Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 14:10   #1231
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Folinka, ja ciagle pracuje, chyba L4 typowo to w ogóle nie będę brała. Jak narazie od pn codziennie byłam w pracy ale po max 2h plus praca biurowa w domu plus kilka telefonów dziennie, ale w porównaniu do 8h, a 10 z dojazdem to jest nic. Załatwiam prace np między laboratorium, zakupami a spotkaniem z kokezanką. I narazie jest super. Choć przeraza mnie to ze jeszcze wielkie remonty przed nami. Właśnie nam na wieś 12 ton piasku wjechałozobaczymy czy uda się dodać, pierwszy raz to robię.

Załącznik 7515821Załącznik 7515826
Aniu, pięknie tam u Ciebie! Kiedy ja ostatnio robiłam zamek z piasku czy babki..
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Nie wiem od czego to zależy ale ja nie raz potrafię wstać 5 razy a czasami zdarza mi się tylko raz wstać na sikanie może od ilości wody wypitej w ciągu dnia?
Cami, zapewne tak, ale ja staram się dużo pić.. Ginekolog kazał ostatnio męzowi kupić buteleczkę z dziubkiem i pilnować, żebym dużo piła. Kupiłam taką jedną, pożałowałam pieniędzy i szajs jak nie wiem. Wylewała mi się w torebce. Sikam na bieżąco, przed snem obowiązkowo, ale jeszcze mnie w nocy nie pogoniło.
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Norko właśnie jakoś bez problemu brzuszek jest dość spory proporcjonalnie do mnie jak stoję ( mam 85cm w najszerszym miejscu) ale jak siedzę to się trochę chowa
Z goleniem się mam podobnie, daję radę, myślę, że dopiero w 9 miesiącu mogą pojawić się większe problemy
W nocy wstaję raz lub dwa a promocje będą na pewno, ale raczej w sklepach typowo dziecięcych. W aptekach internetowych wątpię

Asiaczek, Pola źle się wyraziłam, bardziej mi chodzi o to, że ja przy porodzie miałam 2400, tż 3500 więc tak średnio szacuję, że maluch będzie miał ok 3kg. Najlepiej chyba takie 3300 ale ja to sobie tak mogę chcieć
pięknie u Ciebie
Emma, maluszki z Was. Myślę, że nie masz czego się obawiać i jak najbardziej liczyć na te 3000.

O tak, w 9 miesiącu się zacznie.. Ani paznokci, ani golenia, ani normalnego nałożenia butów.

Cytat:
Na obiad robiłam risotto bo mój mąż mnie tak prosil żebym zrobiła oprócz tego zrobiłam farsz do pierogów bo już miałam tyle mięsa z rosołu pomrozonego w zamrażarce że nie dało się nic innego pochować

No i sok z sokowirówki bo jabłek miałam tyle że jeszcze chwila a by się zepsuły

No i kiedyś kupiłam orzechy laskowe i tak leżały żeby je zaatakować dziadkiem do orzechów i dzisiaj to uczyniłam

Nie wspomnę o tym ile garow do mycia jest ale cóż zrobić

A co do poczekania na promocję to ja też będę czekala kupię to co teraz powinnam typu np te koszule do szpitala itd a resztę później
Nigdy nie robiłam risotto. Patrzyłam w internecie, to kurczak z warzywami i ryżem? To żeś się narobiła..

Problem w tym, że ja chciałabym już mieć pokupowane te drobne rzeczy, bo tak myślę ciągle o tym i nie dają mi spokoju, ech..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:14   #1232
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Aniu, pięknie tam u Ciebie! Kiedy ja ostatnio robiłam zamek z piasku czy babki..
Cami, zapewne tak, ale ja staram się dużo pić.. Ginekolog kazał ostatnio męzowi kupić buteleczkę z dziubkiem i pilnować, żebym dużo piła. Kupiłam taką jedną, pożałowałam pieniędzy i szajs jak nie wiem. Wylewała mi się w torebce. Sikam na bieżąco, przed snem obowiązkowo, ale jeszcze mnie w nocy nie pogoniło.
Emma, maluszki z Was. Myślę, że nie masz czego się obawiać i jak najbardziej liczyć na te 3000.

O tak, w 9 miesiącu się zacznie.. Ani paznokci, ani golenia, ani normalnego nałożenia butów.

Nigdy nie robiłam risotto. Patrzyłam w internecie, to kurczak z warzywami i ryżem? To żeś się narobiła..

Problem w tym, że ja chciałabym już mieć pokupowane te drobne rzeczy, bo tak myślę ciągle o tym i nie dają mi spokoju, ech..
Różne są wersje risotto ja najczęściej robię z kurczakiem, ryżem do risotto i pomidorami w sumie żadna polityka tylko trzeba pilnować żeby ryż się nie przypalal

No z tą chęcią posiadania wszystkiego już rozumiem Cie ja się też wstrzymuje bo nie mam gdzie tego składowac dopiero po majówce jak pomalujemy pokoik i meble złożymy będzie miejsce

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:15   #1233
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Norko, a ta butelka to nie przypadkiem taka z filtrem od Dafi?? Bo jeśli tak - współczuję, też ją mam i niezły szajs z niej. Kiedyś szłam ulicą a z torebki lała mi się woda prosto po nodze. Po gołej nodze.... Latem. Chyba się domyślasz, jak to wyglądało

Risotto nie musi być z kurczakiem i to takie trochę bardziej skomplikowane niż wrzucenie do ugotowanego ryżu kurczaka Ryż przesmaża się z dodatkami, podlewa np. winem, a potem trzeba stać nad garem i dolewać po troszku bulionu i mieszać. I dolewać, i mieszać I tak przez co najmniej 20-30 min.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:17   #1234
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Norko, a ta butelka to nie przypadkiem taka z filtrem od Dafi?? Bo jeśli tak - współczuję, też ją mam i niezły szajs z niej. Kiedyś szłam ulicą a z torebki lała mi się woda prosto po nodze. Po gołej nodze.... Latem. Chyba się domyślasz, jak to wyglądało

Risotto nie musi być z kurczakiem i to takie trochę bardziej skomplikowane niż wrzucenie do ugotowanego ryżu kurczaka Ryż przesmaża się z dodatkami, podlewa np. winem, a potem trzeba stać nad garem i dolewać po troszku bulionu i mieszać. I dolewać, i mieszać I tak przez co najmniej 20-30 min.
No dokładnie najgorsze to mieszanie bo na chwilę się odwróciłam od gara a mało co go nie przypalilam

Stary 2018-04-25, 14:20   #1235
pola25
Zakorzenienie

Norka a masz jakis link do siatek centylowych?Co.do.sikania ,to teraz mac raz w nocy za to.od 2 dni.bardzo często w dzień,bo chyba.mi na coś naciska.

Summer topi serducho!!!Mam.do.Ciebie 2,5 h jazdy.

Emma ja urodzilam się tydzień.po.terminie.i.waz ylam.niecale 3 kg!
Moja siostra wazyla 3200.

Aniama pięknie u Was!

Norciu.promocje będą!Ja czekam.na kapphala.

Camelitos poproszę przepis!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:26   #1236
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Norka a masz jakis link do siatek centylowych?Co.do.sikania ,to teraz mac raz w nocy za to.od 2 dni.bardzo często w dzień,bo chyba.mi na coś naciska.

Aniama pięknie u Was!

Pola jak zaczęłam robić risotto to wzorowalan się na tym przepisie

http://idareyoutocookit.blogspot.com...orowe.html?m=1

Teraz go trochę zmodyfikowalam nie dodaje mascarpone a ser daje taki jaki mam w domu

Stary 2018-04-25, 14:27   #1237
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja już od 15.06 zacznę wygraniac mała haha może pomoże, może nie. Ale fakt nie nastawiam się na to, ze szybciej urodze.. To tylko moje takie ciche życzenie

Ja sobie narazie odpuściłam temat wyprawki, nie mam weny, nic mi się nie chce.
Jakas niespokojna się zrobilam.
W ogóle to mam już ponad 1kg mniej. I brzuch stoi w miejscu w sensie nadal 94cm
Teraz mam spokój za moje +4kg w 10tc haha
A tak serio, muszę sobie sprawdzić tsh,czy za bardzo mi nie spadlo.

Co do chodzenia siku, mam dzień,a raczej noc że wstaje co godzinę, a czasem nie wstaje w ogóle...
Mała się tak rozpycha, że szok, jedna nogę czuję pod prawym zebrem, druga pod lewym.
A rączkę nie powiem gdzie próbuje wsadzić haha

Miałam dzisiaj w nocy bóle kręgosłupa jak na okres i brzuch mi sie tak dziwnie stawiał, ale na szczescie po nospie przeszło, myślę, że to te skurcze przepowiadajace sławne straszaki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 14:40   #1238
pola25
Zakorzenienie

Camelitos dziękuję.

Blanka mi.też jakoś entuzjazm opadl,co do wyprawki.Pokoj malej nieogarniety,nie.mam,gdzi e tego kłaść.Ech.Pokoj Malwinki to stary pokoj.syna,czyli chlopiecy i tak niestety zostanie...Szkoda,że nie wymienimy.dywanu.i.tapety .

Dziewczyny orientujecie się,jaka jest cena misia szumisia w rossmanie?na stronie nie mogę znaleźć.
Stary 2018-04-25, 14:43   #1239
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Camelitos dziękuję.

Blanka mi.też jakoś entuzjazm opadl,co do wyprawki.Pokoj malej nieogarniety,nie.mam,gdzi e tego kłaść.Ech.Pokoj Malwinki to stary pokoj.syna,czyli chlopiecy i tak niestety zostanie...Szkoda,że nie wymienimy.dywanu.i.tapety .

Dziewczyny orientujecie się,jaka jest cena misia szumisia w rossmanie?na stronie nie mogę znaleźć.
U na co do remontu, to musimy pomalować sufit w dużym pokoju, wytapetowac jedna ścianę w sypialni,najlepiej by było jakby cała sypialnie.. Ale no Jedna to minimum.
No i odmalowac pokoj małej.
I postawić ściankę gipsowa żeby zamknąć przedpokój.
Max tydzien roboty, ale jakoś ciężko się zabrać..Tesc to ma zrobić z M.

Stary 2018-04-25, 14:44   #1240
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Różne są wersje risotto ja najczęściej robię z kurczakiem, ryżem do risotto i pomidorami w sumie żadna polityka tylko trzeba pilnować żeby ryż się nie przypalal

No z tą chęcią posiadania wszystkiego już rozumiem Cie ja się też wstrzymuje bo nie mam gdzie tego składowac dopiero po majówce jak pomalujemy pokoik i meble złożymy będzie miejsce
Hmm, to chyba robiłam ryż z warzywami, ale raczej potarkowanymi typu marchewka, pietruszka, itd. Kurczaka dorzucić można i niegłupie danie. Z bulionem to nie, nigdy tak się nie bawiłam, ale chociaż.. Pamięć niesamowicie szwankuje.

Mój mąż tak lubi pierogi, a ja niewdzięczna żona nie zrobiłam jeszcze. Jak ciężkie są do zrobienia?

Cytat:

Summer, a dzie tam Dafi. To była zwykła butelka ze spożywczaka z zamykanym dziubkiem za jakieś hmm.. 1,50? Ale wiem, że mają lepsze dziubki, gdzie nic nie leci po przechyleniu, stabilniejsze zamykanie. Chyba Żywiec Zdrój ma taką.

Ludzie pomyśleli sobie, że popuszczasz?
Cytat:

Aniama pięknie u Was!

Polu, znalazłam w internecie taką ---> http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.php Ale nie wiem na ile jest wiarygodna.

Stary 2018-04-25, 14:45   #1241
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Polu Malwinka rośnie super , dobrze że wszystko jest ok i już się trochę u was uspokoiło teraz będzie tylko lepiej.

Co do chodzenia na siku to podobnie jak Blanka czasem chodzę po kilka razy a czasem tylko raz, myślę że zależy jak dzidzia mi naciska.
Ostatnio też jakoś brakuje mi weny i sił, źle śpię w nocy czasami podsypiam w dzień i często boli mnie głowa.
Na majówkę wybieram się w góry do rodziców i może uda mi się odpocząć i zregenerować siły.

Wyprawka chwilowo stanęła w miejscu, zaraz po majówce muszę się na jakiś wózek zdecydować bo czas leci.

U mnie dziś pogoda piękna i jest ciepło ale bardzo wieje, nie da się okien pootwierać bo przeciągi straszne.

Ja też czekam na jutrzejsze USG 3trym.bardziej ze względu na córkę bo idzie ze mną i pierwszy raz zobaczy siostrę

Anamia ale masz wielką piaskownice i pogoda też super.

Emma zazdroszczę takiej sprawności mi już ze wszystkim ciężko a jeszcze 2 miesiące.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 14:46   #1242
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U na co do remontu, to musimy pomalować sufit w dużym pokoju, wytapetowac jedna ścianę w sypialni,najlepiej by było jakby cała sypialnie.. Ale no Jedna to minimum.
No i odmalowac pokoj małej.
I postawić ściankę gipsowa żeby zamknąć przedpokój.
Max tydzien roboty, ale jakoś ciężko się zabrać..Tesc to ma zrobić z M.

Blanka u.nas mial.robic mąż,no ale wiadomo.jaka sytuacja.
Aby wybrac wykladzine ,tapetę trzeba.pojeździć.po.sklep ach,a nie.będziemy.nikogo.prosi c.Ktos musialby pomalowac itd fachowców nie znajdziemy ,a prosic nikogo.nie chcemy.
Stary 2018-04-25, 14:47   #1243
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, to chyba robiłam ryż z warzywami, ale raczej potarkowanymi typu marchewka, pietruszka, itd. Kurczaka dorzucić można i niegłupie danie. Z bulionem to nie, nigdy tak się nie bawiłam, ale chociaż.. Pamięć niesamowicie szwankuje.

Mój mąż tak lubi pierogi, a ja niewdzięczna żona nie zrobiłam jeszcze. Jak ciężkie są do zrobienia?

Summer, a dzie tam Dafi. To była zwykła butelka ze spożywczaka z zamykanym dziubkiem za jakieś hmm.. 1,50? Ale wiem, że mają lepsze dziubki, gdzie nic nie leci po przechyleniu, stabilniejsze zamykanie. Chyba Żywiec Zdrój ma taką.

Ludzie pomyśleli sobie, że popuszczasz?
Polu, znalazłam w internecie taką ---> http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.php Ale nie wiem na ile jest wiarygodna.
Pierogi nie są trudne do zrobienia, jedyne z czym można mieć problem to z ciastem

Stary 2018-04-25, 14:51   #1244
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierogi nie są trudne do zrobienia, jedyne z czym można mieć problem to z ciastem
W sensie proporcje?

Stary 2018-04-25, 14:53   #1245
pola25
Zakorzenienie

Norciu dziękuję.

Bursztynku.mnie też glowa pobolewa...Fajnie Ci.z tym wypadem.w gory!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 14:54   #1246
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny.
Melduję się po wizycie -Malwinka mały pulpecik 1593g,jak powiedziałam,że duża jest,to on,że jeszcze ok,ale lekarz kazał trzymać dietę ,zero słodyczy.Termin z om 10 lipca a usg 1.07.Szyjka twarda ,ale dalej będę prowadziła oszczędny tryb życia.Ciśnienie 130/80 u lekarza,a w domu takie niskie...Nie wiem,jak to możliwe!
Wczoraj się nie oddzywałam,bo jakoś się źle czułam,jakoś tak nieswojo,a mała się wierciła cały dzień,zmieniała pozycje i już wieczorem tego jej wiercenia miałam dość,byłam już wszystkim umęczona.
Dzisiaj też nie jestem jakimś wulkanem energii,czuję się ociężale,nic mi się nie chce,taka jakbym zaraz pęknąć miała,może rośnie ten brzuch.
Mąż ok,ale po prostu nie ma sprawności z prawej strony.

Co do porodu,to jeśli Malwinka w 37+0 będzie miała wagę 3 kg,to mogę rodzic. Dawidka urodziłam w 39+0 i było ciężko,duszno,ale to była zima!!

Monya mam nadzieję,że Ci pomogą.

Ela udanych porządków!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Summerzdrówka dla Ciebie!

Camelitos witaj na l4!

U nas pogoda piękna,słoneczna,dobrze,ż e mam tarasik ,bo nie byłabym wstanie nigdzie się doturlać.

Co do spania,to nie mam problemu ze snem,często śpie w dzień i w nocy.

W ogóle odkąd mąż wrócił i widzę,że z nim ok,to mi też jakoś na sercu lżej,syn zadowolony,ja nie czuję się samotna,bo mam cały czas towarzystwo.

Dzisiaj ma przyjść położna

Co z Andrą???????????????

Dziewczyny zapomniałam zapytać ginekolga-czy można pić muszyniankę????????
Ojej jak te dzieciaki nam rosną Polu dobrze, że Twoje samopoczucie lepsze jak mąż w domku. Tak trzymać!
Cytat:
Zua, a ty nie ze Śląska? Bo ja mam wrażenie, że wszystkie stamtąd

Co do pieluch: https://pl.aliexpress.com/item/New-M...311.0.0.HeHwJr

Kupiłam ją właśnie do otulania na lato i do wózka, jest wielka, ale cienka i myślę, że się powinna sprawdzić. Kosztowała grosze, więc nie żałuję, nawet jakbym miała psi tyłek nią wycierać

A dodatkowo jeszcze przyszły fajne czapeczki - nie spodziewałam się takiej jakości, podaję wam linka, może któraś też zechce kupić:

https://pl.aliexpress.com/item/3pcs-...311.0.0.HeHwJr

Pola, ale duża Malwinka!!! Ciekawe czy mój dzieć też już dobija do tej wagi.... Nie mogę się doczekać piątku - zapisałam się do innego gina na USG i mają mi nagrać na pendrive'a filmik z aktywności naszego potworka Nareszcie będę mogła na spokojnie przeanalizować, co on tam wyczynia

Elu, nie szalej z tym sprzątaniem - uważaj na chemię i nie wysilaj się za mocno!

p.s. u mnie dziś 30+2! aż mi się słabo zrobiło, jak sobie pomyślałam, że za 5 tyg. mogę rodzić!
Próbuje ostrożnie, ale kurcze przydałby się jeszcze trzy pary rąk do tego wszystkiego thx!
Cytat:
Wstałam o jakiejś 12:20.. Ale wstyd! Usprawiedliwiam się tym, żę śpię tyle, to szybciej mi zejdzie do 23 i do powrotu męża z pracy. Okropnie znoszę te dni, kiedy nie ma go w domu.
Ważyłam się przed chwilą - 66,5 kg, a zaczynałam od 61. Nie jest źle, doceniam to. Zaraz ogarnę jedzonko i odpiszę Wam.
piękna waga! Zazdroszczę, chodzinko !
Cytat:
Summer, jak będzie dane nam się spotkać, to nie daruję tej historii, pamiętaj.

Pamiętam moje zapalenie oskrzeli, o masakra.. 3 tygodnie w łóżku leżałam, a jeszcze potem do siebie dochodziłam. Jeszcze to połączyło się z mdłościami i bezsennością. Mam ciary jak sobie pomyślę! A Ty jak długo chorujesz, bidulko?

Komoda przychodzi? Będzie albo składanie albo mordobicie. My jeszcze jesteśmy przed łóżeczkiem (jak prawie każda, nie?) i to też będzie niezapomniane..... Szukałam tych staników w gazetce, ale nie znalazłam i teraz nie wiem czy w ogóle warto się człapać tam, bo te 34 zł, to wydaje mi się, że to jakieś pozostałości jeszcze sprzed hoho czasu?Elu, pomyśl tylko, że we wtorek już będziecie tam, że to będzie "wasze" gniazdko. Dość z oknami dachowymi i ciągłymi upałami, dość ze skosami, dość z małym metrażem! Też bym sprzątała, wstyd byłoby mi zostawić kurze i brudy, tak więc rozumiem.

No też właśnie - mam sobowtóra? Never! Takich długich nóg jak moje, to nigdzie nie ma.. I teraz pytanie - chwalę się czy żalę?
Wiecie Dziewczyny, ja bym bardzo chętnie to wszystko kupiła, gdyby nie to, że pewnie będzie mi sięgać do połowy łydki.. To jest jakiś koszmar.. Jak? Emma, jak zrobiłaś pedicure z takim brzuszkiem? Leci ten czas jak szalony, u mnie to "dopiero" 11 tygodni do donoszonej. Jutro zaczynam 27 tydzień, łohohohoh, ale panikować zacznę, kiedy stuknie 30. Polu, jaki tam pulpecik.. Nie mieści się aby w normalnym centylu?

Daj koniecznie znać jak po spotkaniu z położną, co tam Ci robiła i czy dowiedziałaś się czegoś ciekawego. Bo ja nie będę brała, mam tę od gina na NFZ i mam mieć jakieś przyspieszone kursy edukacyjne, jakiś filmik porodowy oglądać, ła.. Koleżanka mówiła, że to filmik jak 20 lat temu było w Niemczech, a jak jest dzisiaj u nas. Zonk.

Również odnotowuję takie spadki energii i to chyba częściej niż te wzrosty, ciężko mi się zabrać do czegokolwiek, a już na pewno do gotowania. Dziękujemy za linki, Summer. Ja kupię tylko ten kocyk bawełniany, do przykrycia będę miała na początek rożek i zastanawiam się jeszcze nad pieluszką, może flanelowa wystarczy? Bo te bambusowe to drogie jakieś dla mnie.. 120x120 kosztuje ok. 50 zł.
Folinka! Ostatnio dumałam, że coś Cię nie ma, bo nasz Wielbłądzik już wrócił. Widzę, że nie próżnujesz jak np. ja. Mam jakiś awers przed basenem, a raczej awers przed wczesnym wstaniem, bo od 7 do 10 jest taniej za basen. Muszę przymierzyć mój stary kostium kąpielowy.

Folinko, pokażesz jak ta buteleczka z dziubkiem wygląda? O jaką dokładnie chodzi i gdzie taką kupujesz? Chciałabym cosik sprawdzonego, ale pewnie jeszcze poszperam.

Jakie nogi? Jakie żebra? Ja to czuję kopniaki w pochwie albo w tyłku.

Powiedzcie mi jak to jest z tym wstawaniem w nocy na siku, bo ja do tej pory wstałam chyba tylko raz kilka tygodni temu, a tak wstaję rano po całej przespanej nocy, jak bardzo boli. Często sikacie?
Taaak staram się to jakoś układać w głowie, ale dziś zaczęłam się zastanawiać czy stworzymy taki przytulny kącik jak tutaj mieliśmy.. ech te nasze ciążowe nastroje nie dogodzisz

Ja teraz wstaje siku raz, bądź dwa. Chyba, że nie mogę spać i zacznę pić w nocy to wtedy częściej
Cytat:
Folinka, ja ciagle pracuje, chyba L4 typowo to w ogóle nie będę brała. Jak narazie od pn codziennie byłam w pracy ale po max 2h plus praca biurowa w domu plus kilka telefonów dziennie, ale w porównaniu do 8h, a 10 z dojazdem to jest nic. Załatwiam prace np między laboratorium, zakupami a spotkaniem z kokezanką. I narazie jest super. Choć przeraza mnie to ze jeszcze wielkie remonty przed nami. Właśnie nam na wieś 12 ton piasku wjechałozobaczymy czy uda się dodać, pierwszy raz to robię.Załącznik 7515821Załącznik 7515826

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale pięknie

Dziewczyny zrobiłam milion km po schodach, chyba to niezbyt wskazane także dziś już chyba muszę odpuścić .. jutro też jest dzień

Stary 2018-04-25, 14:58   #1247
pola25
Zakorzenienie

Elcia.nie forsuj się!

Norciu.ja.nigdy.nie robilam.pierogów!
Stary 2018-04-25, 14:58   #1248
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja już od 15.06 zacznę wygraniac mała haha może pomoże, może nie. Ale fakt nie nastawiam się na to, ze szybciej urodze.. To tylko moje takie ciche życzenie

Ja sobie narazie odpuściłam temat wyprawki, nie mam weny, nic mi się nie chce.
Jakas niespokojna się zrobilam.
W ogóle to mam już ponad 1kg mniej. I brzuch stoi w miejscu w sensie nadal 94cm
Teraz mam spokój za moje +4kg w 10tc haha
A tak serio, muszę sobie sprawdzić tsh,czy za bardzo mi nie spadlo.

Co do chodzenia siku, mam dzień,a raczej noc że wstaje co godzinę, a czasem nie wstaje w ogóle...
Mała się tak rozpycha, że szok, jedna nogę czuję pod prawym zebrem, druga pod lewym.
A rączkę nie powiem gdzie próbuje wsadzić haha

Miałam dzisiaj w nocy bóle kręgosłupa jak na okres i brzuch mi sie tak dziwnie stawiał, ale na szczescie po nospie przeszło, myślę, że to te skurcze przepowiadajace sławne straszaki

Ja moja mala tez bede juz wypedzac od polowy miesiaca. Niech mi za dlugo nie siedzi w brzuchu. Drugiego urodzilam w 38 tc wiec ja tez tak jakos moge ;P

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:58   #1249
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Polu Malwinka rośnie super , dobrze że wszystko jest ok i już się trochę u was uspokoiło teraz będzie tylko lepiej.

Co do chodzenia na siku to podobnie jak Blanka czasem chodzę po kilka razy a czasem tylko raz, myślę że zależy jak dzidzia mi naciska.
Ostatnio też jakoś brakuje mi weny i sił, źle śpię w nocy czasami podsypiam w dzień i często boli mnie głowa.
Na majówkę wybieram się w góry do rodziców i może uda mi się odpocząć i zregenerować siły.

Wyprawka chwilowo stanęła w miejscu, zaraz po majówce muszę się na jakiś wózek zdecydować bo czas leci.

U mnie dziś pogoda piękna i jest ciepło ale bardzo wieje, nie da się okien pootwierać bo przeciągi straszne.

Ja też czekam na jutrzejsze USG 3trym.bardziej ze względu na córkę bo idzie ze mną i pierwszy raz zobaczy siostrę

Anamia ale masz wielką piaskownice i pogoda też super.

Emma zazdroszczę takiej sprawności mi już ze wszystkim ciężko a jeszcze 2 miesiące.
Bursztynku, zabierasz przybłędy ze sobą w góry?
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ojej jak te dzieciaki nam rosną Polu dobrze, że Twoje samopoczucie lepsze jak mąż w domku. Tak trzymać! Próbuje ostrożnie, ale kurcze przydałby się jeszcze trzy pary rąk do tego wszystkiego thx! piękna waga! Zazdroszczę, chodzinko !Taaak staram się to jakoś układać w głowie, ale dziś zaczęłam się zastanawiać czy stworzymy taki przytulny kącik jak tutaj mieliśmy.. ech te nasze ciążowe nastroje nie dogodzisz

Ja teraz wstaje siku raz, bądź dwa. Chyba, że nie mogę spać i zacznę pić w nocy to wtedy częściej Ale pięknie

Dziewczyny zrobiłam milion km po schodach, chyba to niezbyt wskazane także dziś już chyba muszę odpuścić .. jutro też jest dzień
Eluś, siadaj już, odpręż się, odpocznij Tak jak piszesz, jutro też jest dzień! I uwierz mi, że uda się taki kącik stworzyć, nawet mniemam, że któregoś razu powiesz, że przydałoby się jeszcze trochę miejsca. A jak sprawa z ZUSem się ma? Coś ruszyło od tamtej pory czy dalej stoi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 14:58   #1250
aaska92
Zadomowienie

Ja wstaję zwykle z 3 razy w nocy, ale też przed spaniem i ogólnie w ciągu dnia dużo pije wody. Zdarzy się noc, że wstanę tylko raz, a czasami więcej i czuję jak młody mi uciska
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:59   #1251
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Camelitos dziękuję.

Cos kolo 100 zl

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 14:59   #1252
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
W sensie proporcje?
Tak bo ja jak się uczyłam to mi ciasto takie grube wychodziło a teraz już na oko robię

Stary 2018-04-25, 15:02   #1253
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Cos kolo 100 zl

Z sensor cry???

My też zaczniemy.małą wypedzac od 37 tyg,będziemy działać z mezem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 15:06   #1254
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Elcia.nie forsuj się!

Norciu.ja.nigdy.nie robilam.pierogów!
Polu, a mąż mówił Ci przez te wszystkie lata, że lubi pierogi?

Cytat:
Tak bo ja jak się uczyłam to mi ciasto takie grube wychodziło a teraz już na oko robię
Na oko. Jak kogoś pytam jak robi coś, a ten odpowiada na oko, to mam ochotę.. Mówisz, że robisz pyszne pierogi?

Stary 2018-04-25, 15:07   #1255
aniama6
Zadomowienie

Ja na ubranka tez czekam na promocje. Muszę przejrzeć to co mam, ale chyba te podstawowe mam, a w czerwcu właśnie w kappahlu coś pokupie, może w nexcie itp. Nie muszę ich mieć przed porodem. Wczoraj zamówiłam kocyk dzianinowy, prześcieradło do gondoli hmm i coś jeszcze nie pamietam co. Na Gemini mam koszyk ale tam mało co kupuje bo mam koleżankę w stacjonarnej aptece i mi co trzeba w dobrych cenach kupi. Remonty największe mamy tutaj na wsi, dwa pokoje wylatują podłogi, ściany zmieniane, drzwi itp, ale tu jak przed porodem nie zdążymy to tragedii nie będzie. Tam gdzie mieszkamy na stałe to tylko malowanie i kilka mebelków- niby do 2 tyg się czeka na nie wiec nawet jak po majowce zamówimy to będzie na czas. Elaa właśnie myśle o tobie jak dajesz radę z porządkami i podziwiam. Ja umylam 3 malutkie okna i to myjka elektryczna, zaniosłam taras i umieram. Teraz muszę go jeszcze umyć. A macie może jakieś fajne przepisy na dania ze szparagów?dostalismy od znajomych duża ilość z ich upraw eko i muszę coś ugotować.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 15:20   #1256
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bursztynku, zabierasz przybłędy ze sobą w góry? Eluś, siadaj już, odpręż się, odpocznij Tak jak piszesz, jutro też jest dzień! I uwierz mi, że uda się taki kącik stworzyć, nawet mniemam, że któregoś razu powiesz, że przydałoby się jeszcze trochę miejsca. A jak sprawa z ZUSem się ma? Coś ruszyło od tamtej pory czy dalej stoi?
Haha może tak być, tu jednak mieliśmy duża otwarta przestrzeń, a tam są pokoiki i inaczej to będzie zorganizowane. Ale najważniejsze, że mały będzie miał swój kącik z dala od tv, mamy dużą łazienkę gdzie bez problemu postawę wanienke, do tego nie ma skosów, ciepła.. same plusy, a ja się zastanawiam nie wiadomo nad czym a z Zusem ciszaa, wszystko oddane, czekamy więc proszę o kciuki

Cytat:
Z sensor cry???

My też zaczniemy.małą wypedzac od 37 tyg,będziemy działać z mezem.
Polu, ten w Rossmanie bez cry sensor.
A na wypędzanie małej, niecny plan

Cytat:
Ja na ubranka tez czekam na promocje. Muszę przejrzeć to co mam, ale chyba te podstawowe mam, a w czerwcu właśnie w kappahlu coś pokupie, może w nexcie itp. Nie muszę ich mieć przed porodem. Wczoraj zamówiłam kocyk dzianinowy, prześcieradło do gondoli hmm i coś jeszcze nie pamietam co. Na Gemini mam koszyk ale tam mało co kupuje bo mam koleżankę w stacjonarnej aptece i mi co trzeba w dobrych cenach kupi. Remonty największe mamy tutaj na wsi, dwa pokoje wylatują podłogi, ściany zmieniane, drzwi itp, ale tu jak przed porodem nie zdążymy to tragedii nie będzie. Tam gdzie mieszkamy na stałe to tylko malowanie i kilka mebelków- niby do 2 tyg się czeka na nie wiec nawet jak po majowce zamówimy to będzie na czas. Elaa właśnie myśle o tobie jak dajesz radę z porządkami i podziwiam. Ja umylam 3 malutkie okna i to myjka elektryczna, zaniosłam taras i umieram. Teraz muszę go jeszcze umyć. A macie może jakieś fajne przepisy na dania ze szparagów?dostalismy od znajomych duża ilość z ich upraw eko i muszę coś ugotować.

Mąż też się dziwi, bo on za mną leci i sapie Ja ogólnej czuje się naprawdę dobrze, powiem więcej lepiej się czuję jak pochodzę, poruszam się niż jak mam siedzieć. Ale jednak temperatura, plus te schody i te parę godzin już latania dają się we znaki. No nic, teraz odpoczynek, zrobić obiad i do końca dnia już nie ruszam nawet palcem

Jak przyjdą zakupy, to proszę się pochwalić

Stary 2018-04-25, 15:29   #1257
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu, a mąż mówił Ci przez te wszystkie lata, że lubi pierogi?

Na oko. Jak kogoś pytam jak robi coś, a ten odpowiada na oko, to mam ochotę.. Mówisz, że robisz pyszne pierogi?
Nie wiem czy pyszne ale mężowi smakuja haha mama mnie tak strasznie chciała nauczyć robić pierogi bo mówiła że każdy facet lubi pierogi i jak to żeby żona nie umiała zrobić

Stary 2018-04-25, 15:35   #1258
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja też ostatnio cierpię na zgagę, ale zwykle po 1-2 godz. przechodzi. Ginekolog na zgagę poleciła mi mleczko Alugastrin, ale mi ten smak nie przejdzie. Może u Was się sprawdzi.
Ja wstaję bardzo różnie, czasem zdarzy mi się przed 6:00 z mężem jak wstaje, a maks. śpię do 9:00. Za to w nocy nieraz się obudzę i wiercę długi czas, takie już pewnie uroki ciąży.
Można Alugastrin w ciąży ? On ma pochodne glinu więc ja bym była ostrożna ale jak lekarz Ci polecił to pewno można. Ja już przed ciążą miałam refluks i zdarzały mi się zgagi a teraz męczą mnie prawie codziennie więc żrę na potęgę Rennie -po którym na chwile mi przechodzi i powraca z domowych sposobów trochę pomaga siemię lniane i migdały

Ha summer, zUa dołączam do klubu porodu w dniu urodzin tż u nas jeżeli Młoda wyskoczy 7.07 to będzie z ojcem urodziny obchodzić a ja zaoszczędzę na imprezach urodzinowych i torcie

Cytat:
Kropka i wy chicco kupujecie? Bo właśnie na tych samych właściwościach mi zależy i raczej chicco tylko mi odpowiada. Choć szczerze mówiąc wyglądowo to inne mi się podobają. A i pytałam już ale chyba nikt nie odpowiadzial, czy prześcieradło do gondoli będzie tez do dostawki pasować. I dziewczyny ten temat tez już był ale dawno wiec jeszcze raz, która z was o pieluchach wielorazowych myśli? Bo ja na pewno przynajmniej w części tak i zastanawiam się co kupić tak na sam początek.
My będziemy używać pieluch wielorazowych (a przynajmniej taki mamy zamiar) na stronach typu pieluszkowo itp. są zestawy startowe dla początkujących i my się tym kierujemy, żeby nie nakupować niewiadomo czego na początek to chyba kieszonki będziemy używać bo są najłatwiejsze i najwygodniejsze, no i kupimy kilka otulaczy i będziemy testować różne wkłady
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-25, 15:39   #1259
pola25
Zakorzenienie

Norka lubi.i młody lubi,ale.jakoś mi..się nie chce.
Stary 2018-04-25, 15:44   #1260
xXBlankaXx
Zakorzenienie

My nie będziemy używać napewno pieluch wielorazowych, to nie moja bajka, więc niestety nie pomogę.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości