się !

właśnie wczoraj przyrównywałam

w 17 tc i 2 dniu bylam na usg z Sarą i ważyła 150 g
a w pt byłam w 17tc 3 dzień i młodsza waży 162 g

ale z Sarą mialam ciążę młodszą o dokładnie tydzień, a teraz o kilka dni więc powiedzmy, że idą u mnie łep w łep.
A młodsza ma teraz 15 cm.

z Wagą jest tak, że od pewnego moemntu podają , bo przed genetycznym jest to bez sensu, za mało ważą, od genetycznego już zaczynają często podawać z tego co mi się kojarzy (mogę się mylić).
Tak byl monitorek tylko no ja jakos jak sie klade to patrze w sufit i czekam na jakas jej reakcje tekst w stylu no to dzidzius ladnie rosnie czy cos takiego wtedy moge odetchnac z ulga i dopiero obserwowac jak sie juz rozluznie a tu ta cisza tak dlugo trwala a ona sobie wszystko juz wtedy mierzyla i sila rzeczy sie skupiala milczac
Co do wymiotow to tez mam taka jedna kolezanke serio to jest jedyna mama ktora znam,ze wymiotuje cale 9 miesiecy i przeraza mnie to a obecnie jest w 3 ciazy czyli musi sie jeszcze zajmowac dwojka pozostalych na prawde podziwiam Dwie pozostale ciaze tez tak znosila wiec wiedziala co ja czeka takze az sie dziwie ze chciala i ze jakos daje rade szacun
U mnie ogolem teraz wymioty sa raczej tylko rano max do 14 . Sniadanie ostatnimi czasy zwracam codziennie a wczesniej gdy czulam sie gorzej byly dni ze nie zwracalam takze serio jestem ciekawa czy jest na to jakies medyczne wytlumaczenie od czego to zalezy ?
Tak samo jak mnie zastanawia czemu moge jechac w aucie np o 17 i nie wymiotuje a jadac rano albo w poludnie wymiotuje to jest takie dziwne i niepojete dla mnie

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Hej! Może warto wstawić taką tabelkę na pierwszą stronę ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jasne,ze tak dobry pomysl
Jak mozesz to wstaw czy ze ktos inny moze tylko zamieszczac info na pierwszej stronce to prosimy o wklejenie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 10:52   #489
catarynca
Raczkowanie

Hej dziewuszki,
wrzuciłam tabelkę na pierwszą stronę, ale chyba nie umiem do końca dobrze tego zrobić, bo nie mogę jej otworzyć :O A jak u Was? Wrzuciłam jako załącznik.

Ja po ostatniej wizycie nie wiem ile nasz mały waży ani ile mierzy...
Dla mnie połówkowe też było super, ok. półgodzinnego nieustannego patrzenia na maluszka. Nie chciał się nam odwrócić w konkretną stronę ten uparciuszek i ginek zaczął stukać po brzuchu, to mały miał to gdzieś i odwrócił się do nas tyłeczkiem :P

Fajnie macie, że czujecie ruchy, mi nawet brzuch nie rośnie

Dziś 15+6. Czy to już brzuch ciążowy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180425_074402.jpg (105,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2018-04-25, 10:57   #490
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki,
wrzuciłam tabelkę na pierwszą stronę, ale chyba nie umiem do końca dobrze tego zrobić, bo nie mogę jej otworzyć :O A jak u Was? Wrzuciłam jako załącznik.

Dla mnie połówkowe też było super, ok. półgodzinnego nieustannego patrzenia na maluszka. Nie chciał się nam odwrócić w konkretną stronę ten uparciuszek i ginek zaczął stukać po brzuchu, to mały miał to gdzieś i odwrócił się do nas tyłeczkiem :P

Zalacznik jest ale sie nie da powiekszyc czyli sie nie otwiera niestety
Jakas ty zgrabna
Stary 2018-04-25, 10:57   #491
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewuszki,
wrzuciłam tabelkę na pierwszą stronę, ale chyba nie umiem do końca dobrze tego zrobić, bo nie mogę jej otworzyć a jak u was? Wrzuciłam jako załącznik.

Dla mnie połówkowe też było super, ok. Półgodzinnego nieustannego patrzenia na maluszka. Nie chciał się nam odwrócić w konkretną stronę ten uparciuszek i ginek zaczął stukać po brzuchu, to mały miał to gdzieś i odwrócił się do nas tyłeczkiem :p

fajnie macie, że czujecie ruchy, mi nawet brzuch nie rośnie :d

dziś 15+6. Czy to już brzuch ciążowy?

udało się jednak :d
Stary 2018-04-25, 11:02   #492
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewuszki,

catarynca weź Ty się najedz porządnie najlepiej jakiegoś bobu coś czuje, że jeszcze z miesiąc poczekasz na większ brzusio
ale figure masz nieziemską

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Esti10
dobra jesteś z tym patrzeniem w sufit hehe
myślę, że za niedługo będziesz bardziej wyluzowana chodziła na te usg? szczególnie tak po 24-25 tc?
Ciężko mi wczuć się w Twoją sytuacje, myślę, żę tylko kobieta która poroniła może się wypowiedzieć na ten temat a i to też pewnie jest mocno indywidualne (chodzi mi o większy luz bez stresu pójście do lekarza i cieszenie się ciążą).
21 tc córeczka
Stary 2018-04-25, 11:25   #493
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
catarynca weź Ty się najedz porządnie najlepiej jakiegoś bobu coś czuje, że jeszcze z miesiąc poczekasz na większ brzusio
ale figure masz nieziemską

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Esti10
dobra jesteś z tym patrzeniem w sufit hehe
myślę, że za niedługo będziesz bardziej wyluzowana chodziła na te usg? szczególnie tak po 24-25 tc?
Ciężko mi wczuć się w Twoją sytuacje, myślę, żę tylko kobieta która poroniła może się wypowiedzieć na ten temat a i to też pewnie jest mocno indywidualne (chodzi mi o większy luz bez stresu pójście do lekarza i cieszenie się ciążą).
Dokladnie tak jest ze sa to bardzo indywidualne odczucia nie da sie tego opisac I tak od prenatalnych mysle,ze jestm duzo bardziej spokojniejsza ale nigdy nie ma sie gwarancji slyszy sie o kobietach co tracily w 5 albo 7 miesiacu wiec mysle,ze osoba ktora stracila zawsze bedzie miec obawy i nic sie juz na to nie poradzi
Stary 2018-04-25, 11:27   #494
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Byłam że synkiem i sobą dzisiaj u lekarza - moje zatoki już wołały o ratunek. Dostałam cały komplet psikaczy nosowych i gardłowych i propolis zamiast antybiotyku.

Wracając kupiłam 2 pary spodni ciążowych z H&Mu za szalone 7 zł xs są idealnie na styk (Chociaż to może kwestia kroju slim), a s takie cieniusie z podwijanymi nogawkami idealne. Zważywszy, że inne s z H&Mu mi spadają to ewidentnie kwestia kroju jak wypada rozmiar.

Cataryca - super laska jesteś
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 11:32   #495
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam że synkiem i sobą dzisiaj u lekarza - moje zatoki już wołały o ratunek. Dostałam cały komplet psikaczy nosowych i gardłowych i propolis zamiast antybiotyku.

Wracając kupiłam 2 pary spodni ciążowych z H&Mu za szalone 7 zł xs są idealnie na styk (Chociaż to może kwestia kroju slim), a s takie cieniusie z podwijanymi nogawkami idealne. Zważywszy, że inne s z H&Mu mi spadają to ewidentnie kwestia kroju jak wypada rozmiar.

Jaki zakup szczesciara tez chce za taka kase
Stary 2018-04-25, 11:33   #496
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Współczuję choroby, oby szybciutko przeszlo

To w lumpku takie hity znalazłaś? Czy gdzie?

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 11:39   #497
amiyaa
Zadomowienie

catarynca co za figura No no widać już taką minimalną krągłość poniżej pępka Mi brzuch lekko wyskoczył tak z dnia na dzień.
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 11:40   #498
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
catarynca co za figura No no widać już taką minimalną krągłość poniżej pępka Mi brzuch lekko wyskoczył tak z dnia na dzień.

Ja przed chwila oddawałam wymaz do laboratorium i babka się mnie tam pyta ;antybiotyki, ciąża?

Ja za ciąża i złapałam się za brzuch i sobie tak myśle czy najzwyczajniej nie zauważyła czy po prostu wyglądam jakbym się spasla

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 11:43   #499
amiyaa
Zadomowienie

A to mój brzuch, dzisiaj 16+5 minimalny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180421_104617.jpg (66,7 KB, 59 załadowań)
Stary 2018-04-25, 11:44   #500
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Jak po dobrym obiadku ;D
Widzę ze Ty figurkę tez masz niezła

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 11:45   #501
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Współczuję choroby, oby szybciutko przeszlo

To w lumpku takie hity znalazłaś? Czy gdzie?

Tak, w lumpku akurat niedawno otworzyli nowy i już tydzień temu wynalazłam sukienkę do karmienia z HMu też, bluzę i kilka bluzek/tunik ciążowych za grosze.
Po ciąży już się tego wszystkiego pozbędę, posprzedaję co się da i pewnie jeszcze zrobię

Dzięki, właśnie zaaplikowałam wszystkie specyfiki i leżę
G. 9.1O.18
Stary 2018-04-25, 11:46   #502
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
uauu jakie piękne tu dziewczyny
21 tc córeczka
Stary 2018-04-25, 11:47   #503
amiyaa
Zadomowienie

Jest nieźle, ale schudłam przed zajściem w ciążę 7 kg, wcześniej nie było tak różowo
Stary 2018-04-25, 11:52   #504
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Jest nieźle, ale schudłam przed zajściem w ciążę 7 kg, wcześniej nie było tak różowo

Ja przytyłam tyle ale rok mi to zajęło.
Za to teraz na wizycie miałam mniejsza wagę niż na poprzedniej .... wiec można powiedzieć ze jeszcze nic nie utylam bo to pewnie wahania w moich granicach, które po prostu mam normalnie w ciągu dnia

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 12:00   #505
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Ja przytyłam tyle ale rok mi to zajęło.
Za to teraz na wizycie miałam mniejsza wagę niż na poprzedniej .... wiec można powiedzieć ze jeszcze nic nie utylam bo to pewnie wahania w moich granicach, które po prostu mam normalnie w ciągu dnia

Jak tam w szpitalu?
Stary 2018-04-25, 12:01   #506
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Jak tam w szpitalu?

Byłam dziś oddać posiew bo lab odbieram wyniki w sobotę i idę w niedziele dopiero na oddział. Korzystał z ostatnich dni w domku jutro wybieram narożnik do mieszkania a w piątek obcinam włosy

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 12:03   #507
bambusiek
Zakorzenienie

Ja teraz po sobotnim weselu przytyłam na całe 2 dni tyle było dobrego jedzonka pod nosem to korzystałam
G. 9.1O.18
Stary 2018-04-25, 12:08   #508
Suqub
Zakorzenienie

Jeju ale wy szczuplutkie wszystkie!

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Ja teraz po sobotnim weselu przytyłam na całe 2 dni tyle było dobrego jedzonka pod nosem to korzystałam
Ja aż się boję, wizytę mam na drugi dzień po komunii więc waga pewnie skoczy.

Stary 2018-04-25, 12:13   #509
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ja sie tez zanosze ba kupno ten poduchy. Chyba wybiore taka prosta. Bo moze potem sie przyda do łòżeczka czy coś a z taka C to nie wiem co potem zrobic. Mi juz sie zle spi na boku nogi dretwieją. Takze kupie w tym tyg pewnie.
Mimo wszystko polecam C
Jest super, elegancko głowę można sobie położyć
Cytat:
No mam nadzieje ze odbiorą jak się będzie rano dzwonić.

Lekarz powiedział ze mogę iść na oddział po weekendzie majowym ale powiedział ze mnie szyjka nie będzie się strącać tylko po prostu puści i nawet tego nie poczuje. Wiec wole już sobie odmówić tej majówki jechać na wieś kiedy indziej a mieć ten szew z głowy i czuć się pewniej

Najważniejsze żeby zrobić co trzeba, weekend masz na codzien (do porodu)
Nie ma co ryzykować, ale czytałam dalej że już znalazłaś pozytywy także super
Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile waza wasze bobasy ? Bo mi wspomniala ze 130g a tak patrze w aplikacje i mi pisze ze powinno wazyc kolo 90g to co moje jest takie grube ?
Nie no smieje sie ale ona mowila ze wszystko jest ok a teraz tak sie zastanawiam co tak duzo ?
Dlugosci mi nie podala powiedziala ze teraz mierzy sie kazda czesc ciala i nie ma jednej dlugosci wiec bedziemy sie poslugiwac waga mowie acha ok skoro tak jest ale widze,ze wam podaja w cm wiec co ona taka dziwna ta moja ginka?
Teraz już będzie coraz częściej tylko waga Mi powiedzieli tydzień temu ze 59g. Wagi między dziećmi będą się coraz bardziej rozjeżdżały. Trzeba pamiętać, że jedno dziecko urodzi się z wagą poniżej 3 kg, a inne może dobijać nawet do 5. Nie ma siły :P
Cytat:
Co do pomiaròw to mi zawsze wagę +- podawali, a wiek ciąży był mierzony wg głòwki i kości udowej.

Idę na wizytę w piątek na 12, a wcześniej moje dzieci mają występy i jeszcze zdążę obejrzeć tak jestem ciekawa, co moja dzidzia zaprezentuje za płeć
Doookładnie.

I na końcu pomiar może się różnić +/- 500 g (w sensie pomiar a rzeczywista waga przy porodzie_ taaakże wiecie. Trochę wróżenie z fusów :P
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:19   #510
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś oddać posiew bo lab odbieram wyniki w sobotę i idę w niedziele dopiero na oddział. Korzystał z ostatnich dni w domku jutro wybieram narożnik do mieszkania a w piątek obcinam włosy

Aaa, przecież pisałaś, że na majówkę zostaniesz, no fakt Ale przygotowania jak przed końcem świata Swoją drogą zainspirowałaś mnie, tez zdecydowałam, że muszę obciąć włosy

Cytat:
Dobrze, że możesz pojeść!

Cytat:
Jeju ale wy szczuplutkie wszystkie!

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Ja aż się boję, wizytę mam na drugi dzień po komunii więc waga pewnie skoczy.
Oj tam, oj tam Ja na komunii tez pojadłam, najpierw skoczyłam, potem jakoś spadło Ogólnie jestem 2,5 kg na plusie, podobno to za mało jak na 15 tydzień, no ale bez przesady Zresztą na pewno wszystko poszło w cycki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości