Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 11:24   #511
xxboo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Aaa, przecież pisałaś, że na majówkę zostaniesz, no fakt Ale przygotowania jak przed końcem świata Swoją drogą zainspirowałaś mnie, tez zdecydowałam, że muszę obciąć włosy

Dobrze, że możesz pojeść!

Oj tam, oj tam Ja na komunii tez pojadłam, najpierw skoczyłam, potem jakoś spadło Ogólnie jestem 2,5 kg na plusie, podobno to za mało jak na 15 tydzień, no ale bez przesady Zresztą na pewno wszystko poszło w cycki

No ja muszę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik wiec nowy fryz żeby koje włosy do pasa się mi tam nie plątały wszędzie. Kanapę muszę wybrać, zapisać TZ kolory farb żeby kupić. Szybę do wanny konkretny model haha, co by się nie nudził jak mnie nie będzie. Muszę iść kupić te mini kosmetyki do rossmanna bo średnio mi się uśmiecha taszczenie tych wielkich butli.
Podciągać filmy, wybrać książki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 11:27   #512
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
No ja muszę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik wiec nowy fryz żeby koje włosy do pasa się mi tam nie plątały wszędzie. Kanapę muszę wybrać, zapisać TZ kolory farb żeby kupić. Szybę do wanny konkretny model haha, co by się nie nudził jak mnie nie będzie. Muszę iść kupić te mini kosmetyki do rossmanna bo średnio mi się uśmiecha taszczenie tych wielkich butli.
Podciągać filmy, wybrać książki

masz włosy do pasa
zrób potem zdjęcie przed i po
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 11:32   #513
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
masz włosy do pasa
zrób potem zdjęcie przed i po

Zrobie ;D ale kochana na prawdę nie
Ma czego zazdrościć moje włosy niestety maja tendencje do wiecznego plątanina i koltunienia się a wiadomo ze to ładnie nie wyglada. Musiałabym je non stop czesać i wszędzie mam pochowane szczotki i tangle teezery

Patrzcie jak mnie kruszyna pilnuje ;( IMG_2567.jpg

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 11:46   #514
catarynca
Raczkowanie

Kobietki Wy wszystkie piękne i zgrabne ja dziś prawie płasko na brzuchu, bo pokusiłam się wczoraj o sok z buraka, o którym tak pisałyście. Wzięłam w Biedrze burak+jabłko, ale jabłka w ogóle nie czuć. Wypiłam pół i więcej nie dałam rady, TŻ dokończył

xxboo ile ten Twój maluszek waży? Mnie moja tak pilnowała wczoraj:
Albo maluszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180424_212012.jpg (89,6 KB, 51 załadowań)
Stary 2018-04-25, 11:47   #515
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Kobietki Wy wszystkie piękne i zgrabne ja dziś prawie płasko na brzuchu, bo pokusiłam się wczoraj o sok z buraka, o którym tak pisałyście. Wzięłam w Biedrze burak+jabłko, ale jabłka w ogóle nie czuć. Wypiłam pół i więcej nie dałam rady, TŻ dokończył

Albo maluszka

Oooo moj tez tak śpi ❤️ maluszek bo to chłop !
Nesquik mała nadzieja FCI. moje małe cudo !
A wazy 3 kg

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 11:48   #516
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Ogólnie jestem 2,5 kg na plusie, podobno to za mało jak na 15 tydzień, no ale bez przesady Zresztą na pewno wszystko poszło w cycki
A skąd masz takie info, że za mało? Przyrost w 1 trymestrze jest zalecany na poziomie 0,5-2 kg, natomiast potem w 2 i 3 trymestrze około 0,5 kg na tydzień
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 11:54   #517
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niemampomyslu91 Pokaż wiadomość
A skąd masz takie info, że za mało? Przyrost w 1 trymestrze jest zalecany na poziomie 0,5-2 kg, natomiast potem w 2 i 3 trymestrze około 0,5 kg na tydzień
Położna coś marudziła i dlatego obliczyłam 3 kalkulatorami w necie i tak mi pokazało Ale ja jestem z tych szczuplaków, może dlatego. Ja tam się nie martwię, bez przesady Wiele kobiet chudnie, nie ma co być przewrażliwionym
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:02   #518
bambusiek
Zakorzenienie

Mi moja położna mòwiła, że spadek 5 kg przy mojej posturze to bardzo dużo. W poprzednich ciążach zgubiłam na początek ok 2 kg to jeszcze ujdzie.
No, ale teraz jem raczej już normalnie i wszystko poza rosnącym brzuchem i biustem nadal mi regularnie chudnie kiedyś odrobię
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:09   #519
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
A to mój brzuch, dzisiaj 16+5 minimalny
Kolejna zgrabna a ty juz jestes tak ladnie opalona czy to tak swiatlo ciemno wyszlo ? Bo jak taka czekoladka wygladasz

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mi moja położna mòwiła, że spadek 5 kg przy mojej posturze to bardzo dużo. W poprzednich ciążach zgubiłam na początek ok 2 kg to jeszcze ujdzie.
No, ale teraz jem raczej już normalnie i wszystko poza rosnącym brzuchem i biustem nadal mi regularnie chudnie kiedyś odrobię
Widac dzidzia z ciebie tak wszystko wysysa
Jesli z dzieckiem jest wszystko ok i lekarz nic nie mowil to ja bym sie nie martwila wrecz przeciwnie lepiej dla ciebie nie bedziesz potem musiala uzerac sie z zrzucaniem zbednych kg i tluszczyku
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:17   #520
amiyaa
Zadomowienie

Esti, troszkę mnie przybrązowiło ostatnio to słoneczko w upały, jak wygrzewalam się na balkonie i już nie jestem bladziochem Ale też światło nie jest szałowe na zdjęciu

Przybieranie na wadze też myślę jest kwestią indywidualną, przecież maluszki mają na naszym etapie max 150g to niekonieczne jest jeszcze te +2 kg
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:20   #521
Suqub
Zakorzenienie

Do mnie wczoraj koleżanka powiedziała, że schudłam a akurat wchodząc wczoraj na wagę miałam 1,5 kg na plusie ale u mnie to się zmienia i za parę dni może już tego nie być.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:29   #522
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Esti, troszkę mnie przybrązowiło ostatnio to słoneczko w upały, jak wygrzewalam się na balkonie i już nie jestem bladziochem Ale też światło nie jest szałowe na zdjęciu

Przybieranie na wadze też myślę jest kwestią indywidualną, przecież maluszki mają na naszym etapie max 150g to niekonieczne jest jeszcze te +2 kg
Dokladnie tez zawsze o tym mysle skoro dziecko tyle wazy to po czym niby tyc ? Wszedzie pisze ze dopiero w 3 trymestrze tak na prawde waga powinna skoczyc a teraz to tak nie koniecznie bo kaloryczne zapotrzebowanie nam zbytnio nie wzrasta .W pierwszym wogole w drugim troszke takze serio nie powinno chyba raczej nikogo martwic jesli sie nie tyje przynajmniej ja tak uwazam
Stary 2018-04-25, 12:42   #523
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość

Albo maluszka
Zdecydowanie zrób sama
Cytat:
Cytat:
Położna coś marudziła i dlatego obliczyłam 3 kalkulatorami w necie i tak mi pokazało Ale ja jestem z tych szczuplaków, może dlatego. Ja tam się nie martwię, bez przesady Wiele kobiet chudnie, nie ma co być przewrażliwionym
coooo??? Pierwsze słyszę. Dużo kobiet chudnie, ja przytyłam szalone 0,5kg. W I ciąży przytyłam w sumie 9 kg, mam nadzieję że teraz nie będzie więcej.
Raczej bym powiedziała, że zwraca się uwagę na zbyt duże przyrosty wagi, bo może pojawić się nadciśnienie i różne inne problemy...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Dokladnie tez zawsze o tym mysle skoro dziecko tyle wazy to po czym niby tyc ? Wszedzie pisze ze dopiero w 3 trymestrze tak na prawde waga powinna skoczyc a teraz to tak nie koniecznie bo kaloryczne zapotrzebowanie nam zbytnio nie wzrasta .W pierwszym wogole w drugim troszke takze serio nie powinno chyba raczej nikogo martwic jesli sie nie tyje przynajmniej ja tak uwazam
Akurat zapotrzebowanie kaloryczne teraz jest największe, bo gwałtownie zwiększa się ilość krwi w organiźmie. Dlatego w II trymestrze hemoglobina leci na łeb na szyję.
Trzeba liczyć wszystko - dziecko, cycki, łożysko, wody płodowe, właśnie ta krew. Później często zatrzymuje się woda (nas to oczywiście nie będzie dotyczyć :P)
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:45   #524
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Zdecydowanie zrób sama

coooo??? Pierwsze słyszę. Dużo kobiet chudnie, ja przytyłam szalone 0,5kg. W I ciąży przytyłam w sumie 9 kg, mam nadzieję że teraz nie będzie więcej.

Raczej bym powiedziała, że zwraca się uwagę na zbyt duże przyrosty wagi, bo może pojawić się nadciśnienie i różne inne problemy...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Akurat zapotrzebowanie kaloryczne teraz jest największe, bo gwałtownie zwiększa się ilość krwi w organiźmie. Dlatego w II trymestrze hemoglobina leci na łeb na szyję.

Trzeba liczyć wszystko - dziecko, cycki, łożysko, wody płodowe, właśnie ta krew. Później często zatrzymuje się woda (nas to oczywiście nie będzie dotyczyć :P)

Mi już hemoglobina leci

PEDAGOG

Stary 2018-04-25, 12:45   #525
Apola88
Rozeznanie

Ja przez pierwsze 2 miesiace przytylam 3 kilo przez to chyba ze non stop leżalam. A teraz od miesiaca jak juz nie leze ciągle schudlam kilogram. Czyli obecnie mam 2 na + i powiedziala ze to jest okej. Nie ma czym sie martwic na tym etapie nie trzeba przybierac na wadze.
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 12:50   #526
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Mi już hemoglobina leci

Mnie też
Stary 2018-04-25, 12:52   #527
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki! Nawet nie wiedziałam, że są takie kalkulatory

W 2 trymestrze zdecydowanie wzrasta zapotrzebowanie energetyczne + 360 kcal
Stary 2018-04-25, 13:17   #528
So_close
Jedi

Ja się wagą nie martwię w ogóle skupiam się na dziecku, a to czy w ciąży przytyje kilka kg mniej czy więcej ma dla mnie drugorzędne znaczenie.
Pewnie, najchętniej bym przytyła jak najmniej, ale jak się bobas urodzi to nie będę miała pewnie nawet czasu na myślenie o jedzeniu, więc i tak to zrzucę
Przynajmniej w moim otoczeniu tak zauważyłam, że kobiety po ciąży są szczuplejsze niż przed
A jak samo nie pójdzie, to dietka i prędzej czy później zleci

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 13:23   #529
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Zdecydowanie zrób sama

No ja nie napisalam,ze wogole ma nie wzrosnac ale w 2 trymestrze wzrasta zaledwie o 360 kcal a to nie jest raczej jakos bardzo duzo moim zdaniem w 3 powinno wzrosnac o 475 kcal . Wiadomo ze plus cala ta reszta co wymienilas
Opcjonalnie wychodzi 10-12kg max a sa kobiety co tyja mniej i jakos zyja i dzieci rodza sie zdrowe a sa takie co duzo tyja tylko wtedy wiadomo ze jesli jest to juz wiecej niz te statystyczne 12kg to sa juz to kg zbedne zapewne z folgowania sobie z jedzieniem

Jak tak sobie czytam to pisze,ze te 360kcal to zaledwie wiecej np kromka pieczywa, 3 plasterki sera zoltego albo dwa banany wiec no to nie jest jakas mega duza zmiana tak mi sie przynajmniej wydaje

Ja nim zaszlam w ciaze to od dawna juz pilnowalam odstepow czasu miedzy posilkami i dla mnie to byl super sposob odzywiania ,teraz tez staram sie jesc co 3h mimo,ze zwracam te posilki ale no regularnosc jest i to dla mnie wazne

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-04-25 o 13:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 13:25   #530
zielona hortensja
Rozeznanie

Spada tez przy karmieniu piersia.

Tez sie srednio przejmuje, staram sie tez nie porownywac, bo to tak, od jednej mam wiekszy brzuch, od drugiej mniejszy, od jednej wiecej przytylam, od drugiej mniej- i zaraz stres ze cos zle.

Generalnie to mowie ze teraz taki dziwny okres, brzuch jeszcze nie jest taki duzy (choc ksztal juz charakterystyczny), mdlosci minely praktycznie, ruchow nie czuje (pierwsza ciaza i chyba lozysko z przodu). I tak sobie zycje zastanawiajac sie czy wszystko ok.

Cytat:
wzrasta zaledwie o 360 kcal a to nie jest raczej jakos bardzo duzo
Kawalek serniczka

Edytowane przez zielona hortensja
Czas edycji: 2018-04-25 o 13:27
zielona hortensja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 13:45   #531
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Ja się wagą nie martwię w ogóle skupiam się na dziecku, a to czy w ciąży przytyje kilka kg mniej czy więcej ma dla mnie drugorzędne znaczenie.
Pewnie, najchętniej bym przytyła jak najmniej, ale jak się bobas urodzi to nie będę miała pewnie nawet czasu na myślenie o jedzeniu, więc i tak to zrzucę
Przynajmniej w moim otoczeniu tak zauważyłam, że kobiety po ciąży są szczuplejsze niż przed
A jak samo nie pójdzie, to dietka i prędzej czy później zleci

Tak też zauważyłam że po ciąży babeczki zazwyczaj są jeszcze szczuplejsze. To chyba taki mix karmienia piersią + braku czasu dla siebie (zapominanie o jedzeniu) później kiedy dzień "się poukłada" to chyba zmienia się na więcej czasu dla siebie. Kiedy już człowiek nauczy się dziecka to zostaje sporo czasu na fitness choćby przed tv albo spacery. A to sprzyja dalszemu chudnięciu.
Za to po powrocie do pracy zazwyczaj kilka cm/kg wraca niestety.

U mnie +4 czyli średnio co miesiac +1kg jak narazie

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-04-25 o 13:47
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 13:53   #532
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Jak tak sobie czytam to pisze,ze te 360kcal to zaledwie wiecej np kromka pieczywa, 3 plasterki sera zoltego albo dwa banany wiec no to nie jest jakas mega duza zmiana tak mi sie przynajmniej wydaje
Kurde to jakoś dziwnie piszą, kromka ma zazwyczaj około 70-80 kcal np. 35g razowca ma 75 kcal wiec to prawie... 5 kromek więcej, 6 plastrów sera albo 3 banany (bo jeden ma ok 120 kcal) Jak dla mnie 360 kcal to dużo jeśli kobietki jedzą standardowo 1800-2000 kcal to około 20% więcej Piszę dla porównania bo z ciekawości grzebałam na ile waży pl
Stary 2018-04-25, 14:05   #533
lykki
Zadomowienie

Mi tez się wydaje, ze 360 kcal to duzo, to jeden posilek ja wg obliczeń mam przytyc 15 kg, oczywiscie nie kieruje sie tym, ile będzie, tyle będzie jem zdrowo, glodna nie chodzę

Stary 2018-04-25, 14:08   #534
So_close
Jedi

Cytat:
Kurde to jakoś dziwnie piszą, kromka ma zazwyczaj około 70-80 kcal np. 35g razowca ma 75 kcal wiec to prawie... 5 kromek więcej, 6 plastrów sera albo 3 banany (bo jeden ma ok 120 kcal) Jak dla mnie 360 kcal to dużo jeśli kobietki jedzą standardowo 1800-2000 kcal to około 20% więcej Piszę dla porównania bo z ciekawości grzebałam na ile waży pl
Wiesz co chyba kwestia indywidualna i przemiany materii danej osoby, ja jadłam 1700 kcal dziennie na diecie redukcyjnej Więc gdybym jadła dziennie 1800-2000 to myślę, że byłabym meeega szczupła Tylko, że prowadziłam przed ciążą raczej aktywny tryb życia.
Dla mnie 360 kcal to niedużo Może wydaje się sporo, ale tak naprawde jak ktoś nie liczy kcal to wystarczy zjeść lody w Macu, czy wypić sobie słodki napój "tak do obiadku", no albo dodatkowa bułka z masłem i czymś jeszcze i się uzbiera
Stary 2018-04-25, 14:27   #535
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Spada tez przy karmieniu piersia.

Tez sie srednio przejmuje, staram sie tez nie porownywac, bo to tak, od jednej mam wiekszy brzuch, od drugiej mniejszy, od jednej wiecej przytylam, od drugiej mniej- i zaraz stres ze cos zle.

Generalnie to mowie ze teraz taki dziwny okres, brzuch jeszcze nie jest taki duzy (choc ksztal juz charakterystyczny), mdlosci minely praktycznie, ruchow nie czuje (pierwsza ciaza i chyba lozysko z przodu). I tak sobie zycje zastanawiajac sie czy wszystko ok.

Kawalek serniczka
Dokladnie nie ma sensu sie porownywac kazda ma inna wage na starcie inna budowe, inne geny i tendencje do tycia albo jej brak
Ja sama dla siebie wiem ze musze sie pilnowac albo bede musiala zaczac bo wraca mi ochota na slodycze a to takie smaczne zlo
Poki caly czas wymiotowalam to nic nie tylam teraz wiem ze gdybym sobie pofolgowala to pewnie szybko waga mi wzrosnie . Ogolem jest u mnie tendencja w rodzinie do tycia takze no sama dla siebie chce sie pilnowac

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Wiesz moze to jest kromka nie sama tylko juz z maslem ,zolty ser ,jakas wedlinka plus pomidor na wierzchu to moze sie uzbiera nie wiem tak gdybam
Przytaczam tylko info z netu a wiadomo pewnie co strona to troche beda sie roznic informacje

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Wiesz co chyba kwestia indywidualna i przemiany materii danej osoby, ja jadłam 1700 kcal dziennie na diecie redukcyjnej Więc gdybym jadła dziennie 1800-2000 to myślę, że byłabym meeega szczupła Tylko, że prowadziłam przed ciążą raczej aktywny tryb życia.
Dla mnie 360 kcal to niedużo Może wydaje się sporo, ale tak naprawde jak ktoś nie liczy kcal to wystarczy zjeść lody w Macu, czy wypić sobie słodki napój "tak do obiadku", no albo dodatkowa bułka z masłem i czymś jeszcze i się uzbiera
To mamy podobne zdanie dla mnie to tez nie jest duzo
Ja tez przed ciaza bylam aktywna wiec nawet jak sobie folgowalam to wiedzialam ze to spale A teraz poki co zero ruchu przez zly stan , jak juz calkiem sie unormuje to trzeba bedzie zaczac cwiczyc bo bez tego ciezko to widze doslownie i w przenosni

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

O tutaj taki cytat apropo tego przybierania na wadze w drugim trymstrze
"Kobieta od czwartego miesiąca ciąży powinna dbać o małokaloryczne i wartościowe posiłki. Nie ma uzasadnienia do zbytniego przybierania na wadze. Dziecko potrzebuje jakości, a nie ilości pożywienia. "
Stary 2018-04-25, 14:54   #536
lykki
Zadomowienie

Ja po wizycie u endonrynologa, podwyzszyla mi Euthyrox na 100. Zobaczymy za miesiąc.

Stary 2018-04-25, 15:09   #537
Apola88
Rozeznanie

Lykki to od 75 nie zmniejszyl ci sie poziom tsh?

Ja sie na tych kaloriach nie znam. A co do wagi to tylko pod tym kątem to oceniam co jest dobre dla dziecka. Bez roznicy mi czy przytyje w ciazy duzo czy malo najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo ok. Nawet roztepow sie nie boje. Wszystko zniose zeby tylko sie udalo i synek byl zdrowy. Przed pierwsza ciąża panikowalam ze przytyje itp. A teraz po niepowodzeniach wszystko mi jedno. Juz bym chciala miec wielki brzuch i czuc kopniaki 😊😁
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 15:23   #538
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość

Ja sie na tych kaloriach nie znam. A co do wagi to tylko pod tym kątem to oceniam co jest dobre dla dziecka. Bez roznicy mi czy przytyje w ciazy duzo czy malo najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo ok. Nawet roztepow sie nie boje. Wszystko zniose zeby tylko sie udalo i synek byl zdrowy. Przed pierwsza ciąża panikowalam ze przytyje itp. A teraz po niepowodzeniach wszystko mi jedno. Juz bym chciala miec wielki brzuch i czuc kopniaki 😊😁
Mi zależało żeby uniknąć rozstępów, a teraz wyskoczyły mi na cyckach i lata mi to koło tyłka Nie wiem no, po prostu przestały mnie takie pierdoły interesować. Wychodzę z założenia, że po ciąży wszystko się jakoś ogarnie
Ja może o wielkim brzuchu nie marzę (no może o takim 6-7 mies ) ale o takich prawdziwych wyczuwalnych ruchach już tak
Stary 2018-04-25, 15:24   #539
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość

Ja sie na tych kaloriach nie znam. A co do wagi to tylko pod tym kątem to oceniam co jest dobre dla dziecka. Bez roznicy mi czy przytyje w ciazy duzo czy malo najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo ok. Nawet roztepow sie nie boje. Wszystko zniose zeby tylko sie udalo i synek byl zdrowy. Przed pierwsza ciąża panikowalam ze przytyje itp. A teraz po niepowodzeniach wszystko mi jedno. Juz bym chciala miec wielki brzuch i czuc kopniaki
Ja mam podobne podejście. W pierwszej ciąży całą zero rozstępów, A tydzień przed porodem pojawiło się sporo u domu, A teraz od razu się rozjasnily i co...całą tamta ciążę się smarowalam i nie pomogły żadne palmersy... teraz się nie smaruje co będzie! Jeśli chodzi o wagę przytulam około 16 kg nie wiem dokładnie ile. 9 miesięcy po porodzie wazylam tyle co przed 1 ciążą. Teraz 15 tydzień, A waze tyle co na początku ciąży. Ale pewnie w 3 trymestrze nadrobie. Mam nadzieję, że znowu będzie mi dane kp i szybko zrzuca zbędne kg, A i przy dwójce będzie co robić.
Jak zaszłam w pierwszą ciążę to miałam wizje siebie 120kg żywej wagi nie bylo tak źle, A wręcz wyglądała super. Mialam taki brzuch jakbym piłkę od kosza połknęła 🤣🤣

Stary 2018-04-25, 16:30   #540
xxboo
Zakorzenienie

Patrzcie dziewczyny dostałam dziś z bebi program coś a la książeczka sensoryczna dla dzidzi IMG_2575.JPG

Oprócz tego sąsiadka przyniosła mi wór ubranek
IMG_2573.jpg

PEDAGOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości