|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
ja robię kaszotta z kwestii smaku
|
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też jakoś waga stoi, a czasem właśnie trochę spada ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
lub pomidorowe z bakłażanem https://www.kwestiasmaku.com/zielony...a/przepis.htmlhttps://www.kwestiasmaku.com/przepis...m-i-pomidorami ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Pola whisbear są w promocji, ale te bez sensora w ogóle dzisiaj odbyła się premiera nowego szumisia leniwca! ma mieć jakieś mega bajery i będzie dostępny w sprzedaży na początku maja dużo ładniejszy jest niż klasyczny whisbear, ale cena pewnie będzie powalająca
|
||
|
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
RudyKot to jak kupisz coś z wielorazowych to pochwał się, będę najwyżej odgapiac. Emma właśnie bo miałam pisać, aż musiałam wygooglować co to bonetka, i podobają mi się, takie retro dzidziusiowe, royal baby taka miało na zdjęciach i chyba kupię jakaś na lato, przynajmniej do zdjęcia będzie. Pochwał się swoimi. A mnie przyszły koszule z DolceSonno i bardzo fajne. Zamówiłam tez na próbę ubranka dla małego bo niedrogie i fajne wzory i naprawdę porządnie wyglądają. Pochwale się hak już umiem zdjęcia wstawiać.IMG_1361.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Norciu biorę wszystkich
zawsze im większe towarzystwo tym lepiej. Mój tż kupił duży garnek żeliwny na prażone więc dla wszystkich starczy.Elaaaa ty tak nie szalej z tym przenoszeniem, tak jak piszesz jutro też jest dzień więc na spokojnie ![]() Co do pieluch wielorazowych to też się nie wypowiem bo nie planuje. A pierogi robię zazwyczaj na wigilię i faktycznie ciasto "na oko". Co do porodu to chciałabym dotrzymać do lipca jak się uda, termin mam wg om i USG praktycznie ten sam od początku ciąży czyli 06,07 lipiec więc może się uda. A to tylko dla tego że mała by się urodziła w lipcu, w sierpniu urodziny ma tż, we wrześniu córa a w październiku ja. Więc co miesiąc impreza ale co będzie to zobaczymy, czas pokaże.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak już się wezmę za zamówienie to się pochwalę co wybraliśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż ma urodziny 9 lipca,a ja mam.termin z om na 10 lipca
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
No to nie wyganiaj Malwinki za wczas, prezent na urodzinki jak nic
|
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1271 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja!
Dziękuję za kciuki - wszystko szczęśliwie się udało. Dostałam w szpitalu zastrzyk z immunoglobuliny i jestem po wizycie u dentysty (choć było ryzyko, że z powodu procedur szpitalnych nie zdążę na czas). U dentysty poszło bezboleśnie - okazało się, że nie jest to nowy ubytek, tylko ukruszył się kawałek zęba, gdzie mam plombę. Dentystka stwierdziła, że ją wymienimy, bym miała już spokojną głowę po porodzie. I nie wiem czy to był dobry pomysł Wyjęła starą, ale niestety dziąsło krwawi i nie można założyć nowej. Póki co założyła tylko tlenek cynku - mam się zgłosić 15 maja i może wtedy się uda . A jak nie to po porodzie....Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() O której jutro wizytujesz? Będziemy trzymać i czekamy na zdjęcie Cytat:
![]() Cytat:
. Ale jakbym miała termin na koniec lipca to myślę, że bym się wstrzymała |
||||
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam urodziny 30.07
![]() A w dniu urodzin M. Zrobiłam test ciążowy haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po III usg
dziś 30+0dni, malutka zdrowa, waga 1563 g i wg wykresu który mam na wydruku jest to środkowy pułap czyli w normie niestety się obróciła i nie dało rady żadnego zdjęcia zrobić . Może za miesiąc pomęczę mojego gina żeby spróbował coś zrobić na pamiątkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czytam was, ale nie odzywam się. Mam gorsze dni, wszystko mnie irytuje i denerwuje. Zresztą i tak całe dnie spędzam w piasku z synkiem, a tam różnie z Internetem Dziewczyny dzięki, za głosy. Wygrałam wyprawkę do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1275 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale podzielone na 5 samotnie + 10 po obiedzie z tż kiedyś te trasy biegałam, a teraz mogę sobie o tym tylko pomarzyć Cytat:
u mnie jutro będzie 29+0 i już się nie mogę doczekać ![]() któraś pytała na którą wizytuję - na 9:30, później w planach ikea i silesia, więc spore zakupy się szykują ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() za wygraną |
||||
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Nesska super, gratuluję !
Ovejita dobrze, że z zastrzykiem poszło jak planowałaś tylko z tym dentystą z kolei szkoda :/.Dorka gratuluję, jaka już duża pannica ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku nie wiem,czy wytrzymam do terminu.
0vejta cieszę się że dostalas zastrzyk,jeden problem z głowy.Oby z zębem nastepnym poszlo gładko. MalaGosia co.u Ciebie? Emma podziwiam.Cię i zazdroszczę.jednocześnie. Neska gratuluję wygranej.Co do humoru,to od 2 dni nie mam najlepszego. Dorka gratki.za udaną wizytę,! Zua jak u Ciebie?? Jaka u Was pogoda?U nas idzie burza. Ponawiam pytanie o muszynianke-ktos pije???wolno??? |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Norka Ja planuję większość wyprawki zakupić początkiem czerwca, a rodzę 20 lipca, więc liczę, że na spokojnie zdążę. W razie w szczegółową listę co potrzebujemy do szpitala i na pierwsze m-c mam w excelu z nazwami więc mąż da radę wszystko kupić. Jedynie wózek i nosidełko zamówimy w maju i ciuszki też będziemy mieć.
|
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Nesska Gratuluję wygranej !
Blanka Jak będziesz miała chwilę dopisz mi proszę wizytę na 9.05 ![]() Dziś to był piękny słoneczny, letni dzień, ale idą burzowe chmury i jutro raczej deszczowo się zapowiada,a ja akurat rano ruszam na mini szkołę rodzenia, czyli wykłady z moją położną. Jak się dowiem, czegoś ciekawego dam znać
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nam już rosną dzieciaczki, ja mam jutro III USG a będę mieć 29+6 zobaczymy ile moja waży.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku.pytam,bo czytalam,że w ciąży nie można,troszkę się wystraszylam.a ja ostatnio sporo pilam,bardzo mi.smakowala,czulam się raka nawidniona i nocne skurcze łydek się skończyły
|
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Dorka
Duże dzieciątko już jest gratulację. O 30 tc to już tak poważnie brzmi. Już coraz bliżej poznania naszych maleństw |
|
|
|
|
#1285 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Odowska takie mi sie bardzo podoba. Tz czytał ze do naszego lozka nie ma wysokości. Byłoby znacznie niżej niestety ale tez sie otwiera z boku jak chicco. ImageUploadedByWizaz Forum1524680670.505061.jpg Cytat:
Cytat:
6, 8 tygodni rany dziewczyny idziecie jak burza ![]() Cytat:
LNo ja dzis wyczytałam ze musze urlop na ten rok wykorzystać jeszcze przed maciezynskim dlatego całe 5 tygodni mi akurat bedzie 20 czerwca. Dlatego na macierzyński planuje isc dopiero 25 lipca czyli w date porodu. Cytat:
Ale pieknie a co budujecie? Jakie remonty??? Jakas dobudowie robicie??? Cytat:
Risotto uwielbiam ze szparagami na białym winie z parmezanem koniecznie mieszane drewniana łyżka ️ ️ ️. Dawno nie robiłam musze przygotować.Cytat:
Norka musisz risotto przygotować! Cytat:
Ale niespodzianka ️. Moja siostra czyli pierwsze dziecko rodzicow urodziła sie w urodziny taty.
|
||||||||
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bursztynku,ze muszynianka jest wysokozmineralizowana,a kobietą w ciąży zaleca się niskozmineralizowane.Chyb a chodzi.o.to,zeby nie przedawkowac . |
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w myśl zasady co za dużo to niezdrowo, powinnyśmy wybierać wody ze średnią ilością tych składników
|
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=KarolinaK;83179551]Odowska takie mi sie bardzo podoba. Tz czytał ze do naszego lozka nie ma wysokości. Byłoby znacznie niżej niestety ale tez sie otwiera z boku jak chicco. Załącznik 7516176
6, 8 tygodni rany dziewczyny idziecie jak burza ![]() LNo ja dzis wyczytałam ze musze urlop na ten rok wykorzystać jeszcze przed maciezynskim dlatego całe 5 tygodni mi akurat bedzie 20 czerwca. Dlatego na macierzyński planuje isc dopiero 25 lipca czyli w date porodu. Ale pieknie a co budujecie? Jakie remonty??? Jakas dobudowie robicie??? Mamy tu dom drewniany kupiony w sumie w marnym stanie ale teraz odremontowaliśmy i moim skromnym zdaniem jest pięknie. W tamtym roku zrobiliśmy poddasze i teraz chcemy wyremontować dół bo trochę odstaje od góry - piach na wylewki na podłogi w dwóch pokojach. To niby nasz dom taki wakacyjny ale mamy tak naprawdę więcej powierzchni niż tam gdzie na stałe, w sumie tez na wsi, ale zaraz pod miastem i tam tez mamy podwórko/ ogródek ale tu to mamy wieeelki ogród. Wszystko to fajne, ale pracy kosztuje dużo. Zrobiłam dziś pyszne szparagi z piekarnika. Zaraz wstawiam druga porcje. I relaksujemy się przy meczu. Jutro muszę więcej pospacerować bo teraz wyszłam wieczorem na chwile i od razu lepiej. Jednak taki ruch przy pracach domowych to zupełnie nie to samo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stąd zostałabym przy Muszyniance.Ja za to piję litrami Nałęczowiankę mineralną, ubóstwiam ją w ciąży
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

ja robię kaszotta z kwestii smaku

zawsze im większe towarzystwo tym lepiej. Mój tż kupił duży garnek żeliwny na prażone więc dla wszystkich starczy.
ale co będzie to zobaczymy, czas pokaże.
jak już się wezmę za zamówienie to się pochwalę co wybraliśmy 

Wyjęła starą, ale niestety dziąsło krwawi i nie można założyć nowej.
Póki co założyła tylko tlenek cynku - mam się zgłosić 15 maja i może wtedy się uda
. A jak nie to po porodzie....
i czekamy na zdjęcie
. Ale jakbym miała termin na koniec lipca to myślę, że bym się wstrzymała 

dziś 30+0dni, malutka zdrowa, waga 1563 g i wg wykresu który mam na wydruku jest to środkowy pułap czyli w normie
. Może za miesiąc pomęczę mojego gina żeby spróbował coś zrobić na pamiątkę. 
u mnie jutro będzie 29+0 i już się nie mogę doczekać 

Nie doczytałam jeszcze, ale mam nadzieję, że to tak po prostu, a nie że coś się działo.
️